-
Τελικά κύριε Βασίλη μας, μπορώ να απαντήσω ή θα με μαλώσετε για ?
-
-
-
άσε, το κάνω εγώ
-
Ο χρήστης teo75 έγραψε:
για να ρωτήσω κάτι παιδια
Το 155 1.6 120 hp το ξέρουμε όλοι έ? ναιΤην εποχή που κυκλοφορούσε, μιλαμε για 15 χρονια πριν κυκλοφορούσαν και μια ντουζινα
1600αρια και βάλεΠειτε σας παρακαλώ την γνώμη σας, ΠΟΙΟ απο τα υπόλοιπα 1600 ΤΕΤΡΑΠΟΡΤΑ είχαν
παραπλήσια τεχνικά χαρακτηριστικά ως αφορά επιδόσεις-ιπποδύναμη {πάντα για ατμοσφαιρικα}
αν και δεν θυμάμαι κανένα turbo.Τα ιαπωνικά ήταν τότε με τους πιο ισχυρούς κινητήρες και υπερτερούσαν σε επιδόσεις.
Honda Civic 1.6, Mazda Xedos 6 1.6, Toyota Carina E 1.6, Daihatsu Applause 1.6
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aν αφορα AR ναι.Αν ειναι γενικα για τα 1600αρια τετραπορτα του '90 θα πρεπει να γινει σε αλλο θεμα.
Καλώς. Θα πω για την 155 1600 τότε και στο τέλος θα πετάξω και το σχόλιο μου.
Η 1600άρα 155 παρουσιάστηκε το 1996, μόλις ένα χρόνο πριν την αντικατάσταση του μοντέλου. Φορούσε τον γνώριμο μας πλέον 1600 16V TS ο οποίος δοξάστηκε στις 156 και 147 και ήταν η πρώτη τοποθέτηση του συγκεκριμένου κινητήρα εξ' οσων γνωρίζω. Το αυτοκίνητο δηλωνόταν επισήμως από την AR να επιταχύνει από τα 0 στα 100 σε 11.4 δεύτερα, τιμή μέτρια για 1600άρι εκείνης της εποχής. Μετρήσεις περιοδικών δεν έχω αλλά αν πάρουμε υπόψη μας ότι η 1800άρα με τα 129 άλογα ήταν επισήμως δηλωμένη στα 10.3 αλλά μετρήθηκε απο πολλά περιοδικά στα 10 ακριβώς μπορύμε να υποθέσουμε ότι και οι τιμές της 1600 ήταν συντηρητικές. Οπότε καταλήγουμε ότι πρέπει να είχε ένα 0-100 γύρω στα 11 δεύτερα. Ένα ολόκληρο δευτερόπλεπτο πιο αργή από τα ταχύτατα ιαπωνικά 1600άρια σαλούν δηλαδή που ήταν μετρημενα κι αυτά, στα 10 sec (Xedos, Carina).
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
άσε, το κάνω εγώ
84(114)/6500 ???
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φορούσε τον γνώριμο μας πλέον 1600 16V TS ο οποίος δοξάστηκε στις 156 και 147 και ήταν η πρώτη τοποθέτηση του συγκεκριμένου κινητήρα εξ' οσων γνωρίζω.
Διώρθοσει και 146 1998 μέχρι 2001.
-
Ο χρήστης teo75 έγραψε:
άσε, το κάνω εγώ
84(114)/6500 ???
παραπλήσιες επιδόσεις δε ήθελες ανθρωπέ μου?
τί περιμενες, να σου ποστάρω το civic vti που της έριχνε κολωνες? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
άσε, το κάνω εγώ
84(114)/6500 ???
παραπλήσιες επιδόσεις δε ήθελες ανθρωπέ μου?
τί περιμενες, να σου ποστάρω το civic vti που της έριχνε κολωνες?δεν έχω αντιρριση να συμφωνίσω για τις παραπλήσιες...το civic vti αστο απ'εξω γιατι μίλησα
για τετραπορτα... εκτός και εβγαινε με 4 και δεν το θυμάμαιτεσπα επειδή την ALFA την είχα, τα τεστ τα έχω κανει μόνος μου στον δρόμο...
ισως να της είχα στρώσει καλα το μοτέρ εγω... -
Μη στεναχωριέσαι Ντριφτεράκο μου.... και το Ξέντος στα 1000 μέτρα την ρίχνει την κολωνίτσα του...
-
προφανώς και έβγαινε σε τετραπορτο...
-
Πάλι γίνεται το κλασικό λάθος να μετράτε την Alfa στην ευθεία...... Εκεί τα νούμερα την αδικουν , ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κλάποιςο την διαφορά ειναι να κάνει μικτή διαδρομή με πολλές στροφές και κακό οδόστρωμα. Εκεί φαινεται το στήσιμο και ο κινητήρας μιας Alfa....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Πάλι γίνεται το κλασικό λάθος να μετράτε την Alfa στην ευθεία...... Εκεί τα νούμερα την αδικουν , ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κλάποιςο την διαφορά ειναι να κάνει μικτή διαδρομή με πολλές στροφές και κακό οδόστρωμα. Εκεί φαινεται το στήσιμο και ο κινητήρας μιας Alfa.... -
Το συζητήσαμε στο τοπικό της ΑΛΦΑ αλλά πιστεύω αξίζει σαν θέμα για να ακούω γνώμες , εμπειρίες και τα συναφή .
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Πάλι γίνεται το κλασικό λάθος να μετράτε την Alfa στην ευθεία...... Εκεί τα νούμερα την αδικουν , ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κλάποιςο την διαφορά ειναι να κάνει μικτή διαδρομή με πολλές στροφές και κακό οδόστρωμα. Εκεί φαινεται το στήσιμο και ο κινητήρας μιας Alfa....Μια απορια-αντιρρηση: γιατι κακο οδοστρωμα?
-
Ας ξεκινησουμε:
alfa 156, ΜΑΚΡΑΝ -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Πάλι γίνεται το κλασικό λάθος να μετράτε την Alfa στην ευθεία...... Εκεί τα νούμερα την αδικουν , ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κλάποιςο την διαφορά ειναι να κάνει μικτή διαδρομή με πολλές στροφές και κακό οδόστρωμα. Εκεί φαινεται το στήσιμο και ο κινητήρας μιας Alfa....H Αlfa Romeo δεν είναι για κόντρες όπως και κάποια άλλα αυτοκίνητα για αυτό αμα θες να κάνεις κόντρες είναι λογικό να πάρεις ενα Civikaki να το κάνεις 200ps και να κάνεις κόντρες η όπως τα σύγχρονα μικρά που βγαίνουνε τύπου GTI,ABARTH,OPC,RC,κ.α. και θα μου πείτε η MiTo δεν είναι για κόντρες για μένα οχι είναι ενα διφορετικό μικρό πολύ όμορφο car και με τα 135ps είναι μια χαρά.
-
Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει αντίστοιχο θέμα και μάλιστα το είχες ανοίξει εσύ audipassion...
Ως τα 2000 κυβικά Mazda Xedos 6 μακράν! Μετά πάμε σε Ε36 325 ή 156 2.5 V6.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει αντίστοιχο θέμα και μάλιστα το είχες ανοίξει εσύ audipassion...Ως τα 2000 κυβικά Mazda Xedos 6 μακράν! Μετά πάμε σε Ε36 325 ή 156 GTA.
Εκεί ψάχναμε το καλύτερο coupe .
Το καλύτερο μεσαίο οικογενιακό των 90s