-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
το κυνηγι δεν πρεπει να ειναι τοσο παρεξηγημενο για ενα και μονο πραγμα..
εχετε δει τι κακο εκαναν οι αγριοκουνελοι οταν σταματησαν επισημα να τα κινηγανε?.. η λημνος και η σαμος το ειδαν απο πρωτο χερι
Τρωνε ανθρωπους;
οχι αλλα εκαναν μεγαλο κακο στην οικονομια των δυο νησιων με αποτελεσμα να τα κινηγαει και η αστυνομια
-
Αφού δεν έβγαλαν το Στρατό έξω να τα κυνηγάει με τα G3, M16 και M1911, πάλι καλά...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αφού δεν έβγαλαν το Στρατό έξω να τα κυνηγάει με τα G3, M16 και M1911, πάλι καλά...επισημα οχι αλλα ειχαμε τα καλα μας μερικες φορες στο απολιθομενο δασος
-
και αυτο δικαιολογει να σκοτωνουμε ο,τι κινειται?
ενταξει αν δημιουργουν προβλημα ας σφαγιαστουν, αλλα οχι χωρις λογο
-
(χωρίς απόπειρα τρολαρίσματος, ειλικρινά)
Όσοι κάνουν κάτι από τα παρακάτω δεν δικαιούνται να ομιλούν για το 'κακό' κυνήγι:
-
όσοι τρώνε το Πάσχα αρνιά και κατσίκια. Το ότι είναι ήμερα δεν αλλοιώνει καθόλου την εν ψυχρώ 'δολοφονία' τους για την τήρηση ενός βάρβαρου (στην ουσία, καθώς το σούβλισμα ως γνωστόν το έκαναν και οι Τούρκοι) εθίμου.
-
όσοι οδηγούν σε εθνικές οδούς (Εγνατία, Α.Ο. κλπ). Δεν είναι μετρήσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις στην πανίδα αλλά οι αρκούδες της Μακεδονίας έχουν αρχίσει ήδη να ξεκληρίζονται στην Εγνατία. Επίσης η Περιφερειακή Υμηττού έχει προκαλέσει επίσης 'Ζημιά' στην τοπική πανίδα.
-
όσοι ΔΕΝ είναι χορτοφάγοι. Το ότι κάτι δεν το σκότωσες εσύ και δεν είδες το αίμα του δεν σημαίνει ότι δεν συμμετέχεις και στη 'Δολοφονία'. Έχετε δει πόσο βασανιστικά σφάζονται χοίροι και βοοειδή για να φτάσουν καλοψημένα στο πιάτο μας? Και μη μου κάποιος ότι δεν είναι άγρια. Γιατί ήδη έχει βιαστεί η φύση τους με τον υπερβολικό πολλαπλασιασμό και όλα όσα ακούμε και διαβάζουμε που γίνονται εις βάρος των ζώων για να φτάσουν στο πιάτο μας.
Το πιάτο του κυνηγού και του ψαρά είναι 6 φορές αδειανό και μια φορά γεμάτο, λέγανε οι παλιότεροι. Το ότι αντί για δόρυ ή τόξο ο κυνηγός έχει δίκανο δεν σημαίνει ότι πάντα θα χτυπήσει κάτι. 9 στις 10 φορές θα γυρίσει πίσω με άδεια χέρια. Όπως είδα όμως πρόσφατα θα έχει ξυπνήσει από τις 4 τα χαράματα και θα φτάσει σε παρθένα φύση. Η βόλτα είναι τόσο ωραία που και άδειος να γυρίσεις αισθάνεσαι γεμάτος φύση.
Ο περισσότερος κόσμος που δεν έχει ασχοληθεί νομίζει ότι τα άγρια ζώα είναι 'ανυπεράσπιστα' μπροστά στο όπλο του κυνηγού. ΜΕΓΑ λάθος. Ο λαγός π.χ. είναι πολύ πιο έξυπνος από ότι νομίζεται από πολλούς (η ανάλυση για αυτό είναι μακροσκελής). Συν τοις άλλοις δεν είναι λαγός εναντίον κυνηγού αλλά λαγός εναντίον σκύλου κυνηγού κατά βάση. Και για να φτάσει ένας σκύλος να ξετρυπώνει με αξιώσεις λαγούς δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο 'αίμα' έχει φτύσει (και πληρώσει αδρά) ο κυνηγός. Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.
Όσο με αφορά, κυνήγησα πρώτη φορά πρόσφατα χωρίς φυσικά αποτέλεσμα. Χάρηκα όμως την πρωινή βόλτα και ας έκανα δύο μέρες να συνέλθω από την κούραση.
Τα προηγούμενα δεν τα έγραψα τόσο από 'πιστεύω' καθώς εμένα μου αρέσουν περισσότερο τα σπασμένα πιατάκια
και όχι το κυνήγι αλλά γιατί θεωρώ ότι οι περισσότεροι πολέμιοι δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι το κυνήγι αλλά και από ποιους άλλους παράγοντες απειλούνται περισσότερο τα άγρια ζώα.
-
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
(χωρίς απόπειρα τρολαρίσματος, ειλικρινά)Όσοι κάνουν κάτι από τα παρακάτω δεν δικαιούνται να ομιλούν για το 'κακό' κυνήγι:
-
όσοι τρώνε το Πάσχα αρνιά και κατσίκια. Το ότι είναι ήμερα δεν αλλοιώνει καθόλου την εν ψυχρώ 'δολοφονία' τους για την τήρηση ενός βάρβαρου (στην ουσία, καθώς το σούβλισμα ως γνωστόν το έκαναν και οι Τούρκοι) εθίμου.
-
όσοι οδηγούν σε εθνικές οδούς (Εγνατία, Α.Ο. κλπ). Δεν είναι μετρήσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις στην πανίδα αλλά οι αρκούδες της Μακεδονίας έχουν αρχίσει ήδη να ξεκληρίζονται στην Εγνατία. Επίσης η Περιφερειακή Υμηττού έχει προκαλέσει επίσης 'Ζημιά' στην τοπική πανίδα.
-
όσοι ΔΕΝ είναι χορτοφάγοι. Το ότι κάτι δεν το σκότωσες εσύ και δεν είδες το αίμα του δεν σημαίνει ότι δεν συμμετέχεις και στη 'Δολοφονία'. Έχετε δει πόσο βασανιστικά σφάζονται χοίροι και βοοειδή για να φτάσουν καλοψημένα στο πιάτο μας? Και μη μου κάποιος ότι δεν είναι άγρια. Γιατί ήδη έχει βιαστεί η φύση τους με τον υπερβολικό πολλαπλασιασμό και όλα όσα ακούμε και διαβάζουμε που γίνονται εις βάρος των ζώων για να φτάσουν στο πιάτο μας.
Το πιάτο του κυνηγού και του ψαρά είναι 6 φορές αδειανό και μια φορά γεμάτο, λέγανε οι παλιότεροι. Το ότι αντί για δόρυ ή τόξο ο κυνηγός έχει δίκανο δεν σημαίνει ότι πάντα θα χτυπήσει κάτι. 9 στις 10 φορές θα γυρίσει πίσω με άδεια χέρια. Όπως είδα όμως πρόσφατα θα έχει ξυπνήσει από τις 4 τα χαράματα και θα φτάσει σε παρθένα φύση. Η βόλτα είναι τόσο ωραία που και άδειος να γυρίσεις αισθάνεσαι γεμάτος φύση.
Ο περισσότερος κόσμος που δεν έχει ασχοληθεί νομίζει ότι τα άγρια ζώα είναι 'ανυπεράσπιστα' μπροστά στο όπλο του κυνηγού. ΜΕΓΑ λάθος. Ο λαγός π.χ. είναι πολύ πιο έξυπνος από ότι νομίζεται από πολλούς (η ανάλυση για αυτό είναι μακροσκελής). Συν τοις άλλοις δεν είναι λαγός εναντίον κυνηγού αλλά λαγός εναντίον σκύλου κυνηγού κατά βάση. Και για να φτάσει ένας σκύλος να ξετρυπώνει με αξιώσεις λαγούς δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο 'αίμα' έχει φτύσει (και πληρώσει αδρά) ο κυνηγός. Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.
Όσο με αφορά, κυνήγησα πρώτη φορά πρόσφατα χωρίς φυσικά αποτέλεσμα. Χάρηκα όμως την πρωινή βόλτα και ας έκανα δύο μέρες να συνέλθω από την κούραση.
Τα προηγούμενα δεν τα έγραψα τόσο από 'πιστεύω' καθώς εμένα μου αρέσουν περισσότερο τα σπασμένα πιατάκια
και όχι το κυνήγι αλλά γιατί θεωρώ ότι οι περισσότεροι πολέμιοι δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι το κυνήγι αλλά και από ποιους άλλους παράγοντες απειλούνται περισσότερο τα άγρια ζώα.
Να το πάμε αλλοιώς;
Αντί να βάλεις στο μικροσκόπιο τις διαιτητικές συνήθειες του μη κυνηγού σου προτείνω να βάλεις την ψυχική κατάσταση του ανθρώπου που πατάει την σκανδάλη απέναντι σε ένα απόλυτα ανυπεράσπιστο ζώο.
Τι κενά του καλύπτει αυτή η χρονική στιγμή; Μήπως υπάρχουν άλλοι τρόποι να καλυφθούν, χωρίς να ενοχλείται το κάθε ελεύθερο ζώο;
Εχεις δοκιμάσει αντί να πυροβολήσεις ένα ζώο να δεις μια τσόντα; Να παίξεις κιθάρα; Να κάνεις κολίδια με το αμάξι; Να φας ένα γιαουρτλού; Θα την βρεις λιγότερο; -
-
Εγώ, είπαμε, σπάω πιάτα. Όχι στα μπουζούκια, στο σκοπευτήριο!
Για αυτά που αναφέρεις, δεν μπορώ να σου απαντήσω αλλά και πάλι έχοντας μιλήσει με αρκετούς κυνηγούς έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι δεν είναι τόσο αιμοδιψείς δολοφόνοι όσο αφήνεται να εννοήθει από τη Μπιρμπίλη για παράδειγμα. Έχουν σώας τα φρένας.
Ίσως απλά δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε εμείς οι απέξω.
-
Εγώ, είπαμε, σπάω πιάτα. Όχι στα μπουζούκια, στο σκοπευτήριο!Για αυτά που αναφέρεις, δεν μπορώ να σου απαντήσω αλλά και πάλι έχοντας μιλήσει με αρκετούς κυνηγούς έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι δεν είναι τόσο αιμοδιψείς δολοφόνοι όσο αφήνεται να εννοήθει από τη Μπιρμπίλη για παράδειγμα. Έχουν σώας τα φρένας.
Ίσως απλά δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε εμείς οι απέξω.
Ε και για πιο θέμα έχεις μιλήσει με κυνηγούς; Για το άν έχει καθαρό αέρα εκεί που πηγαίνουν;
Αφου δεν είναι αιμοδιψείς δολοφόνοι πες μου τον λόγο που αντι να πάνε πεζοπορία, να κάνουν σεξ στο βουνό,
να παίξουν μπάλα, να κάνουν οτιδήποτε άλλο, σημαδεύουν ένα ζώο(το οποίο δεν κουβαλάει καραμπίνα) και επι του ασφαλούς του τινάζουν τα μυαλά στον αέρα. -
Έχεις πάει ποτέ για κυνήγι? Νομίζεις (ίσως δεν διάβασες όσα έγραψα) ότι οι κυνηγοί σκοτώνουν αβέρτα ότι κινείται?
-
Έχεις πάει ποτέ για κυνήγι? Νομίζεις (ίσως δεν διάβασες όσα έγραψα) ότι οι κυνηγοί σκοτώνουν αβέρτα ότι κινείται?Δεν θέλω ρε μάστορα να πάω, δεν με ενδιαφέρει το σπορ, έχω δισεκατομμύρια πράγματα καλύτερα να κάνω απ το να πυροβολάω ζωάκια, δεν μπορεί να μου δώσει ευχαρίστηση αυτό τι να κάνουμε τώρα;
Εχω περισσότερους φίλους απο σένα κυνηγους, ξέρω τι σκοτώνουν και τι όχι, εμένα μ@λακία μου φαίνεται ότι και να σκοτώνουν(τη στιγμή που μπορούν να μη σκοτώσουν τπτ ). -
Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι.
Αν όμως ήταν τόσο απλό το θέμα (κυνηγός=κακός παράφρων που αρέσκεται να δολοφονεί άγρια ζώα ΧΩΡΙΣ κανόνες) τότε θα είχε ήδη απαγορευθεί σε πιο προηγμένες από τη δικιά μας κοινωνίες. Φυσικά τα είδη προς εξαφάνιση είναι άλλο θέμα.
-
Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι.Αν όμως ήταν τόσο απλό το θέμα (κυνηγός=κακός παράφρων που αρέσκεται να δολοφονεί άγρια ζώα ΧΩΡΙΣ κανόνες) τότε θα είχε ήδη απαγορευθεί σε πιο προηγμένες από τη δικιά μας κοινωνίες. Φυσικά τα είδη προς εξαφάνιση είναι άλλο θέμα.
Δεν είπα πως κυνηγός=κακός παράφρων, είπα την άποψη μου για το 'σπορ' + το γεγονός πως όποιος αρέσκεται σε τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να μας πείσει που ακριβώς έγκειται η ομορφιά του να πυροβολάς ένα ζωάκι. Να το βλέπεις να πεθαίνει; Να βιώνεις τη έκπληξη του όταν κεραυνοβολεται; Τι ακριβώς είναι ευχάριστο για έναν πολιτισμένο άνθρωπο σ αυτό;
-
Μεγάλωσα σε οικογένεια κυνηγών και το κυνήγι αποτελούσε μέρος της ζωής και της διατροφής μας. Άκουγα από μικρή τον πατέρα μου να μιλάει για 'σωστό' κυνήγι, για τις αρχές και το σεβασμό που πρέπει νάχει ο κυνηγός στη φύση και σε αυτά που του δίνει να ΦΑΕΙ.
Κάποια στιγμή όμως αυτό έπαψε. Το κυνήγι έγινε σπορ. Μεγάλωσα στην επαρχία και ακόμη θυμάμαι τις ορδές των 'πρωτευουσιάνων' με το που άρχιζε η περίοδος του κυνηγιού. Με τα τζιπάκια και τις στολές παραλλαγής, τα αυτόματα όπλα και το 'πεινασμένο' μάτι.Ράμπο εναντίον λαγού.
Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι σάρωναν την περιοχή για ότι κινούνταν και όταν έφτανε το μεσημέρι και δεν είχαν ρίξει καν, άδειαζαν τα όπλα πάνω σε δέντρα με σπουργίτια και μετά τα παράταγαν και έφευγαν. Αυτοί είναι δολοφόνοι.-
Οι κυνηγοί, που πια δεν σκοτώνουν για να φάνε αλλά τους αρέσει η πρωινή βόλτα, μπορούν μια χαρά να την κάνουν χωρίς να σκοτώνουν για πλάκα και μετά να εκτονωθούν στον ...γκαζοντενεκέ με το στόχο.
Τα περί ...ισότητας στην αναμέτρηση κλπ. δεν τα συζητάω καν. Δεν ξέρω πια κανένα κυνηγό να στήνει ξώβεργες και να αντιμετωπίζει στα ίσα το θήραμα. Με την εξυπνάδα και ότι του έδωσε η φύση. Την ισότητα αυτόματου όπλου με την εξυπνάδα του ζώου ή του πουλιού, εγώ τη βλέπω να μπάζει.
Την ψυχολογία των κυνηγών την γνωρίζω (και έχω γράψει γι αυτό). Και των σωστών και των αυτών που έχουν λάθος. (Υπήρξα από τους δεύτερους μέχρι την ηλικία των 16). Και τις αρχές επίσης. Με μεγάλωσε κυνηγός με αρχές στο κυνήγι.
Το θέμα είναι πως οι καιροί άλλαξαν. Το κυνήγι έγινε σπορ και δεν έχει να κάνει με την επιβίωση. Ας αντιμετωπίζετε λοιπόν σαν σπορ χωρίς σκοτωμούς.
@QsisVTS: Με κατάλαβες. Νόμιμα ρίχνω σε στόχους, παράνομα όμως ρίχνω σε windows boys
-
Για να πω την προσωπική μου εμπειρία, όταν ήμουν πιτσιρίκι ο μπαμπάς μου μου έφτιαξε μια σφεντόνα απο διχάλα απο πεύκο και λάστιχο τετράγωνο χοντρό και πετσί για να μπαίνει η πέτρα σούπερ επαγγελματικιά. Οταν την πήρα στα χέρια μου πλακώθηκα και βάραγα όπου έβρισκα. Κάποια φάση ένα σπουργίτι κάθησε σε ένα κοτετσόσυρμα, σημάδεψα και του την έχωσα και ..τ άφησα στον τόπο.
Δεν πίστεψα πως η ενέργεια θα έφερνε αληθινό αποτέλεσμα. Το πήρα στα χέρια, έριξα ένα ξεγυρισμένο κλάμα, το κήδεψα στο χωράφι ανοίγοντας λάκο και βάζοντας δενδρολίβανα κάργα στην κορυφή όταν τον έκλεισα, φαντάζομαι για τιμητικούς λόγους (ο άγνωστος σπούργος) .
Μετα απο μερικές μέρες έσκαψα να το ξαναδώ και είδα τον σκελετό του, έπαθα σοκ. Ξανάκλαψα μέχρι σκασμού και υποσχέθηκα πως ποτέ δεν θα ξαναπείραζα ζωάκι στη ζωή μου. Και την τήρησα την υπόσχεση μου . -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Για να πω την προσωπική μου εμπειρία, όταν ήμουν πιτσιρίκι ο μπαμπάς μου μου έφτιαξε μια σφεντόνα απο διχάλα απο πεύκο και λάστιχο τετράγωνο χοντρό και πετσί για να μπαίνει η πέτρα σούπερ επαγγελματικιά. Οταν την πήρα στα χέρια μου πλακώθηκα και βάραγα όπου έβρισκα. Κάποια φάση ένα σπουργίτι κάθησε σε ένα κοτετσόσυρμα, σημάδεψα και του την έχωσα και ..τ άφησα στον τόπο.
Δεν πίστεψα πως η ενέργεια θα έφερνε αληθινό αποτέλεσμα. Το πήρα στα χέρια, έριξα ένα ξεγυρισμένο κλάμα, το κήδεψα στο χωράφι ανοίγοντας λάκο και βάζοντας δενδρολίβανα κάργα στην κορυφή όταν τον έκλεισα, φαντάζομαι για τιμητικούς λόγους (ο άγνωστος σπούργος) .
Μετα απο μερικές μέρες έσκαψα να το ξαναδώ και είδα τον σκελετό του, έπαθα σοκ. Ξανάκλαψα μέχρι σκασμού και υποσχέθηκα πως ποτέ δεν θα ξαναπείραζα ζωάκι στη ζωή μου. Και την τήρησα την υπόσχεση μου .απο μικρος φενοταν οτι θα γινοσουν μητροπολιτης
-
μπα, αυτός στο άβαταρ σε πυροβολάει στα ίσα, κάνε πως δεν του πληρώνεις το ευχέλαιο και θα δεις
-
-
Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι θα μπορούσα να πυροβολάω κυνηγούς για να ξεπλύνω την αμαρτία μου , αυτό θα έκανε το παιχνίδι τους πιο ενδιαφέρον ίσως απο άποψη αδρεναλίνης, και σίγουρα πιο τίμιο Πλάκα θα έχει εκει που το έχεις κεντράρει, που τα πάντα είναι υπο έλεγχο και σκέφτεσαι πως θα 'πέσει' αν χαιδέψεις την σκανδάλη να ακουστεί ένα μπαμ και τα μυαλά σου να γίνουν χαρτοπόλεμος
-
Υπαρχει και αυτο viewtopic.php?f=13&t=26448&hilit=%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF&start=180 για (εμας ) τους αεροβολαδες.
Αλλιως να γραφουμε εδω για τα οπλακια μας! -
- όσοι τρώνε το Πάσχα αρνιά και κατσίκια. Το ότι είναι ήμερα δεν αλλοιώνει καθόλου την εν ψυχρώ 'δολοφονία' τους για την τήρηση ενός βάρβαρου (στην ουσία, καθώς το σούβλισμα ως γνωστόν το έκαναν και οι Τούρκοι) εθίμου.
το αρνι θα το φαμε, εχει σημασια αν θα το σουβλισουμε με 'βαρβαρα' εθιμα?
στη τελικη ενα αρνι σε μια σουβλα ειναι.. ελεος
(παρολο που δε μου αρεσει καθολου το αρνι, ειμαι του κοκορετσιου )- όσοι οδηγούν σε εθνικές οδούς (Εγνατία, Α.Ο. κλπ). Δεν είναι μετρήσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις στην πανίδα αλλά οι αρκούδες της Μακεδονίας έχουν αρχίσει ήδη να ξεκληρίζονται στην Εγνατία. Επίσης η Περιφερειακή Υμηττού έχει προκαλέσει επίσης 'Ζημιά' στην τοπική πανίδα.
δε με ενδιαφερει να προστατεψω το περιβαλλον και να 'ενοχληθω' προκειμενου να το κανω
αυτο που περιγραφεις ειναι ενα αναγκαιο κακο, το να σκοτωνεις για διασκεδαση ειναι απλα σαδιστικο
το καταλαβαινω , αλλα δε συμφωνω μαζι του
- όσοι ΔΕΝ είναι χορτοφάγοι. Το ότι κάτι δεν το σκότωσες εσύ και δεν είδες το αίμα του δεν σημαίνει ότι δεν συμμετέχεις και στη 'Δολοφονία'. Έχετε δει πόσο βασανιστικά σφάζονται χοίροι και βοοειδή για να φτάσουν καλοψημένα στο πιάτο μας? Και μη μου κάποιος ότι δεν είναι άγρια. Γιατί ήδη έχει βιαστεί η φύση τους με τον υπερβολικό πολλαπλασιασμό και όλα όσα ακούμε και διαβάζουμε που γίνονται εις βάρος των ζώων για να φτάσουν στο πιάτο μας.
ο ανθρωπος δεν ειναι χορτοφαγος σαν ειδος και οσοι ειναι χορτοφαγοι εχουν θεματακια υγειας γιατι πανε κοντρα στη φυση που λεει οτι πρεπει να φαμε κρεας..
οπως ειπα δεν προκειται να ενοχληθω για να μη σκοτωσω τα ζωακια που εχουν ψυχη κτλ..
οπως ξερεις δεν θελω να ενοχληθω απο τιποτα και κανεναντο να σκοτωνω ομως χωρις πραγματικο λογο , μονο και μονο απο ενστικτο , με κανει πιθικα
και θελω να πιστευω οτι δεν ειμαι πιθικας, αλλιως αν ειναι να βγω στο δρομο με τσεκουρια να σκοτωνω αλλα αρσενικα για να προστατευω τη περιοχη μου και να βιαζω παρθενες
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )