-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Το πιάτο του κυνηγού και του ψαρά είναι 6 φορές αδειανό και μια φορά γεμάτο, λέγανε οι παλιότεροι. Το ότι αντί για δόρυ ή τόξο ο κυνηγός έχει δίκανο δεν σημαίνει ότι πάντα θα χτυπήσει κάτι. 9 στις 10 φορές θα γυρίσει πίσω με άδεια χέρια. Όπως είδα όμως πρόσφατα θα έχει ξυπνήσει από τις 4 τα χαράματα και θα φτάσει σε παρθένα φύση. Η βόλτα είναι τόσο ωραία που και άδειος να γυρίσεις αισθάνεσαι γεμάτος φύση.
ακριβως ο στοχος δεν ειναι να σκοτωσεις για να φας, αλλα να σκοτωσεις για να σκοτωσεις
αμα σου αρεσει η φυση , ριξτο στην ορειβασια.. δε χρειαζεται να πυροβολεις την αγρια φυση που τοσο πολυ λατρευεις
γυρίσεις αισθάνεσαι γεμάτος φύση.
Ο περισσότερος κόσμος που δεν έχει ασχοληθεί νομίζει ότι τα άγρια ζώα είναι 'ανυπεράσπιστα' μπροστά στο όπλο του κυνηγού. ΜΕΓΑ λάθος. Ο λαγός π.χ. είναι πολύ πιο έξυπνος από ότι νομίζεται από πολλούς (η ανάλυση για αυτό είναι μακροσκελής). Συν τοις άλλοις δεν είναι λαγός εναντίον κυνηγού αλλά λαγός εναντίον σκύλου κυνηγού κατά βάση. Και για να φτάσει ένας σκύλος να ξετρυπώνει με αξιώσεις λαγούς δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο 'αίμα' έχει φτύσει (και πληρώσει αδρά) ο κυνηγός. Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.
εδω λες παραξενα πραγματα....
does not compute...
και όχι το κυνήγι αλλά γιατί θεωρώ ότι οι περισσότεροι πολέμιοι δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι το κυνήγι αλλά και από ποιους άλλους παράγοντες απειλούνται περισσότερο τα άγρια ζώα.
εγω δε σου λεω οτι θα εξαφανισεις εσυ τα ειδη , σιγουρα αλλοι παραγοντες κανουν μεγαλυτερη ζημια..
εγω διαφωνω με το να σκοτωνεις για σπορ..
θες φυση? κανε απλα μια βολτα στη φυση ή βρες καποιο χομπι που να μην εμπλεκει ανουσιους σκοτωμους, παρε συμβουλες απο το λαππα που ειναι εξτριμας
θες να πετυχαινεις πραγματα? πηγαινε σε σκοπευτηριο ή παρε τη fog να πετυχαινετε παρεα 'στοχους'Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι.
Αν όμως ήταν τόσο απλό το θέμα (κυνηγός=κακός παράφρων που αρέσκεται να δολοφονεί άγρια ζώα ΧΩΡΙΣ κανόνες) τότε θα είχε ήδη απαγορευθεί σε πιο προηγμένες από τη δικιά μας κοινωνίες. Φυσικά τα είδη προς εξαφάνιση είναι άλλο θέμα.
οι κανονες δε λενε κατι ρε συ
το οτι θες να εισαι νομιμος δε σημαινει οτι δε θες να σκοτωνεις με το οπλο σου..
μπορει να ηταν νομιμο να κυνηγας μαυρους στην Αφρικη και να το εκανες με κανονες και νομους..
και λοιπον? θα ηταν σωστο?θα μου πεις οχι γιατι εχεις μεγαλωσει με χριστιανο-ανθρωποκεντρικες ιδεες , ομως πιστευω οτι δε χρειαζομαστε αυτες τις παπαριες για να καταλαβουμε τι ειναι σωστο και τι λαθος..
το οτι τα ζωα στη κοινωνια μας ειναι το απολυτο τιποτα και δεν τα υπολογιζουμε σε τιποτα, δε σημαινει οτι πρεπει να τα σκοτωνουμε για διασκεδαση κιολας
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
@QsisVTS: Με κατάλαβες. Νόμιμα ρίχνω σε στόχους, παράνομα όμως ρίχνω σε windows boys
ισως ειμαι πολυ γρηγορος για τις σφαιρες σου
-
Φιλε professeur πολυ ωραια ιδεα!!!
Παιδια, οσοι δεν εχετε ιδεα απο κυνηγι παρακαλω μη γραφετε με φανατισμο, ρωτηστε πρωτα η ψαξτε τελοσπαντων!! Πραγματικα εχω βαρεθει να λαμβανω μερος σε συζητησεις με 'πριζωμενους' αντικυνηγους και χωρις λογο μαλιστα. Θα σας το πω πολυ απλα, οσο δολοφονος ειμαι εγω που παιρνω το δικαννακι μου να παω για κυνηγι -με κανονες μην παρεξηγιομαστε - με 'κινδυνο' να εχω τρομερα ποσοστα αστοχιας, αλλο τοσο και παραπανω ειστε εσεις που πληρωνετε για να απολαυσετε το ζωο εκτροφης. Αυτο παιδια μου ειναι το πραγματικα ανυπερασπιστο ζωο, που δε μπορει να παει πουθενα κ ειναι αναγκασμενο να πεθανει
Σε αυτη την περιπτωση το παιζουμε ως ανθρωποι 'θεοι' κ διαπρτουμε υβρη, οχι με το κυνηγι. Ακομα κ με επαναληπτικα οπλα -τα αυτοματα δεν επιτρεπονται- μετα τη 2η τουφεκια δεν παιζει να ευστοχησεις -ετσι κι αλλιως μεχρι 3εις επιτρεπονται.
Για μενα το κυνηγι δεν ειναι ακομα συνηθεια γιατι το βαριεμαι ισως κ λογω ηλικιας ειναι ομως μια δραστηριοτητα πατροπαραδοτη στην οικογενεια μου τουλαχιστον και μου εχει προσφερει πολυ ομορφες στιγμες κατα τα παιδικα μου χρονια κυριως. Μεγαλωσα με σκυλια στον κηπο, καναμε εκδρομες και γενικοτερα αυτη η επαφη με τη φυση θεωρω πως με εχει κανει καλυτερο ανθρωπο
Ειλικρινα νιωθω δυστυχισμενος αν καθομαι για πολυ καιρο συνεχομενα στην πολη, μια βολτα στο βουνο με αναζωογονει.
Οτι κολλησει την τρελα για τα οπλα δεν το συζητω μερικα ειναι πραγματικα αριστουργηματα!!
Στην οικογενεια εχουμε αρκετα θα τα εκθεσω εν καιρω.
Δικο μου ειναι ενα franchi alcione 2000 S (οχι κατασκευης beretta, αλλα της αυτονομης franchi), αυτο εδω
μου το εκανε δωρο ο πατερας μου οταν εκλεισα τα 18
Επειδη το εχω προχειρο, το αλλο franchi μας σχεδον ιδιο αλλα με λιγο καλυτερα ξυλα
Βεβαια ειναι απο τα πιο ταπεινα μας και εχουν βγει στο σφυρι για να παμε εγω σε πλαγιοκαννο merkel ( ) κι ο πατερας μου σε -ακομη ενα - browning B25.
Αυτη την περιοδο μαλιστα ανακατασκευαζουμε ενα Β25 δυστυχως δεν εχουμε φωτος του 'πριν' αλλα θα σας εκθεσω σιγουρα το 'μετα' οταν ολοκληρωθει
Τελος, οσοι δεν εχετε επαφη με το κυνηγι, ριξτε μια ματια σε αυτο το λινκ http://www.seskf.com/PERISOTERA 177.html (αν θελετε βαλτε το και στο αρχικο ποστ να ενημερωνονται οσοι θελουν ) για να δειτε τους κανονες που διεπουν το κυνηγι. Ισως καταλαβετε οτι δεν ειμαστε οι αγροικοι που βγαινουν με τα υπεροπλα τους στη φυση και την καταστρεφουν.
Καποιοι 'φυσιολατρες' αφηνουν τονους σκουπιδια στα βουνα που πολλες φορες μαζευουμε εμεις!! Να ξερετε επισης πως εμεις ειμαστε που προστατευουμε τη φυση απο λαθροκυνηγους κ εμπρηστες μεσω της παρουσιας μας, οι οικολογοι του κεντρου λιγο δυσκολο μονο υψωνωντας αντικυνηγετικες κορωνες απο το σπιτι τους
-
Διεγράφη προσβλητικό - flame bait post [Mod]
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Τελος, οσοι δεν εχετε επαφη με το κυνηγι, ριξτε μια ματια σε αυτο το λινκ http://www.seskf.com/PERISOTERA 177.html (αν θελετε βαλτε το και στο αρχικο ποστ να ενημερωνονται οσοι θελουν ) για να δειτε τους κανονες που διεπουν το κυνηγι. Ισως καταλαβετε οτι δεν ειμαστε οι αγροικοι που βγαινουν με τα υπεροπλα τους στη φυση και την καταστρεφουν.
Αυτό ήταν, άλλαξα γνώμη για το σπορ. Αφου έχει και ωράριο λειτουργίας το κατάστημα
Δεν είμαστε τπτ αγρίκοι, σεβόμαστε τα ωράρια , Δυτέρα εως Παρασκευή 7-3 σκοτώνουμε μόνο -
Οι κυνηγοί (και οι λαθροκυνηγοί) σκοτώνουν άγρια ζώα που δεν τους ανήκουν.
Να τα εκθρέψουν και μετά να τα σκοτώσουν.Εγώ θέλω ξύλα, μπορώ να πάω στο δάσος που έχει πολλά δέντρα να κόψω καμιά δεκαριά;
Αυτό κάνουν οι κυνηγοί. -
Τα περισσότερα ξαναγράφτηκαν βέβαια, αλλά νταξ
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Όσοι κάνουν κάτι από τα παρακάτω δεν δικαιούνται να ομιλούν για το 'κακό' κυνήγι:- όσοι τρώνε το Πάσχα αρνιά και κατσίκια. Το ότι είναι ήμερα δεν αλλοιώνει καθόλου την εν ψυχρώ 'δολοφονία' τους για την τήρηση ενός βάρβαρου (στην ουσία, καθώς το σούβλισμα ως γνωστόν το έκαναν και οι Τούρκοι) εθίμου.
Φυσικά και δεν μιλάμε για δολοφονία, ούτε ο κυνηγός εν δυνάμει θα μπορούσε να τριγυρνάει να σκοτώνει ανθρώπους. Προφανέστατα σχετίζεται με το ενστικτώδες κομμάτι της φύσης μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά. Είχαμε/έχουμε πάρα πολλά ένστικτα, δεν υπάρχει όμως κάποια αυταξία σ' αυτά, ούτε είναι βάσιμο το επιχείρημα 'είναι ένστικτο'. Αλλιώς σκέψου πόσες πράξεις/συμπεριφορές θα έπρεπε να δικαιολογούμε, αλά δεν το κάνουμε.
Το ζήτημα είναι κατά πόσον αντλείς επί τούτου ευχαρίστηση από την καθαυτή πράξη του να σκοτώνεις. Όχι κατά πόσον συμμετέχεις σε ένα θάνατο Στο αρνί, το κατσίκι, το μοσχάρι, δεν αντλεί ο κτηνοτρόφος κάποια ευχαρίστηση από το να το σκοτώνει.
- όσοι οδηγούν σε εθνικές οδούς (Εγνατία, Α.Ο. κλπ). Δεν είναι μετρήσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις στην πανίδα αλλά οι αρκούδες της Μακεδονίας έχουν αρχίσει ήδη να ξεκληρίζονται στην Εγνατία. Επίσης η Περιφερειακή Υμηττού έχει προκαλέσει επίσης 'Ζημιά' στην τοπική πανίδα.
Τα πάντα είναι ζήτημα του να ζυγίζουμε τα κέρδη με τις επιπτώσεις.
Κι η ραδιενέργεια είναι κακή, αλλά κάπου κάπου ακτινοβολούμαστε οικειοθελώς. ΓΙατί; Γιατί αυτά που κερδίζουμε είναι αρκετά σημαντικά.
Το ότι για ορισμένες δραστηριότητες καταστρέφουμε τη φύση, δεν πάει να πει ότι μπορούμε να την καταστρέφουμε για οποιαδήποτε δραστηριότητα.Ο περισσότερος κόσμος που δεν έχει ασχοληθεί νομίζει ότι τα άγρια ζώα είναι 'ανυπεράσπιστα' μπροστά στο όπλο του κυνηγού. ΜΕΓΑ λάθος. Ο λαγός π.χ. είναι πολύ πιο έξυπνος από ότι νομίζεται από πολλούς (η ανάλυση για αυτό είναι μακροσκελής). Συν τοις άλλοις δεν είναι λαγός εναντίον κυνηγού αλλά λαγός εναντίον σκύλου κυνηγού κατά βάση. Και για να φτάσει ένας σκύλος να ξετρυπώνει με αξιώσεις λαγούς δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο 'αίμα' έχει φτύσει (και πληρώσει αδρά) ο κυνηγός. Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.
[...]
και όχι το κυνήγι αλλά γιατί θεωρώ ότι οι περισσότεροι πολέμιοι δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι το κυνήγι αλλά και από ποιους άλλους παράγοντες απειλούνται περισσότερο τα άγρια ζώα.Έξυπνα ξε-έξυπνα, το ζήτημα είναι ότι ο πληθυσμός και η ικανότητα του ανθρώπου έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε οι πληθυσμοί των άγριων ζώων, και των ψαριών φυσικά, έχουν μειωθεί ασύλληπτα.
Κι οι κυνηγοί, και οι ψαροτουφεκάδες, το βλέπουν αυτό, και είναι τεκμηριωμένο.
Πέρα λοιπόν από 'ιδεολογικές' προσεγγίσεις, η φύση απλώς δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει αυτές τις δραστηριότητες.Λοιπόν, αφού το όλο ζήτημα του κυνηγιού είναι η επαφή κι η βόλτα στη φύση, πάρτε μια φωτγραφική μηχανή και προσπαθείστε να shoot με αυτή.
Απείρως δυσκολότερο να καταφέρεις να πετύχεις μια καλή φωτογραφία από το να πετύχεις με τα σκάγια, θα πας τη βόλτα σου, θα βρεις τα ζώα σου, θα δείξεις τα κατορθώματά σου, αλλά θα τα βρουν κι οι επόμενοι για να τα δείξουν. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Λοιπόν, αφού το όλο ζήτημα του κυνηγιού είναι η επαφή κι η βόλτα στη φύση, πάρτε μια φωτγραφική μηχανή και προσπαθείστε να shoot με αυτή.
Απείρως δυσκολότερο να καταφέρεις να πετύχεις μια καλή φωτογραφία από το να πετύχεις με τα σκάγια, θα πας τη βόλτα σου, θα βρεις τα ζώα σου, θα δείξεις τα κατορθώματά σου, αλλά θα τα βρουν κι οι επόμενοι για να τα δείξουν.Α γειά σου
Στο κυνήγι δεν λέει κάποιος όχι για να μην βγαίνουν οι άνθρωποι στη φύση. Δε λέει όχι για να μην εκτονωθούν ένστικτα.
Πώς το ένστικτο της φυλής των κεφαλοκυνηγών εκτονώνεται πια με το ποδόσφαιρο, ε έτσι ένα πράμα.
Η σύγκριση μεταξύ ζώων που σφάζουμε για να φάμε και κυνηγιού μου κάνει κάπως:
'αφού σκοτώνονται τόσοι στον πόλεμο γιατί να μην σκοτώσω και κανέναν ξώφαλτσα να εκτονώνομαι;'Γιατί shoot to kill και όχι shoot to print; (τι γράφω πάλι )
Τα επιχειρήματα του (σημερινού) κυνηγού είναι απλά δικαιολογίες. Όλη η 'ιεροτελεστία' της βόλτας στην εξοχή, του εξοπλισμού κλπ. είναι το ένα σκέλος και ως εκεί όλα καλά.
Η κατάληξη όμως, το σκότωμα του ζώου έχει μόνο ένα λόγο. Εντελώς ζωώδη, εγωκεντρικό και απόλυτα εγωιστικό: 'Είμαι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και είσαι στο έλεός μου'. Το έχω νιώσει αυτό το συναίσθημα και ξέρω πως κανείς κυνηγός -που ΔΕΝ πεινάει ή ΔΕΝ κινδυνεύει η ζωή του- δεν τραβάει την σκανδάλη από τη χαρά του για την επαφή του με τη φύση. Τραβάει για να σκοτώσει και ακριβώς από αυτό πηγάζει η ευχαρίστησή του.
-
Δυσκολες μερες για να εμπλακω σε μεγαλες συζητησεις,μιας και το προγραμμα ειναι ιδιαιτερα φορτωμενο.
Fog,αν πιστευεις οτι το κυνηγι ειναι το σκοτωμα του θηραματος,και αυτη ειναι η μοναδικη ευχαριστηση του γκαβλωμενου για αιμα κυνηγου,τοτε,απέχεις πολύ απο την πραγματικοτητα.Αν ισχυε κατι τετοιο,ευκολοτερο θα ητανε να πάω σε ενα κοτετσι να πυροβολαω κοτες η σε ενα μαντρι να πυροβολαω κατσικες.
Τα περι εκτροφης και ιδιοκτησιας των 'ψυχων' ( ) των ζωων πάλι,μου φαινονται εντελως επιδερμικες δικαιολογιες,που σκοπό εχουνε απλα να καθαρισουν το υποσυνειδητό σας απο το μιασμα του 'φονου' (που διαπρατει ο σφαγεας κατ'εντολη του χασαπη,ο οποίος δρα κατ'εντολη δικια μας).
Θα περιμενα απο ανθρωπο με τετοια λογικη,να συμφωνουσε να σφαζονται ανθρωποι εαν τους εκτρεφαμε αλλωστε.Τεσπα,το κυνηγι ανηκει σε εναν κοσμο οπου δεν εχετε αμεση προσβαση,και δικαιολογημενα βγαζετε αυθαιρετα συμπερασματα οσοι ζειτε μακρυα του.
Το καλο ειναι οτι αυτα τα συμπερασματα δεν τιθενται υπ'όψιν καμμιας συγχρονης κοινωνιας,και γι'αυτο το κυνηγι επιτρεπεται να διαπρατεται νομιμα.Για την ιστορια,κατεχω 3 κυνηγετικα,μια αυτογεμη Beretta Al391,ενα superpose Laurona Super Anima,και ενα Maverick επαναλληπτικο με κινητο ουραιο
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Fog,αν πιστευεις οτι το κυνηγι ειναι το σκοτωμα του θηραματος,και αυτη ειναι η μοναδικη ευχαριστηση του γκαβλωμενου για αιμα κυνηγου,τοτε,απέχεις πολύ απο την πραγματικοτητα.Αν ισχυε κατι τετοιο,ευκολοτερο θα ητανε να πάω σε ενα κοτετσι να πυροβολαω κοτες η σε ενα μαντρι να πυροβολαω κατσικες.Ξέρω ακριβώς τι είναι το κυνήγι. Είναι πολλά πράγματα μέχρι τη στιγμή που θα τραβήξεις την σκανδάλη, ΑΛΛΑ η στιγμή που σκοτώνεις το θήραμα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ. Αν το θέμα ήταν η ευχαρίστηση μέχρι εκεί και όχι η ευχαρίστηση του να σκοτώσει κάποιος, θα έριχνε μπογιά και όχι σφαίρα.
-
Φιλε μου αν ηταν καθε φορα που πυροβολουμε να σκοτωναμε κιολας τοτε δεν θα ειχε μεινει τιποτα εδω και παρα πολλα χρονια.Σε πληροφορω οτι περυσι ολοκληρη την χρονια δεν χτυπησα καμια μπεκατσα κι ας ημουν ολα τα Σαβ/κα στο βουνο απο Καρπενησι μεχρι Τριπολη και το ιδιο ισχυει και για την παρεα μου.
Τεσπα πιστευω οτι κανεις σας δεν μπορει να καταλαβει τι ειναι το κυνηγι και γι αυτο καλυτερα να κλεισει το συγκεκριμενο θεμα. -
Ο χρήστης fog έγραψε:
Fog,αν πιστευεις οτι το κυνηγι ειναι το σκοτωμα του θηραματος,και αυτη ειναι η μοναδικη ευχαριστηση του γκαβλωμενου για αιμα κυνηγου,τοτε,απέχεις πολύ απο την πραγματικοτητα.Αν ισχυε κατι τετοιο,ευκολοτερο θα ητανε να πάω σε ενα κοτετσι να πυροβολαω κοτες η σε ενα μαντρι να πυροβολαω κατσικες.
Ξέρω ακριβώς τι είναι το κυνήγι. Είναι πολλά πράγματα μέχρι τη στιγμή που θα τραβήξεις την σκανδάλη, ΑΛΛΑ η στιγμή που σκοτώνεις το θήραμα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ. Αν το θέμα ήταν η ευχαρίστηση μέχρι εκεί και όχι η ευχαρίστηση του να σκοτώσει κάποιος, θα έριχνε μπογιά και όχι σφαίρα.
Υπήρξες ποτε κυνηγος;Μηπως απλα ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;
Το κλασσικοτερο λαθος στις συζητησεις,που τις οδηγουνε πάντα σε αδιεξοδο,ειναι οτι καποιος που γνωριζει συζηταει με καποιον που νομιζει.Δυστυχως,μεταξυ της πραγματικοτητας (του ενος) και της φαντασιας (του αλλου) ουδεποτε θα υπάρξει σημειο επαφης.Για να ξερεις λοιπων,κανενας κυνηγος δεν εξαιρει το σκοτωμα απο το κυνηγι.Σ'αρεσει-δε σ'αρεσει,το κυνηγι εχει ΚΑΙ σκοτωμα του θηραματος.Ναι,και αιματοχυσια.Και γδαρσιμο.Και ξεκοιλιασμα.
Στο μυαλο του εξωτερικου παρατηρητη,ολα αυτα θα μπορούσανε να ερμηνευθουνε παραπλησια (π.χ. εγω δεν γουσταρω να σκοτωνω αλλα να ξεκοιλιαζω,αρα ειμαι κατι σαν τον αντεροβγαλτη)
Το σκοτωμα του θηραματος (και οχι η βαφη του) ειναι η ποθητη τελικη καταληξη,για να θεωρησεις οτι το κυνηγι ηταν επιτυχημενο.Παρ'όλα αυτα,κανενας κυνηγος δεν θεωρει αυτη την πραξη σαν την μονη ουσιωδη πάνω στο κυνηγι.Η τελος πάντων,για να μη μιλαω εκ'μερους ολων των κυνηγων,εαν καποιον θα τον ενδιεφερε αυτο και μονο,θα μπορούσε με ελαχιστο κοστος να το πραγματοποιησει στο κοτετσι του.
Να ξερεις πάντως,οτι δεν εισαι ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ αθωα για τους χιλιαδες 'φονων'* που πραγματοποιουνται καθημερινα για χαρη σου,και την εκτροφη σε αθλιες συνθηκες που γινεται ΞΑΝΑ για χαρη σου
*θελετε δε θελετε,το ανθωπινο ειδος επιζει σε βαρος ολων των αλλων εμβιων οντων.Εγω δεν βλεπω φονους οταν σκοτωνονται φαγωσιμα οντα.ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχουν κι'αυτα,που ο θανατος τους ειναι η ζωη μας
-
Ο χρήστης spyros έγραψε:
Φιλε μου αν ηταν καθε φορα που πυροβολουμε να σκοτωναμε κιολας τοτε δεν θα ειχε μεινει τιποτα εδω και παρα πολλα χρονια.Σε πληροφορω οτι περυσι ολοκληρη την χρονια δεν χτυπησα καμια μπεκατσα κι ας ημουν ολα τα Σαβ/κα στο βουνο απο Καρπενησι μεχρι Τριπολη και το ιδιο ισχυει και για την παρεα μου.Τεσσερα χρονια,με τρια γουρουνια.Ισχνες αγελαδες (τοτε),και ομως ποτε δεν κατσαμε σ/κ στο σπίτι.
Τεσπα πιστευω οτι κανεις σας δεν μπορει να καταλαβει τι ειναι το κυνηγι και γι αυτο καλυτερα να κλεισει το συγκεκριμενο θεμα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τεσπα,το κυνηγι ανηκει σε εναν κοσμο οπου δεν εχετε αμεση προσβαση,και δικαιολογημενα βγαζετε αυθαιρετα συμπερασματα οσοι ζειτε μακρυα του.
Το καλο ειναι οτι αυτα τα συμπερασματα δεν τιθενται υπ'όψιν καμμιας συγχρονης κοινωνιας,και γι'αυτο το κυνηγι επιτρεπεται να διαπρατεται νομιμα.Γιατί ρε συ hunter, εμείς που ζούμε; Σε άλλο κόσμο; Στα ίδια δάση δεν περπατάμε, και στις ίδιες θάλασσες δεν βουτάμε;
Το κατά πόσον τίθενται σαφέστατα αυτά τα ερωτήματα υπόψιν σύγχρονων κοινωνιών, μπορείς να το δεις σε όσα μέρη φτιάχνουν χώρους καθολικής απαγόρευσης του κυνηγιού [και δεν αναφέρομαι μόνο στην ξηρά, αλλά και στη θάλασσα]. Αν δεν τίθονταν αυτά τα ερωτήματα, δεν υπήρχαν ποτέ κι αυτοί οι χώροι.
Προσωπικά, δεν θέτω πουθενά το πρόβλημα ενοχοποίησης του να σκοτώνεις ένα ζώο σαν πράξη 'φόνου'. Παρά μόνον το γεγονός ότι το ενστικτώδες του κυνηγού, δεν αποτελεί επιχείρημα κάποιου είδους. Δλδ, κι άλλα ένστικτα 'απολέσαμε' και καλώς κάναμε.
Από 'κει και πέρα, για μένα είναι κυρίως ζήτημα του κατά πόσον η φύση μπορεί να αντέχει πλέον αυτή τη δραστηριότητα. Καλώς ή κακώς το κυνήγι δρα σωρευτικά σε όλη την υπόλοιπη καταστροφή που προκαλούμε. Τα αποθέματα φύσης, πληθυσμών, και η ικανότητα και ο αριθμός των κυνηγών, είναι πρόβλημα.
Δευτερευόντως, έχοντας γνωρίσει τη μαγεία του να βρεθώ σε χώρους καθολικής απαγόρευσης του κυνηγιού, ήρθα σε επαφή με μια μαγευτική ζωντανή φύση και μια σχέση ζώων ανθρώπου που τη βάζω 1.000.000 φορές παραπάνω από το κρυφτούλι των φοβισμένων ζώων. Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε -δήθεν- το κυνήγι, καταλαβαίνουμε μια χαρά τα αποτελέσματά του όμως. Όταν περπατάω ή βουτάω κάπου, και τα ζώα δεν τρέχουν να κρυφτούν, ή δεν έχουν φτάσει στα απώτατα σημεία τους για να πρέπει να τα 'ξετρυπώσω', αλλά αντίθετα έρχονται γύρω μου για να με παρατηρήσουν όπως τα παρατηρώ κι εγώ, επειδή ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να τα κυνηγήσει, ναι καταλαβαίνω μια χαρά.
Και αυτή τη μαγεία που θα μπορούσε να ζήσει ο καθένας (και να την αφήσει αυτούσια και για τις επόμενες γενιές) την προτιμώ σαν παρακαταθήκη του πολιτισμού μας.
-
Τετοιοι χωρου υπάρχουν παντου.Και στην Ελλαδα υπάρχουν απαγορευμενες περιοχες για κυνηγι,στις οποίες ποτε δεν πήγα να κυνηγησω.
Ζεις οντως σε αλλο κοσμο,διοτι σαν μη-κυνηγος,ουδεποτε θα μπορεσεις να καταλαβεις εαν υπάρχει η οχι επάρκεια θηραματικου πληθυσμου,κατι που εγω το αντιλαμβανομαι.Λογω αυτης της ανεπάρκειας στην πληροφορηση που εχεις,θα πιστευεις πάντα αυτο που ετυχε να ακους στην τηλεοραση (οπου η αντικυνηγοι κατα καιρους εκθετουν τη γνωμη τους-οταν διεκδικουνε οικονομικους πόρους βασικα) και να το αναμεταδιδεις πιστευοντας οτι εκπληρωσες τις οικολογικες σου υποχρεωσεις.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Υπήρξες ποτε κυνηγος;Μηπως απλα ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;
Το κλασσικοτερο λαθος στις συζητησεις,που τις οδηγουνε πάντα σε αδιεξοδο,ειναι οτι καποιος που γνωριζει συζηταει με καποιον που νομιζει.Δυστυχως,μεταξυ της πραγματικοτητας (του ενος) και της φαντασιας (του αλλου) ουδεποτε θα υπάρξει σημειο επαφης.Αν 'νόμιζα' απλά Αντρέα δεν θα έπαιρνα αυτή τη θέση, έστω με τέτοιο τρόπο.
Και κυνηγός έχω υπάρξει και όπλο έχω και τη χαρά του να γυρίζω ξημερώματα με τη δροσιά έχω γνωρίσει και την αίσθηση της αδρεναλίνης όταν είσαι στις τελευταίες κρίσιμες στιγμές και όλα. Στην πρώτη πρώτη σελίδα του τοπικού μπορείς να δεις ακόμη και τη φωτογραφία του όλπου μου.Απλά δεν ψάχνω δικαιολογία για τη στιγμή που σκότωνα. Δεν υπάρχει 'ανώτερο' κίνητρο απλά ευχαρίστηση.
Και δεν θεωρώ απαραίτητο να έχουν όλοι κάνει κάτι, για να έχουν δικαίωμα να είναι υπέρ ή κατά. Αλλιώς τότε όλοι θα πρέπει να βιάσουμε πρώτα για να είμαστε κατά του βιασμού, γιατί προφανώς ο βιαστής μπορεί να μας πει: 'Αν ήξερες τι είναι ακριβώς και τι ευχαρίστηση δίνει δε θα τόλεγες. Δεν είναι μόνο η πράξη γιατί τότε θα πήγαινα και θα πλήρωνα μια, είναι όλη η διαδικασία. Βίασε πρώτα και μετά τα συζητάμε'.
Δεν πάει έτσι. Όπως και νάχει όμως στην περίπτωση εδώ, ξέρω για τι πράγμα μιλάω. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τετοιοι χωρου υπάρχουν παντου.Και στην Ελλαδα υπάρχουν απαγορευμενες περιοχες για κυνηγι,στις οποίες ποτε δεν πήγα να κυνηγησω.Ζεις οντως σε αλλο κοσμο,διοτι σαν μη-κυνηγος,ουδεποτε θα μπορεσεις να καταλαβεις εαν υπάρχει η οχι επάρκεια θηραματικου πληθυσμου,κατι που εγω το αντιλαμβανομαι.Λογω αυτης της ανεπάρκειας στην πληροφορηση που εχεις,θα πιστευεις πάντα αυτο που ετυχε να ακους στην τηλεοραση (οπου η αντικυνηγοι κατα καιρους εκθετουν τη γνωμη τους-οταν διεκδικουνε οικονομικους πόρους βασικα) και να το αναμεταδιδεις πιστευοντας οτι εκπληρωσες τις οικολογικες σου υποχρεωσεις.
Το αν εσύ τελικά τα ψάχνεις για να τα σκοτώσεις, ενώ εγώ ψάχνω για να τα δω, δεν καταλαβαίνω πως καθιστά τον ένα από τους δυο μας ικανό να κρίνει τις επιπτώσεις του κυνηγιού ενώ τον άλλο όχι. ΑΝ εσύ πιστεύεις ότι ζούμε σε διαφορετική φύση από 'εσάς' τους κυνηγούς, με γεια σας με χαρά σας.
Hunter, μη μου αρχίζεις περί αναμασημάτων, τηλεοράσεων, και υποθέσεων για το ποιες είναι ή όχι οι πηγές μου. Και μιας που τόσο εύκολα το συμπεραίνεις αυτό, καλύτερα να τη λήξουμε τη κουβέντα.
-
Ακόμη και η σφεντόνα που εκτοξεύει πέτρες ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο θα θεωρείται πλέον όπλο, σύμφωνα με σχέδιο νόμου της κυβέρνησης. Η ρύθμιση, η οποία είναι έτοιμη από καιρό, ενσωματώνει κοινοτική οδηγία του 2008.
Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», το σχέδιο θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 11 Οκτωβρίου και θέτει στην κατηγορία των απαγορευμένων ειδών τα πιστόλια κρότου και τις σφεντόνες.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, άδεια για την χρήση πιστολιών κρότου- αερίων θα πρέπει να βγάλουν ακόμη και οι εφέτες αγώνων!
ΠΗΓΗ http://www.real.gr/DefaultArthro.asp...=11516&catId=3
-
Ο βιασμος ειναι εγκλημα,μια πραξη παρανομη που δεν επιτρεπεται απο την κοινωνια μας.Και μονο που τον παραλληλισες με μια πραξη νομιμη που δεν στρεφεται ΚΑΝ εναντια σε συνανθρωπο,δειχνει μια λανθασμενη αντιληψη εξ'αρχης.
Και δεν νομιζω να τεθηκε ποτε καποιο κινητρο 'ανωτερου επιπέδου' για το σκοτωμα του θηραματος.Παραμενει η τελικη φαση της πραξης του κυνηγιου.Ετσι απλα.Θεωρουμε οτι επιτυχες ηταν το κυνηγι που απέφερε καρπους,αλλα και οταν γυρναμε σπίτι με αδεια χερια,εξακολουθουμε να λεμε οτι κυνηγησαμε.Κυνηγαω και χωρις να σκοτωνω,και μαλιστα οι 9 στις 10 γινονται ετσι ακριβως.Αν ειχα την αναγκη να πασαλειφτω με αιμα,υπάρχουν (εξακολουθω να στο λεω διοτι ΔΕΝ το καταλαβαινεις) περισσοτερο ευκολοι και ανεξοδοι τροποι θα με ικανοποιούσανε την ευχαριστηση μου για σκοτωμα
-
http://www.southparkstudios.com/clips/1 ... ght-for-us
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )