-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Λογάκια βάσει των δεδομένων από τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.3/4 εμπρός
1.1. Το εμπρός μέρος με την πλαστικούρα σε μορφή Υ είναι κακό. Από μόνο του χαλά την εικόνα κατ' εμέ και αποτελεί λόγο μη αγοράς. Διορθώνεται; Ίσως γιατί για πρώτη φορά οι after-market έχουν πεδίο για να βελτιώσουν την εικόνα.
1.2. Η θέση των φωτών ημέρας είναι σωστή. Θα προτιμούσα και κάτι πιο ρηξικέλευθο και όσον αφορά τη μικρή σκάλα (LED) αλλά οκ.
1.3. Προσπάθεια σημαντική έχει γίνει για τη βελτίωση της προστασίας των πεζών. Αν και είναι πολύ παρακινδυνευμένο να μιλάμε για 4 ή 5 αστέρια στην προστασία των πεζών θεωρώ ότι αυτός ήταν ο στόχος και ίσως αυτός και ο λόγος για αυτό το τεράστιο πλαστικό πράγμα στη μούρη του οχήματος.
1.4. Μου αρέσουν τα τόξα των θόλων όπως είναι. Διατηρείται ο σπορ χαρακτήρας για το 5θυρο αν και με τη μούρη αυτή.....
1.5. Η αντένα καρχαρίας καλοδεχούμενη.
1.6. Η Honda συνεχίζει την πολιτική με το πλαστικό των θόλων να ντύνει μέρος των φτερών εμπρός και πίσω. Ελπίζω να έχει φροντίσει για τα προβλήματα διάβρωσης όμως ανεξάρτητα του αν αυτά εμφανίζονται 10 ή 15 χρόνια μετά την παραγωγή.
1.7. Το ραντάρ του adaptive CC είναι ορατό και καλοδεχούμενο ειδικά για οχήματα που θα κάνουν commuting εκατοντάδων χιλιομέτρων ημερησίως.
1.8. Τα πίσω φώτα παραείναι τρισδιάστατα!
3/4 πίσω
2.1 Το πίσω μέρος είναι το ισχυρό σημείο του οχήματος.
2.2 Αυτό το χείλος με το τρίτο στοπ θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.
2.3 Δεν κατανοώ το λόγο ύπαρξης του αναγλύφου κάτω από τα πίσω φωτιστικά σώματα. Υποθέτω ότι έχει λόγους αεροδυναμικούς.
2.4 Οι καθρέπτες φαντάζουν και πρέπει να είναι πιο αεροδυναμικοί. Όμως μισώ το κόψιμο στο πάνω μέρος το οποίο μειώνει σημαντικά τη δυνατότητα να δεις ένα όχημα από λίγο πιο μακριά.
Πλάγια
3.1 Εξαιρετικό απλά.
3.2 Από την όψη αυτή γίνεται ευκολότερα αντιληπτή η απόσταση μεταξύ καπώ και κινητήρα που αναμφισβήτητα βοηθά στην προστασία των πεζών.
3.3 Η κλίση του εμπρός υαλοθώρακα είναι πρακτικά αυτή της κλίσης του καπώ. Όπως και στο απερχόμενο έτσι και εδώ υπάρχει αεροδυναμικά και κάποια προσπάθεια μείωσης των αντιστάσεων που προκαλούν οι υαλοκαθαριστήρες.
3.4 Παρόν και πάλι το μικρό πλαστικό εμπρός από τους πίσω τροχούς για μείωση των αντιστάσεων. (κουρτίνα).
3.5 Για το κάτω μέρος μπορούμε μόνον να κάνουμε εικασίες. Βέβαιο είναι ότι στο χώρο του κινητήρα υπάρχει το γνωστό από την 8η γενεά κάλυμμα με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέματα αντίστασης.
Χώρος αποσκευών
4.1 Τελείως επίπεδος προς τέρψη των απανταχού μπαμπάδων.
4.2 Το κρυφό δάπεδο είναι και ο τέλειος χώρος για τις συστοιχίες των συσσωρευτών αν και όποτε η Honda δεήσει για μία υβριδική έκδοση του Euro-Spec.
4.3 Η θέση των πίσω ηχείων δεν την βλέπω και πολύ λειτουργική...
Εμπρός μέρος
5.1 Αυτό το χαζό χαμόγελο..... Θα έφτανε ένα μικρό φιλέτο χρώματος περί των πινακίδων για να σπάσει αυτή η μαυρίλα.
5.2 Φώτα ξένον αλλά όχι bi-xenon?
5.3 Τα φώτα ομίχλης θα είναι μέρος ενός πρωτόγονου adaptive lighting system?
5.4 Το γνωστό δόντι στα άκρα του κάτω σπόιλερ που αποτελεί το σήμα κατατεθέν των προϊόντων του VAG εδώ δεν είναι τόσο τονισμένο. Προτιμάται μία μείωση του ύψους του σπόιλερ στα άκρα. Τα Ελληνικά πεζοδρόμια όμως είναι αρκετά υψηλά.... Πρόβλημα;
5.5 Το κυψελωτό περί του φωτός ομίχλης στο εμπρός μέρος στην πλευρά του οδηγού φαίνεται κλειστό. Μάλλον αφορά το intercooler των εκδόσεων με turbo-diesel ?
Εσωτερικό 1
6.1 Το εσωτερικό του CR-Z είναι πολύ καλύτερο. Κρίμα που δεν ακολούθησαν την οδό αυτή.
6.2 Το μαλακό πλαστικό καλύπτει το σύνολο σχεδόν του άνω μέρους της κονσόλας. Τα σκληρά πλαστικά και λεία (υποθέτω ότι δεν θα υπάρχουν διαφορές σε αυτό σε σχέση με την 8η γενεά) καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της επιφάνειας της κονσόλας.
6.3 Καλά τα χειριστήρια στο τιμόνι.
6.4 Ποιος μ@λ@κ@ς είχε την ιδέα να αντικαταστήσει στα περιστροφικά χειριστήρια του HVAC με αυτές τις μαλακίες και βέβαια θα ήθελα να δω πως θα διαχειρίζεται κανείς το HVAC εκεί που είναι. Θετικό ο διζωνικός κλιματισμός.
6.5 Τα όργανα εμπρός του οδηγού φτωχά. Το i-mid σε δεύτερο πλάνο καλύτερο. Σε σχέση με τους Αμερικάνους ευτυχώς η 2η ζώνη διατήρησε το καμπύλο σχήμα.
6.6 Το παράθυρο του οδηγού δεν έχει αυτόματη λειτουργία; Μήπως είναι παρούσα παντού;
6.7 Το CMBS κάνει αισθητή την παρουσία του οριοθετώντας και τις χρήσεις του οχήματος. Σπορ; Όχι άνετο!
Εσωτερικό 2
7.1 Μου αρέσει το αναλογικό ρολόι (έστω και σε ψηφιακό περιβάλλον)
7.2 Αερόσακοι για τα κάτω άκρα. Ένα από τα προβλήματα της 8ης γενεάς. Λύθηκε;
7.3 Επένδυση με δέρμα στις πόρτες. Θα μπορούσε στην ακριβή έκδοση να συμβαίνει αυτό και στις λείες επιφάνειες του ταμπλώ. Γιατί όπως και να το κάνουμε οι Γάλλοι ξέρουν καλύτερα.
7.4 καλοδεχούμενη η αισθητική αλλαγή του λεβιέ των ταχυτήτων.
7.5 Το χειρόφρενο μήπως θα έπρεπε να είχε δερμάτινη επένδυση; Κάτι που θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως στις ακριβές εκδόσεις.
Αυτά
Θα σχολιάσω τα γραφόμενα του Χρήστου...έτσι για να συζητήσουμε!
1.1. Μάλλον θα είναι απόλ τα σημεία που θα βελτιώσουν στο f/l!
1.2. To design και το χαμηλό κόστος αποτελούν παράγοντες που μάλλον δεν συμβαδίζουν
1.3. Ήδη το σιβικ με την γυάλινη μάσκα ήταν πολύ καλό στον τομέα...μικρή βελτίωση θα έχουμε εδώ!
1.4. ...γούστα είναι αυτά!
1.5. Δυστυχώς η αντένα αυτή δεν θα βρίσκεται στις βασικές εκδόσεις...το αν θα την έχουν τα ελληνικά έχει να κάνει με την έκδοση που θα εισαχθεί και μόνο.
1.6. Δεν έχω ακούσει για διάβρωση στα χόντα εκεί αλλά από την άλλη τα δικά μας είναι 5 χρόνων το πολύ!
1.7. Μάλλον θα συνοδεύει την κορυφαία έκδοση και μόνο!
1.8. Πρέπει να τα δούμε από κοντά για να τα κρίνουμε σωστά.
2.1. Δείχνει πράγματι πιο αρμονικό από το δικό μας, όμως λείπουν οι σχεδιαστικές πινελιές σαν τις τριγωνικές εξατμίσεις!
2.2. Αυτό θέλω να το δω καλύτερα για να το κρίνω.
2.3. Έχω την ίδια απορία.
2.4. Το παλιό σιβικ είχε τεράστιους καθρέφτες αλλά προκαλούσαν αεροδυναμικούς θορύβους...οπότε έπρεπε να καλύψουν και τις 2 παραμέτρους
3.1. Αυτό εξαρτάται με τι το συγκρίνεις!
3.2. Εμένα μου μοιάζει ίδιο με το παλιό στον τομέα.
3.3. Συμφωνώ!
3.4. Προφανώς εξυπηρετεί αυτό τον σκοπό!
3.5. Δεν απαντώ/Δεν γνωρίζω!
4.1. Όπως στο παλιό δηλαδή!
4.2. Τον ίδιο χώρο είχε και το παλιό...μέχρι τώρα το χρησιμοποιούσαν οι ...μερακλήδες για τοποθέτηση ηχείου χαμηλών συχνοτήτων
4.3. Γενικά τα πίσω ηχεία δεν προσφέρουν και πολλά στον ποιοτικό ήχο της καμπίνας! Μικρό το καλό ή το κακό λοιπόν!
5.1. Είμαι και εγώ αμήχανος με το εμπρός μέρος...όταν το δω από κοντά θα ξέρω...
5.2. Μικρό το κακό!
5.3. Δεν απαντώ/Δεν γνωρίζω!
5.4. Στην πράξη θα το δούμε αυτό και μόνο.
5.5. Σαν το προ f/l σιβικ είναι...δεν είμαι σίγουρος αν σχετίζεται με το intercooler των τουρμποdiesel!
6.1. Το προηγούμενο σιβικ ήταν πολύ μπροστά στον τομέα...αναπόφευκτο να μην μας εντυπωσιάζει τόσο!
6.2. Καιρός ήτανε...
6.3. Διαφωνώ...το δικό μας τιμόνι ήταν καλύτερο και απορώ που δεν το εξελίξανε σε αυτή την βάση
6.4. Τρομερή παρατήρηση που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Η εργονομία στο παλιό με τους περιστροφικούς διακόπτες ήταν άριστη! Διζωνικό κλιματισμό είχε και το παλιό στην πλούσια έκδοση!
6.5. Έκαναν χωνευτά τα όργανα και μεγάλωσαν τα περιφεριακά του στροφομέτρου θερμοκρασίας και βενζίνης! Η μεταφορά του trip πάνω δεξιά άδειασε παράλληλα το κεντρικό μέρος του ταμπλό. Αναπόφευκτα δείχνει φτωχό λοιπόν διότι χάθηκε και η ψευτοτρισδιάστατη απεικόνιση του παλιού!
6.6. Σίγουρα θα είναι auto τα 2 μρποστινά!
6.7. Στο test drive αυτά...αν θέλεις να κάνω μια πρόβλεψη θα πω ότι θα είναι πιο άνετο από το παλιό με μικρή...έκπτωση σε σχέση με τον σπορ χαρακτήρα του τελευταίου!
7.1. Έχουν αφήσει δίπλα και το ψηφιακό για τους λάτρες της ακρίβειας!
7.2. Δεν θα το έλεγα πρόβλημα στο παλιό...είδες για πότε του έδωσαν τα 5 αστέρια στο euroncap μόλις το 'πίεσαν' λιγάκι; Για να μην ξεχνιόμαστε αυτό!
7.3. Δεν έχω γνώμη γι' αυτό. Έτσι και αλλιώς δεν θα δούμε εκδόσεις με εργοστασιακό δέρμα στην Ελλάδα σύμφωνα με την πολιτική του Σ.
7.4. Εμένα μου άρεσε και ο παλιός!
7.5. ίσως και να έχεις δίκιο αφού όλες οι παλιές είχαν δέρμα! (σπορτ και ex)ξέρω...ξέρω...σας κούρασα!
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Γιώργο η χόντα δεν έχει επιβεβαιώσει σχέδια για χατσμπακ ταπερ...τρίθυρο σε λίγους μήνεςΩ ρε.. πο@στη μου, λες να γίνουμε και.. συλλεκτικοί στο φινάλε??? Λες, εκεί που το τελευταίο τάπερ ήταν μήλον της έριδος και τροφή για πολλές, ατέρμονες συζητήσεις/συγκρούσεις στα διασημότερα διαδικτυακά φόρα και όχι μόνο, ξαφνικά να μας προκύψει το.. τελευταίο - κατά μία άλλη όμως έννοια - τάπερ, ως άλλος 'τελευταίος των Μοϊκανών'??? Προσωπικά δεν το νομίζω, αλλά με αυτά που γίνονται πλέον στον κόσμο, όλα είναι πιθανά πια!
-
Περί χειριστηρίων στο τιμόνι. Προτιμώ τον πολυδιακόπτη εκεί και όχι τα πολλά κουμπιά του δικού μας. Γούστα είναι αυτά.
Περί διζωνικού. Να κάτι που έμαθα. (Το υβριδικό δεν έχει διζωνικό).
-
Χρήστο το παλιό σιβικ είχε πολλά ενδιαφέροντα αξεσουάρ από το 2006 που δεν είδαμε ποτέ στην Ελλάδα! Μιλάμε για navigator με φωνητικές εντολές, για εργοστασιακό bluetooth κ.α.
Κάποια ήρθαν από Γερμανία μεταχειρισμένα και κυκλοφορούν με αυτά τα καλούδια. Βέβαια η χόντα δεν έχει χαρτογραφήσει ακόμα τα..Βαλκάνια αλλά...ποτέ δεν είναι αργά! -
Έχουμε και wiki page
http://www.civinfo.com/wiki/index.php?t ... s_%289G%29
Απαντήσεις....
Bi-xenon διαθέσιμο.
Αντέννα καρχαρίας από την std έκδοση.
Κινητήρες με ελαφρές βελτιώσεις (+2 άλογα για τον 1. ή όπως στην 8η γενεά (1.4).
-
Το δικό μας έβγαζε 140 στις 6300, αυτό 142 στις 6500!Μηδαμινή διαφορά...οι επιδόσεις όμως ελαφρά χειρότερες! 8,9 εμείς 9,1 αυτό!Ροπή τα ίδια, 174! Στασιμότητα στις επιδόσεις λοιπόν! Ίσως στην πράξη ν' αποδειχθεί πιο ροπάτο χαμηλά...θα δούμε στην επίσημη δοκιμή!
Το κέρδος είναι στην κατανάλωση και στους ρύπους που μας μιλάνε για 0,8 λίτρα στα 100 μείωση και 15 γρ/χλμ co2 λιγότερους ρύπους πέρνα του φορολογικού οφέλους! Φανταστείτε ότι το δικό μας είναι πιο οικονομικό από τα 1400 τούρμπο της αγοράς και μακράν οικονομικότερο από κάθε 1600-1800 της αγοράς οπότε εδώ μιλάμε για καταναλώσεις οχήματος 1300 κυβικών! Η χόντα τα πήγε καλά εδώ όμως φοβάμαι το τίμημα των χειρότερων επιδόσεων...
Προσωπικά είχα μεγαλύτερες απαιτήσεις στο θέμα των επιδόσεων έκτός και αν ετοιμάσουν έκδοση 160 ίππων για το types-s όπως φημολογείται...για τάπερ βέβαια ούτε κουβέντα ακόμα και ανησυχώ μήπως κάνουν πράξη τα λόγια τους περί κατάργησης του χατσμπακ τάπερ! -
Αν μιλάς για καταναλώσεις κατά ECe κράτα ένα πολύ μικρό καλάθι για το αν και κατά πόσον αυτές θα περάσουν και στην καθημερινή κίνηση. Θα έχει start-stop αλλά από εκεί και πέρα τα 2 άλογα είναι και το αποτέλεσμα που μπορεί κάποιος να έχει από ένα πιο λεπτόρευστο λάδι.
Οπότε για τους κινητήρες εγώ βλέπω στασιμότητα με εξαίρεση την υιοθέτηση του κινητήρα του Accord για το diesel που κακά τα ψέματα αποτελεί και το κύριο κινητήρα για την Ευρώπη.
-
Tι να κανουν τον r18 παραπανω αφου ηδη εξελισσουν τον 1.6 turbo ,κακως που δε εκανε πρεμιερα με την 9η γενια...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
...για τάπερ βέβαια ούτε κουβέντα ακόμα και ανησυχώ μήπως κάνουν πράξη τα λόγια τους περί κατάργησης του χατσμπακ τάπερ!Χεχε, εγώ πάλι Σπύρο που δεν ανησυχώ καθόλου γιαυτό είμαι πολύ.. κακός??? Πάντως, έμείς με τα FN2 είμαστε ήδη από τους τελευταίους τυχερούς που έχουμε τον θρυλικό Κ20 κάτω από το καπώ μας! Ό,τι γρήγορο και να βγάλει η Χόντα στο Σιβίκ από δω και πέρα, τον κινητήρα αυτό δε θα τον χρησιμοποιήσει! Κρίμα για τους νέους, χαράς ευαγγέλια (για όσο βέβαια θα μπορούμε να τα συντηρούμε..) για εμάς τους.. παλιούς!
-
Kαι γρηγορο σιβικ θα βγει ..τωρα πως θα λεγεται ειναι αλλο θεμα..αναβιωνουν σιγα σιγα τα γρηγορα χοντα (nsx ,s2000)
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArtic ... rs/259188/
-
Η Toyota αναβιώνει τα γρήγορα της. (LFA, FT86) Η Honda δεν θα το έλεγα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Η Toyota αναβιώνει τα γρήγορα της. (LFA, FT86) Η Honda δεν θα το έλεγα...Η αλήθεια είναι ότι επισήμως δείχνουν απρόθυμοι...ανεπισήμως όμως τρέχουν διάφορα πρότζεκτς που μάλιστα αν υλοποιηθούν θα συνεχίσουν την φήμη της εταιρείας περί πρωτοποριακής τεχνολογίας. Ας είμαστε υπομονετικοί...
-
Από το Autocar
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArtic ... ic/259091/
-
Cd = 0.27. Οπότε για ένα TypeR μιλάμε για ένα νούμερο στο Cd = 0.29.
-
1.6 diesel (μέσα στο 2012)
-
-
Να και βιδεάκι με το νέο Σιβίκ εν κινήσει..........
Πολύ όμορφο (και) στο κόκκινο. Η μαύρη μάσκα δείχνει ωραία (σε συνδυασμό με την μαύρη οροφή)!
Και το εσωτερικό από τα πιο ωραία της κατηγορίας αναμφίβολα! -
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
Να και βιδεάκι με το νέο Σιβίκ εν κινήσει..........
Πολύ όμορφο (και) στο κόκκινο. Η μαύρη μάσκα δείχνει ωραία (σε συνδυασμό με την μαύρη οροφή)!
Και το εσωτερικό από τα πιο ωραία της κατηγορίας αναμφίβολα!μπροστά είναι σαν μποκανέγκρα στο πιο χαζό του...
-
Για ποιο λογο ασχοληθηκαν τοσο δευτερολεπτα με κοντινο στον λεβιε ταχυτητων???
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Για ποιο λογο ασχοληθηκαν τοσο δευτερολεπτα με κοντινο στον λεβιε ταχυτητων???Για να ξερεις πως δε χρησιμευει μονο για να αλλαζεις ταχυτητες...
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Για ποιο λογο ασχοληθηκαν τοσο δευτερολεπτα με κοντινο στον λεβιε ταχυτητων???γιατί οι μισοί ευρωπαίοι έχουν 2πλοσύμπλεκτα και αυτοί ακόμα βαράνε με τα κλασσικά...
-
Ε τώρα θα την πω την κακία μου: οι μισοί Ευρωπαίοι έχουν διπλοσύμπλεκτα ημιαυτόματα γιατί δεν κατάφεραν ποτέ και, ούτε στο όνειρό τους να φτιάξουν χειροκίνητο που να.. θυμίζει Χόντα! Τί να το κάνεις λοιπόν το Γκολφ και το οποιοδήποτε Γκολφ (μήν κολλάτε στο μοντέλο, απλό παράδειγμα είναι..), GTI, R, παπάR, κλπ, αν ανακατεύεις το λεβιέ και νομίζεις ότι κοπανάς καρύδια με το γουδοχέρι? Πέτα του λοιπόν ένα ημιαυτόματο (που είναι και πιο πιασάρικο εμπορικά και κονομάμε και περισσότερα από αυτό πουλώντας το, για να μή βάλουμε μέσα και τις αβαρίες..) να τελειώνουμε άπαξ και δια πάντός και με το ζήτημα της.. σπορ 'αίσθησης' του λεβιέ ταχυτήτων που υποτίθεται ότι οφείλει να έχει ένα σύγχρονο και δη σπορτίφ αυτοκίνητο. Τόσο απλά, τόσο όμορφα!
Υ.Γ. Απορώ πώς δε μας έχει πρήξει με τα ημιαυτόματα και η.. Μερκ, αυτή με εκείνα τα.. θεϊκά σε αίσθηση χειροκίνητα που βγάζει κατά καιρούς. Αλλά ξέχασα, όταν παίρνεις Μερκ που να αξίζει, εννοείται ότι αυτή θα είναι Auto, χρόνια τώρα..
-
Λίγο ακόμα να κρατούσε το πλάνο με το λεβιέ και θα γύριζε σε τσόντα.
HONDA CIVIC (2011)