-
Ο χρήστης dimitrisbmw71 έγραψε:
περιπου στα ιδια λεφτα βγαινουν μεταχειρισμενες...απο 12.000 εως 22.000 αναλογα την κατασταση και τα χιλιομετρα.Δεν ξερω...απο οτι εχω ακουσει απο αλλους η gt ειναι πιο οδηγοκεντρικο αυτοκινητο, το στησιμο της ειναι πολυ μπροστα μου λενε...τωρα το ΒΜW σιγουρα ειναι πιο αξιοπιστο...αλλα εχει βρωμισει ο τοπος...τουλαχιστον στην λαρισα οπου βρισκομαι κυκλοφορουν αρκετες...οδηγησέ τα και ότι σου κάνει μεγαλύτερο κλικ...
σε αυτές τις ιπποδυνάμεις η πίσω κίνηση δεν δίνει σαφές πλεονέκτημα...
gt από εμένα γιατί είναι πιο σπάνια και αφόρητα όμορφη...
http://www.youtube.com/watch?v=6wV1DUwE ... re=related
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
σε αυτές τις ιπποδυνάμεις η πίσω κίνηση δεν δίνει σαφές πλεονέκτημα...Το διαβάζω συχνά αυτό και να σε ενημερώσω πως είναι εντελώς λάθος. Όταν μιλάμε για πίσω κίνηση δε μιλάμε για παντηλίκια στις πλατείες και καπνούς στα πίσω λάστιχα. Οτιδήποτε έχει πάνω από 140 άλογα άλογα πίσω είναι εξίσου ουσιαστικό. Η πίσω κίνηση σου δίνει ένα μοναδικό ζύγισμα και επιτάχυνση από τη στροφή που δε στη δίνει η μπροστά.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το διαβάζω συχνά αυτό και να σε ενημερώσω πως είναι εντελώς λάθος. Όταν μιλάμε για πίσω κίνηση δε μιλάμε για παντηλίκια στις πλατείες και καπνούς στα πίσω λάστιχα. Οτιδήποτε έχει πάνω από 140 άλογα άλογα πίσω είναι εξίσου ουσιαστικό. Η πίσω κίνηση σου δίνει ένα μοναδικό ζύγισμα και επιτάχυνση από τη στροφή που δε στη δίνει η μπροστά.
ποιος μίλησε για παντηλίκια σε πλατείες??
σε αυτές τις ιπποδυνάμεις ένα καλοζυγισμένο μπροστιοκίνητο με γρήγορο τιμόνι είναι απολαυστικό... -
Το διαβάζω συχνά αυτό και να σε ενημερώσω πως είναι εντελώς λάθος. Όταν μιλάμε για πίσω κίνηση δε μιλάμε για παντηλίκια στις πλατείες και καπνούς στα πίσω λάστιχα. Οτιδήποτε έχει πάνω από 140 άλογα άλογα πίσω είναι εξίσου ουσιαστικό. Η πίσω κίνηση σου δίνει ένα μοναδικό ζύγισμα και επιτάχυνση από τη στροφή που δε στη δίνει η μπροστά.
Αν αυτό το κάτι ζυγίζει γύρω στον τόνο να το συζητήσουμε. Κι ας μην έχει 140 άλογα που είναι και ψιλό αυθαίρετο σαν νούμερο.Η μόνη διαφορά που μπορώ να δεχτώ είναι πως συνήθως τα τιμόνια που δεν κουβαλάνε ημιαξόνια έχουν καλύτερη αίσθηση.Αλλά την εποχή των ηλεκτρουδραυλικών όλα πάνω κάτω το ίδιο είναι.Το συνολικό στήσιμο του αυτοκινήτου κάνει τη διαφορά και όχι το που μεταδίδεται η κίνηση.
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Αν αυτό το κάτι ζυγίζει γύρω στον τόνο να το συζητήσουμε. Κι ας μην έχει 140 άλογα που είναι και ψιλό αυθαίρετο σαν νούμερο.Η μόνη διαφορά που μπορώ να δεχτώ είναι πως συνήθως τα τιμόνια που δεν κουβαλάνε ημιαξόνια έχουν καλύτερη αίσθηση.Αλλά την εποχή των ηλεκτρουδραυλικών όλα πάνω κάτω το ίδιο είναι.Το συνολικό στήσιμο του αυτοκινήτου κάνει τη διαφορά και όχι το που μεταδίδεται η κίνηση.
Προφανώς δεν έχεις οδηγήσει Ε46. Στο ζύγισμα, την αίσθηση και στον τρόπο που σε βγάζει από τη στροφή είναι όλη η ουσία. Απόδειξη η τοποθέτηση του μοτέρ, πίσω από τον εμπρός άξονα. Επίσης το τιμόνι της Ε46 ήταν από τα καλύτερα, γεμάτο σε αίσθηση. Τέλος, δεν είναι ηλεκτροϋδραυλικό...και όχι, δεν είναι όλα τα ηλεκτροϋδραυλικά ίδια.
Σαφώς και μετράει το συνολικό στήσιμο...αλλά στις περιπτώσεις που το στήσιμο είναι στα ίδια επίπεδα...σημασία έχει που βρίσκεται η κίνηση.
Και 1.5 τόνο λοιπόν να ζυγίζει...στα 140 άλογα σε ενημερώνω πως είναι άκρως διασκεδαστικό. Είπαμε...δε θα βγάζεις καπνούς από τα λάστιχα, ούτε και θα φέρνεις γύρω-γύρω τις πλατείες...αλλά θα σου δώσει χαμόγελο στη στροφή με τον τρόπο που σε σπρώχνει η δύναμη...και δε σε τραβάει.
-
Κι όμως έχω οδηγήσει Ε46.Κι όμως δεν μ ενθουσίασε (εξαιρείται φυσικά η Μ3 φίλου)
Κι όμως αν οδηγήσεις κάποιο μηχανικό ή από τα πρώτα υδραυλικά θα δεις πως όλα σχεδόν τα υπόλοιπα είναι το ίδιο.Επίσης μίλησα για εποχή ηλεκτρουδραυλικών και όχι πως έχει η Ε46,που δεν ξέρω κιόλας τι έχει, το αποτέλεσμα μ ενδιαφέρει. Προσωπικά μου δίνει χαμόγελο η δύναμη όταν υπάρχει για να σπρώξει ή να τραβήξει. -
Η 318ci ήταν 2.000κεκ με 143 ίππουυς αν δεν κάνω λάθος. Σωστά?
Η GT 1747κεκ και 140 ίππων φιμωμένη λόγω euro3 προδιαγραφών, ως euro 2 απέδιδε 144 ίππους.Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στρεπτική ακαμψία των 2 αυτοκινήτων με την GT να έχει τα πρωτεία μεταξύ των 2 αυτοκινήτων με 22.587nm/deg έναντι της BMW 318ci που σημειώνει 12.500nm/degree, χαμηλότερο ποσό από την sedan e46 που έχει 18.000nm/deg.
Λογικό γιατί η GT δικαιολογεί τα 100-120 κιλά επιπλέον από τις 147/156 καθώς βασίζεται στο ενισχυμένο πάτωμα της 147GTA.... -
+1
Δεν είναι ακριβώς η πίσω κίνηση που σου δινει αυτή την αίσθηση αλλά οι αναγκαστικές θυσίες που τη συνοδεύουν. Με λίγα λόγια γιατί αγοράζουν μπεμβέ όσοι μισούν τις πεθερές τους και τις αναγκάζουν να κάτσουν πίσω και στριμωγμένα εξαιτίας της έλλειψης χώρων? Μα γιατί ο κινητήρας είναι πολύ μα πολύ πίσω σε σχέση με τα προσθιοκίνητα προκειμένου να μεταφερθεί όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος στους πίσω τροχούς και συνεπώς πρόσφυση. Έτσι το 60/40 (περίπου) του προσθιοκίνητου γίνεται 50/50 (περίπου) στα πισωκίνητα που αποτελεί και το ιδανικό μοίρασμα βαρών μεταξύ των δύο αξόνων. Αν βάλουμε στην εξίσωση έναν μπροστινό άξονα που καλείται μονάχα να στρίψει τους τροχούς αφήνοντας την επιτάχυνση στους πίσω τότε γίνεται ξεκάθαρό γιατί ακόμα και σε χαμηλής ιπποδύναμης οχήματα η πίσω κίνηση είναι προτιμητέα Απλά όσο αυξάνουν οι ιπποδυνάμεις από προτιμητέα γίνεται απαραίτητη...
Είναι προφανές λοιπόν ότι η ψήφος μου πάει στην ...άλφα ρομέο! Η Ε46 είναι η πιο βαρετή σχεδιαστικά 3άρα στα μάτια μου, σαν να κόψανε βιαστικά δύο πόρτες από τη σεντάν. Το βαρετό της εσωτερικό μέσα βέβαια μου αρέσει πολύ και θα πατάει πολύ καλά σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά της αλλά 120 άλογα μειον τις απώλειες της πίσω κίνησης είναι λίγα για αμάξι που θέλει να είναι σπορ. Επιπλέον έχω ακούσει αρκετά παράπονα περί αξιοπιστίας στην Ε46...
Στην άλφα με φοβίζει βασικά η αξιοπιστίας της, δευτερευόντως η παθητική της ασφάλεια αν λάβουμε υπόψη ότι βασίζεται στις κακές σε αυτό τον τομέα 147/156, το κιβώτιο θα προβληματίσει τους καλομαθημένους σε ιαπωνικά, οι πίσω θα παραπονιούνται πως καταφέρνουν σε τόσο μεγάλο αμάξι να είναι τόσο στριμωγμένοι, ΑΛΛΑ ακόμα και σήμερα είναι ΚΟΥΚΛΑΡΑ και πολύ αρέσει στις κουκλάρες (δε πουλ μουρ εφεκτ), θα πατάει υπέροχα χάρη στα διπλά ψαλίδια εμπρός και επιπλέον δεν έχει βρωμίσει ο τόπος από αυτές. Μόνη περίπτωση που ίσως να κέρδιζε η Ε46 θα ήταν εάν η τζιτί είχε πολύ χειρότερη θέση οδήγησης από την πολύ καλή της μπεμβέ...
Μπόνους πλεονέκτημα: Δεν θα χρειάζεται να τα σκάς στην Μέρκελ για ανταλλακτικά
-
-
Υπέροχη!
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Υπέροχη!και λίγα λες...
ονειρικό σχήμα ...με το 2λιτρό μοτέρ πετάει...
-
Κουκλα.Βασικα αμα ημουν σε αυτη τη φαση θα εβλεπα την Ε46 την κουπε σε σχεση με την αλφα.Γιατι την σενταν δεν την λες σπορ σε σχεση με την αλφα.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Υπέροχη!
και λίγα λες...
ονειρικό σχήμα ...με το 2λιτρό μοτέρ πετάει...
2λιτρο το εχει ενας δασκαλος μου στο φροντηστηριο σε μαυρο.Του ελεγα να την παρει κοκκινη αλλα....
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Υπέροχη!αλλα υποστροφικη δυστυχως για αλφα
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Υπέροχη!
αλλα υποστροφικη δυστυχως για αλφα
Δεν θα το 'λεγα...
-
Υπέροχη!
αλλα υποστροφικη δυστυχως για αλφα
Πολύ λιγότερο από την Lancia σου...
Όπως όλες οι AR θέλουν τον δικό τους τρόπο οδήγησης έτσι θέλει και η GT...
Αν οδηγάς σαν τσολιάς υποστρέφεις και τα πισωκίνητα, εξάλλου υποστροφικά στημένα είναι σήμερα πολλά πισωκίνητα ακόμα και της BMW ενώ υπερστροφικά στημένα είναι πολλά προσθιοκίνητα όπως όλα τα μοντέλα παραδοσιακά της AR... -
η λαντσια μου ειναι υποστροφικη οταν στριψεις νωρις .
αμα στριψεις αργα στριβει με τα τεσσερα σαν γνησιο προσθιοκινητο που ειναι -
η λαντσια μου ειναι υποστροφικη οταν στριψεις νωρις .
αμα στριψεις αργα στριβει με τα τεσσερα σαν γνησιο προσθιοκινητο που ειναιΑυτό ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα. Αν μάλιστα μιλάμε για οδήγηση σε πίστα, μια ηθελημένη καθυστέρηση στο turn in και συνάμα μετατόπιση του apex κατά κάποια μέτρα μετά έχεις πιο ασφαλή έξοδο και με λιγότερο ρίσκο σε ότι έχει να κάνει με υπο-υπέρστροφές το οποίο εξαρτάται από το στήσιμο του αυτοκινήτου.
Αλλά στο κλείσιμο νωρίς όπου κι αν είναι ο άξονας μετάδοσης τότε με ατσαλοσύνη πάλι υποστροφή θα πετύχεις....Για να γίνει αυτή η μετάβαση από την υποστροφή στην υπερστροφή σίγουρα θα το καταφέρεις μονάχα με δυνατά πισωκίνητα τύπου Μ3 και όχι 318ci αλλά και με προσθιοκίνητα μικρού μεταξονίου και με πολύ σκληρές ρυθμίσεις στην εμπρόσθια ανάρτηση.
-
Να ρωτησω κατι...
Υποστροφια ειναι οταν η μουρη μπαινει πολυ μεσα στη στροφη και η υπερστροφια ειναι οταν το αμαξι δεν χωνεται στην στροφη και παει προς τα εξω γραφοντας?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Να ρωτησω κατι...Υποστροφια ειναι οταν η μουρη μπαινει πολυ μεσα στη στροφη και η υπερστροφια ειναι οταν το αμαξι δεν χωνεται στην στροφη και παει προς τα εξω γραφοντας?
Υποστροφή έχουμε οταν χτυπάμε στον τοίχο με τη μούρη...
Υπερστροφή έχουμε οταν χτυπαμε στον τοίχο με τον κώλο...
BMW 318ci E46 η ALFA ROMEO GT 1.8....????