-
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Η αλληλεπίδραση ειναι το ιδιο το κυνηγι.Η ιχνηλασια,η καταστρωση σχεδιου,ο καταμερισμος των αρμοδιοτητων των ατομων της παρεας,η διωξη,η βολη,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
Α γεια σου, αυτά σκεφτόμουνα (κοίτα ναδεις, σου έγραψα ότι δεν έχω μόνο τη βολή σαν την αλληλεπίδραση του κυνηγού στο μυαλό μου)
Αυτά (τα υπογραμμμισμένα) τα έχουν και οι φωτογράφοι/παρατηρητές (ντάξ, αντί για δίωξη βάλε προσέγγιση). Τα οποία βέβαια εγώ μπορεί να έχω ζήσει, αλλά εσύ δεν πρόκειται να το δεχτείς αυτόΛοιπων,εαν ιχνηλατεις στο βουνο,πώς δεν βλεπεις τα θηραματα;
Εχω την εντυπωση ρε φιλε,οτι πραγματικα μου κανεις πλακα.Εχω αυτη τη στιγμη τη διαθεση,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ,να πάμε ΕΝΑ σ/κ μαζι για κυνηγι να δεις τι εστι κυνηγι,και ενα να με πάς εσυ για φωτογραφιση να μου δειξεις πώς ιχνηλατεις,κ.λ.π-κ.λ.πΤα αποτελεσματα θα γραφτουνε και εδω μεσα,και οπως θα δεχτω εγω να με κανεις ρομπα ξεκουμπωτη εαν εχεις δικαιο,τοσο θα σε κανω κι'εγω.
Τι λες;Το κανουμε;Εγω χανω ενα σαββατοκυριακό μου και το σπαταλαω,διοτι πάς να με βγαλεις τρελο.Εισαι;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Η παραπάνω ιστορια σου,αφορα ατομα που τα 'γεμιζει' η συγκεκριμενη απασχοληση.Δεν θα τους χαλουσε αν καναν το ταξιδι ΧΩΡΙΣ φωτογραφικες,ισως και χωρις λεφτα,ισως και χωρις ρουχα,διοτι τους ενδιαφερει το ΤΑΞΙΔΙ.
Τους ενδιαφέρει η επαφή με την άγρια φύση. Αυτό είναι το ΚΙΝΗΤΡΟ.
Η φωτογραφία, είναι η εκφορά του. Προφανώς και εν μέρει χαλάστηκε που δεν είχε τη φωτογραφική, το νόημα ήταν ότι δεν υπάρχει μόνο αυτό, ότι δεν είναι αυτοσκοπός η φωτογραφία αλλά η επαφή με τη φύση.Ότι όπως και ο κυνηγός, αν δεν πετύχει το θήραμα, όπως και αν δεν βγει η million dollar φωτογραφία, δεν χάνεται το νόημα.
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!
Πιστευεις οτι ολοι μας γεμιζουμε με τα ιδια ενδιαφεροντα;
εσενα σε ενδιαφερει το πλεξιμο;εαν οχι,μπορω να σου δωσω δικαιο,η θα επιμενω οτι ΠΡΕΠΕΙ να σε ενδιαφερει;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Λοιπων,εαν ιχνηλατεις στο βουνο,πώς δεν βλεπεις τα θηραματα;ε; Κάπου το ξανάγραψες αυτό, και μάλλον κάπου ξαναβαρέθηκες να διαβάσεις τι σου απάντησα.
Α, ναι εδώ:
εξακολουθεις να ισχυριζεσαι οτι δεν εχει ζωα στα βουνα,τοτε θα σου ζητησω να πάμε μαζι μια μερα μια βολτα,και να σου αλλαξω τη γνωμη αν χρειαστει.
Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν έχει ζώα στα βουνά. Και τις θάλασσες παρεμπιπτόντως, εγώ συζητώ και για τα δύο. Και το ψαροτούφεκο κυνήγι είναι άλλωστε. Βέβαια στη θάλασσα είναι λίγο πιο περίπλοκο το πρόβλημα.
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!
Πιστευεις οτι ολοι μας γεμιζουμε με τα ιδια ενδιαφεροντα;
εσενα σε ενδιαφερει το πλεξιμο;εαν οχι,μπορω να σου δωσω δικαιο,η θα επιμενω οτι ΠΡΕΠΕΙ να σε ενδιαφερει;
Έγραψα εγώ ότι πρέπει να γεμίζουμε με τα ίδια ενδιαφέροντα; Έγραψα εγώ ότι πρέπει να σε ενδιαφέρει κάτι ή όχι;
Αντιθέτως, εσύ μου λες τι ΔΕΝ κάνω εγώ, τι ΔΕΝ με ενδιαφέρει κ.ο.κ.
Εγώ ουδέποτε αμφισβήτησα οτιδήποτε έχεις ισχυριστεί για τον κυνηγό. Ουδέποτε.Έγραψες ορισμένα πράγματα για το τί ΔΕΝ κάνει ο παρατηρητής/φωτογράφος, και σου έγραψα ένα προς ένα ότι τα κάνει ο φωτογράφος. Να τα ξανα-παραθέσω;
Και τώρα αυτό κάπως μεταστρέφεται στο ότι πιστεύω ότι όλοι γεμίζουν με τα ίδια πράγματα. -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
ΕΕΠ^3 Ο Φρόυντ ξέρεις πλέον δεν είναι η αρχή και το τέλος της ψυχολογίας. Ξέρεις, έχει ξεπεραστεί εν πολλοίς.
Αν το λες για μενα, ναι κατι πηρε τ' αυτι μου.
Mπορεί να ξεπεράστηκε (ειδικά με τα άρλεκιν του Γιαλόμ γίνανε όλοι ξαφνικά ψυχαναλυτές. Δεν μιλώ για εσάς αλλά για το συρμό) ο Φρόιντ (αν και σαφώς δεν πετάχτηκε ακόμη στα σκουπίδια) αλλά τα ένστικτα παραμένουν.
Αν και οφ τοπικ , με το σχολιο μου εννοω οτι ο Φροϋντ αν και εχει ξεπερασθει (σε καποια θεματα)
• εδειξε οτι η ψυχικη λειτουργια εχει υλιστικη βαση
• ανεπτυξε τους νομους της ψυχικης λειτουργιας σαν σχεσεις συγκρουσης/ενοτητας αντιθετων
• 'ανακαλυψε' το ασυνειδητο και τη ψευδη συνειδηση -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Έγραψα εγώ ότι πρέπει να γεμίζουμε με τα ίδια ενδιαφέροντα; Έγραψα εγώ ότι πρέπει να σε ενδιαφέρει κάτι ή όχι;
Αντιθέτως, εσύ μου λες τι ΔΕΝ κάνω εγώ, τι ΔΕΝ με ενδιαφέρει κ.ο.κ.
Εγώ ουδέποτε αμφισβήτησα οτιδήποτε έχεις ισχυριστεί για τον κυνηγό. Ουδέποτε.Έγραψες ορισμένα πράγματα για το τί ΔΕΝ κάνει ο παρατηρητής/φωτογράφος, και σου έγραψα ένα προς ένα ότι τα κάνει ο φωτογράφος. Να τα ξανα-παραθέσω;
Και τώρα αυτό κάπως μεταστρέφεται στο ότι πιστεύω ότι όλοι γεμίζουν με τα ίδια πράγματα.Λοιπων,μια τελευταια προσπάθεια απο μερους μου.
Το κυνηγι ειναι ενα συνολο ενεργειων.Περιλαμβανει διαφορα σταδια προετοιμασιας,διαφορα σταδια δρασης,και καποια σταδια μετα τη ληξη του κυνηγιου.
Εαν το δεις μεσα απο μια αναγωγικη προσπάθεια να ξεχωρισεις αυτα τα σταδια,δεν θα μιλας πλεον για κυνηγι.Μπορει να σου προκυψει κατι εντελως διαφορετικο,αναλογα με το ποια σταδια θα ξεχωρισεις και μετα ποια σταδια θα χρησιμοποιησεις για να πλεξεις μια αλλη ενεργεια.
Δεν μπορω να δεχτω ομως μια τετοια αναγωγη.Εαν αλλωστε συνεχιζαμε να αναγαγουμε σε ολοενα και απλουστερες ενεργειες απο μερους μας,θα καταληγαμε στο οτι,ΟΛΕΣ οι ανθρωπινες δραστηριοτητες αποτελουνται απο σκεψη,κινηση,και πραξη.Με αυτον τον τροπο,νομιζω οτι,μου προτεινεις να μην με γεμιζει το κυνηγι (ως συνολο πραξεων) αλλα η φωτογραφιση (ως υποδιαιρεση καποιων πραξεων του κυνηγιου).Εδω κολλαει το οτι δεν με γεμιζει αυτο το πραγμα,οπως (μαλλον) πιστευεις.Εαν δεν εχω ολοκληρο το πακετο-κυνηγι,εμενα προσωπικα ΔΕΝ με γεμιζει η δικη σου προταση.
Και πές μου αν ερμηνευσα λαθος τον συλλογισμο σου.Δεν δεχομαι (σε καμμια περιπτωση) οτι ο φωτογραφος θα δρασει σαν μερος της φυσης.Θα καταγραφει ΠΑΘΗΤΙΚΑ αυτο που κανει η φυση απο μονη της.Δεν υπάρχεις σαν φωτογραφος (ξαναλεω οτι εξαιρω τη σκηνοθετημενη φωτογραφια) και δεν αλληλεπιδρας.Δεν νομιζω να θεωρεισαι φωτογραφος αγριας ζωης,αν καταδιωξεις ενα ζωο,και περιμενεις στο καρτερι σου για να το φωτογραφισεις.
Δεν θα ησουνα φωτογραφος αγριας ζωης,αν ειχες σκυλια διωξης (ισως το σημαντικοτερο κομματι του κυνηγιου) να σου φερουν το φωτογραφικο σου θεμα μπροστα στο φακο.
Δεν μπορεις δηλαδη να μου προτεινεις αντι για κυνηγι να φωτογραφιζω.Θελω να ακουω τα σκυλια μου να κυνηγανε,θελω να νιωθω την αδρεναλινη οταν ερχεται καταπάνω μου ο καπρος,θελω να κραταω στα χερια μου το οπλο,θελω να σκοτωνω το θηραμα,θελω αυτο να μοιραζεται σε χαρα στην παρεα μου,θελω να ξημερωνει και να ακουω κουδουνακια και κλαφουνισματα,θελω να βλεπω τα σκυλια να πανηγυριζουν στο χτυπημενο θηραμα,θελω ακομα ΚΑΙ την αποτυχια στη βολη και το επακολουθο δουλεμα των συνκυνηγων μου,θελω την αισθηση της απομονωσης στο πολύωρο καρτερι (σε σημειο εξαφανισης) θελω την αισθηση οτι κατευθυνω το αγριο ζωο εκει που θελω εγω κανοντας παγανα,θελω να ακουω τις ανοητες προκαταληψεις απο τους γεροντοτερους συνκυνηγους,και αν θελω,συνεχιζω με τετοια πραγματα που δεν εχεις φανταστει οτι υπάρχουν μεχρι αυριο το πρωι.Γι'αυτο σου λεω οτι το κυνηγι ειναι απύθμενο.Δεν εχει ποτε επαναληφθει κατι που το εχω ξαναζησει.ΥΓ.Σορυ αν σας εχουμε κουρασει ολους σας,κι'εγω πλεον εχω φτασει στο 'αμην'' αλλωστε.Ελπίζω να ηταν και ο δικος μου επίλογος αυτο το πόστ
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν θα ησουνα φωτογραφος αγριας ζωης,αν ειχες σκυλια διωξης (ισως το σημαντικοτερο κομματι του κυνηγιου) να σου φερουν το φωτογραφικο σου θεμα μπροστα στο φακο.
Δεν μπορεις δηλαδη να μου προτεινεις αντι για κυνηγι να φωτογραφιζω.Θελω να ακουω τα σκυλια μου να κυνηγανε,θελω να νιωθω την αδρεναλινη οταν ερχεται καταπάνω μου ο καπρος,θελω να κραταω στα χερια μου το οπλο,θελω να σκοτωνω το θηραμα,θελω αυτο να μοιραζεται σε χαρα στην παρεα μου,θελω να ξημερωνει και να ακουω κουδουνακια και κλαφουνισματα,θελω να βλεπω τα σκυλια να πανηγυριζουν στο χτυπημενο θηραμα,θελω ακομα ΚΑΙ την αποτυχια στη βολη και το επακολουθο δουλεμα των συνκυνηγων μου,θελω την αισθηση της απομονωσης στο πολύωρο καρτερι (σε σημειο εξαφανισης) θελω την αισθηση οτι κατευθυνω το αγριο ζωο εκει που θελω εγω κανοντας παγανα,θελω να ακουω τις ανοητες προκαταληψεις απο τους γεροντοτερους συνκυνηγους,και αν θελω,συνεχιζω με τετοια πραγματα που δεν εχεις φανταστει οτι υπάρχουν μεχρι αυριο το πρωι.Γι'αυτο σου λεω οτι το κυνηγι ειναι απύθμενο.Δεν εχει ποτε επαναληφθει κατι που το εχω ξαναζησει.Πολύ καλή περιγραφή, που νομίζω εξηγεί επαρκώς το ότι η τυπική ομοιότητα (υπαρκτή πράγματι) μεταξύ κάποιων αποσπασματικών σταδίων των δύο συγκρινόμενων διαδικασίων, μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένη ταυτότητα.
-
Ας πούμε, έχω γράψει αυτό :
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Παρ' όλ' αυτά ο κυνηγός δεν θα ήθελε να είναι φωτογράφοςκαι εσύ μου λες ότι προσπαθώ να σου προτείνω ότι θα σου αρέσει να γίνεις φωτογράφος άγριας φύσης.
Έχω γράψει αυτόΘα μου πεις, το ίδιο ακριβώς θα πει κι ο Hunter για τις δικές του στιγμές [σ.σ. πόσο τον γεμίζουν και μοναδικές τις θεωρεί]. Σεβαστό, και γι' αυτό στο βαθμό που δεν μιλάμε για απειλούμενα είδη δεν πρόκειται να του το απαγορεύσω ποτέ.
και εσύ μου λες ότι γράφω να μη σε γεμίζει το κυνήγι.
Και αυτά μάλιστα, τα έγραψα σε μήνυμα στο οποίο απάντησες.
Ερήμην λοιπόν πρέπει να τα έγραφα, έτσι;Ουδέποτε σου πρότεινα οτιδήποτε, ουδέποτε σου πρότεινα ότι κάτι άλλο θα σου άρεσε σαν το κυνήγι.
Μάλλον κάπου εκεί πρέπει να έχεις κολλήσει, ότι προσπαθώ να σου την πω, να σε αλλάξω ή κάτι τέτοιο.Αν έχεις ερμηνεύσει λάθος το συλλογισμό μου; Μα, δεν νομίζω ότι έχεις κάτσει ποτέ να διαβάσεις ποιος είναι, οπότε προφανώς και δεν γίνεται να τον έχεις παρερμηνεύσει. Έχεις ταμπουρωθεί πίσω από κάποια πράγματα, και από εκεί και πέρα οτιδήποτε άλλο είναι ανίδεα αναμασήματα αδαών που αποκλείεται να καταλαβαίνουν οτιδήποτε, εκεί όπου ξεκινήσαμε λοιπόν.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δεν μπορεις δηλαδη να μου προτεινεις αντι για κυνηγι να φωτογραφιζω.Θελω να ακουω τα σκυλια μου να κυνηγανε,θελω να νιωθω την αδρεναλινη οταν ερχεται καταπάνω μου ο καπρος,θελω να κραταω στα χερια μου το οπλο,θελω να σκοτωνω το θηραμα,θελω αυτο να μοιραζεται σε χαρα στην παρεα μου,θελω να ξημερωνει και να ακουω κουδουνακια και κλαφουνισματα,θελω να βλεπω τα σκυλια να πανηγυριζουν στο χτυπημενο θηραμα,θελω ακομα ΚΑΙ την αποτυχια στη βολη και το επακολουθο δουλεμα των συνκυνηγων μου,θελω την αισθηση της απομονωσης στο πολύωρο καρτερι (σε σημειο εξαφανισης) θελω την αισθηση οτι κατευθυνω το αγριο ζωο εκει που θελω εγω κανοντας παγανα,θελω να ακουω τις ανοητες προκαταληψεις απο τους γεροντοτερους συνκυνηγους,και αν θελω,συνεχιζω με τετοια πραγματα που δεν εχεις φανταστει οτι υπάρχουν μεχρι αυριο το πρωι.Γι'αυτο σου λεω οτι το κυνηγι ειναι απύθμενο.Δεν εχει ποτε επαναληφθει κατι που το εχω ξαναζησει.Πολύ καλή περιγραφή, που νομίζω εξηγεί επαρκώς το ότι η τυπική ομοιότητα (υπαρκτή πράγματι) μεταξύ κάποιων αποσπασματικών σταδίων των δύο συγκρινόμενων διαδικασίων, μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένη ταυτότητα.
Για ταυτότητα δεν έχει μιλήσει κανείς.
Για κάποιο περίεργο λόγο, εμένα πάντως ακόμα κι αυτό το ποστ σου Hunter μου θυμίζει ομοιότητες και όχι διαφορές. Το να κάτσω να γράψω το γιατί, δεν νομίζω ότι έχει πλέον το οποιοδήποτε νόημα. Θα είναι μάλλον η άγνοιά μου, σωστά; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Για κάποιο περίεργο λόγο, εμένα πάντως ακόμα κι αυτό το ποστ σου Hunter μου θυμίζει ομοιότητες και όχι διαφορές.
Αυτό γυρόφερνα να γράψω κι εγώ αλλά με σκέφτηκα σαν αγροιόχοιρο να τρέχει να σωθεί απ τις κουμπουριές(κρατώντας την χρυσή του κορώνα (η ακόμα καλύτερα σαν τον πάγκαλο))
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
...μου θυμίζει ομοιότητες και όχι διαφορές.Αν σε παρηγορεί, έχοντας δοκιμάσει και τη φωτογράφιση και το κυνήγι, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η μόνη διαφορά είναι πως στη μια περίπτωση το ζώο συνεχίζει να ζει και συ πήρες τη φωτογραφία του και στην άλλη καταλήγει νεκρό και συ πήρες το τομάρι του. Αλλά αυτό το συμπέρασμα είναι εντελώς προσωπικό, ήμουν αιμοσταγής κυνηγός και όχι ευγενικός.
ΥΓ. Το site του τύπου που έδωσες είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Οι φωτογραφίες του κόβουν την ανάσα και σε ταξιδεύουν... Μ' 'αρεσε πολύ.
-
Και τα άρβυλα που φοράει ο φωτογράφος της αγριας ζωής από τομάρι νεκρού ζώου είναι.
Αυτός όμως τα φωτογραφίζει μόνο, γιατι είναι ευαίσθητος... Εχει βάλει άλλους να σφάζουνε γι αυτόν. -
Loopάρει το thread ξανά και δεν έχει νόημα.
Για το 'σφάζω να τραφώ κλπ.σε αντιδιαστολή με το να χαλαρώσω' (αν αναφέρεσαι σε μένα) έχω ήδη τοποθετηθεί νωρίτερα.
Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης αλλά εδώ δεν έχει νόημα. -
Αντε γράψτε κανα review καραμπίνας να βγούμε απο την λούπα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αντε γράψτε κανα review καραμπίνας να βγούμε απο την λούπαΗ G11 βαράει μια χαρά macro
(για να ευθυμήσουμε ) -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Για κάποιο περίεργο λόγο, εμένα πάντως ακόμα κι αυτό το ποστ σου Hunter μου θυμίζει ομοιότητες και όχι διαφορές. Το να κάτσω να γράψω το γιατί, δεν νομίζω ότι έχει πλέον το οποιοδήποτε νόημα. Θα είναι μάλλον η άγνοιά μου, σωστά;
Θα σου θυμιζε ομοιοτητες ακομα και αν σου διηγομουνα μια βολτα για πικ-νικ,μια βολτα στο καφενειο,μια βολτα στο σινεμα,μια βολτα σε ποδοσφαιρικο αγωνα,μια βολτα στο σπίτι ενος φιλου μου.
Ετσι δεν ειναι;
Βρισκεις ομοιοτητες,διαιρωντας την κεντρικη δραστηριοτητα σε δευτερευουσες μικροτερες που την συνθετουν.Με αυτον τον τροπο,τα πάντα μπορει να σου θυμισουν οτιδηποτε.Το προσπάθησα νωριτερα να το απλοποιησω,και ομως δεν τα καταφερα.Και γιατι ειναι κακο να δηλωσεις αγνοια;Εφ'όσων δεν ησουνε ποτε κυνηγος εσυ ο ιδιος,ούτε και φωτογραφος,το αποκλειεις να μην εχεις βγαλει μια σωστη αποψη επι του θεματος;
-
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Θελω να ακουω τα σκυλια μου να κυνηγανε,θελω να νιωθω την αδρεναλινη οταν ερχεται καταπάνω μου ο καπρος,θελω να κραταω στα χερια μου το οπλο,θελω να σκοτωνω το θηραμα,θελω αυτο να μοιραζεται σε χαρα στην παρεα μου,θελω να ξημερωνει και να ακουω κουδουνακια και κλαφουνισματα,θελω να βλεπω τα σκυλια να πανηγυριζουν στο χτυπημενο θηραμα,θελω ακομα ΚΑΙ την αποτυχια στη βολη και το επακολουθο δουλεμα των συνκυνηγων μου,θελω την αισθηση της απομονωσης στο πολύωρο καρτερι (σε σημειο εξαφανισης) θελω την αισθηση οτι κατευθυνω το αγριο ζωο εκει που θελω εγω κανοντας παγανα,θελω να ακουω τις ανοητες προκαταληψεις απο τους γεροντοτερους συνκυνηγους,και αν θελω,συνεχιζω με τετοια πραγματα που δεν εχεις φανταστει οτι υπάρχουν μεχρι αυριο το πρωι.Γι'αυτο σου λεω οτι το κυνηγι ειναι απύθμενο.Δεν εχει ποτε επαναληφθει κατι που το εχω ξαναζησει..........,θελω να νιωθω την αδρεναλινη οταν ερχεται καταπάνω μου ο καπρος,θελω να κραταω στα χερια μου την φωτογραφική μου μηχανή,θελω να φωτογραφίζω το ζωο,θελω αυτο να μοιραζεται σε χαρα στην παρεα μου,θελω να ξημερωνει και να ακουω κουδουνακια και κλαφουνισματα,..........,θελω ακομα ΚΑΙ την αποτυχια στη φωτο και το επακολουθο δουλεμα των συναδέρφων μου,θελω την αισθηση της απομονωσης στο πολύωρο καρτερι (σε σημειο εξαφανισης) θελω την αισθηση οτι κατευθυνω το αγριο ζωο εκει που θελω εγω κανοντας παγανα,θελω να ακουω τις ανοητες προκαταληψεις απο τους γεροντοτερους φωτογράφους,και αν θελω,συνεχιζω με τετοια πραγματα που δεν εχεις φανταστει οτι υπάρχουν μεχρι αυριο το πρωι.Γι'αυτο σου λεω οτι η φωτογράφιση ειναι απύθμενη.Δεν εχει ποτε επαναληφθει κατι που το εχω ξαναζησει.
-
Τάσο είναι απλό.
Ο χρήστης α έγραψε:
Θελω να ακουω τα σκυλια μου να κυνηγανε,θελω να νιωθω την αδρεναλινη οταν ερχεται καταπάνω μου ο καπρος,θελω να κραταω στα χερια μου το οπλο,θελω να σκοτωνω το θηραμα,θελω αυτο να μοιραζεται σε χαρα στην παρεα μου,θελω να ξημερωνει και να ακουω κουδουνακια και κλαφουνισματα,θελω να βλεπω τα σκυλια να πανηγυριζουν στο χτυπημενο θηραμα,θελω ακομα ΚΑΙ την αποτυχια στη βολη και το επακολουθο δουλεμα των συνκυνηγων μου,θελω την αισθηση της απομονωσης στο πολύωρο καρτερι (σε σημειο εξαφανισης) θελω την αισθηση οτι κατευθυνω το αγριο ζωο εκει που θελω εγω κανοντας παγανα,θελω να ακουω τις ανοητες προκαταληψεις απο τους γεροντοτερους συνκυνηγους,και αν θελω,συνεχιζω με τετοια πραγματα που δεν εχεις φανταστει οτι υπάρχουν μεχρι αυριο το πρωι.Γι'αυτο σου λεω οτι το κυνηγι ειναι απύθμενο.Δεν εχει ποτε επαναληφθει κατι που το εχω ξαναζησει..........,θελω να νιωθω την αδρεναλινη οταν ερχεται καταπάνω μου ο καπρος,θελω να κραταω στα χερια μου την φωτογραφική μου μηχανή,θελω να φωτογραφίζω το ζωο,θελω αυτο να μοιραζεται σε χαρα στην παρεα μου,θελω να ξημερωνει και να ακουω κουδουνακια και κλαφουνισματα,..........,θελω ακομα ΚΑΙ την αποτυχια στη φωτο και το επακολουθο δουλεμα των συναδέρφων μου,θελω την αισθηση της απομονωσης στο πολύωρο καρτερι (σε σημειο εξαφανισης) θελω την αισθηση οτι κατευθυνω το αγριο ζωο εκει που θελω εγω κανοντας παγανα,θελω να ακουω τις ανοητες προκαταληψεις απο τους γεροντοτερους φωτογράφους,και αν θελω,συνεχιζω με τετοια πραγματα που δεν εχεις φανταστει οτι υπάρχουν μεχρι αυριο το πρωι.Γι'αυτο σου λεω οτι η φωτογράφιση ειναι απύθμενη.Δεν εχει ποτε επαναληφθει κατι που το εχω ξαναζησει.
Βγήκα μια βόλτα στο Γαλάτσι και πήγα για μπύρα με τον κολλητό
Βγήκα βόλτα στο Γαλάτσι και πήγα για καφέ με τον κολλητό
Τα α, β ,γ, δ, μπορούν να θεωρηθούν μεταξύ τους είτε εξίσου όμοια είτε εξίσου διαφορετικά. Τπτ άλλο.
Το να πεις ότι:
-το α έχει σαφείς ομοιότητες με το β και όχι με τα γ, δ,
-το γ με το δ και όχι με τα α, β
είναι μια παπαριά και η λογική θα απορούσε μαζί σου. -
Συμφωνώ ότι υπάρχουν και ομοιότητες μεταξύ φωτογραφίας ή παρατήρησης και κυνηγιού. Αλλά δεν είναι καθόλου το ίδιο πράγμα.
Η φωτογράφιση, εφ όσον είναι επιλογή αντι του κυνηγιού,είναι παρενέργεια της αστικής ζωής και όχι δείγμα πολιτισμού, όπως πολλοί θελουν να το παρουσιάσουν.
Είναι ένα υποκατάστατο που δεν μπορεί να προσφέρει όλες τις συγκινήσεις που προσφέρει αυτό το οποίο προσπαθεί να υποκαταστήσει .
Το να μην κυνηγάει ενα σαρκοφάγο ή παμφάγο όν και να του παρέχεται η τροφή έτοιμη, όπως επίσης και να κατακρίνεται ή να νοιώθει τύψεις για την ευχαρίστηση που του προσφέρει το κυνήγι, είναι εκτροπή από την φύση του, δεν είναι δείγμα πολιτισμού.
Ενώ το να κυνηγά ή να ψαρεύει μόνο νόμιμα είναι δείγμα πολιτισμού.
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )