-
Εγω φίλε μου θα σου έλεγα να πάρεις κανένα αυτοκινητάκη μεχρί 5.000Ε κυρίως ιαπωνικό γνώμη μου και μετά να πάς στα πολλά που θές
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
σου βρηκα ενα supermini με 5 αστερια φτανει αυτο
βεβαια οπως ειπα εδω ειναι ελλαδα η μοστρα πανω απ ολα η λογικη καπου στον πατο..
end of storyΔηλαδή μου βρήκες κάτι άλλο από αυτό που σου ζήτησα αλλά φτάνει...
Ποια μόστρα ακριβώς; Εγώ μιλάω για παθητική ασφάλεια και αν έχει βελτιωθεί από το 2005.
Τώρα ποια λογική είναι στον πάτο είναι φανερό νομίζω.αν και δεν πρεπει αλλα..
http://www.euroncap.com/carsearch.aspx? ... e294350858
κατσε δες τα ολα και δες μερικα του 2000 με 4 αστερια..
εσυ νομιζεις πως στην ελλαδα εχουμε σχολες οδηγων που ξερουν τι τους γινεται (ελαχιστοι και αυτοι τινουν να εξαφανιστουν) οι πιο πολλοι ακομη λαδωνουν τους παντες και τα παντα και εμεις λεμε σε ενα 18ρη που ζηταγε μικρα πυραυλακια να παρει νεο αμαξι με οτι συνεπειες στην τσεπη εχει αυτο -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
αν και δεν πρεπει αλλα..
http://www.euroncap.com/carsearch.aspx? ... e294350858
κατσε δες τα ολα και δες μερικα του 2000 με 4 αστερια..
εσυ νομιζεις πως στην ελλαδα εχουμε σχολες οδηγων που ξερουν τι τους γινεται (ελαχιστοι και αυτοι τινουν να εξαφανιστουν) οι πιο πολλοι ακομη λαδωνουν τους παντες και τα παντα και εμεις λεμε σε ενα 18ρη που ζηταγε μικρα πυραυλακια να παρει νεο αμαξι με οτι συνεπειες στην τσεπη εχει αυτοΠιστεύεις ότι αν έκαναν τώρα τεστ σε αυτά θα έπαιρναν πάλι 4 αστέρια;
Και πάλι δεν έχουν σχέση με αυτό που σου ζήτησα.Σου είπε ότι έχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα ή ότι θα βάλει 3.543 δόσεις για να το πάρει;
Αν δεν ξέρει κάποιος να δηγάει είναι ακόμα ένας λόγος να έχει αυτοκίνητο με καλύτερη παθητική ασφάλεια και κανένα καινούριο σύστημα μπας και σωθεί και αυτός και εμείς. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να μην οδηγηάει καθόλου και να μην του πάρει κανείς αυτοκίνητο μέχρι να μάθει. -
Eυχαριστω ολους για τις απαντησεις σας... 2 πραγματα... μεταχειρισμενο ΔΕΝ παιρνω γτ που ξερω οτι ειναι απροβληματιστο (το λεω γτ ΔΕΝ εχω συγγενεις-φιλους με καποιο μινι- μικρομεσαιο)... το γτι, την μιτο τιν qv τις απεκλεισα γτ με βαλατε σε σκεψεις και τελικα εχετε δικιο... ο πατερας μου δεν ειναι κανας τρελος καπιταλας απλα ξερει οτι τα αυτοκινητα ειναι η κ**λα μου και ξερει πως θα δουλευω για να το συντηρησω... καταληγω στο πολο 1,2 τσι γτ ειναι vw, ειναι τσι, και οικονομικο... δεν σημαινει ομως οτι αποφασισα οποτε keep talking ....
-
Ο χρήστης Aposalonikios έγραψε:
δεν σημαινει ομως οτι αποφασισα οποτε keep talking ....Ωχ!
-
Χμ... μέχρι τα 19, την βγάζεις δεν την βγάζεις...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Χμ... μέχρι τα 19, την βγάζεις δεν την βγάζεις...Γιατι ρε συ... δεν ειπα για το ραλλυ... το πολο ειναι οριακα δυνατο, οικονομικο, ευρυχωρο... τι αλλο?
-
Ο χρήστης Aposalonikios έγραψε:
Χμ... μέχρι τα 19, την βγάζεις δεν την βγάζεις...
Γιατι ρε συ... δεν ειπα για το ραλλυ... το πολο ειναι οριακα δυνατο, οικονομικο, ευρυχωρο... τι αλλο?
Μια χαρά είναι και ασφαλές πολύ
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Υπάρχουν γνωστά θέματα για τον κινητήρα 1.6T 150 hp? Ένα γειτονόπουλο αλλάζει τον 2ο κινητήρα στα 50.000+ km, o 1ος είχε αλλαχτεί στα 40.000+ km.Τώρα είναι με αυτοκίνητο αντικατάστασης 1007.
edit:// Οοοοοοο πολύ γρήγορα πέφτουν οι απαντήσεις.. Στο peugeot forum πήγαινε.
καλό του βγήκε το δεύτερο μοτέρ ...
το 150 Άρη της Peugeot έχει μπόλικα θεματακια ... Για αυτό πολλοί τα σπρώχνουν ακόμα και κάτω Απο 10000€... -
τοσο χαλια ειναι αυτο το μοτερ ρε παιδια? τι ακριβως φταιει? καπου ειχε αναφερθει , αλλα δεν πηρα χαμπαρι...
τα 170αρια, τα κουπερ? τι γινεται με αυτα?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τοσο χαλια ειναι αυτο το μοτερ ρε παιδια? τι ακριβως φταιει? καπου ειχε αναφερθει , αλλα δεν πηρα χαμπαρι...τα 170αρια, τα κουπερ? τι γινεται με αυτα?
και να πεις ότι έχει καλά χαρακτ λειτουργίας να πω παει στο διάολο ...
Αδύναμο είναι , ψηλά ξεφουσκωνει, ένα σκασμο θέματα έχει ...
Η ψαγμενη τουρμπινα τους μαρανε ... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και δεν θα μπορέσει να βρει αυτοκίνητο κι ο 18άρης!
+1, σοφη κουβεντα
οποτε keep talking ....
pop corn mode...
Γιατι ρε συ... δεν ειπα για το ραλλυ...
-
Ναι ενώ το ατμοσφαιρικό 120άρι της PSA-BMW την παλεύει Έβγαλαν πολλά θέματα αυτά τα μοτέρ, τόσο στην ατμοσφαιρική όσο και στην υπερπληρωμένη εκδοχή
Για το θέμα του φίλου, ξεχάσαμε να προτείνουμε το rx-7.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
τοσο χαλια ειναι αυτο το μοτερ ρε παιδια? τι ακριβως φταιει? καπου ειχε αναφερθει , αλλα δεν πηρα χαμπαρι...
τα 170αρια, τα κουπερ? τι γινεται με αυτα?
και να πεις ότι έχει καλά χαρακτ λειτουργίας να πω παει στο διάολο ...
Αδύναμο είναι , ψηλά ξεφουσκωνει, ένα σκασμο θέματα έχει ...
Η ψαγμενη τουρμπινα τους μαρανε ...εμενα μου αρεσει η λειτουργια του, αλλα δεν ειναι εκει το θεμα μου..
τι σοι προβληματα εχει μπορεις να μου πεις περιληπτικα ?
Οχι δεν μπορεί, το θέμα εδώ είναι για το νεαρό φίλο μας [Mod]
-
μετά από όλα αυτά και άλλα πολλά που είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν, έχω να σου κάνω την εξής σοβαρή πρόταση:
εφόσον σου αρέσει από ότι έχω καταλάβει το καινούργιο Polo θα ήταν λογικό, για το πακέτο ηλικία-εμπειρία ένα Polo 1,4 DSG με 85 άλογα, ύπεραρκετά για να σε κινούν σβέλτα. Σε αυτό θα προσέθετα την σπορ ανάρτηση και κάποιες όμορφες ζάντες(όχι μεγάλες γιατί θα τις γδάρεις σχετικά εύκολα μετά και πάλι το κόστος θα ανέβει) και θα είσαι μια χαρά...
και ωραία αίσθηση θα έχεις στις στροφές, και αρκετή ιπποδύναμη για να ξεκολλάς και να κινείσαι σβέλτα και να μαθαίνεις σιγά σιγά το αυτοκίνητο και όμορφο, ασφαλές, γερό, ευρύχωρο να βάζεις και την παρέα σου ή την κοπέλα σου ανάσκελα κλπ
εάν τώρα ήθελες μεταχειρισμένο τότε θα σου έπερνα σαν πατέρας ένα κατηγορίας Golf, Leon, Civic, Auris με έναν σχετικά δυνατό κινητήρα όπως 1,6 ή 1,4τσι. Στο Polo όμως δεν θα σου έπερνα τον tsi με τα 105... είναι πολλά για αρχή και το αυτοκίνητο θα σε κάνει να το εμπιστευτείς σχετικά εύκολα αλλά κάποια μέρα, λόγο απειρίας, θα σε προδώσει...
μια χαρά λοιπόν αυτό που σκέφτεσαι αλλά στην έκδοση που πρότεινα!
-
Παρόλο που νέος στο forum (αν και το διαβάζω που και που, αλλά ποτέ δεν έγραφα - κάτι που αποφάσισα τώρα), θα πω τη γνώμη μου... Σαν 33άρης πλέον...
Ακόμα και αν έχεις τη δυνατότητα μην παρασύρεσαι και πάρεις κάτι γρήγορο... Πάρε κάτι συνετό με μέτρια άλογα (150 σε 18χρονο;;;) να μάθεις, να καταλάβεις τα όρια, την ταχύτητα, να δεις πράγματα και μετα σαν πιο ώριμος, όπως όλοι παίρνεις κάτι πιο καλό... Η στραβή δεν είναι δύσκολο να γίνει, οπότε θέλει σχετική σύνεση...!!!
Θυμάμαι, στην ηλικία σου, καθότι όλοι τρελαμένοι ήμασταν (για να καθόμαστε και να γράφουμε εδώ), πήγαινα Λιμανάκια, Βάρκιζα Ζάχο, Βούτα και σε όλα τα καλά μέρη για να δω... Ενθουσιασμένος, ζήταγα από τους γονείς μου τότε (απαιτούσα σχεδόν..) να μου πάρουν ένα από τα αμάξια της μόδας (Rallye ή GT).. Το GT ειδικά ήταν ο ερωτάς μου... Παρόλα αυτά, αυτοί μου είχανε παραχωρήσει ένα Civic LSi (1.5) με μόλις 90 άλογα... Πριόνι βέβαια, αλλά μέχρι εκεί...
Θα μπορούσα να σου πω πολλές ιστορίες, αλλά θα σου πω ένα... Πολύ χαρούμενος/ευχαριστημένος/ευγνώμων είμαι που δε μου έκαναν το χατήρι και δε μου πήραν ένα τέτοιο διάολο/πύραυλο τότε... (κάτι που θα καταλάβεις όσο περνάνε τα χρόνια...)!!!!!!!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
μετά από όλα αυτά και άλλα πολλά που είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν, έχω να σου κάνω την εξής σοβαρή πρόταση:εφόσον σου αρέσει από ότι έχω καταλάβει το καινούργιο Polo θα ήταν λογικό, για το πακέτο ηλικία-εμπειρία ένα Polo 1,4 DSG με 85 άλογα, ύπεραρκετά για να σε κινούν σβέλτα. Σε αυτό θα προσέθετα την σπορ ανάρτηση και κάποιες όμορφες ζάντες(όχι μεγάλες γιατί θα τις γδάρεις σχετικά εύκολα μετά και πάλι το κόστος θα ανέβει) και θα είσαι μια χαρά...
και ωραία αίσθηση θα έχεις στις στροφές, και αρκετή ιπποδύναμη για να ξεκολλάς και να κινείσαι σβέλτα και να μαθαίνεις σιγά σιγά το αυτοκίνητο και όμορφο, ασφαλές, γερό, ευρύχωρο να βάζεις και την παρέα σου ή την κοπέλα σου ανάσκελα κλπ
εάν τώρα ήθελες μεταχειρισμένο τότε θα σου έπερνα σαν πατέρας ένα κατηγορίας Golf, Leon, Civic, Auris με έναν σχετικά δυνατό κινητήρα όπως 1,6 ή 1,4τσι. Στο Polo όμως δεν θα σου έπερνα τον tsi με τα 105... είναι πολλά για αρχή και το αυτοκίνητο θα σε κάνει να το εμπιστευτείς σχετικά εύκολα αλλά κάποια μέρα, λόγο απειρίας, θα σε προδώσει...
μια χαρά λοιπόν αυτό που σκέφτεσαι αλλά στην έκδοση που πρότεινα!
κοιτα... αφου αποφασισα μαλλον το αυτοκινητο μενει το test drive... εκει θα δειξει ποια εκδοση θα παρω... ευχαριστω για την συμβουλη...
Παρόλο που νέος στο forum (αν και το διαβάζω που και που, αλλά ποτέ δεν έγραφα - κάτι που αποφάσισα τώρα), θα πω τη γνώμη μου... Σαν 33άρης πλέον...
Ακόμα και αν έχεις τη δυνατότητα μην παρασύρεσαι και πάρεις κάτι γρήγορο... Πάρε κάτι συνετό με μέτρια άλογα (150 σε 18χρονο;;;) να μάθεις, να καταλάβεις τα όρια, την ταχύτητα, να δεις πράγματα και μετα σαν πιο ώριμος, όπως όλοι παίρνεις κάτι πιο καλό... Η στραβή δεν είναι δύσκολο να γίνει, οπότε θέλει σχετική σύνεση...!!!
Θυμάμαι, στην ηλικία σου, καθότι όλοι τρελαμένοι ήμασταν (για να καθόμαστε και να γράφουμε εδώ), πήγαινα Λιμανάκια, Βάρκιζα Ζάχο, Βούτα και σε όλα τα καλά μέρη για να δω... Ενθουσιασμένος, ζήταγα από τους γονείς μου τότε (απαιτούσα σχεδόν..) να μου πάρουν ένα από τα αμάξια της μόδας (Rallye ή GT).. Το GT ειδικά ήταν ο ερωτάς μου... Παρόλα αυτά, αυτοί μου είχανε παραχωρήσει ένα Civic LSi (1.5) με μόλις 90 άλογα... Πριόνι βέβαια, αλλά μέχρι εκεί...
Θα μπορούσα να σου πω πολλές ιστορίες, αλλά θα σου πω ένα... Πολύ χαρούμενος/ευχαριστημένος/ευγνώμων είμαι που δε μου έκαναν το χατήρι και δε μου πήραν ένα τέτοιο διάολο/πύραυλο τότε... (κάτι που θα καταλάβεις όσο περνάνε τα χρόνια...)!!!!!!!
Ιδια περιπτωση μου φαινεται ειμαστε... ευχαριστω για την συμβουλη...
Ναι ενώ το ατμοσφαιρικό 120άρι της PSA-BMW την παλεύει Έβγαλαν πολλά θέματα αυτά τα μοτέρ, τόσο στην ατμοσφαιρική όσο και στην υπερπληρωμένη εκδοχή
Για το θέμα του φίλου, ξεχάσαμε να προτείνουμε το rx-7.
hmmm... ωραιο αλλα λιγο παλιο... θα προτιμησω το rx-8...
-
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πιο πριν, αλλά γιατί δεν παίρνεις ένα MX5 (μτχ. το 3ης γενιάς NC 1.8 126hp το βρίσκεις 14.000 - 15.000) να είσαι και μούρη στις γκομενίτσες (δε το συζητάω...) και να μάθεις να οδηγείς σωστά;;; Πισωκίνητο είναι μεγάλο σχολείο και το έχω μετανιώσει που δεν είχα ποτέ στη ζωή μου...
-
Είμαι 21 τώρα..
Απο τα 13 είχα πιάσει ένα swift 1l του 80'(ουτε καν θυμάμαι μάλιστα δεν το έλεγα ακριβώς swift κατι sx έλεγε) με ενήλικο συνοδό και πήγαινα μέχρι την παραλία του χωριού τα καλοκαίρια. Πρίν πάρω το δίπλωμα έλεγα σιγά ξέρω να οδηγάω αλλά το να βγείς στον δρόμο με άλλους και να μάθεις τον κώδικα είναι άλλο πράγμα , χρειάζεται μια προσάρμογή τουλάχιστον 2 χρόνων πιστεύω.Στα 18 που πήρα δίπλωμα πήρα ένα Nissan Micra του 97' με 55 αλογάκια 1000κ.ε το οποίο μπορώ να πώ οτι ήταν σβέλτο με βάση το βάρος του και ιδανικό για νέο οδηγό. Η αλήθεια είναι οτι ποτέ μα ποτέ δεν το γρατζούνισα καν. Παρόλαυτα υπήρξαν 2-3 φορές που κινδύνεψα μέχρι να καταλάβω πόσο με παίρνει αυτό το αυτοκίνητο και πόσο γλυστράει στο δρόμο.
Πλέον απο τον Απρίλιο έχω το polo 1,2 tsi το οποίο είναι ενα πυραυλάκι στην άσφαλτο. Συμπέρασμα όσο γκάζι έχεις , τόσο θα πατήσεις , προσπεράσεις δεν έκανα ποτέ και τώρα κάνω για πλάκα. Μερικές φορές σκέφτομαι μήπως τώρα που πήρα τόσα άλογα μικρός το επόμενο θα το θέλω άλλα τόσα;; Γιατί αν πάρεις τόσο μικρός πολλά άλλογα μετά ποτέ δεν πρόκειται να συμβιβαστείς σε λιγότερα.
Δεν θα σου πώ τι να πάρεις αλλά οτι πάρεις να είναι κάτω απο 90 άλογα γιατί αν είναι παραπάνω απλά θα τα δοκιμάσεις ακόμα και αν οδηγάς μια βδομάδα.
-
Tώρα είναι αργά, ο κύβος ερρίφθη.
Προβλέπω σε λίγο να δούμε νέο θρεντ υπό τον τίτλο 'Παράγγειλα το Πόλο 1.200 ΤΣΙ, τι μετατροπαί μπορούν να γίνουν για να πηγαίνει ακόμη πιο αεροπορία'.
18 αρης αναζητα αυτοκινητο...