-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Οτι γινεται με τις κολα γινεται και με τις μπυρες.
Ακριβώς.... Έχω την εντύπωση ότι τίθεται ένα θέμα αντικανονικών πρακτικών, αλλά δεν παίρνω όρκο...
Δεν είναι αυταπάτη είναι η πραγματικότητα
Επίσης, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με το να πίνω το προϊόν μίας εταιρείας που το φτιάχνει στην Ελλάδα, δίνοντας εργασία στον γείτονα/κολλητό/συγγενή μου, αν αυτό είναι το πρόβλημά. Τι κι αν η έδρα είναι αλλού; Το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων μένει εδώ. Άλλο αν δεν αρέσει αυτό που φτιάχνει.
Σαφέστατα αν δεν υπάρχει εγχώρια τεχνογνωσία και αντίστοιχη παραγωγή αυτό είναι το καλύτερο απ το να το κάνεις απ ευθείας εισαγωγή να το κατασκευάζει ο εισαγωγέας εδώ, αλλά αν υπρχει αντίστοιχα εξίσου ανταγωνιστικό προιόν εδώ και προτιμάει κάποιος τα εισαγώμενα είναι απλά κομπλεξικός επιδειξιομανής και μαλάκας.
-
Έχω την εντύπωση ότι τίθεται ένα θέμα αντικανονικών πρακτικών, αλλά δεν παίρνω όρκο...
Όταν λες αντικανονικές πρακτικές τι ακριβώς εννοείς;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι τίθεται ένα θέμα αντικανονικών πρακτικών, αλλά δεν παίρνω όρκο...
Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις?
-
Όχι. Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείτε εσείς ως αντικανονικό-παράνομο.
Το ότι όλες οι ταβέρνες και φαγάδικα έχουν κόκα κόλα το θεωρώ λογικό και αναμενόμενο λόγω οικονομικού μεγέθους και δυνατοτήτων της εταιρείας έναντι κάποιας άλλης.
Η 'παράγκα' προσπαθώ να καταλάβω που είναι. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Σαφέστατα αν δεν υπάρχει εγχώρια τεχνογνωσία και αντίστοιχη παραγωγή αυτό είναι το καλύτερο απ το να το κάνεις απ ευθείας εισαγωγή να το κατασκευάζει ο εισαγωγέας εδώ, αλλά αν υπρχει αντίστοιχα εξίσου ανταγωνιστικό προιόν εδώ και προτιμάει κάποιος τα εισαγώμενα είναι απλά κομπλεξικός επιδειξιομανής και μ@λ@κ@ς.
Αν δηλαδή τα εγχώρια είναι είτε υποδεέστερα είτε όχι του γούστου μου, γιατί να τα προτιμήσω;;; Προσωπικά, όπως είπα, μόνο αν τα ανταγωνιστικά προϊόντα τα θεωρώ στο ίδιο (πάνω κάτω) επίπεδο θα κοιτάξω εντοπιότητα.
Πρακτικές που θα έκαναν την επιτροπή ανταγωνισμού να ρίξει πρόστιμα. Δηλαδή παράνομες, εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Αν είναι νόμιμοι, καλά κάνουν ότι κάνουν.
Απλά έχω την εντύπωση ότι οι δραστηριότητες των συγκεκριμένων εταιρειών (καθώς και των άλλων με τις κόλες) εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, αλλά δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα, οπότε μπορεί να κάνω και λάθος.
-
Δεν μου λες όμως τι δραστηριότητες είναι αυτές και δεν μπορώ να καταλάβω.
Έχουν γραφτεί βιβλία για να απεικονίσουν τις επιθετικές τακτικές της Coca Cola παγκοσμίως. Άλλο επιθετικές και άλλο παράνομες.http://en.wikipedia.org/wiki/Cola_Wars
Το ότι μια εταιρεία έχει πολύ περισσότερους πόρους σημαίνει ότι εύκολα μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι της διανομής. Είναι θέμα μεγέθους. Ένας μικρότερος οικονομικά παίχτης θα επικεντρωθεί σε κάποιο niche της αγοράς και μετά θα δει τι προοπτικές έχει για να κόψει μερίδιο από τον πρωτοπόρο.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν μου λες όμως τι δραστηριότητες είναι αυτές και δεν μπορώ να καταλάβω.
Έχουν γραφτεί βιβλία για να απεικονίσουν τις επιθετικές τακτικές της Coca Cola παγκοσμίως. Άλλο επιθετικές και άλλο παράνομες.http://en.wikipedia.org/wiki/Cola_Wars
Το ότι μια εταιρεία έχει πολύ περισσότερους πόρους σημαίνει ότι εύκολα μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι της διανομής. Είναι θέμα μεγέθους. Ένας μικρότερος οικονομικά παίχτης θα επικεντρωθεί σε κάποιο niche της αγοράς και μετά θα δει τι προοπτικές έχει για να κόψει μερίδιο από τον πρωτοπόρο.
Έχω ακούσει ότι οι πολιτικές τους στα δίκτυα διανομής (ή θα έχεις το δικό μου ή του αλλουνού, όχι και τα δύο) έχουν κριθεί παράνομες. Απλά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά...
-
Υπηρχε θεμα για τις τεχνικες μαρκετινγκ κλπ νομιζω
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ασχετο/σχετικό.
Υποδήματα CONVERSE,τα γνωστά σταράκια που λέμεΚάπου είχα ακούσει ότι οι παλιές θρυλικές ελβιέλες είχαν σόλα από περισσεύματα ελαστικών αυτοκινήτων. Αληθεύει; (Αν ναι, τότε το ελληνικό δαιμόνιο υπάρχει πράγματι).
Δεν το ξέρω αυτό αλλά τα παπούτια μαμάνε,διαχρονικά σχέδια,ανθεκτικά,σπορ,ελαφριά και φθηνά.
Το ότι κατασκευάζονται από Ελληνική εταιρία για Ελλάδα και Κύπρο είναι ένα +Σιγά μην παράγονται στην Ελλάδα...εισαγόμενα είναι. Οι μόνες μεγάλες ελληνικές εταιρείες παπουτσιών που παράγουν εδώ σύμφωνα με την έκθεση της ICAP είναι η Boxer-Φειδάς,η Kricket, η** JB Bournazos, Moccassino Gianna Kazakou, America, Dodici, Vavoulas, Aeropelma, Boss Shoes, Anastazi Bournazos, Tsakiris Mallas**. Η Elite φαίνεται να έχει σταματήσει την εγχώρια παραγωγή από τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ και η Texter πλέον εισάγει τα υποδήματα που παρήγε μέχρι το 2005 οπότε και σταμάτησε την παραγωγή. Χειροποίητα παπούτσια παράγει η Vasilis Emanouil Zoulias και η Katerina Kalimeri.
-
Migato?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Migato?Made in china .Ελληνικη εταιρια αλλα μονο αποθηκες εχουν στην Ελλαδα http://www.migato.gr/logistics.php
Απο ποιοτητα(για εμενα) ειναι ετσι και ετσι. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Migato?
Made in china .Ελληνικη εταιρια αλλα μονο αποθηκες εχουν στην Ελλαδα http://www.migato.gr/logistics.php
Απο ποιοτητα(για εμενα) ειναι ετσι και ετσι.Aκριβώς...! Μεγάλη Ελληνική, εισαγωγική εταιρία είναι....!
-
Και συνεχίζουμε με τον τομέα των λευκών οικιακών συσκευών.
Εργοστάσια στην Ελλάδα έχουν οι εταιρείες: 1)BSH (στου Ρέντη) όπου παράγονται κουζίνες, ψυγεία, ψυγειοκαταψύκτες και καταψύκτες με τις μάρκες Bosch, Siemens και Pitsos-Πίτσος, 2) Elco Βαγιωνής (στη Λυκόβρυση) με παραγωγή μόνο κουζινών και ηλεκτρικών και ηλιακών θερμοσιφώνων,3)** Carad** με παραγωγή mini πλυντηρίων ρούχων και πιάτων, 4)Fourlis όπου στο εργοστάσιο (Οινόφυτα Βοιωτίας) παράγονται οι απορροφητήρες της ομώνυμης μάρκας από την εταιρεία Φουρλής,5)Η εταιρεία** Pyramis** που παράγει πολυκουζινάκια.
Στην Ελλάδα δεν παράγονται κανονικά πλυντήρια (είτε ρούχων είτε πιάτων) από τη δεκαετία του '90.Μιας και μιλάμε για θέματα οικιακού εξοπλισμού να πούμε ότι η Pyramis παράγει επίσης νεροχύτες (μία από τις πρώτες 5 επιχειρήσεις παγκοσμίως στον τομέα της) και μαγειρικά σκεύη (κατσαρόλες, αντικολλητικά τηγάνια κτλ).
Συμπληρώνω ότι οι συσκευές ESKIMO είναι όλες εισαγόμενες από Ιταλία και Τουρκία και το ίδιο ισχύει για τις οικιακές συσκευές της ELCO πέραν των κουζινών.Βρήκα ένα παλιό άρθρο του Βήματος
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=83873&ct=3
Tα πράγματα τα τελευταία χρόνια δείχνουν στάσιμα. Ελπίζω με την κρίση να μην έχουμε εκ νέου απώλειες... -
Μία λίγο έμμεση παρατήρηση:
Άνοιξα όλες μαζί τις ιστοσελίδες των εταιριών που αναφέρθηκαν στο τόπικ αυτό. Με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι από μέτριες έως απαράδεκτες. Αυτό ίσως για κάποιους να είναι λεπτομέρεια (πολύ κακώς κατά την γνώμη μου) αλλά είναι ενδεικτικό της γενικής νοοτροπίας στην ελληνική κοινωνία και στην -όποια- βιομηχανική παραγωγή.
-
Υπάρχει η εταιρία Fest? Μαγειρικά αντικολλητικά σκεύη...τελευταία επαφή που είχα ηταν το 1991.
Στον τομέα των διαφημιστικών κατασκευών...http://www.kourossa.gr/ArticlesContinuous.aspx?C=48 -
οι περισσότερες εταιρίες που αναφέρθηκαν δεν φαίνεται να έχουν προϊόντα (ή μάρκετινγκ) άξια για να βγούν και παραέξω
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
οι περισσότερες εταιρίες που αναφέρθηκαν δεν φαίνεται να έχουν προϊόντα (ή μάρκετινγκ) άξια για να βγούν και παραέξωΝα σκεφτούμε και πιο είναι το μέγεθός τους βέβαια και τι νοοτροπία φέρουν....
Ο Βαγιωνής πάντως για 'σκανδαλάκι¨ έγινε γνωστός κυρίως παρά για τις συσκευές. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Να σκεφτούμε και πιο είναι το μέγεθός τους βέβαια και τι νοοτροπία φέρουν....ως προς το μέγεθος εξαρτάται που πας να παίξεις
λογικά θα κοιτάξεις αγορές ποιο εξειδικευμένες και προϊόντα ποιο ειδικά
πχ το να κολλάς αυτοκόλλητο της φίρμας σου σε ενα προϊόν που έχει εισαχθεί απο την (πχ) κίνα δεν νομίζω οτι προσφέρει κάτι ούτε σε διαφοροποιεί απο αρκετούς άλλους που κάνουν το ίδιο
-
Τι σχέση έχει το μέγεθος της κάθε εταιρίας ? Είναι δηλαδή 'μικρές' γι'αυτό έχουν αυτή τη μίζερη εικόνα?
-
Οι Ελληνικές εταιρείες θα 'πρεπε να κοιτάξουν τις αντίστοιχες (σε μέγεθος, τζίρο δηλαδὴ) ιταλικές και να συγκρίνουν προιόντα και προφίλ εταιρείας.
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.