-
nass ευγενικά στο είπα δις. και ούτε εξυπνάδα σου πούλησα.
μετά καταντά παιδιάστικο όμως να επιμένεις. δε χρειάζεται να σου πω ΠΟΥ κάνεις λάθος, φτάνει να σου πω ότι κάνεις λάθος (ΔΙΣ). είτε γνωρίζεις είτε δε γνωρίζεις και όπως φαίνεται δε γνωρίζεις. τότε γιατί να επιμένεις, δεν το καταλαβαίνω.
μπορεί να τις έφαγε δικαιολογημένα, συμφωνώ. άλλο τόσο δικαιολογημένα ίσως να έφαγε την μπουνιά (που δεν τον σκότωσε) ο θανών. την κολοκυθιά θα παίξουμε τώρα; κέρδισες.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
μετά καταντά παιδιάστικο όμως να επιμένεις. δε χρειάζεται να σου πω ΠΟΥ κάνεις λάθος, φτάνει να σου πω ότι κάνεις λάθος (ΔΙΣ). είτε γνωρίζεις είτε δε γνωρίζεις και όπως φαίνεται δε γνωρίζεις. τότε γιατί να επιμένεις, δεν το καταλαβαίνω.Μήπως γιατί θέλω να ξεστραβωθώ και να μαθαίνω για να μην ξανακάνω το ίδιο λάθος ξανά ?
ΟΚ δεν θέλεις να πεις. Δικαίωμά σου. Και μένα δικαίωμά μου είναι να θεωρώ την άποψή μου σωστή έως ότου αποδειχθεί λάθος. Το 'είναι λάθος' δεν είναι απόδειξη.
-
ΕΛΕΟΣ!
-
δε χρειάζεται να σου πω ΠΟΥ κάνεις λάθος, φτάνει να σου πω ότι κάνεις λάθος (ΔΙΣ).
Πάπα εσυ;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
δε χρειάζεται να σου πω ΠΟΥ κάνεις λάθος, φτάνει να σου πω ότι κάνεις λάθος (ΔΙΣ).
Πάπα εσυ;
εξτρίμλι καλο το χιούμορ σου.
μου έγινε 'παρατήρηση' ότι δε θα έπρεπε να συζητούμε τα των Ε.Α. εδώ πέρα (λες και οι Ε.Α. υπάγονται στο δικό τους σύμπαν, τεσπά), αλλά τα της υγείας θα μπορούσαν να συζητηθούν ε; ακριβώς γι'αυτό το λόγο (ανήκουν σε άλλη ενότητα) δε χρειάστηκε να μπω σε λεπτομέρειες.
ευχαριστήθηκες τώρα χιουμορίστα; Διεγράφη... [Mod]
-
Πάπα εσυ;
μου έγινε 'παρατήρηση' ότι δε θα έπρεπε να συζητούμε τα των Ε.Α. εδώ πέρα (λες και οι Ε.Α. υπάγονται στο δικό τους σύμπαν, τεσπά), αλλά τα της υγείας θα μπορούσαν να συζητηθούν ε; ακριβώς γι'αυτό το λόγο (ανήκουν σε άλλη ενότητα) δε χρειάστηκε να μπω σε λεπτομέρειες.
ευχαριστήθηκες τώρα χιουμορίστα; Διεγράφη... [Mod]
Διεγράφη... Δε χρειάζονται αυτά... [Mod]
-
Κ μετα μου λετε οτι ειμαι βλακας/χαζος/ανωριμος/τραμπουκος/μαλακας που ριχνω ξυλο εξω στον δρομο (σε περιπτωσης που δεν σηκωνει συζητηση για το ποιος εχει δικιο).
Εδω εδω μεσα ΟΛΟΙ τσακωνονται ΜΕ ΟΛΟΥΣ για ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
-
Υπάρχει αρκετή διαφορά μεταξύ μιας internetικής διαφωνίας και 'μπουνιδίων' εκ του σύνεγγυς.
-
Οση μεταξυ του 'διαφωνω με ενα demi αγνωστο για καποιο demi σοβαρο θεμα vs πηγε να με σκοτωσει γιατι εκανε σοβαρη παραβαση εσκεμμενα κ τωρα με βριζει κ απο πανω επειδη δεν του εκατσα σουζα'?
Ή μικροτερη? ...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Υπάρχει αρκετή διαφορά μεταξύ μιας internetικής διαφωνίας και 'μπουνιδίων' εκ του σύνεγγυς.μπα...
μη το λες...
εχουν τα ματακια εκει εξω... -
Πάπα εσυ;
ευχαριστήθηκες τώρα χιουμορίστα; Διεγράφη...[Mod]
Α, αυτό ήταν το πρόβλημά σου, ότι στην είπα που ήθελες να κάνεις το 'Ζώα,ζώα,ζώα' --> 'Παράνομες δοκιμές ελληνικών αγώνων' (off-topic). ΟΚ. Εχεις δίκιο λοιπόν, ιδού ένα on-topic όπου αν θέλεις μπορείς να με βγάλεις από την άγνοιά μου (δεν κάνω πλάκα, δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, πάντως όταν ήμουν αθλητής με δελτίο επί 12ετία με μία εξέταση από παθολόγο και ένα καρδιογράφημα ετησίως ή ανά 2 χρόνια (δε θυμάμαι) τη βγάζαμε):
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2186594#p2186594
-
..
-
Άνω των 40 η έκδοση license απαιτεί τεστ κοπώσεως ανά 2 έτη. Πιθανώς να έπρεπε να γίνει ετήσιο αυτό, θα μας έκανε καλό και ίσως προλάμβανε καταστάσεις (έχω πατήσει αισίως τα 43 και θεωρώ ως ένα από τα καλά που μου προσφέρει η εμπλοκή με το άθλημα, το γεγονός ότι υποχρεώνομαι ανά 2 έτη να κάνω τεστ κοπώσεως ...)
Από εκεί και μετά, εάν εμπλακούμε με το θέμα της συμπεριφοράς μας στις αναγνωρίσεις, θα αναλώσουμε ατελείωτες σελίδες χωρίς να φτάσουμε κάπου.
Τα 10 χρόνια που τρέχω σε αγώνες ράλυ, είναι αμέτρητες οι φορές που έχω εξοργιστεί από αυτά που βλέπω, και λίγες (θέλω να ελπίζω) οι στιγμές που έχω προκαλέσει εγώ τον τρόμο σε ανυποψίαστους...
Ο κανονισμός υπάρχει και είναι σαφής. Αναγνωρίσεις με maximum τα 70Km/h, εκτός εάν υπάρχει χαμηλότερο όριο ταχύτητας, ελεγχόμενες από ραντάρ της ΕΘΕΑ και κυρίως όχι με ό,τι αυτοκίνητο γουστάρει ο καθένας!!Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν εφαρμόζεται και αυτά τα 10 χρόνια έχω δει αυτοκίνητα 200-300 ίππων, να πηγαίνουν μαλιοκούβαρα (και μερικές φορές πιο γρήγορα απόσο πήγε τελικά στον αγώνα ο 'χεράς').
Βάζω λοιπόν τον εαυτό μου, να ανηφορίζω Σάββατο με λιακάδα, με τη γυναίκα και την κόρη μου, μια βόλτα στο βουνό, και να νιώσω απειλή για τη ζωή τους .... Πιστέψτε με τα συναισθήματα θα γίνουν άκρως επιθετικά!
Ίσως είναι μια 'καλή' (κάκιστη) αφορμή να ξαναδούμε το θέμα των αναγνωρίσεων...
-
Σωστά τα λες, απλά όπως εξήγησα παραπάνω στον Joe Bar Team, μια συζήτηση εδώ περί αναγνωρίσεων / δοκιμών ελληνικών αγώνων είναι off-topic. Υπάρχουν τέτοια θέματα στους 'Ελληνικούς Αγώνες'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σωστά τα λες, απλά όπως εξήγησα παραπάνω στον Joe Bar Team, μια συζήτηση εδώ περί αναγνωρίσεων / δοκιμών ελληνικών αγώνων είναι off-topic. Υπάρχουν τέτοια θέματα στους 'Ελληνικούς Αγώνες'.Ναι συμφωνώ ότι είναι off-topic, αλλά βλέπεις ότι η αυτοκίνηση γενικότερα (ο τύπος με το Yaris που ενοχλήθηκε εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο) με τις αναγνωρίσεις , δυστυχώς εφάπτονται σε περιόδους πριν από αγώνες.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ο αγωνιζόμενος Τσαγκαράς που έχασε την ζωή του στην συμπλοκή στον Κολοσούρτη πέθανε τελικά από παθολογικά αίτια (έμφραγμα) και όχι από χτύπημα.
Βέβαια αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.Δηλαδή δεν έφταιγε το πισώπλατο χτύπημα ενός ύπουλου/άνανδρου δολοφόνου (όποιος βαράει από πίσω θα είναι ύπουλος και άνανδρος) που διαβάζαμε σε πολλές πηγές ηλεκτρονικής ή έντυπης ενημέρωσης (όπως zougla.gr) που εξηγούσαν πόσες διακρίσεις είχε ο μακαρίτης στους αγώνες ταχύτητας?
Πέρα από το φρικτό γεγονός ότι ένας άνθρωπος χάθηκε, είδαμε άλλη μία περίπτωση άθλιας ενημέρωσης, χωρίς κανένα κώδικα δεοντολογίας, που βγάζει ιατροδικαστικά και ανακριτικά πορίσματα και καταδίκες με τα δάκτυλα στο πληκτρολόγιο.
Μπράβο στην Ελευθεροτυπία που είχε μια σοβαρή κάλυψη
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=266670
Mοιραίος στάθηκε για 52χρονο ο καβγάς που έστησε με 35χρονο για ένα αντικανονικό προσπέρασμα στην παλιά εθνική Οδό Άργους - Τρίπολης, στην περιοχή του «Κολοσούρτη». Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Οι δύο άνδρες, οδηγοί Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, αντιδίκησαν γιατί ο ένας προσπέρασε τον άλλο παραβιάζοντας τον ΚΟΚ και σε άνοιγμα του δρόμου αντάλλαξαν γροθιές.Ο 52χρόνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άργους, αλλά ήταν αργά γι αυτόν. Προανάκριση για το περιστατικό κάνει η Αστυνομία του Αργους που ζήτησε νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου, ενώ παράλληλα αναζητά τον 35χρόνο οδηγό του άλλου οχήματος.
-
Για πάμε πάλι on-topic...
Με το μηχανάκι εγώ σήμερα χαλαρά στα 50-60χλμ, και τσαφ, ο παππούς με το χρυσό όχημα (αδιευκρίνιστης μάρκας/μοντέλου αρχαιολογικό σεντάν) εξερχόμενος από στενό στην Πανεπιστημίου στην Πάτρα, ΣΤΑ @@ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, βγηκε κι ούτε να κοιτάξει, ούτε τα φώτα μου είδε, ούτε τις κόρνες άκουσε, με ανάγκασε να πλακωθώ στα φρένα με αποτέλεσμα να ψιλομπλοκάρει ο πίσω τροχός, στριγγλιές τα λάστιχα, αρχίζει να φεύγει έτοιμο για μεγαλειώδη σούπα το μηχανάκι αλλά ευτυχώς το μάζεψα με κάποιο ενστικτώδη τρόπο τελευταία στιγμή (ένας θεός ξέρει πως, 1 μήνα έχω το δίπλωμα) και αποφύγαμε τα χειρότερα.. Σκέφτηκα να γυρίσω να τον ακολουθήσω να γίνουμε σήμερα θέαμα, αλλά προτίμησα να κάνω 30 σταυρούς στον άγιο που προφανώς είχα, 10λεπτο διάλειμμα για να συνέλθω από την ταραχή (ευτυχώς δε χρειάστηκα το εφεδρικό σώβρακο) και να συνεχίσω... Ο παππούς φυσικά ούτε να σταματήσει πάντως... πραγματικά δεν ξέρω αν αντιλήφθηκε καν το συμβάν.
-
Αφού έχεις 1 μήνα το δίπλωμα (σιδεροκέφαλος ) να 2-3 συμβουλές: όταν είσαι με 2κυκλο να οδηγάς σα να μην έχεις πουθενά προτεραιότητα: φανάρια, STOP είναι όλα εν δυνάμει παραβιάσιμα. Σε λεωφόρους απέφευγε τη δεξιά λωρίδα (εκτός που συνήθως γλυστράει και έχει χειρότερο οδόστρωμα λόγω λεωφορείων κτλ.) διότι εκεί θα στην πέσουν (όπως έγινε). Επίσης, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν (άδειος δρόμος κτλ. ακόμα και όσο σου επιτρέπει το πλάτος της λωρίδας σου) μη διστάσεις να οδηγείς κάπως ζιγκ-ζαγκ (πχ. να είσαι αριστερά όταν η επόμενη διασταύρωση είναι δεξιά) για να αυξήσεις την απόσταση από τυχόν εισβολείς και να βλέπεις καλύτερα.
-
Επίσης - εν τάχει αυτά - διάβασε το pdf που θα βρεις εδώ και μάθε τι σημαίνει counter-steering.
-
Ευχαριστώ και τους 2 αν και εν γένει αυτά που γράφετε τα γνωρίζω και τα τηρώ απαρεγκλίτως. Συνηθισμένος και από την οδήγηση του Ζ3, προσέχω τα πάντα όλη την ώρα (ειδικά επειδή είναι χαμηλό, συχνά δε με βλέπουν στις διασταυρώσεις πίσω από άλλα αμάξια και έτσι έχω μάθει να οδηγώ ΠΟΛΥ αμυντικά). Το PDF είναι πραγματικά πολύ καλό εργαλείο και θα έπρεπε να αντικαταστήσει το βιβλίο της θεωρίας του διπλώματος...
Επειδή δεν εξήγησα καλά τι έγινε, όπως πλησίαζα στην διασταύρωση τον είδα να βγαίνει κοιτάζοντας προς τα εμένα θέλοντας να στρίψει αριστερά, του έπαιξα κόρνα και σταμάτησε. Συνεχίζω, συνεχίζει κοιτάει προς τα εμένα και εντελώς αψυχολόγητα ενώ τον πλησίαζα ξαφνικά ξεκίνησε πάλι. Δεν έρχονταν άλλα αυτοκίνητα ούτε από τη δική μου ούτε από την άλλη κατεύθυνση, να πω ότι κάτι τον πίεζε να βγεί. Τι να πω.. εννοείται ότι κι εγώ μπορούσα να έχω κόψει από τα 50 στα 20 για παν ενδεχόμενο αλλά ο παππούς απλά με... ψάρωσε! Εκ των πραγμάτων συμπεραίνεται ότι μάλλον δεν σταμάτησε όταν του κόρναρα από μακριά επειδή με είδε ή επειδή άκουσε την κόρνα... Άλλες προθέσεις έδειξε και τελείως άλλα έκανε... Νομίζω πάντως ότι ήταν ένα καλό μάθημα και αφού τελείωσε χωρίς συνέπειες όλα καλά
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#4]