-
Στο τρίτπυχο μερικές φορές υπάρχουν και διαφορετικά μοντέλα. Τονίζω τα υπομοντέλα, εγώ βρήκα 3+ υπομοντέλα για το δικό μου και επέλεξα αυτό με ένα παραπάνω ράφι που δεν είχε ράφι για μπουκάλια αλλά απλή πλαστική θηκούλα.
Νομίζω ότι πλέον τα συμβατικά δεν έχουν πρόβλημα παγώματος στο ψυγείο, μόνο στην κατάψυξη. Κάποια no frost κάνουν φασαρία (έχουν ανεμιστηράκι). Το οποίο κάνει και τιε μυρωδιές να πάνε παντού.
Τη διαφορά στην κατανάλωση μπορείς να την υπολογίσεις, λένε πόσο καίνε. Στην πράξη όμως το πόσο φορτωμένο το έχεις και το πόσο συχνά ανοίγεις τις πόρτες είναι που θα κάνουν πιο σημαντική διαφορά.
-
Συμφωνω απολυτα για το 8εμα των ραφιων και προτιμω να υπαρχει ενα επιπλεον συμβατικο ραφι το οποιο στην τελικη το χρησιμοποιει κανεις και για μπουκαλια. Αυτο με το ανεμιστηρακι καλο tip, thanks.
Αρα ισως μια επιλογη νο φροστ μονο καταψυξη να ειναι καλυτερα απο ενα full no frost. -
Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτό που λες, no frost μόνο κατάψυξη.
Προσωπικά δεν το θεωρώ τρομερό μια φορά το χρόνο (να μην πω τα 2 χρόνια) να κάνεις μια απόψυξη της κατάψυξης.
Το να ακούω το ανεμιστηράκι το βρίσκω πολύ πιο ενοχλητικό. ΣΗμασία έχει βέβαια και που έχεις το ψυγείο κλπ. -
Αν δεν ειναι κοπος και για οποιον κατεχει το θεμα, θα ηθελα να ζητησω γνωμες αναμεσα στα εκσης:
http://www.samsung.com/gr/consumer/home-appliances/refrigerator/bottom-freezer/RL4353FBASL/EF
http://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/fridges/fridge-freezers/101729-neff-k5895x4?cmicc=skroutz
70αρια και τα 2 στην ιδια περιπου χωρητικοτητα με διαφορα υψους (το οποιο δεν ειναι θεμα).
Επισης γνωμη για ξεχωριστο ψυγειο (εντοιχισμενο) απο καταψυκτη.. πχ το http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=9659 με ανα σχετικα οικονομικο καταψυκτη μηπως ειναι καλυτερη λυση??? -
γεια σας,ξερει καποιος να μου πει αν τα παρακατω ψυγεια ειναι εντελως ομοια και που κατασκευαζονται; ευχαριστω
http://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/fridges/fridge-freezers/107917-pitsos-knb39vl20
http://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/fridges/fridge-freezers/110197-bosch-kgn39nl20
-
Αρκετες συσκευες siemens bosch πιτσος ειναι οι ιδιες.
-
Ψάχνω για εντοιχιζόμενη κουζίνα κάτω πάγκου και πλυντήριο πιάτων (45άρι) για εξοχικό (= max 30 μέρες/χρόνο). Καμία καλή (= οικονομική και αξιόπιστη) πρόταση; ΠΙΤΣΟΣ;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ψάχνω για εντοιχιζόμενη κουζίνα κάτω πάγκου και πλυντήριο πιάτων (45άρι) για εξοχικό (= max 30 μέρες/χρόνο). Καμία καλή (= οικονομική και αξιόπιστη) πρόταση; ΠΙΤΣΟΣ;έχω πάρει ΠΙΤΣΟΣ στο εξοχικό και είναι εγγύηση. Δε θυμάμαι ακριβώς μοντέλο, αύριο που θα πάω θα σου πω.
-
Πλυντήριο πιάτων 45άρι, πέρσι αγοράστηκε αυτό: Whirlpool ADG 175 , αλλά ... μόνο το 'οικονομικό' γνωρίζω προς το παρόν.
-
Έχει κανείς υπόψιν του κάποια καλή πρόταση για κουζίνα υγραερίου;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
έχω πάρει ΠΙΤΣΟΣ στο εξοχικό και είναι εγγύηση. Δε θυμάμαι ακριβώς μοντέλο, αύριο που θα πάω θα σου πω.Δεν είναι και ιδιαίτερα οικονομικά απ' ό,τι βλέπω με μια γρήγορη ματιά. Τα περίμενα πιο κάτω. Πάντως πρέπει να είναι αξιόπιστα.
Πλυντήριο πιάτων 45άρι, πέρσι αγοράστηκε αυτό: Whirlpool ADG 175 , αλλά ... μόνο το 'οικονομικό' γνωρίζω προς το παρόν.
Ο κουζινάς μου συνεργάζεται με ΤΕΚΑ αλλά, αν και έχει 25% έκπτωση, είναι πολύ ακριβά για εξοχικό. Βέβαια αυτός ισχυρίζεται ότι είναι τα μόνα 'αυθεντικά' που έχουν μείνει και πως όλα τ' άλλα (πλην Miele ίσως) συναρμολογούνται στο Κορωπί (Φουρλής) και είναι όλα ίδια.
Επίσης, με συμβούλευσε να μην αγοράσω από οικονομικό online μαγαζί γιατί είτε θα πάρω παλαιότερο μοντέλο (δε βλέπω κανένα κακό σ' αυτό, δεδομένου ότι θέλω να το κρατήσω χρόνια) είτε θα είναι επισκευασμένο ή ελαττωματικό.
Ισχύει τίποτα από όλα αυτά; -
Έχω τα ΤΕΚΑ για χρυσοποίκιλτους ντενεκέδες ξεγάνωτους. Πάρε κάτι απλό από το γουέμπ, αλλά να έχει καλή αντιπροσώπευση στην περιοχή που θα το τοποθετήσεις.
-
Πειτε καμια προταση για ψυγειο 75+, κοινως μεγαλο για οικογενεια, αλλα οχι ντουλαπα, και πλυντηριο πιατων. Για το δευτερο ειμαι εντελως απογοητευμενος απο miele ενω στο προηγουμενο σπιτι ειχα ενα neff το οποιο ηταν πολυ καλο, αλλα 45αρι, ενω τωρα ψαχνω κι εδω 60αρι. Και τα δυο τα θελω free standing και κατα προτιμηση inox.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
...........
Επίσης, με συμβούλευσε να μην αγοράσω από οικονομικό online μαγαζί γιατί είτε θα πάρω παλαιότερο μοντέλο (δε βλέπω κανένα κακό σ' αυτό, δεδομένου ότι θέλω να το κρατήσω χρόνια) είτε θα είναι επισκευασμένο ή ελαττωματικό.
Ισχύει τίποτα από όλα αυτά;Παπάτζες ολέ!!!
Oταν έψαχνα για εντοιχισμένες ηλ. συσκευές + απορροφητήρα, το 'πακέτο' των μοντέλων που είχα επιλέξει, στα πιό 'φτηνά' καταστήματα έπιανε συνολικά τις 3.500€. Ψώνισα ιντερνετικά (και δεν ήμουν φανατικός οπαδός τέτοιων κινήσεων) και τελικά ο λογαριασμός έγινε 2.950€. -
+1 δυστυχος ή ευτυχος ετσι ειναι. Και τα ΤΕΚΑ σιγα τις συσκευες, μεσα στο κουβα και αυτες.
Απο ψυγειο θα επελεγα απο την οικογενεια της bosch pitsos siemens ή hitachi. Εχω παρει και lg επισης κΙ ειναι αρκετα καλο ποιοτικα. Σε βαθος χρονου ομως δεν ξερω που ηα βγει. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ψάχνω για εντοιχιζόμενη κουζίνα κάτω πάγκου και πλυντήριο πιάτων (45άρι) για εξοχικό (= max 30 μέρες/χρόνο). Καμία καλή (= οικονομική και αξιόπιστη) πρόταση; ΠΙΤΣΟΣ;Πλυντηριακι πιάτων indesit (ψευτο inox) ειχα παρει πριν μερικα χρονια, βγηκε το καπακι, μπκε κατω απο παγκο, μια χαρα παίζει. Το ειχα βρει και σε καλυτερη τιμη απο τα αλλα, Α αποδοση κλπ. Πιεσα το media Markt εκανε και κατι παραπανω απο 10% εκπτωση.
Τα περι Φουρλη κλπ και 'καλών μαρκων' σε τεχνολογιες που υπαρχουν εδω και 30χρονια, τα ακουω βερεσε. Ναι, εχουν οθονες LCD και σου λενε ποση ωρα απομενει, so what. Ακου Miele, ποιοτητα σου λεει, παρε +40% τιμη πανω απο τα αλλα.
Θα προτεινα να παρεις ενα φτηνο 'επωνυμο' χωρις φρου φρου οθονες, 6000 προγράμματα, fuzzy logic, mp3 player κλπ.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Πειτε καμια προταση για ψυγειο 75+, κοινως μεγαλο για οικογενεια, αλλα οχι ντουλαπα, και πλυντηριο πιατων.** Για το δευτερο ειμαι εντελως απογοητευμενος** απο miele ενω στο προηγουμενο σπιτι ειχα ενα neff το οποιο ηταν πολυ καλο, αλλα 45αρι, ενω τωρα ψαχνω κι εδω 60αρι. Και τα δυο τα θελω free standing και κατα προτιμηση inox.Γιατί? ίσως να είναι και η μόνη συσκευή Miele που έχω και δουλεύει απροβλημάτιστα.
(Η αλήθεια είναι πως για την αντιπροσωπεία της εν λόγω εταιρείας στην Ελλάδα μόνο ένα εμοτικον ταιριάζει... μαντέψτε ποιο....) -
Δεν ξερω αν σε βολεύει αλλά εχω ακούσει τα καλύτερα λόγια (και το έχω βιώσει προσωπικά) από τα Liebherr ψυγεια. Πρόσφατα βρήκα και ενα ξεχασμενο παλαιότερο μοντέλο, (νομιζω το CN 4003) στην MediaMarkt και το πήρα για την μητέρα μου σε τιμή .. δώρο (μαλλον ξεστοκαρισμα προηγουμενης σειράς
Η μητέρα μου ειχε Pitsos πριν αλλά μετά από 14 χρόνια χρήσης (και 2-3 μικροπροβληματάκια) το Pitsos ειχε αρχισει να μην αποδιδει καλά και να κάνει ** πολύ **θόρυβο..
Με το νεο ειναι υπερευχαριστημένη τόσο από την απόδοση οσο (κυριως) από την ησυχία..
Tα ιδια προσυπογράφω και για το δικό μου μετά από 6 χρόνια χρήσης.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Πειτε καμια προταση για ψυγειο 75+, κοινως μεγαλο για οικογενεια, αλλα οχι ντουλαπα, και πλυντηριο πιατων.** Για το δευτερο ειμαι εντελως απογοητευμενος** απο miele ενω στο προηγουμενο σπιτι ειχα ενα neff το οποιο ηταν πολυ καλο, αλλα 45αρι, ενω τωρα ψαχνω κι εδω 60αρι. Και τα δυο τα θελω free standing και κατα προτιμηση inox.
Γιατί? ίσως να είναι και η μόνη συσκευή Miele που έχω και δουλεύει απροβλημάτιστα.
(Η αλήθεια είναι πως για την αντιπροσωπεία της εν λόγω εταιρείας στην Ελλάδα μόνο ένα εμοτικον ταιριάζει... μαντέψτε ποιο....)Στους 40 δεν πλενει τιποτα. Το ιδιο και στους 60 πολλες φορες..Θελει συνεχως αλατι, και πολλες φορες η ταμπλετα μενει στη θηκη. Κανει και θορυβο. Δεν θυμαμαι το μοντελο, εντοιχιζομενο 45αρι ειναι.
Εκλεισα τελικα αυτο το siemens
Για ψυγειο καταληγω σε Liebherr αλλα δεν βρισκω το συγκεκριμενο που θελω (A++) αλλα μονο αυτο
Για τα Siemens εχουμε καποιο σχολιο..Εχει βγαλει κατι designατα αλλα λιγο μικροτερα σε χωρητικοτητα απο τα παραπανω Liebherr -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Πειτε καμια προταση για ψυγειο 75+, κοινως μεγαλο για οικογενεια, αλλα οχι ντουλαπα, και πλυντηριο πιατων.** Για το δευτερο ειμαι εντελως απογοητευμενος** απο miele ενω στο προηγουμενο σπιτι ειχα ενα neff το οποιο ηταν πολυ καλο, αλλα 45αρι, ενω τωρα ψαχνω κι εδω 60αρι. Και τα δυο τα θελω free standing και κατα προτιμηση inox.
Γιατί? ίσως να είναι και η μόνη συσκευή Miele που έχω και δουλεύει απροβλημάτιστα.
(Η αλήθεια είναι πως για την αντιπροσωπεία της εν λόγω εταιρείας στην Ελλάδα μόνο ένα εμοτικον ταιριάζει... μαντέψτε ποιο....)Στους 40 δεν πλενει τιποτα. Το ιδιο και στους 60 πολλες φορες..Θελει συνεχως αλατι, και πολλες φορες η ταμπλετα μενει στη θηκη. Κανει και θορυβο. Δεν θυμαμαι το μοντελο, εντοιχιζομενο 45αρι ειναι.
Εκλεισα τελικα αυτο το siemens
Για ψυγειο καταληγω σε Liebherr αλλα δεν βρισκω το συγκεκριμενο που θελω (A++) αλλα μονο αυτο
Για τα Siemens εχουμε καποιο σχολιο..Εχει βγαλει κατι designατα αλλα λιγο μικροτερα σε χωρητικοτητα απο τα παραπανω LiebherrΠου αποδιδεται αραγε η διαφορα καταναλωσης, αρα και η ενεργειακη κλαση? φαινεται να εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα οπως και τις ιδιες διαστασεις.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....