-
αν εχεις πιτσιρικι(α) στο αυτοκινητο θα ταλαιπωρηθεις απο τον Δομοκο.
Εχει πολλες στροφες
η διαφορα ειναι 35 χιλιομετρα, αλλα ο δρομος 'δυσκολος', τωρα καλοκαιριατικα με τα διαφορα αγροτικα μηχανηματα να κυκλοφορουν και να μπαινοβγαινουν στο δρομο θα ελεγα να την αποφυγεις.επισης για τον ιδιο λογο προσοχη και στην παρακαμψη Μοσχοχωριου
Η Λεπτοκαρυα λειτουργει οπως τον τελευταιο καιρο.
προχθες σταματησα μπροστα στο κουβουκλιο γιατι ειχα εναν μπροσττα που τον πηγαινα κορναροντας πο την αερογεφυρα και η κοπελα με χαιρετησε και μου ευχηθηκε 'καλο ταξιδι'.
-
Παρακαμψη Μαλγάρων;; Αξίζει;
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Παρακαμψη Μαλγάρων;; Αξίζει;Αν έχεις χρόνο και θες να πάρεις κανά καφέ ή καμιά τυρόπιτα, αξίζει.
-
10' χανεις.
αν δεν εχει κινηση ισως και λιγο λιγοτερο.τωρα που βρηκα απο που θα παιρνω φρεντο εσπρεσσο, θα πηγαινω συνεχεια απο εκει.
με τα λ7 που γλυτωνω απο τα διοδια παιρν εναν καφε, ενα μεγαλο μπουκαλι νερο και μου περισευουν και κατι ψιλα...παλαιοτερα εβαζα και βενζινη απο το μεγαλο Σελλ στην εξοδο της Χαλαστρας
-
Η παράκαμψη των Μαλγάρων είναι ανάλογα με την όρεξη, θέλει υπομονή και εξαρτάται από την ώρα. Κυριακή βράδυ προς Θεσσαλονίκη τα διόδια έχουν πολλή κίνηση, οπότε συμφέρει και χρονικά. Διαφορετικά, είναι αρκετά μεγάλος κύκλος, έχει πολλές λακκούβες και περνάς μέσα από 3 μεγάλους οικισμούς με όλη την κίνηση. Επιπλέον έχεις και τη συγκομιδή του ρυζιού (τρακτέρ που κουβαλάν άλλα τρακτέρ), του καλαμποκιού, κλπ
-
Σημερα εκανα προς Θεσσαλονίκη 11'. Προς Κατερίνη κάνεις 1' λιγότερο. Αρα χανεις ΤΟ ΠΟΛΥ 3-5' αναλόγως με την ουρά στα διόδια. Αν κανουμε και λίγο Βεϊζάνη ισοδυναμει με εργασία 5000 το μήνα
-
Εγώ αυτή την παράκαμψη ευλαβικά δεν την κάνω παρ'ότι αντιρρησίας συνείδησης, γιατί βλέπω όλα τα Φ/Β της εταιρίας και μου θυμίζει (συνήθως Κυριακές) τι μέρα είναι αύριο
και είναι Δευτέρα.
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Για να πάω Λουτράκι λογικά περνάω απ' τα διόδια της Ελευσίνας. Αν μπω απ' την παράκαμψη που έχει ακριβώς δίπλα απ' τα διόδια και πάω όλο ευθεία βγαίνω στο Λουτράκι? στο γυρισμό ξέρω πως βγαίνω, δεν ξέρω στο πήγαινεεχεις 2 επιλογες να πας απο τον παραδρομο(δεξια με το αποφυγεις τα διοδια ελευσινας) μεχρι νεα περαμο,περνας την εισοδο για νεα περαμο εχει διοδια εκει και ξανα παραδρομο και μπαινεις στα μεγαρα.η αλλη επιλογη ειναι να πας απο την παλια εθνικη μεσα απο τους οικισμους.
Τελικά, ΣΗΜΕΡΑ, πού συμφέρει;
Σίγουρα στην Κορίνθου-Πατρών. Ειδικά όταν έρχεσαι από Πάτρα, αν πας από την παλιά για να παρακάμψεις τα διόδια του Ριο, βγαίνεις στον κόμβο του Λόγγου, 17 χλμ πιο κει, χάνοντας ελάχιστο χρόνο (ούτε 5 λεπτά δεν θα είναι...), αφού στην 'νέα' εθνική εκεί έχει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Τα ίδια και στα διόδια του Ζευγολατιού, όταν πας προς Πάτρα, μπαίνεις ουσιαστικά στην Κόρινθο και βγαίνεις στο Κιάτο. Εκεί χάνεις κάνα 10 λεπτο, αλλά και πάλι, με τα διόδια στα 3.10€ συμφέρει.
Άσε που είναι και ωραία η διαδρομή δίπλα στην θάλασσα!Αυτά τα δύο διόδια, θα συμβούλευα όλους να τα παρακάμπτουν, γιατί είναι πραγματικά ντροπή να τα πληρώσεις, αφού ο δρόμος έχει γίνει χάλι μαύρο και το να εισπράττεις διόδια για κάτι τέτοιο, είναι το λιγότερο ανήθικο (και μάλλον και παράνομο...).
17; 25 ειναι η παρακαμψη των διοδιων του ριου.Του ζευγολατιου δεν μπαινεις στην κορινθο.Βγαινεις στην εξοδο αρχαια κορινθος και μπορεις να μπεις στα mcdonalds μεσα
Τα διοδια αγιων θεοδωρων λειτουργουνε ολη μερα;η πρεπει να παω απο κινετα για να αποφυγω τα διοδια του ισθμου;
-
' Τα διοδια αγιων θεοδωρων λειτουργουνε ολη μερα;η πρεπει να παω απο κινετα για να αποφυγω τα διοδια του ισθμου; '
Μπαινεις απο Κινετα, τα διοδια Αγιων Θεοδωρων όποτε εχω περασει, ειδα οτι λειτουργουσαν.
Η παρακαμψη αυτη συστηνεται χειμωνα-καλοκαιρι: ειναι ωραια διαδρομη και βγαζεις και 3.20ευρω, διαφορά σε χρονο 10' (τι σημασια εχει πλεον ο χρονος ???)
-
Αθηνα- Κομοτηνη σημερα και παρεκαμψα διοδια Θηβας, Μοσχοχωριου και Λεπτοκαρυας
Για το Μοσχοχωρι, ταλαιπωρηθηκα (παλι ) διοτι καποια στιγμη στον παραδρομο, βγαινει μπροστα μου ενα αγροτικο μηχανημα το οποια επιανε και τις 2 λωριδες! Μετα στο τελος παλι μπερδευτηκα στον κομβο και νομιζα οτι πηγαινα προς Αθηνα ενω τελικα πηγαινα σωστα και κει εχασα κανα δεκαλεπτο
Επισης της Λεπτοκαρυας, μακραν η ευκολοτερη παρακαμψη! Βγαινω στο χωρισμα πριν ξαναγινει καλος ο δρομος, λεω θα παω κι ελπιζω να μη χαθω... Ηταν τοσο ευκολη κι οταν εφτασα στον κομβο της Λεπτοκαρυας, αρχισα να πανηγυριζω... μεχρι που ειδα τα πλευρικα διοδια και ξενερωσα.. Φτανω εκει, κι εκει που ετοιμαζομαι να δωσω το 3€, μου λεει ο τυπος, 'περνατε ελευθερα!'
Τα της Πελασγιας δεν προκειται να τα αποφυγω διοτι εκει εργαζεται μια milfιτσα με Fiesta σαν και το δικο μου (και μου ειχε μιλησει καποτε! )
-
Ναι ρε φόκουσμαν, το έχουμε πει τα αμάξια περνάνε τζαμπέ. Κρατάνε απλά πινακίδα και σε αφήνουν να περάσεις. Τα φορτηγά έχω την εντύπωση πληρώνουν μόνο
-
Ναι. Η πινακίδα με τις τιμές δείχνει μόνο αντίτιμο για τα φορτηγά. Όχι για τ' αμάξια.
Focusman91 και στον Πυργετό είναι πολύ εύκολο να τα αποφύγεις (δες τις προηγούμενες σελίδες). -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Ναι ρε φόκουσμαν, το έχουμε πει τα αμάξια περνάνε τζαμπέ. Κρατάνε απλά πινακίδα και σε αφήνουν να περάσεις.Γιατί κρατάνε πινακίδα;
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Ναι ρε φόκουσμαν, το έχουμε πει τα αμάξια περνάνε τζαμπέ. Κρατάνε απλά πινακίδα και σε αφήνουν να περάσεις.
Γιατί κρατάνε πινακίδα;
+1
-
Ο διοδιατζής είναι ξάδερφος του Thaliarque και ενημερώνει το σχετικό τοπικό
Για πείτε ιδέες; Αναδρομική χρέωση στο επόμενο εκκαθαριστικό;
-
Μας φακελώνουν. Ξεκίνησαν με την καταγραφή πινακίδων, θα συνεχίσουν με τις νέες ταυτότητες τύπου πιστωτικής και στο τέλος θα μας εμφυτεύσουν τσιπ!
-
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Αυτα και αλλα πολλα στο 2310 521010.
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Ναι ρε φόκουσμαν, το έχουμε πει τα αμάξια περνάνε τζαμπέ. Κρατάνε απλά πινακίδα και σε αφήνουν να περάσεις.
Γιατί κρατάνε πινακίδα;
+1
To ρώτησα μία φορά σε έναν υπάλληλο και μου απάντησε: «τίποτα, τίποτα είναι τυπικό για εσάς, απλώς μετράμε…». Βέβαια άλλο μετράω ή καταγράφω κατηγορία οχήματος και άλλο πινακίδες. Σε κάθε περίπτωση από τότε που άρχισαν να καταγράφουν πινακίδα έχω περάσει (και καταγραφεί) περισσότερες από 70 φορές, χωρίς κάτι μέχρι στιγμής…
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Αθηνα- Κομοτηνη σημερα και παρεκαμψα διοδια Θηβας, Μοσχοχωριου και ΛεπτοκαρυαςΓια το Μοσχοχωρι, ταλαιπωρηθηκα (παλι ) διοτι καποια στιγμη στον παραδρομο, βγαινει μπροστα μου ενα αγροτικο μηχανημα το οποια επιανε και τις 2 λωριδες!
Για τον λόγο αυτό ακριβώς υπάρχουν οι παράδρομοι της εθνικής.
Μετα στο τελος παλι μπερδευτηκα στον κομβο και νομιζα οτι πηγαινα προς Αθηνα ενω τελικα πηγαινα σωστα και κει εχασα κανα δεκαλεπτοΕπισης της Λεπτοκαρυας, μακραν η ευκολοτερη παρακαμψη! Βγαινω στο χωρισμα πριν ξαναγινει καλος ο δρομος, λεω θα παω κι ελπιζω να μη χαθω... Ηταν τοσο ευκολη κι οταν εφτασα στον κομβο της Λεπτοκαρυας, αρχισα να πανηγυριζω... μεχρι που ειδα τα πλευρικα διοδια και ξενερωσα.. Φτανω εκει, κι εκει που ετοιμαζομαι να δωσω το 3€, μου λεει ο τυπος, 'περνατε ελευθερα!'
Η παράκαμψη του Μοσχοχωρίου είναι πιο εύκολη από αυτή της Λεπτοκαρυάς, με τη διαφορά της απόστασης (είναι περίπου 16χλμ). Και εννοώ πιο εύκολη, γιατί έχει πινακίδες με σαφή σήμανση και περνάς πάντα από κανονικό δρόμο με άσφαλτο και σήμανση, ενώ μπαίνεις και βγαίνεις μόνο από επίσημους κανονικούς κόμβους κι όχι από χωματόδρομο-παραείσοδο, όπως π.χ. στην Λεπτοκαρυά, είσοδος στην ΠΑΘΕ με κατεύθυνση Λάρισα.
Απορώ πως μπερδεύτηκες καθώς και στους 2 κόμβους Νίκαιας-Κιλελέρ έχει πράσινες πινακίδες με σαφή σήμανση.
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...