Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...
    • 1
    • 2
    • 43
    • 44
    • 45
    • 46
    • 47
    • 61
    • 62
    • 45 / 62
    Περί αυτοκίνησης
    30
    1235
    34636
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      tedd last edited by

Αλλη λεξη είναι η σωστη και όχι ο γρήγορος πες καλυτερα ο μ@λ@κας. Επειδή η γυναικα μου είναι απο την περιοχή εκεί και κατεβαινουμε κάνα 2-3 φορες το χρονο δεν ειναι μονο οι ντόπιοι άλλος και οι διάφοροι περαστικοί κυρίως από πρωτευουσα με μεγαλου κυβισμό αυτοκίνητα που θεωρουν οτι ο δρόμος είναι αττική οδός.

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • monman2
        monman2 last edited by

Ο χρήστης tedd έγραψε:
        ...πες καλυτερα ο μ@λ@κας....από πρωτευουσα με μεγαλου κυβισμό αυτοκίνητα....

Τα ίδια και τα ίδια απωθημένα, λες και τα μικρού κυβισμού και οι επαρχιώτες δεν κάνουν μ@λ@κίες!

Από τον FORDισμό στον ELONισμό με ενδιάμεσο σταθμό τον TOYOTισμό
        Με τέτοια εγγύηση #monoTOYOTA!

• C
          coyote last edited by

Εγω έχω μεγάλου κυβισμού και έχω πάει 2 φορες τον τελευταίο χρόνο
          Πάντα μικρου΄κυβισμού με προσπερνάνε, ακόμη και μινι βαν
          Και δεν ειμαι ο πιο αργός τους χωριού έτσι.
          Αρα σκ@τ@ στον εγκέφαλο υπάρχουν και δεν έχουν σχέση με τα κυβικά. Απλά πιστέυουν ότι το αμάξι τους κρατάει

Οταν είχα το TAPER δε τολμούσαν με με περάσουν γιατί πραγματικά θεωρούσαν ότι δε θα τους αφήσω
          Οτι είμαι ένας από αυτους!!!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • F
            fivos07 last edited by

**
            Δείτε πόσο θα κοστίζουν τα διόδια της διαδρομής Αθήνα – Ιωάννινα!
            **

Το ταξίδι από τα Γιάννινα προς την Αθήνα, θα συντομεύσει τουλάχιστον κατά μιάμισι ώρα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα γίνεται με ασφάλεια, καθώς η εθνική καρμανιόλα θα αποτελεί παρελθόν.

Οι οδηγοί θα έχουν στην διάθεσή τους, περίπου 400 χιλιόμετρα νέων αυτοκινητοδρόμων (Ιόνια και Ολυμπία) τα οποία θα διανύουν καταβάλλοντας ένα αρκετά υψηλό κόστος.
            Το κόστος έχει υπολογιστεί σε περίπου 6,2 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Το ύψος των διοδίων που θα πρέπει να καταβάλει κάποιος από την Αθήνα μέχρι τα Γιάννινα υπολογίζεται στα 37 ευρώ!
            Από Αθήνα μέχρι Ρίο, το κόστος των διοδίων θα είναι 11,50 ευρώ.
            Η χρήση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου είναι 13,30 ευρώ.
            Από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα τα διόδια θα έχουν κόστος 12 ευρώ.
            Από τα Γιάννινα μέχρι το Αντίρριο θα λειτουργήσουν τέσσερις σταθμοί διοδίων.
            Δύο από τους τέσσερις θα βρίσκονται στην γεωγραφική ενότητα της Ηπείρου και οι υπόλοιποι στην Αιτωλοακαρνανία.
            Σταθμοί διοδίων θα λειτουργούν στο Τέροβο, στο Κομπότι, στο Αγγελόκαστρο και στην Κλόκοβα.

Επομένως, το συνολικό κόστος του ταξιδιού Αθήνα – Ιωάννινα θα ανέρχεται στα 36,80 ευρώ.

http://www.epiruspost.gr

• P
              polo2002 last edited by

Να αρχίσουμε να ψάχνουμε για παρακάμψεις, δηλαδη για Ιωάννινα... η παλιά διαδρομή θα υπάρχει ;
              Προσωπικά βαριέμαι πλέον τον αυτοκινητόδρομο, όταν είμαι μόνος, και προτιμώ τις παρακάμψεις όταν μπορούν να γίνουν με ασφάλεια. Βέβαια, το κακό θα σε βρεί στο πιο απίθανο σημείο. Από Δομοκό φοβόμουν τις στροφές, και μετά το Δομοκό στην ευθεία προς Φάρσαλα μια νταλίκα έχασε τον έλεγχο (τωρα κοιμήθηκε μεσημεριάτικα, είχε αέρα, δεν ξέρω) και παρα λίγο να πέσει πάνω μου. Ευτυχώς το έσωσε.
              Ετοιμάστείτε και για τα διόδια στην Εγνατία. Λένε ότι με σα στο 2017 θα υλοποιηθούν αρκετά.

• I
                iceman7 last edited by

Είναι προαπαιτουμενα ενόψει παραχώρησης. Έχει ήδη δημοπρατηθεί η κατασκευή τους

• C
                  coyote last edited by

Διόδια και η χωρα δεν έχει εναλλακτική.
                  Ουτε σιδηρόδρομο για το αθηνα θεσσαλονίκη δεν έχει φτηνο
                  Να ειναι ρε παιδί μου 25 ευρω

• T
                    tedd last edited by

Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
                    Να αρχίσουμε να ψάχνουμε για παρακάμψεις, δηλαδη για Ιωάννινα... η παλιά διαδρομή θα υπάρχει ;
                    Προσωπικά βαριέμαι πλέον τον αυτοκινητόδρομο, όταν είμαι μόνος, και προτιμώ τις παρακάμψεις όταν μπορούν να γίνουν με ασφάλεια. Βέβαια, το κακό θα σε βρεί στο πιο απίθανο σημείο. Από Δομοκό φοβόμουν τις στροφές, και μετά το Δομοκό στην ευθεία προς Φάρσαλα μια νταλίκα έχασε τον έλεγχο (τωρα κοιμήθηκε μεσημεριάτικα, είχε αέρα, δεν ξέρω) και παρα λίγο να πέσει πάνω μου. Ευτυχώς το έσωσε.
                    Ετοιμάστείτε και για τα διόδια στην Εγνατία. Λένε ότι με σα στο 2017 θα υλοποιηθούν αρκετά.

Και να υπάρχει και μετα ο παλιός λόγω του οτι θα τον εγκαταλείψουν και θα επιδιορθώνουν πρόχειρα τις ζημιες στη χάση και στη φεξη δύσκολο να το προτιμήσεις αν δεν εχεις 4χ4.

• P
                      polo2002 last edited by

Φτηνό τραίνο Αθήνα - Θεσσαλονίκη έχει, αν γραφτεί κανείς μέλος (δεν κοστίζει τίποτε) και κλείσει λίγο νωρίτερα, ανάλογα με την ημερομηνία βέβαια. Έχει εισιτήρια με 9-19-29 ευρώ για β' θέση, και τα χρησιμοποιώ αρκετά συχνά, κυρίως των 19 γιατί των 9 εξαφανίζονται γρήγορα. Αντίστοιχα αεροπορικά από 20€ για έγκαιρη κράτηση, επίσης το χρησιμοποιώ συχνά.
                      Στο θέμα της συντήρησης, τελικά είναι θέμα της κάθε αποκεντρωμένης διοίκησης, π.χ. ο δρόμος από Αμφίπολη προς Δράμα είναι τραγικός στο κομμάτι που ανήκει στις Σέρρες, αλλά μετά βελτιώνεται αρκετά. Και μιλάμε βέβαια για το βασικό δίκτυο, όχι μεταξύ χωριών όπου αν δεν τον ξέρεις δεν τρέχεις, αν αγαπάς τη ζωή σου και το αμάξι σου.

• P
                        polo2002 last edited by

Μόλις διάβασα για αύξηση τιμής διοδίων σε Μακρυχώρι και Λεπτοκαρυά μόλις αρχίσει η λειτουργία των νέων κομματιών. Θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης της παλιάς διαδρομής για όποιον δεν θέλει να πληρώσει ; Γιατί δεν είναι και λίγα τα χρήματα.
                        Επίσης, διάβασα ότι θα βάλουν 13€ διόδια στο Ξυνιάδα - Τρίκαλα 13€ για ένα ημιτελές κομμάτι που τελικά δεν σε πάει πουθενα. Μόνο στην Ελλάδα !
                        Ας γίνει ολοκληρωμένη η Ε65 από Λαμία - Εγνατία και συζητάμε, αν και αν τώρα θέλουν 13€, μετά θα θέλουν 30 ...

• B
                          bebes last edited by

Μόλις διάβασα για αύξηση τιμής διοδίων σε Μακρυχώρι και Λεπτοκαρυά μόλις αρχίσει η λειτουργία των νέων κομματιών. Θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης της παλιάς διαδρομής για όποιον δεν θέλει να πληρώσει ; Γιατί δεν είναι και λίγα τα χρήματα.
                          Επίσης, διάβασα ότι θα βάλουν 13€ διόδια στο Ξυνιάδα - Τρίκαλα 13€ για ένα ημιτελές κομμάτι που τελικά δεν σε πάει πουθενα. Μόνο στην Ελλάδα !
                          Ας γίνει ολοκληρωμένη η Ε65 από Λαμία - Εγνατία και συζητάμε, αν και αν τώρα θέλουν 13€, μετά θα θέλουν 30 ...

(Λένε οτι) θα βαλουν διοδια και μεσα στα Τεμπη, οποτε δεν φαινεται να υπαρχει δωρεαν διαδρομη
                          Αυξανονται σημαντικα τα διοδια Μακρυχωριου και Λεπτοκαρυας, αλλα καταργουνται του Πυργετου

• A
                            apagogeas last edited by

Ρε το έχω απορία, ένας που δουλεύει Αθήνα και θέλει να πάει επίσκεψη στους δικούς του Θεσσαλονίκη, Θα δίνει 62e πήγαιν'έλα μόνο για διόδια;;; Υπάρχει κανένας που θεωρεί λογικά αυτά τα νούμερα ενώ ήδη πληρώνει ένα κάρο τέλη, φόρους στα καύσιμα και δε συμμαζεύεται; 1/10 μισθού ενός ψιλοκαλοπληρωμένου (όπως μας κατάντησαν) εργαζόμενου μόνο για διόδια;;;;;; Δηλαδή καμιά 150-160άρα έξοδα με τις βενζίνες για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα;;;; Έχουμε αποβλακωθεί τελείως μου φαίνεται. Έχει κανείς εκτίμηση τι πληρώνουν τα φορτηγά για την ίδια διαδρομή;
                            Όπως το είχα πει και παλιότερα, εγκλωβισμένοι στις πόλεις μας θα είμαστε δε θα τολμά κανείς να ξεμυτίσει, όλοι από παράδρομους θα πάνε πάλι, αν αντέχουν να γεμίσουν ρεζερβουάρ. Στη Πορτογαλία δεν έγινε το ίδιο; Πανάκριβα διόδια και κινούνται ελάχιστοι στις τεράστιες εθνικές (κάπου το είχα διαβάσει αυτό δε ξέρω αν όντως ισχύει); Δηλαδή, ποιο το νόημα να έχεις εθνικές αν δε μπορεί η μάζα να τις χρησιμοποιεί λόγω τεράστιου κόστους;

• F
                              fivos07 last edited by

Αφου καταργουνται του πυργετου μια παρακαμψη λιγοτερη...
                              62 ευρω και να μην υπαρχει ουσιαστικα παραδρομος....
                              Για τα φορτηγα υπολογιστε χ3...

• I
                                iceman7 last edited by

Επιτέλους ομως άνετοι δρόμοι ευρωπαϊκοί να βάζεις cruise control να πηγαίνεις χαλαρά!
                                Αν το πακέτο αμάξι είναι ακριβό υπάρχει και το αεροπλάνο και από του χρόνου ξανά και το τρένο.
                                Έτσι συμβαίνει παντού γιατί απαιτείται και συντήρηση.
                                Ας φωνάζουμε για τη σωστή συντήρηση και τις υπηρεσίες πλέον μιας και τα διόδια δεν αλλάζουν.

• C
                                  coyote last edited by

Σου λεει ότι πληρώνουμε τέλη
                                  Απλά τα τέλη δε πάνε στους δρομους
                                  Εγω δίνω τέλη απίστευτα 690....

• T
                                    tedd last edited by

Παρεμπιπτόντως διάβαζα πριν λίγο και έβλεπα βίντεο για το δρόμο των Τεμπών. Διάβασα οτι πέρα απο τις αυξήσεις των διοδίων σε Λεπτοκαρυά και Μακρυχώρι θα μετακινηθουν αυτά του Πυργετού. Αλλου διαβάζω για μικρή απόσταση και αλλου οτι θα πάνε κοντά στα παλιά διοδια των Τεμπών. Εδώ είναι που δημιουργείται το εξης παράδοξο ή εκτός αν δεν έχω καταλάβει καλά. Όπως θα είναι ο δρόμος ειτε πας απο τα τούνελ ειτε απο το παλιό δρόμο αναγκαστικά περνάς απο τα διόδια Λεπτοκαρυάς και Μακρυχωρίου, οκ μέχρι εδώ. Όμως αν διαλέξεις να πας μέσα απο τα Τέμπη πληρωνεις και ενα έξτρα διοδιο οποτε δεν μου κολαει αυτό . Η μονη λογική περίπτωση είναι τα διόδια να μπουν λίγο παραδιπλα απο τα υπάρχοντα του Πυργετού πριν την είσοδο στο μεγαλο τούνελ οποτε αυτός που θα επιλέξει να παει μέσω του παλιού δρόμου να μην πληρώσει και οποίος επιλέξει την παράκαμψη μέσω του μεγάλου τούνελ να πληρώσει τα διόδια. Σε αυτό το νεο σταθμό διοδίων το κοστος θα είναι λενε 1,50ή 1,60€. Οποτε αφού δεν θα μπορείς να αποφυγεις τα δυο ακριανα διόδια για πιο λογο να πας μέσω του παλιού δρόμου οπου για να γλυτωσεις το ενάμιση ευρω θα κανεις μισή ωρα παραπάνω και θα ταλαιπωρηθεις στις στροφές και στα τυχόν φορτηγά που θα παίρνουν. Να κανεις παρακαμψεις χρησιμοποιόντας την παλιά προσωρινή οδο το κόβω χλωμό γιατί σίγουρα θα κόψουν τις προσβάσεις απο αυτήν και θα πρεπει να χρησιμοποιηθούν οι μόνιμοι κόμβοι που έχουν δημιουργηθεί. Βεβαια κοντος ψαλμός αλληλούια μιας και για το Πάσχα θα κατεβω νότια οποτε θα δω απο κοντά πως θα έχει δημιουργηθεί ο νεος δρόμος. Αλλά έλεος για αυτήν την απόσταση των 30χλμ περνάς απο 3 διόδια και πληρώνεις πανω απο δέκα ευρώ. Επειδή έχω υγραέριο οπουδήποτε θέλω να παω μέσω των αυτοκινητοδρόμων το μισο κοστος είναι τα διόδια και αλλο μισο το υγραεριο !!!

• A
                                      apagogeas last edited by

Πραγματικα θα ήθελα να δω στατιστικά κίνησης οχημάτων στις εθνικές ανά τα χρόνια αν υπάρχουν κάπου (δεν έχω βρει τίποτα δυστυχώς). Η σχέση κόστους συντήρησης/εισπράξεων διοδίων να φανεί αν όντως είναι υπερβολικά τα διόδια συνολικά. Τουλάχιστον για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη νομίζω το ξεφτιλίσανε.

• I
                                        inertia last edited by

Νομίζω το ρεκόρ το έχει η γέφυρα Ρίο-Αντίρριο.
                                        13,3 ευρώ.

Σκέψου τον άλλο να θέλει να πάρει την Αττική οδό 2,8 ευρώ,
                                        την Ελευσίνα-Πάτρα να είναι κοντά στα 12-13 ευρώ,
                                        τη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο στα περίπου 13 ευρώ,
                                        την Ιονία οδό στα άλλα 12-13 ευρώ,
                                        και άμα θέλει να πάει ας πούμε προς Κέρκυρα να πρέπει ακόμα να δώσει στην Εγνατία ένα μικροποσό των 2,4 ευρω
                                        και στο καράβι μερικά ακόμα...

Σούμα μας κάνει γύρω στα 44 ευρώ χωρίς το καράβι
                                        και το πήγαινε-ελα Κέρκυρα-Αθήνα** 88 ευρώ τα διόδια **μόνο για να φτάσει οδικώς στο πορθμείο Ηγουμενίτσας
                                        χωρίς δηλαδή τα καύσιμα και το καράβι!
                                        Για κάτι αυτοκίνητα των 100 γρ/χλμ CO2,
                                        τα διόδια για τη συγκεκριμένη διαδρομή μια φορά να θέλει να την κάνει κάποιος
                                        φτάνουν όσο τα τέλη κυκλοφορίας ενός έτους...

• P
                                          polo2002 last edited by

Τα διόδια δεν καλύπτουν μόνο το κόστος συντήρησης αλλά και το κόστος δανεισμού των κατασκευαστών και το κέρδος τους. Είναι θέμα συμβάσεων, που έγιναν όμως την εποχή της μεγάλης αρπαχτής στην Ελλάδα, που η βενζίνη ήταν πολύ φτηνή και τα εισοδήματα 2πλάσια.
                                          Τελικά η επιλογή θα είναι είτε τα ΜΜΜ είτε οι επαρχιακοί δρόμοι. Θυμάμαι που αρχές του 1980 ο πατέρας μου έκανε το Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 7-8 ώρες. Μας βλέπω να επιστρέφουμε σε κάτι τέτοιο...
                                          Θα ήταν ενδιαφέρουσ η άποψη κάποιου οδηγού φορτηγών ή μεταφορικής εταιρίας, που δίνει πολλαπλάσια και έχει και χρόνους να τηρήσει.

• A
                                            apagogeas last edited by

Τα διόδια δεν καλύπτουν μόνο το κόστος συντήρησης αλλά και το κόστος δανεισμού των κατασκευαστών και το κέρδος τους. Είναι θέμα συμβάσεων, που έγιναν όμως την εποχή της μεγάλης αρπαχτής στην Ελλάδα, που η βενζίνη ήταν πολύ φτηνή και τα εισοδήματα 2πλάσια.

Όταν εξοφληθούν τα δάνεια, θα δούμε μια γερή μείωση των διοδίων όμως;;; Όπως και να έχει, αυτές οι τιμές που έχουν είναι απαγορευτικές στην Ελλάδα του 2017.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 43
                                            • 44
                                            • 45
                                            • 46
                                            • 47
                                            • 61
                                            • 62