-
Ο χρήστης sakisart έγραψε:
Για το pro gt ceed 0-100 λέει 7.7 αργό δεν είναι για 204hp; Περίμενα πιο κάτω.Φτιάχτηκε για να οδηγητε απο όλους και παντού, όχι για τις απολυτες επιδόσεις.. .....
-
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Για το pro gt ceed 0-100 λέει 7.7 αργό δεν είναι για 204hp; Περίμενα πιο κάτω.
Φτιάχτηκε για να οδηγητε απο όλους και παντού, όχι για τις απολυτες επιδόσεις.. .....
εχεις φυγει καρφι για Public relations representative στην KIA
-
Να πάει στα funniest παρακάλω
-
Το καλσον προσεχτε.. .....
-
Γράφει: Σωτήρης Τσαντίλης
Οδηγούμε το αναβαθμισμένο ΚΙΑ cee'd
Το μενού περιλαμβάνει νέο 1000αρη βενζινοκινητήρα, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αλλά και μία νέα σπορτίφ έκδοση με την ονομασία GT line.
Η παρουσίαση έγινε στην Σλοβακία, κάτι διόλου τυχαίο μιας και εκεί (και πιο συγκεκριμένα στην Ζίλινα) βρίσκεται το εργοστάσιο της ΚΙΑ, όπου εκτός του ceed,, κατασκευάζονται τα Sportage και Venga.
Κοιτώντας όλο αυτό τον στόλο αυτοκινήτων που ήταν παρατεταγμένα στο πάρκινγκ θεωρήσαμε ότι ίσως έχει γίνει κάποιο λάθος μιας και όλα έμοιαζαν να είναι GT (η έκδοση με τον 1600αρη κινητήρα των 204 ίππων). Στο αναβαθμισμένο μοντέλο όμως η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει τον χαρακτήρα του μικρομεσαίου μοντέλου της με διάφορα στοιχεία. Ένα εξ αυτών είναι ότι πλέον, στην κορυφή της γκάμας των εκδόσεων θα βρίσκεται η «GT line» με εμφανισιακά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν άμεσα στο GT (με το πιο εμφανές χαρακτηριστικό να είναι τα τετραπλά φώτα ημέρας), πλούσιο εξοπλισμό και τις ανάλογες ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Οι τελευταίες συνοδεύονται, από ένα νέο σύστημα torque vectoring (που διαχειρίζεται την πρόσφυση των τροχών στις στροφές), μία αναθεωρημένη χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης και μία διαφορετική γεωμετρία των εμπρός τροχών. Αυτές οι επεμβάσεις όπως διαπιστώσαμε σε αυτή την πρώτη επαφή στην γενέτειρα του, δίνουν στον ceed μία ενδιαφέρουσα σπορτίφ χροιά, που έλειπε μέχρι στιγμή από την γκάμα των απλών εκδόσεων.
Αν τα νέα τελείωναν εδώ τότε θα είχαμε να κάνουμε απλώς με μία επιδερμική ανανέωση. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η αναβάθμιση επεκτάθηκε στους κινητήρες και τα κιβώτια. Οι πετρελαιοκινητήρες όντας άκρως ανταγωνιστικοί δεν χρειάστηκαν παρά μικροεπεμβάσεις σε επιμέρους λεπτομέρειες (όπως οι εκπομπές ρύπων και η ηχομόνωση). Τα μεγάλα νέα έρχονται από το μέτωπο της βενζίνης, όπου πλέον υπάρχει έναν μικρός βενζινοκινητήρας. Με τρείς κυλίνδρους συνολικής χωρητικότητας 998 κ.εκ, άμεσο ψεκασμό και μία single scroll τουρμπίνα, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης με 100 και 120 ίππους. Η ροπή των 172 Νm είναι ίδια και στις δύο περιπτώσεις και αποδίδεται από τις 1.500 έως τις 4.000 σ.α.λ. Τα πρώτα δείγματα από την έκδοση των 120 ίππων είναι άκρως ενθαρρυντικά με τον νέο κινητήρα να δείχνει «γεμάτος» στο μεγαλύτερο εύρος του ωφέλιμου φάσματος λειτουργίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και το χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο που διακρίνεται για την πολύ καλή του αίσθηση και την ακρίβεια στο κούμπωμα των σχέσεων.
Η άλλη μεγάλη αλλαγή αφορά στο αυτόματο κιβώτιο που προς το παρόν συνοδεύει μόνο τον 1600αρη ντίζελ (λίγο αργότερα θα είναι διαθέσιμο και με τον νέο 1000αρη βενζινοκινητήρα). Πρόκειται για ένα σύνολο με δύο ξηρούς συμπλέκτες που φροντίζουν για τις γρήγορες αλλαγές των επτά σχέσεων. Το νέο αυτό κιβώτιο έδωσε την δυνατότητα στους μηχανικούς της εταιρείας να βελτιώσουν την απόδοση του 1600αρη πετρελαιοκινητήρα, που πλέον φθάνει τους 136 ίππους και τα 300 Nm ροπής (στην χειροκίνητη έκδοση η ροπή μειώνεται στα 280 Nm, ενώ θα υπάρχει και μια πιο αποδυναμωμένη εκδοχή του κινητήρα αυτού, στους 110 ίππους). Την ίδια στιγμή μεγάλη είναι η βελτίωση σε ότι αφορά την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, σε σχέση με το κλασικό 6αρη αυτόματο που αντικαθιστά.
Σε αυτή την πρώτη επαφή όπου κινηθήκαμε περισσότερο σε επαρχιακούς δρόμους παρά σε αστικό περιβάλλον, το κιβώτιο επέδειξε πολύ καλά δείγματα λειτουργίας, με σβέλτη απόκριση και ελάχιστα δείγματα πατιναρίσματος στις αλλαγές των υψηλότερων σχέσεων (όπως συμβαίνει σε κάποια μοντέλα του ανταγωνισμού). Αν και το ceed διακρίνεται για το προσεγμένο του ντιζάιν, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει και το επιλογέα του κιβωτίου. Τουλάχιστον υπάρχουν paddles αλλαγής τοποθετημένα επάνω στο τιμόνι.
Οι πρώτες εκτιμήσεις σε σχέση με τις τιμές τοποθετούν το κόστος της έκδοσης των 100 ίππων του νέου 1000αρη κινητήρα γύρω στα 1.500 ευρώ υψηλότερα από τον ατμοσφαιρικό 1400αρη, με το τελικό κόστος να πλησιάζει στα επίπεδα της μικρής πετρελαιοκίνητης έκδοσης. Για το αυτόματο κιβώτιο δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την σημερινή αυτόματη έκδοση (που τιμάται στα 20.160 ευρώ με απόσυρση), παρότι πρόκειται για ένα πολύ πιο τεχνολογικά εξελιγμένο κιβώτιο και ένα ισχυρότερο κινητήρα. Στην χώρα μας το αναβαθμισμένο KIA ceed αναμένεται μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα. -
Ωραίο το αναβαθμισμενο Ceed, ειδικά η έκδοση με τον 1000αρη τούρμπο πιστεύω ότι θα 'τραβήξει' το ενδιαφέρων.
-
Ευτυχως οι κορεατες εχουν πιασει το νοημα της εποχης και ακολουθουν με αναβαθμισεις τοσο σε κινητηρες οσο και σε κιβωτιο,βεβαια με το αναλογο τιμημα στην αυξηση τιμης.
-
Πάρα πολύ ενδιαφέρον... ευχαρίστως θα αγόραζα ένα...!...
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 130196.asp
Kia Ceed 1,0 120 PS
Με καλή αρχική τιμή
Το βενζινοκίνητο Kia Ceed των 120 ίππων ξεκινάει στην πλήρη εξοπλιστική έκδοση Uptown από τα 17.300 ευρώ με έκπτωση και απόσυρση, τιμή που είναι αρκετά δελεαστική για τα δεδομένα της κατηγορίας. Η επόμενη έκδοση, η GT-line, που αφορά και στο μοντέλο της δοκιμής μας κοστίζει 19.100 ευρώ με έκπτωση και απόσυρση και θα τολμούσαμε να την προτιμήσουμε καθώς διαθέτει αρκετά πιο πλούσιο εξοπλισμό και δεν υπερβαίνει το ψυχολογικό όριο των 20.000 ευρώ.
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 130196.asp -
Τόση μοντέρνα εμφάνιση μέσα και έξω, ακόμα και μένα με ξεπερνά ...
Και σίγουρα φτηνό ή ευκαιρία δεν ειναι ...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για την τιμή δεν έχω να πω κάτι, γιατί δεν ξέρω που παίζει ο ανταγωνισμός και αν υπάρχει ανταγωνισμός.
Για την μοντέρνα εμφάνιση όμως μέσα/έξω, μου προξένησες απορία.
Εγώ όταν είδα το Ceed μου έφερε στο μυαλό το προηγούμενο Leon Sport Up Force που παρόλο που ήταν 'καγκουρέ', δεν το έβρισκα και πολύ μοντέρνο. Ακόμη και το εσωτερικό μου θύμισε το προηγούμενο Leon... -
http://www.zougla.gr/automoto/news/arti ... uv-tis-kia
πιο αμερικανιά και νεκροφόρα δεν γίνεται -
Κλέβει την παράσταση στην κυριολεξία...
Αμερικάνικη μαούνα Station Wagon με στοιχεία από SUV...
-
Αναμένω το Picando (καινούριο) πάνω από ένα μήνα.Υποτίθεται ήθελε εκτελωνισμό μόνο και από τότε ακούω διάφορες δικαιολογίες .Κάποιος άλλος με παρόμοια εμπειρία?
-
Ο χρήστης sdoros έγραψε:
Αναμένω το Picando (καινούριο) πάνω από ένα μήνα.Υποτίθεται ήθελε εκτελωνισμό μόνο και από τότε ακούω διάφορες δικαιολογίες .Κάποιος άλλος με παρόμοια εμπειρία?λίγο τα μπλόκα,λίγο οι απεργίες,λίγο το ξύσιμο,λίγο η γραφειοκρατία.......έδεσε ο μήνας!
-
Μακάρι να είναι αυτό, αλλά με τα διάφορα που ακούω για κανόνι , πάει αλλού το μυαλό μου.
-
Παίδες έτυχε να ταξιδέψω χθες με το αυτοκίντο του θείου μου,ενα Kia shuma MY'98.Είδα το νούμερο στο κοντέρ και έπαθα πλάκα.360,000 χμ.Ναι,καλά διαβάσατε.Το αυτοκίνητο έχει γράψει στους δρόμους 360,000 χμ.Αν εξαιρέσουμε κάποια πλαστικά στο ταμπλό που έχουν σκάσει και αναλογιζόμενοι την ταλαιπωρία που έχει φάει αυτό το αμάξι και συνεχίζει να τρώει,η οχηματάρα έχει να φάει πολύ ψωμί ακόμα.Παρόλο το σκίσιμο που έχει φάει λόγω και της δουλειάς του θείου μου,δεν έχει ζητήσει τίποτα άλλο εκτός απο τα προβλεπόμενα και τις αναλώσιμες φθορές που προκύπτουν απο τη χρήση του αυτοκινήτου.Οι κορεάτες θεωρώ οτι αν προσέξουν την ποιότητα και διατηρήσουν την αξιοπιστία τους στα ίδια επίπεδα,θα καθιερωθούν ακόμα ψηλότερα στην εκτίμηση των καταναλωτών.'Ηδη έχουν κάνει άλματα προόδου αυτά τα χρόνια οπότε το μέλλον μας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις .
-
Ο χρήστης sdoros έγραψε:
Μακάρι να είναι αυτό, αλλά με τα διάφορα που ακούω για κανόνι , πάει αλλού το μυαλό μου.Βρίσκομαι και εγώ ακριβώς στην ίδια κατάσταση. Είμαι 35 μέρες μετά την παραγγελία του Rio και δεν έχει κινηθεί τίποτα! Ο λόγος είναι η ηλίθια κυβέρνηση που έχει παγώσει την αγορά και δεν ψηφίζει την απόσυρση. Εγώ έχω απόσυρση, όμως από φίλο μου που παρήγγειλε Citroen περιμένει περίπου 30 μέρες παρόλο που δεν έχει απόσυρση. Όλοι οι εισαγωγείς όπως με ενημέρωσε ο αντιπρόσωπος μου έχουν σταματήσει τις εισαγωγές. Δεν σου λένε φούμαρα...
-
Το αυτοκίνητο έχει τιμολογηθεί τέλος του 2015 (εικάζω ότι έχει εκτελωνιστεί), με αριθμό πλαισίου και μηχανής να γράφονται στο τιμολόγιο, χωρίς απόσυρση και δεν μου έχει ακόμη παραδοθεί.
Ο αντιπρόσωπος με παραπέμπει στον εισαγωγέα και αυτοί εκεί δεν απαντάνε στις καθημερινές μου κλήσεις.
Καμία ενημέρωση,με αφήνουν στο σκοτάδι.
Όλο με γραμματείς μιλάω , δεν είναι κάνεις διαθέσιμος,όλο αφήνουν μήνυμα σε κάποιον υπεύθυνο που θα με καλέσει υποτίθεται .
Τον αντιπρόσωπο λέει τον ενημέρωσαν από την περασμένη εβδομάδα , ότι θα με πάρουν τηλέφωνο και θα μου στείλουν επιστολή. ΤΙΠΟΤΑ μέχρι σήμερα.
Το τι είναι φούμαρα , θα το δούμε. -
Θα βρισκα τα κεντρικα του εισαγωγεα ,αν ημουν ευχαριστημενος απο τη συμπεριφορα και τις προεινομενες λυσεις του αντιπροσωπου.., και θα πηγαινα να γκαριξω.. το χειροτερο τους ολονων να τους χαλας τη νιρβανα της καθημερινοτητας τους...
KIA Forum