-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μήπως ξέρει κάποιος πόσα ακριβώς είναι τα μεταφορικά έξοδα με αντικαταβολή ενός φακέλου γράμματος (με 2 στικάκια μέσα) με απλό ΕΛΤΑ??Στο site των ΕΛΤΑ έχει αναλυτικό τιμοκατάλογο σε pdf.
-
Ζωικες αποριες εγκυμοσυνης:
Η κοτα για να κανει αυγα πρεπει να την πηδηξει ο κοκορας;
Η αγελαδα για να παραγει γαλα πρεπει να τον φαει,να μεινει εγκυος,και για ποσο καιρο θα κατεβαζει μετα γαλα; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η αγελαδα για να παραγει γαλα πρεπει να τον φαει,να μεινει εγκυος,και για ποσο καιρο θα κατεβαζει μετα γαλα;στειλε pm εδω
memberlist.php?mode=viewprofile&u=46154 -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η αγελαδα για να παραγει γαλα πρεπει να τον φαει,να μεινει εγκυος,και για ποσο καιρο θα κατεβαζει μετα γαλα;H κότα θα κάνει αυγά και χωρίς κόκορα αλλά κοτοπουλάκια δεν κάνει. Και τα γονιμοποιημένα αυγά έχουν μια μικρή διαφορά (μια μικρή μύξα που είναι ένα πολύ μικρό έμβρυο).
Η αγελάδα θα κατεβάζει γάλα και χωρίς να τον φάει δεν ξέρω μέχρι πότε.
Γιατί στα ζώα είναι διαφορετικά από τις γυναίκες δεν ξέρω να σου πω. -
Ντάξει έχει να κάνει με αυτοκίνηση αλλά πιο πολύ με το φόρουμ αυτό καθ αυτό. Προσπαθώ να γραφτώ στο lotusclub.gr και ενώ φτάνω στην φόρμα με όνομα μέιλ κλπ απο κάτω μου λέει να συμπληρώσω τον κωδικό που λογικά εμφανίζεται εκεί αλλά εμένα δεν μου δείχνει τπτ . Δοκίμασα και με ff,chrome,ie και απο ακόμα 2 διαφορετικούς υπολογιστές και τπτ. Ορίστε και μια φώτο :
Επίσης λέει αν υπάρχει πρόβλημα και δεν εμφανίζεται η εικόνα να επικοινωνήσω με τον διαχειριστή αλλά πώς σκατά το κάνω αυτό αν δεν είμαι μέλος; Όσο κ αν έψαξα δεν βρήκα κάτι.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η αγελαδα για να παραγει γαλα πρεπει να τον φαει,να μεινει εγκυος,και για ποσο καιρο θα κατεβαζει μετα γαλα;Στα ορνιθοτροφεια γεννουν αυγα χωρις πηδημα ,μονο που αυτα τα αυγα δεν μπορουν να βγαλουν πουλακια ,η αγελαδα ναι πρεπει να τον φαει κ το ποσο εξαρταται
-
Ερώτηση άμπαλου: το ασετόν κάνει την ίδια δουλειά με το νέφτι. Το θέλω για καθαρισμό χρώματος.
-
Βρες ασετον χωρις λαδι ομως
-
Θα το δοκιμάσω.
спасибо -
Έχω έναν φορτιστή ο οποίος φορτίζει μπαταρίες ΑΑ 12000mAh σε 20 ώρες (από 10-20 γράφει οπότε οι 20 υποθέτω ειναι για full φόρτιση). Εγώ φορτίζω μπαταρίες με 2100mAh, πόσο παραπάνω πρέπει να τις αφήσω για full φόρτιση?? Να σημειώσω πως δεν σβήνει όταν γεμίσουν τελείως οπότε σε υπερφόρτωση θα ανοίξουν.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Έχω έναν φορτιστή ο οποίος φορτίζει μπαταρίες ΑΑ 12000mAh σε 20 ώρες (από 10-20 γράφει οπότε οι 20 υποθέτω ειναι για full φόρτιση). Εγώ φορτίζω μπαταρίες με 2100mAh, πόσο παραπάνω πρέπει να τις αφήσω για full φόρτιση?? Να σημειώσω πως δεν σβήνει όταν γεμίσουν τελείως οπότε σε υπερφόρτωση θα ανοίξουν.Βγάλανε ΑΑ με 12000mΑh χωρητικότητα οι άτιμοι.... 12Αh σε ΑΑ!! Προφανώς εννοείς 1200.
Καταρχήν σιγουρέψου ότι ο φορτιστής είναι κατάλληλος για NiMH και όχι μόνο για NiCd μια και έχουν διαφορετικές ανάγκες.
Με ώρες βασικά το υπολογίζεις σαν αμπερώρια μπαταρίας δια τα αμπέρ που βγάζει ο φορτιστής αλλά προσθέτεις και ένα 20% απώλειες σε θερμότητα οπότε αμπερώρια μπαταρίας επί 1,2 δια αμπέρ φορτιστή. Σε τόσο μακριά φόρτιση ίσως το +20% να πρέπει να αυξηθεί σημαντικά...
Ο φορτιστής για 1200 μάλλον δεν είναι το πιο καλό πράμα για μπαταρίες 2100. Όχι ότι αν τον αφήσεις κάμποσες ώρες δε θα τις φορτίσει αλλά γιατί δεν βγάζει το ρεύμα για να μπορεί να τις φορτίσει καλά και η διάρκεια ζωής τους θα μειωθεί.
Στην εποχή μας είναι εύκολο και οικονομικό και σε διαβεβαιώνω ότι αξίζει να πάρεις έναν φορτιστή με αρκετό ρεύμα για να φορτίζει 2100 και 2500+ σε πολύ λίγες ώρες και που να καταλαβαίνει πότε γέμισε ώστε να αλλάζει σε συντήρηση και να μην υπάρχει κίνδυνος υπερφόρτισης. -
Ναι 1200mAh εννοώ. Είναι κατάλληλος για Nimh μιας και για τέτοιον τύπο αναφέρεται σε χρόνο φόρτισης (NiCd είναι λιγοτερες). Φορτιστή έχω σκεφτεί να πάρω αλλά από την άλλη δεν τον χρησιμοποιώ, 4 μπαταρίες φορτίζω μόνο για το ποντίκι του PC ανα μήνα οπότε συνεχώς το αναβάλω.
-
ρε παιδιά, πώς βάζεται τα βίντεο από το youtube να φαίνονται σαν thumbnail (να δειχνουν την χαρακτηριστική εικόνα τους) και όχι σαν απλό link?
-
Από εδώ και κάτω
-
ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η αγελαδα για να παραγει γαλα πρεπει να τον φαει,να μεινει εγκυος,και για ποσο καιρο θα κατεβαζει μετα γαλα;Η λέξη εγκυμοσύνη αναφέρεται αποκλειστικά σε θηλαστικά, άρα τα πτηνά μένουν απ’ έξω, γιατί δεν έχουν εγκυμοσύνη. Η κοτούλα λοιπόν, όταν φθάσει στη γενετήσια ωριμότητα και τρέφεται κανονικά, συνήθως σε ηλικία λίγων μηνών, μπορεί να γεννήσει αυγά, ανεξάρτητα από την ύπαρξη αρσενικού. Εάν υπάρχει αρσενικό και γίνει γονιμοποίηση, τότε τα αυγά γεννιούνται γονιμοποιημένα, το οποίο σημαίνει, ότι εάν επωαστούν (κλώσημα, μηχανή) θα παράγουν νεοσσούς. Για τον καταναλωτή τα γονιμοποιημένα από τα αγονιμοποίητα αυγά δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη διαφορά ούτε διαχωρίζονται μεταξύ τους. Στα πτηνοτροφεία ωοτόκων ορνίθων, αυτά που παράγουν αυγά για κατανάλωση, δεν υπάρχουν αρσενικά.
Στα θηλαστικά, π.χ. αγελάδα, η παραγωγή γάλακτος γίνεται μετά τον τοκετό, άρα πρέπει να γονιμοποιηθεί (φυσικά ή τεχνητά) να υπάρξει εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό παραγωγή γάλακτος. Το πόσο θα διαρκέσει η γαλακτοπαραγωγή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά εάν είναι υγιής, αρμέγεται κανονικά και τρέφεται σωστά δυνητικά μπορεί να κρατήσει γαλακτοπαραγωγή (άσχετα εάν συμφέρει ή όχι) και 2-3 χρόνια. (κάποτε υπήρχαν και οι «τροφοί», γυναίκες που είχαν γάλα πάντα ενώ είχαν χρόνια να γεννήσουν). Είναι δυνατόν υπό προϋποθέσεις (ορμονική χορήγηση και μίμηση τοκετού) να μπει σε γαλακτοπαραγωγή μία αγελάδα χωρίς τοκετό. -
Ωραία η απάντησή σου. Ολοκληρωμένη.
Οπότε οι αγελάδες και οι γυναίκες είναι το ίδιο. Απαιτείται εγκυμοσύνη για την έναρξη παραγωγής γάλακτος. Και στη γυναίκα αν θηλάζει συνεχώς και αρκετά (να ξεζουμίζει το στήθος) η παραγωγή γάλακτος διατηρείται. Αυτό έκαναν και οι τροφοί. Με το να συνεχίζουν να θηλάζουν άλλα παιδάκια δεν σταματούσε το γάλα. Εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι ψυχολογικοί ή διατροφής θα σταματήσει αν μειώσεις το θηλασμό ή αν αυτός δεν γίνεται σωστά. Βασικά είναι σαν μπαταρία, όσο πιο πολύ την αδειάζεις τόσο πιο πολύ θα ξαναγεμίσει!! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οπότε οι αγελάδες και οι γυναίκες είναι το ίδιο -
Μου ειχαν πει οτι η παραγωγη γαλακτος ειναι οση και η ζητηση.. δλδ αν καποιος θηλαζει τη μανα τοτε αυτη παραγει γαλα... οσο υπαρχει ζητηση... θυλασμου!!! το συστημα ανιχνευει την καταναλωση του παραχθεντος και το αντικαθιστα.... απλο!!!! οπως ειναι συνηθως η φυση....
-
Ακριβώς έτσι είναι, αυτό είπα. Επαναλαμβάνω όμως ότι έχει σημασία να αδειάζει καλά το στήθος. Όσο πιο πολύ αδειάζει τόσο πιο πολύ θα ξαναβγάλει κοκ.
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)