-
ενταξει ισως καποιο απο τα δυο ηταν καλυτερο κοντα στο οριο αλλα και τα δυο ηταν μακραν μπροστα ......του ανταγωνισμου τους
-
Ο χρήστης bakos έγραψε:
Ψάχνω μεταχειρισμένο οικογενειακό αυτοκίνητο 5ετίας μέχρι 9.000 €.
Σε αυτή την τιμή βρίσκω αρκετά Mondeo (προηγούμενο μοντέλο) αλλά δεν γνωρίζω πολλά για την αξιοπιστία του και τις συνηθισμένες βλάβες που παθαίνει καθώς και το κόστος συντήρησης που έχει.
Όποιος το έχει ας γράψει τις εντυπώσεις του.
ΒαγγέληςΟδηγω το Mondeo 5dr 2lt 2005, μολις εκλεισε 5 χρονια κ ~75κ χλμ. Απο ζημιες κ κοστος συντηρησης, μηδεν.
Ενα βασικο εξοδο ειναι τα σινεμπλοκ του πισω υποπλαισιου που καποια στιγμη τα φτηνουν (εμενα οχι ακομα) κ η Ford προσπαθει να σου πασαρει ως λυση την αντικατασταση ολου του υποπλαισιου, πραγμα που ειναι περα για περα αχρειαστο. Βαζεις σινεμπλοκ της Powerflex κ καθαριζεις.
Απο κει και περα, μεγαλοι χωροι, τρομερο πατημα στα πολλα χαω κ τις μεγαλες στροφες, οτι πρεπει για ταξιδι αλλα σιγουρα κατι τουρμπατο με την αντιστοιχη ροπη θα ηταν καλυτερο στο ταξιδι.
Κατα τα αλλα πες τι ψαχνεις σε ενα αμαξι για να σου πω αν θα τα βρεις.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ψάχνω μεταχειρισμένο οικογενειακό αυτοκίνητο 5ετίας μέχρι 9.000 €.
Σε αυτή την τιμή βρίσκω αρκετά Mondeo (προηγούμενο μοντέλο) αλλά δεν γνωρίζω πολλά για την αξιοπιστία του και τις συνηθισμένες βλάβες που παθαίνει καθώς και το κόστος συντήρησης που έχει.
Όποιος το έχει ας γράψει τις εντυπώσεις του.
ΒαγγέληςΟδηγω το Mondeo 5dr 2lt 2005, μολις εκλεισε 5 χρονια κ ~75κ χλμ. Απο ζημιες κ κοστος συντηρησης, μηδεν.
Ενα βασικο εξοδο ειναι τα σινεμπλοκ του πισω υποπλαισιου που καποια στιγμη τα φτηνουν (εμενα οχι ακομα) κ η Ford προσπαθει να σου πασαρει ως λυση την αντικατασταση ολου του υποπλαισιου, πραγμα που ειναι περα για περα αχρειαστο. Βαζεις σινεμπλοκ της Powerflex κ καθαριζεις.
Απο κει και περα, μεγαλοι χωροι, τρομερο πατημα στα πολλα χαω κ τις μεγαλες στροφες, οτι πρεπει για ταξιδι αλλα σιγουρα κατι τουρμπατο με την αντιστοιχη ροπη θα ηταν καλυτερο στο ταξιδι.
Κατα τα αλλα πες τι ψαχνεις σε ενα αμαξι για να σου πω αν θα τα βρεις.
Έχουμε στην οικογένεια κι εμείς ένα Mondeo 2.0 mk4 από το 2007 με περίπου 20κ km από προβλήματα δεν έχει εμφανίσει απολύτως τίποτα το μόνο κακό είναι ότι είναι 2000cc με ότι αυτό συνεπάγεται σήμερα.
-
Καλα, εαν εμφανιζε απο τα 20.000 χιλ προβληματα, τα χαλια μας τοτε.
-
Ο χρήστης Herc έγραψε:
Καλα, εαν εμφανιζε απο τα 20.000 χιλ προβληματα, τα χαλια μας τοτε.Μην το θεωρείς τόσο απίθανο... είχα προσωπική εμπειρία με Golf και από τότε αποφάσισα να μην ξαναγοράσω VW-Audi τόσο γιατί τα πρώτα 2-3 χρόνια ήμουν τουλάχιστον μία φορά το μήνα στο συνεργείο, όσο και γιατί η ικανότητα των ανθρώπων εκεί να εξυπηρετούν / λύνουν προβλήματα είναι αντίστοιχη με την ικανότητά μου να πετάω...
-
το μοντεο ειναι πολυ καλη λυση και φθηνη αρκει να χεις θεση παρκαρισματος...στο δρομο δεν δειχνει το μεγεθος του
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Καλα, εαν εμφανιζε απο τα 20.000 χιλ προβληματα, τα χαλια μας τοτε.
Μην το θεωρείς τόσο απίθανο... είχα προσωπική εμπειρία με Golf και από τότε αποφάσισα να μην ξαναγοράσω VW-Audi τόσο γιατί τα πρώτα 2-3 χρόνια ήμουν τουλάχιστον μία φορά το μήνα στο συνεργείο, όσο και γιατί η ικανότητα των ανθρώπων εκεί να εξυπηρετούν / λύνουν προβλήματα είναι αντίστοιχη με την ικανότητά μου να πετάω...
'
Οχι , αποκ λείεται , είσαι κακοπροαίρετος , ακούς εκεί 1 φορά το μήνα... -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
'
Οχι , αποκ λείεται , είσαι κακοπροαίρετος , ακούς εκεί 1 φορά το μήνα...Ναι... σωστά... κάποιους μήνες πήγα και δύο φορές...
-
Ο χρήστης Herc έγραψε:
Καλα, εαν εμφανιζε απο τα 20.000 χιλ προβληματα, τα χαλια μας τοτε.Ναι έχεις ένα δίκαιο αλλά σε όσα από τα αυτοκίνητα είχαμε που εμφάνισαν κάποιο πρόβλημα συνήθως εμφανιζόταν στα πρώτα χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο φίλος είπε ότι το Mondeo ήταν καλύτερο του 6 ΟΔΗΓΙΚΑ, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Τα έχω οδηγήσει και τα δύο και το 6 είναι σαφώς ανώτερο οδηγικά με πιο ρυθμίσιμη συμπεριφορά, μεγαλύτερη συμμετοχικότητα, καλύτερο feedback και ήταν εν τέλει ταχύτερο. Για μένα ανώτερο αυτοκίνητα με καλύτερη ποιότητα και ιαπωνική αξιοπιστία (μετά από 3 Mazda πίνω νερό στο όνομα τους).
Εχώ ακριβώς την αντίθετη άποψη . για μένα το Mondeo ( που είχα 3 χρόνια ) , σε σχέση με το αντίστοιχο τότε 6άρι που είχα οδηγήσει αρκετά , ήταν καλύτερο οδηγικά και ιδιαίτερα μου άρεσε η σταθερότητα του στα πολλά του και το στρίψιμο του . Όπως προείπα το 6 μου φάνηκε πιο παιχνιδιάρικο στο στρίψιμο του.
Ίσως είναι θέμα οδηγού και τρόπου οδήγησης , εξάλλου εκφράζω την προσωπική μου άποψη .
Τα μειονεκτήματα για εμένα στο 6 ήταν η εμφάνιση του . α) Η φλύαρη μάσκα και τα ' γιαπωνέζικα ' πίσω ασημί φανάρια β) η κακή ηχομόνωση.
Το ' α) ' είναι θέμα γούστου . Το ' β) ' διορθώθηκε στο επόμενο μοντέλο.
Πάντως πρόκειται για εξαιρετικές επιλογές στα λεφτά τους μπροστά από τον ανταγωνισμό της εποχής. -
Ο χρήστης Herc έγραψε:
Καλα, εαν εμφανιζε απο τα 20.000 χιλ προβληματα, τα χαλια μας τοτε.Μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες...
Π.χ:
Βest seller που διαφημιζει τη ποιοτητα κατασκευης -
Προσωπικά, θα προέκρινα μια εναλλακτική στο 'πρόσωπο' του Mazda 6 της αντίστοιχης χρονολογίας.
Πολύ πιο όμορφο και καλλίγραμμο του Mondeo, είναι από τα αυτοκίνητα, που ακόμα και σήμερα δείχνουν φρέσκα στους περισσότερους από τους φλέγοντες, για τον απαιτητικό καταναλωτή, τομείς.
Και δεν έχει ακουστεί κάτι το ανησυχητικό για την αξιοπιστία/αντοχή του.
-
Περί ορέξεως...
-
Ο χρήστης dd_surfer έγραψε:
Προσωπικά, θα προέκρινα μια εναλλακτική στο 'πρόσωπο' του Mazda 6 της αντίστοιχης χρονολογίας.
Πολύ πιο όμορφο και καλλίγραμμο του Mondeo, είναι από τα αυτοκίνητα, που ακόμα και σήμερα δείχνουν φρέσκα στους περισσότερους από τους φλέγοντες, για τον απαιτητικό καταναλωτή, τομείς.
Συμφωνώ ότι το Mazda 6 είναι μια καλή εναλλακτική για το Mondeo αλλά μην υπερβάλουμε. Το ταμπλό δεν δείχνει φρέσκο και αυτή η κεντρική κονσόλα είναι απαίσια.
του mondeo ειναι πιο φρεσκο με το ρολοι τοιχου στο κεντρο;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Οβαλ ρολοϊ στο Μοντεο:Ρολοϊ τοιχου.
Οβαλ ρολοϊ σε Μαζερατι:Ουαου!!!!Σχεδιαστικος θριαμβος!!!! -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Οβαλ ρολοϊ σε Μαζερατι:Ουαου!!!!Σχεδιαστικος θριαμβος!!!!Παντα τι να δειξει ενα fordακι???
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Οβαλ ρολοϊ σε Μαζερατι:Ουαου!!!!Σχεδιαστικος θριαμβος!!!!Α σε παρακαλω, στην Maserati ειναι ορθιο (=δυναμισμος) ενω στο Mondeo ειναι οριζοντιο (=ξαπλωτο = βαρετο αμαξι).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οβαλ ρολοϊ σε Μαζερατι:Ουαου!!!!Σχεδιαστικος θριαμβος!!!!Α σε παρακαλω, στην Maserati ειναι ορθιο (=δυναμισμος) ενω στο Mondeo ειναι οριζοντιο (=ξαπλωτο = βαρετο αμαξι).
Ασε και το αλλο...Χαλαει και το κεντρο βαρος του αυτοκινητου...
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ FORD MONDEO 2005-07 - Το προτείνετε;