-
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Πρόσφατα πήρε το μάτι μου αυτά, δεν έχει site ο εισαγωγέας απ οτι βλέπω.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=155655694520459&set=a.137974162955279.36154.124290377656991&type=3
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=149464611806234&set=a.137974162955279.36154.124290377656991&type=3
Το πρώτο είναι λίγο θλιβερό αλλά θα καλύπτει κάποιον χωρίς απαιτήσεις για μικρές διαδρομές. Το δεύτερο
φαντάζομαι πως δεν θα υστερεί πολύ σε επιδόσεις σε σχέση με ένα 50ρι τετράχρονο και θα έχει και αρκετή
ροπή για να κουβαλήσει δύο άτομα.:Ευχαριστω,
εριξα μια ματια αλλά μονο με παραγγελια και χωρις καταστημα για να δω ή να τεσταρω. Ωραια λυση παντως
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Το πήρα...
Το δοκίμασα και αυτό και το ποδήλατο. Ωραίο είναι και το ποδήλατο αλλά αυτό μου άρεσε πιο πολύ. Είναι πανάλαφρο χωρίς την μπαταρία. Εκείνη είναι γύρω στα 18κιλά. Αν θες το φορτίζεις με την μπαταρία πάνω ή αν θες την βγάζεις. Μου το έδωσε με μια μπαταρία μισοφορτισμένη και την καινούργια την ετοιμάζει για να πάω να την πάρω αύριο. Μου είπε πάντως να το φορτίζω μετά από κάθε χρήση και να μην περιμένω να αδειάσει. Οι μπαταρίες είναι μολύβδου σαν τα αυτοκίνητα και δεν πρέπει να αποφορτίζονται.Δεν μπορείς να διαννοηθείς ότι το μοτέρ είναι μόνο 250W γιατί έχει ροπή από 0 στροφές.
Και στα δύο παρατήρησα πως όταν κάνεις πεντάλ δουλεύει το μοτέρ και σε βοηθά ωστε να μην το νιώθεις καθόλου. Έχει και άλλο ένα μοντέλο που έχει δύο μπαταρίες και τις αλλάζεις με ένα διακόπτη.
Όποιος πάντως θέλει να το δοκιμάσει ας μου πει και ας έρθει να το δει. Μακάρυ όλοι να γυρνούσαν στην πόλη με τέτοια...
Ο άνθρωπος έχει και κανονικά σκούτερ με μοτέρ 3,5kw αλλά θέλουν δίπλωμα, άδεια, πινακίδες και ασφάλιστρα οπότε είναι άλλη ιστορία...Puntofato, λιγη βοηθεια απο το τεστ διαρκειας του ποδηλατου σου
μετα απο 14 μηνες σε τι κατασταση ειναι η μπαταρια, αυτονομια κλπ του ηλεκτρικου ποδηλατου ???
Θετικα και αρνητικα μεχρι τωρα ???
-
-
Φαντάσου τις μούρες των τροχαίων όταν τον βλέπουν
-
Το πέτυχα τις προάλλες και βγάζω το καπέλο στον τυπά...
Είναι κάργα παράνομος. Έκανε το ποδήλατό του μηχανοκίνητο, άρα πρέπει να πάρει έγκριση τύπου, να το περάσει από ΚΤΕΟ, να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας, να ασφαλιστεί και να πληρώσει τέλη. Άμα τον πιάσουνε θα φάει της χρονιάς του από πρόστιμα, και θα πάει και σε τακτική δικάσιμο.
-
Ο χρήστης mark1 έγραψε:
Το πήρα...
Το δοκίμασα και αυτό και το ποδήλατο. Ωραίο είναι και το ποδήλατο αλλά αυτό μου άρεσε πιο πολύ. Είναι πανάλαφρο χωρίς την μπαταρία. Εκείνη είναι γύρω στα 18κιλά. Αν θες το φορτίζεις με την μπαταρία πάνω ή αν θες την βγάζεις. Μου το έδωσε με μια μπαταρία μισοφορτισμένη και την καινούργια την ετοιμάζει για να πάω να την πάρω αύριο. Μου είπε πάντως να το φορτίζω μετά από κάθε χρήση και να μην περιμένω να αδειάσει. Οι μπαταρίες είναι μολύβδου σαν τα αυτοκίνητα και δεν πρέπει να αποφορτίζονται.Δεν μπορείς να διαννοηθείς ότι το μοτέρ είναι μόνο 250W γιατί έχει ροπή από 0 στροφές.
Και στα δύο παρατήρησα πως όταν κάνεις πεντάλ δουλεύει το μοτέρ και σε βοηθά ωστε να μην το νιώθεις καθόλου. Έχει και άλλο ένα μοντέλο που έχει δύο μπαταρίες και τις αλλάζεις με ένα διακόπτη.
Όποιος πάντως θέλει να το δοκιμάσει ας μου πει και ας έρθει να το δει. Μακάρυ όλοι να γυρνούσαν στην πόλη με τέτοια...
Ο άνθρωπος έχει και κανονικά σκούτερ με μοτέρ 3,5kw αλλά θέλουν δίπλωμα, άδεια, πινακίδες και ασφάλιστρα οπότε είναι άλλη ιστορία...Puntofato, λιγη βοηθεια απο το τεστ διαρκειας του ποδηλατου σου
μετα απο 14 μηνες σε τι κατασταση ειναι η μπαταρια, αυτονομια κλπ του ηλεκτρικου ποδηλατου ???
Θετικα και αρνητικα μεχρι τωρα ???
Αν οι διαδρομές σας έχουν να κάνουν με πόλη μέχρι 30χλμ σε κάθε φόρτιση μην το σκέφτεστε. Πάρτε το ΑΥΡΙΟ κιόλας. 700ευρώ έχει και τα βγάζει τίμια. Το μοτέρ και ο ελεγκτής είναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανώτερος από τους ελλεεινούς που βάζουν στα 'κανονικά' ηλεκτρικά ποδήλατα. Το λέω γιατί πήρα και κανονικό ηλεκτρικό ποδήλατο και οι συγκρίσεις ήταν στην πράξη. Αλλά για να το πούμε σωστά άλλη δουλειά κάνω με το ένα και άλλη με το άλλο.
Το μόνο πράγμα που μου χάλασε ήταν τα μπροστινά φώτα led που καίγονταν όπως και η λαμπίτσα φρένων και φώτων. Οι λύσεις ήταν σχετικά απλές. Πήρα άλλα led που δεν χαλάνε, πέταξα τα δικά του, και έφτιαξα από φακουδάκι που πουλάν οι κινέζοι στο δρόμο λάμπα στοπ-φώτων με led-ακια και δεν ξαναχάλασε τίποτα.
Το μόνο πράγμα που χάλασα εγώ ήταν το μοτέρ. Έπαθε λάστιχο και πήγαμε να το βγάλουμε και σαν ανίδεοι που ήμασταν νομίσαμε ότι βγαίνει το μοτέρ με αποτέλεσμα να χαλάσουμε έναν από τους αισθητήρες στροφών που έχει. Δεν πειράζει όμως γιατί το παλιό μοτέρ είναι μια ωραία τριφασική γεννήτρια που θα χρησιμοποιηθεί σαν ανεμογεννήτρια σε μελλοντικές εφαρμογές. Κόστος; 60ευρώ...
Οι μπαταρίες στο δικό μου ήταν πολύ καλές. Έχουν τώρα πάνω από 5000χλμ και κάνουν σχετικά άνετα 25χλμ ενώ αν προσέξεις και άλλο φτάνουν και τα 32χλμ που είναι καλά. Τα επόμενα μοντέλα (φουρνιά) είχαν ένα θέμα με τον φορτιστή αλλά βρήκαμε λύση και γι'αυτό. Επειδή από τον κύκλο μου πήραν άλλοι 5 και τα είδαμε. Το κόστος των μπαταριών πάντως είναι στα 80ευρώ αν πάρεις μόνο τα στοιχεία ενώ 100ευρώ αν πάρεις και την κάσα με την κλειδαριά.
Όποιος θέλει οποιαδήποτε πληροφορία και ενδιαφέρεται και για τεχνικά μπορώ να τον βοηθήσω πάντως. Και για να μην κρυβόμαστε για την πόλη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη λύση. Απλά όμορφα και ωραία. Δεν μπορώ να πάρω λεωφορείο πλέον για ένα πάνε έλα. Είναι πολύ ακριβό και αργό σε σχέση με τον παιγνίδι μου ενώ αγαπάω πολύ το αυτοκίνητό μου για να το ταλαιπωρώ στην πόλη με σταμάτα ξεκίνα. Δεν έδωσα ένα κάρο λεφτά για να περιμένω σε φανάρια...
-
πολύ καλό κ πραγματικά φθηνό. βάλε κ κανά 200αρι που γλυτώνεις από τα πάγια (ασφάλεια+σήμα) το χρόνο.
το μόνο αρνητικό είναι η τελική ταχύτητα που αν όντως είναι 30χλμ/ωρα, είναι πρόβλημα για περιοχές της πόλης λίγο πιο έξω από το κέντρο-κέντρο... δεν μπουστάρεται να πιάνει κανα 45αρι? μήπως αν κάνεις κ λίγο πετάλι πιάνει πιο πολλά? -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
πολύ καλό κ πραγματικά φθηνό. βάλε κ κανά 200αρι που γλυτώνεις από τα πάγια (ασφάλεια+σήμα) το χρόνο.
το μόνο αρνητικό είναι η τελική ταχύτητα που αν όντως είναι 30χλμ/ωρα, είναι πρόβλημα για περιοχές της πόλης λίγο πιο έξω από το κέντρο-κέντρο... δεν μπουστάρεται να πιάνει κανα 45αρι? μήπως αν κάνεις κ λίγο πετάλι πιάνει πιο πολλά?με ΦΠΕ στον αναβατη, ανεβαινει στα 55χαω
-
για να δείτε αν σας συμφέρει
http://www.green-motors.gr/fsol_calc_green.html -
Πως μπορει να αυξηθει η ταχυτητα του?
-
Ο χρήστης ak13ak έγραψε:
Πως μπορει να αυξηθει η ταχυτητα του?Με ένα 600άρι ή 700άρι (W) μοτέρ. Υπάρχει εδώ γνωστός με 700W και σου μεταφέρω τι έχει γράψει σε ποδηλατικό φόρουμ.
καλησπερα θα σας πω την αποψη μου αφου ειμαι κατοχος e bike...το εχω 2 μηνες το πηρα μεταχειρισμενο το κιτ κ ειναι 14 μηνων,δεν το βγαζω οταν βρεχει ....κανω περιπου 15 με 20 χλμ την ημερα κ ναι ειναι κινεζικο....και δεν μου εχει βγαλει καμια ζημια ειναι 700 βατ κ παει 40χλμ μετρημενο με αμαξι.Τοπληρωσα 300 ευρο κομπλε κ πλεον παιρνω το αμαξι μονο οταν βρεχει η αν παω εκτος Χανιων καπου, σε 3 μηνες εχω κανει αποσβεση απο τη βενζινα που θα εβαζα.....κ αν σου τελειωσει η μπαταρια κανεις πεταλη!!!!!Αν λοιπον δεν εχεις μηχανακι κ εχεις το ποδηλατο αξιζει γιατι ειναι οτι πιο οικονομικο κυκλοφορη με τα δεδομενα της κρισης!!!
-
Ευχαριστω, Puntofato για τις αναλυτικες πληροφοριες.
Το δοκιμασα σε μικρη ανηφορα αλλα λογω του βαρους μου (110κιλα) δυστυχως με απογοητευσε. Αντιθετα αλλο ατομο με ~80 κιλα ανεβηκε σχετικα ανετα. Κατα τα λοιπα ειναι μια αξιολογη και πολυ πρακτικη κατασκευη.
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Τα τελικά στοιχεία από τη χρήση και περίπου 300χλμ που έκανε.
Η μέγιστη φόρτιση διαρκεί 4-5ώρες και η κατανάλωση τροφοδοτικού ξεκινά από 115βατ και πέφτει σταδιακά στα 60 στις 2 ώρες και τέλος συντήρηση 10βάτ. Χοντρικά δηλαδή θέλει 350βατώρια ή 0,35KwH δηλαδή η φόρτιση, άρα 0,35*9λεπτά την KwH είναι 0,035ευρώ.Ψήνομαι κι εγώ ή να φτιάξω ή να πάρω κάτι τέτοιο, το κόστος [μετά την πολύ λογική στην περίπτωση του συγκεκριμένου αρχική επένδυση] όντως βγαίνει κάπου 1 ευρώ ανά 1000 χλμ, που είναι πολύ εντυπωσιακό - not to mention το τι γλιτώνεις από τέλη κλπ.
Τελευταίο χρόνο έχω κάνει αρκετές φορές τη διαδρομή σπίτι-γραφείο (16χλμ χ 2) με ποδήλατο, και ενώ σε χρόνο κερδίζω μέχρι και 1 ώρα στο πήγαινε-έλα σε σχέση με ΜΜΜ (35-40' πήγαινε, 45-55' έλα) το πρόβλημα είναι ο ιδρώτας, που δε μπορείς να τον αποφύγεις (άρα αναγκαστικά αλλαξιά), το κακό που κάνεις στα πνευμόνια σου από τις εξατμίσεις, ειδικά των κακοσυντηρημένων λεωφορείων που όλο και κάποιο θα σε προσπεράσει και θα σε ντουμανιάσει, και το ότι μετά από 8-10 ώρες δουλειά συχνά δεν υπάρχει όρεξη για ανηφορική -κατά μέσο όρο- διαδρομή 16 χλμ προς το σπίτι κάνοντας πετάλι. Οπότε πλην εξαιρέσεων δεν παίζει το 'απλό' ποδήλατο ως καθημερινή λύση.
Τα ερωτήματά που έχω είναι πόσο καλά τα πάει το ηλεκτρικό στις ανηφόρες (βασικά μέχρι τι κλίση με φορτίο 70-80 κιλά) μόνο με μπαταρία και πόσο καλά τα πάει με τη βροχή (έστω ότι ο αναβάτης είναι ντυμένος κατάλληλα, υπάρχει θέμα με τα ηλεκτρικά αν ρίξει καμιά βροχούλα?)...
Έχουν βγει πάντως κάτι απίστευτα κιτάκια (ΟΚ, όχι όλα 'νόμιμα' λόγω μεγαλύτερης έως ΠΟΛΥ μεγαλύτερης ισχύος από αυτή που προβλέπεται από τους νόμους διαφόρων χωρών) για όποιον θέλει το κάτι παραπάνω και δε θέλει απλά 'να κάνει τη δουλειά του' όσο πιο οικονομικά γίνεται - όπως αυτό:
Youtube VideoΗ Daimler (Smart) ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει κι αυτή (αν δεν έχει ήδη κυκλοφορήσει) ηλ/κό ποδήλατο.
http://www.youtube.com/watch?v=Mi7DvjFmtQg
http://www.daimler.com/dccom/0-5-133678 ... 0-0-0.htmlΤο πέτυχα τις προάλλες και βγάζω το καπέλο στον τυπά...
Είναι κάργα παράνομος. Έκανε το ποδήλατό του μηχανοκίνητο, άρα πρέπει να πάρει έγκριση τύπου, να το περάσει από ΚΤΕΟ, να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας, να ασφαλιστεί και να πληρώσει τέλη. Άμα τον πιάσουνε θα φάει της χρονιάς του από πρόστιμα, και θα πάει και σε τακτική δικάσιμο.
Τέτοια κιτάκια βγαίνουν σε πολύ προσιτές (στις ΗΠΑ) τιμές - π.χ:
http://www.bikeberry.com/gas-engine-kits.htmlΣχεδόν 10 φορές φθηνότερα από ηλεκτρικά κιτ όπως αυτό:
http://www.hi-powercycles.com/product.s ... tegoryId=4Καλή φάση, απλά όπως λέτε υπάρχει το θέμα της νομιμότητας.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Έχουν βγει πάντως κάτι απίστευτα κιτάκια (ΟΚ, όχι όλα 'νόμιμα' λόγω μεγαλύτερης έως ΠΟΛΥ μεγαλύτερης ισχύος από αυτή που προβλέπεται από τους νόμους διαφόρων χωρών) για όποιον θέλει το κάτι παραπάνω και δε θέλει απλά 'να κάνει τη δουλειά του' όσο πιο οικονομικά γίνεται - όπως αυτό:
Youtube VideoΌλα νόμιμα είναι, αλλά πάνω από 250W χρειάζεσαι άδεια για μηχανάκι (+δίπλωμα+ασφάλεια+πινακίδες+υποχρεωτικό κράνος+κλπ).
-
Βλέπω στο ιμπέι μοντέλα με 1500 βατ. Θα σκοτωθεί κανένας με δαύτα, έχουν καλά φρένα?
-
Επειδή έχω και τα δύο(και το σκούτερ και κανονικό) μπορώ να πω ότι το σκούτερ σαν ηλεκτρική μετακίνηση είναι καλύτερο αν κατά πολύ φτηνότερο από το κανονικό ηλεκτρικό. Για τα νερά που αναφέρθηκαν με έχει πιάσει κατακλυσμός γυρνώντας από Εύοσμο Τούμπα και η Αγ Δημητρίου ήταν ένα κανονικό ποτάμι. Το παιγνίδι δεν έκανε το παραμικρό και αν και μούσκεμα σαν να μου ρίχναν νερό με μάνικα, έφτασα σπίτι. Αυτό που δεν έχει είναι καλά λάστιχα μιας και η διάσταση που φορά δεν έχει αντιστοιχία σε μηχανάκια και αναγκαστικά μένεις με τα NYLON...
Σε πολύ μεγάλες ανηφόρες αναγκαστικά το βοηθάς λίγο με πετάλ αλλά κατά τα άλλα εγώ και οι υπόλοιποι που πήραμε αυτά τα παιγνίδια δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο άλλο πρόβλημα στην μετακίνησή μας με αυτά.
Και στο κάτω κάτω δεν γίνεται να τα έχεις όλα με 700ευρώ...
Μοτέρ δεν νομίζω να ταιριάζει να το αλλάξεις. Το δικό του είναι γύρω στα 500βατ άσχετα τι λένε, αλλά πάει μαζί με τον ελεγκτή που ελεγχει μέχρι και τα φώτα και το φρενάρισμα ενώ έχει και συναγερμό που αν ενεργοποιηθεί μπλοκάρει και τον τροχό κίνησης... -
Aπό θόρυβο πως πάνε τα ηλεκτρικά ποδήλατα άραγε? Εννοώ τον θόρυβο από το μοτέρ και ουχί τα λάστιχα.
Επίσης αν μείνεις από μπαταρία, δεν είναι πολύ βαριά για να κάνεις πετάλι? -
Ακούγεται μόνο το ρουλεμάν της αλυσίδας και ένας βόμβος όταν δουλεύει το μοτέρ. Επίσης όταν πατάς φρένο ή μάλλον όταν ακουμπάς το φρένο το μοτέρ γίνεται γεννήτρια και ακούγεται πάλι βόμβος. Οι άλλοι δεν σε ακούνε και πολλές φορές πρέπει να πατάς κόρνα έστω και λίγο για να μην πέσεις πάνω τους.
Η πίκρα είναι όταν μείνεις από μπαταρία. Είναι βαρύ και με κοντή σχέση για να κάνεις πετάλι. Είναι απαραίτητο να βάλεις κοντέρ και να βλέπεις τα χλμ που κάνεις μετά την φόρτιση της μπαταρίας.
Σε αντίθεση το κανονικό αν και πιο αδύνατο σαν μοτέρ και να απενεργοποιήσεις το σύστημα πάει μια χαρά αφού είναι ελαφρύ. Η απόσταση που μπορεί να καλύψει στα χαρτιά το δικό μου είναι 120χλμ και δεν πρέπει να είναι ψευδές μιας και σε μια νύχτα έκανα 80χλμ και δεν έμεινα από μπαταρία... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Youtube VideoΌλα νόμιμα είναι, αλλά πάνω από 250W χρειάζεσαι άδεια για μηχανάκι (+δίπλωμα+ασφάλεια+πινακίδες+υποχρεωτικό κράνος+κλπ).
ποιος θα σε ελεγξει αν ειναι 250 ή 5000W?
κρανος εννοειται πρεπει να φορας σε καθε περιπτωση και οχι επειδη το λεει ο νομος
e-ποδήλατα