-
Ο Κορρές θα πρέπει να κάνει τάμα στο γραφείο Κ2 design - κουρούδη για το ντιζαϊν που τον ΠΙΕΣΕ (από όσο έχω ακούσει από το χώρο) να εντάξει στις συσκευασίες του. Αν δεν ήταν το ντιζαιν, θα ήταν ένα τίποτα, ότι και να λέμε μιας και υπάρχουν πολλά αντίστοιχα προϊόντα.
Τωρα, σχετικά με το προϊον, λόγω για καποιο δερματικό θέμα, που ρώτησα 2 δερματολόγους (ο ένας στο Συγγρός), όταν ανέφερα Κορρε, μου έιπαν 'μακριά'. -
Στην Ελλάδα είμαστε και ισχύει η κουτοπονηριά και η αμφισβήτηση και οι αντιδράσεις αυτού του τύπου είναι αναμενόμενες, ισχύει - να ψωφίσει η κατσίκα του γείτονα - να μη δούμε κανέναν να προοδεύει λές και τρώει το δικό μας ψωμί, ήρθε τώρα ένα ντιζάϊν και - έφτιαξε - το Κορρέ λές και δεν υπήρχε από πρίν, λες και δεν ήταν γνωστός στην αγορά, ήρθε και ο γιατρουδάκος να πεί - μακριά - χωρίς να ξέρουμε τι προίόντα προωθεί και τι συμφέροντα έχει, λες καί αυτοί που αγοράζουν τον Κορρέ δίνοντας δεκάδες μύρια είναι μαλάκες, λες και δεν έκαναν πρώτα επιστημονικές έρευνες να δούν τι θα αγοράσουν, είδαν τα ωραία κουτάκια του Κορρέ και λιποθύμησαν και είπαν δώστε του 50 μύρια γιατί έχει ωραία κουτιά, το ίδιο και οι Ισπανοί με την Apivita.
Ρε σοβαρευτείται και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει, αλλά ακόμα βαθειά μέσα μας ζεί και βασιλεύει ο Νικολάκης ο εισαγόμενος, μακάρι το 2018 να φέρει μυαλά στα άδεια κεφάλια.
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Ο Κορρές θα πρέπει να κάνει τάμα στο γραφείο Κ2 design - κουρούδη για το ντιζαϊν που τον ΠΙΕΣΕ (από όσο έχω ακούσει από το χώρο) να εντάξει στις συσκευασίες του. Αν δεν ήταν το ντιζαιν, θα ήταν ένα τίποτα, ότι και να λέμε μιας και υπάρχουν πολλά αντίστοιχα προϊόντα.
Τωρα, σχετικά με το προϊον, λόγω για καποιο δερματικό θέμα, που ρώτησα 2 δερματολόγους (ο ένας στο Συγγρός), όταν ανέφερα Κορρε, μου έιπαν 'μακριά'. -
Ειδικά τα προιόντα της Apivita που χρησιμοποιούμε είναι πάρα πολύ καλά!
-
Quadra, 2 διαφορετικά γιατρουδάκια, όπως λες, από διαφορετά ιδρύματα. το ένα σχεδόν οικογενειακός φίλος που προφανώς και σε εμάς θέλει να μας πουλήσει τους χορηγούς του. Το άλλο στο συγγρός (αν το ξέρεις) σε ενα συγγενικό πρόσωπο του έκοψε κάθε ελπίδα θεραπείας αντι να του πουλήσει φάρμακα (αντίθετα με άλλους δερματολόγους) και σε φιλικό πρόσωπο, έδωσε λύση σε χρόνιο πρόβλημα.
Τωρα,τον όρο γιατρουδάκια σε κόσμο που έλιωσε κώλους να γίνει γατρός, τον ακούω συνήθως από άτομα περιορισμένης πολιτισμικής στάθμης (κάτι για κατσίκες που έλεγες και νικολάκιδες ... ξερεις ελληναράδες ξερόλες). Σορρυ, έχοντας αρκετούς γατρους σε οικοενειακό-φιλικό περιβάλλον, έχω και κάποια 'ευαισθησία'.
Φαντάζομαι για να μιλάς και εσύ με τόση βεβαιότητα και να ακυρώνεις λεγόμενα, θα έχεις μια ιδαίτερη άποψη για το θέμα. Απορώ όμως πως και δεν τον πηραν τον Κορρε φαρμακευτικές εταιρίες για τις πατέντες του και τις καινοτομίες του, αλλά ένα φαντ.Quadra, μιας και μοιάζεις να γνωρίζεις ιδιαίτερα τις επιστημονικές καταβολές του Κορρέ, θα μπορούσες να μου πεις το unique selling point του Κορρέ και τι καινοτομίες έφερε στο χώρο; Από όσο ξέρω, φυσικες πρώτες ύλες, αρκετοί χρησιμοποιούσαν ή έλεγαν οτι το κάνουν, πριν από το Κορρε όπως πχ. το The Body Shop που εξαγοράστηκε από τη L'Oreal ή τη 'L'Occitane που τις βρίσκουμε απο το '1970κάτι στα ράφια.
Ο Κορρές έγινε μάγκας από το ντιζαϊν/μαρκετινγκ και το προσωπικό ιδρώτα που έριξε φτιαχνωντας/πουλώντας τα προϊοντα του ο ίδιος (αναφορές του στο παρελθόν όπου παρασκέυαζε στο φαρμακείο του και μετά έτρεχε ανα φαρμακείο να πουλήσει). Δεν είπα οτι είναι απατεώνα, δεν είπα οτι το προϊον ειναι απάτη, καρκίνος ή κάτι. Απλά, να αναγνωρίζουμε λίγο και από που έρχεται το κτηνώδες ποσοστό επιτυχίας.
Οσο, για την Απιβίτα και τους Ισπανούς, από όσο ξέρω, αν δεν την εξαγόραζαν, θα έμενε σε στασιμότητα και ίσως να είχε θέματα στο μέλλον. Να και μερικά λινκ - αναφορικά. ετσι πολύ ενδεικτικά :
http://www.agronews.gr/news/companies/a ... -ependuti/
http://www.euro2day.gr/news/enterprises ... ivita.html
GGAB , τα παραπάνω ισχύουν και για εσένα για το εικονίδιο-σχόλιο. Αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο αντίλογο, περιμένω.
-
Φίλε μου δεν έχω όρεξη για ,αλλά νομίζω ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση καθότι κρίνεις τα προϊόντα του Κορρέ ως φαρμακευτικά και όχι ως καλλυντικα. Επίσης ποιοι νομίζεις ότι τον εξαγόρασαν μόνο και μόνο από τις ελκυστικές συσκευασίες;;;; Γιατί μιλάς για την εταιρία του με τέτοια απαξίωση;;;
-
Δε νομίζω GGAB να συγχεώ φαρμακευτικά/καλλυντικά. Οταν αναφέρει στη συσκευασία ότι βοηθάει στη καταπολέμηση κάποιων δερματικών προβλημάτων, όταν επικοινωνεί το φαρμακευτικό του background, ε, δε τη λες και εταιρία eau de parfum.
Δεν είπα οτι το φαντ αγόρασε συσκευσίες. Το φαντ αγόρασε τη Μάρκα που βασικά έγινε γνωστή λόγω των συσκευασιών του (κυρίως της φωτογραφίας του με καινοτόμες τεχνικές για τη κατηγορία που από όσο διαβασα από σχετικά περιοδικά ο Κορρές ειχε αρχικά αντιρρήσεις).
Αν νομίζει κανέις οτι ο Κορρες εγινε ότι έγινε επειδή έχει καποια συστατικά μέσα και απλά ο κόσμος έκατσε και τα διαβασε και τα εκτίμησε, τι να πω...
Δεν απαξίωσα, απλά, ανέδειξα ένα παράγοντα γα τη τρομακτική του επιτυχία που απλά δεν αναφέρεται ποτέ από κανέναν. Οταν ζουσα Ασία και όλοι μου ζητουσαν σα σουβενιρ Κορρέ ήταν λόγω των συστατικών; Οχι ήταν λόγω του brand και της εικόνας. -
αλέξανδρε,
συχνα-πυκνα συμμετεχουμε εταιρικως εις εκθεσεις και συνεδρια στην διεθνη αγορα...
επισης λαμβανουμε μερος σε rfp εις την αλλοδαπη
η εντυπωσις μου μετα απο τα πλειστα ετη εκει εξω, ειναι οτι εχωμε κερδισει την αναγνωριση, κυριως απο τους ανταγωνιστας.
ομως, καποτε εις ομορφον γερμανικη πολη, διασημον για τας εκθεσεις της, την ωρα που συζητουσαμε με υποψηφιο ιδρυμα-πελατη της αλλοδαπης, κατεφθασε ο προξενος μας... μη ευγενικως καθισε εις τον καναπε και αρχισε να συζητα...τονιζοντας την εκπληξη του στον πελατη που εμπιστευεται ελληνικη εταιρεια.
επισης, ολιγα ετη πριν, κατα την συμμετοχη μας σε διεθνες rfp-διαγωνισμο, σε φιλια(?) χωρα, εχοντας την υψηλοτερη βαθμολογια τεχνικως, ετρομαξαμε να υπογραψουμε συμβολαιο, καθως λι(γ)δοροιθηκαμε απο την ιδια μας την χωρα και ειδικως τους επιστημονικους της εκπροσωπους ως 'κωλοέλληνες' - δεν προσφερουμε βλεπεις ταξιδια...
Αντιθετως, οι γερμανοι που ανταγωνιζομαστε, εχουν παντου την φίλια υποστηριξη τοσο της χωρας τους, οσο και των πολιτών της. Το αυτο και οι γαλλοι, οι τουρκοι, οι αιγυπτιοι.
Ας προσεχουμε ολιγον την οποια εξωστρεφεια και ας δινουμε λιγη τιμη σε οσους την προσπαθουν.Αρ.Ες.
δεν ομιλω για τον κορρέ.. -
Γάτε +1000
Το θέμα είναι να έχουμε επιχειρήσεις που γίνονται ελκυστικές σε επενδυτές Ελληνες και ξένους . Αυτή είναι η ουσία και αυτό κάνει κάθε εταιρεία σε όλο τον κόσμο .
Τα περί γιατρών και το λέω εγώ που έχω 10 γιατρούς στο σόι μου , από τον προπάππου μου μέχρι τον πατέρα μου και ξαδέλφια μου , δεν σημαίνει ότι έχουν άποψη για τα πάντα , ιδιαίτερα όταν αυτά δεν είναι του αντικειμένου τους , γιατί εκτός από την Ιατρική , υπάρχει και η Φαρμακευτική και η Κοσμητολογία και η Γεωπονική που έχουν πολύ μεγαλύτερη σχέση με τα προιόντα από τους Δερματολόγους . Αλλιώς θα είχαμε μόνο γιατρούς για τα πάντα .
Πραγματικά αυτή η απαξίωση μιας ελληνικής επιχείρησης με διεθνή αναγνώριση ενόχλησε ακριβώς γιατί η λογική της αγελάδας του γείτονα είναι αυτή που μας έφερε εδώ , ενώ οι γερμανοί σώζουν την φβ που σκοτώνει κόσμο με τους ρύπους της γιατί είναι δική της εταιρεία .
Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί λοιπόν .
Βέβαια είναι γνωστή η φράση : Ουδείς προφήτης στον τόπο του , οπότε είναι διαχρονικό το φαινόμενο...
-
alejandro σου απάντησαν άλλοι και με κάλυψαν αρκετά, όσο για τα σχόλια σου επί προσωπικού τα αφήνω στην κρίση όσων διαβάζουν αυτό το τοπικό γιατί και εγώ μπορώ να απαντήσω και να γίνω περισσότερο αιχμηρός αλλά το αφήνω πίσω μου, και μόνο η επί προσωπικού αναφορά δείχνει τον δικό σου πολιτισμό.
καλή χρονιά με υγεία.
-
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/ella ... ebsite-rss
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/ekthesi-160-hronia-made-greece?utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=website-rssκαι ως σαν πετρο-κεφαλοι οφειλουμε να εχωμε στην βιβλιοθηκη
http://www.paper-bookland.gr/books.asp? ... okID=86907
και
http://www.aerodata.gr/books.php?id=286αντιγραφω απο το οπισθοφυλλο του made in greece
“Ένα στοιχείο που διαφοροποιεί έντονα το λαό μας από άλλους ανεπτυγμένους λαούς, είναι η θεώρηση που έχει για τα πραγματικά επιτεύγματα της σύγχρονης ιστορίας του αυτά που καθόρισαν το σημερινό επίπεδό του.
Για βασικά μέρη της αναπτυξιακής μας πορείας – τεκμήρια της πραγματικής μας υπόστασης – υπάρχει πλήρης άγνοια και απώλεια μνήμης, σε έντονη αντίθεση με τη λεπτομερή καταγραφή, διάσωση και προβολή σε άλλες χώρες.
Ο τομέας της βιομηχανικής και τεχνολογικής ιστορίας της Ελλάδος, ιδίως των κλάδων που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε στο βιβλίο αυτό (οχημάτων και αεροσκαφών), χαρακτηρίζεται από ελάχιστη ιστορική έρευνα και διάσωση. Δεν αποτελεί υπερβολή να πούμε ότι όταν και το τελευταίο σκουριασμένο τρίκυκλο φορτηγό, αγροτικό όχημα, ή άλλο ζωντανό τεκμήριο καταστραφεί, θα είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ ένα ολόκληρο κεφάλαιο της ιστορικής πραγματικότητας του λαού μας.
Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια διάσωσης του κεφαλαίου αυτού. Τοποθετεί την ιστορία των κατασκευαστών οχημάτων και αεροσκαφών μέσα στο γενικότερο αναπτυξιακό πλαίσιο και επίπεδο της χώρας, την κουλτούρα και ζωή της αντίστοιχης. Παραθέτει διαφημίσεις και δημοσιεύματα εφημερίδων και κρατάει μια ισορροπία μεταξύ φωτογραφικής παρουσίας σης και απαραιτήτων τεχνικών στοιχείων.
Προσπαθεί έτσι να συνεισφέρει σε μια νέα αντικειμενική θεώρηση επιτευγμάτων και δεδομένων για το ποιοι πραγματικά είμαστε σε κάθε περίοδο της ιστορίας μας.”
Αρ.Ες.
Καλος φιλος ο Λαμπρος, καπου εκει στα 80's, συνοδοιπορος στον κιτ (zastava 750) και sportsman (σμπρωξιμο του pug του μπαμπα του - γνωστου ποιητή Σκαρτση, καθε φορα που εμενε απο βενζινη εξω απο τη rio beau). Απο τους λιγους που ανεχοταν-κατδεχονταν το μουσταρδι 120y μου.
Θυμαμαι τα καλοκαιρια μετα που γυριζε απο το αμέρικα και τις γλαφυρες ιστοριες του απο τη μεταχειρω (τ)σούπρα του εν ηπα. -
Τώρα γιατί μας βάζεις αυτά τα βιβλία ? Για να κλάψουμε με τη σημερινή μας κατάντια ?
-
Και έχουμε και ηλικία και καλή μνήμη και θυμόμαστε αυτά που φτιάχνονταν τότε στην Ψωροκώσταινα , που ήταν πολύ πιο περήφανη από σήμερα...
-
@ Quadra21, τα όποια αιχμηρά σχόλια ήρθαν σαν απάντηση στα δικά σου αιχμηρά σχόλια της πρώτης απάντησής σου μιας και το δικό μου σχόλιο ηταν στην εταιρία Κορρες ενώ τα δικά σου πάνω στο σχόλιό μου. Το αφήνω και εγώ εδώ.
@Γάτε, cruiser, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Ελληνική επιχειρηματικότητα. Πως θα μπορούσα να το κάνω άλλωστε οταν πρόσφατα επεστρεψα μετά από 8 χρόνια στο εξωτερικο ωστε να συνεργαστω μαζί της; Ωστόσο, κάποια πραγματα θα έπρεπε να αναγνωρίζονται ως καταλυτικοί παράγοντες επιτυχίας, που ίσως να μην έχουν να κανουν καν με το προϊόν.Το design του Κορρέ έλληνες το έκαναν. Ελληνες φέραν πρωτιες στο χώρο της συσκευασιας που ώθησαν στην άνθηση του ελληνικού packaging design και οι Κ2 ήταν πρωτοπόροι. Γιατι δε βλέπετε το σχόλιό μου σαν υποσττήριξη μιας 'αφανούς' ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ 'βιομηχανίας';
Παραμένω στην άποψή μου οτι αν ο Κορρες έιχε συσκευασίες σαν αυτες, δε θα ήταν παρά μια τοπική, μικρη εταιρία σαν τις πάρα πολλές άλλες που υπάρχουν στην Ελλάδα.Όποιος μπορεί να αναφέρει κάποιο usp του Κορρέ, επιχειρηματική στρατηγική, τεχνολογία, πατέντα που άλλαξε τη βιομηχανία και που τον έφερε στο καταπλκτικό σημέιο που τον έφερε, με πολύ χαρά να το διαβάσω και να το συζητήσουμε.
-
Επενδύουν, καινοτομούν, και εξάγουν κόντρα στην κρίση
Aπό την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Στη σκιά της Ελλάδας της κρίσης, της απαισιοδοξίας, της γραφειοκρατίας και της ατελείωτης γρίνιας, ζει και αναπνέει μια «άλλη» Ελλάδα, η Ελλάδα του επιχειρείν. Επιχειρήσεις, από την Ηπειρο και τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, που βρίσκονται εκτός του ραντάρ της επικαιρότητας και οι οποίες παράγουν, εξάγουν, καινοτομούν, αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής, επενδύουν, δημιουργούν θέσεις εργασίας, έχουν αξιόλογα κέρδη και επεκτείνονται ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.
Εταιρείες που θα έλεγε κανείς ότι είναι αδύνατο να επιτυγχάνουν τόσο καλή πορεία σε τόσο κακό οικονομικό περιβάλλον.
Διότι η χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν βιώνει απλώς μια ύφεση ή έστω μια μεγάλη ύφεση. Γενικά, ύφεση θεωρείται η κατάσταση όπου παρατηρείται μείωση εισοδημάτων, επενδύσεων και ζήτησης, καθώς και υψηλή ανεργία για σημαντικό χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει καθολικά αποδεκτός ορισμός της ύφεσης. Συνήθως σε ύφεση βρίσκεται μια οικονομία όταν συρρικνώνεται για δύο διαδοχικά τρίμηνα, ενώ θεωρείται ότι βρίσκεται σε μακροχρόνια ύφεση όταν εμφανίζει πτώση του πραγματικού ΑΕΠ άνω του 10% ή μείωση του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα χρόνια. Σε όλη την Ευρώπη, οι κυβερνήσεις προχώρησαν γρήγορα σε αποφασιστικές κινήσεις ώστε να μην υπάρξει μείωση του ΑΕΠ για τρία συνεχόμενα τρίμηνα, κάτι που θα δημιουργούσε δυναμική ύφεσης.
Στην Ελλάδα βιώσαμε σχεδόν 20 τρίμηνα αδιάκοπης μείωσης του ΑΕΠ, χάνοντας περισσότερο από 25% του εθνικού εισοδήματος – συρρίκνωση χωρίς προηγούμενο σε καιρό ειρήνης.
Το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 4,4% το 2009, κατά -5,4% το 2010, κατά -8,9% το 2011, κατά -6,6% το 2012 και κατά -3,9% το 2013. Η ανεργία από 9,6% ο 2009, εκτοξεύθηκε στο 17,9% το 2011 και στο 27,5% το 2013! Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 1.000.000 άτομα! Οι επενδύσεις υποχώρησαν κατά 69%, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής κατά -30%, ο δείκτης όγκου λιανικού εμπορίου κατά -55%, ενώ η οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 80%. Το τραπεζικό σύστημα διαλύθηκε: οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 120 δισ. ευρώ (από 237 δισ. ευρώ το 2009 στα 124 δισ. ευρώ σήμερα), τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στα 100 δισ. ευρώ, περίπου το 50% του συνόλου των δανείων, ενώ οι τράπεζες για να διασωθούν ανακεφαλαιοποιήθηκαν τρεις φορές από το κράτος. Εικόνα που παραπέμπει σε πόλεμο.
Στο πλαίσιο αυτό, η εξαιρετικά θετική πορεία αρκετών εταιρειών κόντρα στο ρεύμα προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση. Εταιρείες όπως η «Παυλίδης Μάρμαρα - Γρανίτες» στη Δράμα, με πλήρως καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία, που εξάγει πάνω από το 90% της παραγωγής της. Με επενδύσεις την τελευταία 5ετία ύψους 20 εκατ. ευρώ, έχει καταφέρει να καταγράψει μέση ετήσια αύξηση πωλήσεων άνω του 7%, ενώ απασχολεί περίπου 350 άτομα.
Η «Πρόκος» στα Οινόφυτα, απασχολώντας περισσότερα από 200 άτομα, παράγει είδη για πάρτι (ποτήρια, πιάτα, χαρτοπετσέτες κ.ά.) τα οποία εξάγει σε περισσότερες από 70 χώρες: είναι ο leader στον τομέα της στην Ευρώπη και τα προϊόντα της εξάγονται από την Ελβετία μέχρι τις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική, την Αίγυπτο και τη Γουαδελούπη!
Η Alpha Beta Roto στην Κομοτηνή, με 200 εργαζομένους και επενδύσεις άνω των 25 εκατ. ευρώ την τελευταία 5ετία, παράγει εύκαμπτα και πλαστικά υλικά συσκευασίας, τα οποία εξάγει κυρίως σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης –όπως Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία– αλλά και στη Ρωσία και το Ισραήλ.
Η Alpha Beta Roto έχει επιτύχει τα χρόνια της κρίσης μέση αύξηση πωλήσεων της τάξης του 5%, ενώ οι εξαγωγές ανέρχονται στο 70% των πωλήσεών της. Η Cosmos Aluminium, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στη Λάρισα, δραστηριοποιείται στον τομέα διέλασης παραγωγής βιομηχανικού προφίλ αλουμινίου, εξάγει σχεδόν το 90% της παραγωγής της. Απασχολεί περίπου 110 άτομα και έχει επιτύχει μέση αύξηση πωλήσεων της τάξης του 18% την τελευταία 5ετία.
Η Atlas Tapes στην Αταλάντη δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής και εμπορίας συγκολλητικών ταινιών και υλικών συσκευασίας, έχει επιτύχει μέση αύξηση πωλήσεων την τελευταία 3ετία κατά 11%, ενώ έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των 12 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία εξάγει στο εξωτερικό το 86% του κύκλου εργασιών της. Η «Αστήρ- Αφοί Βυτογιάννη» στον Αυλώνα παράγει μεταλλικά πώματα για εμφιάλωση μπίρας και αναψυκτικών. Οι εξαγωγές της αντιστοιχούν στο 80% του κύκλου εργασιών και τα προϊόντα της φτάνουν σε 20 χώρες, από την Αμερική μέχρι τις αραβικές χώρες.
Επιχειρήσεις με έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη
Ο όμιλος Καρατζή στην Κρήτη, έχοντας πραγματοποιήσει την τελευταία 5ετία επενδύσεις σχεδόν 30 εκατ. ευρώ, έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και στις πέντε ηπείρους, με τις εξαγωγές να αντιστοιχούν στο 90% των πωλήσεών του ομίλου. Είναι πρώτος στον κόσμο στην παραγωγή διχτυών συσκευασίας για χρήση στη βιομηχανία τροφίμων, στο γεωργικό και φυτοκομικό κλάδο, καθώς και στον χώρο των κατασκευών. Απασχολεί περίπου 500 εργαζομένους και επιπλέον 200 σε εποχική βάση.
Η «Χατζόπουλος», με βάση τη Θεσσαλονίκη και παρουσία 85 ετών στον κλάδο συσκευασίας, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση του τομέα. Εχοντας προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, με έμφαση στην έρευνα για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων συσκευασίας, η εταιρεία απασχολεί 315 άτομα και οι εξαγωγές της –σε περισσότερες από 25 χώρες– αντιπροσωπεύουν το 73% των συνολικών πωλήσεων.
Η Septona, απασχολώντας 320 εργαζομένους και διαθέτοντας υπερσύγχρονες μονάδες στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας, με πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή για όλη την γκάμα των προϊόντων βάμβακος, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους βασικότερους εξαγωγείς προϊόντων προσωπικής υγιεινής. Εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 70 χώρες, ενώ οι εξαγωγές αντιστοιχούν στο 62% των πωλήσεών της.
Η Alchimica, δίνοντας μεγάλο βάρος στην έρευνα και την ανάπτυξη –διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της– ασχολείται με την ανάπτυξη και την παραγωγή χημικών προϊόντων για τον κατασκευαστικό και βιομηχανικό κλάδο, έχοντας αναπτύξει πολλά καινοτόμα προϊόντα. Τα προϊόντα της παράγονται σε πέντε μονάδες συνολικής έκτασης 55.000 τ.μ. σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ εξάγει σε περισσότερες από 50 χώρες.
Εταιρείες που αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα
Οι παραπάνω εταιρείες δεν είναι οι μόνες. Υπάρχουν εκατοντάδες άλλες σε όλη την Ελλάδα που όχι μόνο δεν σαρώθηκαν από την κρίση, αλλά κατάφεραν να διακριθούν και να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία. Ωστόσο, όσο και αν εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους δεν αποτελούν παρά μικρές οάσεις σε μια χώρα όπου κυριαρχεί χαμηλής ποιότητας επιχειρηματικότητα, με εταιρείες πολύ μικρού μεγέθους προσανατολισμένες στην εγχώρια αγορά.
Σύμφωνα με μελέτη της EY, μόλις το 2,5% των εγχώριων επιχειρήσεων είχε εξαγωγική δραστηριότητα το 2015. Οπως προκύπτει από δείγμα 700.000 επιχειρήσεων, μόνο οι 17.730 πραγματοποίησαν εξαγωγές. Ακόμα και στον κλάδο της βιομηχανίας και της μεταποίησης –που περιλαμβάνει περίπου 60.000 επιχειρήσεις– το ποσοστό των εξαγωγικών μονάδων διαμορφώνεται στο χαμηλό 29%. Περίπου 85% των εξαγωγικών επιχειρήσεων είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (μέχρι 49 ατόμων) και οι οποίες καλύπτουν μόλις το 28% των εξαγωγών. Αντίθετα, τη μερίδα του λέοντος των εξαγωγών, το 50%, πραγματοποιούν μόλις 265 επιχειρήσεις, που αντιστοιχούν στο 1,5% των εξαγωγικών επιχειρήσεων. Από αυτές οι πέντε μεγαλύτερες επιχειρήσεις κάλυψαν το 25,9% των εξαγωγών.
Από τις εγχώριες εξαγωγές, συνολικού ύψους περίπου 25 δισ. ετησίως, το 50% πραγματοποιείται από επιχειρήσεις στην περιφέρεια Αττικής, το 20% από επιχειρήσεις Μακεδονίας και Θράκης, το 15% από την Πελοπόννησο, το 5% από τη Στερεά Ελλάδα, το 4% από τη Θεσσαλία ενώ επίσης στο 4% είναι το μερίδιο των εξαγωγών επιχειρήσεων από Κρήτη και νησιά. Οι αγορές των Βαλκανίων και της Τουρκίας είναι οι βασικές περιοχές όπου εξάγουν οι εγχώριες επιχειρήσεις και ακολουθούν: Κύπρος, Δυτική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αμερική, Ασία, Αφρική, Αυστραλία και Νότια Αμερική. Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που ξεχωρίζουν, οι εταιρείες που κατάφεραν να διακριθούν κόντρα στο ρεύμα είναι ο υψηλός επαγγελματισμός, οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και πάνω από όλα το ανθρώπινο δυναμικό.
Έντυπη -
Την ίδια ώρα που η Καλογήρου με τα πανάκριβα εισαγόμενα παπούτσια ανοίγει το ένα κατάστημα μετά το άλλο με πλήρη τραπεζικό δανεισμό, οι τράπεζες οδηγούν μια ελληνική παραγωγική επιχείρηση, την τελευταία μεγάλη βιομηχανία υποδημάτων στο λουκέτο. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Άλλωστε δεν είναι άμοιρες ευθυνών οι διοικήσεις των τραπεζών για την αποβιομηχάνιση της χώρας...
Εμπλοκή στη διάσωση της Φειδάς
Της Αλεξάνδρας Γκίτση
Στον 'αέρα” κινδυνεύει να τιναχτεί η διάσωση της βιομηχανίας υποδημάτων Δ.Ι. Φειδάς ΑΕ, που παράγει και διαθέτει στην αγορά τα παπούτσια Boxer.
Ο λόγος; Η Επιχειρησιακή μονάδα είσπραξης μεγάλων οφειλετών, ενέγραψε υποθήκη σε ακίνητο, το οποίο αποτελεί μέρος της υλοποίησης του σχεδίου εξυγίανσης, όπως αναφέρουν πηγές κοντά στην εταιρεία.
Με βάση το σχέδιο εξυγίανσης που έχει κατατεθεί και συζητηθεί στο Πρωτοδικείο, το συγκεκριμένο ακίνητο είχε συμφωνηθεί όπως εγγραφεί ως πρώτη προσημείωση στις τράπεζες, προκειμένου αυτές να προχωρήσουν στην εκταμίευση της νέας χρηματοδότησης.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η υποθήκη στο συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο ανήκει στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, έγινε λίγες ημέρες πριν την κατάθεση της αίτησης εξυγίανσης και γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία την ημέρα κατάθεσης του σχεδίου εξυγίανσης στο Δικαστήριο, στα τέλη Ιουλίου.
Η συγκεκριμένη εμπλοκή, πέντε μήνες μετά την κατάθεση της αίτησης εξυγίανσης και πάνω από δύο μετά τη συζήτηση αυτής, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη διάσωσης της βιομηχανίας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Και αυτό γιατί οι τράπεζες θέλουν να εγγράψουν πρώτη προσημείωση στο συγκεκριμένο ακίνητο προκειμένου να χορηγήσουν νέα χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης.
Για να ξεπεραστεί ο σκόπελος, όπως ανέφεραν στο Capital.gr νομικοί κύκλοι, θα πρέπει είτε να αρθεί η υποθήκη, διαδικασία την οποία χαρακτήρισαν χρονοβόρα, είτε να υποβληθεί νέα αίτηση που θα υποχρεώνει το δημόσιο να άρει την υποθήκη, είτε οι Τράπεζες να δεχθούν να εγγράψουν το συγκεκριμένο ακίνητο με δεύτερη προσημείωση. Βέβαια υπάρχει και η λύση να βρεθούν ισοδύναμα, κάτι πάντως που μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν.
Μέχρι στιγμής, και παρά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας και των Τραπεζών, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, και ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμη και αν το Πρωτοδικείο ανάψει το 'πράσινο φως” στο σχέδιο εξυγίανσης –σ.σ. η απόφαση αναμένεται ακόμη και εντός του μήνα- αυτό να μην εφαρμοστεί.
Το σχέδιο εξυγίανσης που υπέγραψε η βιομηχανία υποδημάτων με τις τράπεζες ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Alpha Bank, EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ και με την Κύπρου (Πειραιώς) Leasing, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, καλύπτει την περίοδο 2017-2029, και προβλέπει ρύθμιση των υποχρεώσεων της εταιρείας και χορήγηση νέας χρηματοδότησης ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.
Το νέο μοντέλο ανάπτυξης της εταιρείας με βάση το business plan προβλέπει την εφαρμογή νέου σχεδίου πωλήσεων και μάρκετινγκ, την παραγωγή νέων προϊόντων, την καλύτερη αξιοποίηση του δικτύου των 400 καταστημάτων τρίτων, τη δημιουργία νέων εταιρικών καταστημάτων και e-shop και την προώθηση εκ νέου των υποδημάτων ΦΕΙΔΑΣ στη διεθνή αγορά.
Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της Φειδάς (σ.σ. χρήση 2016) ο τζίρος της αυξήθηκε κατά 17,57% σε σχέση με το 2015 ανερχόμενος στα 9,633 εκατ. ευρώ, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους, διαμορφώθηκε σε ζημιές 2,237 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,057 εκατ. ευρώ το 2015.
Οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονται στο ποσό των 16,814 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων υπερβαίνουν το σύνολο των κυκλοφορούντων στοιχείων κατά 13,515 εκατ. ευρώ (31/12/2016) από 9,988 εκατ. ευρώ (31/12/2015).
Η εταιρεία έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και σε τραπεζικά ιδρύματα συνολικού ποσού 5,7 εκατ. ευρώ και αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας, δεδομένου ότι έχει εξαντλήσει τα πιστωτικά όρια δανεισμού που της έχουν χορηγήσει οι τράπεζες. Το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της ανέρχεται σε 26,102 εκατ. ευρώ έναντι βραχυπρόθεσμων απαιτήσεων ποσού 12,586 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται τέλος ότι στις 19/6/2017 έγινε καταγγελία της σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) επί του ακινήτου / βιομηχανοστασίου της εταιρείας, επί της οδού Λεωφ. Καραμανλή 101 και το ακίνητο ανακτήθηκε από την Κύπρου Leasing. Μετά την καταγγελία το ακίνητο αποτιμήθηκε στο ποσό των 3,850 εκατ. ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στην εκτιμηθείσα τρέχουσα αξία κατά το χρόνο της καταγγελίας) ποσό το οποίο αφαιρέθηκε από το σύνολο της οφειλής προς την Κύπρου Leasing ύψους 9,170 εκατ. ευρώ (υποχρέωση 8,383 εκατ. ευρώ πλέον φόρου μεταβίβασης 787.000 ευρώ). Έτσι κατά την ημερομηνία υπογραφής της Συμφωνίας Εξυγίανσης η τελική οφειλή της εταιρείας προς την Κύπρου Leasing διαμορφώθηκε στο ποσό των 5,319 εκατ. ευρώ.
http://www.capital.gr/epixeiriseis/3267320/emploki-sti-diasosi-tis-feidas
-
**160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, πρωτοπορία, καινοτομία **
https://gasmuseum.gr/index.php/draseis- ... kainotomia
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
**160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, πρωτοπορία, καινοτομία **https://gasmuseum.gr/index.php/draseis- ... kainotomia
Πέρασα χθές απο το Γκάζι για την έκθεση. Ενδιαφέρουσα με αρκετες πληροφορίες και αρκετα καλοστημένη.
Ωστόσο, το δυστύχημα ειναι οτι ειναι μια ρετροσπεκτίβα-ρεκβιεμ και εκτός των χορηγών, δε δείχνει το μέλλον. -
Η βιομηχανία στην Ελλάδα δεν έχει μέλλον, οι παραγωγές απαιτούν συνεχείς επενδύσεις, μεγάλο κόπο, ανοιχτό πόλεμο με την γραφειοκρατία και πολύ ρομαντισμό, αυτά δεν είναι αρεστά στον Έλληνα ο οποίος προτιμά τα όποια χρήματα του να τα τζιράρει σε εμπορικές δραστηριότητες, αυτή την νοοτροπία την ευννοεί και το κράτος εδώ και 100 χρόνια, μόνο που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι χωρίς πρωτογενή τομέα θα ζούμε με δανεικά μέχρι τελικής πτώσης που έρχεται οσωνούπω.
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.