-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ε αυτό δεν συζητάμε;
Το 'αρέσαν εν γένει' από το 'μου άρεσαν προσωπικά', μάλλον είναι η διαφορά μεταξύ του προσωπικού βιώματος και τον κριτηρίων αξιολόγησης.Γιατί 'άρεσει' κάτι; Γιατί πληροί κάποια κριτήρια γενικώς. [και ανάποδα, το ίδιο είναι. Διαλλεκτικές οι σχέσεις άλλωστε ]
Γιατί 'μου αρέσει' κάτι; Γιατί το γουστάρω βιωματικά.Αυτά τα δύο διαχωρίζω εγώ, το 'μου αρέσει' από το 'αρέσει' σκέτο [και ό,τι υπονοεί αυτό], και λέω ότι για το δεύτερο εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν κριτήρια. Δεν είναι τυχαίο δλδ το τι 'αρέσει' διαχρονικά, δεν έτυχε απλώς 'να αρέσει'. Υπάρχουν λόγοι, τους οποίους δεν χρειάζεται να ενστερνίζομαι προσωπικά αλλά μπορώ να καταλάβω.
Δεν μου κολλάει γιατί αφού το 'μου αρέσει' = Το γουστάρω βιωματικά
τοτε το αρέσει σημαίνει πολλά 'μου αρέσει' = Το γουστάρω βιωματικά
άρα με κάνει να σκέφτομαι κοινά βιώματα και όχι κριτήρια αξιολόγησης αυτή η λογική.Ίσως το 'πολλά κοινά βιώματα' εκφράζεται σαν/μέσω της 'κατασκευής' κριτηρίων, μιας που όπως καταλαβαίνεις δεν είναι δυνατόν να συντεθούν ένα προς ένα όλα τα βιώματα πάνω σε κάθε έργο ξεχωριστά. Ούτε μπορούμε να περιμένουμε να μάθουμε τα βιώματα όλων προκειμένου να διατυπώσουμε μια κρίση.
Ίσως από την άλλη, θα ήταν καλύτερο να συζητούνται αυτά με καθαρό αέρα και μπύρα γιατί υπάρχει το αντικειμενικότατο κριτήριο, ότι ντέχνη χωρίς αλκοόλ δεν υπάρχει
-
κι άλλος υποψήφιος για βάρκιζα
περιμενετε λέμε ρεεεεε
-
Κοίτα, φώτο από φώτο και εποχή από εποχή διαφέρουν. Αυτή που πόσταρα νομίζω ότι είναι αρκετά διευκρινιστική. Ούτως ή άλλως είναι ψηλή και δεν μπορεί να έχει και πολύ πεταχτό κώλο. Ή πιο σωστά δεν θα ήταν και πολύ ωραίο εξωτερικά.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ε αυτό δεν συζητάμε;
Το 'αρέσαν εν γένει' από το 'μου άρεσαν προσωπικά', μάλλον είναι η διαφορά μεταξύ του προσωπικού βιώματος και τον κριτηρίων αξιολόγησης.Γιατί 'άρεσει' κάτι; Γιατί πληροί κάποια κριτήρια γενικώς. [και ανάποδα, το ίδιο είναι. Διαλλεκτικές οι σχέσεις άλλωστε ]
Γιατί 'μου αρέσει' κάτι; Γιατί το γουστάρω βιωματικά.Αυτά τα δύο διαχωρίζω εγώ, το 'μου αρέσει' από το 'αρέσει' σκέτο [και ό,τι υπονοεί αυτό], και λέω ότι για το δεύτερο εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν κριτήρια. Δεν είναι τυχαίο δλδ το τι 'αρέσει' διαχρονικά, δεν έτυχε απλώς 'να αρέσει'. Υπάρχουν λόγοι, τους οποίους δεν χρειάζεται να ενστερνίζομαι προσωπικά αλλά μπορώ να καταλάβω.
Δεν μου κολλάει γιατί αφού το 'μου αρέσει' = Το γουστάρω βιωματικά
τοτε το αρέσει σημαίνει πολλά 'μου αρέσει' = Το γουστάρω βιωματικά
άρα με κάνει να σκέφτομαι κοινά βιώματα και όχι κριτήρια αξιολόγησης αυτή η λογική.Ίσως το 'πολλά κοινά βιώματα' εκφράζεται σαν/μέσω της 'κατασκευής' κριτηρίων, μιας που όπως καταλαβαίνεις δεν είναι δυνατόν να συντεθούν ένα προς ένα όλα τα βιώματα πάνω σε κάθε έργο ξεχωριστά. Ούτε μπορούμε να περιμένουμε να μάθουμε τα βιώματα όλων προκειμένου να διατυπώσουμε μια κρίση.
Ίσως από την άλλη, θα ήταν καλύτερο να συζητούνται αυτά με καθαρό αέρα και μπύρα γιατί υπάρχει το αντικειμενικότατο κριτήριο, ότι ντέχνη χωρίς αλκοόλ δεν υπάρχει
Εννοείται πως θα παίξει μπύρα και καθαρός αέρας, ας το πάνω μου αυτό
Είσαι σεμινάριο δομημένης σκέψης μάστορα, εγω πάντως στο αναγνωρίζω -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όσον αφορά την μουσική, το προσωπικό γούστο, μικρή σημασία έχει, αν το δούμε αυτόνομα.
Αν το βάλουμε σε σύνολο, τότε κάτι κάνουμε...
Κλασικό παράδειγμα οι Pink Floyd, όταν είχαν βγει το Dark Side of the Moon και το Wish you were here, είχαν φανεί περίεργα και πολύ avantgarde.http://en.wikipedia.org/wiki/Ummagumma
Αυτό μάλλον είναι πιο κοντά σ αυτό που θες να πεις αν και δεν ξέρω αν έκανε τρελές πωλήσεις. Είναι φευγάτο πάντως και πολύ ενδιαφέρον -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
με το συμπάθειο κι όλας αλλά υπάρχει κανένας που δεν του αρέσει η σαρλιζ θερόν?η οποία με αντικειμενικά κριτήρια τυγχάνει και άκωλη
ναι, ξέρω και άλλα δυο ατομα
και οι δύο είναι τυφλοί
-
μου αρέσουν οι εμβόλιμες συζητήσεις μας
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μου αρέσουν οι εμβόλιμες συζητήσεις μαςviewtopic.php?f=13&t=35903&start=6105
-
uuuuuup
-
τωρα που το θυμηθηκε( ), venga, eddie, εχουμε κανα καλο στην φετινη ;
-
Από το πρώτο ημιτελικό ΚΑΝΕΝΑ τραγούδι (και το δικό μας) δεν μου άρεσε !!
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
τωρα που το θυμηθηκε( ), venga, eddie, εχουμε κανα καλο στην φετινη ;Δεν έχω τσεκάρει καθόλου...
Πάντως είμαστε τραγικοί σα χώρα ρε πστη μου. Όταν έρεε το χρήμα στέλναμε τις ξεκωλιάρες (βάζω και το Σαρμπελ μέσα) με τα γλεντζέδικα σουξεδάκια. Φέτος που έπεσε δου-νου-του στείλαμε το χιπ-χο-πο-καρσιλαμά για να εξωτερικεύσουμε τον εθνικό θρήνο... -
Παίζει να βλέπουμε τη χειρότερη eurovision φέτος.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πάντως είμαστε τραγικοί σα χώρα ρε πστη μου. Όταν έρεε το χρήμα στέλναμε τις ξεκωλιάρες (βάζω και το Σαρμπελ μέσα) με τα γλεντζέδικα σουξεδάκια. Φέτος που έπεσε δου-νου-του στείλαμε το χιπ-χο-πο-καρσιλαμά για να εξωτερικεύσουμε τον εθνικό θρήνο...
Πάντως επίκαιροι, δεν μπορείς να πεις.......Είμαστε!
-
Ισλανδια+Σλοβακια αυτες που ανακοινωσαν τους βαθμους απλα
-
Πολύ δυνατό της Ισλανδίας όντως!
sent from my E10i using Tapatalk while doing 230km/hr
-
Πάει και το φετινό τσίρκο,άντε και του χρόνου με μαιμούδες και κλοουν
-
δεν βλεπω να απανταται το καιριο ερωτημα ομως
γι' αυτο ζμπρωχνω μια αγαπημενη απο 2009
μολις ειδα και την συμμετοχη της Ελλαδας. Ωραιοι οι κιονες στο background, το τραγουδι εμπνεει ξεκαθαρα αρχαιο ελληνισμο
-
αδιάφορα τραγούδια, αδιάφορος νικητής, κλασσικές ψηφοφορίες και το πιο εντονο γιουχαρισμα στην ανταλλαγή κυπρου ελλαδος (το οτι περαν ολων είχαμε κ κυπριο τραγουδιστή δεν το ξερανε οι κώλο γερμαναραδες αλλα οταν τους έδωσε 10 η αυστρια μούγκα στη στρούγκα)!!
ESC 2011 εν συντομία!! (τουλάχιστον το είδαμε σε HD σε 40 led )
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
αδιάφορα τραγούδια, αδιάφορος νικητής, κλασσικές ψηφοφορίες και το πιο εντονο γιουχαρισμα στην ανταλλαγή κυπρου ελλαδος (το οτι περαν ολων είχαμε κ κυπριο τραγουδιστή δεν το ξερανε οι κώλο γερμαναραδες αλλα οταν τους έδωσε 10 η αυστρια μούγκα στη στρούγκα)!!Και όταν έδωσαν το 12άρι στην Αυστρία για να μην ξεχνιόμαστε... Έχω κάτι Γερμανούς γνωστούς που κατεβαίνουν καλοκαιράκι εδώ, θα τα πούμε ένα χεράκι για όλα τα θέματα από τα σοβαρά (ποίος χρωστάει σε ποιόν και γιατί) και τα πιο light (Eurovision)...
Eurovision 2010, 2011 ,2012,2013, 2014, 2015