-
Τωρα λοιπον που ερχεται και νεο μελος στην οικογενεια το διθεσιο παει για φουντο...
οι επιλογες ειναι μετρημενες στα δακτυλα γιατι εχοντας το 350ζ ο πηχης ειναι αρκετα ψηλα...
με κατι γνωριμιες θα παω για μεταχειρισμενο οπως κανω παντα και ευτυχως μεχρι τωρα μου εχει βγει καλα...
σκεφτομαι το σουπερ αυτοκινητο Μ3 και επισης και την Χ6...δυο πολυ διαφορετικα αυτοκινητα,,,χρειαζομαι πισω θεσεις οπωσδηποτε,,,σκεφτομουν και για 335 αλλα ειναι πολυ πολιτισμενο για τα λεφτα του και δυστυχως μετα το 350ζ ειναι λιγο σε γρηγορους ρυθμους καθως και πολυ λιγο εμφανισιακα...ειναι για ευθειες και ταξιδια...
επειδη δωξα το θεο το γκαζι το εχω χορτασει πολυ φοβαμαι οτι την Μ3 θα την βαρεθω γρηγορα,οπως καθε γρηγορο αυτοκινητο καποια στιγμη κουραζει και στους ελληνικους δρομους δυστυχως ολο γραφουν οι πισω ροδες,,,ετσι κατεληξα στο x6 3.5 ενα αυτοκινητο καταπληκτικο σε εμφανιση και πολυ γρηγορο σε ρυθμους που τα εχω χασει με το στησιμο του κοντρα στο δικο μου...ντρεπομαι που το λεω αλλα δεν μπορουσα να το φτασω τοσο σε στροφες οσο σε ευθεια...ειδικα στην ευθεια εξαφανιστηκε...ατιμο τουρμπο....εχοντας παλιοτερα ενα x3 εχω να πω μονο τα καλυτερα για τα 4κινητα bmw ,απιστευτο αυτοκινητο με υπεροχο οσο κουλο και να ακουγεται σπορ στησιμο...για το x6 εχουμε επισης τεραστιους χωρους και καταπληκτικη θεση οδηγησης για οσους εχουν μπει,,,και φυσικα σε κανει να γουσταρεις εκδρομουλες χωρις να μασας βρεχει,χιονιζει κλπ....
θα θελα να ρωτησω εκτος απ την γνωμη σας γενικα στο θεμα αν γνωριζετε για τις καταναλωσεις γιατι ενω περιοδικα παρουσιαζουν το Μ3 να καιει λιγοτερο απ το Χ6 η bmw δινει το Μ3 να καταναλωνει περισσοτερο,,,επισης αν εχετε δει καπου πινακες ψιλοπραγματικης καταναλωσης πειτε μου κι εμενα που ειναι να τους κοιταξω γιατι οι μαμισιες τιμες ειναι για τα μπαζα...
-
Τωρα λοιπον που ερχεται και νεο μελος στην οικογενεια το διθεσιο παει για φουντο...
οι επιλογες ειναι μετρημενες στα δακτυλα γιατι εχοντας το 350ζ ο πηχης ειναι αρκετα ψηλα...
με κατι γνωριμιες θα παω για μεταχειρισμενο οπως κανω παντα και ευτυχως μεχρι τωρα μου εχει βγει καλα...
σκεφτομαι το σουπερ αυτοκινητο Μ3 και επισης και την Χ6...δυο πολυ διαφορετικα αυτοκινητα,,,χρειαζομαι πισω θεσεις οπωσδηποτε,,,σκεφτομουν και για 335 αλλα ειναι πολυ πολιτισμενο για τα λεφτα του και δυστυχως μετα το 350ζ ειναι λιγο σε γρηγορους ρυθμους καθως και πολυ λιγο εμφανισιακα...ειναι για ευθειες και ταξιδια...
επειδη δωξα το θεο το γκαζι το εχω χορτασει πολυ φοβαμαι οτι την Μ3 θα την βαρεθω γρηγορα,οπως καθε γρηγορο αυτοκινητο καποια στιγμη κουραζει και στους ελληνικους δρομους δυστυχως ολο γραφουν οι πισω ροδες,,,ετσι κατεληξα στο x6 3.5 ενα αυτοκινητο καταπληκτικο σε εμφανιση και πολυ γρηγορο σε ρυθμους που τα εχω χασει με το στησιμο του κοντρα στο δικο μου...ντρεπομαι που το λεω αλλα δεν μπορουσα να το φτασω τοσο σε στροφες οσο σε ευθεια...ειδικα στην ευθεια εξαφανιστηκε...ατιμο τουρμπο....εχοντας παλιοτερα ενα x3 εχω να πω μονο τα καλυτερα για τα 4κινητα bmw ,απιστευτο αυτοκινητο με υπεροχο οσο κουλο και να ακουγεται σπορ στησιμο...για το x6 εχουμε επισης τεραστιους χωρους και καταπληκτικη θεση οδηγησης για οσους εχουν μπει,,,και φυσικα σε κανει να γουσταρεις εκδρομουλες χωρις να μασας βρεχει,χιονιζει κλπ....
θα θελα να ρωτησω εκτος απ την γνωμη σας γενικα στο θεμα αν γνωριζετε για τις καταναλωσεις γιατι ενω περιοδικα παρουσιαζουν το Μ3 να καιει λιγοτερο απ το Χ6 η bmw δινει το Μ3 να καταναλωνει περισσοτερο,,,επισης αν εχετε δει καπου πινακες ψιλοπραγματικης καταναλωσης πειτε μου κι εμενα που ειναι να τους κοιταξω γιατι οι μαμισιες τιμες ειναι για τα μπαζα...
-
-
ε οχι και Χ6
δε θα πρεπε καν να εισαι σε αυτο το διλημμα, τα suv θα επρεπε να κυκλοφορουν στο πατο της θαλασσας και οχι στους δρομους
οχι και να το συγκρινεις με Μ
αν δε θες να γραφουν οι πισω ροδες και να χαζοσπιναρεις διχως λογο
-
Μα δεν το συγκρίνει.
Χρήστο, εμένα μου φαίνεται πως έχεις ήδη κάνει επιλογή σου υποσυνείδητα, αλλά δεν θέλεις να το παραδεχτείς. Δεν πειράζει, χαλάρωσε και απόλαυσέ το. Καλά χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης xristaras έγραψε:
...σκεφτομουν και για 335 αλλα ειναι πολυ πολιτισμενο για τα λεφτα του και δυστυχως μετα το 350ζ ειναι λιγο σε γρηγορους ρυθμους καθως και πολυ λιγο εμφανισιακα...ειναι για ευθειες και ταξιδια...Ειπα να προσπερασω το διλημμα του τιτλου, αλλα μετα κ απο αυτο που γραφεις πιο πανω, παραδινομαι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...σκεφτομουν και για 335 αλλα ειναι πολυ πολιτισμενο για τα λεφτα του και δυστυχως μετα το 350ζ ειναι λιγο σε γρηγορους ρυθμους καθως και πολυ λιγο εμφανισιακα...ειναι για ευθειες και ταξιδια...
Ειπα να προσπερασω το διλημμα του τιτλου, αλλα μετα κ απο αυτο που γραφεις πιο πανω, παραδινομαι...
διαβαζοντας πιο προσεκτικα το αρχικο ποστ παραδινομαι με το στησιμο της X6
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Γιατί Χ6 και όχι Χ5 που είναι και ομορφότερο.Και αν Χ5 γιατί όχι Cayenne το οποίο θεωρώ το καλύτερο αυτοκίνητο μακράν ?.........(έχω οδηγήσει τα πάντα).Εχεις απόλυτο δίκιο στο ότι γρήγορο και να πάρεις θα το βαρεθείς αμέσως.
ρε σεις λυπηθειτε τους αλλους οδηγους που δε μπορουν να δουν τιποτα οταν βρισκονται πισω απο τα φορτηγα σας
παντως συμφωνω οτι καλυτερη η Χ5 απο την 6 , η 6 ειναι τερας και ντροπη για τη bmw
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εχεις απόλυτο δίκιο στο ότι γρήγορο και να πάρεις θα το βαρεθείς αμέσως.
πέρα από προσωπική εμπειρία,απο που πηγάζει αυτό??
μτχ m5...
-
Ωραίους προβληματισμούς έχετε, μακάρι όλα σας τα προβλήματα να είναι αυτού του είδους, το λέω ειλικρινά.
-
μονο καποιος που εχει οδηγησει γρηγορο suv καταλαβαινει τι εννοω...ειναι τρομερα στημενα ειδικα τα bmw,porsche
το x5 δεν μου αρεσει γιατι τετραγωνιζει ,το χ6 μου φαινεται πολυ πιο εντυπωσιακο-σπορ..το cayenne (μιλαμε παντα για απλα μοντελα οχι s,gts,turbo κλπ) δεν φτανουν την καινουρια χ5-χ6...ειναι τρομερα πολυφορεμενα,ασχημα για μενα και ασχημα και στο εσωτερικο,πιανουν κωλους τα σερβις,και σε λιγο βγαινει νεο μοντελο οποτε ειναι χαζομαρα...αν παρεις πορσε ειναι μονο carrera-cayman s-boxster s και τιποτ αλλο...
οσο για αλλες προτασεις μην κανετε...εχω κι εγω στο μυαλο μου Μ6,Μ5,S4,S5,Q7,και αλλα πολλα αλλα κατεληξα σ αυτα,,,στο ονειρο(Μ3 ) και στο ΄΄τα παντα ολα'',χωρους γκαζι εμφανιση παω οπου θελω και γουσταρω(χ6)
καλα τα σπορ αυτοκινητα αλλα πολλες φορες εχω πιασει τον εαυτο μου να λεω αχ και να χα τωρα μια τζιπαρα να κανω εκεινο και το αλλο και να παω στο ταδε βουνο και ταδε παραλια και να παρκαρω οπου γουσταρω και να φορτωσω και τις βαλιτσουλες μου και να πινω και την καφεδια μου....
το νισσαν μου δεν θα πιασει πολλα αλλα το δινω λογω φορολογιας,τελη κλπ...θα το κραταγα αλλιως...εχουμε αλλο ενα αυτοκινητο και δεν μας παιρνει(ΤΤ ΜΚ1 180PS)
-
Ο χρήστης xristaras έγραψε:
μονο καποιος που εχει οδηγησει γρηγορο suv καταλαβαινει τι εννοω...ειναι τρομερα στημενα ειδικα τα bmw,porsche
το x5 δεν μου αρεσει γιατι τετραγωνιζει ,το χ6 μου φαινεται πολυ πιο εντυπωσιακο-σπορ..το cayenne (μιλαμε παντα για απλα μοντελα οχι s,gts,turbo κλπ) δεν φτανουν την καινουρια χ5-χ6...ειναι τρομερα πολυφορεμενα,ασχημα για μενα και ασχημα και στο εσωτερικο,πιανουν κωλους τα σερβις,και σε λιγο βγαινει νεο μοντελο οποτε ειναι χαζομαρα...αν παρεις πορσε ειναι μονο carrera-cayman s-boxster s και τιποτ αλλο...
οσο για αλλες προτασεις μην κανετε...εχω κι εγω στο μυαλο μου Μ6,Μ5,S4,S5,Q7,και αλλα πολλα αλλα κατεληξα σ αυτα,,,στο ονειρο(Μ3 ) και στο ΄΄τα παντα ολα'',χωρους γκαζι εμφανιση παω οπου θελω και γουσταρω(χ6)
καλα τα σπορ αυτοκινητα αλλα πολλες φορες εχω πιασει τον εαυτο μου να λεω αχ και να χα τωρα μια τζιπαρα να κανω εκεινο και το αλλο και να παω στο ταδε βουνο και ταδε παραλια και να παρκαρω οπου γουσταρω και να φορτωσω και τις βαλιτσουλες μου και να πινω και την καφεδια μου....
το νισσαν μου δεν θα πιασει πολλα αλλα το δινω λογω φορολογιας,τελη κλπ...θα το κραταγα αλλιως...εχουμε αλλο ενα αυτοκινητο και δεν μας παιρνει(ΤΤ ΜΚ1 180PS)
το X6 ή η Μ3 δεν θα σε επιβαρυνουν φορολογικα ?
τι σου φταιξε το κακοιρο το 350?
παντως δεν θα περιμενε κανεις (οχι εγω) οδηγος ενος τετοιου αυτοκινητου σαν το 350 να εξυμνει τα φορτηγα
και δεν το λεω αυτο με διαθεση επιθετικοτητας , απλα μερικες φορες γινεται το λαθος (και μεσα σε αυτο το φορουμ) να χαρακτηριζεται καποιος οδηγος απο της επιλογες του και μονο ως 'ψαγμενος' ή ως αμπαλος φλωρος που θελει να πουλησει μουρη στα μπουζουκια ή δε ξερω κι εγω τι αναλογα με τη μαρκα που επιλεγει ή το μοντελο
η πραξη ομως δειχνει οτι δε μπορουν να μπουν ετσι απλα ταμπελες και η επιλογη αυτοκινητου ειναι τελικα και λιγο αψυχολογητη
τεσπα τελος το και σορρυ για αυτο
-
δεν ειπα οτι ειναι κακο το 350ζ και καλυτερα ολα τ αλλα...δεν μιλησα για πιστα...ειπα πως στους ωραιοταταους ελληνικους δρομους ενιωθα να πηγαινω πιο αερα με τετρακινητο suv παρα με το 350ζ που εισαι στην τσιτα,,,και απλα κατεγραψα ενα γεγονος πως σε μια συνταντηση με ενα x6 κοκκινο πριν 3 μηνες σε ευθεια και επαρχιακο δρομο επειδη μου αναβοσβηνε τα φωτα τον αφησα χαμογελοντας να περασει μπροστα οντας σιγουρος οτι μετα θα τον κανω να λαλησει με το φορτηγο του,,,,κι ομως αυτος πηγαινε αερα,εγω μετα τις 5500 στροφες ημουν τζουφιος και εχανα χρονο παλγιολισθαινοντας στα στροφιλικια....
απλα εγω μπορει να εβγαινα με το χαμογελο που ειχα ενα πιο οδηγοκεντρικο μηχανημα και πιο διασκεδαστικο αλλα αυτος εφτασε πιο ανετα ,πιο χαλαρα , πιο ασφαλης στον προορισμο του,,,παιδια το τουρμπο ειναι μεγαλη δουλεια,,,μην κοιτατε μονο τ αλογα...μπορει καποιος να εχει λιγοτερα απο εσας αλλα λογω του τουρμπο να πιασει πολυ πιο γρηγορα τα δικα σας χλμ...
μην υποτιματε τα ''φορτηγα'' οπως λετε...τωρα που βγαινουν τα M5-M6 να δειτε τι εχει να γινει...
ουτως η αλλως κοντρες δεν κανω πια(μπαμπας σε λιγο καιρο) αλλα και το 350ζ εχει αρκετα αρνητικα πιστεψτε με οπως ολα τ αυτοκινητα....
-
εγω το σεβομαι αυτο που λες και το ασπαζομαι πληρως , ομως με μια μικρη αλλα σημαντικη διαφοροποιηση
προτιμω μεν 4κινητα, αλλα δε χρειαζεται να ειναι γομαρια
με ενα 4κινητο αυτοκινητο στυλ s4 θα ησουν παραπανω απο ευχαριστημενος πιστευω
ΥΓ επισης μην κρινεις απο μια συναντηση, ολοι μπορουμε να βρουμε το δασκαλο μας και δε μας κανει παντα το αυτοκινητο μαγκες , μπορει απλα να ειμαστε ή να μην ειμαστε απο μονοι μας
αμα αυτο ο τυπος πηγαινε το χοντραδι οπως λες οτι το πηγαινε, με ενα πραγματικα σπορ αυτοκινητο θα πεταει..
-
αν ηθελα να πουλησω μουρη στα μπουζουκια δεν θα επαιρνα NISSAN,,,,θα επαιρνα ζ4,slk,cayman...στα ιδια λεφτα ηταν τοτε...ισως να μου ερχοταν και λιγοτερο...και μονο οτι διαλεξα το 350ζ πιστευω δειχνει αν γνωριζω κατι απο αυτοκινηση η οχι...
δεν ειπα οτι δινω το 350 για να γλιτωσω φορολογια..ειπα οτι δεν το κραταω και αυτο μαζι με το μελλοντικο μου αυτοκινητο γιατι εχοντας και τα 2 δεν με παιρνει...μην ξεχναμε οτι ουτε 20000 δεν θα μου το παρουν σε ανταλλαγη,,,,κριμα τετοια αυτοκινηταρα,,,,
-
sv2 το cayenne το απλο ποσο σου εκαιγε σε πολη η ταξιδι??? νορμαλ ταχυτητες οχι σκισιματα...
το 350ζ μου πολυ χαλαρα κατω απο 11-12 δεν επεφτε αλλα ημουν ευχαριστημενος(σε ταξιδι και επαρχια εννοειται συνεχεια με 6η)σε σκισιματα εφτανα 15-16 οποτε μεση 13-14 λτ ημουν για να κινηθω σβελτα...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
εγω το σεβομαι αυτο που λες και το ασπαζομαι πληρως , ομως με μια μικρη αλλα σημαντικη διαφοροποιηση
με ενα αυτοκινητο στυλ s4 θα ησουν παραπανω απο ευχαριστημενος πιστευω
Αμα δοκιμάσεις όμως την θέση οδήγησης των ''γομαριών'' δεν ξανακατεβαίνεις χαμηλά .
για τριτοτεταρτο αυτοκινητο να πας με τα παιδια σου εκδρομη ναι και γω θα επαιρνα αμα ειχα λεφτα
θα το εδινα στη γυναικα μου τις υπολοιπες μερες να τρομοκρατει τους πεζους και να παρκαρει στα πεζοδρομια
ομως οταν θες να κανεις το κεφι σου εσυ προτιμας να παρεις τα κλειδια του cayenne ή καποιου αλλου απο τα κατασκευασματα που διαθετεις?
δε λεω, το αυτοκινητο δεν ειναι μονο βιτσια ειναι και η καθημερινη χρηση, ομως αυτα συνδυαζονται και αλλιως
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
με ενα αυτοκινητο στυλ s4 θα ησουν παραπανω απο ευχαριστημενος πιστευω
Αμα δοκιμάσεις όμως την θέση οδήγησης των ''γομαριών'' δεν ξανακατεβαίνεις χαμηλά .
Εγώ πάλι νιώθω απαίσια εκεί ψηλά... με πιάνει υψοφοβία στο Dιscovery...
-
ΑΦού θα αποκτήσεις παιδί σύντομα, θεωρώ ότι η Μ3 είναι πολύ ειδικό αυτοκίνητο για να τη χρησιμοποιείς για οικογενειακό, ενώ πάλι θα έχει πρόβλημα πρόσφυσης όντας πισωκίνητο σε ελληνική άσφαλτο (με ακόμα περισσότερους ίππους και ροπή από το Ζ) και πάλι θα ταλαιπωρείς τα νεύρα σου για να την οδηγήσεις γρήγορα. Επίσης καλό είναι να πάρεις κάτι με πίσω πόρτες για να μην κουραστείς πάνω στους 6 μήνες και θες πάλι να το αλλάξεις, γιατί στην εποχή που ζούμε θα χάσεις πολλά λεφτά (ακόμα κι αν μιλάμε για αμάξια που αυτόματα σημαίνουν ότι δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα στον τομέα αυτό).
Κατά τη γνώμη μου μια ενδιάμεση λύση είναι πράγματι το Audi S4 που αναφέρθηκε. Τα suv γενικώς δεν τα συμπαθώ κι έχω ειδική αντιπάθεια στο cayenne που έχει γίνει απίστευτη σούπα, όντας το όνειρο κάθε νεοέλληνα
Καλύτερα κατά τη γνώμη μου ένα Touareg που είναι το ίδιο αμάξι χωρίς την επίδειξη
Τέλος μια εξαιρετική φρέσκια επιλογή είναι η καινούρια Mercedes E500 4Matic που έχει σχεδόν 400 ίππους, τετρακίνηση και ασύγκριτη άνεση.Ό,τι κι αν πάρεις πάντως, θα είναι εξαιρετικό καθώς υπάρχουν φοβερά αμάξια σε αυτά τα χρήματα.
-
Κανα τελευταιο ή προτελευταιο evo? 4 πορτες..πορτμπαγκαζ..τετρακινηση..δυνατο ειναι..στριβει φρεναρει..τα παντα ολα..
Αντιο στο 350Ζ τωρα τι? m3 η Χ6?