-
Ναι, μπορεις να τους πεις οτι θελεις να ταξινομηθει το '11 και δε θα υπαρξει κανενα προβλημα
Εφ'οσον δε χανετε το δικαιωμα της εκπτωσης, νομιζω πως ειναι αρκετα συμφερον να περιμενεις 1 μηνα ωστε να πληρωνεις τα μισα τελη. Το κακο ειναι βεβαια πως κανενας δε σου εγγυαται πως θα αλλαξει το συστημα, αν και νομιζω πως καπου κοντα στις εκλογες θα μαθουμε
-
Τα υβριδικά σύμφωνα με το παλιό πληρώνουν το 1/2 των συμβατικών σύμφωνα με τα κυβικά .
Με το καινούργιο τι θα γίνει ?
θα πάνε απλά με τους ρύπους ?
τέρμα τα κυβικά ?
-
Ο χρήστης adam1988 έγραψε:
ευχαριστω!! κ κατι λιγο πιο πολυπλοκο... αν το παραγγειλουμε τελη δεκεμβρη κ το παρουμε μεσα στο 2011 ισχυει η πολυτεκνικη εκπτωση κ η φορολογηση συμφωνα με τους ρυπους?Εφόσον η έκπτωση ισχύει μέχρι τέλος του έτους (αν κατάλαβα καλά από το αρχικό σου ποστ) τότε προσωπικά το αποκλείω να ισχύσει αν το παραλάβετε 2011. Η παραγγελία δεν είναι αγορά και το κράτος δεν ασχολείται με το τι συμφωνία (και πότε) έκανες με την αντιπροσωπεία, αλλά μόνο με το πότε παρέλαβες (=αγόρασες) το αμάξι.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
....Ενω την επίδοση του αυτόματου την έχεις πάντα εύκολα είτε εσύ είτε η γιαγιά σου.Στην πράξη και ειδικά στο προσπέρασμα τα αυτόματα είναι γρηγορότερα....Αυτό είναι μια πολύ σωστή παράμετρος που πολλοί παραβλέπουν. Με αυτόματο απλά πατάς γκάζι κι έχεις την ονομαστική επιτάχυνση... Παλιά φίλος που είχε πάρει στην Αγγλία σαν φοιτητής παλιά Jaguar 4,2λτ (μην εντυπωσιάζεστε, τελείως ξεφτίλα κόστος) έλεγε ότι έριχνε σε κάμποσα αυτοκίνητα θεωρητικά πιο γρήγορα λόγω του ότι είναι σπάνιο να πετύχει κάποιος την εργοστασιακή επιτάχυνση σε χειροκίνητο.
Γενικά συμφωνώ με τον sv2 αν και δεν είναι όλα ρόδινα... μερικές φορές πίσω από φορτηγό σε ορεινό δρόμο προτιμώ να προεπιλέγω την ταχύτητα (συνήθως 2α) ώστε να κρατιέμαι στις στροφές που θέλω για να περάσω πιο γρήγορα στην μικρή ευθειούλα που ακολουθεί (και να μην χρειαστεί να χάσω το μισό δευτερόλεπτο για πάτημα κατέβασμα κλπ.)
Αν το συζητάει για αυτόματο σαφώς και να το πάρει αυτόματο. Και η διαφορά κατανάλωσης για κλασικό αυτόματο είναι κυρίως σε κίνηση πόλης, σταμάτα ξεκίνα αλλιώς είναι αμελητέα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Γενικά συμφωνώ με τον sv2 αν και δεν είναι όλα ρόδινα... μερικές φορές πίσω από φορτηγό σε ορεινό δρόμο προτιμώ να προεπιλέγω την ταχύτητα (συνήθως 2α) ώστε να κρατιέμαι στις στροφές που θέλω για να περάσω πιο γρήγορα στην μικρή ευθειούλα που ακολουθεί (και να μην χρειαστεί να χάσω το μισό δευτερόλεπτο για πάτημα κατέβασμα κλπ.)ακομα κ ετσι ομως υπαρχουν τα paddles για να επιλεξει οτι ταχυτητα θελει.. αν παει σε rav4 θα ειναι πιθανοτατα αυτοματο που εχουμε ακουσει κ καλα σχολια, τωρα στο honda δεν ξερω τι λεει το αυτοματο κιβωτιο του...
-
Δε νομίζω ότι υπάρχουν paddles στα κλασικά αυτόματα, όπως του rav4. Αυτό γίνεται μόνο στα σειριακά ημιαυτόματα, όπως πχ το dualogic της fiat και το dsg του vag (μόνο για δικίνητα).
-
Ο χρήστης Dragonlord έγραψε:
Δε νομίζω ότι υπάρχουν paddles στα κλασικά αυτόματα, όπως του rav4. Αυτό γίνεται μόνο στα σειριακά ημιαυτόματα, όπως πχ το dualogic της fiat και το dsg του vag (μόνο για δικίνητα).στο φυλλαδιο του rav λεει οτι το multitronic ερχεται με paddles..
-
Δεν υπάρχουν σειριακά κιβώτια ταχυτήτων (μόνο μια BMW μου έρχεται στο μυαλό).
Είναι θέμα επιλογέα ταχυτήτων - είτε είναι μοχλός ή κουμπάκια κλπ. Τα σασμάν είναι ίδια. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είναι θέμα επιλογέα ταχυτήτων - είτε είναι μοχλός ή κουμπάκια κλπ. Τα σασμάν είναι ίδια.Τι λες άνθρωπέ μου. Το ίδιο είναι το dualogic που είναι χειροκίνητο που του έχει 'φορεθεί' σύστημα που πατάει αυτόματα τον συμπλέκτη για τις αλλαγές και το dsg που είναι το ίδιο αλλά με 2 συμπλέκτες, για να έχει συνεχώς την επόμενη ταχύτητα κουμπωμένη, με τα κλασικά αυτόματα με μετατροπέα ροπής;
@adam1988: Ok τότε, δεν ξέρω. Το παλιό rav4 που έχω οδηγήσει δεν είχε επιλογές για ταχύτητες, καλή φάση αν έχει και paddles στο καινούργιο, να το πάρετε! -
Ξέρεις τι θα πει 'σειριακό κιβώτιο'; Ο leonp καλά τα λέει.
-
στο φυλλαδιο του rav λεει οτι το multitronic ερχεται με paddles..Λοιπόν, με λίγο ψάξιμο είδα ότι το multidrive-s (αυτό εννοείς υποθέτω) που μπαίνει στο νέο rav4 είναι cvt, δηλαδή συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Αυτή είναι άλλη κατηγορία από τα κλασικά αυτόματα ή τα σειριακά ημιαυτόματα, και στην ουσία έχουν μία (ή άπειρες, όπως το δει κανείς) σχέση. Αυτό επιτρέπει να έχεις συνέχεια το μάξιμουμ της ισχύος του κινητήρα και να αποφεύγεις και τα κομπιάσματα. Δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο με τέτοιο κιβώτιο για να σου πω παραπάνω, κι αυτά από ίντερνετ τα έχω μάθει (ψάξε για cvt transmission για περισσότερα). Θεωρητικά είναι ιδανική λύση πάντως.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είναι θέμα επιλογέα ταχυτήτων - είτε είναι μοχλός ή κουμπάκια κλπ. Τα σασμάν είναι ίδια.Με την αυστηρή έννοια του όρου, σειριακά κιβώτια έχουν σχεδόν όλες οι μοτοσικλέτες και σχεδόν κανένα αυτοκίνητο δρόμου. Εσύ έχεις κατά νου κάποιο αυτοκίνητο με πραγματικό σειριακό κιβώτιο? Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το LCC Rocket και όσα αντίστοιχα είχαν κινητήρα/κιβώτιο μοτοσικλέτας (westfield megabusa, chaterham κλπ).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ξέρεις τι θα πει 'σειριακό κιβώτιο'; Ο leonp καλά τα λέει.Δε με νοιάζει εδώ ποιος είναι ο 'σωστός' τρόπος χρήσης της φράσης 'σειριακό κιβώτιο'. Κιβώτια όπως το dualogic πλασάρονται ως 'σειριακά ημιαυτόματα'. Στην αγορά έτσι θα το βρει ο φίλος που ψάχνει αυτοκίνητο, και έτσι θα του τα πω για να συνεννοηθούμε. Δε θα γίνει μηχανικός αυτοκινήτων, ούτε κι εγώ. Και όχι, δεν τα λέει καλά ο leonp, ένα cvt και ένα dsg δεν είναι ίδια σασμάν ('Είναι θέμα επιλογέα ταχυτήτων - είτε είναι μοχλός ή κουμπάκια κλπ. Τα σασμάν είναι ίδια.').
-
Ο λεονπ τα λέει καλά γιατί με τη στενή έννοια του όρου δεν υπάρχει (τλχ σε ευρεία παραγωγή) αυτοκίνητο με σειριακό σασμάν. Εξαιρέσεις αυτά που αναφέρει και ο ΙΚΕ.
Οπότε όταν το ίδιο σασμάν προσφέρεται με χειροκίνητη λειτουργία ή χωρίς (και βαφτίζεται ανάλογα σειριακό ή όχι) είναι όντως το ίδιο από κάτω.
Φυσικά άλλο το επικυκλικό, άλλο cvt, άλλο ρομποτικό κοκ.
-
στο φυλλαδιο του rav λεει οτι το multitronic ερχεται με paddles..
Λοιπόν, με λίγο ψάξιμο είδα ότι το multidrive-s (αυτό εννοείς υποθέτω) που μπαίνει στο νέο rav4 είναι cvt, δηλαδή συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Αυτή είναι άλλη κατηγορία από τα κλασικά αυτόματα ή τα σειριακά ημιαυτόματα, και στην ουσία έχουν μία (ή άπειρες, όπως το δει κανείς) σχέση. Αυτό επιτρέπει να έχεις συνέχεια το μάξιμουμ της ισχύος του κινητήρα και να αποφεύγεις και τα κομπιάσματα. Δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο με τέτοιο κιβώτιο για να σου πω παραπάνω, κι αυτά από ίντερνετ τα έχω μάθει (ψάξε για cvt transmission για περισσότερα). Θεωρητικά είναι ιδανική λύση πάντως.
ναι! κ καπως ετσι μας το εξηγησε κ ο πωλητης... αυτο περιπου δεν ισχυει κ με το dsg? γιατι εχω φιλο με αυτοματο golf κ ειναι πολυ ευχαριστημενος...
μηπως ξερει κανεις τι λενε τα αυτοματα σε cr-v και forester?
τελος, ρωτησαμε για το q5 κ βγαινει πολυ ακριβα, οποτε απορριφθηκε... Μειναμε στα αλλα τρια.
-
@drdino: Έστω, ρομποτικό. Τα ρομποτικά έχει περάσει στην αγορά να αποκαλούνται σειριακά ημιαυτόματα. Και είναι διαφορετικά σασμάν από τα κλασικά αυτόματα. Το να μπαίνουμε σε μια φιλολογική συζήτηση περί τεχνικώς ορθών ονομασιών δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι στη συγκεκριμένη συζήτηση.
-
ναι! κ καπως ετσι μας το εξηγησε κ ο πωλητης... αυτο περιπου δεν ισχυει κ με το dsg? γιατι εχω φιλο με αυτοματο golf κ ειναι πολυ ευχαριστημενος...Περίπου. Τεχνικά είναι εντελώς διαφορετικά κιβώτια. Το dsg για να καταλάβεις είναι χειροκίνητο ουσιαστικά, μόνο που τον συμπλέκτη τον πατάει για σένα ένα ρομποτικό σύστημα οπότε δεν ασχολείσαι. Επιπλέον, έχει 2 συμπλέκτες, με αποτέλεσμα όταν είσαι πχ με 3η, να έχει ήδη κουμπωμένη την 4η στον άλλο συμπλέκτη, οπότε στην αλλαγή δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Στην πράξη όμως ίσως να είναι παρόμοια η αίσθηση. Αν σκεφτείς και ότι τα dsg δεν μπαίνουν (ακόμα) σε 4κίνητα, το cvt είναι μάλλον ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις σε αυτόματο.
-
Αν σκεφτείς και ότι τα dsg δεν μπαίνουν (ακόμα) σε 4κίνητα, το cvt είναι μάλλον ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις σε αυτόματο.Φυσικά και μπαίνουν σε 4κίνητα, το πρώτο μοντέλο παραγωγής με dsg 4κίνητο ήταν. Εκτός αν αναφέρεσαι συγκεκριμένα σε κάποιο μοντέλο.
-
CVT σε SUV είναι καλή συνταγή για καταστροφή.
Αν κολλήσει το αμάξι σε άμμο, το CVT θα καεί 10 φορές πιο γρήγορα από συμβατικό συμπλέκτη.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν σκεφτείς και ότι τα dsg δεν μπαίνουν (ακόμα) σε 4κίνητα, το cvt είναι μάλλον ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις σε αυτόματο.
Φυσικά και μπαίνουν σε 4κίνητα, το πρώτο μοντέλο παραγωγής με dsg 4κίνητο ήταν. Εκτός αν αναφέρεσαι συγκεκριμένα σε κάποιο μοντέλο.
Έχεις δίκιο, δεν είχα σκεφτεί το r32 (σκεφτόμουν suv), συγκεκριμένα σκεφτόμουν τα tiguan και yeti όπου λόγω σχεδιασμού δεν μπαίνει dsg. Αλλά και στο q5 μάλλον μπαίνει.
CVT σε SUV είναι καλή συνταγή για καταστροφή.
Αν κολλήσει το αμάξι σε άμμο, το CVT θα καεί 10 φορές πιο γρήγορα από συμβατικό συμπλέκτη.
Αν δεν κάνω λάθος το multidrive έχει 'manual' mode, όπου 'κλειδώνει' σε μία σχέση. Οπότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
Αγορα νεου SUV... γνωμες please!!!