-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Από την περίπτωση να το βάλει παράλληλα στο πεζοδρόμιο και να κλείσει τελείως τη γωνία = χώρος να περνάνε οι πεζοί, καλύτερα που το έβαλε έτσι. Άλλωστε, το πεζοδρόμιο είναι πολύ φαρδύ. Περισσότερο εμποδίζουν οι μηχανές (ένα καρότσι αναπήρου πχ), παρά το 4χ4.
Ευχαριστώ.
Ποιο πεζοδρόμιο?? Οι μηχανές βρίσκονται μεσα στα ορια του οικόπεδου της οικοδομής (πισω απο την οικ. γραμμή) οποτε μπορούν να το κάνουν οτι θέλουν, χτίσουν κλείσουν κλπ! ασχετα αν το εχουν ετσι ελεύθερο!
Όπως τις βλέπω, οι μηχανές βρίσκονται και εκτός ορίου οικοπέδου. Αν όμως το κανονικό πεζοδρόμιο είναι όπως στο επόμενο τετράγωνο, δηλαδή τόσο φαρδύ που άτομο που κάνει ΒΒ 2 χρόνια δε χωράει να περάσει, τότε, τι μας νοιάζει πού πάρκαρε το 4χ4; Έτσι κι αλλιώς φυσιολογικοί πεζοί δε θα χωρούσαν να περάσουν. Σαν τα πεζοδρόμια του Κερατσινίου με πλάτος 0,5 m και στη μέση μία κολώνα. Το ΙΧ μας πειράζει αν παρκάρει επάνω; Από την κολώνα πώς θα περάσεις; Άλλωστε, το πίσω μέρος του 4χ4 έρχεται πρόσωπο με τον κάδο, οπότε, έτσι κι αλλιώς, από εκεί δε θα μπορούσες να περάσεις.
Ευχαριστώ.
-
Δε βλέπω το λόγο να το έχει παρκάρει έτσι, εκτός αν ήθελε να φορτώσει-ξεφορτώσει κάτι και δε τον έπαιρνε να παρκάρει παράλληλα με το πεζοδρόμιο.. Αν όχι, τότε
-
Γενικά υπάρχει μια αίσθηση χαλαρότητας από μέρους μας σαν πολίτες στην εφαρμογή των νόμων - κοινώς τους γράφουμε στα @@ μας για οποιαδήποτε πρόφαση και όποτε μας συμφέρει - αλλά, βεβαίως- βεβαίως από τους συμπολίτες μας καθώς και τους κυβερνώντες ζητάμε να είναι εντάξει.
-
O δημοτικός αστυνόμος μπορεί να κάνει τίποτα για τον παραβάτη?
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
O δημοτικός αστυνόμος μπορεί να κάνει τίποτα για τον παραβάτη?Βεβαίως. Οι διατάξεις του ΚΟΚ που αφορούν την παράνομη στάθμευση είναι ελέγξιμες από τη δημοτική αστυνομία.
-
Για τους αναβάτες που κινούνται στο πεζοδρόμιο έχει κάποια αρμοδιότητα; Αν ναι, τους βλέπει και απλά ξύνεται;
Βέβαια, με το σκουτεράκι είναι δύσκολο να σταματήσεις μηχανή...
-
Μιας και πιάσαμε τις μηχανές στα πεζοδρόμια, με αυτή την Σταδίου και Πανεπιστημίου στην Αθήνα τι γινεται? Δεν λέγανε κάποια στιγμή ότι απο δω και πέρα θα κοβουν κλήση σε κάθε μηχανή παρκαρισμένη στα πεζοδρόμια, και ότι θα καθαρισουν οι πεζόδρομοι και άλλα παχιά λόγια? Σήμερα που έτυχε να περάσω καθημερινή με τα πόδια, γεματό παρκαρισμένες μηχανές (και αμάξια σε κανα 2 περιπτώσεις ) το είδα.
-
Καλά τι λέμε τώρα... εδώ μπροστά σε τροχονόμο (σχεδόν δίπλα της) έκανε αναστροφή μηχανάκι σε φανάρι με μία πινακίδα ΝΑ με το συμπάθειο που να λέει ότι απαγορεύεται η αναστροφή και χωρίς κράνος και δεν του έκανε ΤΙΠΟΤΑ. Το είδα και τράβαγα τα μαλλιά μου... Βέβαια ήταν γυναίκα η τροχονόμος οπότε ποτέ δεν ξέρεις. Όπως και να 'χει, όποτε γουσταρουν γράφουν, ή βασικά όποτε τους λένε για την ακρίβεια. Από ότι έχω καταλάβει, αν δεν τους βγάζουνε για να γράψουνε (και συγκεκριμένες παραβάσεις απ' ότι καταλαβαίνω), τα γράφουν όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνι και δεν ασχολούνται
Επίσης ζώα και μεγάλα κάτι φορτηγά και πούλμαν που συχνά πυκνά κάνουν αναστροφή και κάνουν μανούβρες για να την κάνουν και κόβουν όλη την κυκλοφορία
Γενικά βλέπω πολλά, αλλά έχω βαρεθεί να γράφω με τόσα που βλέπω (δεν τα θυμάμαι κιόλας) -
Ρε παιδιά ελέος ημουνα τη Κυριακή στο δρόμο προς δυιληστήρια με το Seat Toledo του θείου μου πίσω άπο ένα πανάκριβο Lexus LS στη δεξία λωρίδα και πηγαίναμε με 70χλμ/ωρα μπροστά από το Lexus ένα παλιό Opel Corsa που έσερνε αν είναι δυνατόν ένα Renault 19 σαράβαλο με σχοινί [ΠΡΩΤΟ ΖΩΟ]. Αποφασίζω να βγω αριστερά για να μην φαω τη μέρα μου πίσω τους και έτσι λοιπόν βγάζω φλας και βγαίνω αριστερά (Άδειος ο δρόμος πίσω). Ήμουνα στα μισά του Lexus όταν το ζώο που το οδηγούσε αποφασίζει να βγει αριστεερά χωρις φλας. Κορναρά, φρέναρα και απόγηγα σύγκρουση για εκατοστά [ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΩΟ]. Τον έβρισα από μέσα μου και όταν τον ξανάφτασα γιατί πήγαινε αργά του έκανα μια πολύ άσχημη χειρονομία την όποια είδε άλλα ούτε που καταλαβε νομίζω [ΤΡΙΤΟ ΖΩΟ]. Και 15 λεπτά αργότερα βλέπω βυτιοφόρο να πηγαίνει αριστέρα για να περάσει μανάβη με Datsun και απο πίσω Porsche Caynne Turbo να περνάει και τους δύο από τη βοηθητική με τρελλή ταχύτητα τη στιγμή που λίγο παρακάτω ήταν σταματημένο Mazda με αλαρμ [ΤΕΤΑΡΤΑ ΖΩΑ]. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι δρόμοι στην Ελλάδα είναι γεμάτοι δίποδα ζώα και τελικά μοιάζουν με ζούγκλα. Φιλικά τα λέω άλλα πραγματικα έπαθα πλάκα σήμερα και κάθως είμαι νέος στο τιμόνι τρόμαξα για να είμαι ειληκρινής.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Για τους αναβάτες που κινούνται στο πεζοδρόμιο έχει κάποια αρμοδιότητα; Αν ναι, τους βλέπει και απλά ξύνεται;Βέβαια, με το σκουτεράκι είναι δύσκολο να σταματήσεις μηχανή...
και τι να κάνει? να αρχίσει καταδίωξη? ή να ρίξει λάσο?
είμαστε μοναδική περίπτωση στον κόσμο, τόση αναρχία δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. η ανομία πάει σύννεφο.σήμερα το πρωί, έγινα μάρτυρας άλλου όμορφου σκηνικού. αθηναίδος και ευαγγελιστρίας ήταν δύο δημοτικοί αστυνομικοί και δεν επέτρεπαν την διέλευση στον πεζόδρομο. ένας 'μεγάλος μάγκας' με innova και πινακία ΧΕΟ ##8 παίρνει το ύφος που άξιζε σε μία τόσο μεγάλη προσωπικότητα και τους λέει 'δεν είναι δική σας αρμοδιότητα', γκαζώνει και φεύεγει μέσα στον πεζόδρομο. μπράβο 'τεράστιε'!
τι να κάνουν τα παιδιά? να τον κυνηγήσουν?
σημείωσαν πινακίδα, αλλά, αν πάει υπηρεσιακά το θέμα, σωθήκαμε...το 2015 στην καλύτερη...
και γιατί να πρέπει να γίνεται αυτό?
που αλλού στον κόσμο γίνεται αυτό?
δεν βουλιάζουμε τυχαία σαν χώρα...παρεπιμπτόντως, η διέλευση σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες είναι αρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας και 'κοστίζει' €200 και 5 ΣΕΣΟ.
επίσης, μετά από έρευνα 'ξύπνιου' συναδέλφου, που ήθελε να βγάλει το κόμπλεξ του στο μπλόκο, οι δημοτικοι αστυνομικοί, είναι ειδικοί ανακριτικοί υπαλληλοι και η άρνηση επίδειξης στοιχείων άδειας κυκλοφορίας, άδειας οδήγησης κλπ αποτελεί το πλημμέλημα της απείθιας (ελάχιστη ποινή, έξι μήνες εξαγοράσιμοι).το θέμα όμως δεν είναι τι θα πάθεις αν 'ζεις στην παρανομία', αλλά αν μπορούμε να αλλάξουμε σαν λαός. έχουμε μεγάλη έλλειψη παιδείας και προσώπικά δεν βλέπω μέλλον. έχω απογοητευτεί...το θράσος κυριαρχεί!
η μετανάστευση δεν θα είναι εναλλακτική, αλλά η μόνη επιλογή. -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Μιας και πιάσαμε τις μηχανές στα πεζοδρόμια, με αυτή την Σταδίου και Πανεπιστημίου στην Αθήνα τι γινεται? Δεν λέγανε κάποια στιγμή ότι απο δω και πέρα θα κοβουν κλήση σε κάθε μηχανή παρκαρισμένη στα πεζοδρόμια, και ότι θα καθαρισουν οι πεζόδρομοι και άλλα παχιά λόγια? Σήμερα που έτυχε να περάσω καθημερινή με τα πόδια, γεματό παρκαρισμένες μηχανές (και αμάξια σε κανα 2 περιπτώσεις ) το είδα.Κάποια εποχή, όχι πολύ πίσω σήκωναν μηχανές από πεζοδρόμια με γερανό. Το έχω δει με τα μάτια μου 2 φορές.
Επίσης (αν και οδηγός μηχανής που όμως ποτέ δεν έχω οδηγήσει σε πεζοδρόμιο) έχω βριστεί με οδηγό μηχανής που είχε την απαίτηση να κάνουμε στην άκρη βροχερό μεσημέρι για να περάσει σε πεζοδρόμιο κάθετο της Πανεπιστημίου... -
Πίσω από το Renault-δεξιά από το δέντρο υπάρχει ακόμα ένα αυτοκίνητο. Το πεζοδρόμιο στο συγκεκριμένο σημείο είναι πλέον υπαίθριος χώρος στάθμευσης. Το εντυπωσιακό και συνάμα απογοητευτικό είναι ότι η BMW έχει στο ενεργητικό της μια κλήση για στάθμευση στο πεζοδρόμιο, το Panda έχει τρεις (3!) κλήσεις στο ενεργητικό του για στάθμευση στο συγκεκριμένο σημείο και το κρυμμένο αμάξι έχει 1-2 κλήσεις για στάθμευση στο συγκεκριμένο σημείο! Δυστυχώς, η μόνη λύση φαίνεται να είναι . Και δεν είμαι το άτομο που θα ρίξει
-
Κι όμως, έχω δει αστυνομικούς πρόσφατα να καταδιώκουν ζώα, όπως είχα γράψει κι εδώ.
Και για να μην ξεχνιόμαστε (η άνοιξη φέρνει και τη ), σήμερα τα περιστατικά ήταν άπειρα, αλλά θα σταθώ στον πατέρα, μητέρα και παιδί που ήταν πάνω στη βέσπα ενώ δεν φορούσαν ούτε κράνη σήμερα το πρωί στην Καστέλα. Μάλιστα έκαναν και σφήνα από τη δεξιά πλευρά των αυτοκινήτων.
-
και αυτοι οι ουρακοταγκοι θα κλαινε και θα οδύρονται εαν ανοιξει σαν καρπουζι το κεφαλι του παιδιου τους
@ λοκατζης
Δεν ειναι οτι παρολη την τιμωρια δεν καταλαβαινουν , μαλλον καποιος τους σβήνει τις κλησεις
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
και αυτοι οι ουρακοταγκοι θα κλαινε και θα οδύρονται εαν ανοιξει σαν καρπουζι το κεφαλι του παιδιου τους@ λοκατζης
Δεν ειναι οτι παρολη την τιμωρια δεν καταλαβαινουν , μαλλον καποιος τους σβήνει τις κλησεις
Σε όλους; Λίγο χλωμό αφού τον τελευταίο χρόνο έχει δυσκολέψει πολύ το σβήσιμο κλήσεων (εκτός κι αν ξανα-άλλαξαν τα πράγματα). Θυμάμαι ότι είχε μπει ταρίφα (νομίζω 5%) στον αριθμό των κλήσεων που επιτρέπεται στον εκάστοτε διοικητή τμήματος να σβήνει. Εκτός κι αν όλοι είναι συγγενείς του υπουργού εσωτερικών!
-
Πανέμορφο το άτιμο όμως
-
Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι πριν που είδα έναν γύρω στα 45 μ'ένα saxorallo να σταματάει να βγαίνει έξω και να βγάζει μια σιδεριά απ'το δρόμο για να βάλει το κωλάμαξό του. ο τύπος φυλάει θέση σε μια περιοχή που δεν έχει πρόβλημα από parking
-
ΖΩΑ οσοι διερχονται και παρκαρουν τις μοτοσυκλετες τους στους πεζοδρομους της πολης οπως στην Ικτινου,Ζευξιδος,Γουναρη και Αριστοτελους!!Ειδικα στη τελευταια η Δ.Α μαζι με την ΕΛ.ΑΣ εκαναν την παρουσια τους για 2-3 μερες ωστε το γεγονος να καλυφθει απο τα ΜΜΕ και παλι τιποτα...
Ζωα ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΟΤΑΝ Ο ΔΡΟΜΟς ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΕΝΟς ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!
ΖΩΑ ακομα μια φορα οσοι οδηγουν με καμμενα τα φωτα πορειας!!!Καλα δεν παιρνουν χαμπαρι οτι δεν εχουν φωτα???Στα @@@@@ τους ή τσιγκουνευονται να αλλαξουν την λαμπα?? -
Ένω αυτοί με τους προβολείς, ταπροβολάκια τη νύχτα στο τέρμα που σε στραβώνουν εντελώς λες και είναι μόνοι τους είναι λιγότερο ζώα;
-
Φυσικα και αυτοι ειναι ζωα οπως και με τα xenon...
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#4]