-
Πειράζει που δεν καταλαβαίνω την τσατίλα σου; Τι σχέση έχει ο Παπανδρέου με οτι δεν ήξερες, δεν ρώταγες για το πώς αγοράζεις από Αμερική.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πειράζει που δεν καταλαβαίνω την τσατίλα σου; Τι σχέση έχει ο Παπανδρέου με οτι δεν ήξερες, δεν ρώταγες για το πώς αγοράζεις από Αμερική.μου τη σπαει οτι με βαζουν να πληρωσω χ2 λεφτα του αερα! Το ιδιο κ ο χοντρος Καραμανλης αν σε πειραξε που εθιξα το γιωργακη! (απλα τυχαινει να ειναι πρωθυπουργος κ αμερικανος δεν εχω κατι απεναντι στο πασοκ...παρπανω απ οσα εχω με τα υπολοιπα κομματα).
-
Ναι κοίτα να δείς οι κανόνες για τους δασμούς από εκτός ΕΕ είναι γνωστοί και εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Αν δεν τους ήξερες κακώς ψώνισες χωρίς να ενημερωθείςΤο tip είναι είτε να ζητάς να γράφει μέσα η απόδειξη gift για να μην φαίνεται η αξία ,αν και μπορεί και πάλι να μπεί δασμός αν είναι κάτι που φαίνεται ακριβό, είτε να επιλέγεις πάντα το απλό Αμερικάνικο ταχυδρομείο οπότε αν δεν είναι τεράστιο το δέμα μπορεί και να μην ανοιχτεί και να μην πληρώσεις τπτ. Οι ιδιωτικές εταιρείες πάντα τα περνάνε απο τελωνείο για προφανείς λόγους.
Υ.Γ Υπάρχει και σχετικό θέμα στον Αντίλογο για αγορές από ebay για ρίξε την ερώτηση και εκεί -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
μια πιστα(τωρα πια ειναι δεν ξερω )Μήπως ξέρεις γιατί την έχουν σε στυλ πεπερασμένων στοιχείων; Τοπογραφικό πάντως δεν φαίνεται να είναι.
-
Μπορείς να κάνεις εσύ τον εκτελωνισμό αν δεν θέλεις να τον κάνει η fedex.
(αλλά δεν νομίζω να σου βγει λιγότερο) -
Ο χρήστης imago έγραψε:
μια πιστα(τωρα πια ειναι δεν ξερω )
Μήπως ξέρεις γιατί την έχουν σε στυλ πεπερασμένων στοιχείων; Τοπογραφικό πάντως δεν φαίνεται να είναι.
Eμενα για χάραξη οδού σε υψομετρικό χάρτη μου κάνει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπορείς να κάνεις εσύ τον εκτελωνισμό αν δεν θέλεις να τον κάνει η fedex.
(αλλά δεν νομίζω να σου βγει λιγότερο)ναι αυτο το ξερω. Το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι εκτελωνιστης κ δεν εχω σχεση με το αντικειμενο. Ξερω οτι χρειαζεται να συμπληρωθουν καποια χαρτια. Τα ρουχα (5 t-shirt ΕΛΕΟΣ), βρισκονται στην Αθηνα, στο τελωνειο των σπατων και εγω ειμαι θεσσαλονικη. Με εξουσιοδωτηση μπορει να παει καποιος αλλος στη θεση μου, αλλα αν ειναι μεγαλη ιστορια ο εκτελωνισμος κ να βγαλεις ακρη εκει, φεξε μου κ γλιστρησα. Γιαυτο αν ασχολειται καποιος με θεματα εκτελωνισμου ας μου στειλει ενα πμ να τα πουμε.
mirage τους νομους τους ξερω κ περιμενα οτι θα πληρωσω τελωνειο. Το μπινελικι το ριχνω γτ το ποσο μαζι με τα μεταφορικα ηταν 340ευρω και τα εξοδα του τελωνειου ειναι 250ευρω!!!!! Οσον αφορα το συγκεκριμενο καταστημα που ψωνησα στην αμερικη, δεν δεχοταν USP μονο fedex. Τους εχω στειλει ηδη email κραζοντας τους που δεν ενημερωνουν (αν κ δε ξερω κατα ποσο ειναι υπευθυνοι αυτοι να ενημερωσουν) και τους ζητησα αν οχι εκπτωση σε αυτα που πηρα, ενα εκπτωτικο κουπονι! Αμερικανοι ειναι ελπιζω να δεχτουν κατι τετοιο!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είναι να γίνει απογραφή λέει.... για όσους πληρώνονται από το δημόσιο. Και στήθηκε λέει και σχετικό site (http://apografi.gov.gr/) για να μπαίνεις και να δηλώνεσαι. Είπαν ότι μπορείς να δηλώνεσαι από 1η Ιουλίου μέχρι 12-23 ανάλογα με το ΑΦΜ).
Μόνο που την 1η Ιουλίου δεν δούλευε και σήμερα 2 Ιουλίου λέει ότι θα λειτουργήσει μόνο πιλοτικά για επιλεγμένους χρήστες και θα ανοίξει στις 12 Ιουλίου και οι καταληκτικές προθεσμίες δεν αλλάζουν. Δηλαδή αν το ΑΦΜ σου τελειώνει σε 1 έχεις μόνο λίγες ώρες και μόνο κατά την 12η Ιουλίου να εγγραφείς.
(...)
Μα τόσο ηλίθιοι είναι...(ρητορική ερώτηση, δεν χρειάζεται να απαντήσετε...)
Για να δούμε πότε θα το καταλάβουν ότι δεν βγαίνει και ότι πρέπει να δώσουν παράταση......Και φυσικά γίνεται της πουτάνας, με το site της ΓΓΠΣ να έχει γονατίσει. Και με ΑΦΜ που λήγει σε 1 έχεις θεωρητικά μέχρι τα μεσάνυχτα περιθώριο να καταθέσεις τα στοιχεία....
Οι τράπεζες όταν παίρνεις κάποιο δάνειο (στεγαστικό επισκευαστικό στην περίπτωση μου) σε υποχρεώνουν σε ασφάλιση ζωής κ πυρός για το σπίτι που υποθηκεύεις.
Η ερώτηση μου είναι αν ''σπάσω'' το συμβόλαιο πυρός που έχω για το σπίτι ''τρέχει'' κάτι?
Νομικά πρέπει να έχω το πυρ ασφαλιστήριο η είναι νταβατζιλικια που τα επιβάλουν οι τράπεζες που κατ επέκταση τα έχουν πλακάκια με τις ασφαλιστικές?Πυρός ναι, έχει το νόημα να προστατευτεί το υποθηκευμένο ακίνητο. Ζωής στον δανειολήπτη όμως είναι προαιρετικό (και πολύ καλή ιδέα να γίνει έτσι κι αλλιώς ΙΜΟ, για να μην αφήσεις ασήκωτα βάρη στην οικογένεια σου σε περίπτωση που γίνει το απευκταίο...). Σε κάθε περίπτωση μπορούν να επιβάλλουν μόνο το είδος της ασφάλισης αλλά όχι την εταιρία που θα ασφαλιστείς.
Πειράζει που δεν καταλαβαίνω την τσατίλα σου; Τι σχέση έχει ο Παπανδρέου με οτι δεν ήξερες, δεν ρώταγες για το πώς αγοράζεις από Αμερική.
+1€
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Είναι να γίνει απογραφή λέει.... για όσους πληρώνονται από το δημόσιο. Και στήθηκε λέει και σχετικό site (http://apografi.gov.gr/) για να μπαίνεις και να δηλώνεσαι. Είπαν ότι μπορείς να δηλώνεσαι από 1η Ιουλίου μέχρι 12-23 ανάλογα με το ΑΦΜ).
Μόνο που την 1η Ιουλίου δεν δούλευε και σήμερα 2 Ιουλίου λέει ότι θα λειτουργήσει μόνο πιλοτικά για επιλεγμένους χρήστες και θα ανοίξει στις 12 Ιουλίου και οι καταληκτικές προθεσμίες δεν αλλάζουν. Δηλαδή αν το ΑΦΜ σου τελειώνει σε 1 έχεις μόνο λίγες ώρες και μόνο κατά την 12η Ιουλίου να εγγραφείς.
(...)
Μα τόσο ηλίθιοι είναι...(ρητορική ερώτηση, δεν χρειάζεται να απαντήσετε...)
Για να δούμε πότε θα το καταλάβουν ότι δεν βγαίνει και ότι πρέπει να δώσουν παράταση......Και φυσικά γίνεται της πουτάνας, με το site της ΓΓΠΣ να έχει γονατίσει. Και με ΑΦΜ που λήγει σε 1 έχεις θεωρητικά μέχρι τα μεσάνυχτα περιθώριο να καταθέσεις τα στοιχεία....
Μα καλά δεν το περιμένανε;;; Δεν το είχαν προβλέψει ότι όταν σου δίνουν λίγες ώρες προθεσμίας (δεν έχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρόσβαση σε υπολογιστή και διαδίκτυο ούτε στη δουλειά τους ούτε στο σπίτι τους) δε θα προλάβεις;;
Πάνω από 200.000 ταυτόχρονες συνδέσεις το πρωί! Πάντως κατά τις 8:00 που μπήκα είχε 69000 και τώρα έχει 114000. Άρα μόνο 45000 καταφέραν να εγγραφούν από τους 200.000 που λένε. Κλαυθμός προβλέπεται.
Κάποια στιγμή είχε πιο μεγάλο αριθμό απογραμμένων και μετά μειώθηκε. Ίσως ήταν ατυχείς πολλαπλές προσπάθειες που σβήστηκαν από το σύστημα.
Γενικά το έντυπο δεν σε προετοιμάζει καθόλου για τις χαζές ιδιαιτερότητες της εφαρμογής τους... Παιδεύτηκα αρκετά αλλά αργούσε πολύ και ποτέ δεν μου έβγαλε κουμπί υποβολής.... όλο επισκόπηση.Πλάκα είχε που το πρωί στο κάτω αριστερό μέρος του γαλάζιου παραθύρου έγραφε lala με μικρά γραμματάκια!
Μετά είπανε ότι τιγκάρανε και επειδή έγραφαν πολλά τα λόγια ξεχειλίζαν από το παράθυρο. Λέγανε και για πιθανή παράταση της προθεσμίας. Μετά αλλάξανε πάλι τα λόγια και δεν λένε για προθεσμία αλλά πιο γενικά.
Αν πας να μπεις λέει να προχωρήσετε μόνο αν έχετε ΑΦΜ σε 1.... Είναι απλά πρόταση και δεν ελέγχεται.
Το γέλιο θα συνεχιστεί φαντάζομαι και αύριο. Εγώ λήγω σε 3 οπότε έχω μέχρι μεθαύριο.... με τις ισχύουσες προθεσμίες...!
Κατάφερα μόλις τώρα να ολοκληρώσω την απογραφή και ελπίζω για το καλύτερο. -
Καταργήσαν πριν από λίγο το να γράφονται μόνο οι εις 1.
Οι νέες οδηγίες από το site.* 00:00-07:00 απογράφονται όλοι οι ΑΦΜ * 07:00-10:00 απογράφονται όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 02, 12, 22, ή 32 * 10:00-12:00 απογράφονται όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 42, 52 * 12:00-16:00 απογράφονται όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 62, 72, 82, 92 * 16:00-23:59 απογράφονται όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 1 ή 2
Άρα ήδη δόθηκε σιωπηλή παράταση για όσους σε 1 δεν πρόλαβαν.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Οι τράπεζες όταν παίρνεις κάποιο δάνειο (στεγαστικό επισκευαστικό στην περίπτωση μου) σε υποχρεώνουν σε ασφάλιση ζωής κ πυρός για το σπίτι που υποθηκεύεις.
Η ερώτηση μου είναι αν ''σπάσω'' το συμβόλαιο πυρός που έχω για το σπίτι ''τρέχει'' κάτι?
Νομικά πρέπει να έχω το πυρ ασφαλιστήριο η είναι νταβατζιλικια που τα επιβάλουν οι τράπεζες που κατ επέκταση τα έχουν πλακάκια με τις ασφαλιστικές?Πυρός ναι, έχει το νόημα να προστατευτεί το υποθηκευμένο ακίνητο. Ζωής στον δανειολήπτη όμως είναι προαιρετικό (και πολύ καλή ιδέα να γίνει έτσι κι αλλιώς ΙΜΟ, για να μην αφήσεις ασήκωτα βάρη στην οικογένεια σου σε περίπτωση που γίνει το απευκταίο...). Σε κάθε περίπτωση μπορούν να επιβάλλουν μόνο το είδος της ασφάλισης αλλά όχι την εταιρία που θα ασφαλιστείς.
thanx έχεις απολυτο δικιο μου έχουν κάνει κ ζωης αυτοματα με το που το πηρα κ μαλλον θα κρατησωκ αυτη,
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το γέλιο θα συνεχιστεί φαντάζομαι και αύριο. Εγώ λήγω σε 3 οπότε έχω μέχρι μεθαύριο.... με τις ισχύουσες προθεσμίες...!
Κατάφερα μόλις τώρα να ολοκληρώσω την απογραφή και ελπίζω για το καλύτερο.Εσείς φταίτε, που πάτε να δηλωθείτε πριν τη προθεσμία!
Εν τω μεταξύ παρατήρησα 2 λάθη στη φόρμα. Στα ονόματα δεν δέχεται χαρακτήρες με διαλυτικά, ενώ στα πτυχία, όταν επιλέγεις 'Τύπος Πτυχίου: Μεταπτυχιακό', το checkbox 'Συναφές' είναι γκριζαρισμένο και δεν μπορεί να επιλεγεί...
-
Γνωριζει καποιος site για ευρεση εργασιας στο εξωτερικο (Κυπρο,Γερμανια κλπ) ;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Γνωριζει καποιος site για ευρεση εργασιας στο εξωτερικο (Κυπρο,Γερμανια κλπ) ;http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=en για χώρες της Ε.Ε
και
http://www.jobincyprus.com/english/
http://www.grsrecruitment.com/default.a ... d=11&ID=59
http://www.cyprusrecruiter.com/
για Κύπρο
-
Gracias !
-
Έχω παρατηρήσει ότι κάποια τάπερ και κάποια πλαστικά πιάτα όσο και να τα καθαρίζεις μετά από λαδερό περιεχόμενο δεν τρίζουν από καθαριότητα αλλά μένει μια ολισθηρότητα. Επίσης παρατηρείται και υδρόφοβη συμπεριφορά με το νερό να σχηματίζει σφαιρίδια η οποία επίσης φεύγει δύσκολα.
Πού οφείλεται αυτό και γιατί δεν συμβαίνει σε όλα τα πλαστικά τάπερ και πιάτα είναι διαφορετικά πλαστικά; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχω παρατηρήσει ότι κάποια τάπερ και κάποια πλαστικά πιάτα όσο και να τα καθαρίζεις μετά από λαδερό περιεχόμενο δεν τρίζουν από καθαριότητα αλλά μένει μια ολισθηρότητα. Επίσης παρατηρείται και υδρόφοβη συμπεριφορά με το νερό να σχηματίζει σφαιρίδια η οποία επίσης φεύγει δύσκολα.
Πού οφείλεται αυτό και γιατί δεν συμβαίνει σε όλα τα πλαστικά τάπερ και πιάτα είναι διαφορετικά πλαστικά;Τα περισσότερα πλαστικά είδη της κουζίνας είναι από ΡΕ ( Πολυεθυλένιο ) το οποίο στη σύνθεση του περιέχει και λάδι, άλλωστε αν δείς τις οδηγίες στις κόλλες στιγμής θα δείς ότι λένε πως είναι ακατάλληλες για συγκόλληση πλαστικών που περιέχουν λάδι γιατί είναι αντικολλητική ουσία, και το τεφλόν δεν κολλάει γιατί είναι αντικολλητικό, εγκεκριμένα πλαστικά για τρόφιμα είναι το Πολυεθυλένιο, το ειδικό PVC για τρόφιμα, και άλλα ειδικότερα κυρίως για βιομηχανικές εφαρμογές που έχουν να κάνουν με την παραγωγή των τροφίμων ( μηχανές παρασκευής, επαγγελματικά μίξερ, υλικά συσκευασίας τροφίμων κλπ )
-
Ευχαριστώ. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αν είναι PE έχει αυτή τη λαδερή αίσθηση που δεν φεύγει ενώ αυτά που καθαρίζουν πιο εύκολα είναι από PVC;;
-
Τα πλαστικά έχουν πρόσθετα (συνήθως καρκινογόνα) που τους δίνουν τις ιδιότητές τους. Αν βάζεις λάδι ή λαδερό φαγητό σε πλαστικά δοχεία, το λάδι ρουφάει τα πρόσθετα από το πλαστικό και μολύνεται. Το νερό δεν λερώνεται σχεδόν καθόλου από το πλαστικό.
ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΛΑΔΙ (ΧΥΜΑ) ΣΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ.
Αυτό το λάδι έχει μολυνθεί από το πλαστικό και είναι για πέταμα - αν θέλετε πάτε δείγμα στο Χημείο του Κράτους. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα πλαστικά έχουν πρόσθετα (συνήθως καρκινογόνα) που τους δίνουν τις ιδιότητές τους. Αν βάζεις λάδι ή λαδερό φαγητό σε πλαστικά δοχεία, το λάδι ρουφάει τα πρόσθετα από το πλαστικό και μολύνεται. Το νερό δεν λερώνεται σχεδόν καθόλου από το πλαστικό.ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΛΑΔΙ (ΧΥΜΑ) ΣΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ.
Αυτό το λάδι έχει μολυνθεί από το πλαστικό και είναι για πέταμα - αν θέλετε πάτε δείγμα στο Χημείο του Κράτους.Tα πλαστικά δοχεία που βάζουν το λάδι νομίζω ότι είναι από ΡΕΤ που δεν έχει αυτό ή κάποιο άλλο πρόβλημα, επίσης τα 16κιλα μεταλλικά δοχεία έχουν απαγορευτεί από την ΕΕ εδώ και κάποια χρόνια.
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)