-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Αυτο ειναι προτιμηση του καθενος.Αλλα πιστευω η φιλοσοφια των κινητηρως tsi ειναι καλυτερη απο τον thp και του insignia.Και ποια ειναι φιλοσοφια αγορι μου σε εναν κινητηρα? Ειναι καποιο τεχνικο του χαρακτηριστικο ας πουμε..
Φασμα-ροπη-ιπποδυναμη-κυβικα.- -
Αυτη ειναι η φιλοσοφια που εννοω.Τεσπα εγω λεω οτι ειναι καλυτερα τα TSI.
-
Αυτη ειναι η φιλοσοφια που εννοω.Τεσπα εγω λεω οτι ειναι καλυτερα τα TSI.Κι εγω λεω οτι η zx μου ειναι 3000 κυβικα..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Κι εγω λεω οτι η zx μου ειναι 3000 κυβικα..
Και εγω οτι το cocus ειναι 5λιτρο αλλα δεν με πιστευει κανεις.
-
Αυτο ειναι προτιμηση του καθενος.Αλλα πιστευω η φιλοσοφια των κινητηρως tsi ειναι καλυτερη απο τον thp και απο τον κινητηρα της opel.Αλλη ειναι η φιλοσοφια των βανκελ,των v-tech και παει λεγοντας.ΤΗP,TSi κλπ ειναι το ιδιο πραμα.
-
Κι εγω λεω οτι η zx μου ειναι 3000 κυβικα..
Και εγω οτι το cocus ειναι 5λιτρο αλλα δεν με πιστευει κανεις.
Κοιταξε να δεις σου εχω πει πολλες φορες οτι εχεις θρασσος πια..Σου απαντω με πλακα για να σου δειξω οτι οι απαντησεις σου πασχουν απο επιχειρηματα και τεκμηριωση..Παρε χαμπαρι οτι εισαι 17 χρονων και εχεις αποψη για ολα ,λες και εχεις διπλωμα ή εχεις κανει καν μυριο χιλιομετρα..Σου εχω ξαναγραψει κανε λιγο κρατη και κοιτα να μαθαινεις πραγματα εδω μεσα..εγω οταν δε ξερω ρωταω, δε ρεζιλευομαι προσπαθωντας να το παιξω μουρη..
Ζητω συγγνωμη απο το δημιουργο του θεματος για το off topic στο οποιο παμε και αν θελουν οι mods ας τα διαγραψουν..Αλλα το προτιμω απο το λαμβανουμε συνεχως υποψιν αποψεις απο ανθρωπους που δεν οδηγουν καν.. -
Νταξει μεγαλε ηρεμησε.Κανεις λες και εχεις στο τιμονι 6325732057023975902385702 χιλιομετρα και κατι τετοια τα οποια ειναι εντελως σπαστικα.Οτι θες με ΠΜ. τελος.
-
Δικιο εχει ο νονος,με τις απαντησεις σου παραπλανεις καποιον που δεν ξερει καποια πραγματα πανω στον τομεα του αυτοκινητου.Τι θα πει εχει διαφορετικη φιλοσοφια και απο που κρινεις οτι ειναι καλυτερος ο Tsi???
-
Οτι ειναι καλυτερος κινητηρας.Καλυτερη ροπη για τα κυβικα του γενικα και ροπη.Μη μου λες τωρα αν παρουμε σαν μετρο συγκρισης τον κινητηρα της opel τον 1.6Τ που εχει 180 αλογα και 23 κιλα ροπη ενω το Tsi 1.8 εχει 160 αλογα και 25 κιλα ροπη.Καλυτερος κινητηρας.Ο ορος φιλοσοφια ηταν λαθος ΟΚ αλλα δεν ειναι λογος να γινει θεμα.Και δεν νομιζω ο συγκεκριμενος να ειναι κουλαδι αλλα κατι να ξερει.
-
οχι μορε αστον ξερει αυτος ειναι οδηγαρα.Δε φτανει που δεν εκανες το κοπο να δεις την ηλικια μου στο προφιλ δεν εχεις γραψει τη δικια σου και μιλας.Και να πω οτι λες κατι σωστο παει και ερχεται αφου λες χαζομαρες.Συγκρινεις κινητηρα VW group με Citroen.Το συμπερασμα σου ειναι χωρις επιχειρηματα.Φυσικα ολα χαλανε και ολα κοστιζουν ακριβα απλως το ειπα με την εννοια οτι ειναι προτιμοτερο να παρει τη πιο μικρη εκδοση και να το τουρμπισει παρα να σκασει αλλα 3 χιλιαρικα να το παρει μαμα.Δε θελει πολυ μυαλο να κανεις προσθεση και να δεις ποσο κερδιζεις.Και εσυ μωρε τι να τι κανεις το τουρμπο αφου εχεις την αμαξαρα το ZX.Απλα τραγικο το σχολιο σου οποιος το βλεπει θα γελαει 1 ωρα.Αντε αγορι μου πανε κανε καμια μπαντα και ασε τα τελικιασματα για αλλους.Γινατε ολοι γνωστες και μιλατε και ειρωνευεστε λες και εισαι κανας λεκτορας πανεπιστημιου.Και οτι ψηφιζεται 3 χρονια καλυτερος κινητηρας το προσπερασες.Ελα μωρα οκ οι αλλοι δε ξερουν εσυ ξερεις.Σε λιγο θα μας πεις οτι εχω κανει και το site της REVO εγω για να παραπλανω ανθρωπους.Τοσα ξερεις τοσα λες.Αυτα.Εξακολουθω και λεω C5,insignia για ανεση,χωρους και VW group για επιδοσεις.
Υ.Γ:Στο 1.4 140 ειναι τουρμπο δεν ειναι ατμοσφαιρα.Τα μπερδεψες λιγακι.
-
Καλα κρασια Γιωργακη για 1.4 tsi μιλαμε.. Θεωρεις λοιπον τον 122 tsi καλυτερο απο αυτον της opel ή του psa?
Εγραψα παραπανω οτι προτιμω εναν υπετροφοδοτουμενο κινητηρα με περισσοτερα κυβικα και ιδια ιπποδυναμη οποτε ξαναδιαβασε με..Ο χρήστης Legolas24 έγραψε:
οχι μορε αστον ξερει αυτος ειναι οδηγαρα.Δε φτανει που δεν εκανες το κοπο να δεις την ηλικια μου στο προφιλ δεν εχεις γραψει τη δικια σου και μιλας.Και να πω οτι λες κατι σωστο παει και ερχεται αφου λες χαζομαρες.Συγκρινεις κινητηρα VW group με Citroen.Το συμπερασμα σου ειναι χωρις επιχειρηματα.Φυσικα ολα χαλανε και ολα κοστιζουν ακριβα απλως το ειπα με την εννοια οτι ειναι προτιμοτερο να παρει τη πιο μικρη εκδοση και να το τουρμπισει παρα να σκασει αλλα 3 χιλιαρικα να το παρει μαμα.Δε θελει πολυ μυαλο να κανεις προσθεση και να δεις ποσο κερδιζεις.Και εσυ μωρε τι να τι κανεις το τουρμπο αφου εχεις την αμαξαρα το ZX.Απλα τραγικο το σχολιο σου οποιος το βλεπει θα γελαει 1 ωρα.Αντε αγορι μου πανε κανε καμια μπαντα και ασε τα τελικιασματα για αλλους.Γινατε ολοι γνωστες και μιλατε και ειρωνευεστε λες και εισαι κανας λεκτορας πανεπιστημιου.Και οτι ψηφιζεται 3 χρονια καλυτερος κινητηρας το προσπερασες.Ελα μωρα οκ οι αλλοι δε ξερουν εσυ ξερεις.Σε λιγο θα μας πεις οτι εχω κανει και το site της REVO εγω για να παραπλανω ανθρωπους.Τοσα ξερεις τοσα λες.Αυτα.Εξακολουθω και λεω C5,insignia για ανεση,χωρους και VW group για επιδοσεις.Υ.Γ:Στο 1.4 140 ειναι τουρμπο δεν ειναι ατμοσφαιρα.Τα μπερδεψες λιγακι.
Τραγικος σε καθε επιπεδο..Δε συνεχιζω να χανω χρονο με κολλημενο ανθρωπο κριμα τα χρονια σου..Αν σου εγραφα οτι ο thp ειναι psa-bmw και οτι θα μπει στις νεες μικρες bmw φυσικα θα εκανες τουμπεκι γιατι ειναι μπεμπα και οχι γαλλος..
bill, ντινο ενα μπανακι στο παιδακι να ερθει στα ισα του.. -
Χαλαρωστε λιγο ρε παιδια το ξεχειλωσατε!!
Λοιπον για να ελαφρυνω το κλιμα, και μιας και φτασαμε μεχρι τα 30Κ στις προτασεις, (superb sw)
παρε να δεις ποσο κανει αυτη η κουκλα -
νονε αγορι μου αφου δε λες ηλικια μη περιμενεις να σε σεβαστω οταν λες μπουρδες.Δε θα μας κρινεις εσυ αν λεμε σωστα η οχι.Διαβασε λιγακι εδώ και μετα μιλα:
http://www.gocar.gr/news/feed/3117,Engine_of_the_year_2010:_VW_TSI.html
http://www.gocar.gr/news/feed/3142,Dyo_vraveia_gia_toys_kinhthres_Toyota.htmlαπλως σκεψου το λιγακι το ενα βγαζει 1.6 155 και ο αλλος βγαζει 1.4 στα 122 και στα 160 και ο κινητηρας της TOYOTA ατμοσφαιρικος χωρις τουρμπο 1.6 132.Δηλαδη τι αλλο πρεπει να πω γαι να καταλαβεις.Και γαι ροπή που λες ο TSI εχει παραπανω.Ο ανθρωπος ζητησε ενα αμαξι ανετο με επιδοσεις γιατι να μη παρει ενα με 1.4 κινητηρα χωρις τεκμηρια,φορολογια και ιστοριες.Απο κρατημα για ταξιδια το C5 ναι αλλα οχι τρελες επιδοσεις.Δε το παιρνεις αυτο το αμαξι γαι επιδοσεις πολυ απλα.Πανε τωρα για υπνο μη σε φωναζει η μαμα.
Η ηλικια δεν ειναι προυποθεση για να σεβαστεις καποιον .Προσπαθησε να ηρεμησεις λιγο,παρεα ειμαστε ολοι αλλα αμα δεν σου αρεσει μπορεις να αποχωρησεις.[mod]
-
Δε σου αξιζουν πανω απο 2 γραμμες απαντηση και ηδη ειμαι στη no.2..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
:slap:
Δε σου αξιζουν πανω απο 2 γραμμες απαντηση και ηδη ειμαι στη no.2..πολυ γελιο
-
@ Legolas24
Mε μολις μια βδομαδα ως εγγεγραμμενος χρηστης(δεν ξερω αν το παρακολουθουσες παλαιοτερα) και 8 posts εισαι αρκετα επιθετικος και ειρωνικος,με τετοια συμπεριφορα δε νομιζω να μεινεις για πολυ.....
-
Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Δεν το λέω ειρωνικά (μιας και το βράδυ υπήρξαν απαντήσεις που θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν ως 'κόντρες' ή/και 'διαξιφισμοί'): κυριολεκτώ! Ακόμα και μέσα από 'διαξιφισμούς' προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα! Σέβομαι όλες τις απόψεις.
Επίσης θέλω να πω ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμη πιο αυτοκίνητο θα πάρω και προφανώς λαμβάνω υπόψη όλα όσα μου γράφετε (nonos με ακούς; ).
Η αναζήτηση συνεχίζεται λοιπόν! Σήμερα ίσως πάω από την Toyota (αν και ΦΟΒΑΜΑΙ πως στο Avensis 1.8 με αυτόματο κιβώτιο θα παίζει και κάνας φόρος πολυτελείας... ΜΑΚΑΡΙ να έχω άδικο!!!) και ίσως και από τη Honda (για το Insight).
-
Οχι ρε συ το Αβένσις....60 χρονών είσαι ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οχι ρε συ το Αβένσις....60 χρονών είσαι ;Ε ... κάπου εκεί κοντά!!! (35)
-
Σχετικά με τον χώρο αποσκευών. Το Octavia είναι στην πραγματικότητα ή για να είμαι πιο σωστός στηρίζεται σε ένα μικρό πλαίσιο με μικρό μεταξόνιο. Είναι ένα Golf με μεγάλο χώρο αποσκευών. Αντίθετα η C5 είναι ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο με ισορροπημένο χώρο αποσκευών. Δεν είναι μικρός αλλά δεν είναι ο εντυπωσιακός του Octavia. Όμως αυτός δεν σου έρχεται τζάμπα, έχεις συνέχεια μικρότερο εσωτερικό χώρο και μικρότερο μεταξόνιο. Πράγμα που σημαίνει εκτός από το αυτονόητο (πιο στριμωχτά οι μέσα) ότι αλλιώς ταξιδεύει το ένα κι αλλιώς το άλλο.
Σχετικά με την αιώνια μάχη ατμοσφαιρικού - τούρμπο. Ναι σε μεγάλο και βαρύ αυτοκίνητο βολεύει να έχεις ροπές χαμηλά αν θέλεις να έχεις μακρύ και ήσυχο κιβώτιο και να πηγαίνεις με λίγες στροφές άρα βολεύει το σύγχρονο τούρμπο. Αλλιώς, εντός κάποιων ορίων, μπορείς να κινηθείς μια χαρά και με ατμοσφαιρικό. Απλά θα πρέπει να ανεβάζεις και στροφές πότε πότε. Ας μην ξεχνάμε ότι εν τέλει αυτό που σε επιταχύνει δεν είναι η ροπή/ισχύς στον κινητήρα αλλά στις ρόδες και αυτό καθορίζεται από κινητήρα μαζί με μετάδοση. Γενικά λοιπόν καλό είναι να τα βλέπουμε όλα μαζί αυτά και κατά πόσο είναι επιτυχημένη εφαρμογή.
Σχετικά με τον κινητήρα του Avensis. Ίσως να μην ξέρω κάτι αλλά νέος κινητήρας είναι κι αυτός και δεν βλέπω γιατί να θεωρούμε αυτόματα τον ατμοσφαιρικό πιο αξιόπιστο. Η αξιοπιστία εξαρτάται από πολλά πράματα.
Και τι θα πει καλός κινητήρας. Δεν νομίζω ότι είναι απλά θέμα μέγιστης ισχύος και μέγιστης ροπής. Έχει μεγαλύτερη σημασία ολόκληρη η καμπύλη απόδοσης γιατί καμιά φορά υπάρχουν και άσχημες εκπλήξεις και βέβαια το πώς ζευγαρώνεται ο κινητήρας με ένα κατάλληλο κιβώτιο-μετάδοση. Και όχι μόνο. Μετράει και η ποιότητα λειτουργίας, ο θόρυβος, οι δονήσεις, η οικονομία, η λίπανση, η ψύξη, η θερμοδυναμική απόδοση, οι τεχνολογίες ή πατέντες που έχουν ενσωματωθεί για να προωθήσουν την καλή και μακρόχρονη λειτουργία και πολλά άλλα.
Ερωτήσεις - προβληματισμοί για αγορά νέου αυτοκινήτου