-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Και πέρσι πολύ κόσμο.Μετά τις ιστορίες τρόμου που άκουσα για το νησί από ντόπιο κλάμπανο δεν θα πήγαινα Αύγουστο για διακοπές εκει περά
Που χαθηκε αυτος ακομα ταξιδευει
Πριν λίγο ...ξύπνησε κάπου στο Βελιγράδι.
Τα υπόλοιπα παραμένουν απόρρητα -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
πολύ Λευκάδα παίζει φέτος.
εγώ το είχα προβλέψει λόγω των μεταφορικών
Για το λόγο αυτό κάναμε κράτηση από τον ΜάιοNαι τωρα που η βενζινη εχει 1.70 ειναι καλα να πας Λευκάδα
Εσυ το ειχες προβλεψει και παρόλλα αυτα θα πας να σε κανουν σαρδελα στην Λευκαδατς τς τς τς
Η βενζίνη που βάζω εγώ έχει 1,47 , όχι 1,70€ . Ανεφοδιασμός στα Ιωάννινα, με καφεδάκι παράλληλα.
Επίσης η απόσταση από Θεσνίκη είναι καμιά 350 χλμ, δλδής 80-90€ aller-retour (διόδια πληρώνω μόνο τα μάλγαρα). Αν πήγαινα Αθήνα, θα πλήρωνα 200€ για βενζίνες κ διόδια+400€ για το καράβι κ 2 άτομα. Με απλά μαθηματικά, γλιτώνω 500€ περίπου, και αφήνω τους εφοπλιστές να χαίρονται τα καράβια τους .
Του χρόνου που θα έχει μπει στο πετσί των Ελλήνων η κρίση, θα δούμε πως θα διαμορφωθούν οι τιμές κ θα πράξουμε αναλόγωςΌσο για τον κόσμο, η νεκροψία θα δείξει Εγώ πάω πρώτο 10ήμερο Αυγούστου. Πιστεύω όμως ότι θα υπάρχουν ευκαιρίες. Αν βρω καμιά καλή, μπορεί να τσιμπήσω 2ο ξενοδοχείο έως τον 15αύγουστο. Ίδωμεν.
-
Εγώ πάντως που πήγα Λευκάδα πέρυσι έχω ανάμικτα συναισθήματα για αυτήν.
Τα αρνητικά
Τα έχω πάρει αγρίως για τις υπηρρεσίες, τις τιμές, την συμπεριφορά, τις υποδομές κ.λ.π. συγκεκριμένα:- Οι τιμές ήταν ακριβές.
- Οι υπηρεσίες έως και απαράδεκτες, σε συνδιασμό με ακριβές τιμές.
- Η συμπεριφορά π.χ. σε ταβέρνα στον Άγιο Νικήτα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ μόνο που δεν μας έφτυναν, αποδείξεις δεν κόβανε οι περισσότεροι...
- Στους Εγκρεμνούς δεν είχανε ούτε νερά από μια ώρα και μετά για να σε αναγκάσουν να πάρεις τα ακριβότερα αναψυκτικά, ακόμη και αφού ανέβεις τα 350 σκαλοπάτια δεν υπήρχε νερό ούτε στο πάνω αναψυκτήριο αν δεν έχεις γερή καρδιά και καλές αντοχές στην δίψα μην πας.
- Δεν υπήρχαν τουαλέτες ούτε στο Πόρτο Κατσίκι ούτε στους Εγκρεμνούς, αν σε πιάσει κόψιμο εκεί την έκατσες
- Δύσκολη πρόσβαση - αποχώρηση από τις παραλίες (σε συνδιασμό με το προηγούμενο )
- Στο Πόρτο Κατσίκι από τις 11:00 και μετά (μέχρι το απόγευμα) είμαστε όλοι μια παρέα μιας και έχεις κόσμο σε απόσταση 0,5 του μέτρου δίπλα σου (αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό ) Γενικά πολύς κόσμος!!!
Τα θετικά
Απίστευτες παραλίες
κατά σειρά προτεραιότητας (δική μου)- Πόρτο Κατσίκι (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ )
- Εγκρεμνοί ( )
- Κάθισμα
- Γιαλός
και μετά όλες οι άλλες.
Συμπέρασμα αξίζει να πας υπό προυποθέσεις δηλ.
- Μείνε σε ένα καλό ορμητήριο π.χ. Βασιλική (που είναι και όμορφο χωριό).
- Έχε πρόχειρα τα τηλέφωνα του ΕΟΤ, Τουριστικής αστυνομίας κ.λ.π. αν δεις ότι σε ρίξανε μην διστάσεις να τα χρησιμοποιήσεις (είναι πολύ όμορφο νησί και είναι πολύ κρίμα να το χαλάνε μερικά γκιούμια, χτύπα τους αλύπητα για να στρώσουν, δεν είναι όλοι έτσι υπάρχουν και πολλοί καλοί επαγγελματίες και είναι κρίμα και για αυτούς).
- Ξεκίνα για τις καλές παραλίες έως το πολύ 9:00 το πρωί και φύγε από αυτές μετά τις 18:00 το απόγευμα, θα γλυτώσεις πολύ ζόρι και σπάσιμο και θα σου μείνουν μόνο οι όμορφες στιγμές.
- Άν πας Πόρτο Κατσίκι διάλεγε καλές θέσεις και να σκέφτεσαι πάντα ότι σε λίγη ώρα δεν θα πέφτει καρφίτσα εκεί. Μην υποτιμάς τις καντίνες του κάποια από αυτές είναι καλύτερη από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού
- Στους Εγκρεμνούς πήγαινε πολύ νωρίς για να βρείς καρέκλες γιατί είναι πολύ ζόρι να κουβαλάς τις δικές σου 350 σκαλοπάτια πάνω κάτω συν τα νερά που θα χρειαστείς έτσι κι αλλιώς γιατί εκεί δεν θα έχουν.
- Προσωπική μου γνώμη, 'βάλε το αμαξι στο πάκινγκ αν δεν θες να το δεις μέσα σε κανέναν γκρεμνό', γίνεται χαμός εκεί, από μια ώρα και μετά, σε πολλούς δρόμους δεν χωράνε 2 αμάξια και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να οδηγάς με την μια ρόδα στον γκρεμό Γι' αυτό σου λέω 'πήγαινε πρώτος και φύγε τελευταίος'.
- Αν κάποιος από την οικογένεια πάει πολλές φορές την μέρα τουαλέτα ... μην τον πάρετε μαζί σας
-
Πέρυσι είχα πάει Πάρο χωρίς να κλείσω δωμάτιο από πριν, λόγω τεχνικού προβλήματος.
Στο τηλέφωνο, είχα κλείσει (στα λόγια, γιατί δεν πρόλαβα να πληρώσω, ευτυχώς ) δωμάτιο σε ένα χωριό 9 χιλιόμετρα από την Παροικιά, με 35 ευρώ το άτομο.
Με το που κατεβαίνουμε από το καράβι, βρίσκουμε διάφορους στο λιμάνι, 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ παρακαλώ, σημειώστε το, με πινακίδες 'rooms to let', που τα δίναν με 25 ευρώ το άτομο! Μέσα στην Παροικιά!! Ευλογούσα τον θεό που δεν είχα πληρώσει από πριν! Στο κωλοχώρι κιόλας!
Φέτος, λέω να πάω Κρήτη, μιας και είδα στη City Press 'Πειραιάς - Ηράκλειο 19 ευρώ'. (Ωραίος λόγος ε?). Ντάξει, αφορμή ήταν, πάντα ήθελα να πάω Κρήτη.
Λέτε να πάω χωρίς να κλείσω από πριν? Θα γίνει το ίδιο που 'χε γίνει και στην Πάρο;
Φέτος θα 'χουμε και πτώση στον τουρισμό, οπότε πρέπει λογικά να 'χω αυξημένες πιθανότητες να βρω δωμάτιο, φτηνό κιόλας, χωρίς να κλείσω από πριν.
Θα πάμε ή στις 10 Αυγούστου ή στις 15. Σε ποιο μέρος τσι Κρήτης, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα.
Τι λέτε; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Θα πάμε ή στις 10 Αυγούστου ή στις 15. Σε ποιο μέρος τσι Κρήτης, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα.
Τι λέτε;Όχι Ηράκλειο! Αριστερά του, δεξιά του, νότια του!!
Προσωπικά προτιμώ τα Χανιά!
Αν πας για λίγες μέρες (μέχρι 7) θα έλεγα Αγ. Νικόλαος!
Για παραπάνω μέρες πήγαινε δυτικά - Χανιά ή Ρέθυμνο! -
Και το σημαντικότερο;
Λέτε να πάω χωρίς να κλείσω από πριν? Θα γίνει το ίδιο που 'χε γίνει και στην Πάρο;
-
Κρήτη είναι ΤΕΡΑΣΤΊΑ σε σχέση με τα νησιά! Κάτι θα βρεις! Όμως (προσωπικά, λόγο χαρακτήρα) δε θα το ρίσκαρα!
Δες στο διαδίκτυο μπας και βρεις κάτι που να σε γεμίσει μάτι! -
Οκ, ευχαριστώ!
Πάντως, αυτό το 'ΤΕΡΑΣΤΙΑ' που είπες, με ωθεί να πάω χωρίς να κλείσω... -
Χωρίς να έχω διαβάσει καλά τι λένε οι φίλοι πιο πάνω, απορρίπτω συλλήβδην τις διακοπές σε Ελλάδα. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον, πηγαίνω μόνο εξωτερικό. Δυτική - βόρεια Ευρώπη και Αμερική. Συστήνω ανεπιφύλακτα ανατολική Αυστρία, κεντρική Ελβετία, νότια Σουηδία, φιορδ Νορβηγίας, Ολλανδία (Αμστερνταμ, Χάγη και παραλίες), Γαλλία (Προβηγκία), Εδιμβούργο και φυσικά μα φυσικά νότια Γερμανία (γύρω από Μόναχο) και βόρεια Γερμανία (γύρω από Όλντενμπουργκ).
Κορυφαία θεωρώ (μ' αυτή τη σειρά) Γκστάαντ και Σεντ Μόριτζ. Πας και γυρνάς δέκα χρόνια νεώτερος! -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ξέρω ότι η Εγκρεμνή είναι πολύ όμορφη παραλία,
Καλό ταξίδι!Οι Εγκρεμνοί είναι
Εγώ όπως είχα πει και πέρυσι δεν ενθουσιάστηκα καθόλου με την Λευκάδα
-
Πέρυσι είχα πάει Πάρο χωρίς να κλείσω δωμάτιο από πριν, λόγω τεχνικού προβλήματος.
Στο τηλέφωνο, είχα κλείσει (στα λόγια, γιατί δεν πρόλαβα να πληρώσω, ευτυχώς ) δωμάτιο σε ένα χωριό 9 χιλιόμετρα από την Παροικιά, με 35 ευρώ το άτομο.
Με το που κατεβαίνουμε από το καράβι, βρίσκουμε διάφορους στο λιμάνι, 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ παρακαλώ, σημειώστε το, με πινακίδες 'rooms to let', που τα δίναν με 25 ευρώ το άτομο! Μέσα στην Παροικιά!! Ευλογούσα τον θεό που δεν είχα πληρώσει από πριν! Στο κωλοχώρι κιόλας!
Φέτος, λέω να πάω Κρήτη, μιας και είδα στη City Press 'Πειραιάς - Ηράκλειο 19 ευρώ'. (Ωραίος λόγος ε?). Ντάξει, αφορμή ήταν, πάντα ήθελα να πάω Κρήτη.
Φέτος θα 'χουμε και πτώση στον τουρισμό, οπότε πρέπει λογικά να 'χω αυξημένες πιθανότητες να βρω δωμάτιο, φτηνό κιόλας, χωρίς να κλείσω από πριν.
Τι λέτε;Έλα Χανιά, κι εδώ 19€ έχει το κατάστρωμα!
Κοίτα να κλείσεις κάτι γιατί τον 15αύγουστο θα βρεις όλη τη σαβούρα. Η μείωση εδώ του τουρισμού είναι πολύ λίγη. -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Για παραπάνω μέρες πήγαινε δυτικά - Χανιά ή Ρέθυμνο!γιατί όχι Ηράκλειο? τι έχει? αν έχεις σκοπό να την ταξιδέψεις όλη τη Κρήτη τότε καλύτερα στο Ηράκλειο που είναι σχεδόν στη μέση. κι εγώ εκεί έμεινα πέρσυ 7 μέρες (στις Γούβες) και άλλες 3 στο Ρέθυμνο. αλλά τις περισσότερες διαδρομές τις έκανα από το Ηράκλειο.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Χωρίς να έχω διαβάσει καλά τι λένε οι φίλοι πιο πάνω, απορρίπτω συλλήβδην τις διακοπές σε Ελλάδα. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον, πηγαίνω μόνο εξωτερικό. Δυτική - βόρεια Ευρώπη και Αμερική. Συστήνω ανεπιφύλακτα ανατολική Αυστρία, κεντρική Ελβετία, νότια Σουηδία, φιορδ Νορβηγίας, Ολλανδία (Αμστερνταμ, Χάγη και παραλίες), Γαλλία (Προβηγκία), Εδιμβούργο και φυσικά μα φυσικά νότια Γερμανία (γύρω από Μόναχο) και βόρεια Γερμανία (γύρω από Όλντενμπουργκ).
Κορυφαία θεωρώ (μ' αυτή τη σειρά) Γκστάαντ και Σεντ Μόριτζ. Πας και γυρνάς δέκα χρόνια νεώτερος!Θα μπορούσες να μου πείς μερικούς λόγους που απορρίπτεις συλλήβδην τις διακοπές στην Ελλάδα?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Κοίτα να κλείσεις κάτι γιατί τον 15αύγουστο θα βρεις όλη τη σαβούρα. Η μείωση εδώ του τουρισμού είναι πολύ λίγη.Δεν θέλω κάτι πολυτελείας, έτσι κι αλλιώς στο δωμάτιο θα κάθομαι μόνο για ύπνο (άντε και μπάνιο), αντροπαρέα θα 'μαστε, 3 άτομα το πιθανότερο (με πιθανότητες να 'ρθει μία κοπέλα ή ένας φίλος ακόμα).
Πάντως, και στην Πάρο, με τα 25 ευρώ, το δωμάτιο ήταν μια χαρά, με τίποτα δεν θα το χαρακτήριζα 'σαβούρα'. Αλλά και πάλι, όλη μέρα τριγυρνούσαμε, ελάχιστα μείναμε μέσα. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Για παραπάνω μέρες πήγαινε δυτικά - Χανιά ή Ρέθυμνο!γιατί όχι Ηράκλειο? τι έχει? αν έχεις σκοπό να την ταξιδέψεις όλη τη Κρήτη τότε καλύτερα στο Ηράκλειο που είναι σχεδόν στη μέση. κι εγώ εκεί έμεινα πέρσυ 7 μέρες (στις Γούβες) και άλλες 3 στο Ρέθυμνο. αλλά τις περισσότερες διαδρομές τις έκανα από το Ηράκλειο.
Σαν πόλη το Ηράκλειο δεν μου άρεσε ! Δυο πράγματα πρέπει να δεις εκεί το μουσείο και το λαβύρινθο!
Μετά φεύγεις τρέχοντας! ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΕΙΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ! Σαν πόλη στο νησί δεν λέει τίποτα.
Οι Γούβες απέχει περίπου 15 χλμ από το Ηράκλειο! Γενικά έχει παντού καλές παραλίες.Τι θέλουμε να δούμε στην Κρήτη; Να μερικά που έρχονται στο μυαλό μου και δείτε που βρίσκονται!
- Φαράγγι Σαμαριάς!
- Ελαφονήσι !!!
- Γραμβούσσα, Μπάλος
- Φαλάσαρνα
- Βάι
- Έχει πολύ ωραίες παραλίες νότια πλευρά (οι οποίες είναι πιο κοντά από το Ρέθυμνο και Χανιά!)
Υ.Γ. (1) Πάντα έχουμε ανοιχτό το Goggle Earth βλέπουμε τα μέρη και τις αποστάσεις!!!!
Υ.Γ. (2) Σήμερα πετάω Χανιά !!!!!!!!! -
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Κορυφαία θεωρώ (μ' αυτή τη σειρά) Γκστάαντ και Σεντ Μόριτζ. Πας και γυρνάς δέκα χρόνια νεώτερος!Θα μπορούσες να μου πείς μερικούς λόγους που απορρίπτεις συλλήβδην τις διακοπές στην Ελλάδα?
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Εγώ είμαι με τον imago
Αν και προτείνω (στον εαυτό μου ) και το έξτρα βήμα εκτός Ευρώπης.Ελλάδα έχω επισκεφτεί πάρα πολλά μέρη (καλά προφανώς όχι όλα, ούτε κατά προσέγγιση)
Ελλάδα μπορείς να ταξιδέψεις πολύ πιο εύκολα σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σου [το αυτό σε λίγο μικρότερο βαθμό ισχύει και για την ευρώπη]
Οπότε.... τώρα που υπάρχει αντοχή, μικρές υποχρεώσεις κλπ.... μακριά από ελλάδα/ευρώπη για διακοπές Ευρώπη για ολιγοήμερες 'αποδράσεις' [νταξ δεν μπορούμε να πηγαίνουμε 3-4 15ήμερα ταξίδια το χρόνο... at least εγώ δεν μπορώ ]Οπότε, όσο υπάρχει η αντοχή για πιο κουραστικά ταξίδια, γιατί να μην πας σε προορισμούς πολύ διαφορετικούς από τον 'κόσμο μας', και κυρίως που δεν ξέρεις αν θα μπορείς να επισκεφτείς σε λίγα χρόνια; Οι προορισμοί είναι άπειροι, αλλά ο χρόνος μας όχι
Από χρηματικής άποψης, μπορείς να βρεις προορισμούς με πάρα πολύ μικρό κόστος (Ασία κυρίως), αρκεί να είσαι διατεθειμένος να ταξιδέψεις και λίγο χύμα [όχι όλα booked εκ των προτέρων, όχι resorts κλπ]
Είναι φοβερή εμπειρία, και είναι μια που αν μπορείς 'φέτος', δεν ξέρεις αν θα μπορείς και 'του 'χρόνου'. Οπότε, μακριά όσο προλαβαίνουμε
-
Κοίτα να κλείσεις κάτι γιατί τον 15αύγουστο θα βρεις όλη τη σαβούρα. Η μείωση εδώ του τουρισμού είναι πολύ λίγη.Δεν θέλω κάτι πολυτελείας, έτσι κι αλλιώς στο δωμάτιο θα κάθομαι μόνο για ύπνο (άντε και μπάνιο), αντροπαρέα θα 'μαστε, 3 άτομα το πιθανότερο (με πιθανότητες να 'ρθει μία κοπέλα ή ένας φίλος ακόμα).
Πάντως, και στην Πάρο, με τα 25 ευρώ, το δωμάτιο ήταν μια χαρά, με τίποτα δεν θα το χαρακτήριζα 'σαβούρα'. Αλλά και πάλι, όλη μέρα τριγυρνούσαμε, ελάχιστα μείναμε μέσα.μη πάρετε γυναίκα στην παρέα αν πάτε για αναζήτηση αλλιώς οκ
-
'Διακοπες' γιοκ φετος...
Εξ'αλλου δε μου αρεσουν οι 'φοβερες παραλιες' που κατακλυζονται απο εκατονταδες κατοικους της πρωτευουσας, και που φυσικα καταντανε μικρες Αθηνες απο τη βρωμα, τους ξερολες, και το σκουπιδι...Για εμενα οι εννοια 'διακοπες' εχουν αλλο περιεχομενο.
Οπως το ταξιδι διαρκειας ενος μηνος με τον Υπερσηβηρικο που προγραμματιζω(=μαζευω χρημα και πληροφοριες) το 2012 αλλα και ενας μεγαλος γυρος της Ευρωπης εννοειται χωρις 'γκρουπ' σπαστικων γερων και σαλιαριζοντων νεονυμφων... -
'Διακοπες' γιοκ φετος...
Εξ'αλλου δε μου αρεσουν οι 'φοβερες παραλιες' που κατακλυζονται απο εκατονταδες κατοικους της πρωτευουσας, και που φυσικα καταντανε μικρες Αθηνες απο τη βρωμα, τους ξερολες, και το σκουπιδι...Για εμενα οι εννοια 'διακοπες' εχουν αλλο περιεχομενο.
Οπως το ταξιδι διαρκειας ενος μηνος με τον Υπερσηβηρικο που προγραμματιζω(=μαζευω χρημα και πληροφοριες) το 2012 αλλα και ενας μεγαλος γυρος της Ευρωπης εννοειται χωρις 'γκρουπ' σπαστικων γερων και σαλιαριζοντων νεονυμφων...
Διακοπες 2010/2011