-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/709340/Για τα λεφτά που δίνεις , αυτό είναι το επόμενο αμάξι σου.
Nissan Almera 1500 , μοντ.2005 έως 2008 , 4θυρο.
Απλά θα ξεχάσεις τι παει να πει συνεργείο , θα βάζεις μέσα την φαμίλια σου και θα σε πηγαίνει όπου θες , οικονομικά.. (φτηνά ανταλλακτικά , service , )Είχε ο πατέρας μου Almera του 1996 και γενικά ήταν πολύ αξιόπιστο αλλά δεν με ικανοποίησε καθόλου η ποιότητα κύλισης, τα κρατήματα, η ηχομόνωση. Προτιμώ μια κλάση επάνω. Αν βρω Primera 1.8 2005-07 κάτω από 9.000€ θα το σκεφτώ
-
primera θες ?? ορίστε ..http://www.car.gr/classifieds/cars/view/728957/
στα λεφτά που θες... Είχα στην δουλειά μου κάποτε το εν λόγω ...
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
primera θες ?? ορίστε ..http://www.car.gr/classifieds/cars/view/728957/στα λεφτά που θες... Είχα στην δουλειά μου κάποτε το εν λόγω ...
Θα το ψάξω καλύτερα και για Primera, κάνω υπομονή βλέπω πολλά και κάθε μέρα καταλαβαίνω ότι δεν πρέπει να βιαστώ...
-
Σαφως δε πρεπει να βιαστεις και να αποκλειεις και καποιους κατασκευαστες..Αν εχεις διαθεση γραψε τις προτεραιοτητες σου σε απαιτησεις οδηγικες,ανεσης,εμφανισης κτλπ..ωστε να σου δωσουμε καποια κατευθυνση αν και το mondeo πληρει πολλα..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Σαφως δε πρεπει να βιαστεις και να αποκλειεις και καποιους κατασκευαστες..Αν εχεις διαθεση γραψε τις προτεραιοτητες σου σε απαιτησεις οδηγικες,ανεσης,εμφανισης κτλπ..ωστε να σου δωσουμε καποια κατευθυνση αν και το mondeo πληρει πολλα..Αυτά που θέλω:
Ασφάλεια (ενεργητική και παθητική)
Χώροι
Ήσυχο ταξίδι
Μοντέλο από το 2005 και μετά
φθηνά σέρβις (όχι ιμάντες κλπ)
Σχετικά αξιόπιστο
Να μην 'σέρνεται' δηλαδή να έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις
Τιμή έως 9.000€ (και λιγότερα αν γίνεται..)Έχω αποκλείσει Peugeot, Renault, Citroen, Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Kia, Hyundai και φυσικά τις ακριβές μάρκες. -
Νομίζω ότι τα μεταχειρισμένα mondeo σε αυτά τα χρήματα και με την ηλικία αυτοκινήτου που ψάχνεις είναι η καλύτερη επιλογή. Τα 1800cc ίσως έχουν κάποια παραπάνω έξοδα, ασφάλειες κλπ, αλλά είναι συνολικά το καλύτερο πακέτο καθώς το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικό και το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του επί πολλά έτη. Κοίτα μόνο να βρεις καμμία έκδοση καλύτερη από την trend που ήταν πολύ φτωχή σε εξοπλισμό.
Αν δεν σε προβληματίζουν τα έξοδα, ίσως να δεις και μερικά δίλιτρα (ίσως με 1-2 χρόνια παραπάνω στην πλάτη τους) ειδικά με αυτόματο κιβώτιο
Δεν είμαι κάτοχος όμως και βλέπω ότι κανείες κάτοχος δεν έχει γράψει εντυπώσεις. Τα focus 1600 cc του 2003 που έχω οδηγήσει και έχω προσωπική εμπειρία από την ποιότητά τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση...
Εγώ θα κοίταγα και τα 407 (που διατηρούν ακόμα την αξία τους καθώς δεν έχει βγει αντικαταστάτης - αν και είναι λίγο πιο ακριβά) και τα C5 με την υδροπνευματική που ήδη αναφέρθηκαν (σε πολύ καλές τιμές ακόμα και τα δίλιτρα-αυτόματα!). Την τελευταία παράγραφο αγνόησέ την γιατί είδα ότι δεν ενδιαφέρεσαι για γαλλικά (κακώς κατά την ταπεινή μου άποψη....)
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/709340/
Για τα λεφτά που δίνεις , αυτό είναι το επόμενο αμάξι σου.
Nissan Almera 1500 , μοντ.2005 έως 2008 , 4θυρο.
Απλά θα ξεχάσεις τι παει να πει συνεργείο , θα βάζεις μέσα την φαμίλια σου και θα σε πηγαίνει όπου θες , οικονομικά.. (φτηνά ανταλλακτικά , service , )Δε συγκρινεται πουθενα ενα almera με το mondeo που κοιταει ο φιλος..Ειναι μια κλαση κατω παντου..
το ίδιο και τα λεφτά που δίνεις όμως... Μία κλάση παρακάτω...
-
Μεταχειρισμένο θέλεις για χαμηλό κοστολόγιο. Μακρυά από 2.000 κυβικά λοιπόν, όσο και να στο δίνουν.
Έχω αποκλείσει Peugeot, Renault, Citroen, Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Kia, Hyundai και φυσικά τις ακριβές μάρκες.
Νισσάν, Τουότα και Όπελ από τα βασικά έχουν μείνει. Ξεκινήστε λοιπόν να προτείνετε 407, Λαγκούνα, Ψ5, Πασσάτ, Ρόβερ 75, Βόλβο Σ60, 156/159 κ.α. σχετικά.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μεταχειρισμένο θέλεις για χαμηλό κοστολόγιο. Μακρυά από 2.000 κυβικά λοιπόν, όσο και να στο δίνουν.Έχω αποκλείσει Peugeot, Renault, Citroen, Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Kia, Hyundai και φυσικά τις ακριβές μάρκες.
Νισσάν, Τουότα και Όπελ από τα βασικά έχουν μείνει. Ξεκινήστε λοιπόν να προτείνετε 407, Λαγκούνα, Ψ5, Πασσάτ, Ρόβερ 75, Βόλβο Σ60, 156/159 κ.α. σχετικά.
Ξέχασα να αποκλείσω και τα Rover..
Τα Opel δεν με χαλάνε αλλά αισθητικά το παλιό Vectra δεν το αντέχω.. -
Ο χρήστης bakos έγραψε:
Δώσε τα 9000€ προκαταβολή και βάλε τα άλλα γραμμάτια και πάρτο καινούριο!!!! δε θα το μετανιώσεις!!!!!!!
Δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά...
Αν το σκεφτείς λογικά και τα βάλεις όλα κάτω θα δεις ότι στο σύνολο θα δώ σεις λιγότερα λεφτά και θάχεις και το κεφάλι σου ήσυχο!!!! Οσες φορές αποπειράνθηκα να πάρω μεταχειρισμένο 3-4 χρονών το μετάνιωσα , όταν το σκέφτηκα λογικά, είναι ακριβά σε σχέση με το καινούριο!!! Στο καινούριο θα δώσεις 7000€ παραπάνω αλλά για τουλάχιστον 5 χρόνια δε θα του βάλεις τίποτα , ενώ στο μεταχειρισμένο...... δε ξέρεις τα πραγματικά του χιλιόμετρα και θέλεις δίσκο, πλατώ, ρουλεμάν, αμορτισέρ, λάστιχα, ακρόμπαρα, καταλύτη, εξάτμιση, ΚΤΕΟ, κ.λ.π.
Κάθε φορά που είναι να πάρω αμάξι (3 δηλαδή) η πρώτη σκέψη είναι για μεταχειρισμένο , όταν τα βλέπω όμως από κοντά........!!! Τώρα π.χ που πήρα το κασκάι έβρισκα αμάξια με πάνω από 40.000 χιλιόμετρα με .... εξοπλισμό..... με 18.000€ ! Ξέρεις πόσο κάνει καινούριο; 19500€!! Εξοπλισμός τα έχουμε πει καιμ φαίνεται και στην φωτό! Συμφέρει;;; -
Επομενως με βαση τις απαιτησεις σου εχουμε και λεμε mondeo και 6 αποκλειστικα..τα avensis,vectra ειναι χειροτερα σε πολλους τομεις απο τα 2 παραπανω, ενω ο γιαπωνεζος ειναι και πολυ ακριβο σα μεταχειρο..
Παντως c5 fl-407 θα σε ικανοποιησουν αλλου λιγο παραπανω και αλλου λιγο λιγοτερο απο τα mondeo-6, επειδη εχω εικονα απο υδροπνευματικη στο ταξιδι δε παιζεται απο ανεση και ποιοτητα κυλισης που ειναι στα ιδια με τις 'ακριβες' που αναφερεις και ολα αυτα χωρις να θυσιαζει το κρατημα..
-
mondeo & mazda 6 είναι ουσιαστικά ίδια οχήματα.....
Εγώ, αν και δεν έχω ποτέ αγοράσει μεταχειρισμένο, νομίζω ότι χρηματοοικονομικά συμφέρει σίγουρα..
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Δώσε τα 9000€ προκαταβολή και βάλε τα άλλα γραμμάτια και πάρτο καινούριο!!!! δε θα το μετανιώσεις!!!!!!!
Δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά...
Αν το σκεφτείς λογικά και τα βάλεις όλα κάτω θα δεις ότι στο σύνολο θα δώ σεις λιγότερα λεφτά και θάχεις και το κεφάλι σου ήσυχο!!!! Οσες φορές αποπειράνθηκα να πάρω μεταχειρισμένο 3-4 χρονών το μετάνιωσα , όταν το σκέφτηκα λογικά, είναι ακριβά σε σχέση με το καινούριο!!! Στο καινούριο θα δώσεις 7000€ παραπάνω αλλά για τουλάχιστον 5 χρόνια δε θα του βάλεις τίποτα , ενώ στο μεταχειρισμένο...... δε ξέρεις τα πραγματικά του χιλιόμετρα και θέλεις δίσκο, πλατώ, ρουλεμάν, αμορτισέρ, λάστιχα, ακρόμπαρα, καταλύτη, εξάτμιση, ΚΤΕΟ, κ.λ.π.
Σαν αποκλειστικοι αγοραστες μεταχειρισμενων μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι αυτο δεν ισχυει..Αρκει βεβαια να εισαι σε θεση απο αποψη ικανοτητων και συνεργειου να βρεις καλο αυτοκινητο..Απο το '84 μονο μεταχειρα και ποτε δεν παρουστηκε το φαινομενο που λες..
Κάθε φορά που είναι να πάρω αμάξι (3 δηλαδή) η πρώτη σκέψη είναι για μεταχειρισμένο , όταν τα βλέπω όμως από κοντά........!!! Τώρα π.χ που πήρα το κασκάι έβρισκα αμάξια με πάνω από 40.000 χιλιόμετρα με .... εξοπλισμό..... με 18.000€ ! Ξέρεις πόσο κάνει καινούριο; 19500€!! Εξοπλισμός τα έχουμε πει καιμ φαίνεται και στην φωτό! Συμφέρει;;;
Συμφερει γιατι στα 9 χιλιαρικα καινουργιο μονο κανα picanto αγοραζει.. Το μεταχειρισμενο συμφερει σιγουρα. -
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
mondeo & mazda 6 είναι ουσιαστικά ίδια οχήματα.....ΜΕΓΑ λάθος! Το 6 έχει άλλο πάτωμα, ε'ιναι εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο! Μερικά μοτέρ μοιράζονται μόνο (και αυτά είναι της Mazda που τα έδωσε στην Ford).
-
Το mondeo ειναι πολυ παραπανω fun 2 drive απο το avensis.Το avensis απλα θα ειναι αξιοπιστο αλλα ουτε καν ομορφο δεν ειναι. Το mazda 6 πολυ ωραιο αμαξι αλλα ειναι ψιλοακριβο.Θα σου προτεινα mondeo 1.8 ατμοσφαιρικο με τον κινητηρα sci με τα 130 αλογα.Θα εισαι κομπλε.Ειναι ομορφο αυτοκινητο παταει παρα πολυ καλα στον δρομο και ο κινητηρας του τραβαει μια χαρα.Πιστευω οτι μετα απο αυτην την αγορα θα πας σε καποιο τουρμπατο.
-
Ίδιο πατωμα και ιδιοι κινητήρες. ΟΚ αυτά εννοούσα. Ποιες είναι οι μεγάλες ουσιαστικές διαφορές τους (γιατί δεν γνωρίζω....)
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Το mondeo ειναι πολυ παραπανω fun 2 drive απο το avensis.Το avensis απλα θα ειναι αξιοπιστο αλλα ουτε καν ομορφο δεν ειναι. Το mazda 6 πολυ ωραιο αμαξι αλλα ειναι ψιλοακριβο.Θα σου προτεινα mondeo 1.8 ατμοσφαιρικο με τον κινητηρα sci με τα 130 αλογα.Θα εισαι κομπλε.Ειναι ομορφο αυτοκινητο παταει παρα πολυ καλα στον δρομο και ο κινητηρας του τραβαει μια χαρα.Πιστευω οτι μετα απο αυτην την αγορα θα πας σε καποιο τουρμπατο.Δε μιλαμε για καινουργια..
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
Ίδιο πατωμα και ιδιοι κινητήρες. ΟΚ αυτά εννοούσα. Ποιες είναι οι μεγάλες ουσιαστικές διαφορές τους (γιατί δεν γνωρίζω....)Άλλο πάτωμα έχουν (πλατφόρμα δηλαδή). Η μόνη ομοιότητα είναι ο 1.8 που είναι της Mazda και τον δανείστηκε η Ford. Η Ζ4 35 έχει ίδιο μοτέρ με την 335 αλλά δεν έχουν καμία σχέση. Ε το ίδιο πράγμα και με τα 6 και Mondeo.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το mondeo ειναι πολυ παραπανω fun 2 drive απο το avensis.Το avensis απλα θα ειναι αξιοπιστο αλλα ουτε καν ομορφο δεν ειναι. Το mazda 6 πολυ ωραιο αμαξι αλλα ειναι ψιλοακριβο.Θα σου προτεινα mondeo 1.8 ατμοσφαιρικο με τον κινητηρα sci με τα 130 αλογα.Θα εισαι κομπλε.Ειναι ομορφο αυτοκινητο παταει παρα πολυ καλα στον δρομο και ο κινητηρας του τραβαει μια χαρα.Πιστευω οτι μετα απο αυτην την αγορα θα πας σε καποιο τουρμπατο.
Δε μιλαμε για καινουργια..
Το καταλαβα ρε Χρηστο πως δεν μιλαμε για καινουρια.Γιατι βγαινει το καινουριο mondeo 1.8?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Το mondeo ειναι πολυ παραπανω fun 2 drive απο το avensis.Το avensis απλα θα ειναι αξιοπιστο αλλα ουτε καν ομορφο δεν ειναι. Το mazda 6 πολυ ωραιο αμαξι αλλα ειναι ψιλοακριβο.Θα σου προτεινα mondeo 1.8 ατμοσφαιρικο με τον κινητηρα sci με τα 130 αλογα.Θα εισαι κομπλε.τι καλοσυνη ειχε ας πουμε αυτος ο κινητηρας???
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ FORD MONDEO 2005-07 - Το προτείνετε;