-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
τι λεμε δηλαδη τωρα?..
ο σεννα το ιδιο δεν εκανε?
εγω στριβω εσυ κοψε τον λαιμο σου?Λογική κι εύλογη παρατήρηση!!!
Τί άλλο θά 'πρεπε, δλδ, να κάνει ο... διάδοχος ( ) του Σέννα? -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Ηθελε ο Γουεμπερ να πεσει πανω στον Λιουις, δηλαδη;Λοιπόν, ο Hamilton κάνει την κίνηση στον Webber και φτάνουμε στο σημείο πριν την στροφή. Εκεί ο Hamilton είναι ήδη πάνω από μισό μήκος μονοθεσίου μπροστά και έχει την αγωνιστική γραμμή. Επίσης η επόμενη στροφή είναι δεξιά δηλαδή ο Hamilton θα είναι στην εσωτερική αν φτάσουν μέχρι εκεί. Υπάρχει τρόπος ώστε ο Webber να μη χάσει τη θέση; Πίσω είναι, στην αγωνιστική γραμμή δεν είναι (σίγουρα θα έχει χειρότερη έξοδο) και η επόμενη στροφή δεν τον βολεύει. Μένοντας στο γκάζι σε τι προσδοκεί, τι περιμένει;
Δύο πράγματα μπορούσαν να γίνουν: Ή θα περνούσε ο Hamilton, ή θα τρακάρανε. Να μη χάσει ο Webber τη θέση δεν γίνεται με καμία παναγία. Άρα ή αποδέχεσαι το προσπέρασμα ή πας να τον χτυπήσεις, τρίτη επιλογή δεν υπάρχει. Άμα είναι κάθε ένας που επιχειρεί προσπέρασμα να αφήνει κανένα στάδιο χώρο στον Webber γιατί δεν μπορεί να αποδεχτεί το προσπέρασμα, προσπέρασμα δεν θα γίνει ποτέ.Θέλω τη γνώμη του greo για το συμβάν, δεδομένου των post που έχει κάνει ότι πρέπει να τιμωρούνται και οι αμυνόμενοι.
-
και ο σουμαχερ δεν χτυπησε εκει ακριβως μετα το προσπερασμα που εφαγε?
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
και ο σουμαχερ δεν χτυπησε εκει ακριβως μετα το προσπερασμα που εφαγε?Ξέρεις τον Webber ή τον Schumacher να αποδέχονται ότι ο άλλος τους πέρασε; Αφού τους αφήνουν οι αγωνοδίκες να αλονίζουν τα ίδια θα έχουμε συνεχώς. Και μέτα διαμαρτυρόμαστε και από πάνω γιατι δεν έχουμε προσπεράσματα.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Και ερχομαι στην αγαπημενη μου ερωτηση: Οι κριτες μπορουσαν να κανουν μονο 2 πραγματα: Να τον τιμωρησουν ή να μην τον τιμωρησουν. Τριτη εκδοχη δεν υπαρχει. Τι επρεπε να κανουν;
Αρχικά να τονίσω ότι δεν κρίνονται όλα με βάση το τί θα πρέπει να κάνουν οι κριτές. Ο Webber έχει υποχρέωση να δείχνει κρίση και ικανότητα ανάλογη του επιπέδου ενός πρωταθλητή (αφού αυτόν τον τίτλο διεκδικεί) και στη συγκεκριμένη φάση (και δυστυχώς για τον ίδιο και σε αρκετές άλλες) δεν το έκανε. Αυτό είναι άσχετο με το αν θα λάβει ποινή. Το πιό μακρυά που μπορούσε να φτάσει σε αυτή τη διεκδίκηση ήταν αυτό που είδαμε. Και κατέληξε σε σύγκρουση. Σαν οδηγός F1 έπρεπε να το εκτιμήσει εκ των προτέρων.
Όσον αφορά στους κριτές, έπρεπε να τον τιμωρήσουν.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
και ο σουμαχερ δεν χτυπησε εκει ακριβως μετα το προσπερασμα που εφαγε?
Ξέρεις τον Webber ή τον Schumacher να αποδέχονται ότι ο άλλος τους πέρασε; Αφού τους αφήνουν οι αγωνοδίκες να αλονίζουν τα ίδια θα έχουμε συνεχώς. Και μέτα διαμαρτυρόμαστε και από πάνω γιατι δεν έχουμε προσπεράσματα.
Οι αγωνοδίκες πλέον και στο κλάσιμο εντός κοκπιτ δίνουν ποινή.
Την επόμενη φορά να βγάλει το χέρι έξω σαν τις θείτσες ο Λούι και να κάνει νόημα στον άλλο να τον αφήσει να περάσει για να μην βρεί το κάρο του. Επειδή του καρφώθηκε του άλλου να περάσει πρέπει αν στήνονται όλοι για να του κάνουν το χατίρι. Αγώνα έχουμε όχι βόλτα στην παραλιακή. Ξέρεις κανέναν εκει μέσα απο του πρωτοπόρους που δέχονται το προσπέρασμα?
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Οι αγωνοδίκες πλέον και στο κλάσιμο εντός κοκπιτ δίνουν ποινή.Όχι φέτος.
Την επόμενη φορά να βγάλει το χέρι έξω σαν τις θείτσες ο Λούι και να κάνει νόημα στον άλλο να τον αφήσει να περάσει για να μην βρεί το κάρο του. Επειδή του καρφώθηκε του άλλου να περάσει πρέπει αν στήνονται όλοι για να του κάνουν το χατίρι. Αγώνα έχουμε όχι βόλτα στην παραλιακή. Ξέρεις κανέναν εκει μέσα απο του πρωτοπόρους που δέχονται το προσπέρασμα
Δεν του καρφώθηκε να περάσει και ούτε περί χατιριού πρόκειται. Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία με το ντουμπλάρισμα και βρέθηκε σε σημείο που ο Webber είχε να επιλέξει χάσιμο θέσης ή τρακάρισμα. Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Όσο για το τελευταίο, Alonso και Button σε ανάλογη περίπτωση δεν θα στούκερναν ποτέ.
Αν ήταν κανένας Webber-Schumacher-Massa-Sato βράσε όριζα. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Όχι φέτος.
Την επόμενη φορά να βγάλει το χέρι έξω σαν τις θείτσες ο Λούι και να κάνει νόημα στον άλλο να τον αφήσει να περάσει για να μην βρεί το κάρο του. Επειδή του καρφώθηκε του άλλου να περάσει πρέπει αν στήνονται όλοι για να του κάνουν το χατίρι. Αγώνα έχουμε όχι βόλτα στην παραλιακή. Ξέρεις κανέναν εκει μέσα απο του πρωτοπόρους που δέχονται το προσπέρασμα
Δεν του καρφώθηκε να περάσει και ούτε περί χατιριού πρόκειται. Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία με το ντουμπλάρισμα και βρέθηκε σε σημείο που ο Webber είχε να επιλέξει χάσιμο θέσης ή τρακάρισμα. Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Όσο για το τελευταίο, Alonso και Button σε ανάλογη περίπτωση δεν θα στούκερναν ποτέ.
Αν ήταν κανένας Webber-Schumacher-Massa-Sato βράσε όριζα.Εδώ γράφτηκε ότι ο Webber είχε την αγωνιστική γραμμή, τι ψάχνεις;!;
-
Kαλα μην περιμενεις πολλα και εσυ απο εδω...αφου δν γραφτηκε οτι επρεπε να παρει +10 ποντους ο αλονσο επειδη δν ηταν στο περιστατικο παλι καλα ειμαστε!
Φταει αυτη η καταρα της F1 η mclaren
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Kαλα μην περιμενεις πολλα και εσυ απο εδω...Μαμησέ τα....
-
Βασικά έχω ήδη γράψει σε δυο γραμμές (και όχι σε ΥΠΕΡ-αναλύσεις) τη γνώμη μου, και για να μην την ψάχνετε φυσικά, ξαναλέω ότι ο Webber ήταν αυτός που 'αποφάσισε' το τι θα γίνει, όπως λέει κι ο ripper και μπορούσε να αποδεχτεί το προσπέρασμα. Ωστόσο υπάρχει μια ένσταση:
Ο χρήστης ripper έγραψε:
[Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία με το ντουμπλάρισμα και βρέθηκε σε σημείο που ο Webber είχε να επιλέξει χάσιμο θέσης ή τρακάρισμα.Αν είχε όντως πιο ανοιχτή γραμμή ο Hamilton, τότε ο Webber ή δεν θα τον χτυπούσε, ή (αν άφηνε εντελώς τα φρένα εκεί) θα τον χτυπούσε με έναν τρόπο που θα έκανε καραμπάμ ότι ήθελε να πέσει πάνω του. Και μπορούσε -πιστεύω- να στρίψει πιο ανοιχτά ο Hamilton και -όπως είπες νομίζω κι εσύ σ' ένα προηγούμενο post σου- να ολοκληρώσει το προσπέρασμα στην επόμενη στροφή.
Προφανώς ο Webber έπαιξε και κέρδισε. Η υπαιτιότητα για το ατύχημα κατά τη γνώμη μου είναι δική του, αλλά το έκανε και μ' αυτόν τον τρόπο που δεν το λες και για τιμωρία. Σωστά αναφέρεις κάποια ονόματα. Βάλε τον Button ή τον Alonso ή ακόμα και την καθαρότητα των προσπερασμάτων του Kubica στη Σιγκαπούρη (αν και συνήθως είναι πιο 'επικίνδυνος' στις μάχες) όλοι αυτοί θα είχαν γλυτώσει την επαφή, ή θα 'είχαν κερδίσει' την τιμωρία του αντιπάλου.
Δεν ξέρω αν οφείλεται στον χαρακτήρα του Hamilton ή οπουδήποτε αλλού το ότι θεώρησε νωρίτερα απ' ό,τι θα 'πρεπε ότι τέλειωσε το προσπέρασμα, πάντως σίγουρα θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός επειδή πάει για τίτλο. Ο Webber πιστεύω το μυαλό του το είχε στο να μην τον περάσει ο ισχυρότερός του αντίπαλος και αυτός είναι ο Hamilton. Μάλλον περιμένει την υποστήριξη της ομάδας έναντι του Vettel και δεν υπολογίζει τον Alonso. Ε, λογικό να κάνει ό,τι έκανε κι ας εγκατέλειπαν και οι δύο.
@Thanix: Προφανώς δεν έχω τίποτα να χωρίσω με τον Hamilton Ούτε 'χολή' βγάζω όταν αναφέρω συγκεκριμένα περιστατικά που τα ξέρουμε όλοι άλλωστε. Αυτά είναι καθαρά συμπάθειες και αντιπάθειες πέραν σαχλών συγκρίσεων 'ποιος είναι καλύτερος και γιατί'.
-
Α! Και για να είμαι ακριβοδίκαιος, ο Alonso και ακόμα περισσότερο ο Button, πιθανότατα πότε να μην ξεκινούσαν την κίνηση που πανέξυπνα ξεκίνησε ο Hamilton πάνω στο ντουμπλάρισμα που έκανε ο Webber!
Και sorry για το σεντόνι τώρα το κατάλαβα
-
Oυτε εγω εχω να χωρισω κατι με καποιον οδηγο,απλα αυτος εκφραζει αυτο που θελω να βλεπω στην f1!
Η χολη δν βγαινει απο σενα αλλα απο πολλους που ειλικρινα πιστευω οτι στο μυαλο τους το κακο της F1 ειναι η mclaren και ο hamilton! -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Oυτε εγω εχω να χωρισω κατι με καποιον οδηγο,απλα αυτος εκφραζει αυτο που θελω να βλεπω στην f1!
Η χολη δν βγαινει απο σενα αλλα απο πολλους που ειλικρινα πιστευω οτι στο μυαλο τους το κακο της F1 ειναι η mclaren και ο hamilton!Εννοείται ότι είναι το κακό της F1
Και εμείς -που έχουμε το ρόλο του καλού- γουστάρουμε να σας κερδίζουμε!Στο Ελλάντα βέβαια όλα παίρνουν μια διάσταση οπαδισμού. Δυστυχώς...
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Όχι φέτος.
Αν ήταν κανένας Webber-Schumacher-Massa-Sato βράσε όριζα.Ούτε εγώ μπορώ να σε βοηθήσω αν βλέπεις το βιντεάκι του συμβάντος απο την έξοδο της στροφής και μετά. Δεν και πιο πριν. Ίσως η παρακάτω φωτό να σε βοηθήσει να δείς οτι ο λουις έχει αρχίσει απο νωρίς να τον στριμώχνει όταν η ρόδα του weber είναι πίσω απο την μπροστινή του λουι. Φαίνεται καθαρά οτι ο webber εχει στριμωχτεί και πάει να καβαλήσει το κερμπ. Αν δεν είναι κλείσιμο αυτό απο το λούι τοτε τι είναι?
Εσύ αν αυτό το θεωρείς επιλογή του webber να χάσει ή να τρακάρει... τι να πώ. Μάλλον επιλογή του λουι ήτανε να τρακάρει ή να περάσει...όπως και στην μόντζα, 2 απανωτές μαλλον την μαλακία την κάνει αυτός και όχι οι φανατισμένοι τιφόζοι και ορκισμένοι εχθροί της μακλαρεν . Την επόμενη φορά θα το σκεφτεί 2 φορές, μην σου πω και τρείς.
-
Tην επομενη φορα θα κανει ακριβως το ιδιο,γιαυτο και μας αρεσει!
Επειδη δ θα γινει ποτε τυποποιημενος!
-
τωρα μας δουλευετε;
γιατι δεν δειχνεις το στιγμιοτυπο που ο Γουεμπερ εχει τοποθετησει το μονοθεσιο για εμβολισμο;
το ξερει...σου λεει το παιζουμε και οτι γινει...
το πολι πολθ μπροστα ο Φεττελ μετα αν βγω εγω να στουκαρει τον αλλον...τεσπα...>Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Kαλα μην περιμενεις πολλα και εσυ απο εδω...
Μαμησέ τα....
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Tην επομενη φορα θα κανει ακριβως το ιδιο,γιαυτο και μας αρεσει!Επειδη δ θα γινει ποτε τυποποιημενος!
Μην τα ρίχνετε μετα όμως στο Webber και στον κάθε Webber γιατι απότι είδες δεν είναι ούτε αυτός τυποποιημένος.
Τωρα που το σκέφτομαι...τελικά ο Σουμι δεν ήταν καθόλου τυποποιημένος. Ρε πως αλλάζουν οι καιροί...
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Όχι φέτος.
Αν ήταν κανένας Webber-Schumacher-Massa-Sato βράσε όριζα.ολοι τους θα στουκαραν γιατι ολοι θα εχαναν δεν θα κερδιζαν τιποτα απαξ και ηταν σε θεση προσπερασματος
το εχουν κανει ολοι τους -
Για οποιον θελει να δει τι εγινε:
http://img245.imageshack.us/slideshow/w ... ard00r.jpg
Αν το προσπερασμα εχει ολοκληρωθει, αν ο Γουεμπερ εχει χωρο, αν πεφτει επιτηδες στο Λιουις, εχει μαλλον ανεβει η μυωπια μου.Απο κει και περα, ενα εχω να πω:
Ο Λιουις, εχοντας αυτη τη νοοτροπια (ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ), μια θα χανει μια θα κερδιζει. Αυτο ο ιδιος και ο Γουιτμαρς φαινεται πως το καταλαβαινουν απολυτα. Δεν ριξαν το βαρος αποκλειστικα στον Γουεμπερ, δεν ζητησαν την τιμωρια του, και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. Για αλλη μια φορα, οι οπαδοι του στο 4Τ φορουμ, αποδεινυονται βασιλικοτεροι του βασιλεως, οπως αυτοι της Φερραρι στα τιμ ορντερς.
Και κατι αλλο: Ακομα κι αν υποθεσουμε οτι το μεγαλυτερο φταιξιμο ειναι του Γουεμπερ, ειναι ατοπο να λεμε οτι εφταιγε 100% και ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΕΛΟΙΟ να λεμε οτι του αξιζε ποινη.Και οπως ειχε πει και μια ψυχη παλιοτερα:
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
υπάρχουν double standards που δεν πρόκειται να δεχτώΘυμηθειτε το αυτο, την επομενη φορα που θα ζητηθει ποινη στον Χαμιλτον και θα την γλιτωσει (για πολλοστη φορα).
2010 Singtel Singapore Grand Prix