-
λογικά ναι, αλλά κάτσε πρώτα να δούμε τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις, αν θα μετρήσουν ή αν πρόκειται για 'μούφα'
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
λογικά ναι, αλλά κάτσε πρώτα να δούμε τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις, αν θα μετρήσουν ή αν πρόκειται για 'μούφα'Ευχαριστώ πολύ.
Έχεις δίκιο, είναι στον αέρα ακόμα τα πράγματα, αλλά αυτό που με προβληματίζει κυρίως είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ΑΦΜ πάνω.
-
Νομίζω πως έχουν πει ότι οι του εξωτερικού ΔΕΝ μετράνε
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ίσως έχει ξανασυζητηθεί κάπου εδώ ή σε άλλο topic. Ήθελα να ρωτήσω αν οι αποδείξεις από ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού, όπως το Amazon, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φορολογική δήλωση του χρόνου. Ευχαριστώ.Όχι δεν μπορούν, είναι ξεκάθαρο.
Ως προς τις αποδείξεις που προέρχονται από κράτη μέλη της ΕΕ αυτό φυσικά πάσχει εντόνως ως προς τη συμβατότητα του με το ενωσιακό δίκαιο αλλά τρέχα γύρευε : ποιος θα το πάει στα δικαστήρια. Πάντως νοθεύει τον ενδοενωσιακό ανταγωνισμό καθαρά.
Ως προς τις αποδείξεις από χώρες εκτός ΕΕ αυτονοήτως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Νομίζω πως έχουν πει ότι οι του εξωτερικού ΔΕΝ μετράνεΤότε την κάτσαμε τη βάρκα.
Το ενημερωτικό χαρτί που έρχεται μηνιαία από την τράπεζα, καταγράφει όλες αυτές τις συναλλαγές και θα μπορούσα θεωρητικά να έχω κάνει μέσα σε ένα χρόνο αγορές που αγγίζουν ένα πολύ υψηλό ποσό. Με βάση αυτή την πληροφορία δεν θα μπορούσε το κράτος (λέμε τώρα ) να έρθει και να μου πει πόθεν έσχες?
-
Όχι, πόθεν έσχες υπάρχει στην αγορά κινητών από 10.000€ και πάνω (ανά αντικείμενο) πλέον. Το προηγούμενο καθεστώς ήταν από 5.000 και πάνω. Αν η αξία κάθε πράγματος είναι μικρότερη των 10.000 ευρώ, τα αγορασθέντα όμως πράγματα αποτελούν κατά τις συναλλακτικές αντιλήψεις ενιαίο σύνολο, τότε για τον υπολογισμό της αξίας λαμβάνεται υπόψη η αξία όλων αυτών των πραγμάτων εφόσον υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ. Ως κινητά πράγματα μεγάλης αξίας θεωρούνται οι πίνακες ζωγραφικής, οι συλλογές γραμματοσήμων ή πολύτιμων λίθων, τα κοσμήματα, οι επιπλώσεις κτλ.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ίσως έχει ξανασυζητηθεί κάπου εδώ ή σε άλλο topic. Ήθελα να ρωτήσω αν οι αποδείξεις από ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού, όπως το Amazon, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φορολογική δήλωση του χρόνου. Ευχαριστώ.
Όχι δεν μπορούν, είναι ξεκάθαρο.
Ως προς τις αποδείξεις που προέρχονται από κράτη μέλη της ΕΕ αυτό φυσικά πάσχει εντόνως ως προς τη συμβατότητα του με το ενωσιακό δίκαιο αλλά τρέχα γύρευε : ποιος θα το πάει στα δικαστήρια. Πάντως νοθεύει τον ενδοενωσιακό ανταγωνισμό καθαρά.
Ως προς τις αποδείξεις από χώρες εκτός ΕΕ αυτονοήτως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.Είναι να γίνει η αρχή με τα δικαστήρια και μετά...
Πάντως είναι άδικο, γιατί εντάξει πες ότι τα CD/DVD που αγοράζω, ενδέχεται να υπάρχουν και στην Ελλάδα και να θεωρούνται και είδος πολυτελείας. Όμως, ένα βιβλίο που δεν μπορώ να το βρω εδώ από κανέναν και το χρειάζομαι άμεσα για μια εργασία μου, από πού θα το αγοράσω? Μάλιστα την τελευταία φορά ένα βιβλίο υπήρχε διαθέσιμο μόνο στο Amazon.co.uk μέσω marketplace (δεν φέρνουν στην Ελλάδα ) και αναγκάστηκα να το αγοράσω από το Amazon Αμερικής.
-
Ο στόχος τους είναι να περιορίσουν τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, όχι στην Ιταλία ή το Βέλγιο οπότε από αυτή την άποψη το μέτρο είναι λογικό.
Πάσχει όμως σε επίπεδο νόθευσης του ελεύθερου ανταγωνσιμού στην έννομη τάξη της ΕΕ καθώς ο Ιταλός έμπορος τίθεται σε δυσμενή θέση σε σχέση με τον Έλληνα ο οποίος ευνοείται, πράγμα που δεν επιτρέπεται. -
Όχι, πόθεν έσχες υπάρχει στην αγορά κινητών από 10.000€ και πάνω (ανά αντικείμενο) πλέον. Το προηγούμενο καθεστώς ήταν από 5.000 και πάνω. Αν η αξία κάθε πράγματος είναι μικρότερη των 10.000 ευρώ, τα αγορασθέντα όμως πράγματα αποτελούν κατά τις συναλλακτικές αντιλήψεις ενιαίο σύνολο, τότε για τον υπολογισμό της αξίας λαμβάνεται υπόψη η αξία όλων αυτών των πραγμάτων εφόσον υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ. Ως κινητά πράγματα μεγάλης αξίας θεωρούνται οι πίνακες ζωγραφικής, οι συλλογές γραμματοσήμων ή πολύτιμων λίθων, τα κοσμήματα, οι επιπλώσεις κτλ.Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου.
Αν κατάλαβα καλά, δεν θα υπάρχει πρόβλημα πόθεν έσχες, αν θεωρητικά αγοράσω για παράδειγμα έναν ενισχυτή και ένα ζευγάρι ηχείων τα οποία συνολικά ξεπερνούν τα 10000 ευρώ γιατί δεν θεωρείται κινητό είδος. Επιπλέον, αν αυτά τα αγόραζα από το εξωτερικό, ουσιαστικά θα ήταν σαν μην υπήρχε αυτή η συναλλαγή για το Ελληνικό κράτος.
-
Ο στόχος τους είναι να περιορίσουν τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, όχι στην Ιταλία ή το Βέλγιο οπότε από αυτή την άποψη το μέτρο είναι λογικό.
Πάσχει όμως σε επίπεδο νόθευσης του ελεύθερου ανταγωνσιμού στην έννομη τάξη της ΕΕ καθώς ο Ιταλός έμπορος τίθεται σε δυσμενή θέση σε σχέση με τον Έλληνα ο οποίος ευνοείται, πράγμα που δεν επιτρέπεται.Κατανοητό.
-
Στην πράξη ουδέποτε εφαρμόστηκε αυτή η διάταξη του άρθρου 17 του ΚΦΕ.
Κανονικά όποιος αγόραζε κινητό αξίας άνω των 5.000€ (από 1/1/2010 10.000€) έπρεπε να το βάζει στη φορολογική του δήλωση και να το 'δικαιολογεί' με τα εισοδήματά του (όπως ακριβώς ισχύει και στην αγορά αυτοκινήτου, ακινήτου κλπ). Αυτό φυσικά ουδείς το έκανε και επί της ουσίας δεν μπορεί να ελεγχθεί η αγορά του καναπέ μου ή του φωτιστικού μου.Το παράδειγμα που έφερες το ερμήνευσες λάθος : ο ενισχυτής και τα ηχεία αποτελούν φυσικά κινητά πράγματα και μάλιστα εμπίπτουν στην έννοια - που έγραφα παραπάνω - ότι ' αποτελούν κατά τις συναλλακτικές αντιλήψεις ενιαίο σύνολο' άρα κανονικά (εφόσον η τιμή τους ξεπερνά τα 10.000€) οφείλεις να δηλώσεις την αγορά και να 'δικαιολογείς' με τα εισοδήματά σου το ποσό. Φυσικά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το κάνει.
-
ΟΚ, τώρα το κατάλαβα.
Απλά, επειδή όπως είπες κανένας δεν το κάνει, είχα την εντύπωση ότι δεν ισχύει.
-
Όχι, πόθεν έσχες υπάρχει στην αγορά κινητών από 10.000€ και πάνω (ανά αντικείμενο) πλέον. Το προηγούμενο καθεστώς ήταν από 5.000 και πάνω. Αν η αξία κάθε πράγματος είναι μικρότερη των 10.000 ευρώ, τα αγορασθέντα όμως πράγματα αποτελούν κατά τις συναλλακτικές αντιλήψεις ενιαίο σύνολο, τότε για τον υπολογισμό της αξίας λαμβάνεται υπόψη η αξία όλων αυτών των πραγμάτων εφόσον υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ. Ως κινητά πράγματα μεγάλης αξίας θεωρούνται οι πίνακες ζωγραφικής,οι συλλογές γραμματοσήμων ή πολύτιμων λίθων, τα κοσμήματα, οι επιπλώσεις κτλ.δηλαδη πρεπει να δηλωνεις οτι κατεχεις σειρες? πως παει αυτο? και για τους λιθους? μονο τα γνωστα διαμαντια τοπαζια κτλ κτλ η γενικα και πιο φτηνα τυπου αμεθιστου κτλ κτλ?
-
Υπάρχει περίπτωση να βρώ πουθενά ανεβασμένη την σειρά ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΪ Apocalypse ?
-
Ξέρει κανείς τι παίζει από πάρκινγκ στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ; Θέλω να αφήσω το αυτοκίνητο μια εβδομάδα.Υπάρχει φυλασσόμενο εκεί ; Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ακόμα και εκτός αεροδρομίου είναι δεκτή .
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Ξέρει κανείς τι παίζει από πάρκινγκ στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ; Θέλω να αφήσω το αυτοκίνητο μια εβδομάδα.Υπάρχει φυλασσόμενο εκεί ; Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ακόμα και εκτός αεροδρομίου είναι δεκτή .Eίναι ανοιχτό και μη φυλασσόμενο, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για τυχούσες ζημιές. Από τιμές θα σε γελάσω, θυμάμαι ότι το πρώτο μισάωρο ήταν δωρεάν. Καλύτερα να δεις κάτι στο κέντρο.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να βρώ πουθενά ανεβασμένη την σειρά ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΪ Apocalypse ?εχει ανεβει σε ''δικο'' μας μαγαζι.....
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
...οικοδομη 6 διαμερισματων...λειπει ολο τον χειμωνα...αλλα δυο ειναι αδεια...ογκομετρηση...κυβικα μετρα...αναλογως το ποσοστο...Μεχρι εδω ολα καλα...το δικο μου σπιτι...απο κατω του εχει και τα 2 ξενοικιαστα διαμερισματα...ειναι υποχρεωμενος...να πληρωνει καποιο ποσοστο για το πετρελαιο?...ειναι υποχρεωμενος...να πληρωνει καποιο ποσοστο για την θερμανση, για τα 2 διαμερισματα που κραταει ξενοικιαστα?...καταστατικο...Πως μπορω να κινηθω απο εδω και περα? τα 'κοινοχρηστα'...τα εχει αναλαβει ο 2ος αδερφος...Αγαπητέ @Cyberguy έμπλεξες.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Κατανομής Δαπανών Κεντρικής Θέρμανσης, Π.Δ. 27-9 (7-11-85), ΦΕΚ-631 Δ':
'3.1.1. Σε κτίρια χωρίς μετρητές παροχής θερμότητας...' & '3.1.2. Σε κτίρια με μετρητές της παροχής θερμότητας σε κάθε μία ιδιοκτησία...' Επίσης:
'3.3.1. Ιδιοκτησίες στις οποίες παρέχεται από τον κανονισμό των σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής, η δυνατότητα να αποσυνδεθούν μόνιμα από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου και που διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση δεν επιβαρύνονται ούτε με δαπάνες λειτουργίας ούτε με έκτακτες δαπάνες κεντρικής θέρμανσης.' Οπότε:- Δεν είναι 'όλα καλά'
- Δεν επιτρέπεται Ογκομέτρηση,
- Δεν απαλλάσσονται της χρέωσης, άδεια-κλειστά-ξενοίκιαστα διαμερίσματα, ασχέτως ύπαρξης ή/και σχετικής αναφοράς Κανονισμού Πολυκατοικίας, εφόσον δεν διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης (που σημαίνει ότι θα έχει προηγηθεί Τροποποίηση της υποχρεωτικής Μηχανολογικής Μελέτης Θέρμανσης, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα)
- Απαιτείς τη Μηχανολογική Μελέτη της Πολυκατοικίας, που έπρεπε να συνοδεύει την Οικοδομική Άδεια
- Μέχρι τότε δεν πληρώνεις, γιατί ήδη έχεις 'χρηματοδοτήσει' τα 'κλειστά' διαμερίσματα
- Επειδή 'τα λεφτά είναι πολλά' και δεν ξέρεις πότε θα ξεμπλέξεις, ξεκινάς μια ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ μελέτη για να βρεις τα περίφημα fi & εi:
6α. Διαβάζεις την ανάλυση του κυρίου Φαντάκη, για τα Qολ, Qfi & Qai: http://www.fantakis.gr/TEXNIKA/20. ST ... POLION.pdf
6β. Υπολογίζεις ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ τα Fεξi & Fπαρi (και ΟΛΑ τα υπόλοιπα), με το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ επιπέδου Πρόγραμμα του **gtsoukn **ΔΩΡΕΑΝ στη διεύθυνση: http://www.diaxeiristis.com/forum/viewt ... =10&t=2022
*6γ. Αν θέλεις κάτι εξειδικευμένο, στη διεύθυνση: http://www.monachos.gr/forum/topic.asp? ... hichpage=1
θα βρεις ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ πολυεπίπεδο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Μελέτης Θέρμανσης-Θερμομόνωσης-κλπ-κλπ από τον **iliekater *ΔΩΡΕΑΝ. - Όταν βρεις (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) τα fi & εi, μπορείς να χρησιμοποιήσεις (πανεύκολα πιστεύω) το ΔΩΡΕΑΝ ερασιτεχνικό Προγραμματάκι μου για ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ πολυκατοικιών σε Excel, που θα βρεις μέσω του Ιστολογίου μου: http://dorean-free.blogspot.com
- Από όσο ξέρω, δεν έχει σημασία ο τρόπος θέρμανσης. Εφ' όσον έχεις ενδείξεις με Ώρες ή Θερμίδες (ή Όγκο έστω) ανά διαμέρισμα, περνάς τις ενδείξεις κάθε μήνα στην καρτέλα Ώρες (κλπ σύμφωνα με την καρτέλα ΠΛΟΗΓΗΣΗ) και βγάζεις τα Κοινόχρηστα.
8α. Αν έχεις Ώρες ανά διαμέρισμα, τις βάζεις στην καρτέλα Ώρες.
8β. Αν έχεις θερμίδες ανά διαμέρισμα, τις βάζεις πάλι στην καρτέλα Ώρες.
8γ. Αν έχεις Όγκους ανά διαμέρισμα, τους βάζεις στην καρτέλα Θέρμανση, στη στήλη Λίτρα &
8δ. Αν έχεις Κόστος Πετρελαίου σε € ανά διαμέρισμα, το βάζεις στην καρτέλα Θέρμανση, στη στήλη Κόστος.
Στις 2 τελευταίες περιπτώσεις θα χρειαστεί να κατεβάσεις το αρχείο 'Κοινόχρηστα-Φώτης-Θερμίδες.xlsx', όπου ξεκλείδωσα τις αντίστοιχες στήλες (επειδή στο Βασικό 'Κοινόχρηστα-Φώτης.xlsx' κλείδωσα όλα τα κελιά που υπάρχουν συναρτήσεις για να μην χαλάσουν κατά λάθος).
Φιλικά,
-
Παιδιά, ξέρει κανένας τί γίνεται τελικά με τις απεργείες στα ΜΜΕ τη Δευτέρα?
πρέπει να είμαι γύρω στις 12.30 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο, πως μπορώ να πάω?
-
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)