-
-
Το τελευταίο καιρό δίπλα στο πεζόδρομο που έχουμε στη πολυκατοικία που μένω (είναι κάθετος στην οδό με τις υπόλοιπες πολυκατοικίες σπίτια) περνάει κάποιος κ@ριόλης πρωινές ώρες (2-3-4-5 τη νύχτα) και πετάει δυναμιτάκια που νομίζεις ότι είναι πυροβολισμοί και φεύγει(έρχεται από την οδό, τα πετάει στο πεζόδρομο και φεύγει.) Ο κόσμος έχει ψιλοξεσηκωθεί γτ καραούλια δε βλέπω.. Αλλά δε ξέρω τι να κάνω. Τις προάλλες τα πέταξε νωρίς( 0.30 ) και βγήκαμε έξω διάφοροι ένοικοι από τα γύρω σπίτια αλλά είχε ήδη φύγει. Τι να κάνω ρε παιδιά. Καταγγελία ή να στήσω κανα καραούλι για να βγάλω άκρη? Από την άλλη σκέφτομαι μη το κάνει για να εκνευρίσει κάποιον στη περιοχή. Τι προτείνετε? Η συχνότητα είναι κάθε 3 με 4 ημέρες αλλά ποτέ την ίδια ώρα.
-
Καραούλι σε ένα μπαλκόνι, κρυμμένος να μην μπορεί να σε δει.
Κάθεσαι και απλά περιμένεις. Του φούστη θα τον πετύχεις κάποια στιγμή.Ε με το που δεις να κάνει το ίδιο, αμέσως του πετάς μια μεγάλη σακούλα με νερό πάνω στο αμάξι του και κρύβεσαι!
Αυτός θα αποκτήσει μια μεγάαααλη λακκούβα και εσύ την ηρεμία σου, τόσο απλά και πολιτισμένα.
-
εγώ πάλι θα πρότεινα να εφαρμόσει το avatar σου
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Το τελευταίο καιρό δίπλα στο πεζόδρομο που έχουμε στη πολυκατοικία που μένω (είναι κάθετος στην οδό με τις υπόλοιπες πολυκατοικίες σπίτια) περνάει κάποιος κ@ριόλης πρωινές ώρες (2-3-4-5 τη νύχτα) και πετάει δυναμιτάκια που νομίζεις ότι είναι πυροβολισμοί και φεύγει(έρχεται από την οδό, τα πετάει στο πεζόδρομο και φεύγει.) Ο κόσμος έχει ψιλοξεσηκωθεί γτ καραούλια δε βλέπω.. Αλλά δε ξέρω τι να κάνω. Τις προάλλες τα πέταξε νωρίς( 0.30 ) και βγήκαμε έξω διάφοροι ένοικοι από τα γύρω σπίτια αλλά είχε ήδη φύγει. Τι να κάνω ρε παιδιά. Καταγγελία ή να στήσω κανα καραούλι για να βγάλω άκρη? Από την άλλη σκέφτομαι μη το κάνει για να εκνευρίσει κάποιον στη περιοχή. Τι προτείνετε? Η συχνότητα είναι κάθε 3 με 4 ημέρες αλλά ποτέ την ίδια ώρα.ω ναι και σε μενα στον πειραια ενας μαλακας περναει και ριχνει
-
'Από την άλλη σκέφτομαι μη το κάνει για να εκνευρίσει κάποιον στη περιοχή.'
Βασικα θελω να εκδικηθω την Σουλα που μενει στον τριτο και λυπαμαι που παιρνει και εσας η μπαλα
-
Εμα με το κ@ριόλη! Ρε cabala 10 τι θα κάνουμε μου λες? Απλά αν στήσω καραούλι και περάσει σε ένα μήνα πάει.. Θα πάω νοσοκομείο από την αϋπνία!
-
εχω πολλα στο μυαλο μου τωρα που το λες οτι το κανει συνεχεια..
κυριως εχω πολλα καρφια στο μυαλο μου..if you catch my drift.. -
Καλό αλλά δύσκολο, από την άλλη εύχομαι να φαίνεται η πινακίδα του. Ακόμα και το αμάξι να φαίνεται καλά πάλι δε θα έχω πρόβλημα. Αλλά μη τον πετύχω κάτω φοβάμαι και κάνω λίμπα μια ολόκληρη οδό...
-
εγω τον ακουω απο μακρυα δεν ειναι καθολου δυσκολο για μενα το παραθυρο μου βλεπει στον κεντρικο που περναει και ειναι 3 μετρα αποσταση ε θα φτιαξω 5-6 απο αυτα και τσουπ μολις περασει χεχε
-
Μήπως απλά σκάει η εξάτμισή του και δεν είναι δυναμιτάκια;;
Όχι ότι αλλάζει κάτι τόσο στο αποτέλεσμα όσο και στην προτεινόμενη αντιμετώπιση με τη σακούλα... -
Έστω ότι ο παππούς θέλει να αφήσει το σπίτι του στο χωριό στον εγγονό του και όχι τα παιδιά του που βρίσκονται σε κόντρες (και δικαστικές).
Αυτό που θέλει ο παππούς να αποφύγει είναι μελλοντικές διεκδικήσεις του γιου του και θείου του εγγονού (να μην προσβάλλει διαθήκες κλπ) από τον εγγονό. Τι προτείνεται σε αυτή την περίπτωση και τι είναι πιο συμφέρον?
Του έχουν προτείνει να κάνει συμβόλαια πώλησης στον εγγονό (αλλά νομίζω πληρώνεις εφορίες κλπ).
Σε περίπτωση που απλά του μεταβιβάσει την ψιλή κυριότητα και κρατήσει την επικαρπία μπορεί να έχει επιπλοκές στο μέλλον η περίπτωση (μετά θάνατον του παππού)?
Ακούστηκε επίσης η άποψη ότι αν αφήσει ένα συμβολικό χρηματικό ποσό στη διαθήκη του στον γιο του (πχ 100 €) δεν μπορεί ο τελευταίος να την προσβάλλει, ισχύει? -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Έστω ότι ο παππούς θέλει να αφήσει το σπίτι του στο χωριό στον εγγονό του και όχι τα παιδιά του που βρίσκονται σε κόντρες (και δικαστικές).
Αυτό που θέλει ο παππούς να αποφύγει είναι μελλοντικές διεκδικήσεις του γιου του και θείου του εγγονού (να μην προσβάλλει διαθήκες κλπ) από τον εγγονό. Τι προτείνεται σε αυτή την περίπτωση και τι είναι πιο συμφέρον?
Του έχουν προτείνει να κάνει συμβόλαια πώλησης στον εγγονό (αλλά νομίζω πληρώνεις εφορίες κλπ).
Σε περίπτωση που απλά του μεταβιβάσει την ψιλή κυριότητα και κρατήσει την επικαρπία μπορεί να έχει επιπλοκές στο μέλλον η περίπτωση (μετά θάνατον του παππού)?
Ακούστηκε επίσης η άποψη ότι αν αφήσει ένα συμβολικό χρηματικό ποσό στη διαθήκη του στον γιο του (πχ 100 €) δεν μπορεί ο τελευταίος να την προσβάλλει, ισχύει?Το τελευταίο δεν νομίζω ότι ισχύει. Υπάρχουν συγκεκριμένα ποσοστά επί της περιουσίας (νόμιμη μοίρα) που παίρνει ο καθένας.
Την παραχώρηση ψιλής κυριότητας εν ζωή δεν ξέρω αν μπορεί να την προσβάλλει. Πιθανολογώ πως όχι
-
Δεν αναφέρεις καθόλου τη συνολική περιουσία του παππού και τι ποσοστό αυτής είναι το σπίτι στο χωριό...
Τα παιδιά δικαιούνται νόμιμη μοίρα και αυτή ισούται με το μισό της εξ'αδιαθέτου μερίδας τους. Σύζυγος του παππού υπάρχει ; Και αυτή δικαιούται νόμιμη μοίρα. Για τον υπολογισμό της νόμιμης μοίρας λαμβάνονται υπόψη και παροχές που ενδεχομένως έκανε ο κληρονομούμενος προς το συγκεκριμένο δικαιούχο της νόμιμης μοίρας όσο ζούσε, οπότε υπό αυτή την έννοια ότι έχει δωθεί εν ζωή (πχ 100 ευρώ ) θα αφαιρεθεί από τη νόμιμη μοίρα μετά.Δες και αυτό
-
H συνολική περιουσία είναι μόνο αυτό το σπιτάκι. Όλα τα υπόλοιπα τα έχει ήδη γράψει στα παιδιά του. Υπάρχει και σύζυγος.
Δηλαδή, λαμβάνοντας υπόψη και το ποστ σου στο άλλο θέμα, μπέρδεμα μπορεί να υπάρξει ούτως ή άλλως...
Μάλλον η καλύτερη λύση φαίνεται να είναι η 'πώληση', σωστά?
Υπάρχει τελικά οποισδήποτε τρόπος να δώσει το ρημάδι στον εγγονό του (ενώ ζει) χωρίς ο εγγονός να έχει πρόβλημα μελλοντικά από άλλο κληρονόμο?
Δηλαδή:Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Την παραχώρηση ψιλής κυριότητας εν ζωή δεν ξέρω αν μπορεί να την προσβάλλει. Πιθανολογώ πως όχι
Μπορεί? Και πότε? Πριν ή μετά θάνατον του παππού?
-
Μπορεί να κάνει διαθήκη που να λέει γιατί δεν δίνει στους άλλους. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι μόνο για τους οποίους μπορείς να αποκληρώσεις κάποιους.
Το καλύτερα όμως είναι να πει ότι τους έχει ήδη δώσει εν ζωή αυτά κι αυτά. Αν αυτά που έχει δώσει στο θείο είναι αρκετό για να καλύψει τα δικαιώματά του (νόμιμη μοίρα) δε θα είναι εύκολο να ζητήσει παραπάνω. Βέβαια σε καμία περίπτωση, δηλαδή ό,τι και να γίνει, δεν αποκλείει ότι ο κακός θείος θα κάνει μια νομική διεκδίκηση που μπορεί να φάει χρόνια άσχετα αν έχει βάση ή όχι... -
Άλλο νομικά και άλλο μαθηματικά... δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση σε κανένα ερώτημα...
Με τη μεταβίβαση της ψιλής κυριότητας (εν ζωή δηλαδή) δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο πρόβλημα. Δικό του είναι το σπίτι και μπορεί, όσο ζεί, να το χαρίσει ή να το πουλήσει σε όποιον θέλει. Δεν ξέρω μόνο αν μπορεί να το εμφανίσει σαν γονική παροχή ή δωρεά στον εγγονό (για φορολογικούς λογους) ή αν πρέπει να εμφανιστεί σαν πώληση (της ψιλής κυριότητας πάντα), για να μην αμφισβητηθεί. Αν το ακίνητο έχει μεγάλη αξία, με την πώληση υπάρχει φόρος και πόθεν έσχες για τον εγγονό (πρέπει δηλαδή ο εγγονός να έχει εισόδημα που δικαιολογεί την αγορά αλλιώς θα πληρώσει επιπλέον φόρο).
Πάντως, μπορεί άφοβα να κρατήσει την επικαρπία, για αυτόν αλλά και για τη σύζυγο αν θέλει. Η επικαρπία με το θάνατο χάνεται οριστικά (και ενσωματώνετα στην ψιλή κυριότητα) και δεν μπορεί να τη διακδικήσει κανένας, για αυτό είναι βέβαιος. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
H συνολική περιουσία είναι μόνο αυτό το σπιτάκι. Όλα τα υπόλοιπα τα έχει ήδη γράψει στα παιδιά του. Υπάρχει και σύζυγος.
Δηλαδή, λαμβάνοντας υπόψη και το ποστ σου στο άλλο θέμα, μπέρδεμα μπορεί να υπάρξει ούτως ή άλλως...
Μάλλον η καλύτερη λύση φαίνεται να είναι η 'πώληση', σωστά?
Υπάρχει τελικά οποισδήποτε τρόπος να δώσει το ρημάδι στον εγγονό του (ενώ ζει) χωρίς ο εγγονός να έχει πρόβλημα μελλοντικά από άλλο κληρονόμο?
Δηλαδή:Την παραχώρηση ψιλής κυριότητας εν ζωή δεν ξέρω αν μπορεί να την προσβάλλει. Πιθανολογώ πως όχι
Μπορεί? Και πότε? Πριν ή μετά θάνατον του παππού?
'Όλα τα υπόλοιπα' που έχει ήδη γράψει συν ότι ψιλά μένουν, σε σχέση με την αξία του σπιτιού που συζητάμε πόσα είναι; Δεδομένου ότι η νόμιμη μοίρα είναι το 0.5 της περιουσίας, αν 'όλα τα υπόλοιπα' που έχει ήδη γράψει υπερβαίνουν την αξία του σπιτιού, τότε δεν τίθεται θέμα αφού έχει ήδη διατεθεί περισσότερο από τη νόμιμη μοίρα [τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω].
-
Τα ΑΤΜ της τραπεζας Κυπρου(δεν ξερω αν ειναι το ιδιο για ολα) 10ευρο χαρτονομισμα βγαζουν???
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τα ΑΤΜ της τραπεζας Κυπρου(δεν ξερω αν ειναι το ιδιο για ολα) 10ευρο χαρτονομισμα βγαζουν???Το ΑΤΜ σαν μηχάνημα μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε χαρτονόμισμα του βάλουν, μέχρι 4 διαφορετικές αξίες. Οι τράπεζες, δεν ξέρω γιατί, μάλλον για ευκολία, έχουν επιλέξει να βάζουν μόνο των 20€ και των 50€. Λογικά και η Τρ. Κύπρου κάνει το ίδιο.
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)