-
Ο χρήστης FREELANDREW έγραψε:
Εγώ έχω ενα pro'ceed εδώ και δύο χρόνια κια είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δεν είναι gti διότι τα 109 άλογα για 1200 κιλά δεν είναι αρκετά αλλα κινήσε άνετα σε στροφιλίκη και στις ευθείες διατηρεί τα 190 χώρις να φοβάσαι μην απογειωθείς. Επιπλέον είναι ποιοτικό, πλαίσιο βράχος, αξιοπιστο (7 χρόνια εγγυηση) και με 10000 ευρώ βρίσκεις άνετα ένα καλοσυντηρημένο με λίγα χιλιόμετρα.Οι όροι GT και GTi νομίζω έχουν βιαστεί με το πέρασμα του χρόνου.
Άν δεν κάνω λάθος βγαίνουν κατά καιρούς μοντέλα GTi που είναι πιο hardcore από τα GT. Αυτό πως δικαιολογείται? To -i- δεν σημαίνει injection? Δλδ άσχετο.Έπειτα μικρό GT/GTi ουσιαστικά δεν υφίσταται, εκτός αν υπάρχει κάποιο μικρό αμάξι που σου δίνει τον συνδυασμό άνεσης και επιδόσεων για να βγάλεις ένα ταξίδι πολλών 100άδων χιλιομέτρων.
Και βασικά δεν έχω καταλάβει γιατί μερικές εταιρείες επίμενουν σε αυτό το πράγμα. Πες το rallye, sport, S απλό ή οτιδήποτε άλλο, αλλά γιατί να θες να υιοθετήσεις κάτι που έβγαλαν οι ιταλοί (αυτοί νομίζω είναι) για να ονομάζουν αυτοκίνητα που όντως ήταν GT?
Μου χτυπάει άσχημα και δεν το καταλαβαίνω κιόλας.
ΥΓ: Καλά για το pro_ceed είναι έρωτας, ότι και να πω λόγω υποκειμενικότητας θα βγεί εντελώς γραφικό.
-
Φιλε Ρico εχεις δικιο... τον ορο τον χρησιμοποιησα χαριν συντομιας..
Σαφως τα ibiza, punto, colt κτλ δν ειναι gt, ο,τι μηχανη κ να βαλεις πανω..Απο την αλλη σιγουρα ,αν εξαιρεσεις τον θορυβο, κανουν πιο ανετο ταξιδι απο το προηγουμενο 1300αρι μου, και ισως ειναι οτι πιο κοντινο σε gt για καποιον που εχει να διαθεσει 1 πολυ μικροτερο ποσο απο αυτο που χρειαζεται για κανονικο grand tourer..
Kαλως ή κακως αυτος ο ορος εχει επικρατησει για τα εν λογω αυτοκινητακια...οσο για το i (injection), νομιζω πως μπαινει για να δωσει κανα δυο αλογα παραπανω.. -
Παιδια ο ορος GTi χρησιμοποιηθηκε απο τη vw για το 1ο γκολφ. O ορος αυτος κανονικα μεταφραζεται ως hot hatch εφ'οσον τα αυτοκινητα αυτης της φιλοσοφιας σημερα ειναι ακριβως τετοια (corsa opc, 207 rallye, ibiza cupra, polo gti κλπ)
Τα GT δεν εχουν καμια σχεση, τωρα γιατι το ονομασε ετσι η vw στις αρχες του 80' δε μπορω να το γνωριζω
-
GT/GTi
http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_tourer
Είμαι ένας ιδιοκτήτης GT:
*A grand tourer (Italian: gran turismo) (GT) is a high-performance luxury automobile designed for long-distance driving. The most common format is a two-door coupé with either a two-seat or a 2+2 arrangement.The term derives from the Italian phrase gran turismo, homage to the tradition of the grand tour, used to represent automobiles regarded as grand tourers, able to make long-distance, high-speed journeys in both comfort and style. The English translation is grand touring.*
Και μετά ξύπνησα...
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
vw polo gti 2002 1.6 -125 άλογά πολύ κάλο τράβηγμα μέχρι τον κοφτή υπάρχουν σε τιμές γύρο στα6 χιλιάρικα υπολόγιζε κ ενα χιλιάρικο μαξ για να το κάνεις κάλο σερβις-αλαγμα αμορτισέρ-δισκο-πλατο κ με 7χιλ την έχεις καθαρή εγω αυτό θα επερνα αν τα ειχα...Επίσης, αν δεν έχουν αλλαχτεί, υπολόγιζε πριν τις 120-130.000 χλμ
θερμοστάτη
αντλία νερού
μηχανισμούς παραθύρων
καμιά κλειδαριά
silent block εμπρός
κανένα χερούλι στο εσωτερικό
επενδύσεις που ξεφλουδίζουν
ταπετσαρίες που κρεμάνε
Κρίμα γιατί κατά τα άλλα είναι γεροφτιαγμένο. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
vw polo gti 2002 1.6 -125 άλογά πολύ κάλο τράβηγμα μέχρι τον κοφτή υπάρχουν σε τιμές γύρο στα6 χιλιάρικα υπολόγιζε κ ενα χιλιάρικο μαξ για να το κάνεις κάλο σερβις-αλαγμα αμορτισέρ-δισκο-πλατο κ με 7χιλ την έχεις καθαρή εγω αυτό θα επερνα αν τα ειχα...
Επίσης, αν δεν έχουν αλλαχτεί, υπολόγιζε πριν τις 120-130.000 χλμ
θερμοστάτη
αντλία νερού
μηχανισμούς παραθύρων
καμιά κλειδαριά
silent block εμπρός
κανένα χερούλι στο εσωτερικό
επενδύσεις που ξεφλουδίζουν
ταπετσαρίες που κρεμάνε
Κρίμα γιατί κατά τα άλλα είναι γεροφτιαγμένο.περιλαμβανομένων στο χιλιάρικο που αναφέρω...αυτα ειναι λεπτομερείς ουτε ευρό δεν κοστίζουν ολα
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Είμαι ένας ιδιοκτήτης GT:
*A grand tourer (Italian: gran turismo) (GT) is a high-performance luxury automobile designed for long-distance driving. The most common format is a two-door coupé with either a two-seat or a 2+2 arrangement.The term derives from the Italian phrase gran turismo, homage to the tradition of the grand tour, used to represent automobiles regarded as grand tourers, able to make long-distance, high-speed journeys in both comfort and style. The English translation is grand touring.*
Και μετά ξύπνησα...
Κλείσε τα μάτια σου και πόση διαφορά νομίζεις πως θα δεις στο δικό σου GT από αυτό το (κατά carspotting's thread) ασχημότατο GT που βγαίνει και σε κόκκινο (κατά Gulietta's thread)?
Ίσως και καμία. Όλα μια ιδέα είναι!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κλείσε τα μάτια σου και πόση διαφορά νομίζεις πως θα δεις στο δικό σου GT από αυτό το (κατά carspotting's thread) ασχημότατο GT που βγαίνει και σε κόκκινο (κατά Gulietta's thread)?
Ίσως και καμία. Όλα μια ιδέα είναι!
Δεν έχεις άδικο. Αν είχα πάρει το 207 σε κόκκινο χρώμα κάπως έτσι θα ήταν...
Μικρό μεταχειρισμένο GTI με 10.000 ευρώ ??