-
Δύο αυτοκίνητα, δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, αλλά με ίδιο σκοπό άσχετα αν το καθένα τον πετυχαίνει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο....
Πριν διαβάσεις παρακάτω να ξέρεις ότι όποιο από τα δύο και αν επιλέξεις καθορίζεις εν πολλοίς τα μελλοντικά σου αυτοκινητιστικά γούστα...Θα γίνεις οπαδός ή της AR ή της BMW δεν υπάρχει περίπτωση...Δεν θα είσαι ο πρώτος που θα το πάθει αλλά ούτε ο τελευταίος.Love at first sight
Κακά τα ψέματα η πρώτη οπτική επαφή μπορεί να είναι έρωτας για πάντα. Η AR κερδίζει πελάτες γιατί κατασκευάζει πανέμορφα αυτοκίνητα. Είναι από αυτές τις μάρκες, μετρημένες στα δάκτυλα της μιας παλάμης όλες κι όλες, που αγοράζεις το προιόν της επειδή μόνο και μόνο σου αρέσει....Δε σε ενδιαφέρει ακόμα και να λείπει η μηχανή κάτω από το καπό, δεν σε ενδιαφέρει οτιδήποτε άλλο, ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια σημαντική ή ασήμαντη...εσένα σου αρέσει μονάχα να το βλέπεις. Η GT συνεχίζει μια μακρά παράδοση των Sprint αμαξωμάτων της μάρκας. Η Bertone έβαλε το χέρι της και σχεδίασε όχι μια επιθετική AR, αλλά ένα κλασσικό αμάξωμα, κομψοτέχνημα. Ξέρεις ότι αυτό το σχέδιο δεν θα γεράσει ποτέ, μυρίζει διαχρονικότητα όπως το αειθαλές σχέδιο του πλέον δημοφιλούς coupe της μάρκας, της Giulia Sprint GT. Αν μη τι άλλο διεγείρει τους οπτικούς νευρώνες και ξυπνά όλες τις ανδρικές σου αισθήσεις. Η BMW από την άλλη έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική της σχολής με τις coupe εκδόσεις τις σειράς 3. Διαχρονικές πλέον, καθιερωμένες και σαφώς αναγνωρισμένες. Αν και πάντα με ενοχλούσε ότι μέχρι και την Ε46 όλες οι coupe ήταν απλά 2θυρές εκδόσεις των sedan...Αυτό βέβαια σημαίνει και διαφορετική σχολή που λέμε στην πιάτσα. Οι Ιταλοί είναι τολμηροί στα σχέδια, ενώ οι Γερμανοί όχι. Βέβαια έκαναν το μεγάλο βήμα στην Ε92 που διαφέρει από την Ε90 εξωτερικά και με βρήκε απόλυτα σύμφωνο. Εν προκειμένω η Ε46 δεν έχει αυτό κάτι που έχει η GT. Και αν σε κάποιους ξυπνά τις ανδρικές ορμόνες αυτό δεν οφείλεται στην σχεδίαση της αλλά στο γεγονός ότι συνειρμικά πλέον, και αυτό είναι κατόρθωμα της εταιρίας, όταν βλέπεις 3άρα coupe στο μυαλό έρχεται η φουσκωμένη και πρησμένη Μ3.
Ανοίγεις τις πόρτες και σε γενικές γραμμές ότι είδες έξω συνεχίζεται και στο εσωτερικό.
Λιτότητα και απέριττη σχεδίαση στην BMW, εντυπωσιακή μπομπελίδικη σχεδίαση στην Alfa Romeo.
Και τα δύο εσωτερικά είναι σχεδιασμένα από 'οδηγό' και αφοσιωμένα για τον ΟΔΗΓΟ....Απορείς προς στιγμήν ψελλίζοντας 'μα τίποτα για τον συνοδηγό?' αλλά σε μερικά δευτερόλεπτα το ξεχνάς αφού ξέρεις ότι εσύ θα είσαι ο οδηγός οπότε τι σε νοιάζει???.....
Και τα 2 εσωτερικά έχουν τροφοδοτηθεί με υλικά κατασκευής υπεράνω κριτικής, φαίνεται στην αφή αλλά και στην όψη. Αλλά πάλι εδώ η όψη, η θέα είναι που σε κερδίζει στην Ιταλίδα....Κάτι τα πανέμορφα δερμάτινα μπάκετ καθίσματα, κάτι τα χωνευτά όργανα με λευκό καντράν, κάτι το λεβιέ με το γυμνό νικελωμένο μαρκούτσι που καταλήγει στην πανέμορφη μπίλια με την διαβάθμιση των ταχυτήτων σε ανάγλυφο φόντο....Όσο να'ναι αυτό θυμίζει κάτι από το χτένι των Ferrari....Ε το χτένι του φτωχού είναι κάτι, τουλάχιστον, παραπάνω από το τίποτα, αφού δεν μπορείς να έχεις στο χέρι σου αυτό μιας μοντενέζικης υπερκατασκευής. Bλέπεις παντού λεπτομέρειες όπως στο καντράν τις λέξεις Acqua & Benzina ή αυτό το Giri x 1000.....!!! Ενώ ένα μεγαλοπρεπές νίκελ GT στην θέση πίσω από το λεβιέ, εκεί που είναι το τασάκι κρυμμένο, σου φτιάχνουν το κέφι....Όλα είναι ωραία εδώ, το περιβάλλον πολύ ζεστό, σκέφτεσαι πλέον κολλημένος από το μικρόβιο της Alfa, μήπως θα μπορούσα να κοιμάμαι και τα βράδια εδώ????
Πιάνεις το τιμόνι και στα χέρια σου αισθάνεσαι κάτι ωραίο....Αναρωτιέσαι τι είναι? Και κοιτάς τις ραφές του. Οι ίδιες που υπάρχουν και στις φούσκες του λεβιέ και του χειρόφρενου....Μα καλά αυτές Ιταλός ράφτης τις έραψε προσωπικά για μένα? Την ίδια ώρα το άλλο χέρι αισθάνεται την ποιότητα των δερμάτινων καθισμάτων. Έλα Χριστέ!!! Η Prada και η Gucci αντί για μοκασίνια και σκαρπίνια φτιάχνουν τώρα και καθίσματα?
Για να μην μακρολογώ εγώ προσωπικά δίνω ιδιαίτερη σημασία στον τομέα αισθητικής, ποιότητας και λεπτομέρειας. Αναμφισβήτητα θεωρώ την Ιταλίδα κυριολεκτικά καλλονή. Ενώ μονάχα ένας τυφλός θα ήταν ο άτυχος αυτής της ζωής που δεν θα μπορεί να δει τι μπορεί να σχεδιάσει ανθρώπινο χέρι.Τι κρύβει το περιτύλιγμα?
Εδώ αλλάζει περισσότερο η φιλοσοφία των δύο κατασκευών. Έχουμε ένα προσθιομήχανο προσθιοκίνητο και ένα ένα προσθιομήχανο πισωκίνητο. Από τα απλά μαθηματικά των αυτοκινήτων ξέρεις ότι το πισωκίνητο έχει απαλλαχτεί από τον τομέα της μετάδοσης στον εμπρός άξονα....Έχει όμως και αυτό να στρίψει και να φρενάρει. Ξέρεις στην αυτοκίνηση και στα προιόντα αυτής, δηλαδή στα αυτοκίνητα δεν υπάρχει το τέλειο. Το τέλειο ή ότι πιο κοντά σε αυτό το δημιουργείς πάνω στην βάση την οποία έχεις. Έτσι την ώρα που ο οδηγός μιας BMW μπορεί να υπερηφανεύεται για την μετάδοση στον πίσω άξονα ο οδηγός της GT μπορεί να υπερηφανεύεται για τα διπλά ψαλίδα εμπρός και την οπίσθια McPherson. Ενώ οι μηχανικοί από το Μιλάνο τον εφοδίασαν με το καλύτερο κατ'εμέ σύστημα διεύθυνσης που είχε ποτέ προσθιοκίνητο αυτοκίνητο...'Ενα τιμόνι πιο γρήγορο από τη σκέψη 2.2 στροφών lock-to-lock. O αμύητος θα το φοβηθεί ενώ ο γνώστης θα το λατρέψει. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι χιλιάδες φανατικοί alfisti αυτής της γενιάς το θεωρούν το Άγιο Δισκοπότηρο των αυτοκινήτων τους. Φυσικά αυτό συνεχίζεται και στην ψαγμένη ,όπως ανέκαθεν έπρατταν οι γείτονες, γεωμετρία αυτοκινήτου. Εν πολλοίς με αυτά και μ'αυτά το αυτοκίνητο ενώ έχει το ντεσαβαντάζ της μετάδοσης καταφέρνει να έχει τόσο ζουμερή οδική συμπεριφορά από ουδέτερη εώς και υπερστροφική, που σε κάνει να το λατρέψεις. Ξεδιπλώνει τις αρετές του σε ανοιχτούς δρόμους αλλά η χαρά είναι όταν τελειώνουν οι ευθείες και αρχίζουν οι καμπές. Καταρχήν αυτό το εμπρόσθιο σύστημα ανάρτησης μετάδοσης και τιμονιού δεν το έχει κανένα άλλο αυτοκίνητο. Σου δίνει το self-confidence να ανεβάζεις ρυθμούς ενώ με το τρομερά άμεσο τιμόνι, κλειδώνεις τα χέρια στο 10 και 10 της ώρας, στοχεύεις και μπαίνεις....
Ειλικρινά με τέτοιο στήσιμο έχεις ξεχάσει που είναι μετάδοση της κίνησης των τροχών....Αυτό θα το θυμηθείς μονάχα σε βαθιά βυθίσματα του δεξιού πεντάλ από το apex της στροφής και μετά εφόσον βρίσκεσαι σε πολύ κλειστό κομμάτι(τυφλή φουρκέτα) αλλά την ίδια ώρα θα σε επαναφέρει το μη απενεργοποιούμενο VDC(σύστημα ευστάθειας) το οποίο όμως δεν είναι καθόλου παρεμβατικό, ούτε σε κόβει από το να πας γρήγορα....Δεν είναι πανάκεια όμως όπως πλέον γραφικά λέμε όλοι. Το αμάξι θέλει γραμμές ενώ όταν το μάθεις θα παίζεις με την προ-τοποθέτηση προ της στροφής και θα ανοίγεις γλυκά την ουρίτσα της μέχρι το apex διευκολύνοντας σε στο να έχεις καλύτερο οπτικό πεδίο στο turn-out και φυσικά πλούσια ευχαρίστηση στο οδηγικό σου ΕΓΩ....
Στην BMW είναι αλλιώς όχι όμως συνολικά.
Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν πολλοί είτε γιατί, δεν θέλουν, είτε γιατί δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση ή εμπειρία, είτε γιατί κακά τα ψέματα δεν έχουν όλοι την ίδια αντίληψη είναι το γεγονός ότι στην γρήγορη οδήγηση η ιδανική γραμμή, και όταν λέμε ιδανική γραμμή στην γρήγορη οδήγηση εννοούμε την αγωνιστική γραμμή, είναι η ΙΔΙΑ και για το πισωκίνητο και για το προσθιοκίνητο αλλά και για το 4κίνητο.
Σε όλα τα αυτοκίνητα πριν τη στροφή χρειάζεται φρένο στην ευθεία, ζύγισμα, κόψιμο τιμονιού, φειδώ στο γκάζι και δώστα ΟΛΑΑΑΑ....Τα περί ζυγίσματος και οτιδήποτε άλλο διάβασα σε αυτές τι σελίδες δεν αποτελούν κανενός αποκλειστικό προνόμιο...Βέβαια είναι σαφές ότι σε πλαίσια αυτών των ιπποδυνάμεων την διαφορά δεν την κάνει ο άξονας μετάδοσης αλλά το στήσιμο του αυτοκινήτου, τελεία και παύλα.
Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για περίπου 140 ίππους οπότε είναι τραγελαφικό να εστιάζουμε στον άξονα μετάδοσης. Αν μη τι άλλο αν μας απασχολούσε το πως θα πατάνε Ελλάδα 140 ημίαιμα τότε αύριο θα ανακαλύψουμε την Αμερική. Και αυτά δεν τα αναφέρω ως ελαφρυντικό καθώς εγώ είμαι υπέρμαχος των sport αυτοκινήτων γενικά και όχι υπέρμαχος του άξονα μετάδοσης....Αν μη τι άλλο μια BMW των 140 και ΑΝ ίππων δεν είναι sport. Δεν είναι Μ3, ούτε 335 με την άφθονη ροπή.
Και σε αυτόν τον τομέα ελπίζω να ήταν σαφέστατη η τοποθέτηση μου.Η καρδιά του αυτοκινήτου-Motori
Ο μεγάλος μηχανικός Giuseppe Busso είχε πει 'Alfa Romeo είναι κινητήρες'.
Και έτσι είναι. Από 1747κεκ αποδίδονται 140 ίπποι(144 ως euro2 δίχως προκαταλύτες)....Αν μη τι άλλο αν σκεφτείς την ηλικία του κινητήρα είναι εντυπωσιακό νούμερο. Τη σήμερον ημέραν κατάφεραν να πιάσουν τέτοιες αποδόσεις αρκετοί κατασκευαστές. Φυσικά δεν είναι ένας εξωφρενικά υψηλόστροφος κινητήρας αλλά ένας κινητήρας ικανός στις μεσαίες και ψηλές στροφές, αποδίδοντας γραμμικά την ιπποδύναμη του από της 4.000 ως τις 7.000-7.200σαλ. Βέβαια πέρα από τις αποδόσεις και τον τρόπο που αυτές επιτυγχάνονται οι Twin Spark έμειναν στην ιστορία για αυτόν τον μαγευτικό ΗΧΟ....Που δεν είναι ήχος αλλά μελωδία από 4 κυλίνδρους...Απολαυστικός ως τον κόφτη, σου δίνει την εντύπωση ότι δεν χωλαίνει ποτέ και ότι δίνει όσο του δίνεις. Αν για κάποιο λόγο όλοι εμείς έχουμε υψηλές καταναλώσεις, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται το γεγονός ότι λατρεύουμε να ακούμε αυτή την μελωδία. Μεγάλο μειονέκτημα ότι και από την 1.8TS αλλά και από την 2.0JTS GT απουσιάζει μια 6η σχέση που θα δικαιολογούσε πλήρως το όνομα GT=Gran Turismo. Από την άλλη οι 4κύλινδροι της BMW δεν διεκδικούν δάφνες στον ήχο αλλά η δουλειά τους φαίνεται στην ροπή που σε συνδυασμό με την σωστή κλιμάκωση του κιβωτίου σου δίνουν την εντύπωση πιο δυνατού αυτοκινήτου. Ενώ με την ηχομόνωση της καμπίνας τα χιλιόμετρα μαζεύονται χωρίς πολλά πολλά, και ενώ θα είναι πίσω σε όλα τα χιλιόμετρα κόντρα σε μια Alfa Romeo αντίστοιχης ισχύος, παίρνει πίσω το αίμα της στις τελικές ταχύτητες κάτι που το κάνουν ακόμα και τα πιο ταπεινά 16άρια της Βαυαρικής φίρμας....Όλα αυτά συντελούν στη διαφορετική φιλοσοφία, τρόπο σκέψης και εκτέλεσης των 2 κατασκευαστών....Τέλος, για να κλείσω επιτέλους αυτό το μακροσκελές ποστ, οφείλω να σου πω ότι όποιο και αν τελικά επιλέξεις κάντο αφού το οδηγήσεις....Και εν πάσει περιπτώσει κανένα δεν θα σε αφήσει ανικανοποίητο. Το καθένα έχει τις χάρες του....
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Από την άλλη οι 4κύλινδροι της BMW δεν διεκδικούν δάφνες στον ήχο αλλά η δουλειά τους φαίνεται στην ροπή που σε συνδυασμό με την σωστή κλιμάκωση του κιβωτίου σου δίνουν την εντύπωση πιο δυνατού αυτοκινήτου.Διαφωνώ , ο ήχος της bmw είναι εξίσου όμορφος και εύηχος...ολοι τον ακούνε και οσοι ξέρουν μπορουν να το ξεχωρίσουν χωρίς καν να δουν το αυτοκίνητο (οπως μπορεσα και εγω)
για την μετάδοση στον πίσω άξονα ο οδηγός της GT μπορεί να υπερηφανεύεται για τα διπλά ψαλίδα εμπρός και την οπίσθια McPherson
Οπως εγινε και στην τζουλιετα δεν σημαινει παντα οτι τα ψαλιδια ειναι καλυτερα απο τα γονατα , οι ρυθμισεις και συνδεσμολογια με τους τροχους παιζουν πολυ σημαντικο ρολο
Αλλα θεωρητικα ναι!! μονο και μονο η αναφορα διπλων ψαλιδιων κανει τους αλλους να το βουλωνουνΚαι τα 2 εσωτερικά έχουν τροφοδοτηθεί με υλικά κατασκευής υπεράνω κριτικής, φαίνεται στην αφή αλλά και στην όψη.
Δεν ειναι ακριβως ετσι, της bmw ειναι ενα και σε καποια σημεια 2 κλικ καλυτερα . Εγγυημένο αυτο.
Κάτι τα πανέμορφα δερμάτινα μπάκετ καθίσματα, κάτι τα χωνευτά όργανα με λευκό καντράν, κάτι το λεβιέ με το γυμνό νικελωμένο μαρκούτσι που καταλήγει στην πανέμορφη μπίλια με την διαβάθμιση των ταχυτήτων σε ανάγλυφο φόντο....Όσο να'ναι αυτό θυμίζει κάτι από το χτένι των Ferrari....Ε το χτένι του φτωχού είναι κάτι, τουλάχιστον, παραπάνω από το τίποτα, αφού δεν μπορείς να έχεις στο χέρι σου αυτό μιας μοντενέζικης υπερκατασκευής. Bλέπεις παντού λεπτομέρειες όπως στο καντράν τις λέξεις Acqua & Benzina ή αυτό το Giri x 1000.....!!! Ενώ ένα μεγαλοπρεπές νίκελ GT στην θέση πίσω από το λεβιέ, εκεί που είναι το τασάκι κρυμμένο, σου φτιάχνουν το κέφι....Όλα είναι ωραία εδώ, το περιβάλλον πολύ ζεστό, σκέφτεσαι πλέον κολλημένος από το μικρόβιο της Alfa, μήπως θα μπορούσα να κοιμάμαι και τα βράδια εδώ????
Εχεις απολυτο δικιο, η ατμοσφαιρα ειναι οτι εισαι σε πολυ ακριβοτερο αυτοκινητο απο οτι ειναι στην πραγματικοτητα.
το μη απενεργοποιούμενο VDC(σύστημα ευστάθειας) το οποίο όμως δεν είναι καθόλου παρεμβατικό
Ειναι και μαλιστα σε δοκιμες που εχω κανει κολλαγε ασχημα το hill holder του.
Μια παρατηρηση που εχω να κανω και ειναι καθαρα υποκειμενικη...η gt λογω θεσης των καθισματων τα οποια δεν εχουν τελειως ισιο εδρανο αλλα με κλιση προς τα πισω (δηλ σαν να βουλιαζεις ελαφρυα ) μετα απο πολυωρο ταξιδι κουραζουν ...δινουν πολυ σπορ αισθηση ( αλα ferrari ) αλλα κουραζουν
Το κειμενο ειναι φανταστικο αλλα ηθελα να δωσω λιγη αντικειμενικοτητα ελπιζω να μην πειραζει κανεναν alfisti ...κατα τα αλλα με επεισες να αγορασω alfa -
Κάνε δουλειά σου... ο Busso πουλάει ψυγεία και σε εσκιμώους...
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
το μη απενεργοποιούμενο VDC(σύστημα ευστάθειας) το οποίο όμως δεν είναι καθόλου παρεμβατικό
Ειναι και μαλιστα σε δοκιμες που εχω κανει κολλαγε ασχημα το hill holder του.
Μια παρατηρηση που εχω να κανω και ειναι καθαρα υποκειμενικη...η gt λογω θεσης των καθισματων τα οποια δεν εχουν τελειως ισιο εδρανο αλλα με κλιση προς τα πισω (δηλ σαν να βουλιαζεις ελαφρυα ) μετα απο πολυωρο ταξιδι κουραζουν ...δινουν πολυ σπορ αισθηση ( αλα ferrari ) αλλα κουραζουν
Το κειμενο ειναι φανταστικο αλλα ηθελα να δωσω λιγη αντικειμενικοτητα ελπιζω να μην πειραζει κανεναν alfisti ...κατα τα αλλα με επεισες να αγορασω alfaΤο VDC δεν ειναι καθολου παρεμβατικο και οταν επεμβαινει,συγχωρει καποιο μικρο λαθος που εχεις κανει στην τοποθετηση,επιτρεποντας σου να συνεχισεις να κινεισαι γρηγορα...
Hill holder η GT δεν εχει,οποτε δεν ξερω τι αυτοκινητο οδηγησες...Για τα καθισματα εχεις δικιο...ενω ειναι απλα ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ και αναλογα βρισκεις μονο στις κορυφαιες εκδοσεις του ανταγωνισμου,ειναι λιγο κουραστικα στο ταξιδι...αλλα εξαρταται και τι χρηση κανεις στο αυτοκινητο...εγω θα προτιμουσα καθισματα αναλογα της Brera (και στη Brera της GT )...
-
Ο χρήστης Giwrgos_AlfaGT έγραψε:
Hill holder η GT δεν εχει,οποτε δεν ξερω τι αυτοκινητο οδηγησες...Λένε οτι δεν έχει γιατί δεν δούλεψε ποτέ...
-
Το VDC δεν ειναι καθολου παρεμβατικο και οταν επεμβαινει,συγχωρει καποιο μικρο λαθος που εχεις κανει στην τοποθετηση,επιτρεποντας σου να συνεχισεις να κινεισαι γρηγορα...
Hill holder η GT δεν εχει,οποτε δεν ξερω τι αυτοκινητο οδηγησες...Για τα καθισματα εχεις δικιο...ενω ειναι απλα ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ και αναλογα βρισκεις μονο στις κορυφαιες εκδοσεις του ανταγωνισμου,ειναι λιγο κουραστικα στο ταξιδι...αλλα εξαρταται και τι χρηση κανεις στο αυτοκινητο...εγω θα προτιμουσα καθισματα αναλογα της Brera (και στη Brera της GT )...
δεν εχει?????
Τοτς εγω αυτο που ενιωθα τι ειναι..μπορει να ειναι το τραction control!!!
Πιθανοτατα εχεις δικιο ...το σκηνικο ηταν σε ανηφορικο δρομο με νερα κια δεν μπορουσε να ξεκινησει γιατι ολο εμπαινε το συστημα σε λειτουργεια τωρα ηταν το hill holder ?( που δεν εχει οπως λες) η το tc ? δεν ξερω
Αν εκλεινες τον κινητηρα και ξαναεβαζες μπρος μετα κανενα προβλημα ξεκινουσε κανονικα
Αυτο το γεγονος εγινε μια στο τοσο και δεν ειναι κανονας...αλλα εγινε και ετυχε να ημουν και εγω στο τιμονι ...
κατα τα αλλα θεωρω το καλυτερο αυτο του gp το οποιο πραγματικα σε αφηνει να κανεις σχεδον ελευθερος υπερστροφη και μαλιστα λιγο πριν φυγει το μαζευει
Ναι τα καθισματα ηταν λιγο κουραστηκα για μενα τωρα αν βρισκεται και αλλος που το λεει και μαλιστα ιδιοκτητης τοτε ενδιαφερουσα η γνωμη του -
Αυτο που λες ειναι το ASR,οχι hill holder...
To vdc επιμενω οτι δεν ειναι πολυ παρεμβατικο...το αντιθετο μαλιστα.
Για τα καθισματα...σε γρηγορη οδηγηση,σε μια στριφτερη διαδρομη πχ,ειναι απολαυση..γινεσαι ενα με το καθισμα,δεν καταλαβαινεις τιποτα και βγαινεις ατσαλακωτος..αλλα με τη χρηση που κανω εγω,ας πουμε,στο 80%,θα τα ηθελα λιγο πιο ανετα... -
λοιπον....τα οδηγησα...και τα δυο ειναι φοβερα αυτοκινητα!το καθενα εχει τον δικο του χαρακτηρα και τις δικες του ιδιαιτεροτητες..πρωσοπικα με κερδισε η αλφα(εργο τεχνης πραγματικα )
Αλλα δυστιχως...λογω οικονομικων ....opel astra bertone coupe 1.6( )
-
απτα σαλονια στ αλωνια δλδ
-
Αν δεν το'χεις κλεισει ηδη κοιταξε του λαχιστον για καμπριο, να ευχαριστιεσαι και κατι αλλο εκτος απο το σχημα!!!! Καλοταξιδο
-
Ο χρήστης dimitrisbmw71 έγραψε:
πρωσοπικα με κερδισε η αλφα(εργο τεχνης πραγματικα )Γίνε πιο συγκεκριμένος σε παρακαλώ....πως σου φάνηκε οδηγικά?
Σε σχέση με την BMW μάλιστα τι διαφορές εντόπισες? -
λοιπον....τα οδηγησα...και τα δυο ειναι φοβερα αυτοκινητα!το καθενα εχει τον δικο του χαρακτηρα και τις δικες του ιδιαιτεροτητες..πρωσοπικα με κερδισε η αλφα(εργο τεχνης πραγματικα )Αλλα δυστιχως...λογω οικονομικων ....opel astra bertone coupe 1.6( )
Οταν ελεγα οδηγησε τα και οδηγησε τα,κατι ηξερα..εβγαλαν ολοι συμπερασμα απο τα χαρτια...
-
Οταν ελεγα οδηγησε τα και οδηγησε τα,κατι ηξερα..εβγαλαν ολοι συμπερασμα απο τα χαρτια...Νομίζω ότι είχα γίνει παραπάνω από σαφής στο κείμενο που έγραψα για τον φίλο
Προφανώς πέρα από τις συμπάθειες του καθενός σε αυτά τα κυβικά και άλογα η Alfa είναι καλύτερο αυτοκίνητο από την BMW....Τώρα απλά έχω ενδιαφέρον να ακούσω τι ακριβώς άρεσε στον φίλο... -
τι να πω...το τιμονι απλα δεν παιζεται...εκτος του οτι ειναι τρομακτικα γρηγορο, ξερεις ανα πασα στηγμη που βρησκονται οι τροχοι..κοινως προς τα που κοιτανε(πραγμα το οποιο εννιοσα και με την bmw αλλα σε λιγοτερο βαθμο συγκριτικα με την αλφα). αααχχχχχ....αυτος ο ηχος του TS προσωπικα ας ειχε και 30 αλογα...δεν 8α με πειραζε καθολου με τετοιον ηχο....πιανεις δεξια...ανοιγεις παραθυρο και απολαμβανεις...σε γενικες γραμες αυτα.Προσωπικα μου αρεσουν πολυ τα αυτοκινητα που εχουν ''χαρακτιρα'' η αλφα εχει τον δικο της η bmw μου φανηκε πιο ''τυποποιημενη''
-
τι να πω...το τιμονι απλα δεν παιζεται...εκτος του οτι ειναι τρομακτικα γρηγορο, ξερεις ανα πασα στηγμη που βρησκονται οι τροχοι..κοινως προς τα που κοιτανε(πραγμα το οποιο εννιοσα και με την bmw αλλα σε λιγοτερο βαθμο συγκριτικα με την αλφα). αααχχχχχ....αυτος ο ηχος του TS προσωπικα ας ειχε και 30 αλογα...δεν 8α με πειραζε καθολου με τετοιον ηχο....πιανεις δεξια...ανοιγεις παραθυρο και απολαμβανεις...σε γενικες γραμες αυτα.Προσωπικα μου αρεσουν πολυ τα αυτοκινητα που εχουν ''χαρακτιρα'' η αλφα εχει τον δικο της η bmw μου φανηκε πιο ''τυποποιημενη''ποση διαφορα μπορει να εχει το οπελ απ την αλφα μεταχειρισμενη??με μια προχειρη ματια στο car.gr ξεκινουν απο 11000 οι αλφα 1.8 και φτανουν μεχρι 16000 καποιες καλες περιπτωσεις
ενω τα οπελ περα απο κανα 2 που κανουν 7000 τα υπολοιπα ειναι στις ιδιες τιμες με τις αλφαhttp://www.car.gr/classifieds/cars/view/560035/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/655529/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/724322/ -
6.500 αυτο που βρικα εγω....πιστευω 6.500 με 11.000 εχει διαφορα...
-
6.500 αυτο που βρικα εγω....πιστευω 6.500 με 11.000 εχει διαφορα...Καλές τιμές βρίσκεις.... καλό αυτοκίνητο όμως;; Αν η τιμή είναι περιέργως χαμηλότερη από άλλα αντίστοιχα κάποιος λόγος θα υπάρχει... Εκτός αν είναι από γνωστό που εμπιστεύεσαι.... γιατί υπάρχουν και γνωστοί χωρίς ίχνος ηθικής που ξέρουν ότι στην αγορά το καμάρι τους δεν πιάνει μία και την φέρνουν στους γνωστούς τους!
-
τι να πω...το τιμονι απλα δεν παιζεται...εκτος του οτι ειναι τρομακτικα γρηγορο, ξερεις ανα πασα στηγμη που βρησκονται οι τροχοι..κοινως προς τα που κοιτανε(πραγμα το οποιο εννιοσα και με την bmw αλλα σε λιγοτερο βαθμο συγκριτικα με την αλφα). αααχχχχχ....αυτος ο ηχος του TS προσωπικα ας ειχε και 30 αλογα...δεν 8α με πειραζε καθολου με τετοιον ηχο....πιανεις δεξια...ανοιγεις παραθυρο και απολαμβανεις...σε γενικες γραμες αυτα.Προσωπικα μου αρεσουν πολυ τα αυτοκινητα που εχουν ''χαρακτιρα'' η αλφα εχει τον δικο της η bmw μου φανηκε πιο ''τυποποιημενη''Αρκετά 'προχώ' διαπιστώσεις για κάποιον που δεν έχει εμπειρία και ψάχνεται για το πρώτο του αυτοκίνητο...
-
λοιπον....τα οδηγησα...και τα δυο ειναι φοβερα αυτοκινητα!το καθενα εχει τον δικο του χαρακτηρα και τις δικες του ιδιαιτεροτητες..πρωσοπικα με κερδισε η αλφα(εργο τεχνης πραγματικα )Αλλα δυστιχως...λογω οικονομικων ....opel astra bertone coupe 1.6( )
Οδηγικά σε κέρδισε η Alfa ή στην εμφάνιση; Έχω οδηγήσει GT και 1800 και 2000 και δεν θα έλεγα σε καμία περίπτωση ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο. BMW βέβαια σαν και αυτή που λες δεν θυμάμαι να έχω οδηγήσει, οπότε ίσως και να είναι έτσι που τα λες.
Το astra είναι εντελώς αψυχολόγητη και άσχετη επιλογή.
Αφού κοίταζες και για ιταλικό αυτοκίνητο, γιατί όχι μία 147;
Αν σώνει και καλά ήθελες coupe γιατί όχι μία celica με 140άλογα; -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
τι να πω...το τιμονι απλα δεν παιζεται...εκτος του οτι ειναι τρομακτικα γρηγορο, ξερεις ανα πασα στηγμη που βρησκονται οι τροχοι..κοινως προς τα που κοιτανε(πραγμα το οποιο εννιοσα και με την bmw αλλα σε λιγοτερο βαθμο συγκριτικα με την αλφα). αααχχχχχ....αυτος ο ηχος του TS προσωπικα ας ειχε και 30 αλογα...δεν 8α με πειραζε καθολου με τετοιον ηχο....πιανεις δεξια...ανοιγεις παραθυρο και απολαμβανεις...σε γενικες γραμες αυτα.Προσωπικα μου αρεσουν πολυ τα αυτοκινητα που εχουν ''χαρακτιρα'' η αλφα εχει τον δικο της η bmw μου φανηκε πιο ''τυποποιημενη''
Αρκετά 'προχώ' διαπιστώσεις για κάποιον που δεν έχει εμπειρία και ψάχνεται για το πρώτο του αυτοκίνητο...
πιστεψε με εχει οδηγησει πολλα αυτοκηνητα υπο διαφορετικες συνθικες και εκτος αυτου ειναι καποια πραγματα που ακομα και ο αμυητος μπορει να ξεχωρισει
BMW 318ci E46 η ALFA ROMEO GT 1.8....????