-
Ο χρήστης Aposalonikios έγραψε:
...Πόσα χρόνια οδηγείς?
ουουουου... ισα και με κανενα ... εχω μονο καποιες επαφες με το megane της μανας μου ...
Ρώτησα γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που οδηγεί χρόνια πρίν πάρει το δίπλωμα - ιδίως εκτός μεγάλων αστικών κέντρων. Πάντως άν δεν έχεις προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο, καλύτερο θα ήταν να αγοράσεις κάποιο μικρό μεταχειρισμένο (πχ Suzuki Swift κτλ) που πάνω του θα μάθεις χωρίς να το λυπάσαι και αργότερα, μετά από 1-2 χρόνια αφού δείς την κλίση σου και διαμορφώσεις ένα ποιό πλήρες οδηγικό προφίλ διαλέγεις ένα καινούργιο τουτού ανάλογο με τα γούστα σου ...
-
Εγω την απαντηση την εχω εξω απο τη πορτα του σπιτιου μου.Παντος αμα ειχα επιλογη θα αγοραζα ford focus 1.6,Scirocco και fiesta sport.
τι αγορασες? fiesta?
Δεν αγορασα εχει ο πατερας μου focus Mki 1.6.
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
...
Πόσα χρόνια οδηγείς?ουουουου... ισα και με κανενα ... εχω μονο καποιες επαφες με το megane της μανας μου ...
Ρώτησα γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που οδηγεί χρόνια πρίν πάρει το δίπλωμα - ιδίως εκτός μεγάλων αστικών κέντρων. Πάντως άν δεν έχει προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο, καλύτερο θα ήταν να αγοράσεις κάποιο μικρό μεταχειρισμένο (πχ Suzuki Swift κτλ) που πάνω του θα μάθεις χωρίς να το λυπάσαι και αργότερα, μετά από 1-2 χρόνια αφού δείς την κλίση σου και διαμορφώσεις ένα ποιό πλήρες οδηγικό προφίλ διαλέγεις ένα καινούργιο τουτού ανάλογο με τα γούστα σου ...[/quote]
hmmmm.... το swift το sport? δεν ακουγεται ασχημο... μου αρεσει και το 207 με τον 1,4 τoν VTi...>>>Εγω την απαντηση την εχω εξω απο τη πορτα του σπιτιου μου.Παντος αμα ειχα επιλογη θα αγοραζα ford focus 1.6,Scirocco και fiesta sport.:hmmm:
bill τι σε παραξενεψε? δεν βγηκαμε ε?
τι αγορασες? fiesta?Δεν αγορασα εχει ο πατερας μου focus Mki 1.6.
τι αγορασες? fiesta?
-
Πρώτα απ' όλα ηρέμησε που θέλεις πρώτο αυτοκίνητο με 150+ άλογα. Μάθε πρώτα να οδηγείς με ένα νορμάλ αλλά σβέλτο αυτοκίνητο. Είμουν κι εγώ πριν λίγα χρόνια 18άρης οδηγός και δεν θα πρότεινα καινούριο αλλά τέσπα αν θέλεις καινούριο καλύερα είναι να ξεκινήσεις με κάτι του στυλ fiesta 1.6 clio 1.2t mazda2 1.5 κτλ
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Πρώτα απ' όλα ηρέμησε που θέλεις πρώτο αυτοκίνητο με 150+ άλογα. Μάθε πρώτα να οδηγείς με ένα νορμάλ αλλά σβέλτο αυτοκίνητο. Είμουν κι εγώ πριν λίγα χρόνια 18άρης οδηγός και δεν θα πρότεινα καινούριο αλλά τέσπα αν θέλεις καινούριο καλύερα είναι να ξεκινήσεις με κάτι του στυλ fiesta 1.6 clio 1.2t mazda2 1.5 κτλσκεφτομαι το 207 το 1,4 με τον VTi... 90+ αλογακια...
-
Αμα ειναι για 207 παρε καλυτερα clio. Λιγοτερα τελοι κυκλοφοριας,μικροτερη καταναλωση και ποιο σβελτο αμαξι.
-
...
Πόσα χρόνια οδηγείς?ουουουου... ισα και με κανενα ... εχω μονο καποιες επαφες με το megane της μανας μου ...
Ρώτησα γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που οδηγεί χρόνια πρίν πάρει το δίπλωμα - ιδίως εκτός μεγάλων αστικών κέντρων. Πάντως άν δεν έχει προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο, καλύτερο θα ήταν να αγοράσεις κάποιο μικρό μεταχειρισμένο (πχ Suzuki Swift κτλ) που πάνω του θα μάθεις χωρίς να το λυπάσαι και αργότερα, μετά από 1-2 χρόνια αφού δείς την κλίση σου και διαμορφώσεις ένα ποιό πλήρες οδηγικό προφίλ διαλέγεις ένα καινούργιο τουτού ανάλογο με τα γούστα σου ...
hmmmm.... το swift το sport? δεν ακουγεται ασχημο... μου αρεσει και το 207 με τον 1,4 τoν VTi...>>>Εγω την απαντηση την εχω εξω απο τη πορτα του σπιτιου μου.Παντος αμα ειχα επιλογη θα αγοραζα ford focus 1.6,Scirocco και fiesta sport.
:hmmm:
bill τι σε παραξενεψε? δεν βγηκαμε ε?
Δεν αγορασα εχει ο πατερας μου focus Mki 1.6.
-
hmmmm.... το swift το sport? δεν ακουγεται ασχημο... μου αρεσει και το 207 με τον 1,4 τoν VTi...
Για να αποκτήσεις την εμπειρία που χρειάζεται και τα 1.3/1.4 λίτρα μια χαρά είναι ... Έχεις χρόνια μπροστά σου για να αγοράσεις όποιο αυτοκίνητο θές - το πρώτο αμάξι είναι μουλάρι για δοκιμές, δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψεις πολλά λεφτά γι'αυτό (εκτός βέβαια εάν ο πατέρας σου έχει βαπόρια οπότε τότε αλλάζει το πράγμα )
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
hmmmm.... το swift το sport? δεν ακουγεται ασχημο... μου αρεσει και το 207 με τον 1,4 τoν VTi...
Για να αποκτήσεις την εμπειρία που χρειάζεται και τα 1.3/1.4 λίτρα μια χαρά είναι ... Έχεις χρόνια μπροστά σου για να αγοράσεις όποιο αυτοκίνητο θές - το πρώτο αμάξι είναι μουλάρι για δοκιμές, δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψεις πολλά λεφτά γι'αυτό (εκτός βέβαια εάν ο πατέρας σου έχει βαπόρια οπότε τότε αλλάζει το πράγμα )
δυστυχως δεν εχει να παρω ενα S3...
Αμα ειναι για 207 παρε καλυτερα clio. Λιγοτερα τελοι κυκλοφοριας,μικροτερη καταναλωση και ποιο σβελτο αμαξι.
μιλας για το 1,2 tce με τα 100 αλογα ε?
-
Τι με παρεξενεψε;
Οτι ενας που δεν εχει διπλωμα λεει σε εναν αλλο που παλι δεν εχει διπλωμα τι αμαξι να παρει.Ειδικα η σιγουρια και των δυο σας για τα πολλα αλογα ενω η πειρα σας ειναι ανυπαρκτη κλπ ειναι για πολυ σκεψη. -
@aposalonikios ναι αυτο με τα 100 αλογα.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
@aposalonikios ναι αυτο με τα 100 αλογα.ωραιο και διαβολακι φαινεται...
Τι με παρεξενεψε;
Οτι ενας που δεν εχει διπλωμα λεει σε εναν αλλο που παλι δεν εχει διπλωμα τι αμαξι να παρει.Ειδικα η σιγουρια και των δυο σας για τα πολλα αλογα ενω η πειρα σας ειναι ανυπαρκτη κλπ ειναι για πολυ σκεψη.ριξε μια προταση ρε μοδερατορ.....
-
Προταση;
Βρες ενα μεταχειρισμενο μεχρι 3-4000€ να μαθεις επανω του να οδηγας και να μην σε νοιαζουν οι πιθανες (και μακρυα απο ολους μας) ζημιες και μετα αγοραζεις καινουργιο και πιο δυνατο και ...και.....Γνωμη μου.
Καλα χλμ να εχεις . -
Οποια επιλογή ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ 6 αερόσακους και ESP!
Πρόταση μου το Twingo 1,2 GT (αν και προτιμώ το 1,6 RS). Πανέμορφο και πολύ καλό 'παιχνίδι'!
Αν και τα πρώτα 'πειράματα' και 'εμπειρίες' να είναι καλύτερα απο κάποιο μτχ (με μια δέουσα ασφαλεια). -
Καλησπερα σε ολους....** ειμαι 18** παρα και ειμαι τρελος με τα αυτοκινητα ... εχω ομως πελαγωσει λιγο με την επιλογη αυτοκινητου ...** θελω κατι γρηγορο για να πειραματιστω επανω του** (207 rallye, mito 155 ) **και να κανω και λιγο την τρελα μου **:metalo: ... μεχρι 22k τα δινω ...Αφου δινεις 22k παρε 2,ενα saxorallo με 2ο σταδιο βελτιωσης ωστε να πειραματιστεις πανω στο πως πεταει κωλο ενα προσθιοκινητο και μια 3αρα BMW Ε36 με ενα μαματο τουρμπο επανω ωστε να πειραματιστεις πως να κανεις παντιλικια με 3η και 4η σχεση στο κιβωτιο.Φυσικα προτεινα αυτα τα δυο γιατι δεν εχουν επανω βοηθηματα(πλην του ABS) και μπορεις να μαθεις πολλα και φυσικα να κανεις και την τρελα σου.Τωρα αν ο πειραματισμος δεν πετυχει η θα βρεθεις σε κανενα χωραφι η πανω σε κανενα αλλο οχημα στο οποιο μπορει να ειμαι εγω μεσα,αλλα δε γαμιεται μωρε εγω εχω αεροσακους θα φοραω και τη ζωνη μου οποτε μπορει να τη σκαπουλαρω,σημασια εχει να κανεις εσυ την τρελα σου.....
-
Κατα την γνώμη μου ενα καινουριος οδηγός δεν έχει προβλημα να μάθει σε ένα νορμάλ αυτοκίινητο με 150 ίππους και να το οδηγεί καλά και με ασφάλεια.
ΟΜΩΣ, εάν ληφθεί υπ όψιν η έλλειψη πείρας (πείρα η οποία κτίζεται με την πάροδο των ετών) σε συνδιασμό με την νεαρή ηλικία που σε κάνει παράτολμο (μην ξεχνας ότι απόκτησες ένα καινούριο παιχνίδι και δεν το έχεις χορτάσει) όπως και ότι μετα από 4-12 μήνες που αρχίζεις να ελέγχεις το αυτοκίνητο σε νορμάλ συνθήκες, νομίζεις ότι έμαθες να οδηγείς..., το αυτοκίνητο με τους πολλους ίππους θα είναι πιό επικίνδυνο επειδη θα μπορείς να το κινείς και με υψηλότερες ταχυτητες απ΄ ότι έχεις την εμπειρία να το κινήσεις ή τον χρόνο να αντιδράσεις σωστά.
Νομίζω ότι κάποιο μεταχειρισμένο που δεν αναπτύσει υψηλές ταχύτητες όπως επίσης και να μην χρειάζονται πολύ υψηλές ταχυτητες για να μάθεις τα οριά του, για τα δύο πρώτα χρόνια, είναι ιδανικό.
Ολα όμως εξαρτώνται από την αυτοσυγκράτηση και την ωριμότητα του κάθε νέου οδηγού.
Κάποιος που οδηγεί 5 χρόνια θεωρεί ότι τα ξέρει όλα, μετα από 5 ακόμα χρόνια ανακαλύπτει ότι ξέρει περισσότερα απ΄οτι πριν, αλλά και πάλι θεωρεί ότι στα 10 χρόνια τα ξέρει όλα και ούτω καθ εξής... -
με6-8 αεροσακους και πανω απo ολα ESP
σαν μικρος μεχρι b segment πιστευω ειναι πολυ καλα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Προταση;
Βρες ενα μεταχειρισμενο μεχρι 3-4000€ να μαθεις επανω του να οδηγας και να μην σε νοιαζουν οι πιθανες (και μακρυα απο ολους μας) ζημιες και μετα αγοραζεις καινουργιο και πιο δυνατο και ...και.....Γνωμη μου.
Καλα χλμ να εχεις .Γενικά αυτή είναι η λογική, με την υπενθύμηση ότι και με αυτό μπορείς ( παν) εύκολα να κινδυνέψεις, όντας οδηγός με διψήφια χιλιόμετρα στην πλάτη σου.
Και κάποιες χειροπιαστές προτάσεις για πρώτο μεταχειρισμένο από μένα:
Fiesta 1.4 '05 ~4500e ( http://www.car.gr/classifieds/cars/view/872076/)
ή μετά αν θες να πας σε μεγαλύτερη καμπίνα ( στο προτείνω, ειδικά αν είσαι και πάνω από 1.85) Peugeot 307 1.6 '04 ~5000e ( http://www.car.gr/classifieds/cars/view/735288/) ( Αυτό το λες και σβέλτο.)- Oι παρενθέσεις αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα, δεν έψαξα πολύ
-
...Peugeot 307 1.6 '04 ~5000e ( http://www.car.gr/classifieds/cars/view/735288/) ( Αυτό το λες και σβέλτο.)
Πολύ όμορφο το 307 μέσα-έξω... Μου αρέσει περισσότερο από το 207.
Το 307 προσφέρει και χώρους καλούς και ωραίο εσωτερικό και δυναμική εξωτερική σχεδίαση.Πότε σταμάτησαν οι πωλήσεις του στην Ελλάδα; Ξέρεις κανείς;
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
Ρώτησα γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που οδηγεί χρόνια πρίν πάρει το δίπλωμα - ιδίως εκτός μεγάλων αστικών κέντρων. Πάντως άν δεν έχεις προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο, καλύτερο θα ήταν να αγοράσεις κάποιο μικρό μεταχειρισμένο (πχ Suzuki Swift κτλ) που πάνω του θα μάθεις χωρίς να το λυπάσαι και αργότερα, μετά από 1-2 χρόνια αφού δείς την κλίση σου και διαμορφώσεις ένα ποιό πλήρες οδηγικό προφίλ διαλέγεις ένα καινούργιο τουτού ανάλογο με τα γούστα σου ...
Έτσι μου είπανε κι εμένα όταν μου έδωσαν το φιατάκι («Πάρε αυτό που το έχουμε και είναι παλιό για να μάθεις και μετά βλέπουμε...») και δέκα χρόνια μετά ακόμα το ίδιο οδηγώ...
18 αρης αναζητα αυτοκινητο...