-
ρε συ G60 κοιτα την εγγραφη σου και την δικη μου αλλα και του nik16v λιγο πιο πανω , τωρα το ειδα
περασαν 9 χρονια , καταθλιψη.
αντε καληνυχτα . -
Εχθές το βράδυ έβαλε η σύζυγος το πλυντήριο πιάτων και το πρωί που σηκωθήκαμε το βρήκαμε κολλημένο στο 1 λεπτό υπόλοιπο πλήσης και να κάνει έναν περίεργο θόρυβο...
Είναι Siemens 45άρι εντοιχισμένο και το έχουμε εδώ και 10 χρόνια.Γενικά φαίνεται ότι δουλεύει, με κλείσιμο/άναμα και reset δείχνει ότι ξεκινά το πρόγραμμα που επιλέγεις αλλά ο περίεργος θόρυβος παραμένει και δεν προχωράει καθόλου σε πλύση.
Επίσης δεν φαίνεται να λειτουργεί και η αναμονή έναρξης, κατευθείαν ξεκινάει να κάνει αυτόν τον περίεργο θόρυβο.Παρατηρήσαμε επίσης μια λίγο περίεργη μυρωδιά ηλεκτρολογικής φύσης, δηλαδή πώς μυρίζουν καμμιά φορά οι ηλεκτρονικές πλακέτες αλλά όχι ακριβώς σαν να έχει καεί κάτι.
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κοιτάξω πριν καλέσουμε τον «γιατρό» ;;;
Επίσης καμμιά ιδέα ως προς το τί μπορεί να φταίει θα ήταν καλή για να μην μας πιασοκ@λιάσει ο «γιατρός» με διάφορα παραμύθια...Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ακόμα και συσκευές με τρανταχτό όνομα όσο αναφορά την αξιοπιστία και την ποιότητα κατασκευής εμένα προσωπικά δεν με δελεάζουν όπως πχ η miele,ε δεν είδα και την σούπερ ντούπερ κατασκευή για τα λεφτά που ζητάνε.
Θα έλεγα ότι ένα πλυντήριο bosch made in Germany είναι εφάμιλο στα μισά λεφτά σε σχέση με τα miele και σαφώς ανώτερο απ τα Ιταλικά/Ισπανικά/τούρκικα της ίδιας εταιρίας.Eπειδη αυτο τον καιρο ψαχνω γενικα:
Η Miele ειναι ακομα κορυφη στις περισσοτερες συσκευες.
Στους φουρνους ασ'πουμε, ειναι η μοναδικη που έχει ενιαιο θαλαμο χωρις κολλησεις κτλ.
Στα πλυντηρια ειναι η μοναδικη που χρησιμοποιει αντιβαρα απο χυτοσιδηρο αντι για τσιμεντο με αποτελεσμα μηδενικους κραδασμους και θορυβο.
Επισης, ειναι η μοναδικη που παρεχει δωρεαν εγκατασταση και εγγυαται την διαθεσιμοτητα ανταλλακτικων για 25 χρονια... Τελος, η μοναδικη που παρεχει δωρεαν επεκταση εγγυησης για +8 χρονια.Η αξία των Γερμανικών που ήξερες πριν 30 χρόνια ξέχνα την.
ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ η λευκές συσκευές από όπου κι αν προέρχονται κατασκευάζονται πλέον για χρονική διάρκεια αντοχής 10 με 15 χρόνια το πολύ.
Εαν πάρουμε μια μέση τιμή για ένα πλυντήριο της Miele θέλουμε ούτε λίγο ούτε πολύ 1400EYRO
Με τα παραπάνω κατασκευαστικά δεδομένα της σημερινής εποχής θεωρώ ότι είναι κοροιδία πολύ απλά γιατί
1ον κανείς δεν μου εγγυάται ότι στα 15 χρονια ζωής του πλυντηρίου δεν θα χαλάσει μια δυο ή και 5 φορές. και
2ον για όσα χρόνια κι αν έχουν ανταλλακτικά στοκ (πολύ θετικό σημείο όμως αυτό) είναι πανάκριβα.Η εταιρία που τα σπάει για μενα σήμερα στα πλυντήρια είναι η Ariston,με 6 κατοστάρικα παίρνεις πλυντήριο 9kg στις 1400rpm και είσαι αρχηγός,15 χρόνια θα πάει χαλαρά και τα Ιταλικά έχουν ανταλλακτικά πάμφθηνα.
Αν υπολογίσω ότι θα μου χαλάσει 5 φορές (ίσως και καμία ή μόνο μία αν είμαι τυχερός) πάλι λιγότερο απ τα μισά θα μου κοστίσει σε σχέση με τα Miele.
Οσο αναφορά την απόδοση πλύσης κλπ είναι γνωστό ότι οι Ιταλοί κατασκευάζουν μηχανήματα που αποδίσουν και γενικά γαζώνουν.
Η αξιοπιστία είναι ένα άλλο θέμα,άλλο απόδοση άλλο αξιοπιστία,και σήμερα τα δεδομένα έχουν σχεδόν εξισωθεί.
Σίγουρα δεν έχουν το κατασκευαστικό φινίρισμα ενός Bosch made in Germany ενώ απ την άλλη για το Γερμανικό πάλι δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει,οπότε γιατί να μην πάρω Ιταλικό που να ξέρω τι να περιμένω απ το να πάρω το όνομα και να πιαστώ και κορόιδο στην τελική?
Επίσης η LG βγάζει ΤΡΟΜΕΡΑ πλυντήρια.ΥΓ.Το αν έχει ο κάδος τσιμεντένια ή ατσάλινα(αντιοικολογικό) αντίβαρα όσο αναφορά τους κραδασμούς εξαρτάται απ το κατασκευαστικό του ζύγισμα κι όχι τόσο με το υλικό κατασκευής.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ρε συ G60 κοιτα την εγγραφη σου και την δικη μου αλλα και του nik16v λιγο πιο πανω , τωρα το ειδα
περασαν 9 χρονια , καταθλιψη.
αντε καληνυχτα .Γεράσαμε πατριώτη
-
Για τα ιταλικά πλυντήρια δεν θα ήμουν τόσο ενθουσιώδης γενικά. Μάλλον εκτιμώ τα Candy αλλά όχι τα Indesit, για τα Ariston θα ήμουν επιφυλακτικός.
LG Κορεάς ναι, LG Κίνας όμως ;;
Γενικά την χώρα κατασκευής την κοιτάω. Ειδικά σε εταιρείες που έχουν μοντέλα που φτιάχνονται σε πολλές χώρες προτιμώ το μοντέλο που φτιάχνεται εκεί που πρέπει. Έτσι θέλω ιαπωνική Canon, γερμανικό Miele-Siemens-Bosch κοκ. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για τα ιταλικά πλυντήρια δεν θα ήμουν τόσο ενθουσιώδης γενικά. Μάλλον εκτιμώ τα Candy αλλά όχι τα Indesit, για τα Ariston θα ήμουν επιφυλακτικός.Οτι και να επιλέξει κάποιος ένα είναι σίγουρο,ότι είναι made in Italy.
Τώρα το πως θα σου βγει σε επίπεδο αξιοπιστίας όντως είναι ρώσικη ρουλέτα αλλά μήπως και στα Γερμανικά πλέον δεν είναι?
Τουλάχιστον τα πρώτα εχουν φθηνά ανταλλακτικά και τα βρίσκεις παντού.LG Κορεάς ναι, LG Κίνας όμως ;;
Οι Ιαπωνες και οι Κορεάτες σε αυτό το θέμα είναι διαφορετική φάση απ τους Ευρωπαίους.
Σίγουρα ένα Sony made in Japan είναι προτιμητέο απ το ένα αντίστοιχο Sony made in China αλλά οι άνθρωποι επειδή έχουν δική τους τεχνογνωσία η κατασκευαστική αξιοπιστία είναι δεδομένη,σε σχέση με τα Ευρωπαικά που σε μεγάλο ποσοστό είναι Κινεζοφασόν και μπαίνει το όνομα του κατασκευαστή,δηλ με απλά λόγια αρκετοί δεν έχουν καν εργοστάσια στην Κίνα,δουλεύουν φασόν.Γενικά την χώρα κατασκευής την κοιτάω.
Επίσης αλλά όταν δεν υπάρχει εναλλακτική εξετάζω κι άλλες παραμέτρους.
Ειδικά σε εταιρείες που έχουν μοντέλα που φτιάχνονται σε πολλές χώρες προτιμώ το μοντέλο που φτιάχνεται εκεί που πρέπει. Έτσι θέλω ιαπωνική Canon, γερμανικό Miele-Siemens-Bosch κοκ.
Αriston made in Italy λοιπόν
Επίσης θα προτιμήσω ένα LG made in China (αν και τα καλά τους τα μοντέλλα είναι Κορεάτικα) από ένα Ευρωπαικό maden in Germany που ζητάει δυο μηνιάτικα. -
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Btw, παρότι δεν εκτιμώ και πολύ τους Ιταλούς μηχανικούς (τι είναι τούτο ), όσα ιταλικά πλυντήρια έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα γαζώνουν...Κι όμως έχεις άδικο εδώ.
Αν οι Ιταλοί επένδυαν στον έλεγχο παραγωγής θα γ@μούσαν τον κόσμο όλο,αυτή είναι η αλήθεια.
Σαν μυαλά δεν παίζονται,φτιάχνουν μηχανήματα στο 1/3 της τιμής του ανταγωγνισμού στην έδρα τους τα οποία με πολύ απλούστερες τεχνικές λύσεις αποδίδουν τα μέγιστα,από βιομηχανικά μηχανήματα(καλά εκεί είναι όντως για σεμινάριο) μέχρι οικιακό εξοπλισμό.
Οι Γερμανοί για να τους ανταγωνιστούν γνωρίζοντας αυτήν τους τεχνική αδυναμία επένδυσαν στην στιβαρή κι απτή κατασκευη κι αν και υποδεέστεροι σε επίπεδο απόδοσης σε σχέση με τα Ιταλικά κατάφεραν να κυριαρχήσουν στην αγορά και σήμερα πουλάνε όνομα κατασκευάζοντας αυτά που έκαναν οι Ιταλοί πριν χρόνια.
Σήμερα οι Ιταλοί τρέχουν να φτάσουν τα τρένο της αξιοπιστίας και τα πράγματα πάνω κάτω έχουν εξισωθεί,κι αυτήν τους τη μλακία πληρώνουν. -
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Μεγάλη κουβέντα φίλε, μπορώ να σου γράψω σεντόνια που τεκμηριώνουν τις αντιρρήσεις μου, αλλά ας μην χαλάσουμε το νήμα με ένα ανούσιο flame war.Θα με ενδιέφερε να δω κάτω υπό ποιές συνθήκες διαφωνείς με την Ιταλική τεχνογνωσία μιας η συζητήση είναι γενικότερη και δεν αφορά μόνο αυτοκίνητα.
Ας μείνουμε στις εντυπώσεις μας απ' τα ιταλικά πλυντήρια ρούχων, προσωπικά μέχρι τώρα δεν είχα παράπονο (έχω αλλάξει δύο).
Τι πλυντήρια είχες και πόσα χρόνια σου πήγαν?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
όπως πχ η miele,ε δεν είδα και την σούπερ ντούπερ κατασκευή για τα λεφτά που ζητάνε.Tι εννοεις super κατασκευη? Την απτη ποιοτητα του πλαστικου? Για μενα καλη κατασκευη πχ ειναι οτι ο θαλαμος στο φουρνο της miele ειναι ενα ενιαιο πρεσσαριστο κομματι, χωρις ενωσεις κτλ.
Θα έλεγα ότι ένα πλυντήριο bosch made in Germany είναι εφάμιλο στα μισά λεφτά σε σχέση με τα miele και σαφώς ανώτερο απ τα Ιταλικά/Ισπανικά/τούρκικα της ίδιας εταιρίας.
Εξαρταται τι εννοεις εφαμιλο. Κανε το εξης τεστ: βαλε ενα bosch να λειτουργει σε φουλ στροφες και ακουμπησε πανω του ενα ποτηρι με νερο. Κανε και το ιδιο σε ενα miele και πες μου σε ποιο πλυντηριο χυθηκε το νερο...
οι Ιταλοί κατασκευάζουν μηχανήματα που αποδίσουν και γενικά γαζώνουν.
το ξερω, Fiat εχω.
-
Εννοείται ότι κανείς εξετάζει περισσότερα πράματα. Και κυρίως την τιμή και όσο μπορείς την αίσθηση ποιότητας και συναρμολόγησης.
Δεν κοιτάω το θέμα ανταλλακτικών, αν και θα έπρεπε. Γενικά για τέτοια πράματα και με την τιμή του μάστορα μάλλον άμα χαλάσει το πετάς... (αν έχεις πάρει από τα οικονομικά και αυτό το χρεώνω στα πλεονεκτήματά τους).Το αν είναι ενιαίος ο κάδος ή αν έχει ρουλεμάν από ρουμπίνια ή άλλες προόδους δεν θα με κερδίσει τόσο όσο το αποτέλεσμα. Αν πλένει καλά και κρατάει χρόνια δεν με νοιάζει πως το πετυχαίνει. Και γενικά προτιμώ μια παλιά δοκιμασμένη τεχνολογία στα καλά της παρά μια νέα που δεν την κατέχουμε καλά.
Στο θέμα των δονήσεων χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχουν διαφορές γιατί υπάρχουν (και τις πληρώνεις) έχει να κάνει πολύ, πάρα πολύ η σωστή τοποθέτηση ευθυγράμμιση και το σωστό φόρτωμα.Πάντως οι Ιταλοί στα πλυντήρια έχουν μια άλφα παράδοση.
-
όπως πχ η miele,ε δεν είδα και την σούπερ ντούπερ κατασκευή για τα λεφτά που ζητάνε.
Tι εννοεις super κατασκευη? Την απτη ποιοτητα του πλαστικου? Για μενα καλη κατασκευη πχ ειναι οτι ο θαλαμος στο φουρνο της miele ειναι ενα ενιαιο πρεσσαριστο κομματι, χωρις ενωσεις κτλ.
Ωραία και τι να λέει αυτό,δηλ οι άλλοι φούρνοι ανοίγουν στις ραφές ή να δώσει κάποιος άλλο ένα χιλιάρικο από πάνω?
Ολη η δουλειά είναι ο φούρνος να καθαρίζεται αμέσως μετά το μαγείρεμα και να μην το ξύνει η νοικοκυρά.
Επίσης δεν θέλει δυνατά χημικά.Θα έλεγα ότι ένα πλυντήριο bosch made in Germany είναι εφάμιλο στα μισά λεφτά σε σχέση με τα miele και σαφώς ανώτερο απ τα Ιταλικά/Ισπανικά/τούρκικα της ίδιας εταιρίας.
Εξαρταται τι εννοεις εφαμιλο. Κανε το εξης τεστ: βαλε ενα bosch να λειτουργει σε φουλ στροφες και ακουμπησε πανω του ενα ποτηρι με νερο. Κανε και το ιδιο σε ενα miele και πες μου σε ποιο πλυντηριο χυθηκε το νερο...
Πριν το κάνεις σε οποιοδήποτε πλυντήριο φρόντισε να το αλφαδιάσεις σωστά πρώτα
το ξερω, Fiat εχω.
Ε καλά αμα δεν τη γ@μήστε τη συζήτηση δεν μπορείτε.......
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ωραία και τι να λέει αυτό,δηλ οι άλλοι φούρνοι ανοίγουν στις ραφές ή να δώσει κάποιος άλλο ένα χιλιάρικο από πάνω?
Ολη η δουλειά είναι ο φούρνος να καθαρίζεται αμέσως μετά το μαγείρεμα και να μην το ξύνει η νοικοκυρά.Kι ομως ανοιγουν στις ραφες. Ασε που υπαρχουν και απωλειες.
Επιπλεον το καθαρισμα σε ενα συμπαγη θαλαμο ειναι ευκολοτερο.Πριν το κάνεις σε οποιοδήποτε πλυντήριο φρόντισε να το αλφαδιάσεις σωστά πρώτα
Εννοειται οτι μιλαμε για σωστη εγκατασταση.
-
delete
-
Ολη η δουλειά είναι ο φούρνος να καθαρίζεται αμέσως μετά το μαγείρεμα και να μην το ξύνει η νοικοκυρά.Kι ομως ανοιγουν στις ραφες. Ασε που υπαρχουν και απωλειες.
Επιπλεον το καθαρισμα σε ενα συμπαγη θαλαμο ειναι ευκολοτερο.στην Bosch ο φούρνος άνοιξε στις ραφές μετά από 15 χρόνια ανηλεούς χρήσης.
Αν ακολουθούσαμε τον απλό κανόνα, μετά το ψήσιμο αφήστε τον να λειτουργεί για λίγο με ανοιχτή την πόρτα για να φύγουν οι υδρατμοί και να στεγνώσει θα κρατούσε ακόμα -
Μιας και λέτε για Miele, ο φούρνος μου παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες το εξής: Η οθόνη κάνει ένα τρεμόπαιγμα (ρυθμικά με το ':' των δευτερολέπτων της ώρας) και όταν πάω να θέσω το φούρνο σε λειτουργεία μου βγάζει έναν κωδικό σφάλματος και πως πρέπει να επικοινωνήσω με την αντιπροσωπεία. Δεν το κάνει συνεχώς, αλλά όταν το κάνει κατεβάζω την ασφάλεια της κουζίνας από τον πίνακα (κάνω ένα restart τρόπον τινά) και μετά όλα καλά. Προσωρινή λύση αλλά επειδή δεν το κάνει τόσο συχνά 'βολευόμαστε'. Καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι; Μήπως είναι απλά θέμα αναβάθμισης (αν ήταν βλάβη θα έφτιαχνε κάθε φορά που κατέβαζα/ανέβαζα την ασφάλεια;);
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
μου βγάζει έναν κωδικό σφάλματος και πως πρέπει να επικοινωνήσω με την αντιπροσωπεία.Επικοινωνησε μαζι τους τοτε. Θα ερθουν και θα το φτιαξουν χωρις χρεωση.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Τι πλυντήρια είχες και πόσα χρόνια σου πήγαν?
Ένα Ariston και ένα Indesit από 2-3 χρόνια το καθένα, τα είχα χρησιμοποιήσει σε κάποια σπίτια που νοίκιαζα χωρίς κανένα πρόβλημα (αν και τα φοβόμουν σαν ιταλικά )
Μεγάλη κουβέντα φίλε, μπορώ να σου γράψω σεντόνια που τεκμηριώνουν τις αντιρρήσεις μου, αλλά ας μην χαλάσουμε το νήμα με ένα ανούσιο flame war.
Θα με ενδιέφερε να δω κάτω υπό ποιές συνθήκες διαφωνείς με την Ιταλική τεχνογνωσία μιας η συζητήση είναι γενικότερη και δεν αφορά μόνο αυτοκίνητα.
το ξερω, Fiat εχω.
Ε καλά αμα δεν τη γ@μήστε τη συζήτηση δεν μπορείτε.......
Μόνος σου δίνεις την απάντηση.
Αυτοκινητιστικό φόρουμ είναι, κάτι τέτοια είναι το τυράκι για να αρχίσουν τα flame wars ιταλικά vs γερμανικά vs γιαπωνέζικα και δεν συμμαζεύεται.Υπάρχει μια ελευθεριότητα στο off-topic σ' αυτό το φόρουμ, αλλά αυτό το νήμα είναι απ' τα πλέον 'αγνά και αμόλυντα' σ' αυτό και νομίζω ότι θα το βρούν χρήσιμο πολλοί καθώς περιέχει πληροφορίες από χρήστες.
Μην το απαυτώσουμε.Ωραία και τι να λέει αυτό,δηλ οι άλλοι φούρνοι ανοίγουν στις ραφές ή να δώσει κάποιος άλλο ένα χιλιάρικο από πάνω?
Επιπλεον το καθαρισμα σε ενα συμπαγη θαλαμο ειναι ευκολοτερο.στην Bosch ο φούρνος άνοιξε στις ραφές μετά από 15 χρόνια ανηλεούς χρήσης.
Αν ακολουθούσαμε τον απλό κανόνα, μετά το ψήσιμο αφήστε τον να λειτουργεί για λίγο με ανοιχτή την πόρτα για να φύγουν οι υδρατμοί και να στεγνώσει θα κρατούσε ακόμαΚαι φυσικά αν κόστισε η αγορά του με τη σημερινή αξία χρημάτων 500-700 ευρώ τα παραέβγαλε τα λεφτά του,ξαναπαίρνεις με τα λεφτά που περισέψανε απ την πρώτη αγορά ξανά καινούρια.
μου βγάζει έναν κωδικό σφάλματος και πως πρέπει να επικοινωνήσω με την αντιπροσωπεία.
Επικοινωνησε μαζι τους τοτε. Θα ερθουν και θα το φτιαξουν χωρις χρεωση.
Αφού τους έχει προπληρώσει και τα service αυτό έλειπε να μην έρθουν.
Αυτό πληρώνεις ουσιαστικά κι όχι την αξιοπιστία....Ωραία και τι να λέει αυτό,δηλ οι άλλοι φούρνοι ανοίγουν στις ραφές ή να δώσει κάποιος άλλο ένα χιλιάρικο από πάνω?
Επιπλεον το καθαρισμα σε ενα συμπαγη θαλαμο ειναι ευκολοτερο.Γιατί,σκαλώνει το μανό της νοικοκυράς στη ραφή?
Πριν το κάνεις σε οποιοδήποτε πλυντήριο φρόντισε να το αλφαδιάσεις σωστά πρώτα
Εννοειται οτι μιλαμε για σωστη εγκατασταση.
Aν κοστίζει στα 2/3 της τιμής λιγότερο δε με απασχολεί αν έχει και λίγο κραδασμό παραπάνω.
-
Δίπορτο ψυγείο HITACHI με συνολική χωρητικότητα 570lt
http://www.avoutlet.gr/default.aspx?pid=70&cgid=186&pd=6904**# Συνολική χωρητικότητα:570 lt
Χωρητικότητα συντήρησης:395 lt
Χωρητικότητα κατάψυξης:175 lt**
Αν πάρουμε τον μεγαλύτερο ψυγειοκαταψύκτη ας πούμε της ARISTON δεν υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τα παραπάνω χαρ/κά του δίπορτου ψυγείου
http://www.hotpoint.gr/ha/2/ms/hotpoint/catalogues/gr_GR/_pdf/refrigeretors.pdf
Συνολική χωρητικότητα: 484
Χωρητικότητα συντήρησης: 367
Χωρητικότητα κατάψηξης: 117Για να φτάσει κάποιος τα χαρ/κά του ψυγείου θα πρέπει να πάει σε ψυγείο ντουλάπα με κόστος σχεδόν 40% πάνω απ τον ψυγειοκαταψύκτη ή το ψυγείο.
http://www.web-electric.gr/ecom/product.php?productid=17604**Συνολική χωρητικότητα 546 lt
Χωρητικότητα συντήρησης 340 lt
Χωρητικότητα κατάψυξης 206 lt **Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν για όλες τις εταιρίες (δεν ξέρω για την LG).
Τι συμφέρει τελικά να πάρει κάποιος, ψυγείο άνω κατάψυξης ή ψυγειοκαταψύκτη με λιγότερα λίτρα?
Κατά πόσο βολεύουν επίσης τα ψυγεία ντουλάπες?
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....