-
Ισχύει αυτό. Αλλά μια φορά αξίζει να το δοκιμάσεις.
-
Με έχεις ψήσει!
Την Τετάρτη, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ένα από τα δυο κουτιά του αγώνα μου θα είναι .45 με το 1911! -
Προτίμησε έκδοση Α1 και μάλιστα Colt. Και τα Remington καλά είναι βέβαια. Απόφυγε, αν μπορείς, τo Springfield Armory. Ίσως έπεσα εγώ σε φθαρμένα, αλλά δεν μου άρεσαν ποτέ σε σύγκριση με τα Colt και τα Remington.
-
Το μόνο 1911 που έχω δει μέχρι στιγμής να κυκλοφορεί σε εμάς είναι ένα SIG 1911. Δεν υπάρχει απεριόριστη ποικιλία.
Εν τω μεταξύ, τώρα μόλις είδα στην σελίδα της SIG ότι υπάρχει αυτό το μοντέλο:
https://www.sigsauer.com/store/1911-spa ... -size.htmlΑν είχα δει την φωτογραφία ξέμπαρκη, θα ορκιζόμουν ότι είναι κανένας χρυσαυγίτης που το χάραξε μόνος του!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν είχα δει την φωτογραφία ξέμπαρκη, θα ορκιζόμουν ότι είναι κανένας χρυσαυγίττης που το χάραξε μόνος του!Μια φορά έπιασα τέτοιο, αλλά δεν έριξα:
-
Πρώτη φορά με 1911, πρώτη φορά με .45. Νταξ, ερωτεύτηκα!
Ουσιαστική διαφορά στην ανάκρουση (ή στον θόρυβο) δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνεις με το συγκεκριμένο όπλο σε σχέση με ένα 9mm. Βαρύ, συμπαγες, με υπέροχη σκανδάλη, φανταστική αίσθηση γενικότερα! Το μόνο κακό είναι ότι κάθε αγώνας με αυτό είναι €60!
-
ερωτεύτηκα!Στο είπα, δεν στο είπα;
Με standard ACP έριξες; Δεν είδες διαφορά στην ανάκρουση σε σχέση με τα 9άρια; Περίεργο...
-
Ναι, .45 ACP και Fiocchi FMJ, και αυτό ακριβώς συζητούσαμε με την κοπέλα μου, ότι δεν είχε αισθητή διαφορά στην ανάκρουση από τα 9άρια με τα οποία έχουμε ρίξει μέχρι στιγμής. Με είχαν προδιαθέσει επίσης για περισσότερο θόρυβο, αλλά με τις ωτοασπίδες δεν καταλαβαίνεις διαφορά.
-
Με τέτοιες ωτοασπίδες δεν νιώθεις τις διαφορές. Πάντως είναι αρκετά πιο θορυβώδες από το 9 Parabellum. Βέβαια κανένα πιστόλι δεν μου φαίνεται θορυβώδες μετά από το 7.62 ΝΑΤΟ των G3 και MG3, για να μην μιλήσω για το Μ2 του .50.
-
Μιλώντας για ωτοασπίδες, ο σύλλογος έχει τις απλές, αλλά έχω ρίξει μια φορά με τις ηλεκτρονικές ενός φίλου. Μέρα με την νύχτα, σε βαθμό που έχω αρχίσει να ψήνομαι να πάρω δικές μου...
-
Δικά σου τα λεφτά, αλλά δε νομίζω ότι αξίζει να τα δώσεις. Να φανταστείς εμείς ρίχναμε βολές κατά ριπάς με τυφέκια μάχης και βαμβάκι στα αυτιά.
-
Δεν το λέω από άποψη προστασίας (είμαι σίγουρος ότι του συλλόγου είναι μια χαρά), αλλά από το ότι δεν θα φοράω κάτι που έχει περάσει από 100 διαφορετικά αυτιά. Πέραν αυτού, οι ηλεκτρονικές έχουν φυσικά το πλεονέκτημα ότι ενώ κόβουν τους ήχους των πυροβολισμών, σε αφήνουν να ακούς πολύ καλύτερα τι γίνεται γύρω σου.
-
ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ!!!!! θα βάλουμε μπελάδες στο κεφάλι μας...
-
... και εννοώ ότι ψάχνω να βρω χρόνο να μπλέξω και εγώ...
-
Εχετε υπ΄όψιν αυτό το αεροβόλο που καθρίζει με μία βολή αγριογούρουνο ?
Youtube Video -
Ναι. Υπόψη ότι υπάρχουν ακόμα πιο δυνατά αεροβόλα, όπως το Air Force Texan. Δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμα στην Ελλάδα.
Ο χρήστης elplat έγραψε:
... και εννοώ ότι ψάχνω να βρω χρόνο να μπλέξω και εγώ...Λόγω των τεράστιων περιορισμών που υπάρχουν στην πρόσβαση στον εξοπλισμό και το μέρος που μπορεί να τον χρησιμοποιήσεις, η σκοποβολή με πυροβόλα όπλα στην Ελλάδα είναι ένα αρκετά δύσκολο άθλημα όσον αφορά την απόφαση να το ξεκινήσει κανείς. Στα περισσότερα άλλα αθλήματα, μπορείς εύκολα να πας μια φορά να δοκιμάσεις και συνήθως αυτό θα γίνει γιατί είδες κάποιον φίλο/γνωστό να το κάνει και είπες να δοκιμάσεις χωρίς να χρειάζεσαι άδεια από κανέναν. Έτσι ξεκίνησα το σκι, έτσι το ποδήλατο, έτσι το parapente. Και αν για μια χρονιά δεν γουστάρεις, δεν έχεις λεφτά να πηγαίνεις κλπ, κανείς δεν θα σου κατασχέσει τον εξοπλισμό που χρυσοπλήρωσες.
Στη σκοποβολή είτε σου την βαράει ξαφνικά και γίνεσαι μέλος σε κάποιο σκοπευτικό, ή κάποιος φίλος/γνωστός πρέπει να σε προσκαλέσει στον σκοπευτικό του για να δεις πρώτα ΑΝ σε ενδιαφέρει η φάση. Γιατί κάλλιστα μπορεί και να μην σου αρέσει.
-
Ναι. Υπόψη ότι υπάρχουν ακόμα πιο δυνατά αεροβόλα, όπως το Air Force Texan. Δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμα στην Ελλάδα.Πωλούνται κανονικά, όμως είναι πανάκριβα. Μια επαναληπτική καραμπίνα είναι φτηνότερη!!!
Αλλά τα συγκεκριμένα θέλουν γέμισμα από μεγάλη φιάλη και φυσικά δεν πρέπει να είναι συνέχεια γεμάτα (χαλάνε οι φλάντζες). Εντελώς άβολα. Προσωπικά προτιμώ αεροβόλα με φιαλίδια CO2 για τρεις λόγους: α) Είναι αυτόνομα, β) Δεν χρειάζονται χειροκίνητη όπλιση σε κάθε βολή και γ) μπορούν να είναι ημιαυτόματα (σαν το Crosman Repeater που έχω), σε αντίθεση με τα χειροκίνητης όπλισης. -
+1 για τα CO2, δυνατά (για σκοποβολή τουλάχιστον) είναι, έχουν αυτόματη όπλιση, δε θέλουν άδεια κατοχής και έχουν ένα βατό κόστος κτήσης και χρήσης.
-
Σήμερα δεν ήμουν στα καλύτερα μου με το 1911. Δεν ξέρω αν ήταν η ζέστη, αλλά κάποιες βολές μου ήταν κυριολεκτικά στου καραγκιόζη τον γάμο:
(στα 10 μέτρα)Οι υπόλοιπες σε μεταλλικούς στόχους κλασικά τόνωσαν την πεσμένη αυτοπεποίθηση, ιδιαίτερα όταν έριξα κάτω τον δεξί κίτρινο στα 20 μέτρα (ακόμα ψάχνουν να δουν πως το κατάφερα [emoji1] ).
Ο λευκός στα 25 όμως με ξεφτύλισε. Με μόλις... μια επιτυχία σε πάνω από 10 βολές υποψιάζομαι ότι έχω πάααααρα πολύ ψωμί μπροστά μου μέχρι να πω ότι ρίχνω αξιοπρεπώς.
-
Είχες συνεπή απόκλιση; Δηλαδή στοχεύοντας ορθά ήταν οι βολές όλες με μια συγκεκριμένη απόκλιση; Το λέω επειδή βλέπω συγκέντρωση αριστερά.
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )