-
Ανέβηκα και γω ένα διήμερο Καρπενήσι, αρχές Αυγούστου. Απίστευτη κούραση όμως γιατί έτρεχα ολη την ώρα από θείο σε ξάδερφο και από καφετέρια σε ψησταριά. 180+ χμ έγραψα στην Ευρυτανικη γη μέσα σε μια μέρα.
Πέρασα και από τις αγαπημένες Κορυσχάδες . Στενοχωρήθηκα όταν είδα το πατρικό εξοχικό -παραδοσιακό μεγάλο πέτρινο σπίτι ,ααχχχχ- σχεδόν μεσοτοιχία με 2 άλλα πέτρινα. Έτσι για να μη μείνει σπιθαμή γη ελεύθερη .Όσο για την Κορίνθου-Πατρών, αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα είναι ότι μας ζητούν διόδια για να διασχίσουμε δρόμο που φέρνει σε επαρχιακό δίκτυο περισσότερο παρά σε αυτοκινητόδρομο. Χαλαρά κατα τ' άλλα, δεν είναι κανάς αδιάβατος δρόμος. Ας πουν και οι Καρπενησιώτες παραπάνω για το Προυσό-Αγρίνιο. Απλά απάλευτος!!!
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Άρα Αθήνα-Πάτρα-Αμφιλοχία-Λευκάδα είναι η καλύτερη διαδρομή. Και φυσικά θα προσέχουμε στα 'επικίνδυνα' σημεία.
-
Ένα χαλασμένο αεροπλάνο στη μέση του πουθενά, τέσσερεις χαμένες ανταποκρίσεις και ένα τετραήμερο πληρωμένες διακοπές σε δυό ακόμα χώρες
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ένα χαλασμένο αεροπλάνο στη μέση του πουθενά, τέσσερεις χαμένες ανταποκρίσεις και ένα τετραήμερο πληρωμένες διακοπές σε δυό ακόμα χώρεςΆντε μετά να γράψω για Σίφνο και Καλαμάτα εδώ μέσα...
-
Ο χρήστης Alexandra81 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!Άρα Αθήνα-Πάτρα-Αμφιλοχία-Λευκάδα είναι η καλύτερη διαδρομή. Και φυσικά θα προσέχουμε στα 'επικίνδυνα' σημεία.
Εκτος απο τα επικινδυνα σημεια ,υπαρχουν κ σημεια που γινονται εργα στην Κορινθου -Πατρων κ οι 6 ωρες ταξιδι μπορουν να γινουν 8 αν εισαι δε λιγο ατυχη κ πεσεις σε μπλοκαρισμα κ στην Αμφιλοχια
Εγω θα σου προτεινα να ξαναδεις την αλλη σου επιλογη για κυκλαδονησια ,αλλωστε αφου πηγαινεις μετα τις 20 Αυγουστου θα βρεις ευκολα καταλυμα κ πιστευω σε καλη τιμη .
Καλυτερες θαλασσες ,καλυτερο φαγητο κ γενικα αλλος αερας
Να περασει καλα ο φιλοξενουμενος μας γιατι εχουμε αναγκη απο καλλες μαρτυριες για την χωρα μας -
Ελα να δείς κοπέλα μου βραβευμένες παραλίες και εξωτικά τοπία να έχεις να λές.
Ακόμα και τα χειρότερα να σου τύχουν θα τα ξεχάσεις στη συνέχεια. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ελα να δείς κοπέλα μου βραβευμένες παραλίες και εξωτικά τοπία να έχεις να λές.
Ακόμα και τα χειρότερα να σου τύχουν θα τα ξεχάσεις στη συνέχεια.Πρέπει να συμφωνήσω εδώ ότι περιοχές όπως τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (Bella Vraka, Μεγάλη Άμμος), Αγία Παρασκευή, Καραβοστάσι, Πέρδικα, Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, Αντίπαξοι και άλλες παραλίες που δεν θυμάμαι, δεν είναι απλά όμορφες, για εμένα είναι απερίγραπτες.
Το μόνο πρόβλημα είναι πως στις περισσότερες το νερό είναι παγωμένο εξαιτίας ρευμάτων που ρέουν μέσα από τα βουνά.
-
Ο χρήστης Alexandra81 έγραψε:
Γεια σας κι από μένα. Διαβάζω πολλούς που έχουν κάνει τη διαδρομή Αθήνα-Λευκάδα και θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας.Έρχεται ένας φίλος Αυστριακός και προγραμματίζουμε να πάμε μαζί στη Λευκάδα. Εγώ δεν οδηγώ, οπότε αυτός πρέπει να να τα 'καταφέρει' να φτάσουμε. Επειδή ακούω πολλά για την Κορίνθου-Πατρών αλλά και Ρίου-Αμφιλοχίας, κι έχω διαβάσει για τις εναλλακτικές διαδρομές, ποια διαδρομή θα προτείνατε για έναν τουρίστα;
**- Μέχρι το Ρίο: **α) Αθηνών-Πατρών ή β) Αθήνα-Ιτέα-Ναύπακτο-Ρίο;
**- Μέχρι Λευκάδα: **α) Ρίο-Αμφιλοχία-Λευκάδα ή β) Ρίο-Αστακός-Λευκάδα;Μερικές ακόμα πληροφορίες:
- έχουμε νοικιάσει από το αεροδρόμιο ένα VW Polo (ή ανάλογα με τι υπάρχει διαθέσιμο, Corsa, Fiesta, Punto κλπ). Είναι 'ικανοποιητικά' για τη διαδρομή;
- Μπορεί να είναι Αυστριακός τουρίστας αλλά έχει σχετική εμπειρία οδήγησης στην Ελλάδα, π.χ., Αθήνα (λίγο), Κυκλάδες (Μήλο, Νάξο, Πάρο κλπ) και πρόπερσι πήγαμε πάλι με τον ίδιο τρόπο από την Αθήνα στην Ελαφόνησο (αλλά εκεί έχεις την Αθηνών-Κορίνθου-Τρίπολης και όχι την Κορίνθου-Πατρών).
Βέβαια υπάρχει και η δεύτερη λύση αν όντως είναι επικίνδυνα όπως διαβάζω. Να πάρουμε το καράβι από Πειραιά για κανένα κυκλαδονήσι.
ενας ολλανδός τουρίστας που ήταν επικίνδυνος στους δρόμους της λευκάδας απ όσο ξέρω έφυγε για ολλανδία
-
Ας ποστάρω κι εγώ μεσα απ' το πλοίο της επιστροφής (Λατώ) απο Χανιά...
Εννιά μέρες στη Νότια Κρήτη ηταν οτι έπρεπε. Είχα και 2 χρόνια να πάω διακοπές...
Κλασσικό ξέσκισμα στο φαί, λιγοστό ψάρι, κυρίως κοψίδια. Γευστικό αποκορύφωμα ήταν το αντικρυστό αρνάκι στα Ανώγεια και το καπνιστό χοιρινό και η σφακιανή πίτα στην Ανώπολη Σφακίων (640μ. υψομετρο).
Το κοντέρ έγραψε σχεδόν 600 χλμ. στους φονικούς δρόμους του νησιού, εκ των οποίον καμια 200αρα ήταν ο ορισμός της οδηγικής απόλαυσης (στριφτερές ορεινές διαδρομές με υπέροχη θέα). Πέρασα κι απ τα ξακουστά Ζωνιανά οπου εκγλωβίστηκα ανάμεσα σε 2 αγροτικά με φιμέ τζάμια και ένιωσα για λίγο όπως ο Niko Bellic στο Grand Theft Auto IV.
Τα έχω ξαναποστάρει για την Κρήτη οταν ειχα ξαναπάει το 2008, οδηγοί απαράδεκτοι, σήμανση τραγική (με ποιό σκεπτικό πυροβολούν τις πινακίδες; 'Πάρτα γαμ***** ΣΤΟΠ!'), κατάσταση οδωστρόματος αλλού μέτρια προς καλή, αλλού τριτοκοσμική (εκει λες, δε το αφήνανε χώμα καλύτερα;) κλπ.
Απέκτησε και το Κλιό τις πρώτες του ουλές, να ναι καλα οι Ρεθυμνιώτες, πραγματικά θέλει ταλέντο και καλό σημάδι για να κάνεις γρατσουνιες σε τόσο άδειο πάρκινγκ.
Το Ρέθυμνο ειναι πραγματικά πανέμορφη πόλη, τυχεροί οι φοιτητές εκεί. Ειλικρινά έχοντας περάσει αρκετά φοιτητικά χρόνια στην συγκριτικά απαράδεκτη Πάτρα με έπιασε μια μικρή κατάθλιψη. Αν δεν είχαν βάλει κι αυτά τα μαρμάρινα κωλονάκια του διαβόλου στα πεζοδρόμια θα έπιανε περισσότερους πόντους.
Επίσης πάλι έκανα το λάθος και μπήκα πρώτος πρώτος στο καράβι (μπας και πιάσω καμια θέση..) με αποτέλεσμα να με κατεβάσουν στο 2ο 'υπογειο' γκαράζ, η αλλιώς στον πάτο της κολασης. Πραγματικά πιστεύω οτι θα ειναι άθλος να βγεί απο κει μέσα το αμαξι αλώβητο.
-
Αλεξάνδρα καλύτερα να ακολουθήσετε το 'Ρίο-Αστακός-Λευκάδα΄.Λιγότερο κουραστικός σε κατάσταση οδοστρόματος και κίνηση.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αλεξάνδρα καλύτερα να ακολουθήσετε το 'Ρίο-Αστακός-Λευκάδα΄.Λιγότερο κουραστικός σε κατάσταση οδοστρόματος και κίνηση.Αυτό ήμουν έτοιμος να γράψω. Υπάρχει πινακίδα κάπου πριν το Μεσολόγγι, δε θυμάμαι και καλά, για Αστακό αριστερά. Στρίβεις από εκεί και πας όπως σε βγάζει. Ο δρόμος δεν είναι και πολύ καλός αλλά η κίνηση είναι μικρή.
-
Τουλάχιστον γλυτώνει την κίνηση της Αμφιλοχίας.Την κίνηση στη γέφυρα αν φτάσει πριν τις 12πμ ή μετά απο απο μία με μιάμιση ώρα αφού ανοίξει δεν θα έχει πρόβλημα.
Πάντως η κρίση έχει φανεί πλέων και στα μποτιλιαρίσματα αφού οι τρελές αναμονές δεν υπάρχουν φετος στα σημεία αυτά. -
20 ο Αυγουστος σημερα...
Αντε αλλες δεκα μερες να απαλλαγουμε απο τις ορδες των Αθηναιων* και τη (σε καθε επιπεδο) σκατιλα που τις συνοδευει ωστε να απολαυσουμε τις διακοπες μας...*Συμπεριλαμβανονται και οι μετοικησαντες στην πρωτευουσα οι οποιοι εγιναν τα ιδια και χειροτερα με δαυτους...
-
Ευτυχώς που έχουν μείνει και κάποιοι στην επαρχία (όπως ο 8^6) και κρατούν ψηλά το επίπεδο του Έλληνα. Είναι γνωστό ότι στην επαρχία μεγαλώνουν από μικροί με τις αρχές του savoir vivre σε αντίθεση με τους φέροντες σκατίλα Αθηναίους
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ευτυχώς που έχουν μείνει και κάποιοι στην επαρχία (όπως ο 8^6) και κρατούν ψηλά το επίπεδο του Έλληνα. Είναι γνωστό ότι στην επαρχία μεγαλώνουν από μικροί με τις αρχές του savoir vivre σε αντίθεση με τους φέροντες σκατίλα ΑθηναίουςΚαλα τα λεει ο παππους http://www.youtube.com/watch?v=6YN72ZsADhg
-
εσεις δε χέζετε ρε στην επαρχία; τα ανακυκλώνετε;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
εσεις δε χέζετε ρε στην επαρχία; τα ανακυκλώνετε;Τι να σου πω;Εμεις στις φραουλες κοπρια ριχνουμε!!!!
Κατα το γνωστο ανεκδοτο
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ευτυχώς που έχουν μείνει και κάποιοι στην επαρχία (όπως ο 8^6) και κρατούν ψηλά το επίπεδο του Έλληνα. Είναι γνωστό ότι στην επαρχία μεγαλώνουν από μικροί με τις αρχές του savoir vivre σε αντίθεση με τους φέροντες σκατίλα ΑθηναίουςΠηγαινε σε μια παραλια Κυριακη απογευμα να δεις τι εχουν αφησει πισω τους και μετα τα συζηταμε...
Χωρια που μας εχουνε τρελλανει στη κλοπη...
Τεταρτη φορα χθες επιασα ζευγος κλεφτων στο περιβολι μου με δυο καρπουζια παραμασχαλα και μια τσαντα φασολια στο ανοιχτο πορτ μπαγκαζ του RAV
-
Δικανο δεν εχεις;!!
-
Μην κάνουμε κι εδώ αντίστοιχη συζήτηση με το 'περί Θεσσαλονίκης'. Θα σου πω κι εγώ για πολλά παραδείγματα γύφτων επαρχιωτών που φέρονται λες και μεγάλωσαν στο κοτέτσι μαζί με τις κότες τους και θα γίνουμε κώλος.
Η γυφτιά δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των κατοίκων της Αθήνας (γεννημένων ή μεγαλωμένων εκεί). Αυτό που περιγράφεις δείχνει έλλειψη παιδείας/τρόπων. Νομίζω ότι αυτό είναι ευρύτερο φαινόμενο του ελλαδικού χώρου.
Διακοπες 2010/2011