-
Νεος και γω στο φορουμ, ειμαι στη διαδικασια αναζητησης ενος μεταχειρισμενου τζιποειδους
μεχρι 13.000-14.000 Ε και εχω καταληξει σε καποια υποψηφια μοντελα, θα ήθελα τη γνωμη σας αν και ειναι πολυ συζητημενο το θεμα οσων αφορα τα παρακατω μοντελα:Nissan X-trail 2,0 μοντ.05
Land Rover Freelander 1,8 μοντ.05
Suzuki Vitara 2,0 μοντ.05 (το παλιο)
Suzuki G Vitara 1,6 μοντ.05-06 (το καινουργιο)ή πιο ότι άλλο πιστευετε πως ανταποκρινεται σ αυτα που ψαχνω
Γενικα το αυτοκινητο θα το χρησιμοποιω κυριως στην επαρχια (χωματοδρομοι, χιονια, βαρκα)
και τα μεγαλα ταξιδια ειναι περιορισμενα. με ενδιαφερει κυριως η αξιοπιστια και η σχετικα μικρη καταναλωση σε συνδιασμο με ενα ικανοποιητικο επιπεδο εξοπλισμου. -
Νεος και γω στο φορουμ, ειμαι στη διαδικασια αναζητησης ενος μεταχειρισμενου τζιποειδους
μεχρι 13.000-14.000 Ε και εχω καταληξει σε καποια υποψηφια μοντελα, θα ήθελα τη γνωμη σας αν και ειναι πολυ συζητημενο το θεμα οσων αφορα τα παρακατω μοντελα:Nissan X-trail 2,0 μοντ.05
Suzuki G Vitara 1,6 μοντ.05-06 (το καινουργιο)ή πιο ότι άλλο πιστευετε πως ανταποκρινεται σ αυτα που ψαχνω
Γενικα το αυτοκινητο θα το χρησιμοποιω κυριως στην επαρχια (χωματοδρομοι, χιονια, βαρκα)
και τα μεγαλα ταξιδια ειναι περιορισμενα. με ενδιαφερει κυριως η αξιοπιστια και η σχετικα μικρη καταναλωση σε συνδιασμο με ενα ικανοποιητικο επιπεδο εξοπλισμου. -
Τα τρια ιαπωνικα θα σε καλυψουν στο θεμα της αξιοπιστιας.Μακρια απο freelanda.Πολυ ζημιαρικο.Αν οι απαιτησεις σου ειναι μεγαλες για ρυμουλκηση τοτε θα πρεπει να στραφεις σε καποιο με αργες σχεσεις.Το GV το 1.6 και το nissan δεν εχουν.Αν οχι τοτε το nissan μου φαινεται η καλυτερη επιλογη.Κοιτα και για το subaru forester το προηγουμενο.
-
Προσωπικα θα ήμουν αναμεσα σε XTrail ή RAV4 (της προηγούμενης γενιάς και τα 2). Αξιόπιστα, καλή τετρακίνηση, ακόμα και τωρα όμορφα.
Το 3θυρο GV 1,6 μόνο λόγω εμφάνισης, κυβικών και όχι ιδιαίτερης αναγκης χώρων.
Το XTrail λόγω της επιλογής 2κίνησης ή Auto όταν δεν χρειάζεται η 4κίνηση νομίζω θα είναι και οικονομικότερο απο τα μόνιμα 4κίνητα. Το GV 1,6 -που το έχω δει λίγο παραπάνω- ... καιει βενζίνη, παρα τα 1600 κυβικά του ενώ είναι αρκετά ικανό στη ρυμούλκηση βάρκας. -
για CRV μοντ.05 ουτε λογος?
-
Σαφώς και μακριά από Freelander, ακριβό, ζημιάρικο και διψαλέο, έχει όμως καλές αναρτήσεις για εκτός.
Μένουν τα ιαπωνικά Xtrail, CRV, RAV, Forester.
To CRV δεν είναι κακό και έχει και καλούς χώρους και είναι και ζωηρό αλλά αν δεν σε ελκύει ιδιαίτερα κάποιο χαρακτηριστικό του θα προτιμούσα το RAV4 ή το Forester. Ειδικά το τελευταίο είναι πιο ελαφρύ και με πιο χαμηλό κέντρο βάρους = περισσότερο σαν αυτοκίνητο σε οδική συμπεριφορά και με την καλύτερη τετρακίνηση για δρόμο, χώμα, χιόνια κλπ (το GV μάλλον καλύτερο για κανονικό εκτός δρόμου) και επιπλέον κοντές για τη βάρκα. -
Ωραιο ειναι και το μαβερικ 2.3.Βασικα πιστευω πως τα προβληματα περι σκουριας θα εχουν λυθει.Και βρισκεις πολλα του 05-06 με 13-14κ.
-
Για το Forester συμφωνω αλλα δε μπορω να βρω κατι αξιολογο στα λεφτα που ψαχνω...
δινω το πολυ 13-14 χιλιαρικα (μια απ τα ιδια και το RAV4). απ την αλλη το Maverick στα 2,3 εχει πολλα κυβικα για τα κυβικα μου. Και βασικα εχω καταληξει στο CRV για οδικη συμπεριφορα σε ασφαλτο και επιδοσεις, το X-trail για λιγο πιο extreme καταστασεις (οχι ομως και τιποτα ιδιαιτερο) το Suzuki για να πηγαινεις σχεδον παντου και να κανεις σχεδον τα παντα και το Freelander για να εχω με κατι να ασχολουμαι...και να κολλησω και γω το μικροβιο των λαντροβεραδων !!!!!και μαλλον η επιλογη μου θα εξαρτηθει απ τα συγκεκριμενα αυτοκινητα που θα δω...τις επομενες μερες.... βλ χιλιομετρα, χρονολογια, μηχανικος ελεγχος κτλ
-
Aν βρεις forester 2000-05, θα έχεις μικρους σχετικά χώρους, χαμηλες επιδόσεις, όχι χαμηλή κατανάλωση, καλό κράτημα σε άσφαλτο και χώμα (βοηθούν αρκετά οι ημι-κοντές σχέσεις που έχει), αλλά θα έχεις και το σύνδρομο του 'υψους, αν σε πειράζει βεβαια. Στα μοντέλα 2005-07, θα έχεις σχεδόν τα ίδια με πριν, αλλά αρκετά καλύτερες επιδόσεις (158 ps), και ακόμα μεγαλύτερη κατανάλωση.Στο crv θα έχεις πολλούς χώρους, λογική κατανάλωση (όχι το αυτόματο), καλές επιδόσεις, καλό κράτημα στην άσφαλτο, αλλά στο χώμα προσεκτικά, και ιδίως σε βρεγμένο χώμα (λάσπες κλπ), γιατί η τετρακίνηση του δεν βοηθαει καθόλου.Το x-trail , αν σου αρέσει η εμφάνιση του, είναι γενικά καλό. Το freelander 1,8 καλύτερα να το ξεχάσεις, γιατί θα μπερδέψεις.Το παλιό grand-vitara είτε 3πρτο 'η 5 πορτο, ειναι αρκετά καλά εκτος δρόμου με 4 λάστιχα, αλλά από χώρους, κίνηση στην άσφαλτο, κατανάλωση, μέτρια πράγματα.
Τέλος όλα θεωρούνται, αξιόπιστα, αλλά επειδή μιλάμε για μεταχειρισμένα, θέλουν αρκετό ψάξιμο, γιατί δεν ξέρεις τι ζωή έκαναν στα χέρια του 'η των προηγούμενων ιδιοκτητών. -
θα σου ελεγα φιλε μου ssangyong rexton ,κυριλε 150 αλογακια το εχω 2 χρονια κανενα προβλημα απιστευτη αντιπροσωπια 'βασιλικη εξυπηρετηση¨δοκιμασα αγοραζοντασ το μουσο και εξεπλαγην επαθα διαφορικο στα 130000 κλμ και μου το αλλαξαν μονο με εργασια και με εκπτωση 70% εδωσα 500ε και εκτοσ εγγυησης ο πισω μου με γραντ βιταρα που επαθε την ιδια ζημια μεσα σε εγγυηση εδωσε 3200ε τρελαθηκε οταν το ειδε .χωρουας τουσ καλυτερουσ.τιμη εκπληξη εχει αργο, κινητηρα μερσεντεσ ,φθηνα ανταλλακτικα φορολογητε σαν 2λιτροκαι στην αττικη οδο τελικιαζει στα 195 λιγο ειναι? δεν ειναι χ5 ουτε λαντ κροιζερ αλλα μου εχει φαει σε 2 χρονια 450 ευρω στα δυο σερβισ του αντε βρεσ μου κοστοσ τζιπ 225 ευρω τον χρονο.
δεν ειναι το τελειο σιγουρ αγια αλλους ασχημο αλλα ρωτα τουσ κατοχους του και ολοι θα χαμογελαν.α ειχα και ενα φροντερα οπελ 96μοντελο και το 1999 το εδωσα .κοστος συνεργειων και σερβισ 5500ε μαλιστα καθε χρονο αντλιες και ατερμονες-αιρκοντισιον-και πολλα αλλα αλλα εκτος δρομου ηταν τσακαλι . -
Ολα του καλα,αλλα ο ανθρωπος διαθετει 13-14κ.Ποσο κοστιζει το Ssang? Και εγω προσωπικα,ναι,πιστευω οτι τα λεφτα του τα αξιζει.Ομως πιστευω οτι οταν θα θελησεις να το πουλησεις θα δυσκολευτεις.
-
φιλε εαβιτη,μηπως εργαζεσαι στην εαβ? χιχι
βασικα πραγματι ειναι πολυ φιλοτιμο 4*4 το ρεξτον ,οσο για δυσκολια πωλησης ολα ειναι θεμα τιμης-ευκαιριας το μουσο το πουλησα χρυσο,πραγματι αριστο αλλα πηρα πολυ καλα λεφτα .ΤΥΧΕΡΟΣ.αλλα στο ρεξτον που το πουλαω τωρα 6 μηνες δυσκολευομαι γιατι ζηταω παλι πολλα ==16000ε== αλλα αν το εδινα 10000-12000 να εισε σιγουρος θα ειχε πουληθει .αρα φαντασου να ειχα πχ ml 430 του 2004-2005 που τα βρισκω στα 19-23 χιλ και τα αγορασαν 60-80χιλ χασαν 70% εδω μιλαμε για νεο ρεξτον στα 28000 περιπου και πωληση στα 12-13 αντε και 10 να το δωσεις παλι 50%χανεις ασε που δεν πουλανε3000 ατομα το ιδιο αυτ..
φιλικα -χωρις να προσβαλω τα ml -
Η αξία μεταπώλησης είναι και θέμα τύχης, πράγματι.
Θα έλεγα οτι τελικά ο κέθένας επιλέγει και με βάσει την εμφάνιση. Εγώ επέλεξα το CRV (καινούργιο) γιατί με ικανοποιούσε απο χώρους, επιδόσεις και εμφάνιση. Σε εμένα αρέσει, αλλά σε άλλους πάλι όχι.
Έκανα στην άκρη αυτά που άκουγα για τον αντιπρόσωπο. Αν και δεν είχα πρόβλημα, αντίθετα θα έλεγα, όταν τον χρειάστηκα..
Την ίδια περίπου γνώμη έχουν και αρκετοι στο CRVHellasClub. Υπάρχουν μέλη που πούλησαν το παλιό τους CRV καια αγόρασαν το επόμενο μοντέλο. Υπάρχει mod Που το crv που έχει τώρα είναι το 3ο του!!!
Όλα είναι σχετικά...
-
Φιλε μου,εγω εχω το ford maverick 2,3 και το πήρα τον 4ο του 2007.Αντικειμενικά αψογο.Αθόρυβο.ανετο,πιστευω για τα κιλά του αρκετα γρήγορο με κορυφαιο κράτημα.Εως στιγμής εχω κάνει απροβλημάτιστα 38000 χιλ.Το αυτοκίνητο δεν κανει ουτε τσικ,τσακ τίποτα.Επίσης δεν μου εχει παρουσιάσει καμιά βλάβη εως στιγμής.Απο κατανάλωση σε φυσιολογικά επίπεδα(1700 κιλα,2.3 κυβικά βενζίνα).Δεν με εχει απογοητεύσει πουθενά(χιόνι,λάσπη,βρεγμένη ελληνικη ασφαλτός,λακουβες).Πιστεύω ειναι μια καλή επιλογή.
-
Τι εννοείς φυσιολογικά επίπεδα για κατανάλωση;
-
Τηρουμένων των αναλογιών.Δηλ με 1700 κιλά αδειο 2,3 κυβικα με αμόλυβδη ,4χ4 ,πιστευω εχει λογική κατανάλωση.
-
καλησπερα σε ολουσ και καλη χρονια .... εχω μεταχηρισμενο ενα honda crv του 1998 ,2000κυβ.. ειναι απο αμερικη και αυτοματο ..
Ηθελα λοιπον να δω αν εχει τετρακίνηση και το πηγα σε καταληλο εδαφοσ οπου διαπιστωσα οτι δεν δουλεψαν ποτε η πισω τροχοι ... θελλω να μαθω αν οντωσ δεν εχει λογο π.χ προδιαγραφων η πρεπει να κολληση τελειος για να μπει η τετρακινηση???? my -
Ο χρήστης !Alex! έγραψε:
καλησπερα σε ολουσ και καλη χρονια .... εχω μεταχηρισμενο ενα honda crv του 1998 ,2000κυβ.. ειναι απο αμερικη και αυτοματο ..
Ηθελα λοιπον να δω αν εχει τετρακίνηση και το πηγα σε καταληλο εδαφοσ οπου διαπιστωσα οτι δεν δουλεψαν ποτε η πισω τροχοι ... θελλω να μαθω αν οντωσ δεν εχει λογο π.χ προδιαγραφων η πρεπει να κολληση τελειος για να μπει η τετρακινηση???? myΣυγνωμη αλλα δεν ξερεις τι κινηση εχει το αμαξι σου;
-
Μπορεί να είναι προσθιοκίνητο (έβγαινε και τέτοια έκδοση) , δες πίσω αν υπάρχει διαφορικό και ημιαξόνια
Επιλογη μεταχειρισμενου SUV