-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος με ποιόν τρόπο μπορεί να κατοχυρωθεί μια ιδέα? Διάβασα κάπου ότι αν στείλω ένα γράμμα στον εαυτό μου που να περιγράφει την ιδέα και δεν το ανοίξω αποτελεί κατοχύρωση. Ισχύει κάτι τέτοιο;αυτο λεγεται παρανοια
-
Γνωρίζει κάποιος με ποιόν τρόπο μπορεί να κατοχυρωθεί μια ιδέα? Διάβασα κάπου ότι αν στείλω ένα γράμμα στον εαυτό μου που να περιγράφει την ιδέα και δεν το ανοίξω αποτελεί κατοχύρωση. Ισχύει κάτι τέτοιο;(Αυτο που διαβασες οτι στελνοντας γραμμα στον εαυτο σου, ελεγε να μη το ανοιξεις ή να μη το διαβασεις? Mε email ή pm πιανει? )
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος με ποιόν τρόπο μπορεί να κατοχυρωθεί μια ιδέα? Διάβασα κάπου ότι αν στείλω ένα γράμμα στον εαυτό μου που να περιγράφει την ιδέα και δεν το ανοίξω αποτελεί κατοχύρωση. Ισχύει κάτι τέτοιο;
(Αυτο που διαβασες οτι στελνοντας γραμμα στον εαυτο σου, ελεγε να μη το ανοιξεις ή να μη το διαβασεις? Mε email ή pm πιανει? )
Η ευρεσιτεχνία όμως δεν απαιτεί κάτι υλικό? Όχι μια ιδέα...
ΥΓ Προσπαθώ να αποτρέψω ένα φίλο μου (που αισθάνεται ότι έχει βρει μια κερδοφόρα ιδέα αλλά δεν μπορεί να την υλοποιήσει τώρα) να πάει σε ένα δικηγόρο (ο οποίος βέβαια απαιτεί χρήματα ) για να την κατοχυρώσει (μέσω μιας πολύπλοκης διαδικασίας -κατά το δικηγόρο- που δεν έχω καταλάβει ακριβώς και βαριέμαι να γράφω ).
Αυτό που διάβασα ήταν για στίχους, αλλά λίγο πολύ το ίδιο δε θα ισχύει και για τις ιδέες; Να μην το πειράξεις όταν το ξαναπαραλάβεις έλεγε για τους στίχους τουλάχιστον. Σφραγισμένο όπως έρθει να παραμείνειΑν μπορεί να έχει νομική ισχύ ένα τέτοιου είδους γράμμα, κοστίζει αρκετά λιγότερο από το 3ψήφιο ποσό που ζητά ο δικηγόρος. Και είναι κρίμα να τα δώσει για κάτι που μπορεί να μην υλοποιηθεί ποτέ.
-
Πειτε μου σας παρακαλω οτι δεν χρειαζεται διαβατηριο για τη Βουλγαρια και χρειαζεται μονο ταυτοτητα??
-
Αν μπορεί να έχει νομική ισχύ ένα τέτοιου είδους γράμμα, κοστίζει αρκετά λιγότερο από το 3ψήφιο ποσό που ζητά ο δικηγόρος. Και είναι κρίμα να τα δώσει για κάτι που μπορεί να μην υλοποιηθεί ποτέ.Εγω λεω να πατε και σε εναν ακομα δικηγορο
Πειτε μου σας παρακαλω οτι δεν χρειαζεται διαβατηριο για τη Βουλγαρια και χρειαζεται μονο ταυτοτητα??
Εχει μπει στην ΕΕ??? Εαν ναι, δε χρειαζεται να πουμε τιποτα περισσοτερο, αντε το πολυ να παρεις κ το διπλωμα που ειναι μηχανογραφημενο!! Καλα να περασεις!!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Αν μπορεί να έχει νομική ισχύ ένα τέτοιου είδους γράμμα, κοστίζει αρκετά λιγότερο από το 3ψήφιο ποσό που ζητά ο δικηγόρος. Και είναι κρίμα να τα δώσει για κάτι που μπορεί να μην υλοποιηθεί ποτέ.
Εγω λεω να πατε και σε εναν ακομα δικηγορο
θα του το προτείνω!
Αν έχει κανείς υπόψη κανένα φτηνό τρόπο κατοχύρωσης ας τον γράψει, ευχαριστώ! -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Πειτε μου σας παρακαλω οτι δεν χρειαζεται διαβατηριο για τη Βουλγαρια και χρειαζεται μονο ταυτοτητα??Σου λεμε οτι και τα δυο κανουν..
-
Γνωρίζει κάποιος με ποιόν τρόπο μπορεί να κατοχυρωθεί μια ιδέα? Διάβασα κάπου ότι αν στείλω ένα γράμμα στον εαυτό μου που να περιγράφει την ιδέα και δεν το ανοίξω αποτελεί κατοχύρωση. Ισχύει κάτι τέτοιο;
(Αυτο που διαβασες οτι στελνοντας γραμμα στον εαυτο σου, ελεγε να μη το ανοιξεις ή να μη το διαβασεις? Mε email ή pm πιανει? )
Η ευρεσιτεχνία όμως δεν απαιτεί κάτι υλικό? Όχι μια ιδέα...
ΥΓ Προσπαθώ να αποτρέψω ένα φίλο μου (που αισθάνεται ότι έχει βρει μια κερδοφόρα ιδέα αλλά δεν μπορεί να την υλοποιήσει τώρα) να πάει σε ένα δικηγόρο (ο οποίος βέβαια απαιτεί χρήματα ) για να την κατοχυρώσει (μέσω μιας πολύπλοκης διαδικασίας -κατά το δικηγόρο- που δεν έχω καταλάβει ακριβώς και βαριέμαι να γράφω ).
Αυτό που διάβασα ήταν για στίχους, αλλά λίγο πολύ το ίδιο δε θα ισχύει και για τις ιδέες; Να μην το πειράξεις όταν το ξαναπαραλάβεις έλεγε για τους στίχους τουλάχιστον. Σφραγισμένο όπως έρθει να παραμείνειΑν μπορεί να έχει νομική ισχύ ένα τέτοιου είδους γράμμα, κοστίζει αρκετά λιγότερο από το 3ψήφιο ποσό που ζητά ο δικηγόρος. Και είναι κρίμα να τα δώσει για κάτι που μπορεί να μην υλοποιηθεί ποτέ.
Για 'ιδέα', κατά κόσμον ΙΡ, η κατοχύρωση νομίζω μπορεί να γίνει μόνο με τη διαδικασία του Patent registration, ήτοι δικηγόρος ή/και εξειδικευμένο γραφείο.
ΑΝ ζητά μόνο 3ψήφιο ποσό είναι ΠΟΛΥ φτηνός ο δικηγόρος και δεν θα ήμουν σίγουρος να όντως καλύπτει τα πάντα. Εγώ εξ όσων γνωρίζω μιλάμε για περίπου 1.500-3.000
Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθούν ΟΛΕΣ οι εταιρείες/startups/κλπ για να εξασφαλίσουν τα IP τους και ΔΕΝ νομίζω ότι το 'γράμμα στον εαυτό μου' εξασφαλίζει το οτιδήποτε.*
Για το θέμα κόστους, υπάρχουν και 'ενδιάμεσες' λύσεις, σύμφωνα με τις οποίες το γραφείο πληρώνεται ένα μικρό μέρος των χρημάτων που λέμε, αλλά απόκτά δικαιώματα/ποσοστά επί τς αξία πώλησης του IP.*Συζητάς για χρηματοδότηση εταιρείας γύρω από κάποιο IP. Η πρώτη και πιο σίγουρη ερώτηση είναι 'έχεις κατοχυρώσει το IP;'. Ε, απάντηση 'ναι το έχω στείλει με γράμμα στον εαυτό μου', πολύ απλά δεν παίζει. Η μόνη απάντηση που παίζει είναι είναι το νούμερο του registration.&-
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Πειτε μου σας παρακαλω οτι δεν χρειαζεται διαβατηριο για τη Βουλγαρια και χρειαζεται μονο ταυτοτητα??Tαυτότητα κανένα πρόβλημα
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Tαυτότητα κανένα πρόβλημα
Mιας και βλέπω ότι πιάνουν οι ευχές με σένα:
Πείτε μου σας παρακαλώ ότι ο τραπεζικός μου λογαριασμός έχει μέσα 2 εκ. ευρώ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
2 εκ. κανένα πρόβλημα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πείτε μου σας παρακαλώ ότι ο τραπεζικός μου λογαριασμός έχει μέσα 2 εκ. ευρώ.Dear Sir,
my name is Mr. Kareem-Abdul Jabbar and I am a registered notary executing the will of the late Brigadier General John Bambacha of Lagos. In his will, General Bambacha left his entire estate -of estimated value 2.000.000€ (TWO MILLION EUROS)- to his children Robert Kukuruku Bambacha, Obi Wan Bambacha and Dr. Maria Tsimpooki Bambacha.
Unfortunately, soon after General Bambacha's tragic death in a helicopter crash while fighting the communist rebels, all his family was abducted and executed mercilessly as a retaliation by the infidel communist factions in the jungle. Just today, the medical examiner Horatio Parlapipas Kaine verified by DNA the identity of their remains. Therefore, I have tried to track down the next of kin of General Bambacha and after having found a long lost birth cerificate, I believe you are the nephew of the great General Bambacha and his only surviving descendant.
As a result, I have wired to your account a deposit of 2.000.000€ (TWO MILLION EUROS). However, this amount is in escrow until you provide me with a modest fee of 100.000€ for my services.God Bless you,
Kareem-Abdul Jabbar
No. 16 Kingsway Road
Ikoyi, Lagos
Nigeria.
Tel/Fax: 234-1-7747907 -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
2 εκ. κανένα πρόβλημα
πρέπει να πει όμως 100 φορές το λεφτά υπάρχουν
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
2 εκ. κανένα πρόβλημα
πρέπει να πει όμως 100 φορές το λεφτά υπάρχουν
Λυπάμαι η ευχή σας δεν ''έπιασε'', απάντησε άλλος!
-
ε αυτό διορθώνεται
cmarin κάνε edit -
Ε ναι, δεν κολλάμε εκεί.
-
μια απορια στα ιταλικα, καποιος που τα κατεχει ας μου στειλει ενα pm
-
Tι ενοουμε με τη λεξη cult?
Δηλαδη ετυμολογικά σημαινει : λατρεια μόδα τρέλα κάτι σαν το must δηλαδή ?
Bλέπω ότι αναφέρονται σε αυτό σε κάτι παλιό, μπορεί να μου πεί κάποιος πως το χρησιμοποιουμε ακριβώς? -
a. something regarded as fashionable or significant by a particular group
b. (as modifier) a cult showhttp://www.thefreedictionary.com/cult
Αυτο που καταλαβαινω, οτι ειναι κατι δημοφιλες, πλην ομως οχι αντικειμενικα ποιοτικο. Οι καλτ ταινιες των 80'ς αςπουμε ειχαν μεγαλη απηχηση και φανατικο κοινο αλλα αντε δες τις τωρα
Αντιστοιχος ελληνικος μου φαινεται το 'γραφικος' (με την καλη του εννοια) -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
μια απορια στα ιταλικα, καποιος που τα κατεχει ας μου στειλει ενα pmδεν το είδα νωρίτερα, από δευτέρα μπορώ να βοηθήσω
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)