-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Τώρα τον χειμώνα είναι πολύ καλά, μισοάδειο, μπαίνεις και με τις πάντες μέσα. Συνίσταται για διάλειμμα-ξεμούδιασμα σε μακρινά ταξίδια, χαβαλές για τα παιδιά, στα συν και οι σέλφι με φόντο γέφυρα Το καλοκαίρι και τις αργίες έχει ακόμα στριμωξίδι. -
Σοβαρολογώ, τα τελευταία χρόνια το υπουργείο Ναυτιλίας και ο ΕΟΤ έχουν κάνει τις σέλφι υποχρεωτικές, όποιος επιβάτης δεν βγάλει φωτό γέφυρα και δεν ποστάρει επιστρέφεται πάραυτα στην αποβάθρα επιβίβασης. Απαγορεύεται μόνο η χρήση σελφοκόνταρων με πάνω από 4 μποφόρ για λόγους ασφαλείας.
-
Ξεκινούν οι εργασίες για κατασκευή πλευρικών διοδίων στον κόμβο Κιλελέρ.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/kse ... 18180.html
Άρα πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτική γιατί τα διόδια στο Μοσχοχώρι καίνε... και ο Δομοκός δεν είναι λύση αν ταξιδεύεις με γυναίκα και παιδιά.
Μας βλέπω μετά για Π.Ε.Ο. για Βόλο και είσοδο από την κύρια είσοδο του Βόλου, μέχρι να βάλουν και εκεί βέβαια... -
μόνη λύση το eway για να πληρώνεις με έκπτωση. Οι νταλίκες το έχουν μαμήσει το μέρος...
Δε μπορείς να οδηγήσεις πλέον -
Πλεον δεν θα μπορεις να ξεφυγεις απο πουθενα.Ειδικα οταν θα τα κανουν ''με το χιλιομετρο''.
Εντωμεταξυ βαση νομου απογορευεται η κινηση φορτηγων απο τον παραδρομο,αλλα.... -
Θα βάλουν πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυπόμπης και Αγίου Στεφάνου, αφού τους μετατρέψουν σε round about.
Η σκέψη μου είναι η εξής: Αφού τα πλευρικά διόδια μπαίνουν στα σημεία εισόδου - εξόδου στην Ε.Ο. και όχι στον ίδιο τον παράδρομο, θα μπορεί κάποιος να ακολουθεί το εξής δρομολόγιο παράκαμψης: Λεωφ. Τατοίου (ύψος Ν. Ερυθραίας, κόμβος Βαρυπόμπης και είσοδος στον ανατολικό παράδρομο (των σούπερ μάρκετ), συνέχεια προς Follie Follie, φανάρι Λ. Κρυονερίου, διασχίζουμε απέναντι προς την ανηφόρα και συνέχιση παραδρόμου προς βόρεια.
Θα είναι μετά την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων η παραπάνω διαδρομή δυνατή? Ιδού η απορία. -
Θα δούμε πως θα φτιάξουν τους κόμβους. Δεν θυμάμαι πως είναι η περιοχή εκεί γιατί ποτέ δεν έκανα αυτή την παράκαμψη (μετά την πρώτη φορά τρόμαξα από φορτηγά, κίνηση και περάσματα καμικάζι). Αν γίνει όπως σε άλλες αντίστοιχες παρακάμψεις θα μπορείς να το κάνεις αλλά ανάλογα που θα πάνε τον παράδρομο θα κάνεις μεγαλύτερη ή μικρότερη παράκαμψη (γύρω από τους πλευρικούς σταθμούς). Το πως ακριβώς θα το δούμε όταν αρχίσουν τα έργα...
-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Άρα πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτική γιατί τα διόδια στο Μοσχοχώρι καίνε... και ο Δομοκός δεν είναι λύση αν ταξιδεύεις με γυναίκα και παιδιά.
Μας βλέπω μετά για Π.Ε.Ο. για Βόλο και είσοδο από την κύρια είσοδο του Βόλου, μέχρι να βάλουν και εκεί βέβαια...μια μεσοβέζικη λύση είναι να πας από Λάρισα προς Καρδίτσα και να μπεις στον καινούριο Ε65 (πριν την Καρδίτσα τον συναντάς), θα γλυτώσεις έτσι τις μισές στροφές,αυτές του Δομοκός-Μοναστήρι. Πληρώνεις βέβαια διόδια στο καινούριο κομμάτι αλλά γλυτώνεις 3 διοδια της παθε. Επίσης σε χιλιόμετρα βγαίνει το ίδιο σχεδόν με την κανονική διαδρομή. Δε το έχω δοκιμάσει αλλά σκέφτομαι να το κάνω.
-
στο μέλλον πόσα διόδια θα έχει σε εκείνο το κομμάτι που λες Από Λάρισα για Λαμία
γιατί το Λάρισα Καρδίτσα έιναι πολύ καλό κομμάτι -
δε γνωρίζω,άλλωστε νομιζω θελει αλλα 2 χρονια για να γινει και το κομματι μεχρι Λαμία.
-
Τουάλαχιστον άλλο ένα θα έχει πάντως απ ότι φαίνεται στο χάρτη
Εχει χώρο για ένα ως δύο -
Από όσο γνωρίζω, μην περιμένετε στο άμεσο μέλλον ούτε τη σύνδεση Ε65 με Εγνατία, ούτε το νότιο τμήμα προς Λαμία. Τελικά όλοι αυτοί οι δρόμοι θα είναι εντελώς κλειστοί με ηλεκτρονικά διόδια. Να δούμε αν τότε θα κάνουν καμια μείωση, δεδομένου ότι δεν θα έχει παρακάμψεις, ή θα εκμεταλευτούν καταστάσεις.
-
Δε κατάλαβα τι εννοείς;
-
Επίσης στο Google maps δεν υπάρχει
-
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
Μας βλέπω μετά για Π.Ε.Ο. για Βόλο και είσοδο από την κύρια είσοδο του Βόλου, μέχρι να βάλουν και εκεί βέβαια...μια μεσοβέζικη λύση είναι να πας από Λάρισα προς Καρδίτσα και να μπεις στον καινούριο Ε65 (πριν την Καρδίτσα τον συναντάς), θα γλυτώσεις έτσι τις μισές στροφές,αυτές του Δομοκός-Μοναστήρι. Πληρώνεις βέβαια διόδια στο καινούριο κομμάτι αλλά γλυτώνεις 3 διοδια της παθε. Επίσης σε χιλιόμετρα βγαίνει το ίδιο σχεδόν με την κανονική διαδρομή. Δε το έχω δοκιμάσει αλλά σκέφτομαι να το κάνω.
Λαρισα - Καρδιτσα (Ε65) - Λαμια = Λαρισα - Λαμια μεσω ΠΑΘΕ. Διοδια στη β περιπτωση γυρω στα 8€ (Μοσχοχωρι - Πελασγια- Λαμια), ενω στην πρωτη δεν θα βαλουν κανα δυο απο Καρδιτσα - Λαμια γυρω στα 6€; Αρα αξιζει η διαφορα, δεδομενου οτι θα κανεις και περισσοτερη ωρα; Ασε που εχεις και την επιλογη να πας απο την ΠΕΟ προς Βολο χωρις διοδια, αλλα με χαλια δρομο και σχεδον επικινδυνο (ποτέ βραδυ γιατι τα φορτηγα σκοτωνουν!).
-
Και στην έξοδο για Βόλο θα μπουν πλευρικά, όχι άμεσα αλλά σύντομα. Τελικά ο αυτοκινητόδρομος θα είναι κλειστός, χωρίς παρακάμψεις. Η ΠΕΟ Βόλου - Λάρισας είναι ίσως ο,τι χειρότερο έχω δει, πιο πολύ λόγω προσβάσεων, διασταυρώσεων και ανυπαρξίας συντήρησης παρά λόγω χάραξης, η οποία είναι καλή. Προσωπικά θα υιοθετήσω ένα μίγμα, δηλ. από παράδρομο ως Κιλελερ και μετά στην ΠΕΟ Βόλου, τουλάχιστον έτσι μέχρι Κιλελερ θα πηγαίνω από καλό δρόμο και χωρίς κίνηση. Θα μάθουμε να εκτιμούμε τις γραφικές διαδρομές, μου φαίνεται...
-
Ο χρήστης lakiss51 έγραψε:
Λαρισα - Καρδιτσα (Ε65) - Λαμια = Λαρισα - Λαμια μεσω ΠΑΘΕ. Διοδια στη β περιπτωση γυρω στα 8€ (Μοσχοχωρι - Πελασγια- Λαμια), ενω στην πρωτη δεν θα βαλουν κανα δυο απο Καρδιτσα - Λαμια γυρω στα 6€; Αρα αξιζει η διαφορα, δεδομενου οτι θα κανεις και περισσοτερη ωρα; Ασε που εχεις και την επιλογη να πας απο την ΠΕΟ προς Βολο χωρις διοδια, αλλα με χαλια δρομο και σχεδον επικινδυνο (ποτέ βραδυ γιατι τα φορτηγα σκοτωνουν!).
Λαρισα-Λαμία μέσω ΠΑΘΕ = 9,3 ευρώ χωρίς epass (7,7 αν έχεις το epass της εταιρίας)
Λάρισα-Ε65-Λαμία = 3 ευρώ
Όταν φτιαχτεί το νότιο τμήμα (τουλάχιστον σε 2 χρόνια), τότε θα μπουν και εξτρα διόδια.
Μιλάω για αυτό το διάστημα και για κάποιον που θέλει να αποφύγει διόδια αλλά και τις στροφές του Δομοκού,όχι οτι είναι η ιδανική λύση. Εγώ την τελευταία φορά πχ επειδή ήμουν και μόνος μου, πήγα από την κλασσική διαδρομή Φάρσαλα-Μοναστήρι-Δομοκός και την έβγαλα και πολύ γρήγορα μιας και η κίνηση στις στροφές του Δομοκού ήταν εντυπωσιακά μικρότερη από παλιά. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Επίσης στο Google maps δεν υπάρχειόντως δεν υπάρχει ακόμα.
Υπάρχει σε απεικόνιση στο viamichelin αλλά ακόμα δεν την λαμβάνει υπόψη του ο υπολογιστής διαδρομής. -
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
Λαρισα-Λαμία μέσω ΠΑΘΕ = 9,3 ευρώ χωρίς epass (7,7 αν έχεις το epass της εταιρίας)
Λάρισα-Ε65-Λαμία = 3 ευρώ
Όταν φτιαχτεί το νότιο τμήμα (τουλάχιστον σε 2 χρόνια), τότε θα μπουν και εξτρα διόδια.
Μιλάω για αυτό το διάστημα και για κάποιον που θέλει να αποφύγει διόδια αλλά και τις στροφές του Δομοκού,όχι οτι είναι η ιδανική λύση. Εγώ την τελευταία φορά πχ επειδή ήμουν και μόνος μου, πήγα από την κλασσική διαδρομή Φάρσαλα-Μοναστήρι-Δομοκός και την έβγαλα και πολύ γρήγορα μιας και η κίνηση στις στροφές του Δομοκού ήταν εντυπωσιακά μικρότερη από παλιά.Ναι αλλά εχεις πολλά κομμάτια με φορτηγά στο ίδιο ρεύμα γενικότερα.
Ευχαριστούμε για τις πράξεις! -
Η σκέψη μου είναι η εξής: Αφού τα πλευρικά διόδια μπαίνουν στα σημεία εισόδου - εξόδου στην Ε.Ο. και όχι στον ίδιο τον παράδρομο, θα μπορεί κάποιος να ακολουθεί το εξής δρομολόγιο παράκαμψης: Λεωφ. Τατοίου (ύψος Ν. Ερυθραίας, κόμβος Βαρυπόμπης και είσοδος στον ανατολικό παράδρομο (των σούπερ μάρκετ), συνέχεια προς Follie Follie, φανάρι Λ. Κρυονερίου, διασχίζουμε απέναντι προς την ανηφόρα και συνέχιση παραδρόμου προς βόρεια.
Θα είναι μετά την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων η παραπάνω διαδρομή δυνατή?Καπως ετσι το εχω σκεφτει και πιστευω οτι δεν θα επηρεαζεται η διαδρομη αυτη, απο τα πλευρικα.
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...