-
Μεζούρα δεν πήρα αλλά σε όσα έχω μπει και σαν αίσθηση άνεσης και χώρων το Vitara υπερτερεί. Συγκριτικά δε λίγο στεναχωρο το Captur, παραπάνω το Renegade, απελπιστικο το Juke. Έχει να κάνει βέβαια με το πόσο ογκωδες είναι το ταμπλό, η απόσταση της οροφής, το μέγεθος των παραθύρων κλπ.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Και το Kuga μόνο 27ΤΟΡ 20 σε πωλήσεις SUV τον Ιανουάριο
Nissan Qashqai 303
VW Tiguan 130
Peugeot 2008 109
Suzuki Vitara 102
Toyota C-HR 79
Jeep Renegade 67
Suzuki SX4 61
Audi Q2 56
Peugeot 3008 43
Opel Mokka 42
Audi Q3 40
Dacia Duster 35
Renault Captur 33
Honda HR-V 32
BMW X1 30
Ford Kuga 27
Nisan Juke 22
Fiat 500X 14
SEAT Ateca 13
Volvo XC90 12http://www.zougla.gr/automoto/news/agora/article/ta-suv-pou-agorasan-i-elines-ton-ianouario
Κοιτάζω τη λίστα.
Ένα αυτοκίνητο που εμένα μου αρέσει και το έχω δει και στο δρόμο, δεν είναι στην λίστα.
Περίεργο. Ούτε μία πώληση;
Κατά τα άλλα από τα παραπάνω κανένα δεν με ενθουσιάζει για περίπτωση αγοράς.
Αν εξαιρέσουμε το προσιτό Duster (αλλά μεγάλο σε όγκο), όλα τα υπόλοιπα απευθύνονται σε λεφτάδες. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και το Kuga μόνο 27
ΤΟΡ 20 σε πωλήσεις SUV τον Ιανουάριο
Nissan Qashqai 303
VW Tiguan 130
Peugeot 2008 109
Suzuki Vitara 102
Toyota C-HR 79
Jeep Renegade 67
Suzuki SX4 61
Audi Q2 56
Peugeot 3008 43
Opel Mokka 42
Audi Q3 40
Dacia Duster 35
Renault Captur 33
Honda HR-V 32
BMW X1 30
Ford Kuga 27
Nisan Juke 22
Fiat 500X 14
SEAT Ateca 13
Volvo XC90 12http://www.zougla.gr/automoto/news/agora/article/ta-suv-pou-agorasan-i-elines-ton-ianouario
Κοιτάζω τη λίστα.
Ένα αυτοκίνητο που εμένα μου αρέσει και το έχω δει και στο δρόμο, δεν είναι στην λίστα.
Αν εξαιρέσουμε το προσιτό Duster (αλλά μεγάλο σε όγκο), όλα τα υπόλοιπα απευθύνονται σε λεφτάδες.Ποιο λείπει?
Αναμεικτη η λίστα αλλά με εξαίρεση τα BMW/Audi τα υπόλοιπα είναι προσιτά. Sx4, 2008, ακόμα και το QQ που είναι εκτός περιόδου... προσφοράς.
Τελευταίο το Juke. Δεν γερασε αλλά παλιωσε. Καιρός να σκεφτούν αντικαταστατη.
-
Μέσα στην χρονιά θα κυκλοφορήσει ο αντικαταστάτης.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και το Kuga μόνο 27
ΤΟΡ 20 σε πωλήσεις SUV τον Ιανουάριο
Nissan Qashqai 303
VW Tiguan 130
Peugeot 2008 109
Suzuki Vitara 102
Toyota C-HR 79
Jeep Renegade 67
Suzuki SX4 61
Audi Q2 56
Peugeot 3008 43
Opel Mokka 42
Audi Q3 40
Dacia Duster 35
Renault Captur 33
Honda HR-V 32
BMW X1 30
Ford Kuga 27
Nisan Juke 22
Fiat 500X 14
SEAT Ateca 13
Κοιτάζω τη λίστα.
Αν εξαιρέσουμε το προσιτό Duster (αλλά μεγάλο σε όγκο), όλα τα υπόλοιπα απευθύνονται σε λεφτάδες.Δλδ με πόσο θες να πάρεις ένα suv με χώρους; 10Κ; το sx4 πχ η βενζίνα ξεκινά κάτω από 15Κ. Και αυτό για λεφτάδες είναι;
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Βασίλη ναι. Οι χώροι τους ίσα που αρκούν για μια τριμελη οικογένεια. Γι αυτό και έχουν μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον τα μεγαλύτερα που στην ουσία αντικατεστησαν τα SW & MPV τα αμιγώς οικογενειακά.ακριβώς.
Τα μικρά SUV δεν εχουν κατα την γνώμη μου λόγο επιλογής σε σχέση με ενα χατσμπακ,με εξαίρεση το 1% των αγοραστών που θέλουν 4χ4 για off-roading. -
Είχα χρόνο σήμερα και πήρα τα παιδιά και πήγαμε για χάζι αυτοκινήτων.
Είναι καταρχήν άλλη αίσθηση να πηγαίνεις σε αντιπροσωπεία χαλαρός χωρίς άμεση διάθεση να χάλασεις λεφτά, να καλύψεις κάποια ανάγκη ή να δώσεις αμάξι για ανταλλαγή.
Πήγα αρχικά σε φόρντ για το kuga αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω τεστ drive παρότι το αμάξι ήταν εκεί και ο πωλητής δεν έπηζε στη δουλειά.
Το δοκιμής ήταν πετρέλαιο st line manual που είναι φουλ με όλα μέσα (ημιδερματινα, xenon, 18αρες, όλα τα ηλεκτρονικά κλπ) και το εκθεσιακό business line με κάποια πράγματα λιγότερα.
Αυτόματο που θα αγόραζα οπωσδήποτε μόνο παραγγελία με τρίμηνη αναμονή. Τιμές για πετρέλαιο πάντα (1,5 120 ίππους ) αυτόματο στα 28200 το business και στα 31500 το st line με μεταλλικό και τα πάντα όλα (κλειδί) και επιπλέον 8 συνολικά χρονια εγγύησης.
Βέβαια η st line είναι υπερπλήρης και πλην ηλιοροφής δεν λείπει κάτι. Ο πωλητής έλεγε να κάνω οπωσδήποτε το τεστ drive για να δω ποσο ευθύβολο και γρήγορο είναι και μου έλεγε ότι 200αριζει άνετα. Για το αντίστοιχο αυτόματο βενζίνης (183 ίπποι με τετρακίνηση) δεν μου είπε κάτι μιας και έμμεσα μου επιβεβαίωσε τα περί μεγαλης κατανάλωσης. Ούτε τιμές δεν μπήκε στον κόπο να μου δώσει και μου είπε να περάσω ενα απόγευμα για δοκιμή.
Το αυτοκίνητο είναι μεγάλο και άνετο με χώρους (δεν ενθουσιάζει το πορτ μπαγκαζ αλλά έχει πολλαπλών πίσω).
Βέβαια πάνω από 30000 δύσκολα θα έδινα για μη πριμιουμ ή μη Τογιότα. Στην οικογένεια υπάρχουν ωστόσο και αλλα φορντ και η εμπειρία είναι μάλλον με θετικό πρόσημο.Μετά πήγα στην αγαπημένη μου Τογιότα για να κάνω τεστ drive το Chr. Εκεί τα ξέρω τα παιδιά μιας και έχουμε πάρει το hybrid Yaris και έχω άνεση.
Καναμε χάζι μαζί με τα παιδιά τα πάντα και πάθαμε πλάκα με τους χώρους του rav και το θέλαμε οικογενειακώς. Ήταν μια καλή έκδοση δίλιτρο βενζίνης με cvt σε άσπρο περλέ όπως το Yaris μας και έκανε 35000. Αν μου το άφηνε το εκθεσιακό 33000 το αγόραζα και σήμερα κιόλας καθώς ήταν τέλειο,επιβλητικό με άπειρους χώρους ....τα πάντα όλα (ίσως στο τέλος του μήνα το σκεφτούν ξανά).
Με το δικό μου τον πωλητή κάναμε και την πλάκα μας μιας και μου λέει τι πας να πάρεις το chr είναι για εσένα και μάλιστα έπαθε και πλάκα όταν του είπα ποσό πούλησα το qq και ότι πλέον έχω κασουμπα για τυχόν αγορά.
Συζητώντας μου ανέφερε ότι έχουν αρχίσει να σκάνε πολλά νέα qq για ανταλλαγή και ότι το δικό μου θα το είχε πάρει για 18000. Μάλιστα πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη μου ήρθε και άλλο qq για ανταλλαγή (δεύτερο σήμερα όπως μου είπε ο πωλητής). Γενικά έδειχναν πολύ ευχαριστημένοι, η έκθεση είχε παρά πολύ κίνηση και ειδικά το chr άρεσε σε όλους όσους μπήκαν και πουλάει ήδη πολύ καλά.
Μετά από όλα αυτά και αφού τα περιεργαστήκαμε όλα ( τα παιδιά υπέρ του ραβ πάντα) πήραμε οικογενειακώς το υβριδικό chr μόνοι εννοείται χωρίς πωλητή (έκδοση ult)Περάσαμε και από το σπίτι και πήραμε και τη γυναίκα κάναμε τη βόλτα μας άνετα για περισσοτερο από μισάωρο και μετά το επιστρέψαμε.
Άριστο ποιοτικά (μου είχε λείψει η απτή ποιότητα τόσο καιρό με το qq) σβέλτο (είμαι συνηθισμένος στο στυλ οδήγησης των υβριδικών ),άνετο με πολλά καλούδια.
Πολύ καλή εντύπωση αλλά δεν ψήνομαι γενικά για αμάξι την εποχή αυτή.
Από τη βόλτα με τα παιδιά θετικό ότι δεν στριμώχθηκαν πίσω ούτε στο φως της ημέρας παραπονέθηκαν για το πίσω κλειστοφοβικό (μέσα στην έκθεση η κόρη παραπονέθηκε λίγο)
Της γυναίκας της άρεσε πολύ επίσης (έχει επιτυχία στο ασθενές φύλο όπως μου έλεγαν τα παιδιά στην έκθεση )Για τιμές, διαθεσιμότητα κλπ δεν ρώτησα γιατί είχε πολύ κόσμο.
Θα περάσω κάποιο απόγευμα είπαμε με το δικό μου τον πωλητή και θα τα πούμε (πάντα παίζουν προσφορές) ενώ αν τελικά ψηθω θα πέσουν ίσως και τα σχετικά τηλέφωνα. -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Δλδ με πόσο θες να πάρεις ένα suv με χώρους; 10Κ; το sx4 πχ η βενζίνα ξεκινά κάτω από 15Κ. Και αυτό για λεφτάδες είναι;Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Το έχω ξαναγράψει. Η τιμή που ανακοινώνουν ότι 'ξεκινά μία έκδοση' είναι δόλωμα. Είναι εκδόσεις με ελλείψεις στον εξοπλισμό. Πας στην εμπορία να πάρεις τιμές και εκεί που ξεκινάς με budget 15000euro φτάνεις στα 20000euro για πλάκα.
Έτσι την πάτησε η αδελφή μου με το Baleno, εγώ με το Jimny, με το Panda κλπ...κλπ... Τιμές δολώματα.Όσο αφορά το SX4 ... μπορεί να ξεκινά η έκδοση GL από 15000euro αλλά με πολλές ελλείψεις στον εξοπλισμό και χωρίς μεταλλικό χρώμα. Δηλαδή θέλεις 16000euro στην καλύτερη.
Αν όμως θέλεις ένα κροσόβερ για να πας ένα χειμωνιάτικο ταξιδάκι και όχι για να βολτάρεις μέσα στην Αθήνα, πιθανά θα θέλεις και προβολείς ομίχλης. Αμέσως πας στην έκδοση GL+ με αρχική τιμή 19000euro χωρίς μεταλλικό χρώμα. Ανέβηκες αμέσως στα 20000euro.
Όλα τα αυτοκίνητα της λίστας έχουν την ίδια φιλοσοφία. Πας δηλαδή με 20000euro στη τσέπη και έχεις και γκαβάτζα άλλες 5000euro για παν ενδεχόμενο.
Με βάση το δικό μου πορτοφόλι εν' καιρώ κρίσης θεωρώ ότι αυτές οι τιμές είναι για λεφτάδες ευκατάστατους.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Βασίλη ναι. Οι χώροι τους ίσα που αρκούν για μια τριμελη οικογένεια. Γι αυτό και έχουν μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον τα μεγαλύτερα που στην ουσία αντικατεστησαν τα SW & MPV τα αμιγώς οικογενειακά.
ακριβώς.
Τα μικρά SUV δεν εχουν κατα την γνώμη μου λόγο επιλογής σε σχέση με ενα χατσμπακ,με εξαίρεση το 1% των αγοραστών που θέλουν 4χ4 για off-roading.Η κατηγορία των μικρών SUV (B-SUV) έχει το 21% της αγοράς και πέρσι είχε την μεγαλύτερη αύξηση (+38%) από όλες τις κατηγορίες των SUVs.
-
Στέφανε εφόσον σου άρεσε το CHR αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σκέψου μόνο (ξανα) τις χωροταξικες ανάγκες σου και φυσικά τα οικονομικά σου και προχώρα.
Αντίθετα ξεκάθαρα και μόνο λόγω αναξιοπιστίας του κράτους μας θα έλεγα το καινουριο και 2λιτρο Rav να το ξεχάσεις. Ζήτα τους ένα πόστερ του για το γραφείο σου! Δεν θα σου κοστίσει τίποτα και δεν πληρώνει τέλη και φόρους ενώ το βλέπεις και σε ευχαριστεί αυτό που βλέπεις! Lol! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στέφανε εφόσον σου άρεσε το CHR αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σκέψου μόνο (ξανα) τις χωροταξικες ανάγκες σου και φυσικά τα οικονομικά σου και προχώρα.
Αντίθετα ξεκάθαρα και μόνο λόγω αναξιοπιστίας του κράτους μας θα έλεγα το καινουριο και 2λιτρο Rav να το ξεχάσεις. Ζήτα τους ένα πόστερ του για το γραφείο σου! Δεν θα σου κοστίσει τίποτα και δεν πληρώνει τέλη και φόρους ενώ το βλέπεις και σε ευχαριστεί αυτό που βλέπεις! Lol!Εισαι θεουλης !!!! Αυτο με το πόστερ ολα τα λεφτα.... ειναι κρίμα πάντως γιατι ειναι πολυ ομορφο και άνετο σκαρί που με την κατάλληλη τιμη θα μπορούσα να πω χαχαλι τα 460 ευρώ το χρονο στο φόρο πολυτελείας.
Πάντως ειλικρινά νέο αμάξι δεν εχω καμία όρεξη να πάρω εκτός αν μυρίστω grexit όποτε τότε θα παω να εξόφλησω στεγαστικό και πάρω ακριβό αμάξι για να μην μου τα φάνε τα όρνεα .....Το chr σε χώρους προσωπικα με καλύπτει. Τα παιδια μου ειναι πλέον μεγάλα (5 και 10) όποτε αφού δεν έχουμε ανάγκη καρότσια και παρκοκρεβατα άνετα μας χωράει.
Αλλωστε και στο qq που εχει ονομαστικό χωρο 430 χωρις το διπλό πάτο που εγω προσωπικα πάντα είχα τοποθετημένο, ο υπόλοιπος χώρος ειναι ίδιος σχεδόν με το Chr άρα δεν θα μου λείψει εκει κατι.
Χωροταξικά και σχεδιαστικά 2 πράγματα δεν μου άρεσαν. Το εν στο κόψιμο των πίσω παραθύρων που για ενήλικα ειναι κλειστοφοβικό (τα παιδια που φοβόμουν αντίθετα μου επιβεβαίωσαν οτι στο φως της μέρας δεν είχαν κανενα θέμα) και η οθόνη που πετιέται απο το ταμπλό ειδικά οταν δεν εχει να σου δείξει κατι πλην του ραδιόφωνικου σταθμού που παίζει (λύνεται αν σου δείχνει χάρτη, αλλα αυτοί ειναι έξτρα)
Κατα τα λοιπά επιτέλους επιστροφή στην ποιότητα !!!! -
Σύμφωνοι για τις δικές σου ανάγκες αλλά μιλώντας για το σύνολο του κόσμου αμάξι με μήκος 4.36μ που έχει 377 μόνο λτ χώρο αποσκευών δεν πρέπει να υπάρχει άλλο! Πώς τα κατάφεραν εκεί στην τογιοτα;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Βασίλη ναι. Οι χώροι τους ίσα που αρκούν για μια τριμελη οικογένεια. Γι αυτό και έχουν μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον τα μεγαλύτερα που στην ουσία αντικατεστησαν τα SW & MPV τα αμιγώς οικογενειακά.
ακριβώς.
Τα μικρά SUV δεν εχουν κατα την γνώμη μου λόγο επιλογής σε σχέση με ενα χατσμπακ,με εξαίρεση το 1% των αγοραστών που θέλουν 4χ4 για off-roading.Η κατηγορία των μικρών SUV (B-SUV) έχει το 21% της αγοράς και πέρσι είχε την μεγαλύτερη αύξηση (+38%) από όλες τις κατηγορίες των SUVs.
Τίποτα γυναίκες για την ορατότητα και συνταξιούχοι για την οφυαλγια τους θα τα αγορασαν
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Σύμφωνοι για τις δικές σου ανάγκες αλλά μιλώντας για το σύνολο του κόσμου αμάξι με μήκος 4.36μ που έχει 377 μόνο λτ χώρο αποσκευών δεν πρέπει να υπάρχει άλλο! Πώς τα κατάφεραν εκεί στην τογιοτα;Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Ολα θέμα ιεράρχησης ειναι φίλε μου...
Ασε που όπως έγραψα αν ειναι και τα 377 διαθέσιμα, που ειναι και εχει και αλλο χωρο για μικροπράγματα απο κάτω αν δεν εχεις ρεζέρβα, τότε δεν διαφέρει παρά ελαχιστα απο την τυπική διαρρύθμιση του ηγέτη της κατηγορίας που εχει ονομαστικά 420 αλλα χάνεις το 1/5 με το διπλό πάτο που οι περισσότεροι δεν βγάζουν .... -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
αμάξι με μήκος 4.36μ που έχει 377 μόνο λτ χώρο αποσκευών δεν πρέπει να υπάρχει άλλο! Πώς τα κατάφεραν εκεί στην τογιοτα;
Sent from my Redmi Note 3 using TapatalkΕνα σωρό υπάρχουν....
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
αμάξι με μήκος 4.36μ που έχει 377 μόνο λτ χώρο αποσκευών δεν πρέπει να υπάρχει άλλο! Πώς τα κατάφεραν εκεί στην τογιοτα;
Για πες ένα που να είναι +4.30μ όμως
-
To πρόβλημα με την Toyota Hellas και το Rav4 είναι οτι μάλλον δεν θέλουν να πουλήσει. Πιο ευνοικά διακείμενους αγοραστές από εμένα και την γυναίκα θα ήταν δύσκολο να βρει η Toyota αλλά με το τρόπο μας έδειξε οτι δεν την ενδιαφέρει να πουλήσει.
- Ποτέ δεν είχε ουτε για δείγμα ετοιμοπαράδωτο rav4. Μόνο στα τελειώματα της έκδοσης Active (ή τωρινή έκδοση είναι active TSS) έφερε μερικά diesel με το κινητήρα της BMW (με την τόσο κακή ιστορία) και μόνο σε γκρι και σε μαύρο.
2)Αντί να πέσει η τιμή όπως θα ήταν φυσιολογικό με το καινούργιο σύστημα, καθώς ήταν 2.0 , με την αλλαγή πήγε και έστειλε την λιανική τιμή προ φόρο πάνω από 20.000 (μιλάμε πάντα για την έκδοση Active-TSS) ενώ πριν ήταν αρκετά παρακάτω με αποτέλεσμα τελικά να γίνει ακριβότερο από πριν, ενώ η φυσιολογική αλλάγη θα ήταν η αντίθετη ( Η λογικότερη εξήγηση είναι οτι αφού ακρίβυνε ο ανταγωνισμός , ακρίβυνε και η Toyota, αλλά to . RAV4 ήταν δίλιτρο.)
3)Το αποκορύφωμα ήταν οταν πήγα τέλη Νοέμβρη να πάρω τελική προσφορά , είχε μειώσει και την έκπτωση στα 1000 , ενω μερικές μέρες πριν ήταν 1500 ευρώ. Φυσικά τίποτα ετοιμοπαράδωτο και για avensis του 2007 με 100.000 συντηρημένο στην αντιπροσωπία μου έδιναν 4.500 όταν το πούλησα μέσω του car σε μια εβδομάδα 6.500 χωρίς να κουραστώ.
Bye bye toyota. Θα πρέπει να σέβεσαι περισσότερο τους πελάτες που ήταν διατεθειμένοι να σου δώσουν 33.000 τις σημερινές ημέρες.
Και τελικά γιατί; Ιαπωνέζος και ο Honda CRV και μάλλον με καλύτερη ποιότητα κατασκευής , μεγαλύτερη προσοχή στην λεπτομέρια, καλύτερους κινητήρες και καλύτερους χώρους και πρακτικότητα. Έαν αγόραζα σήμερα πάλι το CRV θα έπερνα αλλά με το αυτόματο 9 κιβώτιο το όποιο δυστυχώς όταν το αποφάσισαν κόστιζε 40+ χιλιάδες ενώ σήμερα έχει 37.000.
Δεν είναι λίγα αλλά τα αξίζει, με μόνο μειονέκτητα οτι είναι diesel και αργά ή γρήγορα θα έρθει ο φορολογικός και καλά οικολογικός πέλεκυς.
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Είναι καταρχήν άλλη αίσθηση να πηγαίνεις σε αντιπροσωπεία χαλαρός χωρίς άμεση διάθεση να χάλασεις λεφτά, να καλύψεις κάποια ανάγκη ή να δώσεις αμάξι για ανταλλαγή.
Πήγα αρχικά σε φόρντ για το kuga αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω τεστ drive παρότι το αμάξι ήταν εκεί και ο πωλητής δεν έπηζε στη δουλειά.
Το δοκιμής ήταν πετρέλαιο st line manual που είναι φουλ με όλα μέσα (ημιδερματινα, xenon, 18αρες, όλα τα ηλεκτρονικά κλπ) και το εκθεσιακό business line με κάποια πράγματα λιγότερα.
Αυτόματο που θα αγόραζα οπωσδήποτε μόνο παραγγελία με τρίμηνη αναμονή. Τιμές για πετρέλαιο πάντα (1,5 120 ίππους ) αυτόματο στα 28200 το business και στα 31500 το st line με μεταλλικό και τα πάντα όλα (κλειδί) και επιπλέον 8 συνολικά χρονια εγγύησης.
Βέβαια η st line είναι υπερπλήρης και πλην ηλιοροφής δεν λείπει κάτι. Ο πωλητής έλεγε να κάνω οπωσδήποτε το τεστ drive για να δω ποσο ευθύβολο και γρήγορο είναι και μου έλεγε ότι 200αριζει άνετα. Για το αντίστοιχο αυτόματο βενζίνης (183 ίπποι με τετρακίνηση) δεν μου είπε κάτι μιας και έμμεσα μου επιβεβαίωσε τα περί μεγαλης κατανάλωσης. Ούτε τιμές δεν μπήκε στον κόπο να μου δώσει και μου είπε να περάσω ενα απόγευμα για δοκιμή.
Το αυτοκίνητο είναι μεγάλο και άνετο με χώρους (δεν ενθουσιάζει το πορτ μπαγκαζ αλλά έχει πολλαπλών πίσω).
Βέβαια πάνω από 30000 δύσκολα θα έδινα για μη πριμιουμ ή μη Τογιότα. Στην οικογένεια υπάρχουν ωστόσο και αλλα φορντ και η εμπειρία είναι μάλλον με θετικό πρόσημο.Μετά πήγα στην αγαπημένη μου Τογιότα για να κάνω τεστ drive το Chr. Εκεί τα ξέρω τα παιδιά μιας και έχουμε πάρει το hybrid Yaris και έχω άνεση.
Καναμε χάζι μαζί με τα παιδιά τα πάντα και πάθαμε πλάκα με τους χώρους του rav και το θέλαμε οικογενειακώς. Ήταν μια καλή έκδοση δίλιτρο βενζίνης με cvt σε άσπρο περλέ όπως το Yaris μας και έκανε 35000. Αν μου το άφηνε το εκθεσιακό 33000 το αγόραζα και σήμερα κιόλας καθώς ήταν τέλειο,επιβλητικό με άπειρους χώρους ....τα πάντα όλα (ίσως στο τέλος του μήνα το σκεφτούν ξανά).
Με το δικό μου τον πωλητή κάναμε και την πλάκα μας μιας και μου λέει τι πας να πάρεις το chr είναι για εσένα και μάλιστα έπαθε και πλάκα όταν του είπα ποσό πούλησα το qq και ότι πλέον έχω κασουμπα για τυχόν αγορά.
Συζητώντας μου ανέφερε ότι έχουν αρχίσει να σκάνε πολλά νέα qq για ανταλλαγή και ότι το δικό μου θα το είχε πάρει για 18000. Μάλιστα πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη μου ήρθε και άλλο qq για ανταλλαγή (δεύτερο σήμερα όπως μου είπε ο πωλητής). Γενικά έδειχναν πολύ ευχαριστημένοι, η έκθεση είχε παρά πολύ κίνηση και ειδικά το chr άρεσε σε όλους όσους μπήκαν και πουλάει ήδη πολύ καλά.
Μετά από όλα αυτά και αφού τα περιεργαστήκαμε όλα ( τα παιδιά υπέρ του ραβ πάντα) πήραμε οικογενειακώς το υβριδικό chr μόνοι εννοείται χωρίς πωλητή (έκδοση ult)Περάσαμε και από το σπίτι και πήραμε και τη γυναίκα κάναμε τη βόλτα μας άνετα για περισσοτερο από μισάωρο και μετά το επιστρέψαμε.
Άριστο ποιοτικά (μου είχε λείψει η απτή ποιότητα τόσο καιρό με το qq) σβέλτο (είμαι συνηθισμένος στο στυλ οδήγησης των υβριδικών ),άνετο με πολλά καλούδια.
Από τη βόλτα με τα παιδιά θετικό ότι δεν στριμώχθηκαν πίσω ούτε στο φως της ημέρας παραπονέθηκαν για το πίσω κλειστοφοβικό (μέσα στην έκθεση η κόρη παραπονέθηκε λίγο)
Της γυναίκας της άρεσε πολύ επίσης (έχει επιτυχία στο ασθενές φύλο όπως μου έλεγαν τα παιδιά στην έκθεση )Για τιμές, διαθεσιμότητα κλπ δεν ρώτησα γιατί είχε πολύ κόσμο.
Θα περάσω κάποιο απόγευμα είπαμε με το δικό μου τον πωλητή και θα τα πούμε (πάντα παίζουν προσφορές) ενώ αν τελικά ψηθω θα πέσουν ίσως και τα σχετικά τηλέφωνα. -
Έρωτας το rav ακόμα και διλιτρο, μόνο και μόνο επειδή είναι rav και Toyota.
Αλλά δεν ζούμε σε σοβαρή χώρα.... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Θα περάσω κάποιο απόγευμα είπαμε με το δικό μου τον πωλητή και θα τα πούμε (πάντα παίζουν προσφορές) ενώ αν τελικά ψηθω θα πέσουν ίσως και τα σχετικά τηλέφωνα.Αντίθετα εγώ πέρασα να δω το Kuga (μιας και το είδα στο the mall) και ενώ πνίγονταν στη δουλεία προσφέρθηκαν να κάνω test drive χωρίς να το ζητήσω. Είχαν το ST-line πετρέλαιο manual. Το έκανα το test drive αλλά δεν ψήνομαι για πετρέλαιο και πήρα προσφορά για το ίδιο σε βενζίνα 150Ps.
Πριν είχα φύγει από την Toyota. Οδήγησα το c-hr 1.200cc. Δεν ξέρω, μου φάνηκε λίγο ψοφίμι σε ροπή με τρία άτομα μέσα. Η πλάκα είναι ότι είχα ψηθεί άγρια να το πάρω. Από την άλλη ο πωλητής πολύ ενημερωμένος.... Των ρώτησα και καλά τι τέλη κυκλοφορίας έχει το συγκεκριμένο και μου λέει γύρω στα 125€... ελπίζω να μην το έλεγε επίτηδες ώστε να χρυσώσει το χάπι.
To Kuga πάντως πολύ πιο άνετο και άλλη κατηγορία για να λέμε την αλήθεια αλλά τα πλασικά του μέσα μου δείχνουν λίγο ψεύτικα μπροστά στο εσωτερικό του c-hr.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Για πες ένα που να είναι +4.30μ όμως
Καταρχάς το mazda 3 της οικογενειας
Και επειδή μπορεί να το πεις παλιό να βάλω απο τωρινά μοντελα το pulsar,το Astra και την giullieta. Βασικά σχεδόν ολα τα χατσμπακ σε αυτές τις τιμες πορτπαγκαζ παίζουν αλλα βαριέμαι να ψάχνω ποια ειναι λίγα εκατοστά πάνω και ποια λίγα έκατοςτα κατω των 4.30.
SUV/Crossovers Forum