-
Ε ναι, 2 site χρειάζονται http://maps.google.com και http://index.pois.gr/ για τη θέση των διοδίων και απλά ρωτάς το maps να βρει διαδρομή που δε περνάει από τα διόδια (χειροκίνητα όχι με την επιλογή που δίνει) με ένα δύο πειραματισμούς. Είναι και πιο απλό οπτικά από το να διαβάζεις σε κείμενο οδηγίες και επίσης έχεις και εκτίμηση παραπάνω χρόνου και αν συμφέρει συνολικά. Μόνο αν δεν είναι ενήμερο το maps σε κάποιο δρόμο έχει νόημα κάποιες ειδικές οδηγίες που δε τις ξέρουν πολλοί. Έτσι βρήκα και τη παράκαμψη του ζευγολατιού πρόσφατα με αυτά και γενικά για όλη τη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα πιο παλιά.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Θέλω να παω προς Πολυδένδρι από Εθνική οδό.
Πού πρέπει να στρίψω για να αποφύγω τα διόδια εις τα Κιούρκα;Απο Αθήνα θα πρέπει να βγείς απο Αγ. Στέφανο
-
Ο χρήστης Commissar έγραψε:
Για τα διόδια Μουσθένης στην Καβάλα ο λόγος
http://goo.gl/maps/BKQGjΘα ναι τόσο εύκολη η παράκαμψη όσο φαίνεται εδώ? Αν και πολύ νωρίς την έκανε κανείς?
Την εκανα σημερα αλλα με μια μικρη αλλαγη.Με βαση αυτο που βλεπω νομιζω οτι πρεπει να στριψα πιο νωρις,αμεσως μετα τον Χρυσανθιδη και καποια στιγμη βγηκα στο δρομο που δειχνει η μπλε γραμμη.Ρωτησα και εναν ντοπιο και αφου μου ειπε οτι παω καλα,συνεχισα!Τλκ παρολο που περνουσα πρωτη φορα απο αυτα τα μερη ηταν πανευκολο.Αξιζει και με το παραπανω η παρακαμψη.
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Θέλω να παω προς Πολυδένδρι από Εθνική οδό.
Πού πρέπει να στρίψω για να αποφύγω τα διόδια εις τα Κιούρκα;Απο Αθήνα θα πρέπει να βγείς απο Αγ. Στέφανο
+1
και μολις βγεις στο φαναρι κανεις αριστερα στα goodys και πιανεις τον παραδρομο. -
Ο χρήστης antonisczt έγραψε:
Για τα διόδια Μουσθένης στην Καβάλα ο λόγος
http://goo.gl/maps/BKQGjΘα ναι τόσο εύκολη η παράκαμψη όσο φαίνεται εδώ? Αν και πολύ νωρίς την έκανε κανείς?
Την εκανα σημερα αλλα με μια μικρη αλλαγη.Με βαση αυτο που βλεπω νομιζω οτι πρεπει να στριψα πιο νωρις,αμεσως μετα τον Χρυσανθιδη και καποια στιγμη βγηκα στο δρομο που δειχνει η μπλε γραμμη.Ρωτησα και εναν ντοπιο και αφου μου ειπε οτι παω καλα,συνεχισα!Τλκ παρολο που περνουσα πρωτη φορα απο αυτα τα μερη ηταν πανευκολο.Αξιζει και με το παραπανω η παρακαμψη.
Και γυρνωντας σημερα απο Ξανθη και το αναποδο της παρακαμψης.Αξιζει.
-
Εκανα και εγώ την παράκαμψη που σημείωσα παραπάνω. Οντως αξίζει και με το παραπάνω. Κάτι ακούγεται βέβαια για πλευρικά σε εξόδους Μουσθενης και Εξοχής. Τότε θα χτυπάμε παραλιακή
-
Καλημέρα κι από μένα!
Καινούριος στο forum, γράφτηκα μετά από έναν έντονο εκνευρισμό χθες το βράδυ!
Δεν ξέρω ποιος μ@****ς ή ποιοι μ@***ες είναι υπεύθυνοι για να τους 'στολίσω' κατευθείαν:
Βρέθηκα χθες σ' ένα γάμο στον Πλαταμώνα. 3 διόδια από Θεσσαλονίκη! 5,40€!
Επιστροφή μετά το γάμο και έξοδος για Σκοτίνα, λίγο μετά τα διόδια, για το γλέντι.
Κατά την επιστροφή για το σπίτι, **πάλι διόδια στην είσοδο της Εθνικής!
**
Σύνολο διοδίων: 6,60€!!!
Αναλογίστηκε ο κάθε 'καραγκιόζης' 'υπεύθυνος' πόση ζημιά κάνουν τέτοιες πρακτικές στο μοναδικό εισόδημα της χώρας μας, τον τουρισμό;
Ίσως να υπάρχει κάποια 'δαιδαλώδης' διαδρομή για όσους ξέρουν την περιοχή.
Ο ανυποψίαστος επισκέπτης - τουρίστας όμως την 'πατάει' και φυσικά ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του! -
Οι σταθμοί που λες υπάρχουν πάνω από χρόνο εκεί και λειτουργούν από την αρχή του έτους αν δεν κάνω λάθος. Έπρεπε να συνεχίσεις και να μπεις στην είσοδο του λιτοχώρου.
Άσχετο, αλλά έχει ξεκινήσει η κάθοδος των Μακεδόνων ( ) προς τις παραλίες της Κατερίνης και φαντάζομαι θα αυξηθούν οι καθυστερήσεις στη συγκεκριμένη παράκαμψη.
Επίσης στην παράκαμψη του πυργετού ασφαλτοστρώνουν κάποια κομμάτια. -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Εάν είναι για να παρακάμψουμε διόδια των 2-3 ευρώ να ψάχνουμε εγκαταλελειμμένες γέφυρες, αναχώματα, χωματόδρομους ερπύστριες τότε χάνει κάθε νόημα η παράκαμψη διοδίων…γι αυτους που το κανουν καθε μερα ειναι λεφτα.χωματοδρομος ειναι πριν και μετα την γεφυρα και μονο.
Τώρα, τι τους λες? Ούτε μία αναφορά....
http://olympia.gr/2013/04/15/α�% ... %B1%CF%82/
ΜΗΠΩΣ κλέψανε τις διαδρομές και φτιάξαν άρθρο?
Αυτό με την παράκαμψη Πελασγίας για χωματόδρομο κλπα, εύχομαι να μην είναι ο δρόμος που περνά μέσα απο κάτι
ελιές , χωράφια με κάτι νερόλακκους μόνο για ΚΤΜ του ISDE.Μόνο για 4κίνητο εκεί ή αυτοκίνητο με αρκετό ύψος απο το έδαφος.
Οτιδήποτε άλλο θα τα βρει σκούρα.παρακαμψη πελασγιας εννοει να βγεις απο την εθνικη στις ραχες και να ανεβεις στο χωριο πελασγια και να κατεβεις απο εκει για εθνικη.Ο παραδρομος που ζητησε ο γκλετσος εχει μεινει μονο το 1/4 για να ανοιχτει το υπεκα το σταματησε για περιβαλλοντικους λογους
τα link απο το youtube που εβαλα γιατι δεν φαινονται; Γιατί πρέπει να αφήσεις μόνο το κομμάτι μετά το http://www.youtube.com/watch?v= δηλ. όχι ολόκληρο το URL. Τα διόρθωσα [Mod]
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Επίσης στην παράκαμψη του πυργετού ασφαλτοστρώνουν κάποια κομμάτια.Την έκανα πριν 10 μέρες.
Το κομμάτι λίγο πριν ξαναβγείς στην εθνική (κατεβαίνοντας) είναι πραγματικό ΤΡΑΓΙΚΟ.
Χωρίς ίχνος υπερβολής είναι σαν χωματόδρομος σκαμμένος από τις μπόρες. -
Έτσι ακριβώς.
Πριν 3-4 μέρες που πέρασα έστρωναν το κομμάτι της καθόδου αλλά ήταν στην αρχή (προς τη μεριά του πλαταμώνα). Δεν ξέρω αν θα το στρώσουν μέχρι τέλος.
Επίσης τα έργα στα τούνελ των τεμπών βλέπω ότι προχωράνε. -
Εξαιρετικη παρακαμψη διοδιων .
Στο Μαλακασι αντι να συνεχισεις για Εγνατια στριβεις για Καταρα. Ανεβαινεις στα 1690 μετρα και στη συνεχεια κατεβαινεις για Μετσοβο. Κανεις 30 χλμ παραπανω κ καις 3-4 λιτρα περισσοτερο αλλα δεν δινεις στη Μνημονιακη Κυβερνηση το ποσο των 2.40€ που σου ζητουν ...
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΛΕΜΕ
-
απο το μετσοβο στα γρεβενα αν καταλαβα καλα οτι εννοεις ε;
δεν χρειαζεται να μπεις στην εγνατια πας κατευθειαν απο τον παλιο αν εννοεις οτι μπες βγες στην εγνατια δεν συμφερει.και γενικα οτι εχει να κανει παρακαμψη διοδιων που εχει τοσο μεγαλο αναβαση δεν συμφερει να γινεται -
Ο χρήστης kounoupis έγραψε:
απο το μετσοβο στα γρεβενα αν καταλαβα καλα οτι εννοεις ε;
δεν χρειαζεται να μπεις στην εγνατια πας κατευθειαν απο τον παλιο αν εννοεις οτι μπες βγες στην εγνατια δεν συμφερει.και γενικα οτι εχει να κανει παρακαμψη διοδιων που εχει τοσο μεγαλο αναβαση δεν συμφερει να γινεταιΜιλώ για το κομμάτι Μαλακάσι-Μέτσοβο.
-
επική μοτοστράτα ηρώων και αυτή (χλμ φρηκς, πού αλλού το έχετε δει αυτό γραμμένο; )
-
Από την πρώτη στιγμή που ο σουφλιάς παρέδωσε τους εθνικούς μας δρόμους στους μεγαλοεργολάβους, που τους λυμαίνονται λες και είναι τσιφλίκι τους, αδιαφορώντας αν κατασκευάσθηκαν στο σύνολό τους με δικά μας χρήματα, ξεκίνησα να μην πληρώνω διόδια περνώντας με 'τσαμπουκά' από όλους τους σταθμούς διοδίων (μετωπικούς & παράπλευρους).
Να σημειώσω εδώ ότι κάνω πολλλά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο, για προσωπικούς αλλά κυρίως για επαγγελματικούς λόγους.
Όμως στη συνέχεια, από την μία ο νόμος βορίδη που στην ουσία 'ποινικοποιεί' την μη πληρωμή διοδίων και από την άλλη η ψυχική κούραση που δημιουργήθηκε από τους συνεχείς διαπληκτισμούς, μου έδωσαν το έναυσμα να ψάξω με κάθε δυνατό τρόπο, για να βρώ τις καλύτερες και συντομότερες παρακάμψεις των σταθμών διοδίων που υπάρχουν στον Π.Α.Θ.Ε., έτσι ώστε να συνεχίσω να κινούμαι χωρίς διόδια και παράλληλα να διατηρώ την ψυχική μου ηρεμία, νοιώθοντας επιπρόσθετα ηθική ικανοποίηση.
Έχω λοιπόν δημιουργήσει για το IGO και το DESTINATOR τις διαδρομές, Αθήνα-Λαμία-Λάρισα-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, Αθήνα-Τρίπολη και Αθήνα-Βέλο Κορινθίας-Πάτρα και αντίστροφα, που καθοδηγούν τον οδηγό σε όλη την διαδρομή και τον κατευθύνουν με ακρίβεια στις παρακάμψεις.
Όλες οι διαδρομές και στα δύο προγράμματα, έχουν δοκιμασθεί πολλές φορές τους τελευταίους 20 μήνες, μετά από δεκάδες ταξίδια που ήταν απαραίτητα για να διορθωθούν επιτόπου τα λάθη και οι μικροατέλειες της κάθε παράκαμψης, με αποτέλεσμα τώρα να δουλεύουν άψογα..
Όποιος φίλος του forum έχει συσκευή GPS που «τρέχει» τα προγράμματα IGO ή DESTINATOR και θέλει να γλυτώνει χρήματα στα ταξίδια του, ας μου στείλει μήνυμα στο e-mail : tollisdiodios@gmail.com ή στο τηλ. 6955244415. -
Καλης ήρθες τόλη στο παρεάκι μας.
Τι είναι αυτό το gps; Πες μας περισσότερα. -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
επική μοτοστράτα ηρώων και αυτή (χλμ φρηκς, πού αλλού το έχετε δει αυτό γραμμένο; )Στο Μπράλλο σε τοιχείο στο ρεύμα καθόδου περίπου στα μισά της διαδρομής.
-
σ'ωραίος!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Εξαιρετικη παρακαμψη διοδιων .Στο Μαλακασι αντι να συνεχισεις για Εγνατια στριβεις για Καταρα. Ανεβαινεις στα 1690 μετρα και στη συνεχεια κατεβαινεις για Μετσοβο. Κανεις 30 χλμ παραπανω κ καις 3-4 λιτρα περισσοτερο αλλα δεν δινεις στη Μνημονιακη Κυβερνηση το ποσο των 2.40€ που σου ζητουν ...
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΛΕΜΕ
Σωστα το ειδες. Δεν γλυτωνεις τιποτα σχεδον απο διοδια αλλα η διαδρομη σε αποζημιωνει με το παραπανω.
Μιλαμε μονο για το καλοκαιρι γιατι το χειμωνα λεγεται .. καταρα. Θυμαμαι οτι ειχε κατι κοψιματα κ λακουβες ο δρομος και θελει λιγο προσοχη.
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...