-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Φυσικός δεν είσαι;;
Ωραίο. Δεν την βλέπω τη σειρά, αν και έχω κατεβάσει όλα τα επεισόδια. Θα με κάνεις να την δω τελικά.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Το έκανε για να σώσει τη ζωή του και όχι για να εκβιάσει τον άλλο ή να τον εκμεταλλευθεί. Άσχημο μεν, αλλά θεμιτό στην κατάσταση που μπλέχτηκε. Αθέμιτο γίνεται όταν έχεις το πάνω χέρι και πας να εξοντώσεις τον άλλο.Παράξενο, όταν 'μοίραζες' προηγουμένως εδώ ποινές και πρόστιμα σε άλλους, δεν είδα αντίστοιχες αναφορές σε ενδεχόμενα ελαφρυντικά.
Το έγραψα γιατί, σύμφωνα με τα προηγούμενα, αν ξεχάσεις να ανάψεις φλας, η ποινή είναι εκτέλεση, οπότε το σκυλάραπας θα ήταν το ελάχιστο.
Ποιά προηγούμενα; Η μόνη τέτοια αναφορά είναι στα δικά σου μηνύματα, όπου ακολουθώντας τη δοκιμασμένη τακτική redactio ad absurdum, ξεχειλώνεις το επιχείρημα του άλλου, διαστρευλώνοντας το εντελώς ώστε να χάσει κάθε αξία, και υποστηρίζεις ότι αυτό γράφουν οι άλλοι.
Α: Οι οδικές παραβάσεις πρέπει να τιμωρούνται.
pipinos1976: Δηλαδή για ένα παράνομο παρκάρισμα πρέπει ο άλλος να οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα;
**Λογική: **Ας μην ήταν τέτοια η επιτάχυνση. Ας ήταν λίγο μικρότερη. Άλλωστε, αν υπολογίσεις τα νούμερα, θα δεις ότι τα κατέβασα όλα. Δηλαδή το 12,3 έγινε 12,5, στη συνέχεια έκανα κάτι στρογγυλοποιήσεις προς τα κάτω ή πάνω, οπότε τα νούμερα είναι με +/- 2-3 Km/h πραγματικά. Είπαμε, όταν είδα το φορτηγάκι να έρχεται, με 2α πάτησα τέρμα το γκάζι. Πού το παράξενο; Πώς θα απέφευγα τη σύγκρουση στην μεσαία κολώνα;
Και επιτάχυνες με ρυθμό που αντιστοιχεί σε 0-100Km/h σε όχι 12,3s αλλά έστω 12,5s; Σε ελληνική άσφαλτο. Πόλης. Βρεγμένη. Με το Astra.
Εντάξει...
Το είπα και στον τροχονόμο και αυτός με παρακάλεσε να μην του κάνω ζημιά γιατί ήταν σε δύσκολη κατάσταση οικονομικά και οικογενειακά. Δε θα του έκανα όμως έτσι κι αλλιώς κάτι.
Ας εισάγουμε εδώ μια ιδέα. Δώσε λίγο προσοχή εδώ, μάλλον θα σου είναι άγνωστη:
Δεν θα έπρεπε πρωτίστως αυτές τις συνέπειες στην οικογένεια του κλπ, να τις σκεφτεί ο ίδιος πριν οδηγήσει μεθυσμένος; Και όχι μόνο στην οικογένεια του, αλλά ακόμα περισσότερο, τις ενδεχόμενες συνέπειες στην σωματική ασφάλεια των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου;
Αφού λοιπόν ο ίδιος πρώτα απ'όλους αδιαφορεί για το υπόλοιπο σύνολο (και την οικογένεια του) σε εγκληματικό βαθμό, ζητάς από την υπόλοιπη κοινωνία να ενδιαφερθεί για τις δικές του ευθύνες, αντί γι αυτόν; Έπειτα επιβραβεύεις την εγκληματική αδιαφορία του, και το βαφτίζεις ως αλληλεγγύη.
Μην τα μπλέκεις τα πράγματα. Πρόστιμο για χρήση ανιχνευτή χωρίς άδεια είναι τόσο. Ακόμα περιμένουμε την άδεια που πρέπει να είναι καθολική και με απλό τρόπο (παράβολο). Δεν έχει γενική απαγόρευση ο ΚΟΚ.
Άρα εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεσαι ότι θα έπρεπε να σου επιβληθεί πρόστιμο. Πράγματι δεν έχει γενική απαγόρευση ο ΚΟΚ. (κι εδώ η δική μου θέση είναι ότι κάνει λάθος ο νομοθέτης. Αλλά δεν χρησιμοποιώ ανιχνευτές). Απαγορεύεται για όσους δεν έχουν άδεια. --> Δεν έχεις άδεια; --> Παρανόμησες.-
Δεν τα μπλέκω καθόλου τα πράγματα.
Άλλωστε, δε χρησιμοποιώ ανιχνευτή στις μετακινήσεις μου. Μόνο για δοκιμές τον χρησιμοποιώ και εκεί, καλύπτομαι από την έρευνα. Είναι άχρηστος με τις νέες κάμερες και ελάχιστοι πλέον δουλεύουν ανιχνευτές. Αρκεί το gps και τίποτε άλλο.
Συν τοις άλλοις, και αυτό και το προηγούμενο επιχείρημα είναι αδιάφορα. Χρησιμοποίησες ανιχνευτή ραντάρ χωρίς να διαθέτεις την ανάλογη άδεια; Άρα παρανόμησες. Επίσης, ποιά έρευνα; Συμμετέχεις σε κάποιο επίσημο ακαδημαϊκό πρόγραμμα έρευνας; Έχετε δημοσιεύσει τίποτα; Και δεν εννοώ στο bloka, σε peer reviewed journal που να είναι στο SCI. Πόσες ετεροαναφορές έχετε; Μπορώ να βρω κάτι σχετικό στο IEEE Xplore; Στον ΚΟΚ δεν είδα πάντως καμία εξαίρεση στην απαγόρευση, για ακαδημαϊκή έρευνα. Ίσως μπορείς με παραπέμψεις σε κάποια απόφαση της ΕΕΤΤ;
Ας είναι και 1000 και 1.000.000 φορές μεγαλύτερο το ποσοστό. Ούτε τρέκλιζε, ούτε έλεγε βλακείες. Αρκεί 1 Kg κρασί (8 ποτήρια) για να πας μέσα και είναι άδικο.
Αυτό ποιός θα το κρίνει, εσύ;
-
Το 0,00000000000001% αντιστοιχεί στις πιθανότητες να έχεις τρακάρει μία ημέρα και να τρακάρεις πάλι την ίδια ημέρα διανύοντας >
Είσαι σίγουρος οτι αυτά τα ποσοστά ισχύουν καί για έναν άνθρωπο που μυρίζει αλκοόλ από τα πέντε μέτρα?
Ας είναι και 1000 και 1.000.000 φορές μεγαλύτερο το ποσοστό. Ούτε τρέκλιζε, ούτε έλεγε βλακείες. Αρκεί 1 Kg κρασί (8 ποτήρια) για να πας μέσα και είναι άδικο. Δεν μπορώ να σου δώσω κάποιο νούμερο με ακρίβεια, αλλά δεν ξέρω πόσα διπλά τροχαία έχουμε το χρόνο στην Ελλάδα. Φαντάζομαι από τα Χ που θα έχουμε το 99% θα είναι σε ξεπαρκάρισμα-παρκάρισμα και όχι σε κίνηση στο δρόμο. Γι' αυτό άξιζε να πάρω το ρίσκο και να μην καταστρέψω έναν άνθρωπο. Άλλος μπορεί να το βλέπει διαφορετικά και να σου λέει ακολούθα το νόμο μέχρι τελευταίου γράμματος. Η δικιά μου φιλοσοφία λέει ότι, κάνεις λίγο τα στραβά μάτια για να ζούμε όλοι πιο άνετα σε ένα δύσκολο περιβάλλον όπως το σημερινό.
Ένας άνθρωπος που έχει καταναλώσει τέτοια ποσότητα αλκοόλ ώστε να το καταλαβαίνεις από αποσταση,δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αντιληφθούμε οτι δεν πρεπει να ξαναπιάσει το τιμόνι μέχρι να συνέλθει.
Κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να μας τα πει καμιά στατιστική ,και καμιά βιβλιογραφια.Ειναι κοινή λογική.
Το οτι θα προκαλέσει κι άλλο ατύχημα, ειναι παρά πολυ πιθανό ,αν όχι βέβαιο, βάση της περιγραφής.
Το οτι δεν έλεγε βλακείες δεν σημαίνει οτι ήταν και σε θέση να οδηγησει.Εχε υπόψη σου οτι και τα 8 ποτήρια κρασί μπορει να ειναι υπέρ αρκετά για να καταστήσουν έναν οδηγό μη ικανό να οδηγησει,ποσο δε μάλλον όταν μυρίζει από απόσταση.
Για να δώσεις κατάθεση ηρθε η αστυνομία ,πράγμα που σημαίνει οτι το θέμα ξεφεύγει από τα χέρια σου και την ευθύνη πλέων την έχουν τα όργανα της ταξης.Αυτοι θα έπρεπε , χωρίς φυσικά να σε ρωτήσουν, να του κάνουν αλκοτέστ και να τον πάνε αυτόφωρο.
Εσένα η ευθύνη σου ειναι μέχρι να επιληφθεί η αστυνομία . Στη συνεχεία ειναι δικαίωμα σου εάν θα στραφείς εναντίον του, η όχι.
Φαντάζομαι οτι τουλάχιστον τον κράτησαν να μην οδηγήσει μέχρι να συνέλθει ,ενώ δεν θα ήθελα να φανταστώ πια θα ήταν η θέση τους εάν αυτός ο άνθρωπος το κάνει κατεξακολούθηση και πάρει μαζί του αθώους.
Άραγε βοηθήσαν πραγματικα,αυτον την οικογένεια του ,αλλά και τους συνανθρώπους του, που του τη χάρισαν ? -
Έχει μια λογική αν κοιτάξουμε πχ στις αραβικές χώρες όπου με κλοπή κόβουν χέρι. Τολμάει κανείς να κλέψει? Κάποιοι φίλοι ξέχασαν γιαλιά σε ΑΤμ και τα βρήκαν μετα από 2 ώρες εκει και δεν το πίστευαν ενώ άλλοι φίλοι ξέχασαν την κάμερα σε εστιατόριο και την άλλη μέρα που πήγαν τους την έδωσε ο καταστηματάρχης ... Εδώ ουτε με σφαίρες....
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Παράξενο, όταν 'μοίραζες' προηγουμένως εδώ ποινές και πρόστιμα σε άλλους, δεν είδα αντίστοιχες αναφορές σε ενδεχόμενα ελαφρυντικά.Ελαφρυντικά θα είχε αν του έκανε επίθεση ο άλλος. Ελαφρυντικά πού να τα βρει όταν έχει σταματήσει, έχει βγάλει κάμερα, τραβάει φωτογραφίες, βρίζει, έχει την ψυχραιμία να καλέσει την ΕΛΑΣ και να πει ψέματα κτλ. Το ίδιο είναι με το να βλέπεις τον τεράστιο έγχρωμο να έρχεται καταπάνω σου και το ίδιο είναι ο άλλος να κουβαλάει κούτες κι εσύ να βγάζεις φωτογραφίες;
Ποιά προηγούμενα; Η μόνη τέτοια αναφορά είναι στα δικά σου μηνύματα, όπου ακολουθώντας τη δοκιμασμένη τακτική redactio ad absurdum, ξεχειλώνεις το επιχείρημα του άλλου, διαστρευλώνοντας το εντελώς ώστε να χάσει κάθε αξία, και υποστηρίζεις ότι αυτό γράφουν οι άλλοι.
Α: Οι οδικές παραβάσεις πρέπει να τιμωρούνται.
pipinos1976: Δηλαδή για ένα παράνομο παρκάρισμα πρέπει ο άλλος να οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα;
**Λογική: **Η ιστορία είναι λιγάκι διαφορετική. Έγραψε κάποιος ότι έβρισε, ότι πήρε την ΕΛΑΣ και έκανε ψευδή δήλωση, το σχολίασα και μετά βρέθηκαν μερικοί (μέσα σε αυτούς κι εσύ) που συμφώνησαν με την τακτική του, δηλαδή της εξύβρισης, της ψευδούς δηλώσεως κτλ. Τα αντίστοιχα και σήμερα με τον kacey που ΟΛΟΙ εγκρίνατε τη συμπεριφορά του και μάλιστα μερικοί χάρηκαν που τράκαρε ο άλλος γιατί του άξιζε να σκοτωθεί κιόλας.
Αυτή δεν είναι η άποψη που υπερασπίζεσαι; Γιατί εγώ δηλώνω εδώ και 2 ημέρες ότι, αν έγινε παρανομία, ας πάρει ο άλλος την κλήση του να τελειώνουμε, χωρίς ύβρεις, ξυλοδαρμούς κτλ και ΟΛΟΙ διαφωνείτε.
Και επιτάχυνες με ρυθμό που αντιστοιχεί σε 0-100Km/h σε όχι 12,3s αλλά έστω 12,5s; Σε ελληνική άσφαλτο. Πόλης. Βρεγμένη. Με το Astra.
Εντάξει...
Το 12,3 έγινε 12,5, μετά ο χρόνος έγινε μικρότερος, η ταχύτητα χαμηλότερη και βγάλε βγάλε είμαστε στο σωστό περίπου. Εσύ, τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις; Ότι πήγαινα με πόσα; Η 2α που είχα μέχρι 90 πηγαίνει και με 90 σίγουρα δεν πήγαινα, υπάρχουν οι καταθέσεις. Πήγαινα ακριβώς όπως και οι άλλοι και τελευταία στιγμή πάτησα γκάζι. Πού το παράξενο; Σου ξαναλέω, αν δεν πιστεύεις, έχω όλα τα χαρτιά σπίτι. Δώσε στοιχεία επικοινωνίας με pm και θα τα δεις όλα. Μαρτυρίες, φωτογραφίες, τα πάντα.
Ας εισάγουμε εδώ μια ιδέα. Δώσε λίγο προσοχή εδώ, μάλλον θα σου είναι άγνωστη:
Δεν θα έπρεπε πρωτίστως αυτές τις συνέπειες στην οικογένεια του κλπ, να τις σκεφτεί ο ίδιος πριν οδηγήσει μεθυσμένος; Και όχι μόνο στην οικογένεια του, αλλά ακόμα περισσότερο, τις ενδεχόμενες συνέπειες στην σωματική ασφάλεια των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου;
Αφού λοιπόν ο ίδιος πρώτα απ'όλους αδιαφορεί για το υπόλοιπο σύνολο (και την οικογένεια του) σε εγκληματικό βαθμό, ζητάς από την υπόλοιπη κοινωνία να ενδιαφερθεί για τις δικές του ευθύνες, αντί γι αυτόν; Έπειτα επιβραβεύεις την εγκληματική αδιαφορία του, και το βαφτίζεις ως αλληλεγγύη.
Αυτό που ισχυρίζεσαιι εσύ, δηλαδή τη συλλογική ευθύνη, τη χρησιμοποιούν ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν ασχολούμαι με αυτά, είτε είναι δεξιάς μορφής, είτε αριστερής.
Άρα εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεσαι ότι θα έπρεπε να σου επιβληθεί πρόστιμο. Πράγματι δεν έχει γενική απαγόρευση ο ΚΟΚ. (κι εδώ η δική μου θέση είναι ότι κάνει λάθος ο νομοθέτης. Αλλά δεν χρησιμοποιώ ανιχνευτές). Απαγορεύεται για όσους δεν έχουν άδεια. --> Δεν έχεις άδεια; --> Παρανόμησες.-
Δεν τα μπλέκω καθόλου τα πράγματα.
Αν με πιάσουν, εννοείται ότι θα μου βάλουν πρόστιμο. Το ζήτημα είναι, εσύ και οι άλλοι, προτείνετε, αν με πιάσουν να με εκτελέσουν; Γιατί αν για 40€ δείρουμε κάποιον, για 1000€ θα πρέπει τον σκοτώσουμε σίγουρα.
Συν τοις άλλοις, και αυτό και το προηγούμενο επιχείρημα είναι αδιάφορα. Χρησιμοποίησες ανιχνευτή ραντάρ χωρίς να διαθέτεις την ανάλογη άδεια; Άρα παρανόμησες. Επίσης, ποιά έρευνα; Συμμετέχεις σε κάποιο επίσημο ακαδημαϊκό πρόγραμμα έρευνας; Έχετε δημοσιεύσει τίποτα; Και δεν εννοώ στο bloka, σε peer reviewed journal που να είναι στο SCI. Πόσες ετεροαναφορές έχετε; Μπορώ να βρω κάτι σχετικό στο IEEE Xplore; Στον ΚΟΚ δεν είδα πάντως καμία εξαίρεση στην απαγόρευση, για ακαδημαϊκή έρευνα. Ίσως μπορείς με παραπέμψεις σε κάποια απόφαση της ΕΕΤΤ;
Χμμμ, μου φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από έρευνα σε αυτούς τους τομείς έτσι δεν είναι; Με πολύ απλά λόγια, θέλω να μου δείξεις, με αναφορά, πού ακριβώς στο ΙΕΕΕ μπορώ να βρω τις δημοσιεύσεις για το jammer που έφτιαξε το ΕΜΠ σε συνεργασία με την Intrakom και παρεμβάλει τους Τουρκικούς ασυρμάτους. Θες και ονόματα των ερευνητών; Στη διάθεσή σου, όποτε θελήσεις. Να μην αναφέρουμε για τις υποκλοπές στους ίδιους ασυρμάτους που και πάλι έγιναν επίδειξη από το ΕΜΠ. Θες να αναφέρουμε και τη Siemens; Κι εκεί επίδειξη υποκλοπών στο GSM; Το 2000 σε ομάδα του ΓΕΕΘΑ; Με κλειστά τα κινητά; Για βρες μου ΕΝΑ paper του 2000 που αναναφέρει αυτά και δώσε μου και citations να ξέρω δηλαδή κι εγώ. Βρες μου ΕΝΑ paper του 2011 που αναφέρει υποκλοπή με κλειστό το κινητό (αλλά μπαταρία μέσα).
Επίσης, θέλω να μου δώσεις κάποιο στοιχείο για την κρυπτογραφία δημοσίου κλειδιού, όπως αυτή αναπτύχθηκε στην GCHQ καμιά 10αριά χρόνια πριν γίνουν επισήμως τα RSA κτλ.
Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπήρχε επίσημη άδεια, ούτε επιτρέπεται πολιτικό προσωπικό να χρησιμοποιεί στρατιωτικές συχνότητες και διαμορφώσεις. Δε γίνεται όμως διαφορετικά. Πώς αλλιώς θα παρουσιαστούν τα ευρήματα; Θα βγάλουμε δημόσια ότι κάνουμε αυτό κι αυτό για να κάνουμε jam τους ασυρμάτους της Τουρκίας; Με δουλεύεις;
Πάμε παρακάτω. Συμμετέχω σε μία ερευνητική ομάδα γενικότερα (δεν αναφέρω περισσότερα) με άλλο αντικείμενο, παραπλήσιο όμως (ασύρματα). Εκτός από αυτό όμως, δουλεύω με 2-3 άτομα της ομάδας για να κατασκευάσουμε καλύτερες χοανοκεραίες για ανιχνευτές ραντάρ. Όταν τελειώσει η έρευνα θα βγάλω τα αποτελέσματα δημόσια. Μέχρι τότε όμως, αναγκάζομαι και κάνω μετατροπές ανιχνευτών και δοκιμές. Ειδικά το τελευταίο, σου αρκεί σαν δικαιολογία;
Ας είναι και 1000 και 1.000.000 φορές μεγαλύτερο το ποσοστό. Ούτε τρέκλιζε, ούτε έλεγε βλακείες. Αρκεί 1 Kg κρασί (8 ποτήρια) για να πας μέσα και είναι άδικο.
Αυτό ποιός θα το κρίνει, εσύ;
Τα νούμερα το λένε. Όταν, στην πράξη, είσαι οριακά για να πας αυτόφωρο, δε θα σε στείλω εγώ. Άλλωστε, σκέψου να έρθει η Τροχαία μισή ώρα αργότερα και να είναι νόμιμος (ας πούμε στο 1ο ή 2ο πρόστιμο) ο άλλος. Τσάμπα κόπος.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Ένας άνθρωπος που έχει καταναλώσει τέτοια ποσότητα αλκοόλ ώστε να το καταλαβαίνεις από αποσταση,δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αντιληφθούμε οτι δεν πρεπει να ξαναπιάσει το τιμόνι μέχρι να συνέλθει.
Κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να μας τα πει καμιά στατιστική ,και καμιά βιβλιογραφια.Ειναι κοινή λογική.
Το οτι θα προκαλέσει κι άλλο ατύχημα, ειναι παρά πολυ πιθανό ,αν όχι βέβαιο, βάση της περιγραφής.
Το οτι δεν έλεγε βλακείες δεν σημαίνει οτι ήταν και σε θέση να οδηγησει.Εχε υπόψη σου οτι και τα 8 ποτήρια κρασί μπορει να ειναι υπέρ αρκετά για να καταστήσουν έναν οδηγό μη ικανό να οδηγησει,ποσο δε μάλλον όταν μυρίζει από απόσταση.
Για να δώσεις κατάθεση ηρθε η αστυνομία ,πράγμα που σημαίνει οτι το θέμα ξεφεύγει από τα χέρια σου και την ευθύνη πλέων την έχουν τα όργανα της ταξης.Αυτοι θα έπρεπε , χωρίς φυσικά να σε ρωτήσουν, να του κάνουν αλκοτέστ και να τον πάνε αυτόφωρο.
Εσένα η ευθύνη σου ειναι μέχρι να επιληφθεί η αστυνομία . Στη συνεχεία ειναι δικαίωμα σου εάν θα στραφείς εναντίον του, η όχι.
Φαντάζομαι οτι τουλάχιστον τον κράτησαν να μην οδηγήσει μέχρι να συνέλθει ,ενώ δεν θα ήθελα να φανταστώ πια θα ήταν η θέση τους εάν αυτός ο άνθρωπος το κάνει κατεξακολούθηση και πάρει μαζί του αθώους.
Άραγε βοηθήσαν πραγματικα,αυτον την οικογένεια του ,αλλά και τους συνανθρώπους του, που του τη χάρισαν ?Τα πράγματα είναι απλά. Εφόσον ο άλλος δηλώνει ότι δε φταίει (ψευδώς) κι εγώ δηλώνω ότι δε φταίω (αληθώς), τότε, καλούμε την ΕΛΑΣ (σήμερα και τις ασφαλιστικές), καταγράφει το συμβάν, κρατάει μάρτυρες κτλ. Κάλεσα την ΕΛΑΣ, κατέγραψαν το συμβάν, άκουσαν την περιγραφή του και τον ρώτησαν: 'Το ατύχημα έγινε αριστερά ή δεξιά από τη νησίδα;'. Αυτός απάντησε 'αριστερά'. 'Τότε, γιατί δεν του κάνεις μία δήλωση του ανθρώπου και τον ταλαιπωρείς; Είσαι αριστερά από τη νησίδα και θες να κόψεις κάθετα 2 λωρίδες, ακριβώς πριν τη νησίδα;'. Τότε, αυτός άλλαξε την κατάθεσή του και είπε ότι το ατύχημα έγινε 20 m πριν τη νησίδα, ενώ πρακτικά έγινε ούτε 2-3 m από αυτή. Η συνέχεια, είχε ως εξής: ο Τροχονόμος στη διασταύρωση, που τον ηξερε τον άλλο, έδιωξε τον οδηγό από το παπάκι που πήγαμε να πλακωθούμε (φοβήθηκε, αλλά δεν ήξερε ότι γλύτωσε από θαύμα) για να μην καταθέσει εναντιον μου, αφού του είπα ότι, αν πέσουν σε αντιφάσεις θα τους κυνηγήσω μέχρι εκεί που δεν πάει. Μου είπε ακόμα ότι, θα του πει να κάνει δήλωση γιατί είδε τι έγινε και, αν ο άλλος έλεγε τελικά όχι, θα κατέθετε αυτός υπερ μου. Μου ζήτησε να μην φωνάξω Τροχαία (είχε έρθει η Ασφάλεια) για αλκοτεστ γιατί έχει οικονομικό πρόβλημα, πράγμα που δε θα έκανα έτσι κι αλλιώς. Στη συνέχεια, όταν πήγα στην ασφαλιστική του, αυτοί κοίταξαν τις καταθέσεις και μου είπα ότι έδω 100% δίκιο, ότι ο άλλος πήγε να κόψει κάθετα το δρόμο και ότι, δεν μπορεί να δικαιλογηθεί τέτοιο πράγμα εκεί που δήλωνε ο άλλος. Δε θα με πλήρωναν όμως γιατί, για 85.000 δρχ που είχε η ζημιά (τράβηγμα και βάψιμο φτερό) ήξεραν ότι δε με συμφέρει να πάω δικαστικά, οπότε γιατί αυτοί να με πληρώσουν; Επίσης, ο δικός τους πελάτης, εκβιαζόμενος ουσιαστικά για να μην του αυξήσουν τα ασφάλιστρα (τότε, δεν είχε τα 2 ατυχήματα / έτος όπως τώρα), δέχθηκε να μην αποζημιωθώ. Τελικά, τα πλήρωσα όλα μόνος μου και ησύχασα. Από το να μπλέκω σε δικαστήρια για 250€, ας πάει και το παλιάμπελο.
Αν ήξερα από την αρχή τι θα έκανε η ασφαλιστική του, θα τον εκβίαζα εκείνη τη στιγμή, ώστε, να υπογράψει δήλωση (βασικά να δήλωνε στην ΕΛΑΣ ότι δε με είδε καθώς άλλαζε λωρίδα λόγω της βροχής). Φυσικά, δε θα φώναζα ΠΟΤΕ για αλκοτεστ, γιατί ήξερα ότι θα τον κατέστρεφα. Μη νομίζεις όμως ότι με το ατύχημα δε συνήλθε (αν ήταν πιωμένος). Με τέτοια πίεση σου φεύγουν όλα. Πάντως, με το αμάξι φύγαμε όλοι από τον τόπο του ατυχήματος.
Ευχαριστώ.
-
Δεν ξέρω που να το γράψω, αλλά… Λόγω έργων (Ναι για τον Ε65) έχει περίπου 3 μήνες όπου έκλεισε ο δρόμος προς Καρδίτσα (τόσο από Λάρισα όσο και από Λαμία), στο ύψος του Δελτα για όσους γνωρίζουν. Η κίνηση γίνεται από παρακαμπτήριο και στις 2 μεγάλες διασταυρώσεις βάλανε 2 κυκλικούς κόμβους «πλατείες», πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου για να γλιτώσουμε φανάρια και κάθετες διασταυρώσεις. Μάλιστα είναι με την ευρωπαϊκή σήμανση καθώς υπάρχουν STOP σε κάθε είσοδο του κυκλικού κόμβου και έχουν προτεραιότητα οι κινούμενοι μέσα στον κόμβο.
Ε θα πρέπει να είναι κάτι τόσο εξωτικό που δεν ξέρει κανένας πως να κινηθεί! πότε να σταματήσει, πότε ανάβουμε φλας, σε ποια θέση στον κόμβο κινούμαστε για να βγούμε (έχει και δύο λουρίδες η κυκλική πορεία). Κινούμε πολύ τακτικά εκεί και τα έχω δει όλα εκτός από τα σωστά. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν το φλας ή το χρησιμοποιούν ανάποδα, ενώ 2 φορές κινούνταν και αντίθετα (αριστερόστροφα!!!). Επιπλέον λόγω της παράκαμψης ο δρόμος σχηματίζει ένα «Π» 700 μέτρα όλο-όλο, οπότε πολλοί ντόπιοι περνούν από το ένα σκέλος του Π στο άλλο μέσω χωραφιών και χωματόδρομου, και κόβουν 2 ρεύματα κάθετα για να «κόψουν δρόμο». Απορώ πως δεν έχει γίνει ακόμα κάτι σοβαρό εκεί με την κίνηση που έχει. -
Pipinaki
α) ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, που για να σου απανταω εχω πια μαθει τυφλο συστημα στο πληκτρολογιο. Μπραβο σου.
β) Η συμπεριφορα μου ηταν 'δεν ανεχομαι να μου πουλαει τσαμπουκα αυτος που ειναι λαθος κ του εκανα την χαρη να συμμετεχω στον τσαμπουκα που εκεινος διαλεξε ως επιλογη. Απλα δεν εκατσα να τις φαω'. Αυτη ειναι κ η μοναδικη σωστη επιλογη.
γ) Δεν εκανα κανενα tailgating, διαβασε τι λεω. Τον ακολουθησα (οδηγωντας ΚΑΝΟΝΙΚΑ) ωστε να μην μπορει να γυρισει πισω κ να παει αναποδα (κ πολυ καλα εκανα), ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ετσι κι αλλιως θα εστριβα σε εκεινο το στενο (αφου εκανα τον γυρο του τετραγωνου για να βρω να παρκαρω), κ πηγε κ προκαλεσε ατυχημα επειδη ειχε τσαντιστει που δεν του εκατσε αυτη την φορα να παιξει τον γαμικο.
ΟΛΑ τα παραπανω προκληθηκαν απο τον φταιχτη. Κ δεν μπορεις να πετας την ευθυνη σε αυτον που εχει δικιο, μονο κ μονο επειδη αντεδρασε κ διεκδικησε το δικιο του.
ΥΓ Ρε μπας κ εισαι ο Χρονομετρης? Τις ιδιες Μιντλετον γραφετε..
ΥΓ2 Προς MODS: Δεν κλειδωνετε αυτο, να αρχισουμε ενα φρεσκο, οπου θα πιασουμε αλλη κουβεντα? Ή ακομα μεταφερετε τα ποστ στην νεα κατηγορια του φορουμ 'Η Στηλη του Πιπινου'.
-
Παρακαλείσθε όσοι θέλετε να απαντάτε σε συγκεκριμένους users που κάποιοι δεν θέλουμε να ασχολούμαστε, μην κάνετε παράθεση. Κουραστήκαμε, πονέσαν τα μυαλά μας...
-
Τα 0-100 Km/h σε 12,5s επιτυγχάνονται σε στεγνό καλό οδόστρωμα, με το γκάζι στο πάτωμα. Οπότε αφενός μεν είναι ανέφικτο να πετύχεις τέτοια τιμή επιτάχυνσης σε βρεγμένο ελληνικό δρόμο, αφετέρου δε, υπό έντονη βροχή μέσα στη πόλη
οδηγείς με τέτοιο τρόπο;Ας μην ήταν τέτοια η επιτάχυνση. Ας ήταν λίγο μικρότερη. Άλλωστε, αν υπολογίσεις τα νούμερα, θα δεις ότι τα κατέβασα όλα. Δηλαδή το 12,3 έγινε 12,5, στη συνέχεια έκανα κάτι στρογγυλοποιήσεις προς τα κάτω ή πάνω, οπότε τα νούμερα είναι με +/- 2-3 Km/h πραγματικά. Είπαμε, όταν είδα το φορτηγάκι να έρχεται, με 2α πάτησα τέρμα το γκάζι. Πού το παράξενο; Πώς θα απέφευγα τη σύγκρουση στην μεσαία κολώνα;
Για να πιάσεις τα νούμερα των μετρήσεων, πρέπει να κοφτιάσεις 1η, να καρφώσεις 2α και να σανιδώσεις το γκάζι. Εσύ όσες φορές έχεις γράψει λες πως μέσα στην πόλη αλλάζεις ταχύτητα σε χαμηλές στροφές. Ξαναθυμίζω λίγο τι έγραψες
Δε θυμάμαι ακριβώς. Υπολογίζοντας ότι είχα βάλει 2α (άρα ήμουν ~20-30 πριν την αλλαγή) και είχε αρχίσει να ανεβάζει, θεωρώ ότι τα ~50 (40-60 πες) είναι μία καλή ένδειξη του πόσο πήγαινα. Κάνω και μερικούς συλλογισμούς τώρα:
0-100 Km/h σε 12,5 (12,3 λέει η Opel), άρα, θεωρώντας σταθερή επιτάχυνση έχουμε α = 2,2 m/s^2 και σε απόσταση 10-20 m που πρόλαβα να επιταχύνω θα είχα φτάσει τα 55-60 Km/h (ξεκινώντας από τα 50). Με αυτή την ταχύτητα ακουμπήσαμε. Γι' αυτό και δεν έφυγε το αυτοκίνητο, παρά το χτύπημα στη γωνία.Αλλαγή σε χαμηλές στροφές και σε λίγα μέτρα να πηγαίνεις με τα νούμερα που αναφέρεις (γνωρίζοντας και τα δεδομένα του αυτοκινήτου συν τη βροχή) δεν παίζει! Αποφάσισε τι ισχύει. Ξεκίνησες σανιδώνοντας το γκάζι και επιτάχυνες πιο γρήγορα από τους άλλους (επιταχύνοντας με τα νούμερα που ισχυρίζεται η Opel) και για αυτό δεν πρόλαβες να αποφύγεις το συμβάν ή πήγαινες με χαλαρές στροφές (που καμία σχέση δεν έχει η σταθερή-αργή-επιτάχυνση με τα νούμερα του κατασκευαστή) και απλά η προσοχή σου δεν ήταν επικεντρωμένη στο δρόμο και δεν αντιλήφθηκες εγκαίρως το φορτηγάκι;
Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν, είτε με τα νούμερα που παραθέτεις, είτε με τη περιγραφή που έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα του προσεκτικού και χερά οδηγού που προσπαθείς να χτίσεις.
Έστω, μετά το 'Ευχαριστώ', μπορείς να προσθέτεις σε κάθε κείμενο σου 'Το μήνυμα αυτό είναι προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική.' Μπορείς να το βάλεις στην υπογραφή σου, ώστε να μην χρειάζεται να το γράφεις κάθε φορά.
Παρακαλώ.
Τα 50 τα βλέπεις πολλά; Από 50, πάτησα τέρμα γκάζι και πήγα στα 60. Σιγά το απρόσεκτο και σιγά την παραβίαση του ορίου που έκανα. Δυστυχώς, υπάρχουν οι περιγραφές, υπάρχει η καταγραφή της ΕΛΑΣ, υπάρχουν οι μάρτυρες (ο ένας τροχονόμος που ρύθμιζε την κυκλοφορία), υπάρχουν όλα, οπότε το 'προϊόν μυθοπλασίας' όπως ισχυρίζεσαι είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Ευχαριστώ.
Υπάρχει και άλλο ένα στοιχείο που κάνει τα νούμερα και τα υπόλοιπα να μην κολλάνε. Ξεκινήσατε από φανάρι, το φορτηγάκι υποθέτω βρισκόταν πιο μπροστά και αριστερά από εσένα, άρα δεδεμένου ότι σε εκκίνηση από φανάρι εσύ επιταχύνεις γρηγορότερα, λογικά όταν έφτασες λίγο πριν τη νησίδα ήσουν οριακά πίσω του, εκείνος όταν τον προσπερνούσες με λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα άλλαξε δυο - πρόσεξε ΔΥΟ- λωρίδες και έπεσε πάνω σου. Ειλικρινά μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως κάποιος με εμπειρία 500.000 χλμ δεν μπορεί να αντιληφθεί εγκαίρως κάποιον κινούμενο πιο αργά, που κάνει αλλαγή 2 λωρίδων και δεν μπορεί να προβλέψει και να αποφύγει το όλο σκηνικό.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Για να πιάσεις τα νούμερα των μετρήσεων, πρέπει να κοφτιάσεις 1η, να καρφώσεις 2α και να σανιδώσεις το γκάζι. Εσύ όσες φορές έχεις γράψει λες πως μέσα στην πόλη αλλάζεις ταχύτητα σε χαμηλές στροφές. Ξαναθυμίζω λίγο τι έγραψεςΔε διαφωνούμε πουθενά. Με πολύ χαμηλές στροφές οδηγάω. Υπερβολικά χαμηλές. Σε λίγο καιρό, θα δεις και νέα μέτρηση κατανάλωσης από Ε.Ο. και πόλη και θα καταλάβεις.
Αλλαγή σε χαμηλές στροφές και σε λίγα μέτρα να πηγαίνεις με τα νούμερα που αναφέρεις (γνωρίζοντας και τα δεδομένα του αυτοκινήτου συν τη βροχή) δεν παίζει! Αποφάσισε τι ισχύει. Ξεκίνησες σανιδώνοντας το γκάζι και επιτάχυνες πιο γρήγορα από τους άλλους (επιταχύνοντας με τα νούμερα που ισχυρίζεται η Opel) και για αυτό δεν πρόλαβες να αποφύγεις το συμβάν ή πήγαινες με χαλαρές στροφές (που καμία σχέση δεν έχει η σταθερή-αργή-επιτάχυνση με τα νούμερα του κατασκευαστή) και απλά η προσοχή σου δεν ήταν επικεντρωμένη στο δρόμο και δεν αντιλήφθηκες εγκαίρως το φορτηγάκι;
Τίποτε από τα δύο δεν ισχύει. Αύριο, θα σου ανεβάσω βίντεο και θα καταλάβεις τι εύκολο που είναι να ξεκινήσεις χαλαρά, να κάνεις αλλαγή στις 3.000 και μετά, καθώς πατήσεις γκάζι να επιταχύνεις εκεί που πρέπει. Απλά, δεν περίμενα να κόψει τόσο κάθετα το δρόμο, είναι τόσο απλό και έτσι, ή θα σκότωνα ή θα τράκαρα. Προτίμησα το 2ο.
Υπάρχει και άλλο ένα στοιχείο που κάνει τα νούμερα και τα υπόλοιπα να μην κολλάνε. Ξεκινήσατε από φανάρι, το φορτηγάκι υποθέτω βρισκόταν πιο μπροστά και αριστερά από εσένα, άρα δεδεμένου ότι σε εκκίνηση από φανάρι εσύ επιταχύνεις γρηγορότερα, λογικά όταν έφτασες λίγο πριν τη νησίδα ήσουν οριακά πίσω του, εκείνος όταν τον προσπερνούσες με λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα άλλαξε δυο - πρόσεξε ΔΥΟ- λωρίδες και έπεσε πάνω σου. Ειλικρινά μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως κάποιος με εμπειρία 500.000 χλμ δεν μπορεί να αντιληφθεί εγκαίρως κάποιον κινούμενο πιο αργά, που κάνει αλλαγή 2 λωρίδων και δεν μπορεί να προβλέψει και να αποφύγει το όλο σκηνικό.
Ξεκινήσαμε μαζί με το φορτηγάκι, απλά εγώ είχα άλλα αυτοκίνητα μπροστά μου. Ήμουν δηλαδή 3ος στο φανάρι. Οι 2 μπροστά συνέχισαν ευθεία κι εγώ διαγώνια αριστερά (ελαφριά στροφή έχει εκεί). Οπότε, ήμουν πίσω αριστερά από το φορτηγάκι. Επιταχύνω με 1η, αλλαγή σε 2α και τότε, τον βλέπω να κόβει απότομα δεξιά. Δεν είχα και μεγάλο περιθώριο αντιδράσεων με το παπάκι πίσω και δεξιά τον ταξιτζή (αυτό πέρασε όταν ανοίγει το δρόμος στην Κόνωνος). Αν δεν ήταν το ΤΑΧΙ θα πήγαινα ευθεία, έστω και κάνοντας κάτι επικίνδυνο (απότομη στροφή πριν τη νησίδα). Στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε. Πάτησα, λοιπόν, όσο γκάζι γινόταν, άνοιξα λίγο την απόσταση, βοήθησε και η βροχή και έτσι, σώθηκα.
Ευχαριστώ.
-
Λοιπόν, το πράγμα έχει καταντήσει κουραστικό Ωρα για νανάκια σε όλους και στο παρόν θέμα, θα το ξεκλειδώσουμε όταν ηρεμήσουν όλοι. Μην τυχόν και προσπαθήσει κανείς να δώσει συνέχεια [Mod]
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#4]