-
Ο χρήστης greatst έγραψε:
Τελικά το έχει κανείς το Insight να μας πει τις εντυπώσεις του;Yποθέτω ότι αν αρχίσω να αραδιάζω εντυπώσεις 2 χρόνια (και 60Κ μετά) μετά θα γίνει πολύ βαρετό
-
Για εγκυκλοπαιδικους λογους, σαφως και οχι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για εγκυκλοπαιδικους λογους, σαφως και οχιOK τοτεσές
3 χρόνια στην κατοχή μου, κοντά 60Κ στο δρόμο.
Προβλήματα ούτε ένα. Ή μάλλον ένα, αυτό του ταπετσέρη που έκανε (λόγω λάθους του) τους καπλαμάδες και στις 4 πόρτες να σκάσουνε πάνω στα κουμπώματά τους. Ο Σαρακάκης σε συννενόηση με τον εδώ τοπικό μου τα αλλάξανε (2500 ευρά κόστος) δίχως σχόλια και αμεσότατα.
Πολύ καλή και άνετη καμπίνα για 4 και όοοολα τα μπαγκάζια τους. Επιτέλους (μετά 13 αυτοκίνητα), έχω πορμπαγκάζ της προκοπής!
Άνετο ταξείδι, άνετο και μέσα στην πόλη παρόλο τον όγκο του. Καλά κρατήματα (ε, βοηθάνε και τα συστήματα που φοράει όπως το VSA).
Μέγιστη αυτονομία (που έχω δει κοντά στα 930km με ένα τεπόζιτο (40λιτ) και οδηγώντας παππουδίστικά. Με σκίσιμο και επιλογέα στο S(port) περίπου 550km. Ελαστικά μια πάνω από τα μαμίσια (195 από 185, ίδια ζάντα).
Μου σώζει περίπου 1000€ βενζίνες το χρόνο (ναι, κάνω αρκετά χλμ λόγω ενασχόλησης με πολλά).Τι δε μου αρέσει; Μάλλον θα ήθελα μεγαλύτερη πίσω μπαταρία (στο ΙΜΑ). Σκεφτόμουνα για καταφυγή σε λύση τύπου PHEV αλλά το κόστος είναι μεγάλο και απόσβεση θα έκανα μετά 6-7 χρόνια. Οπότε άκυρο.
Λάδια κάθε 10-15Κ (ανάλογα με την ένδειξη στο ΜΙD μείον κάποια ψυχολογικά χλμ, αλλαγή στα λάδια-φίλτρο CVT κάθε 20Κ (όπως συνιστά ο Ιάπωνας μηχανικός που το έφτιαξε και όχι κάθε 40Κ που γράφει το Ελληνικό manual).
Ένας πολύ ευχαριστημένος κάτοχος Honda Hybrid. -
@ Εχετλαίος
Σύμφωνα με αυτό:
http://www.hondafitjazz.com/manual/A00/ ... BAT05.HTML
μιλά για 40,000 km για severe και 80,000 km για normal. (2 ή 4 χρόνια)
Πολύ θετικά αυτά που λες πάντως.
-
Βρε Χρήστο, άσε τι λέγει ο κάθε άσχετος χαρτογιακάς του μάρκετινγκ (διότι, πως να το κάνουμε, προσθέτει πρεστίζ στο ίματζ της εταιρείας να λες ότι 'εμένα το αμάξι που φτιάχνω αλλάζει μονάχα μια κάθε 80Κ λάδια στο αυτόματο κιβώτιο' ) και δες τι γράφει ο μηχανικός που έφτιαξε το αμάξι:
http://asia.vtec.net/Reviews/2GInsight/index.html
Δηλαδή: 'it was also highlighted that it is crucial to replace the oil once every 20,000km. '
Αλλαγή λαδιών CVT κάθε 20Κ και μόνον. Από εκεί και πέρα, προφανώς, κάνει ο καθένας ότι γουστάρει.Πάντως, ναι, ένα τέτοιο αμάξι το αγοράζεις βασικά για την αυτονομία του.
Και εγώ, όταν δεν προσέχω στην εξοικονόμηση βενζίνης, αν δε γράψει τουλάχιστον 700-750χλμ το τεπόζιτο δεν πάω να γεμίσω. -
Πόσο κοστιζουν τα λαδια του cvt?
-
100€
-
Ο χρήστης typhoonx έγραψε:
100€58€ (με τα μεταφορικά μέσα από Σινγκαπούρη).
-
Ο χρήστης Εχετλαίος έγραψε:
Βρε Χρήστο, άσε τι λέγει ο κάθε άσχετος χαρτογιακάς του μάρκετινγκ (διότι, πως να το κάνουμε, προσθέτει πρεστίζ στο ίματζ της εταιρείας να λες ότι 'εμένα το αμάξι που φτιάχνω αλλάζει μονάχα μια κάθε 80Κ λάδια στο αυτόματο κιβώτιο' ) και δες τι γράφει ο μηχανικός που έφτιαξε το αμάξι:
http://asia.vtec.net/Reviews/2GInsight/index.html
Δηλαδή: 'it was also highlighted that it is crucial to replace the oil once every 20,000km. '
Αλλαγή λαδιών CVT κάθε 20Κ και μόνον. Από εκεί και πέρα, προφανώς, κάνει ο καθένας ότι γουστάρει.Πάντως, ναι, ένα τέτοιο αμάξι το αγοράζεις βασικά για την αυτονομία του.
Και εγώ, όταν δεν προσέχω στην εξοικονόμηση βενζίνης, αν δε γράψει τουλάχιστον 700-750χλμ το τεπόζιτο δεν πάω να γεμίσω.Η αξιοπιστία ενός blog καθορίζεται και από αυτά που λέει. Συγνώμη αλλά...
*From the perspective of R&D, they have no knowledge of any premature failure of the battery pack due to defects. In fact, after 15 years from the debut of the 1st Generation Insight, Honda has yet to replace a battery pack under warantty due to failure.
...
I have come across a few claims, from Civic Hybrid owners about supposedly pre-mature failure of their battery pack. However, none of such threads were properly concluded. They usually die a premature death, with the original starter of the thread suddenly going quiet without any update. I have not yet come across any threads about Honda IMA battery failure that has been proved conclusively, though I have to be fair and highlight it does not mean that there are none.*
δεν μου φαίνονται και πολύ σόι.... Εγώ που άλλαξα στα 55,000 χλμ το πακέτο των μπαταριών είμαι one-off;;
Και μετά το κλασσικό σου είπα μου είπες... δεν κατάλαβες δεν κατάλαβα και άλλα σχετικά. Αν θέλεις να αλλάζεις τα λάδια του CVT κάθε 20,000 χλμ δεν το βλέπω κακό τουναντίον. Αλλά προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει και κάποιος λόγος να το κάνεις αν το όχημα δεν αντιμετωπίζει άθλιες συνθήκες.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
δεν μου φαίνονται και πολύ σόι.... Εγώ που άλλαξα στα 55,000 χλμ το πακέτο των μπαταριών είμαι one-off;;Φυσικά και όχι και δεν είσαι ο μόνος. Ναι, εντύπωση κάνει γιατί το γράφει αυτό (ακόμη και η ημερομηνία του άρθρου (άνοιξη 2011) δεν το δικαιολογεί καθότι ήδη υπήρχαν πολλά Civic που άλλαξαν μπαταρία ΙΜΑ στην εγγύηση, ομοίως και αμερικάνικα Insight. Όμως αυτά δεν αναιρούν αυτά που γράφει ο μηχανικός για το CVT και το πως θεωρεί ότι πρέπει να γίνεται η αλλαγή των λιπαντικών του. Ε, εγώ τον πιστεύω περισσότερο από τα τζιμάνια του marketing.
Και μετά το κλασσικό σου είπα μου είπες... δεν κατάλαβες δεν κατάλαβα και άλλα σχετικά. Αν θέλεις να αλλάζεις τα λάδια του CVT κάθε 20,000 χλμ δεν το βλέπω κακό τουναντίον. Αλλά προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει και κάποιος λόγος να το κάνεις αν το όχημα δεν αντιμετωπίζει άθλιες συνθήκες.
Βουνά πάνω, βουνά κάτω. Ε, όπως και να έχει το ζόρε του το έχει.
Αλλά εγώ δεν κοιτάζω αυτό. Κοιτάζω τη μαγνητική παγίδα του CVT τι έχει μαζέψει σε κάθε αλλαγή. Και σε κάθε αλλαγή έχει μπόλικη μούργα. Οπότε δεν το μετανιώνω ποτέ. -
Ο καιρός γαρ εγγύς και για μένα. Θα δω μήπως και μπορέσω να βγάλω και τίποτα φωτό από την αλλαγή ώστε να υπάρχει και κάποια σύγκριση.
-
Τελικα και περα απο το novelty του gadget, οι αγοραστες του insight μετανιωσαν καθολου με δεδομενο οτι υπαρχει πλεον σαν επιολογη το diesel η αυτο ειναι ασχετο με την επιλογη τους. Θα το αγοραζαν και σημερα η θα κατεφευγαν στο diesel. Ρωταω γιατι με τις γεννες εκπτωσεις Σαρακακη στο insight και στο civic hybrid αποελουν πελον για καποιον βιωσιμες επιλογες. Εγω την επιλογη μου την εκανα και ηταν πετρελαιο με καθαρα οικονομοτεχνικα κριτηρια, τοτε βεαια το insight κοστιζε 3κ ακριβοτερα και το civic hybrid 7 χιλιαδες...σημερα μπορει να τα εβλεπα παραπανω απο 5 λεπτα ....το θεμα ειναι αξιζει ;
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Τελικα και περα απο το novelty του gadget, οι αγοραστες του insight μετανιωσαν καθολου με δεδομενο οτι υπαρχει πλεον σαν επιολογη το diesel η αυτο ειναι ασχετο με την επιλογη τους. Θα το αγοραζαν και σημερα η θα κατεφευγαν στο diesel. Ρωταω γιατι με τις γεννες εκπτωσεις Σαρακακη στο insight και στο civic hybrid αποελουν πελον για καποιον βιωσιμες επιλογες. Εγω την επιλογη μου την εκανα και ηταν πετρελαιο με καθαρα οικονομοτεχνικα κριτηρια, τοτε βεαια το insight κοστιζε 3κ ακριβοτερα και το civic hybrid 7 χιλιαδες...σημερα μπορει να τα εβλεπα παραπανω απο 5 λεπτα ....το θεμα ειναι αξιζει ;Εξαρτάται. Αν κινείσαι στην πόλη ένα καλό υβριδικό θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση από ένα καλό diesel όπως και να γίνει. (βλέπε γενικώς τις επιδόσεις αυτών). Αν κινείσαι με προφίλ περι-αστικό και ύπαιθρο το diesel είναι προτιμότερο.
-
Ηρθε η στιγμη να οδηγησω ενα Honda Insight του 2010 την ερχομενη βδομαδα. Μετα απο πολυμηνη ακινησια τι πρεπει να κοιταξω σε αυτο το αμαξι πλην των γνωστων, μιας και μιλαμε για υβριδικο (ασχετος στο φουλ οπως καταλαβαινεται ). Παντως σε πολυ πρωτη φαση θα γινει εκδρομουλα για να κινηθει και να δω τι καταναλωσεις εχει
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ηρθε η στιγμη να οδηγησω ενα Honda Insight του 2010 την ερχομενη βδομαδα. Μετα απο πολυμηνη ακινησια τι πρεπει να κοιταξω σε αυτο το αμαξι πλην των γνωστων, μιας και μιλαμε για υβριδικο (ασχετος στο φουλ οπως καταλαβαινεται ). Παντως σε πολυ πρωτη φαση θα γινει εκδρομουλα για να κινηθει και να δω τι καταναλωσεις εχειΔες το service book και τσέκαρέ το με το εικονίδιο υπενθύμισης σέρβις του υπολογιστή του αυτοκινήτου. Πότε άλλαξε λάδια και φίλτρο στο CVT (δες προηγούμενα ποστ μου στο παρόν νήμα), πως το οδηγάει αυτός που το έχει (δες όταν κλείνεις τον κινητήρα τα φυλλαράκια στο δένδρο της οικονομίας -εκτός και αν το έχει απενεργοποιήσει σα λειτουργία- ).
Η μεγάλη μπαταρία του ΙΜΑ έχει άμεση σχέση με τη μικρή μπροστά καθότι την φορτίζει όταν και όποτε χρειάζεται. Μια ψιλοπεθαμένη, λχ, 12V μπαταρία θα τραβάει συνέχεια ρεύμα από το ΙΜΑ οπότε θα βλέπεις στο εικονίδιο του MID διαρκή φόρτιση της μπαταρίας του ΙΜΑ από το βενζινοκινητήρα (συμβαίνει συχνά).
Καλιά άμε σε ένα εξουσιοδοτημένο να βάλουν πάνω το διαγνωστικό να σου πούνε την κατάσταστη του ΙΜΑ, μονόδρομος αισθάνομαι.
Κατά τα λοιπά ότι και σε ένα 'νορμάλ' τουτούνι. Λάδια, ξύδια, ελαστικά, τακάκια, ακρόμπαρα.
Καλή βόλτα. -
Διαδρομή Χανιά-Ηράκλειο-Χανιά (270χλμ round trip)τρείς φορές, ταχύτητα σταθερή 70-72χλμ/ώρα (εκτός από κάτι ανάποδες στροφές που κατεβαίνω στα 35-40), αρκετές προσπεράσεις τουριστών με επιτάχυνση μέχρι 100χλμ/ώρα.
Kαθόλου άσχημα -
Σε τέτοιους ρυθμούς συγκριτικά και ένα σιβικ 1800 θα σου έκαιγε 5,5 στο τριπ...
3,3 όμως δεν θα το έκανε ούτε σε γκρεμό...η επίδοση είναι απλά εκπληκτική!Καλύτερη από κάθε άλλο....(πρακτικά και με δεδομένη την αισιόδοξη ένδειξη του τριπ στα σιβικ έκαψες περίπου στα 3,8-4)Πάντως το ότι οι κορυφαίοι Ιάπωνες εμμένουν στην υβριδική τεχνολογία παρά τις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων που αντιπροτείνουν πετρελαιοκίνηση ή τούρμπο χαμηλού κυβισμού και προσφάτως ...κυλινδρισμού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάτι ξέρουν παραπάνω για αυτή.
Όσο οι μπαταρίες εξελίσσονται και μέχρι να μεταβούμε στην πλήρως ηλεκτρική κίνηση θα δούμε ακόμα καλύτερες τιμές! -
Άμα εξελιχθούν κι άλλο οι μπαταρίες, βλέπω να ακριβαίνει η τιμή της κιλοβατώρας για να πατσίσει το κράτος τα έσοδα.
-
Γιατι τοσο υψηλο ρελαντι;
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Άμα εξελιχθούν κι άλλο οι μπαταρίες, βλέπω να ακριβαίνει η τιμή της κιλοβατώρας για να πατσίσει το κράτος τα έσοδα.Σε αυτό ειλικρινά δεν έχω απάντηση διότι έχεις δίκιο....μακάρι να μην είχες!
HONDA INSIGHT