-
Ρώτα τα παιδιά στο http://www.greekrenaultclub.gr .
-
εχω ρωτησει αρκετα και δεν γνωριζει κανεις κατι για να μου απαντησει!!
-
πάντως εγώ που είχα βάλει στο πεζώ 206 2.0 είδα μεγάλη διαφορά μαζί με ένα φίλτρο αέρα και χωρίς αλλαγές στην εξαγωγή ( η μαμά είναι πολύ καλή θες πλήρη απο χταπόδι για να δεις διαφορά). Βέβαια τη μεγαλύτερη διαφορά μου την έκανε το μπλοκέ. Για πρόγραμμα επέλεξα την αγγλική Σουπερτσιπς. Ουσιαστικά το αμάξι κέρδισε σε ροπή χαμηλά και δύναμη ψηλά και έχασε ανοχές σε κακή βενζίνη και κακή συντήρηση. Αν προσέχεις τα τελευταία δεν έχεις κανένα πρόβλημα μόνο όφελος. Όποιος λέει οτι μπορεί να σου δώσει κάτι παραπάνω χωρίς να χάσεις και κάτι λέει ψέματα όλα είναι συμβιβασμοί , το εργοστάσιο κάνει συμβιβασμό για μέγιστη αξιοπιστία, το πρόγραμμα για μέγιστη απόδοση με δεδομένο οτι θα κάνεις σωστά και στην ώρα του συντήρηση και δεν θα βάζεις βενζίνη όπου νά ναι. Μερικά προγράμματα ανάλογα με το αμάξι σε αναγκάζουν να βάζεις σούπερ αμόλυβδη μόνο μετά. Σε ατμόσφαιρα γενικά η βελτίωση είναι ακριβή και τα κέρδη περιορισμένα , αξίζει κυρίως στα πολλά κυβικά που υπάρχουν περιθώρια. Επίσης εξαρτάται πόσο εξελιγμένος και τι προσανατολισμό έχει ο κινητήρας σου απο το εργοστάσιο. Σε πεζώ λχ όσοι πείραξαν το αρ σι έχασαν παρά κέρδισαν... εκτός απο αυτούς που διέθεσαν ποοολύ χρόνο και χρήμα τόσο που θα παίρναν κάποιο πιο γρήγορο αμάξι μαμά.
-
Η τελευταια παρατηρηση ειναι ισως η σωστοτερη.
Ενα παραδειγμα. το αυτοκινητο μου ( sportage1 ) Για μοτερ φοραει ενα πολυ ημερωμενο MAZDA. Μια απο τις παραμετρους 'ημερωματος' ηταν η δραστικότατη μειωση της προπορειας ( αβανς ) ωστε να ειναι ικανό να καψει αξιοπρεπων ακομα και την αμερικάνικη απλή που ειναι στα 87ή 89 οκτάνια!!!
ΚΑΙ
επιπροσθετως ακόμα και κατοσταρα να εβαζες, ΔΕΝ ειχε χαρτογραφηση να την 'εκμεταλευτει' παρα μονο ως 'καθαριστική' κ.λ.π. κ.λ.π.
Το τσιπάκι που εβαλα εκανε ακριβως - και μονο - αυτο.
Ξεροντας οτι εγω θα βαζω 95αρα - την δικη μας απλή δηλαδη, μειωσε αναλλογικά την προπορεια ζωντανευοντας το αυτοκινητο.
Χαρακτιριστικά, ανεβενωντας την κατεχακη προς τον καρεα, αν εβαζα 5η αυτη κρεμαγε και κατεβαζα πριν παρω την δεξια προς Αττικη οδο, ενω τωρα την κραταει και αμυδρα ανεβαζει...
Αυτο, εχει βοηθησει να μειωθει ελαυρός η καταναλωση, καθοτι δεν το πιεζω τοσο οσο πριν για να κραταει την ιδια ταχυτητα..Χωλά μη με ρωτησεις καθοτι οι οδηγοι βαλβιδων δεν ειναι και στα καλυτερα τους και αποφευγω να ανεβαζω πανω απο τις 4.500 με κοκκινο στις 7
Και μιλάμε για 16βαλβιδο μοτερ που οπως και να το κανουμε μεχρι τις 3, 3,5 δεν ειναι και το καλυτερο του. Ε τωρα ειναι οκ.. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Η τελευταια παρατηρηση ειναι ισως η σωστοτερη.
Ενα παραδειγμα. το αυτοκινητο μου ( sportage1 ) Για μοτερ φοραει ενα πολυ ημερωμενο MAZDA. Μια απο τις παραμετρους 'ημερωματος' ηταν η δραστικότατη μειωση της προπορειας ( αβανς ) ωστε να ειναι ικανό να καψει αξιοπρεπων ακομα και την αμερικάνικη απλή που ειναι στα 87ή 89 οκτάνια!!!
ΚΑΙ
επιπροσθετως ακόμα και κατοσταρα να εβαζες, ΔΕΝ ειχε χαρτογραφηση να την 'εκμεταλευτει' παρα μονο ως 'καθαριστική' κ.λ.π. κ.λ.π.
Το τσιπάκι που εβαλα εκανε ακριβως - και μονο - αυτο.
Ξεροντας οτι εγω θα βαζω 95αρα - την δικη μας απλή δηλαδη, μειωσε αναλλογικά την προπορεια ζωντανευοντας το αυτοκινητο.
Χαρακτιριστικά, ανεβενωντας την κατεχακη προς τον καρεα, αν εβαζα 5η αυτη κρεμαγε και κατεβαζα πριν παρω την δεξια προς Αττικη οδο, ενω τωρα την κραταει και αμυδρα ανεβαζει...
Αυτο, εχει βοηθησει να μειωθει ελαυρός η καταναλωση, καθοτι δεν το πιεζω τοσο οσο πριν για να κραταει την ιδια ταχυτητα..Χωλά μη με ρωτησεις καθοτι οι οδηγοι βαλβιδων δεν ειναι και στα καλυτερα τους και αποφευγω να ανεβαζω πανω απο τις 4.500 με κοκκινο στις 7
Και μιλάμε για 16βαλβιδο μοτερ που οπως και να το κανουμε μεχρι τις 3, 3,5 δεν ειναι και το καλυτερο του. Ε τωρα ειναι οκ..δεν φταίει το λογισμικό που δεν μπορεί να εκμε την 100αρα αλλά το υλικό...
-
οτι πεις..
-
ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????? {θα ηθελα να με ενημερωσετε επειδη με ενδιαφερει η αναβαθμιση στο renault megane3(09).
1)εαν υπαρχει σχετικο προγραμμα βελτιωσης?
2)το κοστος αυτου?
3)ποσο μεταβαλλει την καταναλωση του οχηματος?
4)αναιρει την σχετικη εγγυηση του αυτοκινητου?
(σημ.)το αυτοκινητο εχει 15000χλμ, ειναι μοντελο 2009 με κινητηρα 1.4 tce και αποδιδει 130 αλογα,δεν εχει σημειωθει αλλη αναβαθμιση.}ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!
-
οτι πεις..απο κάτω γράφεις 'ΤΕ τρομάρα μου ... '
ελπίζω να μην εννοείς Τεχνικό Επιμελητήριο και να επιμένεις οτι φταίει το software...καταλαβαίνει ο εγκέφαλος τα οκτάνια της βενζίνης??
δουλεύει με τέτοια σχέση συμπίεσης που να απαιτεί βενζίνη με μεγάλη αντικροτική ικανότητα?? -
Ο χρήστης parmarstas έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????? {θα ηθελα να με ενημερωσετε επειδη με ενδιαφερει η αναβαθμιση στο renault megane3(09).
1)εαν υπαρχει σχετικο προγραμμα βελτιωσης?
2)το κοστος αυτου?
3)ποσο μεταβαλλει την καταναλωση του οχηματος?
4)αναιρει την σχετικη εγγυηση του αυτοκινητου?
(σημ.)το αυτοκινητο εχει 15000χλμ, ειναι μοντελο 2009 με κινητηρα 1.4 tce και αποδιδει 130 αλογα,δεν εχει σημειωθει αλλη αναβαθμιση.}ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!
την εγγύηση την χάνεις σίγουρα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
οτι πεις..
απο κάτω γράφεις 'ΤΕ τρομάρα μου ... '
ελπίζω να μην εννοείς Τεχνικό Επιμελητήριο και να επιμένεις οτι φταίει το software...καταλαβαίνει ο εγκέφαλος τα οκτάνια της βενζίνης??
δουλεύει με τέτοια σχέση συμπίεσης που να απαιτεί βενζίνη με μεγάλη αντικροτική ικανότητα??Οτι πεις Νο2....
Αλλα.... πες το και σε αυτους να μην ρωτανε τσαμπα πραματα πες τους.... δεν ξερουν οι ανθρωποι....
http://www.powerchipgroup.com/interact/ ... ts_two.asp -
οτι πεις..
δουλεύει με τέτοια σχέση συμπίεσης που να απαιτεί βενζίνη με μεγάλη αντικροτική ικανότητα??Οτι πεις Νο2....
Αλλα.... πες το και σε αυτους να μην ρωτανε τσαμπα πραματα πες τους.... δεν ξερουν οι ανθρωποι....
http://www.powerchipgroup.com/interact/ ... ts_two.aspεδώ ο κόσμος αγοράζει μαγνητάκια για οικονομία...
καλές αγορές...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
οτι πεις..
δουλεύει με τέτοια σχέση συμπίεσης που να απαιτεί βενζίνη με μεγάλη αντικροτική ικανότητα??It allows the engine to run with the ignition timing as far advanced as possible. The computer will continue to advance the timing until the knock sensor detects pinging. At that point the computer retards the ignition timing just enough for the pinging to stop.
A knock sensor assures that you're getting as much power and fuel economy as is possible from your engine.
knock sensor
The knock sensor responds to spark knock caused by Pre-detonation of the Air/Fuel mixture. As the flame front moves out from the spark plug ignition point, pressure waves in the chamber crash into the piston or cylinder walls resulting in a sound known as a knock or ping. This is caused by using a fuel with a low octane rating, overheating, or over advanced timing.
Read more: http://wiki.answers.com/Q/What_does_a_k ... z179Nv56tz
edit mod
-
τι σχεση εχουν τα μαγνητακια τωρα????
οτι του φανει του ....
-
οτι πεις..
δουλεύει με τέτοια σχέση συμπίεσης που να απαιτεί βενζίνη με μεγάλη αντικροτική ικανότητα??It allows the engine to run with the ignition timing as far advanced as possible. The computer will continue to advance the timing until the knock sensor detects pinging. At that point the computer retards the ignition timing just enough for the pinging to stop.
A knock sensor assures that you're getting as much power and fuel economy as is possible from your engine.
knock sensor
The knock sensor responds to spark knock caused by Pre-detonation of the Air/Fuel mixture. As the flame front moves out from the spark plug ignition point, pressure waves in the chamber crash into the piston or cylinder walls resulting in a sound known as a knock or ping. This is caused by using a fuel with a low octane rating, overheating, or over advanced timing.
Read more: http://wiki.answers.com/Q/What_does_a_k ... z179Nv56tz
Ξεστραβωσου ΠΡΙΝ πουλησεις πνευμα... ασχετε........
πάμε ξανά ... από τα παραπάνω κατάλαβες οτι ο εγκέγαλος καταλαβαίνει τον αριθμό των οκτανίων??
ο knock sensor αντιλαμβάνεται την ύπαρξη ή μη κρουστικής καύσης (από ποικίλους παράγοντες) και αντίστοιχα δρα......
τι να σου εξηγήσω που είσαι edit mod και τρως οτι σου πετάνε αμάσητοΤΕ=τεχνικής εκπαίδευσης και πολύ είναι...
-
Διαβασε παλι το >It allows the engine to run with the ignition timing as far advanced as possible. The computer will continue to advance the timing until the knock sensor detects pinging. At that point the computer retards the ignition timing just enough for the pinging to stop.
Ετσι καταλαβαινει τι περιθωρια εχει.
**Και να λειπουν οι 'φιλοφρονήσεις' [mod] **
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Διαβασε παλι το >It allows the engine to run with the ignition timing as far advanced as possible. The computer will continue to advance the timing until the knock sensor detects pinging. At that point the computer retards the ignition timing just enough for the pinging to stop.A knock sensor assures that you're getting as much power and fuel economy as is possible from your engine.
Ετσι καταλαβαινει τι περιθωρια εχει.
δεν υπαρχει τρόπος να δεί το μοτερ πόσα οκτάνια έχει η βενζίνη...
μπορεί να ανιχνεύση την κρουστική καύση (η οποία όμως μπορεί να έχει και άλλα αίτια)για αυτό και δν έχει νόημα η χρήση 100αρας από τα περισσότερα οχήματα
-
Δεν βλεπει απο ποια αντλια εβαλες αλλα δοκιμαζει τα ορια της βενζινης με το να αυξανει το αβανς μεχρι να χτυπησει πυρακια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
**Και να λειπουν οι 'φιλοφρονήσεις' [mod] **εχεις δικιο...
επεσα στο επιπεδο του....Τελος παντων. Αν μη τι αλλο κατι εμαθε σημερα...
-
εχεις δικιο...
επεσα στο επιπεδο του....Τελος παντων. Αν μη τι αλλο κατι εμαθε σημερα...
Απο ποιον να μάθω;;
Απο εσένα ;;; -
**Τελος λεμε **
Chip Tuning