-
Στον κατέβασμα είναι ελεύθερο αλλά έχουν κλείσει εκείνη την είσοδο που περνούσες κάτω από την εθνική και ξαναμπαινες λίγο μετά τα διόδια. Οπότε τώρα πρέπει να βγεις στο κάστρο (ή ελάχιστα πιο πριν).
Εγώ έχω σταματήσει να την κάνω πια αυτή. -
Ναι, έχεις δίκιο. Κι εγώ δεν ψήνομαι να βγαίνω στο κάστρο
-
ναι όντως στο κάστρο βγαίνεις. την εκανα πρωτη φορά πριν μερικές μέρες και είχε αρκετή κινηση.
-
Η παρακαμψη στη Λεπτοκαρυα για καλοκαιρι ειναι λιγο ταλαιπωρια και προς τις δυο κατευθυνσεις λογω κινησης των παραθεριστων.
Τωρα που αρχιζουν να αραιωνουν ειναι καλυτερα.
Εγω βγαινω απο το γεφυρακι (στο 'κατεβασμα')
'Καγκουρια' ειναι, βγαινεις απο το αντιθετο ρευμα και πρεπει να διασχισεις την Εθνικη, αλλα ποτε δεν πετυχα κινησημεχρι τον Ιουνιο, + οτι εκει εχεις μεγαλη ευθεια αριστερα - δεξια να ελεγξεις το δρομο (απο τη διασταυρωση του καστρου τη θεωρω πιο ευκολη).Βεβαια ειναι θεμα χρονου ποτε θα την κλεισουν κι αυτη
αντε να τελειωνει ο αυτοκινητοδρομος να ξεκαθαρισουν τα πραματα, οποιος θελει θα πηγαινει απο τον καινουριο κι οποιος θελει απο τον παλιο...
-
Γεφυράκι εννοείς στην παλιά έξοδο του βενζινάδικου που τώρα έκλεισε;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Γεφυράκι εννοείς στην παλιά έξοδο του βενζινάδικου που τώρα έκλεισε;ναι, αυτο που παλια περνουσαμε κατω απο την Ε.Ο.
και ανεβαινοντας απο'κει μπαινω στην παρακαμψη...
-
Που ειναι το θεμα για την παρακαμψη των διοδίων; Δε μπορω να το βρω ....και το θέλω......... ευχαριστώ !!!!!!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Που ειναι το θεμα για την παρακαμψη των διοδίων; Δε μπορω να το βρω ....και το θέλω......... ευχαριστώ !!!!!!!!!Στην ίδια σελίδα ήταν .
-
Καλησπέρα,
μπορεί κάποιος να δώσει ακριβείς οδηγίες για την παράκαμψη στην Πελασγία; Είδα τον δρόμο φρεσκοστρωμένο στα αριστερά μου. Δοκίμασα κάτι σήμερα επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη αλλά δεν ήμουν τυχερός.
Επίσης η έξοδος στην Σκοτίνα είναι κλειστή (εκεί που ήξερα εγώ, ελάχιστα πριν το ΣΕΑ Σκοτίνας) προς βόρεια. Έχουν κλείσει τον δρόμο και τον σκάψαν κιόλας.
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια -
Ο χρήστης panoshm έγραψε:
Τελευταία ενημέρωση διαδρομών και links 07 Σεπτεμβρίου 2013*Ενημερώσεις:
- Ελευσίνα
- Ίσθμια
- Ζευγολατιό
- Ρίο
- Σπαθοβούνι
- Έγινε μια 'επεξεργασία' σε ΟΛΕΣ τις πορείες ώστε να φαίνεται η 'αρχή' κάθε πορείας περίπου 1km πριν την έξοδο από την Εθνική Οδό για να προλαβαίνουμε (κάποιοι τρέχουν πολύ και χάνουν την έξοδο )
- Διόρθωση στη Θήβα (επιστροφή προς Αθήνα προς το τέλος της πορείας)
- Διόρθωση στο Μακρυχώρι (προς Θεσσαλονίκη στην αρχή της πορείας)
....πλέον γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί το εθνικό δίκτυο όλης της Ελλάδας*
Παράκαμψη διοδίων Εθνικού Δικτύου Ελλάδας από παρακαμπτηρίους οδούς (προτεινόμενη)
Αθήνα--> με Μπλε
--> Αθήνα με Πράσινοhttps://maps.google.com/maps?q=https:%2 ... 72&t=h&z=8
Με 'πινέζες' είναι και οι θέσεις των διοδίων για να βλέπετε τι παρακάμπτετε κάθε φορά.
Όπου μπορούμε, ξαναμπαίνουμε εννοείται στην εθνική οδόΑπό εδώ μπορείτε να την κατεβάσετε:
Avoid_Toll_Stations_of_National_Roads_of_Greece_routes_2013-09-07.rar
Το αρχείο είναι συμπιεσμένο (rar αρχείο) και όταν το αποσυμπιέσετε, θα βρείτε 2 αρχεία:- σε μορφή gdb & gpx (σε μορφή routes με Latin χαρακτήρες για απ' ευθείας upload κάθε τμήματος ή και όλων στο Garmin σας), τις έχω ήδη δοκιμάσει στο Garmin μου (Nuvi1490) και με ενσωματωμένες και τις θέσεις των διοδίων
- σε μορφή kmz (με ενσωματωμένες και τις θέσεις των διοδίων)
-Παρακάμπτονται ΟΛΑ τα διόδια
Ιδιαίτερη βαρύτητα να δώσετε στης Πελασγίας μετά την Λαμία όπου και έχω επιλέξει χωματόδρομο που είναι στενός και το χειμώνα λόγω λάσπης σίγουρα δεν συνίσταται για συμβατικά οχήματα.... είναι μόνο για 4x4, να έχετε λοιπόν κατά νου ότι ενδεχομένως θα γυρίσετε πίσω....
-Οι διαδρομές έχουν φτιαχτεί με τον AutodriveHellas που είχε τους περισσότερους παρακαμπτηρίους δρόμους
-Της Αγίας Τριάδας έχει γίνει με την Ανάβαση (και στις 2 κατευθύνσεις) - θέλει λίγη προσοχή καθώς ο δρόμος για 500m έχει χάλια ποιότητα με πολλές μικρές λακούβες επίτηδες για να περνάνε το δυνατόν λιγότερα αυτοκίνητα
-Στο Σείριο έχει γίνει με τον CityNavigatorΓια διευκρινήσεις και περισσότερες πληροφορίες, εδώ: www.mygarminsatnav.net --> Routes: Παράκαμψη διοδίων Εθνικού Δικτύου Ελλάδας
Επίσης σε μορφή χάρτη (διάφανου img) για GPS Garmin, εδώ: www.mygarminsatnav.net --> Χάρτης: Παράκαμψη διοδίων Εθνικού Δικτύου Ελλάδας
Καλούς ανέξοδους δρόμους να έχουμε
**----------------- και σε pois για Garmin & Destinator ---------------------- **
https://maps.google.com/maps?q=https:%2 ... 72&t=h&z=7Για Garmin θα τα βρείτε εδώ: ```
http://rapidshare.com/files/2807325075/Avoid_Tolls_pois_2013-09-07.rar> >Τα gpi αρχεία, είναι έτοιμα για να τα βάλετε κατευθείαν μέσα στο φάκελο 'poi' του GPS σας, ώστε να μην μπλέκετε με το Poiloader. > >Για διευκρινήσεις και περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις Garmin συσκευές, εδώ: [pois: Παράκαμψη διοδίων Εθνικού Δικτύου Ελλάδας](http://www.mygarminsatnav.net/t236-topic#261) > >Είναι η αρχή και το τέλος από τις διαδρομές που είχα φτιάξει, καθώς και κάποια σημεία στο μέσον, αφού το GPS σε κάποιες περιπτώσεις, δεν δημιουργούσε την αναμενόμενη διαδρομή αποφυγής. > >Όλες οι διαδρομές, τεσταρίστηκαν μία-μία αρχικά στο PC και κατόπιν στο GPS μου (Nuvi1490) με ενεργοποιημένη την αποφυγή των δρόμων με διόδια στις ρυθμίσεις και είτε με ταχύτερο χρόνο, είτε με συντομότερη απόσταση στις προτιμήσεις πορείας >![](http://i.imgur.com/ItCdvpI.jpg) > >Η ονομασία των pois έχουν κωδικό μπροστά ASxxxxx & SAxxxxx που σημαίνουν **A**thens**S**allonikaxxxxx & **S**allonika**A**thensxxxxx αντίστοιχα (δεν έβαλα AvoidTollAthensSallonikaxxxxx λόγω των πολλών Α που θα είχα) > >Η αρίθμησή τους έγινε με κριτήριο πως κινήστε... Δηλαδή 01-02-03.... από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστοιχα 01-02-03..... από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα > >Η επιλογή της κωδικοποίησης των pois, έγινε κατόπιν πολλών τεστ, ώστε να επιλεγεί η πιο ευδιάκριτη και ταυτόχρονα να καταλαβαίνει κάποιος και ποια 'κατεύθυνση' Athens-Sallonika αφορά > >**Για MLS Destinator** θα τα βρείτε εδώ: ``` http://rapidshare.com/files/3081240567/Avoid_Tolls_MLS_Destinator_pois_2013-09-07.rar
Αντιγράφω κάποιες οδηγίες για το πως θα τα βάλετε:
How to install speedcam files in Destinator
I have been asked this question several times, since I posted some links here.
Honestly I don't know. I know nothing about Destinator. So I searched a bit and came up with this:Download and install Microsoft Active Sync.
Download pois and unzip it.
Turn on the device and then connect it to your computer using the supplied USB cable. Once the device is detected by your computer, a green icon appears at the bottom of your screen and a window opens: 'Definition of a Partnership',always answer 'NO ', then click Next. Click on 'Tools'then 'Explore device', then open the following folder: 'Resident Flash / DestinatorApps / Destinator / User Data / Favorites' and copy the files in the folder Radar. A message appears, click 'OK'. The pois are installed, close all open files, disconnect the device and press reset with the stylus. To activate the pois, go to navigation and menu 'Favorites'. Press the small square before the name of the poi, it turns green. Go to 'Tools', 'Settings'and set the alert distance.> >Για τους υπόλοιπους χρήστες GPS, ένα καλό πρόγραμμα για μετατροπή μορφών pois είναι το ITN Converter Κάποιες μικροβελτιώσεις που μιας και ασχολήθηκες τόσο πολύ βάλτες να είναι ακόμη καλύτερο. Αφορά τα διόδια της τραγάνας και στο ανέβασμα και στο κατέβασμα. Στην Διαδρομή για Αθήνα έχεις βάλει ότι η παράκαμψη ξεκινάει από την έξοδο της Αταλάντης. Μπορεί κάποιος να μπει πιο κάτω μετά την έξοδο από το βενζινάδικο της Revoil έχει και ένα τεράστιο μάτριξ με τις τιμές αποκλείεται να το χάσει κάποιος. Λίγο προσοχή πως θα μπεις στον παράδρομο είναι διπλής κατεύθυνσης. Ομοίως και στην διαδρομή για Θεσ/νικη. Η παράκαμψη ξεκινάει κανονικά αλλά υπάρχει τρόπος να μπει κανείς κανα 2 χιλιόμετρα πιο νωρίς στον αυτοκινητόδρομο. Μετά την Τραγάνα και αφού ο παράδρομος κινείται παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο έχει ένα κλειστό βενζινάδικο ΕΚΟ στα αριστερά. Ακριβώς πριν το βενζινάδικο έχει και έναν μικρό δρόμο. Τον ακολουθούμε στρίβωντας αριστερά και σε λίγα μέτρα φτάνουμε σε διασταύρωση. Κάνουμε δεξιά και βγαίνουμε σε γέφυρα που διασχίζει κάθετα την εθνική. Μόλις την περάσουμε την γέφυρα στην πρώτη διασταύρωση κάνουμε δεξιά για λίγα μέτρα και διασταυρονώμαστε με τον απέναντι παράδρομο. Κάνουμε αριστερά δλδ κινούμαστε στον παράδρομο πάλι προς Αθήνα και σε λίγα μέτρα συναντάμε ένα βενζινάδικο ΕΚΟ ακριβώς από το απέναντι που όπως είπα είναι κλειστό. Μπαίνουμε στην εθνική από το βενζινάδικο περίπου 2,5 κμ πιο νωρίς από την έξοδο. Η όλη διαδρομή που περιέγραψα είναι πολύ σύντομη και εύκολη και έχει και ταμπέλες σε καναδυο διασταυρώσεις για τα μάρμαρα φωνιά που ουσιαστικά είναι στον παράδρομο που ξαναμπαίνουμε στην εθνική μερικά χιλιόμετρα πιο πάνω από το βενζινάδικο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Που ειναι το θεμα για την παρακαμψη των διοδίων; Δε μπορω να το βρω ....και το θέλω......... ευχαριστώ !!!!!!!!!
Στην ίδια σελίδα ήταν .
Ευχαριστω !!!!!!!
Λοιπόν ..... πήγα όπως ειπα σε άλλο ποστ πηγα Ζαχάρω μεσω τριπολεως , 12,1 ευρώ διοδια , στον γυρισμό ήρθα μεσω Πάτρας , φυσικά χωρίς να πληρώσω διοδια!!!!!!! Αλλα ρωτώ: Πριν τα διοδια της Πατρας έκανα δεξιά προς Ριο και πήγα απο την παλιά εθνική , κάπου μετά από 20 περιπου χιλιόμετρα είδα μια πινακίδα (αλλα ήταν και νυχτα....) που ελεγε Αθηνα με διοδια ,ειχε όμως όντως διόδια ή οχι;;;; Διοτι εφτασα μεχρι Αιγιο (περιπου 40 χιλιομετρα) και πάλι είδα 2 πινακιδες , η μια έλεγε Αθηνα με διοδια και η άλλη Αθηνα χωρις διοδια!!!!!! Πηγα από αυτην που έλεγε με διοδια , αλλα ειχε κατι παλια διοδια εγκατελειμένα και φυσικά πήγα τζαμπα , εαν πήγαινα από την άλλη πινακιδα θα πήγαινα από τον παλιο δρομο έως κόρινθο πράγμα που δεν ήθελα καθόσον ήταν μεσανυχτα!!!! Η ερωτηση μου ειναι μηπως ηταν και η πρωτη πινακιδα ... ψαρωτική;; και δεν ειχε διοδια;;;; Ευχαριστώ!!!!!!!!!!! Μετα φυσικά από κορινθο πήγα από τον παλιό !!!!!! Κέρδος;;;;;;;;;;;; 3,2 + 3,2 = 6,4 ευρω -
Αν θυμαμαι καλα γιατι την εκανα καπου αρχες Αυγουστου την παραπανω παρακαμψη , μαλλον θα βγηκες στα Σελιανιτικα. Αν προχωραγες θα εφτανες Αιγιο, Διακοφτο (Κοραλι) κλπ. Στην Πατρων- Αθηνων δεν εχει πουθενα πλευρικα διοδια. Τα μονα διοδια ειναι Ελευσινα, Ζευγολατιο και Ριο (προς το παρον γιατι ενα αρθρο αλλα ελεγε ). Νομιζω ο Νονος ειχε αναφερει οτι υπαρχει πιο συντομη εξοδος στην Κορινθου- Πατρων απο το να φτανεις μεχρι τα Σελιανιτικα. Ειναι λιγο... βαρετη...
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Αν θυμαμαι καλα γιατι την εκανα καπου αρχες Αυγουστου την παραπανω παρακαμψη , μαλλον θα βγηκες στα Σελιανιτικα. Αν προχωραγες θα εφτανες Αιγιο, Διακοφτο (Κοραλι) κλπ. Στην Πατρων- Αθηνων δεν εχει πουθενα πλευρικα διοδια. Τα μονα διοδια ειναι Ελευσινα, Ζευγολατιο και Ριο (προς το παρον γιατι ενα αρθρο αλλα ελεγε ). Νομιζω ο Νονος ειχε αναφερει οτι υπαρχει πιο συντομη εξοδος στην Κορινθου- Πατρων απο το να φτανεις μεχρι τα Σελιανιτικα. Ειναι λιγο... βαρετη...πλευρικα διοδια στην αθηνων πατρων εχει στη νεα περαμο στην κατευθυνση προς κορινθο και στους αγιους θεοδωρους και στις δυο κατευθυνσεις
-
επιδη το ιδιο θεμα ειχε και ο πατερας μου και επιδη εχασε την εξοδο που ειναι στο 20χλμ απο την παλια εθνικη και πηγε απο το αιγιο και βγηκε ...η πινακιδα ειναι ΨΑΡΩΤΙΚΟΤΑΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΔΙΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ.απλα ενωει οτι μπενεις στην Ν.Ε.Ο οπου παρακατω θα εχει...
εγω πλεων εχω κανει προσφατα την παρακαμψη και ζευγολατιου και ριου και εχω να πω οτι αξιζει με 1000...απλα λιγο προσοχη παραπανω την νυχτα δεν βλαπτει.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
επιδη το ιδιο θεμα ειχε και ο πατερας μου και επιδη εχασε την εξοδο που ειναι στο 20χλμ απο την παλια εθνικη και πηγε απο το αιγιο και βγηκε ...η πινακιδα ειναι ΨΑΡΩΤΙΚΟΤΑΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΔΙΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ.απλα ενωει οτι μπενεις στην Ν.Ε.Ο οπου παρακατω θα εχει...εγω πλεων εχω κανει προσφατα την παρακαμψη και ζευγολατιου και ριου και εχω να πω οτι αξιζει με 1000...απλα λιγο προσοχη παραπανω την νυχτα δεν βλαπτει.
Eχεις δικιο , ευχαριστώ !!!!!!!!! Ερχόμενος από Αθηνα για να γλυτωσω τα διοδια , πάλι βγαινω από εθνικη στα σελιανίτικα;;; ή αίγιο;;;;;;;;; !!!!!!!
-
Σελιανιτικα φανταζομαι...
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Ομοίως και στην διαδρομή για Θεσ/νικη. Η παράκαμψη ξεκινάει κανονικά αλλά υπάρχει τρόπος να μπει κανείς κανα 2 χιλιόμετρα πιο νωρίς στον αυτοκινητόδρομο. Μετά την Τραγάνα και αφού ο παράδρομος κινείται παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο έχει ένα κλειστό βενζινάδικο ΕΚΟ στα αριστερά. Ακριβώς πριν το βενζινάδικο έχει και έναν μικρό δρόμο. Τον ακολουθούμε στρίβωντας αριστερά και σε λίγα μέτρα φτάνουμε σε διασταύρωση. Κάνουμε δεξιά και βγαίνουμε σε γέφυρα που διασχίζει κάθετα την εθνική. Μόλις την περάσουμε την γέφυρα στην πρώτη διασταύρωση κάνουμε δεξιά για λίγα μέτρα και διασταυρονώμαστε με τον απέναντι παράδρομο. Κάνουμε αριστερά δλδ κινούμαστε στον παράδρομο πάλι προς Αθήνα και σε λίγα μέτρα συναντάμε ένα βενζινάδικο ΕΚΟ ακριβώς από το απέναντι που όπως είπα είναι κλειστό. Μπαίνουμε στην εθνική από το βενζινάδικο περίπου 2,5 κμ πιο νωρίς από την έξοδο. Η όλη διαδρομή που περιέγραψα είναι πολύ σύντομη και εύκολη και έχει και ταμπέλες σε καναδυο διασταυρώσεις για τα μάρμαρα φωνιά που ουσιαστικά είναι στον παράδρομο που ξαναμπαίνουμε στην εθνική μερικά χιλιόμετρα πιο πάνω από το βενζινάδικο.
Εννοείς αυτή την διαδρομή? http://goo.gl/maps/UPtT8
-
ναι ακριβώς για το ρεύμα από αθήνα προς θεσ/νικη. Στο ρεύμα για αθήνα αντί για τον κόμβο μπορείς να μπεις στον παράδρομο λίγο πιο κάτω από το βενζινάδικο της Revoil
-
Τι διλληματα ειναι αυτα βρε παιδι μου
http://www.protothema.gr/politics/artic ... eutes-an-/ -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
επιδη το ιδιο θεμα ειχε και ο πατερας μου και επιδη εχασε την εξοδο που ειναι στο 20χλμ απο την παλια εθνικη και πηγε απο το αιγιο και βγηκε ...η πινακιδα ειναι ΨΑΡΩΤΙΚΟΤΑΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΔΙΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ.απλα ενωει οτι μπενεις στην Ν.Ε.Ο οπου παρακατω θα εχει...
εγω πλεων εχω κανει προσφατα την παρακαμψη και ζευγολατιου και ριου και εχω να πω οτι αξιζει με 1000...απλα λιγο προσοχη παραπανω την νυχτα δεν βλαπτει.
Eχεις δικιο , ευχαριστώ !!!!!!!!! Ερχόμενος από Αθηνα για να γλυτωσω τα διοδια , πάλι βγαινω από εθνικη στα σελιανίτικα;;; ή αίγιο;;;;;;;;; !!!!!!!
Ερχομενος απο αθηνα θα στριψεις δεξια στα διοδια της ελευσινας και θα ξαναμπεις στα μεγαρα.Τα διοδια του ζευγολατιου τα αποφευγεις βγαινοντας στην εξοδο αρχαια κορινθο και ξαναμπαινεις στο κιατο.Διοδια προς αθηνα εχει στο ριο που τα αποφευγεις βγαινοντας λιγο πριν απο αυτα ξαναμπαινεις στα σελιανιτικα.Τα διοδια του ισθμου τα αποφευγεις βγαινοντας στην εξοδο επιδαυρο,λουτρακι.Ξαναμπαινεις στην εθνικη στην κινεττα
Καλησπέρα,
μπορεί κάποιος να δώσει ακριβείς οδηγίες για την παράκαμψη στην Πελασγία; Είδα τον δρόμο φρεσκοστρωμένο στα αριστερά μου. Δοκίμασα κάτι σήμερα επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη αλλά δεν ήμουν τυχερός.
Επίσης η έξοδος στην Σκοτίνα είναι κλειστή (εκεί που ήξερα εγώ, ελάχιστα πριν το ΣΕΑ Σκοτίνας) προς βόρεια. Έχουν κλείσει τον δρόμο και τον σκάψαν κιόλας.
Σας ευχαριστώ για την βοήθειαΠρος θεσσαλονικη βγαινεις στην εξοδο για ραχες και ξαναμπαινεις στους αγιους θεοδωρους μια και η εισοδος της γλυφας ειναι κλειστη μιας και φτιαχνονται πλευρικα διοδια.Ομοιως και προς αθηνα βγαινεις στους αγιους θεοδωρους και μπαινεις στις ραχες
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...