-
Συνήθως όποιος διαφωνεί με κάτι σαν το παραπάνω προτείνει και ένα ομορφότερο κατά τη γνώμη του, να κρίνουν και οι υπόλοιποι αν έχει δίκιο. Είπα προσιτό κουπέ, δεν θέλω να βάλετε ούτε την AR GT ούτε το Audi A5 κτλ
-
Άλλαξε το 'κουπέ' με '3θ Hatchback' και το κουβεντιάζουμε...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Άλλαξε το 'κουπέ' με '3θ Hatchback' και το κουβεντιάζουμε...Α... μάλιστα. Τωρα κατάλαβα. Η γνωστή θεωρία. Μην τυχόν και αποκτήσουν ποτέ κουπέ οι 'φτωχομπινέδες'.
ΟΚ, το θέμα έληξε... -
Ορίστε?
-
Ομορφοτερα? Citroen C4 coupe, Ford Focus 3d MK2 (απλως σαν 3θυρο). Το Αstra καλο στην αρχη αλλα ξεπεραστηκε γρηγορα.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Διαφωνώ με τα μοντέλα που γράφεις, αν και αυτό που είπες μετά ισχύει, ότι η Opel έδωσε ζωή με αυτό το μοντέλο σε μια ψιλονεκρή κατηγορία. Προσέξτε να μην παρεξηγηθώ, δεν σχολιάζω ποιότητα και συμπεριφορά στο δρόμο. Μόνο εμφάνιση.
@στεφαν
Υπάρχει η θεωρία ότι όλη αυτή η σειρά των προσιτών 3Θ hatch κάνει κατάχρηση του όρου κουπέ. Μάλλον τη 'μολύνει' κατά κάποιο τρόπο γιατί τα 'κουπέ' προορίζονται για άλλα πορτοφόλια. Κάτι τέτοιο είχα υπόψη. Αυτό εννόησες;
-
Ε δε ειναι κουπε ολα αυτα.
To astra και μενα μου αρεσε αλλα σιγουρα δεν ηταν και το ομορφοτερο της κατηγοριας.Εναντι ομως της C4 σιγουρα. -
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Α... μάλιστα. Τωρα κατάλαβα. Η γνωστή θεωρία. Μην τυχόν και αποκτήσουν ποτέ κουπέ οι 'φτωχομπινέδες'.
ΟΚ, το θέμα έληξε...τι κακό πράγμα είναι αυτό στην ελλάδα να τα εξισώνουμε όλα...
που είναι το κακό που δεν είναι κουπέ ? αυτό για τους φτωχομπινέδες πρώτη φορά το ακούω... -
Πάλι διαφωνώ. Αμα γουστάρει ο κατασκευαστής του να το λέει κουπέ, τότε είναι κουπέ. Ας πήγανε κάποιος high class να κατοχυρώσει το όνομα πριν το πιάσουν οι φτηνιάρηδες.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Α... μάλιστα. Τωρα κατάλαβα. Η γνωστή θεωρία. Μην τυχόν και αποκτήσουν ποτέ κουπέ οι 'φτωχομπινέδες'.
ΟΚ, το θέμα έληξε...Mα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΠΕ...Ο,τι εχει 3 πορτες δεν ειναι κουπε,αν το gtc ειναι κουπε τοτε και το φοκους 3d ειναι κουπε και η γκολφω 3d ειναι κουπε..
Περι φτωχομπινιας δε σχολιαζω,αν παιζει τετοιο βιτσιο με τον ορο κουπε τρεξτε παρτε ολοι hyundai coupe...
Κουπε ειναι το α5,το ΤΤ,το rcz κλπ κλπεδιτ εγω γουσταρω να αποκαλω κουπε το modeo,καθεσαι να σε πεισω?
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Πάλι διαφωνώ. Αμα γουστάρει ο κατασκευαστής του να το λέει κουπέ, τότε είναι κουπέ. Ας πήγανε κάποιος high class να κατοχυρώσει το όνομα πριν το πιάσουν οι φτηνιάρηδες.ρε κόλλημα με τα ακριβά οχήματα...
-
Στα παραδειγματα του wiki αναφερει ως κουπε τα εξης :
rover 800 coupe,rover p5,honda civic coupe,fiat coupe,bentley continental gt και hyundai genesis coupe...
Aκομα και η πηγη σου αποδεικνυει το προφανες.Οτι κανενα απο τα παραπανω αυτοκινητα δεν εχει σχεδιαστικα σχεση με την hatchback εκδοση ενος μικρομεσαιου -
Κουπέ εννοούν πλέον μια πιο σπορ έκδοση του αντίστοιχου 5θυρου. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Πλήρης ισοπέδωση. Και το 'σπορ' επίσης. Τα σημερινά (φτηνά κουπέ) είναι ανώτερα των ακριβών σπορ κουπέ κάποιων ετών (ή δεκαετιών, whatever). Σας είπα. Αφού δεν καβάτζωσαν τους όρους, την πάτησαν.
--A coupé or coupe (from the French verb couper, to cut) is a closed car body style (permanently attached fixed roof), the precise definition of which varies from manufacturer to manufacturer, and over time. Coupés are often hardtopped sports cars or sporty variants of sedan (saloon) body styles, with doors commonly reduced from four to two, and a close-coupled interior (i.e., the rear seat placed further forward than in a standard sedan) offering either two seats or 2+2 seating (space for two passengers in the front and two occasional passengers or children in the rear). Before the days of motorized vehicles, the word referred to the front or after compartment of a Continental stagecoach.
-
Kαλα ετσι οπως τα χουν μπασταρδεψει πλεον βγαλε ακρη. Εγω ηξερα ως κουπε τα 2θυρα τετραθεσια οχι τα 3θυρα η πλεον με τις CLS,Passat CC και τα 4θυρα.
-
Bρε ανθρωπε μου ποιους ορους?Τον ορο κουπε?Και τι κολλημα ειναι αυτο με τους ''μεγαλους'' ?Κουπε ειναι το rcz με 27.000 και καπου τοσο θα βγαινει και το gtc που δεν ειναι κουπε..
end απο μενα γιατι μιλαμε σε διαφορετικη βαση..
Ωραιοτατο κουπε το gtc με 22αρες -
Δεν υπάρχει κανένα κόλλημα. Αντιθέτως, κάπου είχε πιάσει το μάτι μου και μια συζήτηση, νομίζω εδώ αλλά παλιά. Κάποιοι τύποι έτρωγαν τα πληκτρολόγια, ότι 'έχουν ξεφτιλιστεί τα κουπέ', ότι 'έχει πάρει ο κάθε Μήτσος μια σακαράκα των 15Κ και το παίζει οδηγός σπορ' και κάτι άλλα συναφή. Νομίζω ότι το κόλλημα 'ενάντια στα κουπέ' είναι Ελληνικό φαινόμενο, και όχι το κόλλημα 'υπέρ των κουπέ'. Εγώ πάντως σας απάντησα με βάση αυτά που διαβάζω και νομίζω ΙΜΗΟ ότι ισχύουν πάνω-κάτω παγκοσμίως.
-
Ok
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Bρε ανθρωπε μου ποιους ορους?Τον ορο κουπε?Και τι κολλημα ειναι αυτο με τους ''μεγαλους'' ?Κουπε ειναι το rcz με 27.000 και καπου τοσο θα βγαινει και το gtc που δεν ειναι κουπε..
end απο μενα γιατι μιλαμε σε διαφορετικη βαση..
Ωραιοτατο κουπε το gtc με 22αρεςΤο RCZ ΕΙΝΑΙ coupe, το Astra GTC ΔΕΝ ειναι...Ας το λεει οποιος θελει, οτι θελει...
Ειναι η σπορτιφ 3θυρη εκδοχη του μικρομεσαιου 5πορτου Astra.
To GTC εχει ηδη τιμολογηθει στην χωρα μας, και η entry level εκδοση απο πλευρας κινητηρα (1.4/120ps)
ξεκιναει απο 18,400ευρω. -
Το ιδιο λεμε
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Δεν υπάρχει κανένα κόλλημα. Αντιθέτως, κάπου είχε πιάσει το μάτι μου και μια συζήτηση, νομίζω εδώ αλλά παλιά. Κάποιοι τύποι έτρωγαν τα πληκτρολόγια, ότι 'έχουν ξεφτιλιστεί τα κουπέ', ότι 'έχει πάρει ο κάθε Μήτσος μια σακαράκα των 15Κ και το παίζει οδηγός σπορ' και κάτι άλλα συναφή. Νομίζω ότι το κόλλημα 'ενάντια στα κουπέ' είναι Ελληνικό φαινόμενο, και όχι το κόλλημα 'υπέρ των κουπέ'. Εγώ πάντως σας απάντησα με βάση αυτά που διαβάζω και νομίζω ΙΜΗΟ ότι ισχύουν πάνω-κάτω παγκοσμίως.οτι έχει ξεφτιλιστεί ο όρος 'κουπέ' όντως ειπώθηκε... περί μήτσου τάκη κλπ δεν νομίζω...
το κουπέ έχει σχεδιαστεί για αυτό τον λόγο ... δέν είναι απλά ένα 5θυρο χωρίς πίσω πόρτες...έχει μεγάλες πόρτες...
συνήθως φρειμλες παράθυρα...
2+2 θέσεις...
κεκλιμένη πίσω οροφή...
κλειστοφοβικές πίσω θέσεις και παράθυρα...
μικρή απόσταση (αναλογικά) από το έδαφος...
κλπ
Opel Astra (J) GTC