-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Θα καλούσα το δήμο άλλα δεν ενδιαφέρονται και μου λένε πως δεν έχουν διακαιοδοσίες και λοιπές χαζομάρες.Αφού δεν κάλεσες, πως ξέρεις οτι θα σου πουν τα παραπάνω;
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Πάντως μόνο το Vectra έχει πινακίδες. Τα άλλα 3 είναι πολύ καιρό πια εκεί. Δε νομίζω να ειναί κλεμένα. Μάλλον παρατημένα οροστικά. Θα καλούσα το δήμο άλλα δεν ενδιαφέρονται και μου λένε πως δεν έχουν διακαιοδοσίες και λοιπές χαζομάρες.Κάθε δήμος έχει αρμόδια υπηρεσία την οποία μπορείς να ενημερώσεις. Καλό είναι να το κάνεις γιατί από την εμπειρία μου στον Πειραιά, δεν βλέπω να παίρνουν οι ίδιοι πρωτοβουλία.
Ρίξε μια ματιά και στο άρθρο 9 (credits στον lokatzis):
ΠΔ 116/2004 ΦΕΚ 81/Α/5.3.2004
http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/a81_2004.1118398153847.pdf -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Θα καλούσα το δήμο άλλα δεν ενδιαφέρονται και μου λένε πως δεν έχουν διακαιοδοσίες και λοιπές χαζομάρες.
Αφού δεν κάλεσες, πως ξέρεις οτι θα σου πουν τα παραπάνω;
Το έχω κάνει στο παρελθόν και δεν...
-
Ζωακι η τυπισσα που σταματησε αποτομα μπροστα μου στα goodies στο π.Ραφτη..Εκεινη σε ποδηλατο.Εγω στο φιεστακι.
Της κορναρω ελαφρα και ακουω
Τι κορναρεις ρε μαλακα??Δεν βλεπεις οτι κολλησε η αλυσιδα??Δεν παει καλα ο κοσμος!!!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Ζωακι η τυπισσα που σταματησε αποτομα μπροστα μου στα goodies στο π.Ραφτη..Εκεινη σε ποδηλατο.Εγω στο φιεστακι.
Τι κορναρεις ρε μαλακα??Δεν βλεπεις οτι κολλησε η αλυσιδα??Δεν παει καλα ο κοσμος!!!
E ma kai esy.... Den blepeis?
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Επειδή προφανώς δεν κάνεις ποδήλατο το λες, γιατί αν ακούσεις πόσο δυνατά ακούγεται η κόρνα σου απ'έξω και πόσο απειλείσαι από τα αυτοκίνητα θα την καταλάβαινες... Απαράδεκτος που κόρναρες
-
Γιατί απαράδεκτος; Η κόρνα είναι εκεί για να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κινδύνου όπως λέει και ο Κ.Ο.Κ. Το να ακινητοποιείται απότομα μπροστά από κινούμενο όχημα ένα ποδήλατο είναι αρκετά επικίνδυνο, δεν νομίζεις; Ένα κοφτό κορνάρισμα για να ξέρει και ο ποδηλάτης ότι υπάρχει αυτοκίνητο πίσω του δεν είναι κακό.
-
Και εσυ επρεπε να της απαντήσεις.
Μωρη κάργια, δεν βλεπεις οτι εχω κ@υλες;!
Θες να σε γαμ...σω ;!κτλ κτλ κτλ
-
Ακριβως.Αν δεις και στο αρχικο ποστ μου θα δεις,οτι γραφω κορναρα ελαφρα.
-
Μισό λεπτό γιατί μου φαίνεται ό,τι να ναι λέτε. Τι θα πει κόρναρα ελαφρά; Έχει διαβάθμιση η κόρνα στην έντασή της; Είτε στιγμαία πατήσεις είτε πιο παρατεταμένα το ίδιο δυνατά τρομάζει τον μπροστινό. Δεύτερον, Ο,ΤΙ και να γινόταν, από τη στιγμή που είσαι από πίσω αν τη χτυπούσες θα ήσουν φταίχτης, και βάζοντας στην εξίσωση το πόσο ευαίσθητος είναι ένας ποδηλάτης μπροστά στο αυτοκίνητο έπρεπε να προσέχεις έτσι κι αλλιώς κρατώντας απόσταση ασφαλείας.
Το ότι δεν έχουμε ποδηλατόδρομους όπως η υπόλοιπη ευρώπη δε σου δίνει το δικαίωμα να διεκδικείς το δρόμο έτσι κι αλλιώς, ίσως κακώς ήταν το ποδήλατο εκεί που ήταν αλλά η ευθύνη όλη δική σου να προσέχεις. -
Ό,τι να ναι δεν λέει κανείς , πρόσεχε λίγο. Σαφώς και έχει διαβάθμιση η κόρνα, εσένα το ίδιο σου φαίνεται ένα στιγμιαίο πάτημα σε σχέση με το να την έχεις μόνιμα κολλημένη;
Τα υπόλοιπα για φταίξιμο κλπ είναι άσχετα με το θέμα και αφορούν το ΑΝ είχε γίνει κάποιο ατύχημα, σκοπός της κόρνας είναι να μην φτάσουμε σε τέτοιο σημείο. Αν τώρα ποδηλάτης που χρησιμοποιεί τον δρόμο τρομάζει κακώς βρίσκεται εκεί αρχής εξ αρχής. Δεν μιλάμε για κορνάρισμα επειδή ποδηλατούσε στην άκρη του δρόμου, μιλάμε για επικίνδυνη κατάσταση.
Btw, δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ δική του αυτοκινητιστή να προσέχει, είναι και δική μου ευθύνη μου ως ποδηλάτη εφόσον νοιάζομαι για τη ζωή μου.
-
Καλά δεν το συζητάμε ότι η μεροληψία στο moderation εδώ πάει σύννεφο, εγώ να προσέχω γιατί έγραψα 'ό,τι να ναι λέτε' άλλοι παραπάνω είναι όμως καθόλα ΟΚ
Καλό μας απόγευμα -
Τo moderation είναι παντελώς άσχετο με την κουβέντα που κάνουμε και σκοπός του σχολίου σου έιναι μάλλον να αποπροσανατολίσει την συζήτηση οπότε και θα στο ξαναπώ: αν προσέξεις αυτά που γράφω/-με θα δεις ότι δεν λέει κάποιος ό,τι να 'ναι.
Είναι πολύ συγκεκριμένο: ποδηλάτης ο οποίος σταματάει ξαφνικά μέσα σε κυκλοφορία αυτοκινήτων από πίσω του έχοντας κινούμενα οχήματα=επικίνδυνη κατάσταση. Αυτό είναι textbook περίπτωση για χρήση κόρνας με σκοπό την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Αν ο ποδηλάτης τρομάζει κατά την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του τότε δεν θα έπρεπε να επιχειρεί κάτι τέτοιο. Το γεγονός βέβαια ότι σταματάει και δεν τρομάζει έχοντας διακόψει την κυκλοφορία θέτει κάποια ερωτηματικά για το ένστικτο αυτοσυντήρησης του.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Πάντως μόνο το Vectra έχει πινακίδες. Τα άλλα 3 είναι πολύ καιρό πια εκεί. Δε νομίζω να ειναί κλεμένα. Μάλλον παρατημένα οροστικά. Θα καλούσα το δήμο άλλα δεν ενδιαφέρονται και μου λένε πως δεν έχουν διακαιοδοσίες και λοιπές χαζομάρες.
Κάθε δήμος έχει αρμόδια υπηρεσία την οποία μπορείς να ενημερώσεις. Καλό είναι να το κάνεις γιατί από την εμπειρία μου στον Πειραιά, δεν βλέπω να παίρνουν οι ίδιοι πρωτοβουλία.
Ρίξε μια ματιά και στο άρθρο 9 (credits στον lokatzis):
ΠΔ 116/2004 ΦΕΚ 81/Α/5.3.2004
http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/a81_2004.1118398153847.pdfΕιδικά ο Πειραιάς, είναι πάρα μα πάρα πολύ υπερβολικά αργόστροφος στο θέμα εγκαταλελειμένων. Είχαμε εδώ στην γειτονιά εγκαταλελειμένο ένα χρόνο ένα peugeot, κολλήσανε χαρτάκι στους 6 μήνες που είχε εγκαταλειφθεί και μετά από 6 μήνες αξιωθήκανε να το μαζέψουνε και μετά από πάρα πολλά παράπονα της γειτονιάς. Και μου αρέσει που τον είχα δει τον πούστη να το παρκάρει εδώ εκείνη τη μέρα αλλά δεν μου κοψε ότι δεν είχε πινακίδες
-
Το ποδηλατο εχει δικαιωμα να ειναι στην δεξια λωριδα του δρομου.
Το ποδηλατο (οπως κ οποιοδηποτε οχημα) ΔΕΝ εχει το δικαιωμα να σταματαει αποτομα, χωρις σοβαρο λογο.
Το 'κολλησε η αλυσιδα' μπορει να σημαινει οτι κολλησε αναμεσα στα πισω γραναζια το οποιο ισοδυναμει με ακινητοποιηση της πισω ροδας = κοκαλομα επι τοπου κ αδυναμια κινησης. Ετσι δικαιολογειται. Απο κει κ περα ομως, το παιρνω στα χερια κ κανω στην ακρη, δεν αραζω στον δρομο κλεινοντας μια ολοκληρη λωριδα μεχρι να βγαλω ακρη.
Ολα τα αλλα ειναι μπλα μπλα μπλα.
Μακινεν μας δουλευεις μου φαινεται. Το ιδιο ειναι ενα κοφτο χτυπημα της κορνας, με τον να την καβαλησεις με ολη την παλαμη για 5 δευτερα?
-
Βασικά το θέμα δεν ειναι η κόρνα και η χρήση της αλλά η ευγένια της εν λόγω κυρίας. Αντι να βρίσει θα μπορουσε να πει ' Με συγχωρειτε , έπαθε κόμπλα η αλυσιδα' και οχι να βρισει. Αλλα μαλλον αυτο ηταν το επιπεδό της....
-
Όταν είσαι σε ποδήλατο/μηχανάκι η κόρνα των αυτοκινήτων που είναι πολύ κοντά ακούγεται ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ.
-
Ναι, δεν εχουμε ανεβει ποτε σε ποδηλατο ή μηχανακι ή πεζοι διπλα σε αυτοκινητο που κορναρει, για να εχουμε προσωπικη αποψη...Ελα ρε παιδια τωρα. Γυναικα που απανταει 'τι κορναρεις ρε μαλακα', ειναι αυταπαντητο τι παιχτηκε. Επισης θελει πολυ ξυλο.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
βλεποταν τουλαχιστον;;;
να τις πεταγες τιποτα του στυλ 'χαζευα τον κωλο σου και δεν το προσεξα' 'Οχι, εμεινα στο οτι δεν εχεις σελα' και αλλα τετοια χαρουμενα.... -
Αν η αλυσίδα της μπλόκαρε τον τροχό και ΔΕΝ μάζεψε το ποδήλατο, αλλά το έφτιαχνε μέσα στη μέση του δρόμου, τότε φταίει η κυρία.
Αν μπλόκαρε η αλυσίδα και καθώς σταμάτησε, κόρναρε ο συνφορουμίτης χωρίς να περιμένει λίγο, τότε φταίει ο συνφορουμίτης.
Πάντως, έχουμε γίνει τόσο κωλοχαρακτήρες, που με το παραμικρό έχουμε το μπινελίκι στο στόμα. Οπότε, ζώο η κυρία
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#4]