Μία εβδομάδα μετά την αυλαία του Π.Π.Ρ και με αφορμή μία σύντομη κουβέντα που είχα με τον Στρατισσίνο τις παραμονές του Παλάδιου,όπου ανάμεσα σε άλλα τον ρώτησα για του χρόνου και μου απάντησε ότι επιθυμεί να τηρούνται οι κανόνες, και αν αυτοί είναι λάθος να τους αλλάξουμε, θέλω να δημοσιοποιήσω κάποιες σκέψεις μου.
Καταρχήν φέτος συμμετείχα σε δύο αγώνες, το χωμ. σπριντ της Κορίνθου και το Παλάδιο.(Αρχικά ήταν στα πλάνα μου το Μ.Ρόδο και το Αττικό, όμως μετά τα τραγικά επέλεξα να μη συμμετάσχω στο Αττικό και η ΑΛΑ με δικαίωσε).
Κατά τη γνώμη μου η ΑΛΑΚορίνθου και η start line είναι ανάμεσα στις λέσχες που αξίζουν να διοργανώνουν αγώνες, άλλες δυο τρεις είναι ακόμα, έκαναν όμως και οι δύο το ίδιο φάουλ. Ενώ ο κανονισμός λέει ότι τα σπριντ πρέπει να είναι τούλάχιστον 10χλ τα Αθίκια με το ζόρι να ήταν 8 και αντίστοιχα ενώ τα ράλλυ του Π.Π πρέπει να είναι 100-110 το παλάδιο ήταν 77. Αναγνωρίζω ότι μπορεί να υπάρχουν οργανωτικές δυσκολίες, όμως όπως εγώ οφείλω να τηρώ τον όποιο κανόνα έτσι και οι οργανωτές.
Όπως για το Αττικό υποστήριζα ότι δεν ήθελαν να το διοργανώσουν, έτσι πιστεύω ότι οι στο Παλάδιο ήταν από νωρίτερα στο μυαλό τους. Ο κ.Πασαλής είπε στην απονομή ότι υπολόγιζαν 70-80 αυτοκίνητα, άρα πώς θα γινόταν η 3η Ψάθα με εκκίνηση στις 16:07 ακόμα και με αυτό τον αριθμό συμμετοχών χωρίς να νυχτώσει?
Τελικά δηλαδή τσάμπα ακυρώθηκε αφού οι ιστορικοί δεν έκαναν ούτε τον 3ο Αγ. Ιωάννη και τα αυτοκίνητα που συνέχιζαν ήταν λιγότερα απ'τα προβλεπόμενα?
Το θέμα για μένα δεν ήταν όπως λαθεμένα υποστήριξε ο Σ.Ο.Α.Α η μείωση του παραβόλου, ΑΛΛΑ Η ΜΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ.
Όσον αφορά γενικότερα τους αγώνες τη νέα χρονιά αν αυτά που ακούγονται για το Π.Π.Ρ ισχύουν τότε το ήδη αυξημένο κόστος εκτοξεύεται οπότε άστο αλλά για τους υπόλοιπους αγώνες για μένα πρέπει να ακολουθηθεί ο νόμος της αγοράς.
Όταν θέλεις να αναβαθμίσεις ένα προϊόν μειώνεις τη ποσότητα, βελτιώνεις τη ποιότητα, και αυξάνεται αυτόματα η ζήτηση. Φέτος είχε ένα σωρό σπριντ με 2 ή 3 περάσματα και κυπελλά και χίλια άλλα δύο και τελικά πολλές ακυρώσεις.
Πρόταση: μαζεμένοι αγώνες και εξηγούμαι,
φανταστείτε για παράδειγμα έναν αγώνα του Π.Π.Ρ που στη μία ειδική του που θα επαναλαμβάνεται 3 φορές θα μπορούν να συμμετέχουν και σαν σπρίντ με μικρό παράβολο όσοι το επιθυμούν. Άρα εγώ που δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά ένα ράλλυ κάνω ένα σπριντ με το συναγωνισμό και την οργάνωση του Π.Π. Η εφαρμογή με λίγη θέληση είναι εύκολη αφού οι του ράλλυ θα συνεχίζουν τις υπόλοιπες ειδικές και οι του σπρίντ σέρβις μέχρι το επόμενο σκέλος, νούμερα και βαθμολογίες λεπτομέρειες που βρίσκονται.
Σάββας Λευκαδίτης