-
'Ακουσα' ενα πρόγραμμα πρωταθλήματος Ράλι. Επειδή αυτά είναι για ΕΛ-ΕΜ και φτερουγάτους, μήπως είναι καιρός, λέω, να γίνουν τα πράγματα οικονομικότερα?ΔΛΔ, καλό το Πρωτάθληαμ, αστο οπως είναι.Αλλα ομως τα κύπελλα σφάλτου και χώματος εχουν οικονομικό χαρακτήρα Πρωταθλήματος.Μιας και γυρνάνε και αυτά ολη την Ελλάδα.Μήπως είναι καιρός να φτιάξουμε και ενα κύπελλο Κεντρικής-Νοτείου Ελλάδας, οπως αλλωστε υπάρχει και το Βορείου Ελλάδας?Δεν καταλαβαίνω γιατι εμείς ολοι οι 'τσιγκοπάφυλλες' να ανεβαίνουμε στου 'διαόλου' τη μάνα και να συνησφέρουμε στους αγώνες τους, αφού κανένας απο αυτούς δεν κατεβαίνει.
Προτείνω λοιπόν:
1ον Παν.Πρωτάθλημα Ράλι
2ον Παν κύπελλο Ασφάλτου - χώματος
3ον Κύπελλο Ασφάλτου κεντρικής και Νοτείου Ελλάδας.Με αγώνες οπως, Λαμίας,Παλλάδιο, Αχαιος, Κρήτη και 2 Σπριντ κοντινά.Θα μετρούν 3 απο τα 4 ράλι και ενα απο τα δύο Σπριντ. Σε αυτό θα μετρούν αυτοκίνητα δικίνητα ατμοσφαιρικά μέχρι 2000cc, ή αν τα θέλουμε ολα, μόνο με βαθμολογία πολυνίκους.
4ον Κύπελλο Ασφάλτου Βορείου ΕλλάδαςΜε αυτόν τον τρόπο, πιστεύω, θα δυναμωθούν οι Αγώνες που είναι πιο κοντά στην Αττική και δεν θα περιμένουν ολοι ενα Παλλάδιο να τρέξουν.Μιας και είναι ενας φτηνός θεσμός για ολους εμάς τους 'τσιγκοπάφυλλες'!
Αλλωστε οι 'Διπλανοί μας' κάτι τέτοιο εχουν εδώ και χρόνια... -
Η ιδέα σου δεν είναι καθόλου κακή. Μήπως ξέρεις πότε βγαίνει το πρόγραμμα, συνάδελφε 'τσιγκοπάφυλα'; Είμαι κι εγώ άλλος ένας 'τσιγκοπάφυλας' που θέλει φτηνούς αγώνες και, κυρίως, θέλει να κάνει έναν προϋπολογισμό σε ποιους και πόσους αγώνες μπορεί να πάει να ενοχλήσει με την παρουσία του.
-
Αν δεν φωνάξουμε ολοι, μάλλον θα βγεί κατα τα χριστούγεννα και θα είναι 'Δωράκι'... Και την Πρωτοχρονιά θα μας πούνε οτι θα κοστίζει οσο ενα WRC...Αλλο δωράκι!
Το εκνευριστικό είναι οτι ο ΣΟΑΑ το ξέρει και αντι να μας ενημερώσει για τις διαφωνίες του, κάνει την 'πάπια'... Γιατι ομως?
Αυτο αναρωτιόμουν πάντα, οταν ήμουν και εγώ στο ΔΣ... Και απο αντίδραση το εβγαζα φόρα - παρτίδα... Η άποψη ήταν οτι ο 'Λαουτζίκος' έπρεπε να το μάθει τελευταίος...Κατάλαβες?Αυτός που τα χώνει πιο πολύ απο ολους, να είναι και ο τελευταίος που θα το μάθει... Ρε κάτι κολήμματα που τραβάνε! Ή μήπως δεν ειναι κολλήματα, αλλα κάτι αλλο...? -
Μία εβδομάδα μετά την αυλαία του Π.Π.Ρ και με αφορμή μία σύντομη κουβέντα που είχα με τον Στρατισσίνο τις παραμονές του Παλάδιου,όπου ανάμεσα σε άλλα τον ρώτησα για του χρόνου και μου απάντησε ότι επιθυμεί να τηρούνται οι κανόνες, και αν αυτοί είναι λάθος να τους αλλάξουμε, θέλω να δημοσιοποιήσω κάποιες σκέψεις μου.
Καταρχήν φέτος συμμετείχα σε δύο αγώνες, το χωμ. σπριντ της Κορίνθου και το Παλάδιο.(Αρχικά ήταν στα πλάνα μου το Μ.Ρόδο και το Αττικό, όμως μετά τα τραγικά επέλεξα να μη συμμετάσχω στο Αττικό και η ΑΛΑ με δικαίωσε).
Κατά τη γνώμη μου η ΑΛΑΚορίνθου και η start line είναι ανάμεσα στις λέσχες που αξίζουν να διοργανώνουν αγώνες, άλλες δυο τρεις είναι ακόμα, έκαναν όμως και οι δύο το ίδιο φάουλ. Ενώ ο κανονισμός λέει ότι τα σπριντ πρέπει να είναι τούλάχιστον 10χλ τα Αθίκια με το ζόρι να ήταν 8 και αντίστοιχα ενώ τα ράλλυ του Π.Π πρέπει να είναι 100-110 το παλάδιο ήταν 77. Αναγνωρίζω ότι μπορεί να υπάρχουν οργανωτικές δυσκολίες, όμως όπως εγώ οφείλω να τηρώ τον όποιο κανόνα έτσι και οι οργανωτές.
Όπως για το Αττικό υποστήριζα ότι δεν ήθελαν να το διοργανώσουν, έτσι πιστεύω ότι οι στο Παλάδιο ήταν από νωρίτερα στο μυαλό τους. Ο κ.Πασαλής είπε στην απονομή ότι υπολόγιζαν 70-80 αυτοκίνητα, άρα πώς θα γινόταν η 3η Ψάθα με εκκίνηση στις 16:07 ακόμα και με αυτό τον αριθμό συμμετοχών χωρίς να νυχτώσει?
Τελικά δηλαδή τσάμπα ακυρώθηκε αφού οι ιστορικοί δεν έκαναν ούτε τον 3ο Αγ. Ιωάννη και τα αυτοκίνητα που συνέχιζαν ήταν λιγότερα απ'τα προβλεπόμενα?
Το θέμα για μένα δεν ήταν όπως λαθεμένα υποστήριξε ο Σ.Ο.Α.Α η μείωση του παραβόλου, ΑΛΛΑ Η ΜΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ.Όσον αφορά γενικότερα τους αγώνες τη νέα χρονιά αν αυτά που ακούγονται για το Π.Π.Ρ ισχύουν τότε το ήδη αυξημένο κόστος εκτοξεύεται οπότε άστο αλλά για τους υπόλοιπους αγώνες για μένα πρέπει να ακολουθηθεί ο νόμος της αγοράς.
Όταν θέλεις να αναβαθμίσεις ένα προϊόν μειώνεις τη ποσότητα, βελτιώνεις τη ποιότητα, και αυξάνεται αυτόματα η ζήτηση. Φέτος είχε ένα σωρό σπριντ με 2 ή 3 περάσματα και κυπελλά και χίλια άλλα δύο και τελικά πολλές ακυρώσεις.
Πρόταση: μαζεμένοι αγώνες και εξηγούμαι,
φανταστείτε για παράδειγμα έναν αγώνα του Π.Π.Ρ που στη μία ειδική του που θα επαναλαμβάνεται 3 φορές θα μπορούν να συμμετέχουν και σαν σπρίντ με μικρό παράβολο όσοι το επιθυμούν. Άρα εγώ που δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά ένα ράλλυ κάνω ένα σπριντ με το συναγωνισμό και την οργάνωση του Π.Π. Η εφαρμογή με λίγη θέληση είναι εύκολη αφού οι του ράλλυ θα συνεχίζουν τις υπόλοιπες ειδικές και οι του σπρίντ σέρβις μέχρι το επόμενο σκέλος, νούμερα και βαθμολογίες λεπτομέρειες που βρίσκονται.Σάββας Λευκαδίτης
-
Ο χρήστης Σ.Λευκαδίτης έγραψε:
Όσον αφορά γενικότερα τους αγώνες τη νέα χρονιά αν αυτά που ακούγονται για το Π.Π.Ρ ισχύουν τότε το ήδη αυξημένο κόστος εκτοξεύεται οπότε άστο αλλά για τους υπόλοιπους αγώνες για μένα πρέπει να ακολουθηθεί ο νόμος της αγοράς.
Όταν θέλεις να αναβαθμίσεις ένα προϊόν μειώνεις τη ποσότητα, βελτιώνεις τη ποιότητα, και αυξάνεται αυτόματα η ζήτηση. Φέτος είχε ένα σωρό σπριντ με 2 ή 3 περάσματα και κυπελλά και χίλια άλλα δύο και τελικά πολλές ακυρώσεις.
Πρόταση: μαζεμένοι αγώνες και εξηγούμαι,
φανταστείτε για παράδειγμα έναν αγώνα του Π.Π.Ρ που στη μία ειδική του που θα επαναλαμβάνεται 3 φορές θα μπορούν να συμμετέχουν και σαν σπρίντ με μικρό παράβολο όσοι το επιθυμούν. Άρα εγώ που δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά ένα ράλλυ κάνω ένα σπριντ με το συναγωνισμό και την οργάνωση του Π.Π. Η εφαρμογή με λίγη θέληση είναι εύκολη αφού οι του ράλλυ θα συνεχίζουν τις υπόλοιπες ειδικές και οι του σπρίντ σέρβις μέχρι το επόμενο σκέλος, νούμερα και βαθμολογίες λεπτομέρειες που βρίσκονται.Σάββας Λευκαδίτης
Μου ακούγετε πολύ δύσκολο στην οργάνωσή του, αυτό που προτείνεις. Οι 'φίλοι' μας οι Ιταλοί, εχουν ενα αλλο είδος ράλι για πιο φθηνό αλλα να εχει την φιλοσοφία του Ράλι.
Το ονομάζουν Ράλι Σπριντ, αλλα καμία σχέση με τα δικά μας.Αυτά είναι τα αντίστοιχα RONDE, βέβαια με 4+ περασματα. Τα ράλι σπρίντ τους λοιπόν, είναι αγώνες ράλι με 3 ή 4 ειδικές διαδρομές, επαναλαμβανόμενες 2 ή 3 φορές, με μάξιμουν τα 3,5χλμ(νομίζω)! Εχουν κοντινή απόσταση μεταξύ τους και ενα SERVICE Park. Για παράδειγμα, απο οτι εχω καταλάβει, είναι ας πούμε ο Χολωμόντας 'κομένος' στα τρία, SERVICE στην Εθνική οδό και κυκλώνει απο Αρναία για το δεύτερο loop κλπ.Ετσι κάνουν ενα Ραλάκι με 20-25 χλμ, με χαμηλό κόστος, οσο ενα Σπριντ δικό μας, αλλα εχει αυτούσια την φιλοσοφία του Ράλι! -
Ο χρήστης van έγραψε:
'Ακουσα' ενα πρόγραμμα πρωταθλήματος Ράλι. Επειδή αυτά είναι για ΕΛ-ΕΜ και φτερουγάτους, μήπως είναι καιρός, λέω, να γίνουν τα πράγματα οικονομικότερα?ΔΛΔ, καλό το Πρωτάθληαμ, αστο οπως είναι.Αλλα ομως τα κύπελλα σφάλτου και χώματος εχουν οικονομικό χαρακτήρα Πρωταθλήματος.Μιας και γυρνάνε και αυτά ολη την Ελλάδα.Μήπως είναι καιρός να φτιάξουμε και ενα κύπελλο Κεντρικής-Νοτείου Ελλάδας, οπως αλλωστε υπάρχει και το Βορείου Ελλάδας?Δεν καταλαβαίνω γιατι εμείς ολοι οι 'τσιγκοπάφυλλες' **να ανεβαίνουμε στου 'διαόλου' **τη μάνα και να συνησφέρουμε στους αγώνες τους, αφού κανένας απο αυτούς δεν κατεβαίνει.
Προτείνω λοιπόν:
1ον Παν.Πρωτάθλημα Ράλι
2ον Παν κύπελλο Ασφάλτου - χώματος
3ον Κύπελλο Ασφάλτου κεντρικής και Νοτείου Ελλάδας.Με αγώνες οπως, Λαμίας,Παλλάδιο, Αχαιος, Κρήτη και 2 Σπριντ κοντινά.Θα μετρούν 3 απο τα 4 ράλι και ενα απο τα δύο Σπριντ. Σε αυτό θα μετρούν αυτοκίνητα δικίνητα ατμοσφαιρικά μέχρι 2000cc, ή αν τα θέλουμε ολα, μόνο με βαθμολογία πολυνίκους.
4ον Κύπελλο Ασφάλτου Βορείου ΕλλάδαςΜε αυτόν τον τρόπο, πιστεύω, θα δυναμωθούν οι Αγώνες που είναι πιο κοντά στην Αττική και δεν θα περιμένουν ολοι ενα Παλλάδιο να τρέξουν.Μιας και είναι ενας φτηνός θεσμός για ολους εμάς τους 'τσιγκοπάφυλλες'!
Αλλωστε οι 'Διπλανοί μας' κάτι τέτοιο εχουν εδώ και χρόνια...Eλαβα ενα προσωπικό μύνημα, απο Σοβαρό άνθρωπο του χώρου με ήθος και εν μέρη εχει δίκιο.Είναι κρίμα σε αυτή την πρόταση μου, να παίρνει μπάλα και λέσχες που κάνουν εναν αψογο αγώνα. Απο την Αλλη μεριά ομως αν κάτσει και υπολογίσει κανείς τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, θα διαπιστώσει οτι το 75% των αγωνιστικών , εχουν εδρα κάπου κοντά στην Αθήνα. Ολα αυτά είναι που πλαισιώνουν ενα αγώνα, εκτός απο τους 2 αγώνες που τυγχαίνει να συμπέφτει το κύπελλο ασφάλτου με το κύπελλο Βορείου Ελλάδος. Δεν είναι ομως κρίμα αυτό? Οι Βόρειοι εχουν εναν δικό τους θεσμό και καλά κάνουν και μπράβο τους, αλλα ολοι εμείς που δεν ανήκουμε στον Βορρά θα πρέπει να αναγκαζόμαστε να 'ξεκουβαλάμε' κάθε ΣΚ ωστε να πλαισιώσουμε εναν αγώνα. Ιδιαίτερα τώρα, που οικονομικά, τα πράγματα είναι δύσκολα. Σαφώς και πρέπει να υπάρχει ο θεσμός Κύπελλο Ασφάλτου, αλλα στοιχίζει κάτι λιγότερο απο το Π.Π.Ρ. Θα πρέπει να υπάρξει ομως και ενας θεσμός αντίστοιχος με το Βορείου Ελλάδος, ωστε να δώσει κίνητρο σε μικρότερου οικονομικού βεληνεκούς αυτοκίνητα να στοχεύσουν κάπου.Ασε, που πιστεύω οτι διεκδικώντας εναν τέτοιο θεσμό, επειδή κάποιοι αγώνες θα ανήκουν και στα δύο, θα αναγκάσουν κάποιους για το λίγο παραπάνω...
Είναι κρίμα κάποιες λέσχες του Βορρά με ωραίους αγώνες να τους παίρνει η μπάλα, αλλα απο την αλλη μεριά, τα αγωνιστικά τους δεν κατεβαίνουν ούτε μέχρι τον Βόλο. Υπάρχει αλλη λύση? -
Στο πρόγραμμα αγώνων 2011, αναφέρεται:
Το σύνολο των ειδικών διαδρομών πρέπει να είναι 90-100 χλμ. εκτός από το Ράλλυ ΕΛΠΑ που είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.Τον περιορισμό των χιλιομέτρων προς τα κάτω τον καταλαβαίνω, δηλ. να μην είναι κάτω από 90 χλμ. για να μη γίνονται πολύ μικροί οι αγώνες και μοιάζουν σαν ράλλυ σπριντ .
Το όριο όμως των 100 χλμ. ως μέγιστο σύνολο, τι εξυπηρετεί;
Εάν ένας μονοήμερος αγώνας με μικρές απλές και μαζεμένα ωράρια, μπορεί να βγάλει και 120 ή 130 χλμ., ή και παραπάνω, αυτό δεν θα το ήθελαν οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι ;Αύξηση των δαπανών του Οργανωτή δεν τίθεται, αρκεί να μην απαγορεύεται (όπως το 2010), η διεξαγωγή κάποιας ειδικής πέραν των 2 επαναλήψεων, διότι 4 ειδικές Χ 3 φορές, δεν κοστίζουν περισσότερο από 4 ειδικές Χ 2 φορές.
Δεν ξέρω, πιθανόν κάτι να μου διαφεύγει, απλά σκέψη κάνω …
-
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
Στο πρόγραμμα αγώνων 2011, αναφέρεται:
Το σύνολο των ειδικών διαδρομών πρέπει να είναι 90-100 χλμ. εκτός από το Ράλλυ ΕΛΠΑ που είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.Τον περιορισμό των χιλιομέτρων προς τα κάτω τον καταλαβαίνω, δηλ. να μην είναι κάτω από 90 χλμ. για να μη γίνονται πολύ μικροί οι αγώνες και μοιάζουν σαν ράλλυ σπριντ .
Το όριο όμως των 100 χλμ. ως μέγιστο σύνολο, τι εξυπηρετεί;
Εάν ένας μονοήμερος αγώνας με μικρές απλές και μαζεμένα ωράρια, μπορεί να βγάλει και 120 ή 130 χλμ., ή και παραπάνω, αυτό δεν θα το ήθελαν οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι ;Αύξηση των δαπανών του Οργανωτή δεν τίθεται, αρκεί να μην απαγορεύεται (όπως το 2010), η διεξαγωγή κάποιας ειδικής πέραν των 2 επαναλήψεων, διότι 4 ειδικές Χ 3 φορές, δεν κοστίζουν περισσότερο από 4 ειδικές Χ 2 φορές.
Δεν ξέρω, πιθανόν κάτι να μου διαφεύγει, απλά σκέψη κάνω …
Όπως επίσης , γιατί 'κόπηκε' το μέγιστο των ασφάλτινων Ρ.Σπρίντ απο 20km που ήταν το 2010 σε 15km για το 2011 ???
και γιατί να μήν επιτρεπόταν ένα Σπρίντ με 27km ειδική και άλλα τόσα ή λιγότερα απλή, ποιός αγωνιζόμενος δεν θα το ήθελε και μάλιστα με παράβολο Σπρίντ να κάνει 54 Αγωνιστικά km (εντάξει , διοργανωτής θα το ήθελε ίσως μόνον... ένας !!!)Αποστόλης.
-
Συμφωνω οτι εδω υπαρχει 'λαθακι' . Οι κανονισμοι κι οι προκηρυξεις πρεπει να ειναι εκφρασμενοι ετσι που ν αφηνουν ενα παραθυρο για καποια ευχαριστη εξελιξη. Ετσι η διατυπωση θα ηταν καλυτερη αν ηταν ως εξης
' Για τους αγωνες αυτους τα χιλομετρα ειδικων θα πρεπει κατ ελαχιστο να ειναι χ και κατα το μεγιστο ψ. Σε περιπτωση υπερβασης αυτων των οριων , ο οργανωτης θα πρεπει εγκαιρα (καθορισμος χρονου πχ τριμηνο) να καταθετει εγγραφο αιτημα στην ΕΠΑ-ΕΘΕΑ, η οποια αναλογα με τις συνθηκες θα εγκρινει η αποριπτει (η καπως ετσι).
Μ αυτον τον τροπο, αν βρεθει αξιολογη διαδρομη η χορηγος που καλυπτει σημαντικο μερος εξοδων (Αποστολη καταλαβαινεις ε?) δεν θα πηγαινει χαμενη η ευκαιρια.
Αντιθετα, αλλού οι κανονισμοι πρεπει να κλεινουν παραθυρακια...
Καλημερα. -
Aγαπητοι μου καλες οι αποψεις σας , να σας πω και την δικη μου που εχω σηζητησει σχετικα για τετοιες περιπτωσεις , θα πρεπει να τις λαμβανουν υπ'οψην σαν ** **οι διοργανωτες , και η **ΟΜΑΕ ,ΕΠΑ δεν αποκλειουν προτασεις ενδιαφερουσες **, που αποκλινουν απ'τα νουμερα αυτα , αρκει οι προτασεις να δικαιολογουντε και να δημιουργουν μεγαλυτερο ενδιαφερον για τον αγωνα !
Οταν με βλεπετε αισιοδοξο με την νεα αρχη , ειναι γιατι βλεπω οτι πλεον υπαρχουν **** , ξεχαστε οτι ειχαμε μεχρι τωρα να αντιμετωπισουμε της κλασικης ελποκουλτουρας **! **η και να το τροποποιησουμε !
Και μην αρχισετε την φαγουρα ,< μα οι κανονες πρεπει ...... > , ειμαστε στο πατο , και πρεπει να γινεται οτι ειναι δυνατον με ευελιξιες και αλλαγες που μπορουν να διορθωσουν , για τα επομενα χρονια ......
Το βασικο θεμα ειναι οτι πρεπει να συνεχισετε-ουμε να γραφουμε εδω μεσα , με τροπο σαν αυτο , οτιδηποτε βλεπουμε που θελει διορθωσεις για καλυτερευση .
-
Αρα συμφωνουμε απολυτα.
Περιεργα πραματα!!! -
Αν πραγματικά θέλουμε να γίνουν αγώνες διοργανώνεται ένα ΜΙΝΙ πρωτάθλημα με αυστηρά 2 χ 2 εδ, γρήγορο κύκλο, μέχρι 50 χλμ σύνολο, μειωμένο παράβολο συμμετοχής, μειωμένα έξοδα, βενζίνες, δοκιμές, service. Να περάσει η φετεινή χρονιά και του χρόνου το ξαναβλέπουμε.
-
Ο χρήστης racer έγραψε:
Αν πραγματικά θέλουμε να γίνουν αγώνες διοργανώνεται ένα ΜΙΝΙ πρωτάθλημα με αυστηρά 2 χ 2 εδ, γρήγορο κύκλο, μέχρι 50 χλμ σύνολο, μειωμένο παράβολο συμμετοχής, μειωμένα έξοδα, βενζίνες, δοκιμές, service. Να περάσει η φετεινή χρονιά και του χρόνου το ξαναβλέπουμε.+1000
-
Ο χρήστης racer έγραψε:
Αν πραγματικά θέλουμε να γίνουν αγώνες διοργανώνεται ένα ΜΙΝΙ πρωτάθλημα με αυστηρά 2 χ 2 εδ, γρήγορο κύκλο, μέχρι 50 χλμ σύνολο, μειωμένο παράβολο συμμετοχής, μειωμένα έξοδα, βενζίνες, δοκιμές, service. Να περάσει η φετεινή χρονιά και του χρόνου το ξαναβλέπουμε.Δεν μας ενδιαφέρει Χρήστο...Αλλωστε 'κάναμε' Εταιρεία προβολής του Ακρόπολης, βλέπεις...
Ενώ θα έπρεπε πρώτα να ασχοληθούμε με την Εταιρεία προβλής των Ελληνικών Αγώνων που η κορύφωση της διαφήμισης θα ήταν το Ακρόπολης...ψιλά γράμματα!
Αντε μωρε...! -
δεν έχει προβολή ρε παιδία το γαμημένο το άθλημα ,, ποίος ήξερε ότι υπάρχει το ελπα ... τι είναι το ελπα ,, ποτέ η αρχή του spor διαφήμισε το προϊών που διαθέτει σε επαγγελματικό επίπεδο για να ξέρει ο κάθε ένας τι είναι αγώνες με αυτοκίνητα , τι είναι rally ?? τι είναι circuit ??
που γίνονται και ποτέείχε πει ο προηγούμενος ελπαντζης .. το άθλημα είναι για αυτούς που διαθέτουν χρήμα
πάρτε χρήμα
Youtube Videoοι περισσότεροι από τους μίσους τρέχουν στο σημείο του ημίμετρου . και οι υπόλοιποι ελάχιστοι έχουν χορηγία με ημερομηνία λήξεως
με 450 ε ,,, πάλι καλά που δήλωσαν και 27 πληρώματα
-
Η πρόταση με 2χ2 Ε.Δ. είναι καλή αλλά δε φτάνει.
Αν δε γίνει ριζική εξέταση όλων των τμημάτων του κοστολογίου ενός αγωνιζόμενου η κατάσταση δε σώζεται. Δείτε το καταπληκτικό σε σχεδίαση Θερμαϊκού, το οποίο ίσως είχε την πιο οικονομική και value for money σχεδίαση από κάθε άλλο αγώνα που έχει γίνει ποτέ. Παρόλα αυτά είχε μόλις 28 συμμετοχές. Ως πότε θα αντέχει η λέσχη να το κάνει με 28 συμμετοχές; Ένα, δύο χρόνια, ίσως. Μετά; Ή νομίζετε ότι το σκάσιμο της τεράστιας φούσκας που λεγόταν 'ελληνική οικονομία' θα έχει τελειώσει σε 2 χρόνια;
Ας μην κοροϊδευόμαστε, για ένα σωρό λόγους, αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να έρθουν νέα παιδιά στους αγώνες, παρά ελάχιστα. Αν σωθούν οι αγώνες τα επόμενα χρόνια θα γίνει από εμάς που ήδη τρέχουμε. Αγωνιστικά υπάρχουν, τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο. Δυστυχώς τα χρόνια της φούσκας πολλοί φύγαμε από τις μικρές κατηγορίες και πήγαμε σε μεγαλύτερες και ακριβότερες. Και τώρα δεν μπορούμε καν να ξεφορτωθούμε το ακριβό Α6, Α7, ΕΕ10, Ν4 που φτιάξαμε ώστε να ξαναγυρίσουμε στα Starletάκια και τα Σαξόραλλα για να συνεχίσουμε να τρέχουμε. Υπάρχουν και πολλοί που έμειναν με φτηνές λύσεις, αλλά τώρα δεν τους φτάνουν τα χρήματα για να τρέξουν ακόμα κι έτσι. Ας δει η αρχή του σπορ όλα τα τμήματα του κοστολογίου ενός αγωνιζόμενου και ας πράξει τα δέοντα για όλα. Επιτέλους, ας ξεχάσει κανονισμούς FIA κ.λπ. και ας προσαρμοστεί στην πραγματικότητα μιας χρεοκοπημένης χώρας. Αυτή τη στιγμή προέχει να μειωθεί το κοστολόγιο όσο το δυνατόν περισσότερο, σε όλες του τις παραμέτρους, ώστε να βοηθήσουμε να τρέξει κάθε αγωνιζόμενος που έχει πιθανότητα να τρέξει. Η πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διατήρηση των λεσχών μέσω της συνέχισης οικονομικά βιώσιμων αγώνων και μετά όλα τα άλλα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει κοιμάται ακόμα τον ύπνο του δικαίου.(Δεν υπήρξα ποτέ μέλος λέσχης ούτε έχω την παραμικρή σχέση με κανέναν άνθρωπο από καμία λέσχη).
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ένα ερώτημα που ίσως θα έπρεπε να σας απασχολήσει είναι το ποιός αποφάσισε και ποιοί συμφώνησαν να παραμείνει το ελπα διήμερο όταν επανασχεδιάστηκε σαν ελληνικός μόνο αγώνας. Ήταν μια επιλογή κυριολεκτικά αυτοκτονίας και από ότι καταλαβαίνω δεν ήταν ακριβώς απόφαση της ΕΠΑ.ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΓΩ, ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ !!!
ΑΝΤΕ! ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΣΑΙ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης zivas έγραψε:
Κοινή συνεδρίαση Ο.Μ.Α.Ε. - ΕΘ.Ε.Π.Α.
Kαμμια 20αρια ατομα δηλαδη.
Πόσοι απο αυτους 'ματώνουν' για να τρέξουν ; 2-3 ;
Οι περισσότεροι γνωρίζουν το 'εισπράτω και οργανώνω σωστούς αγώνες' (με ολο τον σεβασμό μου στο εργο τους και χωρίς ιχνος ειρωνείας)
Για παράδειγμα , ποιός θα τους ενημερώσει για το 'κρυφό σχολιό' που γίνεται στην κεντρική Ελλάδα και για πιο λόγο γίνεται;
Σε κάθε περίπτωσει καλό θα βγεί , αλλά ο stratissino, o πρόεδρος Μανώλης , και οι δύο προέδροι των συνδέσμων σε επόμενη συνάντηση ας επιλέξουν και 15 - 20 οδηγους για ανάλογη συζήτηση.
Το σύνολο των δυο συνεδριάσεων ίσως έχει θετικά αποτελέσματα.ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ !!!!
ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
http://www.motorinside.it/citroen-itali ... cir-junior
η citroen εχει οτι πιο καινουργιο σε αυτοκινητο....εκανε λοιπον η ιταλικη αντιπροσωπεια τροφεο (με φοβερα πριμ),αλλα δεν σταθηκε μονο εκει,εφτιαξε ομαδα,με 2 οδηγους (παντα με το r3t....οχι κανα s2000 να μπορει να παρει γενικη....ο νοων νοειτω περι s2000....) και έγινε και χορηγος του ιταλικου πρωταθληματος ραλλυ.....
προφανως μιλαω για υπερβαση....δεν μιλαμε για ότι πιο νορμαλ,
ΑΛΛΑ κυριως θελω να πω την καταντια μας(μια που ολοφανερα οι αλλοι αναπτυσονται η αν μη τι αλλο βλεπουν μια προοπτικη...) ,που ποσο ευκολα ειναι να τα ριχνουμε ολα στην οικονομικη κριση.....ευλογα φυσικα,οσο ευλογα ειναι να ριξουμε το φταιξιμο για τα ατυχηματα στους δρομους στην υπερβολικη ταχυτητα,οπως επισης και επειδη αποτελει πολυτελεια οι αγωνες να παψουν να γινονται ή ειναι λογικο να εχουν φτασει πατο και αλλα τετοια.....υπερβαλοντας προς τα πανω οπως το βλεπω....η τοπ κατηγορια μας ισως και να επρεπε να ειναι η r2......αντε να σφαζονται με Ν3..... μιλαω για μιχους κυρκους βωβους κλπ ,αν αυτοι δεν θελουν(ο μιχος θα ηθελε σιγουρα )ας χορηγησουν οποιον αυτοι θελουν να τρεξει......δοξα το θεο και ο κυρκος εχει τον μιλκομπουκαλο αν ηθελε,και ο βωβος τον σωτηρχο....
τι λεω ε?.....
οσον αφορα την πλευρα ΕΠΑ-ΟΜΑΕ.....προφανως θελει ριζικες αλλαγες....ΡΙΖΙΚΕΣ ομως.....εννοω για δουλεια κλπ,οχι για ανθρωπους -
Ο χρήστης scn έγραψε:
Η πρόταση με 2χ2 Ε.Δ. είναι καλή αλλά δε φτάνει.
Αν δε γίνει ριζική εξέταση όλων των τμημάτων του κοστολογίου ενός αγωνιζόμενου η κατάσταση δε σώζεται. Δείτε το καταπληκτικό σε σχεδίαση Θερμαϊκού, το οποίο ίσως είχε την πιο οικονομική και value for money σχεδίαση από κάθε άλλο αγώνα που έχει γίνει ποτέ. Παρόλα αυτά είχε μόλις 28 συμμετοχές.και ο επόμενος αγώνας ράλλυ στη Β. Ελλάδα, το Ράλλυ Φίλιππος, θα γίνει με το ίδιο σκεπτικό. 2 μεγάλες ειδικές, επι δύο. ε, εδώ οι απλές είναι σημαντικά μεγαλύτερες, αλλά αυτή η σχεδίαση είναι έτσι από πέρυσι. ελπίζω να δούμε κάνα δύο top συμμετοχές του πανελλήνιου στον αγώνα, από μικρούς ξέρω ότι ετοιμάζονται και αυτοκίνητα που δεν μπήκαν στο θερμαικού...
Προτάσεις για αγώνες ράλι 2011