-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Νεότατα παιδάκια, ακούστε δύο κουβέντες: Η λέξη ποιότητα είναι παρεξηγημένη! Άλλος θεωρεί ποιότητα τα ζουληχτά πλαστικούλια, άλλος το κλεισιμο της πόρτας. Για εμένα ποιότητα είναι η ανοξείδωτη εξάτμιση που δεν θα αλλαχτεί ποτέ και ο κινητήρας που στα 200 χιλιάδες χιλιόμετρα χασμουριέται... ποιότητα έχουν οι Ιάπωνες με άλλα λόγια!
Απο Ιαπωνες μονο Mazda
μεταμφιεσμένο Ford δηλ
τα ford ειναι μεταμφιεσμενα MAZDA!!!!!!!!!μαθε τι μοτερ φορανε........
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
φαντασου για να μην παταει κανενας
Βασικα δεν εχουν πολλοι Ford εδω μεσα
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
φαντασου για να μην παταει κανενας
Βασικα δεν εχουν πολλοι Ford εδω μεσα
Είμαστε αρκετοί... εγώ, εσύ, ο Ποπολάρος, ο Φαμάς, νομίζω ο Σταμ69 και ο μπαμπάς του Γιώργου...
-
Ειναι και ο Αγγελοςσφ.
-
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Το 1,2 tsi δεν ειναι λιγο αδυναμο για τα κιλα του Octavia??? Οπως και να το κανεις 1200 κυβικα πανω σσε βαρυ αμαξι δεν μου καθονται καλα
Η προ f/l Octavia II φορουσε το παλιο 1.6 8V με τα 105 ιππποι και κινουσε ικανοποιητικα το 'βαρυ αμαξι'.
Προφανως αυτος ο κινητηρ δεν ηταν λιγος για το 'βαρυ αμαξι' για τον απλουστατο λογο οτι ηταν 1600 κ.εκ. με 105 ιππους, αντιθετα με τον 1,2 tsi με τους 105 ιππους και τα καποια κιλα ροπης επιπλεον απο πολυυυυ χαμηλα...
Για μια ακομα φορα καποιοι γ@μησ@νε το τοπικ μεσω του οποιου καποιος προσπαθουσε να μαθει καποιες πληροφοριες....
-
122Hp και 19.5 Kgm ροπη στο Maha.Μεχρι τις 3000 στροφες εχει περισσοτερη ροπη και απο ηπιο ατμοσφαιρικο 1800αρι...
Το block προερχεται απο τον 1.4TSI μιας και ουσιαστικα ειναι ενας υποκυβισμενος 1.4TSI με οτι αυτο συνεπαγεται.(ανατιναξεις κλπ γνωστα πραγματα )
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Το 1,2 tsi δεν ειναι λιγο αδυναμο για τα κιλα του Octavia??? Οπως και να το κανεις 1200 κυβικα πανω σσε βαρυ αμαξι δεν μου καθονται καλα
Η προ f/l Octavia II φορουσε το παλιο 1.6 8V με τα 105 ιππποι και κινουσε ικανοποιητικα το 'βαρυ αμαξι'.
Προφανως αυτος ο κινητηρ δεν ηταν λιγος για το 'βαρυ αμαξι' για τον απλουστατο λογο οτι ηταν 1600 κ.εκ. με 105 ιππους, αντιθετα με τον 1,2 tsi με τους 105 ιππους και τα καποια κιλα ροπης επιπλεον απο πολυυυυ χαμηλα...
Για μια ακομα φορα καποιοι γ@μησ@νε το τοπικ μεσω του οποιου καποιος προσπαθουσε να μαθει καποιες πληροφοριες....
Ειχε και τον 1.6 FSI που φοραγε το golf.
-
Το συγκεκριμένο αμάξι εδώ και 2-3 μήνες το οδηγάω συνέχεια και σε... διαφορετικά χρώματα.
Ικανότατο σε δύναμη, τεράστιο σε χώρους, ειδικά στο χώρο αποσκευών. Τιμόνι άψογο, κιβώτιο απίστευτο, άνετο, ταξιδιάρικο. Το 1400 θα το πάρεις μόνο για περισότερο γκάζι - μούρη.
Προσωπικά νομίζω ότι είναι αρκετά δυνατό για να κινήσει το αμάξι παραπάνω απο ικανοποιητικά.
Σαν 1200 που είναι - το είχα δεί αυτο και στο Clio 1.2T - είναι ότι στις χαμηλές στροφές όταν γίνεται επιτάχυνση κάπως καθυστερει λίγο να φύγει.
Είναι εντελώς υποκειμενικό να πώ αν αυτο είναι λόγος απόρρυψης.
Επίσης ας μην ξεχνάμε άλλη μία λεπτομέρια. Τα τέλη κυκλοφορίας. -
Τι μουρη μωρε επειδη ειναι 200 κυβικα παραπανω?Το κανεις λες και θα εχει καναν hemi απο κατω ενω πριν ειχε pinto.
-
Δεν είναι μόνο τα διακόσσια κυβικά και τα παραπάνω αλόγατα, είναι και τα τέλη και η ασφάλεια, πως να το κάνουμε είναι άλλο το επίπεδο.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Σαν 1200 που είναι - το είχα δεί αυτο και στο Clio 1.2T - είναι ότι στις χαμηλές στροφές όταν γίνεται επιτάχυνση κάπως καθυστερει λίγο να φύγει.
Είναι εντελώς υποκειμενικό να πώ αν αυτο είναι λόγος απόρρυψης.Δεν εχει καποιο προβλημα/ιδιαιτεροτητα το μοτερ.Ετσι ειναι ολα τα τουρπατα μοτερ.Μεχρι τις 2500 στροφες(συνηθως) εχουν ενα lagαρισμα με την εννοια οτι ''αργει'' να ανταποκριθει ο εγκεφαλος στο τι ακριβως θελεις να κανεις(δηλαδη κλεισιμο της wastegate).Απο τις 2500(συνηθως) στροφες και περα (απο το σημειο δηλαδη του overboost και μετα) εχεις αποκριση παρα πολυ πιο γρηγορη γιατι τα καυσαερια εχουν αρκετα μεγαλυτερη ροικοτητα.
Aν πατησεις απο τις 1500 στροφες τερμα γκαζι θα δεις οτι μεχρι περιπου τις 2500 στροφες τραβαει ικανοποιητικα(90% της ροπης) και ξαφνικα στις 2500 κανει overboost.Ολα τα τουρμπατα που εχω οδηγησεις το κανουν αυτο , ακομα και το Twincharger το οποιο απλα μεχρι τις 2500 τραβαει με το 95% περιπου της ροπης και κανει ενα συγκριτικα μικροτερο αισθητα overboost.
To Clio βεβαια εχει πολυ πιο ηπιο overboost(επιτηδες) οπως και το 207GT
-
Εμένα δε με χαλάει καθόλου. Δεν το θεωρώ μειωνέκτιμα. Απλά το ανέφερα μιας και είναι κοινώς αποδεκτο ότι ο Έλληνας θέλει γκάζι και δύναμη, αν γίνεται απο τη στιγμη που θα το σκεφτεί, πριν καλά καλά πατήσει τι γκάζι.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν είναι μόνο τα διακόσσια κυβικά και τα παραπάνω αλόγατα, είναι και τα **τέλη **και η ασφάλεια, πως να το κάνουμε είναι άλλο το επίπεδο.Μάλλον για τα τέλη το πρόβλημα λύθηκε...
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=32811160Περαστικά μας!!!
-
2,000 χλμ με Yeti 1.2T (περίπου ίδιο βάρος).
Ο κινητήρας ΙΜΟ είναι λίγο τραχύς και δείχνει αδύναμος μέχρι τις 1,500 στροφές.
Μετα τις 1,500 ομως δεν πιστεύεις με τίποτα ότι είναι 1.2Τ -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για εμένα ποιότητα είναι η ανοξείδωτη εξάτμιση που δεν θα αλλαχτεί ποτέ και ο κινητήρας που στα 200 χιλιάδες χιλιόμετρα χασμουριέται...+206...
Τώρα, σε ότι αφορά το πρόβλημα του φίλου, προσωπικά, έχω καταλήξει πλέον, ότι και 0,8 λίτρα μοτέρ με 15 άλογα + 3 γαϊδούρια να είχε, αν ο οδηγός έχει στο μυαλό του τι οδηγάει, μια χαρά είναι. Αν έχει αντί για μυαλό μακαρόνια λασπωμένα, τότε μπορεί κάλλιστα και με seicento 900άρι να βγει λόγω ταχύτητας ακόμα και από την ευθεία...
Χώρια που λογικά ο 1,2Τ δεν θα έχει πρόβλημα...
Σε ότι αφορά το lag, κατά την οδήγηση ενός από τα πρώτα golf V 1.4tsi 170ps μου είχε φανεί όσο και του ηλεκτρόγκαζου του 206 μου... Όλα σχετικά είναι νομίζω... Ο 1,8Τ που είχα οδηγήσει στο προ face lift Octavia5 και στο superb καμμία σχέση, όπως και ο απλός 1,4Τ 125ps στο leon... Απλά αρπάζουν από παντού...
Octavia 5 1.2 tsi