-
Το παρόν θέμα προέρχεται από διάσπαση του ΔΝΤ ...πριν και μετά.... Η ψηφοφορία προστέθηκε εκ των υστέρων. Επίσης στο θέμα αυτό συγχωνεύθηκε και ένα παρεμφερές θέμα που είχε ανοίξει προ ολίγου ο spiros (συγνώμη αλλά το είδα μετά, αφού είχα ήδη διασπάσει το μισό παλιό θέμα). [Mod]
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Αυτο ειναι δεδομενο! μου εκανε τρομερη εντυπωση ποσο χαιρονταν ατομα στην προηγουμενη μου δουλεια οταν ανακοινωθηκαν το ψαλιδισμα των επιδοματων των ΔΥ και η καταργηση των δωρων τους απο τους ΙΥ!
Βεβαια αυτο ειναι προεκταση τηε γενικοτερης αντιληψης που εχουμε ως λαος 'δεν με νοιαζει τι κανει η κατσικα μου, αλλα ας ψοφισει του γειτονα'να αναφερω ενα πραγματικο περιστατικο που εμαθα πριν λιγες μερες?
γραμματεας ΔΥ, οχι υψηλοβαθμη, με 1 παιδι, παιρνει καθαρα 2500€ το μηνα. Η συγκεκριμενη ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ!!!
η συγκεκριμενη λοιπον, κλαιγοταν που της μειωθηκαν τα επιδοματα και πλεον 'δεν βγαινει' οικονομικα!
επαναλαμβανω, παιρνει 2500 καθαρα, και δεν παει στη δουλεια της!
λυπαμαι, αλλα τη συγκεκριμενη δε θα τη λυπηθω.
θα λυπηθω ομως τον ΔΥ που παιρνει 700-800-900 (σιγα τα λεφτα φυσικα!) και ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Αυτος ειδε την ισοπεδωση που εκανε ο πρωθυπουργος και τους τσουβαλιασε ολους.
-
Το παρόν θέμα προέρχεται από διάσπαση του ΔΝΤ ...πριν και μετά.... Η ψηφοφορία προστέθηκε εκ των υστέρων. Επίσης στο θέμα αυτό συγχωνεύθηκε και ένα παρεμφερές θέμα που είχε ανοίξει προ ολίγου ο spiros (συγνώμη αλλά το είδα μετά, αφού είχα ήδη διασπάσει το μισό παλιό θέμα). [Mod]
Αυτο ειναι δεδομενο! μου εκανε τρομερη εντυπωση ποσο χαιρονταν ατομα στην προηγουμενη μου δουλεια οταν ανακοινωθηκαν το ψαλιδισμα των επιδοματων των ΔΥ και η καταργηση των δωρων τους απο τους ΙΥ!
Βεβαια αυτο ειναι προεκταση τηε γενικοτερης αντιληψης που εχουμε ως λαος 'δεν με νοιαζει τι κανει η κατσικα μου, αλλα ας ψοφισει του γειτονα'να αναφερω ενα πραγματικο περιστατικο που εμαθα πριν λιγες μερες?
γραμματεας ΔΥ, οχι υψηλοβαθμη, με 1 παιδι, παιρνει καθαρα 2500€ το μηνα. Η συγκεκριμενη ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ!!!
η συγκεκριμενη λοιπον, κλαιγοταν που της μειωθηκαν τα επιδοματα και πλεον 'δεν βγαινει' οικονομικα!
θα λυπηθω ομως τον ΔΥ που παιρνει 700-800-900 (σιγα τα λεφτα φυσικα!) και ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Αυτος ειδε την ισοπεδωση που εκανε ο πρωθυπουργος και τους τσουβαλιασε ολους.
-
-
Εννοειτε οτι δεν θα λυπηθουμε κατι τετοιες περιπτωσεις που δυστυχως ειναι πολλες...
Επισης εμαθα οτι σε περιοδους ΔΝΤ που ζουμε τωρα, η αναπληρωτρια υπουργος παιδειας Φοφη πηγε και ξυλωσε 35 γραφεια στο υπουργειο παιδειας, αλλαξε θεση στους νομικους συμβουλους, εφτιαξαν μπανια με θερμοσιφωνους (γιατι θα σταζει ο ιδρωτας της Φοφης απ τη δουλεια)...
Γιατι το εκανε αυτο, τι θελει 35 γραφεια μια αναπληρωτρια υπουργος μονο αυτοι ξερουν...Εμεις φανταζομαστε οτι θα φανε πολλοι τετοιοι σαν τη φιλη σου 2500 (οι παρατρεχαμενοι της λεω εγω)...Και αν το 35 ειναι υπερβολη που εμαθα για μενα και σε 2-3 να συνεβαινε αυτο παλι κατακριτεο θα ηταν. Μαλιστα η υπουργος διαθετει γραφειο 200 τ.μ...
Κατα τ αλλα τα λεφτα του κοσμου πρεπει να μειωθουν...
-
just for the record, δεν ειναι φιλη μου.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δε μου κάνει εντύπωση. Η συμπαθέστατη (...) γειτόνισσα καλού μου φίλου παίρνει σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που γράφεις παραπάνω (4700 επίσης καθαρά) και πατάει 2 μέρες την εβδομάδα, 2 με 3 ώρες τη μέρα. Τις υπόλοιπες την κάρτα της τη χτυπούν άλλοι, όπως κάνει κι αυτή με τις δικές τους τις ημέρες που πάει. Στην ερώτηση 'Και καλά, δεν ντρέπεσαι καθόλου μπροστά σε αυτόν που σκίζεται 9 με 5 κάθε μέρα για να βγάλει 1000 ευρώ?' η απάντηση είναι 'όχι, γιατί κι αυτός αν μπορούσε είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα έκανε!'
Ε, από εκεί και πέρα τι να λέμε. Τα παιδιά της έτσι θα τα μάθει ότι βγαίνει το χρήμα, κι άντε να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ 'παράγω ΕΡΓΟ' και 'απασχολούμαι' ή 'περιμένω να περάσει ο μήνας για να πληρωθώ'. -
γιατί δεν ποστάρεις την υπηρεσία της?
κάνε γνωστή την υπηρεσία στο ιντερνετ, πχ τάδε υπηρεσία τάδε μέρος.
ούτε όνομα δίνεις ούτε τίποτα ενοχοποιητικό πέραν του άκουσα/μου είπε.
να αρχίσουν οι έλεγχοι υπο το βάρος της κατακραυγής, τουλάχιστον να πατάει.άμα φοβάσαι στείλε μου εμένα πμ να πάρει η δικιά μου ΙΡ το κακό μάτι.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
να αναφερω ενα πραγματικο περιστατικο που εμαθα πριν λιγες μερες?
γραμματεας ΔΥ, οχι υψηλοβαθμη, με 1 παιδι, παιρνει καθαρα 2500€ το μηνα. Η συγκεκριμενη ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ!!!Δε μου κάνει εντύπωση. Η συμπαθέστατη (...) γειτόνισσα καλού μου φίλου παίρνει σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που γράφεις παραπάνω (4700 επίσης καθαρά) και πατάει 2 μέρες την εβδομάδα, 2 με 3 ώρες τη μέρα.
Aυτό δεν είναι τίποτα. Μια κουμπάρα του μπατζανάκη μου παίρνει τα τριπλά (7500 επίσης καθαρά) και παει μόνο 3 φορές το μήνα για 17 λεπτά, αντε 18 το πολύ. Μετά πηδάει και το λιοντάρι.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Aυτό δεν είναι τίποτα. Μια κουμπάρα του μπατζανάκη μου παίρνει τα τριπλά (7500 επίσης καθαρά) και παει μόνο 3 φορές το μήνα για 17 λεπτά, αντε 18 το πολύ. Μετά πηδάει και το λιοντάρι.
Αλήθεια είναι αυτό. Το διάβασα στα ίντερνετς.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
γραμματεας ΔΥ, οχι υψηλοβαθμη, με 1 παιδι, παιρνει καθαρα 2500€ το μηνα. Η συγκεκριμενη ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ!!!Δε μου κάνει εντύπωση. Η συμπαθέστατη (...) γειτόνισσα καλού μου φίλου παίρνει σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που γράφεις παραπάνω (4700 επίσης καθαρά) και πατάει 2 μέρες την εβδομάδα, 2 με 3 ώρες τη μέρα.
+λιοντάρι
Ρε παιδιά, σε τι θέσεις ακριβώς παίζουν μισθοί δημοσίου 4.000 και 10.000 αντιστοίχως (κάπου εκεί για να βγαίνουν τα καθαρά που λέτε).
Γιατί εγώ γιατρούς-τμηματάρχες ένα δυο χρόνια πριν τη σύνταξη τους [που μπορώ να δω με 100% σιγουριά τα ακριβή ποσά] τους βλέπω να παίρνουν κάτι 1700άρια (πριν τις περικοπές).
Σε ποια θέση ακριβώς γραμματέας παίρνει εκ του δημοσίου 4.000 μισθό;
Και ποιά θέση ακριβώς παίρνει 10.000 μισθό; -
σε υπ.οικ με κάτω απο 2κ καθαρό δεν φεύγεις δε πα να είσαι ο σκύλος της υπηρεσίας.
γκαραντί φάση.
άμα ο ΓΑΠ τα οριζοντίωσε πρόβλημα των κάτω όχι των πάνω... -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
σε υπ.οικ με κάτω απο 2κ καθαρό δεν φεύγεις δε πα να είσαι ο σκύλος της υπηρεσίας.
γκαραντί φάση.
άμα ο ΓΑΠ τα οριζοντίωσε πρόβλημα των κάτω όχι των πάνω...α) φεύγεις μια χαρά
β) το ποσό αυτό δεν προκύπτει από μισθό [που ακολουθεί την κλασσική κλίμακα] αλλά από διεκπεραιώσεις φακέλλων [που παίζει ένα fix ποσό ανά φάκελλο]. Οπότε για να πιάσει τα 2κ κάνει και λίγο δουλειά.
γ) δεν μιλάμε για θέση γραμματέως
Αυτά πάλι από άτομο που μπορώ να ξέρω με αρκετή βεβαιότητα, το οποίο δουλεύει αρκετά (νταξ για δημόσιο ) και 2κ καθαρά δεν βγάζει -
Ισως να μην είναι 'βαθύ δημόσιο' αλλά ΔΕΚΟ κτλ.
-
δουλειά, όπως λέμε υπερωρίες?
που δινόταν κονδύλι σε κάθε υπηρεσία τόσα για υπερωρίες και πλακωνώντουσαν μετά πως θα κατανείμουν τις 'υπερωρίες'πριν όμως ξεφύγει η κουβέντα συμφωνούμε οτι το να χτυπάει άλλος κάρτα είναι καράπαράνομο είτε παίρνεις 700 είτε 7000?
οτι θα πρεπει να πηγαίνει πειθαρχικά κάθε τέτοια περίπτωση? -
δουλειά όπως λέμε να κάθεσαι να τελειώσεις τους φακέλλους [για τους φακέλλους πληρώνονται, όχι τις υπερωρίες]
Α, και μια που λες για ψεύτικες υπερωρίες. Ξέρεις σε πόσες πολυεθνικές το πακετάκι του μισθού για να γίνει δελεαστικότερο σου έλεγε ο διευθυντής του τμήματος ότι θα γράφονται στάνταρ ΧΥ υπερωρίες ΜΟΥΦΑ για να είσαι πάνω από το ποσό που επιτρέπει το HR;
ΓΙα τα πειθαρχικά, και σ' αυτό που γράφεις και σε άλλα 1.000.000, υπάρχει περίπτωση να διαφωνήσουμε; Άλλωστε το έχουμε πει. Το πρόβλημα δεν είναι η μονιμότητα σε όλα αυτά τα φαινόμενα, αλλά η ατιμωρησία/μη-εφαρμογή των νόμων. Εξ ου και δεν βλέπω πως η μη-μονιμότητα πρόκειται να βελτιώσει τπτ.
Οι νόμοι μια χαρά προβλέπουν και τιμωρίες και διώξιμο όταν υπάρχουν παραπτώματα. Το ότι η ατιμωρησία είναι συνδεδεμένη με τη μονιμότητα, είναι ακόμα μια φαιδρότητα των μέσων [τα έχουμε συζητήσει αυτά νομίζω]
Κατά τα άλλα, αν είναι να πιάνουμε το ένα τις χιλίοις όπου με **παράνομες **πουστιές κάποιος καθαρίζει 10.000 στο δημόσιο, γιατί δεν πιάνουμε και το ΠΟΛΥ μεγαλύτερο ποσοστό στον ιδιωτικό τομέα, όπου με νόμιμες πουστιές καθαρίζει κόσμος 50άρες+ το μήνα;
Αλλά από το καθένα πιάνουμε ό,τι μας βολεύει. Από τους μεν τις ψεύτικες κάρτες, από τους δε τα 700€. Δεν πάει έτσι όμως.
Γιατί, sorry, αλλά τη βρωμιά και το κατασπαταλημένο χρήμα στον ιδιωτικό εγώ δεν το έχω δει σε τέτοια έτκαση στο δημόσιο.
Α ναι ξέχασα, στον ιδιωτικό διαλέγεις και δεν είναι δικά σου τα χρήματα
Βέβαια, αν μπορεί να μου βρει κάποιος μια τράπεζα, π.χ., να διαλέξω, please do so. Όπως επίσης να με πείσει ότι αυτά τα χρήματα που τα τρώνε μεταξύ τους, δεν τα στερήθηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις νέων άγνωστων ανθρώπων. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
+λιοντάρι
Ρε παιδιά, σε τι θέσεις ακριβώς παίζουν μισθοί δημοσίου 4.000 και 10.000 αντιστοίχως (κάπου εκεί για να βγαίνουν τα καθαρά που λέτε).
Γιατί εγώ γιατρούς-τμηματάρχες ένα δυο χρόνια πριν τη σύνταξη τους [που μπορώ να δω με 100% σιγουριά τα ακριβή ποσά] τους βλέπω να παίρνουν κάτι 1700άρια (πριν τις περικοπές).
Και ποιά θέση ακριβώς παίρνει 10.000 μισθό;εχω γραψει για:
- οδηγο διευθυντη με 4000/μηνα
- για γραμματεα με 2500/μηνα
για την 1η περιπτωση ισως βρω και αντιγραφο μισθοδοσιας. Αν και δε βλεπω να εχει καμια σημασια. Τα λεφτα αυτα τα παιρνουν μαζι με τα επιδοματα, εννοειται οτι δεν εχουν βασικο 4000/μηνα! Πχ, επιδομα γαλοπουλας, 400€, 2 φορες το χρονο... (αληθες!)
παντελως αδιαφορο αν ειναι πιστευτο ή οχι.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
+λιοντάρι
για την 1η περιπτωση ισως βρω και αντιγραφο μισθοδοσιας. Αν και δε βλεπω να εχει καμια σημασια. Τα λεφτα αυτα τα παιρνουν μαζι με τα επιδοματα, εννοειται οτι δεν εχουν βασικο 4000/μηνα! Πχ, επιδομα γαλοπουλας, 400€, 2 φορες το χρονο... (αληθες!)
Σπύρο, αυτά που λες είναι αλήθεια και συμβαίνουν, όπως συμβαίνουν και στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχεις κανένα λόγο να καταφέρεσαι συγκεκριμένα στον έναν απ τους δύο τομείς. Η πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων έχει οικονομικό πρόβλημα όπως και των ιδιωτικών.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εχω γραψει για:- οδηγο διευθυντη με 4000/μηνα
Εμένα μου αρκεί να πεις ότι το ξέρεις με βεβαιότητα.
Για τη γραμματέα, ειλικρινές είναι το ερώτημα σε ποια υπηρεσία έχει μισθό 4.000 (=2.500 καθαρά).
ΓΙατί με 1.500 βασικό να έχει έτσι απλά 2.500 επιδόματα το μήνα Εκτός κι αν εννοούσες τελικά 2.500 μικτά, που κάπως πιο εύκολα θα βγαίνει.
[Το μόνο που μου φαίενται πιθανό, είναι να είναι χωμένη σε επιτροπές, και ομάδες εργασίας κλπ κλπ, όπου όμως εκεί δεν μιλάμε για μισθό δημοσίου]Τέσπα, εγώ το σχολίασα γιατί μιλούσες για μισθούς. Και μισθοί 4.000+χιλιάρικα, τουλάχιστον εγώ δεν βλέπω να παίζουν έτσι γενικώς. Και το λέω βλέποντας ανθρώπους με μερικές δεκαετίες στην πλάτη τους, με προσαυξήσεις για 'τμηματάρχες', παιδιά κλπ κλπ (βλ. γιατρούς που έγραψα). Οι οποία όχι 4.000 δεν παίρνουν, αλλά κατ' ουσίαν τ@@ τους. Τουλάχιστον εγώ για τ@@ τους το βλέπω, όταν εγώ [και άλλοι πολοί στην ηλικία μου] με το 1/10 της προϋπηρεσίας τους βγάζω υπερπολλαπλάσιο μισθό.
Αυτά γιατί έχει παίξει και μια αντίληψη ότι στο δημόσιο χέζονται όλοι στο χρήμα, ενώ στον ιδιωτικό πεινάνε.
Όπως έγραψε κι ο Τάσος, δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε το υπερβύσμα του δημοσίου, με τον καρμοίρη του ιδιωτικού. Γιατί -προσωπική εκτίμηση- το μη-υπερβύσμα στο δημόσιο δεν πρόκειται να έχει μισθό 4.000€Αν είναι, να συγκρίνουμε το υπερβύσμα στο δημόσιο με το υπερβύσμα στον ιδιωτικό, να δούμε εκεί τι παίζει
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
+λιοντάρι
Σπύρο, αυτά που λες είναι αλήθεια και συμβαίνουν, όπως συμβαίνουν και στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχεις κανένα λόγο να καταφέρεσαι συγκεκριμένα στον έναν απ τους δύο τομείς. Η πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων έχει οικονομικό πρόβλημα όπως και των ιδιωτικών.
θες να πεις οτι υπαρχουν θεσεις στον ΙΤ με αυτα τα λεφτα, και χωρις να πηγαινεις καν στη δουλεια σου?
πες μου που ειναι, να στειλω βιογραφικο αμεσα!νταξ, ναι μπορει να υπαρχουν και τετοιες θεσεις στον ΙΤ, αλλα αυτο ειναι η εξαιρεση των εξαιρεσεων. Συνηθως για να παρεις τοσα λεφτα στον ΙΤ πρεπει να δουλευεις 12-16 ωρες τη μερα σε πολυ καλη θεση, οχι να μην πηγαινεις καθολου!
-
Το να μην πηγαίνεις δεν ξέρω, το να καθαρίζεις χρήμα με το τσουβάλι κάνοντας λαμογιές φυσικά και υπάρχει και είμαι σίγουρος σε μεγαλύτερους βαθμούς. Το βλέπω καθημερινά και στην δουλειά μου που ασχολούμαι με ένα κάρο ιδιωτικές εταιρείες.
Επαγγελματική αποκατάσταση [Διάσπαση]