-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
6.500 αυτο που βρικα εγω....πιστευω 6.500 με 11.000 εχει διαφορα...
Καλές τιμές βρίσκεις.... καλό αυτοκίνητο όμως;; Αν η τιμή είναι περιέργως χαμηλότερη από άλλα αντίστοιχα κάποιος λόγος θα υπάρχει... Εκτός αν είναι από γνωστό που εμπιστεύεσαι.... γιατί υπάρχουν και γνωστοί χωρίς ίχνος ηθικής που ξέρουν ότι στην αγορά το καμάρι τους δεν πιάνει μία και την φέρνουν στους γνωστούς τους!
η αληθεια ειναι οτι στην αρχη ημουν καχυποπτος πολυ με το αυτοκινητο....αλλα το πηγα σε γνωστο μου μηχανικο να το δει και μου ειπε να το παρω με κλειστα ματια το αμαξι ειναι αριστο μηχανολογικα και ατρακαριστο
-
δεν παθαινουν τιποτα τα οπελ, αμα ειναι και ατρακαριστο ειναι αλεξισφαιρο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν παθαινουν τιποτα τα οπελ, αμα ειναι και ατρακαριστο ειναι αλεξισφαιροδεν παθαίνουν γιατί πάνε αργά και σταθερά...
τι αισθήματα χαράς μπορεί να σου δώσει ένα οπελ??? -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
τι να πω...το τιμονι απλα δεν παιζεται...εκτος του οτι ειναι τρομακτικα γρηγορο, ξερεις ανα πασα στηγμη που βρησκονται οι τροχοι..κοινως προς τα που κοιτανε(πραγμα το οποιο εννιοσα και με την bmw αλλα σε λιγοτερο βαθμο συγκριτικα με την αλφα). αααχχχχχ....αυτος ο ηχος του TS προσωπικα ας ειχε και 30 αλογα...δεν 8α με πειραζε καθολου με τετοιον ηχο....πιανεις δεξια...ανοιγεις παραθυρο και απολαμβανεις...σε γενικες γραμες αυτα.Προσωπικα μου αρεσουν πολυ τα αυτοκινητα που εχουν ''χαρακτιρα'' η αλφα εχει τον δικο της η bmw μου φανηκε πιο ''τυποποιημενη''
Αρκετά 'προχώ' διαπιστώσεις για κάποιον που δεν έχει εμπειρία και ψάχνεται για το πρώτο του αυτοκίνητο...
Υποτίθεται πως όλοι όσοι ασχολούνται με αυτοκινητιστικά φόρουμ ότι έχουν κάποια καλή σχέση με την οδήγηση...
Άρα εφόσον δεν μιλάμε για όχημα-ανθρωπομεταφορέα τύπου Atos,Picanto etc. αλλά για μία AR GT,
τότε δεν είναι δύσκολο σε 5 χιλιόμετρα οδήγησης να καταλάβεις ότι έχει τιμόνι ξυράφι, γκάζι με απόκριση-ξυράφι και ωραίο ήχο στον κινητήρα....νομίζω ότι είναι απλά πράγματα, στα οποία ο καθένας μας δίνει σημασία στα πρώτα λεπτά γνωριμίας με ένα αυτοκίνητο....Και αυτό δεν είναι άλλο από την αίσθηση των πηδαλίων αλλά και την ακουστική....Και συμφωνώ με το φίλο Δημήτρη που χαρακτήρισε πιο τυποποιημένη την 318 γιατί αυτό είναι μια πραγματικότητα....Η Alfa μοιάζει πιο ζωντανή συνεπώς εφόσον η bm δεν έχει τον ίδιο βαθμό ζωντάνιας τότε είναι πιο τυποποιημένη....νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα τα πράγματα.... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
...αλλά για μία AR GT, τότε δεν είναι δύσκολο σε 5 χιλιόμετρα οδήγησης να καταλάβεις ότι έχει τιμόνι ξυράφι, γκάζι με απόκριση-ξυράφι...
Μήπως υπερβάλλεις λίγο;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
...αλλά για μία AR GT, τότε δεν είναι δύσκολο σε 5 χιλιόμετρα οδήγησης να καταλάβεις ότι έχει τιμόνι ξυράφι, γκάζι με απόκριση-ξυράφι...
Μήπως υπερβάλλεις λίγο;
Τότε αφαίρεσε μερικά χιλιόμετρα....γιατί τα αντιλαμβάνεσαι στα πρώτα μέτρα
-
παρ ολα αυτα στη πιστα ειναι βαρια,υποστροφικη και αργη.
τα περιοδικα το λενε. -
κι ομως εγω νομιζω οτι τους καλυτερους χρονους των αλφα τους εχει γραψει η gt (3.2) , για αυτο ειχα ρωτησει πιο πριν αν ειναι η καλυτερη σε συμπεριφορα αλφα
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τα περιοδικα το λενε.Και εγώ τους λέω κουλάδια του κερατά αυτούς που το λένε και όποιος έχει τα γκατς ας έρχεται κάθε χρόνο στις Σέρρες να μας το αποδείξει και να του το αποδείξουμε.
Και πες σε αυτόν που το λέει ότι τα 1.400 κιλά της GT είναι 1.400 και για τα άλλα που ζυγίζουν τόσο. Η Alfa δεν έβγαλε ένα αμάξι 1000 κιλών και το δήλωσε αλλά στην πορεία της βγήκε στον 1.5 τόνο....Και πάψε να διαδίδεις ασυναρτησίες για υποστροφές την ώρα που οδηγείς την ίδια την υποστροφή της Lancia....Μα καλά όταν σας αντέγραφε το VAG αυτό το κουσούρι δεν το πρόσεξε???
-
κι ομως εγω νομιζω οτι τους καλυτερους χρονους των αλφα τους εχει γραψει η gt (3.2) , για αυτο ειχα ρωτησει πιο πριν αν ειναι η καλυτερη σε συμπεριφορα αλφαΤο καλύτερο 3.2 της Alfa Romeo ήταν είναι και θα είναι η 156GTA
-
κι ομως εγω νομιζω οτι τους καλυτερους χρονους των αλφα τους εχει γραψει η gt (3.2) , για αυτο ειχα ρωτησει πιο πριν αν ειναι η καλυτερη σε συμπεριφορα αλφα
Το καλύτερο 3.2 της Alfa Romeo ήταν είναι και θα είναι η 156GTA
μην καταδικαζεις απο τωρα τη τζουλιετα
αυτη θα πρεπει να ξεπερασει τους προκατοχους της , εστω και αν δε θα χει V6
-
Το καλύτερο 3.2 της Alfa Romeo ήταν είναι και θα είναι η 156GTAμην καταδικαζεις απο τωρα τη τζουλιετα
αυτη θα πρεπει να ξεπερασει τους προκατοχους της , εστω και αν δε θα χει V6
Είπα το καλύτερο 3.2
και όχι το καλύτερο 3λιτρο, 3.5λιτρο και λοιπά στην έφεραΓια να επανέλθω, γενικά δεν μπορείς να δώσεις μονοδιάστατη απάντηση όπως έδωσα εγώ.
Η 147GTA πλεονεκτεί αλλού, η 156GTA κάπου αλλού και η GT 3.2 πάλι κάπου αλλού.
Και όλα αυτά γιατί ενώ βασίζονται στο ίδιο πάτωμα, της διαφορά την κάνει ο καταμερισμός των μαζών που όπως γνωρίζεις είναι διαφορετικός αφού το ένα είναι ένα hatchback, το άλλο berlina και το άλλο 3θυρο coupe 2.5 όγκων με ψηλό πίσω πρόβολο. Επίσης διαφέρουν στα μεταξόνια, αλλά και στα μετατρόχια με την GT να έχει τα φαρδύτερα....
Ωστόσο μπορεί ναι μεν να έχει το πιο βαρβάτο και δεμένο πλαίσιο η GT αλλά η 156GTA είναι απαλλαγμένη από κάθε είδους ηλεκτρονικά ενώ ο όγκος της είναι πιο ομαλός για την επίτευξη του χαμηλού κέντρου βάρους. Η πιο υστερική και σκύλα 3.2 είναι η 147GTA που στο δρόμο θυμίζει μπόμπα έτοιμη να εκραγεί....Πολύ νεύρο αυτό το κορίτσι της AR....πολύ νεύρο -
Exω οδηγήσει την 1,8 και πραγματικα αδικείται απο τα 136 αλογά της .Οδηγούσα σταθερα με 190χλ σε επαρχιακο δρομο και στα κλειστά νομιζες οτι ησουν σε ευθεία.Στιβαρο θα έλεγα με πολυ καλα φρενα και ουδέτερο στις κινήσεις του.
20 αλογα παραπάνω θα ηταν οτι έπρεπε για να ειναι τελειο σαν 1,8 .Μια αλλη εισαγωγη με διαφορετικη χαρτογραφηση απο το εργοστασιο θα ηταν οτι έπρεπε.
Δεν ξερω για τις ευθείες αλλα σε στριφτερο δρομο η αλφα ειναι μπροστα απο τον εν λογο αντιπαλο.βγάζει τα μεγιστα παντου .
Με ντιζαιν αλφα καλη θεση οδηγησης και ομορφο σπορτιφ εσωτερικό ειναι για κάποιον που θελει το κατι παραπάνω.... μονοδρομος . σε αυτη τη συγκριση. -
τα περιοδικα το λενε.Και εγώ τους λέω κουλάδια του κερατά αυτούς που το λένε και όποιος έχει τα γκατς ας έρχεται κάθε χρόνο στις Σέρρες να μας το αποδείξει και να του το αποδείξουμε.
Και πες σε αυτόν που το λέει ότι τα 1.400 κιλά της GT είναι 1.400 και για τα άλλα που ζυγίζουν τόσο. Η Alfa δεν έβγαλε ένα αμάξι 1000 κιλών και το δήλωσε αλλά στην πορεία της βγήκε στον 1.5 τόνο....Και πάψε να διαδίδεις ασυναρτησίες για υποστροφές την ώρα που οδηγείς την ίδια την υποστροφή της Lancia....Μα καλά όταν σας αντέγραφε το VAG αυτό το κουσούρι δεν το πρόσεξε???
η λαντσια εστριβε με τα τεσσερα.
η υποστροφη που εχει ειναι υποστροφη ισχυος ,140 αλογα στα 1000κιλα με τουρμπο και λαστιχα τα μισα σε πλατος απτης αλφα.
χωρις ηλεκτρονικα συστηματα πως να μην υποστρεψει;στην αλφα η υποστροφη ειναι αποτελεσμα γεωμετριας μαλλον μετριας για δρομους με στροφες ισως καλης για καμια ευθεια εκει η καμια ανοιχτη στροφουλα.
μια αλφα gt την τσακιζω σε δρομο στριφτερο
της πεταω τα ματια εξω σαν ψημενο κυδωνι
-
http://www.youtube.com/watch?v=s_54q-5msuo
η 3,2 το e-q2 το εχει stadart ?
η 1,8 εχει e-q2????Η ιδια η alfa την εξόπλιζε με q2 και στο βιντεο φαίνεται πως δεν ειναι λογω μεγαλης ισχύς η οχι η υποστροφη ειναι θεμα του βαρους στον μπροστινο αξονα καθως και του set up της, το λεει και το ονομα της ειναι GT.
Μπορει να κινηθει γρηγορα με γραμμες αλλα μεχρι εκει ...Αν πιεσεις υποστρεφει και δεν μπορει να ακολουθησει αυτοκινητα που τα πανε καλυτερα σε πιστα ...ευτυχως που εχει ενα αριστο τιμονι!
Αν μιλάμε για GT με Εq2 τοτε φαίνεται να ειναι αρκετα ολοκληρωμένη εστω και με λιγα αλογα!
http://www.youtube.com/watch?v=_OvHH6_L19Q
http://www.youtube.com/watch?v=v4lKZcTxc40&feature=related
Youtube Video -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
η λαντσια εστριβε με τα τεσσερα.
η υποστροφη που εχει ειναι υποστροφη ισχυος ,140 αλογα στα 1000κιλα με τουρμπο και λαστιχα τα μισα σε πλατος απτης αλφα.
χωρις ηλεκτρονικα συστηματα πως να μην υποστρεψει;στην αλφα η υποστροφη ειναι αποτελεσμα γεωμετριας μαλλον μετριας για δρομους με στροφες ισως καλης για καμια ευθεια εκει η καμια ανοιχτη στροφουλα.
μια αλφα gt την τσακιζω σε δρομο στριφτερο
της πεταω τα ματια εξω σαν ψημενο κυδωνι
Δεν θέλω να σου χαλάσω το όνειρο αλλά αν θεωρείς μέτρια γεωμετρία το γεγονός ότι δεν πωλείται AR που να έχει κάτω από 1μοίρα κάμπερ, τότε πάω πάσο...
Τσακίζει, ψημένα κυδώνια
επικά σχόλια....Αύριο έχει Alfa Trofeo στα Μέγαρα....σε περιμένουμε να μας πετάξεις τα μάτια όξω -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=s_54q-5msuo
η 3,2 το e-q2 το εχει stadart ?
η 1,8 εχει e-q2????Η ιδια η alfa την εξόπλιζε με q2 και στο βιντεο φαίνεται πως δεν ειναι λογω μεγαλης ισχύς η οχι η υποστροφη ειναι θεμα του βαρους στον μπροστινο αξονα καθως και του set up της, το λεει και το ονομα της ειναι GT.
Μπορει να κινηθει γρηγορα με γραμμες αλλα μεχρι εκει ...Αν πιεσεις υποστρεφει και δεν μπορει να ακολουθησει αυτοκινητα που τα πανε καλυτερα σε πιστα ...ευτυχως που εχει ενα αριστο τιμονι!
Αν μιλάμε για GT με Εq2 τοτε φαίνεται να ειναι αρκετα ολοκληρωμένη εστω και με λιγα αλογα!
http://www.youtube.com/watch?v=_OvHH6_L19Q
Youtube VideoΚαταρχήν τα έχεις κανεί λίγο alle vongole
Το E-Q2 είναι ένα ηλεκτρονικό feauture, ουσιαστικά μια επιπλέον παραμετροποίηση του VDC που επιτρέπει το 'κλείδωμα' δηλαδή φρενάρισμα του εσωτερικού τροχού που θα σπινιάρει.
Το Q2 είναι ένα hardware, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης δηλαδή ένα μηχανικό εξάρτημα απτό και όχι ηλεκτρονικό και άυλο. Το κατασκευάζει η Quaife και είναι τύπου Τοr-que Sen-nsing.Αυτό το εξάρτημα το εφοδίασε η AR μονάχα σε 2 μοντέλα με την ομώνυμη ονομασία Q2, και ήταν η 147 και η GT. Μάλιστα αυτές οι εκδόσεις ήρθαν σχετικά αργά στην αγορά, σε σχέση με την ηλικία των μοντέλων και οι εκδόσεις αυτές ήταν 1.9 JTDm 170ps, diesel commonrail.
Συνεπώς καμία από τις βενζινοκίνητες GT δεν εξοπλίστηκε ΠΟΤΕ με το Q2, άρα ούτε η 1.8 ούτε η 3.2......
Επειδή όμως το κιβώτιο των 1.9 JTDm είναι ίδιο με αυτό των 3.2, 6άρια και τα 2, το Q2 δοκιμάστηκε από έναν αείμνηστο μηχανικό( Κώστας Παραστατίδης-alfisti team) και είδε ότι κάνει στα 3.2 V6....
Ταίριαζε κουτί για να είμαι πιο ακριβής, έτσι αυτή η αναβάθμιση κόστους το πολύ 800 ευρώ με τα εργατικά έγινε η πιο διάσημη βελτίωση όλων των κατόχων των 3.2......
Επειδή έχω προσωπική άποψη, το Q2 κάνει δουλειά ειδικά όταν μάθεις να το δουλεύεις.... -
αρα αλλο αυτο της τζουλιας το οποιο ειναι E q2 και εχει σχεσει με το ''dna'' της.
κανει δουλεια (αισθητή και με το ματι) το q2! -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
αρα αλλο αυτο της τζουλιας το οποιο ειναι E q2 και εχει σχεσει με το ''dna'' της.
κανει δουλεια (αισθητή και με το ματι) το q2!Ναι αυτό όπως σου είπα είναι ηλεκτρονικός προσομοιωτής μπλοκέ, όμοιο που έχει η Delta, 500A, Mito, Giulietta...
Το Q2 το αισθάνεσαι στο τιμόνι....είναι γαμάτο
τραβάει μέσα την μούρη -
τα μηχανικα μπλοκε ομως κατεβαζουν τον δεικτη αξιοπιστιας και ανεβαζουν τα κόστη συντήρησης...
Βεβαια ειναι και εργοστασιακο αλλα και παλι...
BMW 318ci E46 η ALFA ROMEO GT 1.8....????